Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Fransalı Müslümanlar Eşcinsel Evliliğine Ne Diyor?

Fransalı Müslümanlar Eşcinsel Evliliğine Ne Diyor?


Fransa’nın LGBT Müslümanları Derneği sözcüsü Zahed, eşcinsel evlilik konusunda Katolik Kilisesinin çığırtkanlığından ayrışan İslam Konseyi’nin tutumunu kaosgl.org’a değerlendirdi.

Fransa İslam Konseyi, Katolik Kilisesinin çığırtkanlığından ayrışarak eşcinsel evlilik tartışmalarında çeşitliliği ve çoğulculuğu gözeten bir yaklaşımı savunmayı tercih etti.

Fransa’da sayıca en büyük ikinci din konumundaki İslam’ın temsilcilerinden olan ve devlet tarafından resmen tanınan “Fransa İslam Konseyi” (CFCM) yasa tasarısına karşı hazırladığı tutum belgesini açıkladı.

Müslüman din adamları, Eylül ayında düzenlenen “Fransa Dinler Konferansı”nda Hıristiyan ve Musevi temsilcilerle buluşmuş ve en son Bakanlar Kurulunda onaylanan eşcinsel evliliği kabul eden yasa tasarısına karşı eylem birliği kararı aldıkları ortaya çıkmıştı.

“Eşcinsel evliliği” yasasına karşı Hıristiyan ve Musevilerle birlikte bir nevi “kutsal ittifak”a dahil olan Müslümanların tutumu, Fransa İslam Konseyi’nin açıklaması ile netleşmiş oldu.

“Cumhuriyet standartlarının karşısında hiçbir dinin kuralları veya standartları öne çıkarılamaz”

Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkanı Mohammed Moussaoui yaptığı açıklamada, “eşcinsel evliliklerinin İslami hukukla uyuşmazlığında” bütün öğretileriyle İslam hukukunun hemfikir olduğunu söyledi.

Bununla birlikte sekülerlik prensibinin geçerliliğine dikkat çeken Mohammed Moussaoui, bu prensipten hareketle toplumun din ve inanç konularındaki çeşitliliğini ve çoğulculuğu gözetmek gerektiğini hatırlattı.

Fransa İslam Konseyi Başkanı yaptığı açıklama, “herkese uygulanması gereken Cumhuriyet standartlarının karşısında hiçbir dinin kuralları veya standartları öne çıkarılamaz” dedi.

“İslam’ın dar görüşlü, muhafazakâr ve dışlayıcı meallerinin şansı yok!”

Fransa’nın LGBT Müslümanları Derneği (HM2F) sözcüsü Ludovic-Mohamed Zahed ise kaosgl.org’a yaptığı açıklamada, “Meclis’in şu anki çoğunluğu Sosyalistlere ait olduğu ve evlilik ve çocuk edinme hakları için eşitliğin sözü Francois Hollande tarafından verildiği için yasanın çok çabuk kabul edilmesini bekliyoruz” dedi.

kaosgl.org’a konuşan Zahed, eşitlikçi yasa tasarına karşı ittifak oluşturan dini yetkililerin yaklaşımını da eleştirdi:

“Fransa’nın dindar “yetkilileri” -her ne kadar temsil yetkisi bulundurmaktan ya da demokratik bir şekilde yapılandırılmaktan uzak olsalar da- gücü kendi ellerinde sıkı sıkı tutmaya ve insanların hangi alanda tanınması hangi alanda tanınmaması gerektiği konusunda karar merci olduğu rolünü oynamaya çabalıyorlar.”

Fransa’nın LGBT Müslümanları Derneği’nin sözcüsü, kaosgl.org’a yaptığı açıklamada, “İslam’ın yalnızca bir hayat felsefesi ve manevi bir gelenek olduğunu, laik bir ülkede asla herhangi bir yasa olarak değerlendirilemeyeceğini” ifade etti.

Eşcinsel evlilikler konusunda Katolik Kilisesinin çığırtkanlığından ayrışan Fransa İslam Konseyi’nin tutumuyla ilgili olarak Zahed sözlerini şöyle tamamladı:

“Fransa İslam Konseyi (CFCM) de sonunda, Fransa gibi laik bir ülkede, İslami geleneklerin –İslam’ın dar görüşlü, muhafazakâr ve dışlayıcı meallerinin- Cumhuriyet önünde “gözden ırak” durmaktan başka bir şey yapamayacağını gördü.”

İlgili haber:

Almanya’da “Müslüman” Kimliği ve Homofobi

//www.kaosgl.org/sayfa.php?id=6024


Eklenme Tarihi : 11.11.2012
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 435636 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    şu insanlık ne garıp yaratıklarız anlamadım, isdedikleri gibi at koştururlar... sıkıştıkları zaman hemen dini devreye sokarlar...
Yazan : sonmekdup     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    yazıdan bi şey anlamadım doğrusu..fazla detay ancak doğru denilecek bi şey dahi yok..islamı,kişiler baz alınarak hayali bir ütopya gibi yorumlamaları iğrenç bir durum..oysa bakıldığında demokrasi denilen olgu bile islamın içindeki bir parçadır..demokrasiyi de her türlü gayri insani davranışların özgürlüğü olarak da görmek fazlaca akılsızlıktır..bir bütün içinde yaşıyoruz ve herkes bu bütünün bir parçası(herşey de öyle)..ve herkes gibi herşey de birbirini sürekli etkileyip tepkiliyor,hal böyle olduğundan zarar verici şeylerin virüs gibi bir bütünü sarıp zehirlemesi söz konusu iken nasıl böyle duyarsız,anlayışsız,kör bir özgürlükten bahsedilebilirki..???exepedition_24 arkadaşım;ilk iki şıkkına katılıyorum ama sonrakilrine değil..eşcinsellik doğal bir durumdur ancak diğer herşeyde olduğu gibi eşcinselliğin de kötüye kullanımı söz konusu..ayrıca mealler,gerçekleri tam yansıtmaz sadece orijinalden ne anlaşıldığını gösterir.zira insanlarda akıl derecesi farklı olduğundan hakikat de farklı anaşılır..orijinale sadık kalınması şartıyla en üstün algı ile gerçekler kabul edilmeli..yine ayrıca;eşcinsellik hep vardır..eşcinsellik çoğalan bir durum olsaydı lut kavminden günümüze dek bakarsak şimdi bütün insanların eşcinsel olması gerekirdi ama öyle bir durum yok..eksilmeyen ve artmayan bir gerçeklik paydasıdır eşcinsellik..sahteleri gerçek eşcinsellerle karıştırmayalım..!
Yazan : gana     Beğen

    1.si İslam dar görüşlü değil bazılarına bakarak İslam`ın dar görüşlü olduğunu iddaa edemezsin! 2.si Muhafazakar, evet olsunlar belli bir yaşayışla insanlar yaşasın hristiyan olur müslüman olur yada başka birşey eğer sen onları kabul edemiyorsan sen zaten demokrat değilsin ki! 3.sü dışlayıcı mealer! ha oldu canım senin gibiler için kuralları değişelim ayrıca meal ile kesin olan bilgiler üzerinde zaten oynanamaz ki! inanırlar yada inanmazlar ama 1 milyar yıl daha geçsin Eşcinsellik asla ve asla HELAL olmayacak bunun mealle alakası yok gayet açık ayrıca Kur-an`ı Kerim`i türkçe mealden birkaç kere okursanız daha iyi anlarsınız! Şuna dikkatinizi çekerim! Lut Peygamberin kavminden helak edilenlerin içinde Lut Peygamberin eşide vardı! Ayrıca Kur-an`da Eşcinselliğin Lut kavmi ile topluluk açısından başladığı kesindir ve bazı meallerde Lut kavminden önce kimse eşcinsel değildir ama bu meal yorumu olabilir doğrusunu Allah bilir!...Helal ve Haram`lar Allah tarafından bildirilmiştir ve inananlar bunlar üzerinde milyonlarca yıl geçsede oynama hakkına sahip değildirler...Elbette bazı şeyler günümüze uyarlanabilir dinlerle ilgili tabikide o uyarlamayı yapacaklar alimler, işin ehli hocalar, din adamları vs...
Yazan : expedition_24     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | “Trans vatandaşların barınma hakkı gasp edilemez!” “Trans vatandaşların barınma hakkı gasp edilemez!”
   Pembe Hayat ve Kaos GL Derneği birlikte bir basın açıklaması yayınladı ve İstanbul Avcılar’daki Meis Sitesinde trans bireylerin evlerin mühürlerin kaldırılmasını talep etti. Basın açıklamasının tam metni Sitede oturan bir grup, “hayatamızda travestileri istemiyoruz” diye nefret çığırtk...

Haber | Çin’de Lezbiyen Çift Düğün Yaptı Çin’de Lezbiyen Çift Düğün Yaptı
   Çin’in doğusundaki Anhui eyaletinin Wuhu kentinde lezbiyen bir çift evlendi. Her ne kadar Çin hükümeti eşcinsel evlilikleri tanımasa da Çin’in doğusundaki Wuhu kentinde ilk kez bir lezbiyen çift gizlenip saklanmadan dünya evine girdi. Zou Ji ve Li Xuegin’in bir otelin yemek salon...

Haber | İspanya`dan eşcinsel evliliğe onay İspanya`dan eşcinsel evliliğe onay
   İspanya`da eşcinsellerin evlenmesiyle ilgili yasa çıktı İspanya`da 2005 yılında kabul edilen eşcinsellere evlilik hakkı verilmesiyle ilgili yasaya, muhafazakar görüşlü Halk Partisi`nin (PP) yaptığı itiraz Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. Sosyalist İşçi Partisi`nin geçmiş dönemdeki lide...

Haber | ``Delikanlıyım Eşcinselim Söylüyorum`` ``Delikanlıyım Eşcinselim Söylüyorum``
   Aramızda Kalsın`a katılan modacı Barbaros Şansal, çarıpıcı açıklamalarda bulundu. Sacit Aslan ve Pelin Çini`nin sunduğu Tv8`de yayınlanan `Aramızda Kalsın` programının konuğu modacı Barbaros Şansal`dı. Kendini "terzi yamağı" olarak adlandıran ünlü isim, "Aramızda Kalsın" parogramında çok iddia...

Haber | Gmail 3.cinsi kabul etti Gmail 3.cinsi kabul etti
   DÜNYANIN en çok kullanılan mail sistemlerinden birisi olan Gmail, 3`üncü cinsiyeti kabul etti. Gmail`in, kayıt işlemlerindeki cinsiyet bölümünde daha önce `Kadın` ve `Erkek` seçenekleri bulunuyordu. Ancak site, kadın ve erkek seçeneklerinin altına `Diğer` yazılı başka bir seçenek daha ekledi. Görenl...

Haber | Brad Pitt Evlilik Eşitliği İçin 100,000 Dolar Bağışlıyor Brad Pitt Evlilik Eşitliği İçin 100,000 Dolar Bağışlıyor
   Hollywood yıldızı Brad Pitt, Human Rights Campaign’e* (İnsan Hakları Kampanyası) çeşitli ABD eyaletlerinde evlilik eşitliği girişimlerinde destek olmak amacıyla 100,000 dolar bağış yapmayı kabul etti. Amerika’nın en büyük LGBT hakları örgütü Çarşamba günü Brad Pitt’in örgüt için 100,000 dolara ka...

Haber | Babası erkeğe kaçtı Babası erkeğe kaçtı
   Jessica Simpson 34 yıldır evli olan anne ve babasının ayrılmasından fazla üzüntü yaşatan skandal ortaya çıktı. Çünkü babası annesini bir kadın için değil bir erkek için terk etti. İddialara göre 54 yaşında baba Joe Simpson`ın eşi Tina`dan boşanmasının nedeni 21 yaşındaki erkek model Bryce Chandle...

Haber | Eskişehir`de Yalnız Değilsin! Eskişehir`de Yalnız Değilsin!
   Eskişehir Morel LGBT Oluşumu yeni dönem etkinliklerine tanışma çayı ile başlıyor. Morel LGBT Oluşumu sayfasında yayınlanan duyuruda: "Yeni dönem, yeni beklentiler ve paylaşılacak yepyeni bir dönem... Eskişehir’de yaşayan bütün lezbiyen, gey, biseksüel ve transların (LGBT) ve dostlarımızın toplanacağ...

Haber | R.Ç. neden öldürüldü? R.Ç. neden öldürüldü?
   18 yaşındaki R.Ç`nin öldürülmesiyle ilgili baba ve iki amcası hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. R.Ç.`nin "değişik cinsel eğilimleri" nedeniyle öldürüldüğü iddia ediliyor. Diyarbakır’da 3 ay önce 18 yaşındaki R.Ç’nin öldürülmesiyle ilgili baba ve iki amcası hakkında ağı...

Haber | Gay boksör Orlando, tarihe geçti Gay boksör Orlando, tarihe geçti
   Orlando Cruz, homoseksüel olduğunu ilan eden ilk faal isim olarak adını boks tarihine yazdırdı. 2000 Olimpiyatlarında ülkesi Porto Riko adına ringe çıktıktan sonra profesyonelliği seçen Orlando Cruz, eşcinsel olduğunu itiraf etti. Cruz, homoseksüel olduğunu ilan eden ilk faal isim olarak adını bo...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi