Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
778 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | “Trans vatandaşların barınma hakkı gasp edilemez!”

“Trans vatandaşların barınma hakkı gasp edilemez!”


Pembe Hayat ve Kaos GL Derneği birlikte bir basın açıklaması yayınladı ve İstanbul Avcılar’daki Meis Sitesinde trans bireylerin evlerin mühürlerin kaldırılmasını talep etti.



Basın açıklamasının tam metni

Sitede oturan bir grup, “hayatamızda travestileri istemiyoruz” diye nefret çığırtkanlığı yapmaları üzerine 3 Ekim 2012’de Avcılar’da hayata geçirildi. “Mahalle sakinleri” ve polis işbirliğiyle gerçekleşen operasyonda 15 trans vatandaş seks işçiliği yaptıkları gerekçesiyle evlerinden gözaltına alındı.

6 Kasım 2012’de Meis Sitesinde oturan trans kadınların evleri mühürlendi.



İstanbul’da Avcılar Meis sitesinde trans kadınların evleri mühürlendiğini üzülerek öğrendik.

İstanbul Emniyet’inden ev mühürlemeleri ile Avcılar’da Meis sitesinde yaşayan trans kadınların en genel tanımıyla mahremiyet hakkı olarak ifade edilen; özel hayatın gizliliği ve konut dokunulmazlığının korunması haklarının ihlal ediliyor.



T.C. 1982 Anayasası, 20. maddesinde özel hayatın gizliliğini, 21. maddesinde de konut dokunulmazlığını güvence altına alırken, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi de 12. maddesinde mahremiyet hakkını, BM Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi de bu hakkı 17. Maddede mahremiyet hakkını tanımlamaktadır.

İstanbul Emniyeti, “Avcılar’da Meis Sitesinde yaşayan trans kadınların evlerin mühürlenmesi anayasanın 20. ve 21. Maddelerini, BM Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi de bu hakkı 17. maddede ihlal etmektedir.



Kimsenin konutuna dokunulamaz. Milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlakın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak usulüne göre verilmiş hakim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; kimsenin konutuna girilemez, arama yapılamaz ve buradaki eşyaya el konulamaz. Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hakimin onayına sunulur. Hakim, kararını el koymadan itibaren kırksekiz saat içinde açıklar; aksi halde, el koyma kendiliğinden kalkar”.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi de 12. maddesinde mahremiyet hakkını şu şekilde düzenlemektedir: “Madde 12- Kimsenin özel yaşamına, ailesine konutuna ya da haberleşmesine keyfi olarak karışılamaz, şeref ve adına saldırılamaz.

Herkesin bu gibi karışma ve saldırılara karşı yasa tarafından korunmaya hakkı vardır”.

şu şekilde hüküm altına almaktadır: “1. Hiç kimsenin özel ve aile yaşamına, konutuna veya haberleşmesine keyfi veya hukuka aykırı olarak müdahale edilemez; onuru veya itibarı hukuka aykırı saldırılara maruz bırakılamaz.

2. Herkes bu tür saldırılara veya müdahalelere karşı hukuk tarafından korunma hakkına sahiptir”.



Gettolar değil kentin tamamını istiyoruz!



LGBT’lerin (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) linç ve sürgün politikalarıyla mahallelerden kovulmaları veya şehrin sadece yalıtılmış bölgelerine sıkıştırılarak gettolarda yaşamaya zorlanmaları kabul edilemez.



Polis ve medyanın kontrolünde “mahalle” ablukasıyla trans vatandaşların Avcılar’da barınamaz ve yaşayamaz hale gelmesine sessiz kalmayacağız.



Translara kelle vergisi kesilmesine son verilsin!

Ev baskınlarıyla gözaltına alınan translardan on ikisine “Kabahatler Kanunu”ndan 169 TL para cezası kesilirken, üç trans da “fuhuşa aracılıktan” savcılığa sevk edildi.

Trans varoluş suç değildir! Kabahatler Kanunu ile translara kelle vergisi kesilmesine son verilsin!



“Fuhuş yaptığı” gerekçesiyle para cezası kestiğiniz transların bu “cezaları” nasıl ödemesini bekliyorsunuz? Yasalar trans vatandaşların sosyal ve ekonomik hayata eşit katılımını engellerken, aynı kanunları keyfi şekilde uygulayarak translara ceza kesen polis ise “fuhuş” kısırdöngüsünde bizatihi “aracı” oluyor!



Trans vatandaşların barınma hakkı gasp edilemez!

Trans vatandaşlar mülk edinmelerinin veya ev kiralamalarının önünde hangi yasal engeller bulunuyor? Barınmak ve yaşamak için ev kiralayan veya satın alan her trans vatandaş “fuhuşa aracılıktan” suçlu muamelesi mi görecek?



Fuhuşun “suç” olmadığı ülkemizde translar “suçu olmayan suçlular” olarak, keyfi gözaltı, kötü muamele ve işkenceye maruz kalıyorlar. Polis yönlendirmesindeki mahalle baskısıyla göç etmeye zorlanıyorlar.



Linç ve sürgün girişimleriyle barınma hakkının gasp edilmesine aracılık ederek veya seyirci kalarak vatandaşın güvenliğini sağlamayanlar suç işliyor!



Transların evlerini mühürlemekten vazgeçin. Trans vatandaşların barınma hakkı gasp edilemez!

Kaynak: KaosGL 09.11.2012


Eklenme Tarihi : 11.11.2012
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 418091 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    ``genel ahlak`` !! malesef bir evde fuhuş yapılması durumunda hakimler her türlü kararı verir. gerekçede genel ahlakı korumaktır. bunun eşcinseli düzcinseli olmaz. (teoride böyle. yersen!)konut dokunulmazlığı, özel hayatın gizliliği, mahremiyet haklarınız böyle durumlarda tabii ki yok. bir evde fuhuş yapılması durmunda her zaman ev sahibi için haklı bir sebep vardır, konut edinemezsiniz. Önemli olan sadece varoluşunuz (lgbt birey olmanız) sebebiyle hakkınızda bu işlemlerin yapılmış olması. eşcinseliğin orduda disiplin suçu olduğu bir ülkede yaşıyoruz. sadece lgbt olmanız sebebiyle yukarıdaki işlemlerin hiç birine maruz kalmazsınız (kab.k. hariç). eğer kaldıysanız da hakkınız arayın, mahkemelere başvurun, aihm`ye gidin. ``eşitlik`` ve ayrımcılık yasağı hem anayasamızda hem o uluslararası mevzuatta var. kazanırsınız. başörtülüler, rumlar... tazminatlarını da aldılar haklarını da. ama fuhuş! hele bunu bir kısır döngü olarak nitelemek. tam anlamıyla saflık. diyelim ki haklısınız o zaman bunun gereği evinize polis girdiğinde itiraz etmek değildir. başka mecralarda hakkınızı aramaktır. seni zoofililerle aynı kefeye koyan adama ne anlatıyorsun ? hem de yanlış anlatıyorsun.
Yazan : kim2     Beğen

    cessy: illaki birgün bu haksızlığa bir dur diyen çıkacaktır. bu insanlık olarak bu ülkenin ayıbıdır.
Yazan : zada_bey     Beğen

    Evet gerçekten işlerin bu noktaya gelmesi çok üzücü ama bunu biraz da kendimizde aramalıyız her girdiğimiz apartmanda fuhuş yaparak orda öbek öbek toplanarak adeta fuhuş sokağı haline getirmek hepimize zarar veriyor ordaki insanlar nelerden şikayetçi bir de onları dinleyin ipsiz sapsızların kapılara gelip paralarını kaptırdıkları travestilerin su saatlerini sökmeleri taşkınlık yapmaları önüne gelene sarkıntılık yapmaları ne kadar kabul edilebilir böyle travesti arkadaşlarımız her girdeikleri yerde fuhuş piyasası oluşturmaya dewam ederse önüne geçilemez sonuçlarla karşılaşmamıza neden olacak çünki herhangi bir site yönetimi istemdiği dairelerdeki şahısları oybirliğiyle siteden uzaklaştırabilirler bu hak tanınıyor bilmeden tanınamaz diye bir şey de söylemeyin.iğneyi başkalrına batırırken çuvaldızı kendinize batırın .sevgiler...
Yazan : elmali_tart     Beğen

    fuhuş yapmayanlarıda sırf trans oldukları için potansiyel fahişe olarak görmüş ve evlerini mühürlemişlerdir.beni,vergisini ödediğim evimden hiç bir sebep yokken sokağa atan polisler,kaymakalmlık,valilik ve beni linç etmeye kalkan insanlığın yüz karası faşisstler,elbet bir gün kurtulacağım sizden ve çok sevdiğiniz ülkenizden...beni vatandaşı olarak görmeyen bir ülkede kalmamak ve salak gibi birde vergi vermememk için elimden geleni yapacağım.tepe tepe kullanın mahallenizi,şehrinizi,ülkenizi diyebilmek yaşama sebebim artık.
Yazan : cessy     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    ``Dinime küfreden müslüman olsa bari.``tek açıklaması bu:)
Yazan : magic_world     Beğen

    İstanbul’da Avcılar Meis sitesinde trans arkadaşlarımıza yapılan bu haberi ben 4 gün önce kanal d ana haber bülteninde izlemiştim.evleri mühürlü şekilde gösterildi.diğer trans arkadaşlar bir arkadaşının evine sıgınmışlardı.çok üzüldüm.bide avcılar sol partinin elinde chp li belediye başkanı bence buna bir çara bulmalı.belediye başkanı.solculuk demek her özgür ifadeye saygı duymaktır ben bunu bilirim.şayet yanlış biliyorsan.onu bilmek isterim.en kısa zamanda bu konu aydınlanır.çünkü bu konu diğer yerlere örnek teşkil ederse.işler raydan çıkar. tüm eşcinsel arkadaşlarda rahatsız olur.böyle olmaz.birçare bulunmalı.
Yazan : ekim2013     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Çin’de Lezbiyen Çift Düğün Yaptı Çin’de Lezbiyen Çift Düğün Yaptı
   Çin’in doğusundaki Anhui eyaletinin Wuhu kentinde lezbiyen bir çift evlendi. Her ne kadar Çin hükümeti eşcinsel evlilikleri tanımasa da Çin’in doğusundaki Wuhu kentinde ilk kez bir lezbiyen çift gizlenip saklanmadan dünya evine girdi. Zou Ji ve Li Xuegin’in bir otelin yemek salon...

Haber | İspanya`dan eşcinsel evliliğe onay İspanya`dan eşcinsel evliliğe onay
   İspanya`da eşcinsellerin evlenmesiyle ilgili yasa çıktı İspanya`da 2005 yılında kabul edilen eşcinsellere evlilik hakkı verilmesiyle ilgili yasaya, muhafazakar görüşlü Halk Partisi`nin (PP) yaptığı itiraz Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. Sosyalist İşçi Partisi`nin geçmiş dönemdeki lide...

Haber | ``Delikanlıyım Eşcinselim Söylüyorum`` ``Delikanlıyım Eşcinselim Söylüyorum``
   Aramızda Kalsın`a katılan modacı Barbaros Şansal, çarıpıcı açıklamalarda bulundu. Sacit Aslan ve Pelin Çini`nin sunduğu Tv8`de yayınlanan `Aramızda Kalsın` programının konuğu modacı Barbaros Şansal`dı. Kendini "terzi yamağı" olarak adlandıran ünlü isim, "Aramızda Kalsın" parogramında çok iddia...

Haber | Gmail 3.cinsi kabul etti Gmail 3.cinsi kabul etti
   DÜNYANIN en çok kullanılan mail sistemlerinden birisi olan Gmail, 3`üncü cinsiyeti kabul etti. Gmail`in, kayıt işlemlerindeki cinsiyet bölümünde daha önce `Kadın` ve `Erkek` seçenekleri bulunuyordu. Ancak site, kadın ve erkek seçeneklerinin altına `Diğer` yazılı başka bir seçenek daha ekledi. Görenl...

Haber | Brad Pitt Evlilik Eşitliği İçin 100,000 Dolar Bağışlıyor Brad Pitt Evlilik Eşitliği İçin 100,000 Dolar Bağışlıyor
   Hollywood yıldızı Brad Pitt, Human Rights Campaign’e* (İnsan Hakları Kampanyası) çeşitli ABD eyaletlerinde evlilik eşitliği girişimlerinde destek olmak amacıyla 100,000 dolar bağış yapmayı kabul etti. Amerika’nın en büyük LGBT hakları örgütü Çarşamba günü Brad Pitt’in örgüt için 100,000 dolara ka...

Haber | Babası erkeğe kaçtı Babası erkeğe kaçtı
   Jessica Simpson 34 yıldır evli olan anne ve babasının ayrılmasından fazla üzüntü yaşatan skandal ortaya çıktı. Çünkü babası annesini bir kadın için değil bir erkek için terk etti. İddialara göre 54 yaşında baba Joe Simpson`ın eşi Tina`dan boşanmasının nedeni 21 yaşındaki erkek model Bryce Chandle...

Haber | Eskişehir`de Yalnız Değilsin! Eskişehir`de Yalnız Değilsin!
   Eskişehir Morel LGBT Oluşumu yeni dönem etkinliklerine tanışma çayı ile başlıyor. Morel LGBT Oluşumu sayfasında yayınlanan duyuruda: "Yeni dönem, yeni beklentiler ve paylaşılacak yepyeni bir dönem... Eskişehir’de yaşayan bütün lezbiyen, gey, biseksüel ve transların (LGBT) ve dostlarımızın toplanacağ...

Haber | R.Ç. neden öldürüldü? R.Ç. neden öldürüldü?
   18 yaşındaki R.Ç`nin öldürülmesiyle ilgili baba ve iki amcası hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. R.Ç.`nin "değişik cinsel eğilimleri" nedeniyle öldürüldüğü iddia ediliyor. Diyarbakır’da 3 ay önce 18 yaşındaki R.Ç’nin öldürülmesiyle ilgili baba ve iki amcası hakkında ağı...

Haber | Gay boksör Orlando, tarihe geçti Gay boksör Orlando, tarihe geçti
   Orlando Cruz, homoseksüel olduğunu ilan eden ilk faal isim olarak adını boks tarihine yazdırdı. 2000 Olimpiyatlarında ülkesi Porto Riko adına ringe çıktıktan sonra profesyonelliği seçen Orlando Cruz, eşcinsel olduğunu itiraf etti. Cruz, homoseksüel olduğunu ilan eden ilk faal isim olarak adını bo...

Haber | DİZİLERDE EŞCİNSEL KARAKTERLERİN SAYISI ARTIYOR DİZİLERDE EŞCİNSEL KARAKTERLERİN SAYISI ARTIYOR
   Gay ve Lezbiyen Derneği tarafından yapılan bir çalışma, ABD TV dizilerindeki senaryolarda gay ve lezbiyen karakter sayısında belirgin bir artış olduğunu ortaya koydu. Eşcinseller ve Lezbiyenler Derneğinin 17. yıllık raporu kapsamında hazırlanan “Biz Gayler TV’de Neredeyiz” başlıklı çalışma, 2012...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi