Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1529 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Devlet ilk defa bir transseksüele...

Devlet ilk defa bir transseksüele...


Toplam 4 bin 650 kadının şiddet gördüğü gerekçesiyle devletten koruma talebinde bulunduğu İzmir’de, bir ilk yaşandı.

Habertrük`ün haberine göre, Buca’da oturan transseksüel S.K., arkadaşlık teklifini kabul etmediği için kendisine saldıran ve tehdit eden E.G.’ye karşı devletten koruma talebinde bulundu. Devlet, S.K.’ya 2 ay süreyle koruma verdi.

İzmir’de, 29 yaşındaki transseksüel S.K., yaklaşık 1 yıl önce Alsancak’ta arkadaşlarıyla gittiği birmekânda E.G. isimli kişiyle tanıştı. E.G.’nin arkadaşlık teklifini kabul etmeyen S.K.’nın hayatı bir anda kâbusa döndü. Hemen hemen her gün E.G.’nin “Seni burada barındırmam”, “Bacaklarını kırarım”, “Seni yaşatmam” gibi sözlü saldırılarıyla karşılaşan S.K., dışarı çıkamaz duruma geldi. Sözlü tacizler, yol kesme ve fiziki saldırı durumuna gelince S.K., çareyi İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı‘na başvurmakta buldu. S.K., E.G. hakkında suç duyurusunda bulunarak koruma talep etti. Koruma talebine olumlu yaklaşan Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı AileMahkemesi’ne sevk etti. Dosyayı inceleyen Aile Mahkemesi, talebi kabul ederek 20Mart 2012 tarihinde S.K.’yı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” kapsamında verilen tedbir kararı ile 2 ay süreyle koruma altına aldı.

‘BU KARARI AÇIKÇASI BEKLEMİYORDUM’

Böylece Türkiye’de ilk kez transseksüel ve mavi kimlik taşıyan bir kişi devlet tarafından koruma altına alınmış oldu. S.K.’nın kendisine şiddet uygulayan kişi hakkında davacı olduğu ve davanın da hâlâ devam ettiği öğrenildi. Türkiye’de kendisi gibi birçok kişinin aynı zorlukları yaşadığını söyleyen 29 yaşındaki S.K., “Koruma kararının çıkmasının ardından bu kişinin bana karşı müdahaleleri de son buldu. Bu karar bu açıdan büyük önem taşıyor. Benimmücadelemaynı kaderi paylaştığımarkadaşlarım için de örnek olacaktır. Selçuk Üniversitesi’nde okurken kimlik probleminden dolayı okulumu yarıda bıraktım. Şu an çalışmıyorum. Açıkçası, koruma talebinde bulunurken böyle bir kararı beklemiyordum” dedi. S.K., sözlerine şöyle devam etti: “Haklarımızı sonuna kadar aramamız gerektiğini bir kez daha anladım. Hukuka güvendimve bu güvenimboşa çıkmadı. Tabii ki bu karar önemli bir adımdır. Ancak isteklerimizin tamanlamıyla karşılandığı anlamına gelmez. Ben LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel) olmayan bireylerin sahip olduğu hakların bize de verilmesini istiyorum.”

‘AİLEMLE ARAMDA BİR SORUN YOK’

Transseksüel kimliğinin ailesiyle ilişkisini olumsuz etkilemediğini de anlatan S.K., ailesine ilişkin şöyle konuştu: “Biz 7 kardeşiz. 5 ağabeyimve 1 de ablam var. Ben ailenin en küçüğüyüm. Ailemve kardeşlerimle de görüşüyorum. En son Kurban Bayramı’nda beni aradılar. Annemve babamhâlâ Denizli’de yaşıyor. O açıdan çok bir sorun olduğunu söyleyemem. Şu an için buradamutluyum.

‘CEZA ALDIRACAĞIZ’

Uzun yıllardır lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel (LGBT) bireylere dönük ayrımcılıkla mücadele eden ve mağdurlara hukuki destek sağlayan Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin avukatı Kerem Dikmen, E.G.’ye açtıkları davanın halen devam ettiğini ifade etti. Avukat Dikmen, “Bu kararın çıkması tabii ki olumlu. E.G. başka bir suçtan cezaevinde. Biz bu zanlının ceza alması için elimizden geleni yapacağız” dedi. ‘

GÜVENİM BOŞA ÇIKMADI’

Transseksüel S.K., koruma kararının ardından, hukuka güvendiğini ve güveninin boşa çıkmadığını ifade etti.

Haber Kaynak: //haber.mynet.com

Haber Tarih: 13 Kasım 2012


Eklenme Tarihi : 13.11.2012
Haber Editörü : Criminal
  «« GERi
Bu haber 482337 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Türkiye`de halk, eşcinselleri, en alt, dibe vurmuş seviyede görüyor; ve onlara eziyet ediyor, öldürmek istiyor. Bu nedenle, eşcinsel insanlar; hep ölümün kıyısında, yürüyor.
Yazan : Calgary     Beğen

    Korunmak İsteyen Transeksüel Ve Travesti Arkadaşlara Yardımcı Olabilirim Saygılar , Sevgiler..
Yazan : Albenili34     Beğen

    mavi ve pembe kimlik olarak Türkçe dilinde bile üçüncü tekil şahıslara karşı ayrımcı davranmayan kültürümüz maalesef arap etkisi ve bunu destekleyen büyük devletlerin politikaları yüzünden ayrımcılığa maruz kalıyor... ve buradaki durumda da bir ayrımcılığa daha rastlıyoruz ve bunu derneğe kayıt olmamış aramızdaki bireylerin bile bilgisizlikleri yüzünden saçmalıyoruz... T.C. de transeksüel olsan dahi ki bu uzun bir hukuki süreç, bu süreci kabul etmeyip acele edersen hukuki süreç bitene kadar kimliği beklemek zorunda kalıyorsun... dil, kültür ve din yapısına göre ayrımcılığı yaşamayan Anadolu geleneği maalesef bu gibi durumlarda dejenere oluyor... hint-avrupa dillerinde üçüncü tekil şahıs: he*she*it*-*er*sie*es gibi ayrımcılığın pencesinde... türkçe de ise sadece ``O`` diyoruz. bu bizim aslında ne kadar da eşitlikçi ve hoşgörülü bir kültüre sahip olduğumu gösteriyor.... ama şuan anadolu insanrının durumu sadece şu iki kelimeyle özetlenebilir: esir ülkenin araftaki insanları.........
Yazan : ap_35     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    her transeksüelin pembe kimliği yoktur, cinsiyet değiştirme işlemleri tamamlanmış ama henüz pembe kimlik verilmemiş olabilir, bu hukuki bir süreçtir.
Yazan : tavlaboy     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    benim anlamadığım transexueller pembe kimlik almıyorlar mı... mavi kimlikle mi devam ediyorlar :SS çok saçma... bi bilen varsa yazabilirmi..
Yazan : Yaqmur_istanbul     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    arkadaşında dediği gibi mahkeme o gün sağından kalkmıış birde şey diyecektim translar pembe kimlik alamıyoolarmı ben pembe kimlik aldıklarını sanıyordum valla :))
Yazan : buruk_asklar     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    arkadaşıma üzüldüm ona hayatında hiç biişeyi takmaması gerektigini söylüyorum bende diyarbAkırda yaşıyorum ve aynı sorunlar bende daha çok varr koruma onayı mutlu edici umarım devamı gelirrr bizlerde eşit birer bireyizz 3,bi şahıs degilizzz
Yazan : barbiekin     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Arkadaşlar koruma alan kişi İNSAN neden bu kadar şaşılıyor...
Yazan : heri19skyman     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Haberin icerigini okurken bir detayi gözden kacirdigimi farkettim...***Haberde transeksüel ve mavi kimlikli yaziyordu****,bende o an şimşekler cakmadigindan,transseksüel ve mavi kimlikli nasil olunur diye sorgulamadim...Türkiye Cumhuriyetinde transseksüel bireylere pembe kimlik verilmiyor mu?....Haberi tekrar okudugumda beni düşünmeye sevk eden bu konuda,bir bilen olarak beni ve konuyu merak edenleri aydinlatirsaniz sevinirim....Bundan sonra yorumlarimda daha cok detaya dikkat etmem gerektigini böylece anladim...
Yazan : turco45     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bi aNDA Şaşkınlık ıcınde kaldım hayret nasıl bır ıyılık severmıs savcılık mahkeme ..
Yazan : ayDtuNa     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    vatandaş olarak devlete ödediğimiz vergiler, çoğunlukla bizi dışlayan, nefret nesnesine dönüştüren ve hedef gösteren gereksiz kurumlara aktarılıyordu. en azından bir defa da olsa içimizden birisi için kullanıldığını görmek güzel.
Yazan : risotto34     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Hayret T.C `nin kafasina saksimi düşmüşde mavi kimlikli trans bireyini korumak aklina gelmiş...Ya lütfen!,bunu lütuf saymayin,bir arkadaşinda dedigi gibi devletin asil görevi,yurtdaşlarinin can ve mal güvenligini saglamaktir...Bunu yapamiyorsa dingonun ahirindan ne farki kalir,eline BICAGI,tabancayi alan kendini azrail sanir...Ama dikkat ettiyseniz olayin gercekleştigi ve ilklerin yaşadigi kent iZMiR...iZMiR-i ampülcüler ne kadar gavur kenti diye adlandirsalarda,ATATÜRK iLKE VE iNKLAPLARINA SIKI SIKIYA bagli olan,liberal demokratik ve makarna,un,şekerle kandirilmayan bir şehirdir...AYRICA; Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneğini S.K ya sahip ciktiklari icin can-i gönülden kutluyorum...Mücadeleye devam,susmyalim arkadaşlar sustukca sira bize gelmesin...Haksizliga ugradigimiz konularda birbirimize destek verelim ayrişmayalim trans, travesti,biseksüel,lezbiyen,gay demeden birlikte sesimizi cikaralim;BIRIMIZ HEPIMIZ;HEPIMIZ BIRIMIZ ICIN BIR OLALIM!...Azinliklar böyle yapmadigi sürece haklarini elde edemezler;ve yok sayilmaya mahkumdurlar...Biz VARIZ ve SEVMIYORLARSADA SAYMAYA MECBURDURLAR....
Yazan : turco45     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    mahkeme heyeti sağından kalkmış demek ne güzel..
Yazan : gana     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    zahmet olmuş... koruyacaklar tabi biz de insan değil miyiz?
Yazan : olgSVRM     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    İzmir bucada oturan Transseksüel S.K.yı gönülden tebrik ediyorum.hakkını arayıp,sonuç olarak başarı sağladıgı için.diğer baskı gören bireylere örnek teşkil edecek çok güzel bir haber.
Yazan : ekim2013     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    oha nasıl olmuş lan
Yazan : sohbet17     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Gay ve lezbiyenler Türkiye`de 5.1 milyar $ harcama yapacak Gay ve lezbiyenler Türkiye`de 5.1 milyar $ harcama yapacak
   WTM Londra Fuarı`nda açıklanan lezbiyen ve gay turizm (LGBT) pazarına ilişkin araştırma 2013 yılında bu alanda yaşanacak ekonomik büyümeyi de gözler önüne serdi. Araştırmada Türkiye`nin de pazarda kendisine yer edindiği iddia edildi. Lezbiyen ve gay turizm (LGBT) pazarı konusunda araştırmaları il...

Haber | Ya köpeklerle evlenirlerse? Ya köpeklerle evlenirlerse?
    TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu 2 gün süren tartışmalarında "evlilik" maddesi üzerinde uzlaşma sağlayamadı. CHP ve BDP, "herkesin evlilik ve aile kurma hakkına" sahip olmasını önerdi. AK Parti ve MHP bunun, "eşcinsel evliliklere" yol açacağını belirterek, "Her kadın ve erkek evlenme hakkına sahipti...

Haber | LGB SINGLE PARTY! 16 Kasım LGB SINGLE PARTY! 16 Kasım
   Üyelerimizin İlgisini çekeceğini düşündüğümüz Ufak bir Parti tanıtımı. Yalnızlar Partisi. 16 Kasım Cuma, 22:00-04:00 arası "Tutkun & Cem ikilisi olarak ilk partimiz, SINGLE Parti ile karşınızdayız. Parti konseptimiz SINGLE. (Yalnızlar partisi) Amacımız eğlenceli bir geceyle bu ya...

Haber | Fransalı Müslümanlar Eşcinsel Evliliğine Ne Diyor? Fransalı Müslümanlar Eşcinsel Evliliğine Ne Diyor?
   Fransa’nın LGBT Müslümanları Derneği sözcüsü Zahed, eşcinsel evlilik konusunda Katolik Kilisesinin çığırtkanlığından ayrışan İslam Konseyi’nin tutumunu kaosgl.org’a değerlendirdi. Fransa İslam Konseyi, Katolik Kilisesinin çığırtkanlığından ayrışarak eşcinsel evlilik tartışmalarında çeşitliliği ve...

Haber | “Trans vatandaşların barınma hakkı gasp edilemez!” “Trans vatandaşların barınma hakkı gasp edilemez!”
   Pembe Hayat ve Kaos GL Derneği birlikte bir basın açıklaması yayınladı ve İstanbul Avcılar’daki Meis Sitesinde trans bireylerin evlerin mühürlerin kaldırılmasını talep etti. Basın açıklamasının tam metni Sitede oturan bir grup, “hayatamızda travestileri istemiyoruz” diye nefret çığırtk...

Haber | Çin’de Lezbiyen Çift Düğün Yaptı Çin’de Lezbiyen Çift Düğün Yaptı
   Çin’in doğusundaki Anhui eyaletinin Wuhu kentinde lezbiyen bir çift evlendi. Her ne kadar Çin hükümeti eşcinsel evlilikleri tanımasa da Çin’in doğusundaki Wuhu kentinde ilk kez bir lezbiyen çift gizlenip saklanmadan dünya evine girdi. Zou Ji ve Li Xuegin’in bir otelin yemek salon...

Haber | İspanya`dan eşcinsel evliliğe onay İspanya`dan eşcinsel evliliğe onay
   İspanya`da eşcinsellerin evlenmesiyle ilgili yasa çıktı İspanya`da 2005 yılında kabul edilen eşcinsellere evlilik hakkı verilmesiyle ilgili yasaya, muhafazakar görüşlü Halk Partisi`nin (PP) yaptığı itiraz Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. Sosyalist İşçi Partisi`nin geçmiş dönemdeki lide...

Haber | ``Delikanlıyım Eşcinselim Söylüyorum`` ``Delikanlıyım Eşcinselim Söylüyorum``
   Aramızda Kalsın`a katılan modacı Barbaros Şansal, çarıpıcı açıklamalarda bulundu. Sacit Aslan ve Pelin Çini`nin sunduğu Tv8`de yayınlanan `Aramızda Kalsın` programının konuğu modacı Barbaros Şansal`dı. Kendini "terzi yamağı" olarak adlandıran ünlü isim, "Aramızda Kalsın" parogramında çok iddia...

Haber | Gmail 3.cinsi kabul etti Gmail 3.cinsi kabul etti
   DÜNYANIN en çok kullanılan mail sistemlerinden birisi olan Gmail, 3`üncü cinsiyeti kabul etti. Gmail`in, kayıt işlemlerindeki cinsiyet bölümünde daha önce `Kadın` ve `Erkek` seçenekleri bulunuyordu. Ancak site, kadın ve erkek seçeneklerinin altına `Diğer` yazılı başka bir seçenek daha ekledi. Görenl...

Haber | Brad Pitt Evlilik Eşitliği İçin 100,000 Dolar Bağışlıyor Brad Pitt Evlilik Eşitliği İçin 100,000 Dolar Bağışlıyor
   Hollywood yıldızı Brad Pitt, Human Rights Campaign’e* (İnsan Hakları Kampanyası) çeşitli ABD eyaletlerinde evlilik eşitliği girişimlerinde destek olmak amacıyla 100,000 dolar bağış yapmayı kabul etti. Amerika’nın en büyük LGBT hakları örgütü Çarşamba günü Brad Pitt’in örgüt için 100,000 dolara ka...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi