Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1776 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | Kaos GL Derneği Olağan 5. Genel Kurulunu Yaptı

Kaos GL Derneği Olağan 5. Genel Kurulunu Yaptı


Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışına Derneği (Kaos GL) 5. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. 15 Haziran 2013 tarihinde Ankara’da yapılan Genel Kurul’da Dernek Yönetim Kurulu ile Denetleme Kurul üyeleri belirlendi.





Yönetim ve Denetleme Kurulları

Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışına Derneği üyeleri Olağan Genel Kurul amacıyla 15 Haziran’da, Dernek Merkezinde toplandı.



Olağan 5. Genel Kurul’da iki yıllığına belirlenen yeni Yönetim Kurulu’na Ali Erol (Genel Başkan), Yasemin Öz (Genel Başkan Yardımcısı), Remzi Altunpolat (Genel Sekreter), Umut Güner (Sayman), Melek Göregenli (Üye), Gülsüm Depeli (Üye) ve Selçuk Candansayar (Üye) seçildiler.



Yedek Yönetim Kurulu ise Yasemin Şafak, Simten Çoşar, Zehra Tosun, Nilgün Toker, Zozan Özgökçe, Sema Buz ve Ayşe Devrim Başterzi Çıngı’dan oluşuyor.



Denetleme Kurulu’na İdil Engindeniz (Başkan), Begüm Başdaş ve Emir Birant seçildiler. Yedek Denetleme Kurulu ise Elif Ceylan Özsoy, Devrim Sezer ve İnan Keser’den oluşuyor.



Kaos GL Derneği Olağan Genel Kurulları bundan böyle yine iki yılda bir olmak üzere Mayıs ayında, 17 Mayıs haftasında yapılacak.



Danışma Kurulu

Kaos GL Derneği önceki Genel Kurulu’nun ardından “Danışma Kurulu” belirleme kararı almıştı. Yeni dönemde Danışma Kurulu başkanlığını Dernek Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Melek Göregenli yürütecek.



Dernek Ekim ayında Genel Koordinasyon toplantısı yapacak. Genel Koordinasyon toplantısında, derneğin çalışmaları ve çalışma alanlarındaki politikaları tartışılacak. Genel Koordinasyon ile Dernek amaçların gerçekleştirilmesinde izlenecek ilkelerin, yöntemlerin değerlendirilmesi ve politika üretilmesi hedefleniyor.



Çalışma Programları

Kaos GL Derneği Olağan 5. Genel Kurulu’nda çalışma programlarını değerlendirdi ve yeni dönem için yeniden yapılandırdı.



İnsan Hakları Programı kapsamında yürütülen insan hakları izleme, raporlama faaliyetinin özellikle Uluslararası standartlarda hazırlanması için ILGA-Avrupa ve diğer uluslararası LGBT örgütleri ile işbirliğine gidilmesine karar verildi. Bu çalışmada özellikle eğitim, sağlık, istihdam, barınma ile mal ve hizmetlere erişim alanlarında ayrımcılık ve nefret suçlarına odaklanılacak.

İnsan Hakları Programı kapsamında yürütülen “mülteci destek programı” ile LGBT mültecilere yönelik yasal destek sürdürülecek ve özellikle savunuculuk faaliyetlerine ağırlık verilecek.



Akademik ve Kültürel Program kapsamında “Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum”, “Uluslararası Feminist Forum”, “Homofobi Karşıtı Buluşma” etkinliklerinin gerçekleştirilmesi devam edecek. Aynı şekilde devam edecek olan “Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ”ın senelik toplantılarının organizasyonu Kaos GL tarafından üstlenilecek.



Program kapsamında Kaos GL Dergisinin düzenli yayınına devam edilirken, akademik hakemli yayın “Queer Çalışmaları Dergisi” KaosQ’nun yayına başlaması kararı kayda geçirildi.



Medya-İletişim Programı kapsamında kaosgl.org haber sitesinin “Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ” şemsiyesi altındaki coğrafyalardan LGBT alanındaki gelişmelere daha geniş yer verilecek ve İngilizce sayfa geliştirilecek.



Program kapsamında medyanın izlenmesi sürdürülecek, homofobik ve transfobik haberler deşifre edilerek raporlanacak.



Eğitim ve Kapasite Geliştirme Programı kapsamında eğitimciler, sosyal hizmet uzmanları ve hukukçulara yönelik insan hakları eğitimlerine devam edilecek. Özellikle bu üç alanda “homofobi karşıtı mesleki ağlar”ın örgütlenmeleri desteklenecek.



LGBT alanında çalışmak isteyen sivil toplum ve meslek örgütleri ve sendikalara yönelik eğitim ve seminerler organize edilecek. Kendi yerelinde örgütlenmek isteyen LGBT aktivistler ile homofobi karşıtları için destek ve dayanışma daha da geliştirilecek.



LGBT alanında akademik çalışmalar yapmak isteyen öğrenci ve akademisyenlerin çalışmalarına verilen desteğe devam edilirken Kaos GL Kütüphanesi bünyesinde bir veri tabanı oluşturulması ve sanal kütüphane çalışmasının başlatılması “Eğitim ve Kapasite Geliştirme Programı” kapsamında kayda geçirildi.



Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar programı geliştirilerek sürdürülecek. Yerel Buluşmalar kapsamında etkinliklerin gerçekleştirildiği şehirlerin arttırılması için daha fazla çaba gösterilecek.



LGBT Staj Programı Sosyal Hizmet, Medya-İletişim, Uluslararası İlişkiler/Siyasal Bilgiler ve Kamu Yönetimi bölümlerini kapsayacak şekilde kapsamının geliştirilmesi kararlaştırıldı. Stajer sosyal hizmet uzmanları ve ofis gönüllülerine yönelik verilen “LGBT’lere Yönelik Danışmanlık Eğitimi” programı geliştirilip dönüştürülerek ruh sağlığı alanında çalışan uzmanlara yönelik 9 aylık kapalı bir eğitim programı hayata geçirilecek.



LGBT’lere Yönelik Danışmanlık Faaliyetleri kapsamında LGBT’lere verilen yüz yüze, telefon ve e-mail danışmanlığına ilişkin bir yapı oluşturulması ve danışmanlık hizmetinin geliştirilecek bu program ile yürütülmesi kararına varıldı.

19.06.2013


Eklenme Tarihi : 21.06.2013
Haber Editörü : Gabile
  «« GERi
Bu haber 404899 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | “Direniş” LGBT Onur Haftası’yla Devam Edecek! “Direniş” LGBT Onur Haftası’yla Devam Edecek!
   21. LGBT Onur Haftası 24-30 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. “Devlet erkanı ve yetkililerinin hasta, sapkın, günahkâr ve kabahatli saydıkları varoluşlar” bu yıl “direniş” temasıyla biraraya geliyor. #direnLGBT Gezi Parkı direnişiyle Türkiye’de ve dünyada büyük ses geti...

Haber | Hükümetin “Mutlu Aile” Tablosunda LGBT’lere Yer Yok Hükümetin “Mutlu Aile” Tablosunda LGBT’lere Yer Yok
   Başbakan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “Aile Olmak Projesi” tanıtımında hükümetin beden politikalarını anlattı. AKP’nin Hedefinde Geleneksel Heteroseksüel Aile Var Dün gerçekleşen tanıtımda AKP’nin hedefinde ailenin olduğunun belirten Erdoğan “Kadın ve erkeğin birlikte...

Haber | Mülteciler Günü’nde Kaos GL’den Eğitim ve Film Gösterimi Mülteciler Günü’nde Kaos GL’den Eğitim ve Film Gösterimi
   Kaos GL Derneği, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü kapsamında mülteci hakları eğitimi ve film gösterimi düzenliyor. Perşembe günü saat 14:00 – 17:00 arasında Kaos Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek eğitimin ardından saat 20:00’de Roxanne’de “Circumstance” adlı film gösterimi yapılacak. Mülteci Hakl...

Haber | Polonya’da Eşcinsel Vekile Saldırı! Polonya’da Eşcinsel Vekile Saldırı!
   Polonya parlamentosunun tek açık eşcinsel vekili Robert Biedron, Cumartesi günü Varşova’da düzenlenen Onur Yürüyüşü’nün ardından saldırıya uğradı. Yürüyüş sonrasında bir kafede arkadaşıyla oturan Biedron yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “Saldırgan bir adam homofobik sözlerle bize hakaret etti....

Haber | #direneşcinsel! #direneşcinsel!
   Kamuoyunda Gezi Parkı eylemleri olarak bilinen ve toplumsal bir patlamaya dönüşen Gezi eylemleri eşcinseller için de görünürlük ve mücadele alanı olarak bir potansiyel oluşturdu. AKP iktidarının hoyrat ve dikta yönetimine karşı eşcinseller de LGBT Blok adı altında Gezi Parkı’nda ilk günden itibaren ...

Haber | Obama Babalar Günü’nde Eşcinsel Babaları da Unutmadı Obama Babalar Günü’nde Eşcinsel Babaları da Unutmadı
   Birleşik Devletler Başkanı Barack Obama, Babalar Günü konuşmasında eşcinsel babaları da unutmadı. Obama Evlilik Politikalarını Sürdürecek “Eşcinsel ya da heteroseksüel, koruyucu baba ya da büyükbaba olsun, iyi bir ebeveyn olmak kolay değil,” diyen Obama “evlilik ve güçlü aileleri” teşvik etme s...

Haber | Çukurovalı LGBT’ler İntihara Yol Açan Homofobik Ahlakı Kınadı Çukurovalı LGBT’ler İntihara Yol Açan Homofobik Ahlakı Kınadı
   Hükümetin ayrılıkçı söylemlerini ve uzlaşmaz tavrını daha da keskinleştirdiği bugünlerde, hayata tutunamayan 22 yaşında bir erkek eşcinsel yaşama veda etmeyi seçti Çukurovalı LGBT’ler bir eşcinselin daha hayatına mal olan homofobik ahlakı kınadı. Çukurova bölgesinde ikamet eden LGBT’ler, bir...

Haber | Big Bang Theory’nin Sheldon’ı Eşcinsel Aktivist Rolünde Big Bang Theory’nin Sheldon’ı Eşcinsel Aktivist Rolünde
   The Big Bang Theory adlı durum komedisinde zeki ve sivri dilli Sheldon Cooper’ı oynayan aktör Jim Parsons yeni filminde bir eşcinsel hakları aktivistini canlandıracak. Geçen yıl eşcinsel olduğunu ifade eden Parsons, Glee’nin yaratıcısı Ryan Murphy’nin The Normal Heart (Normal Kalp) uyarlamasında rol...

Haber | Ege Üniversitesi, Kampüste Yaşanan Homofobik Saldırıyı Kınadı Ege Üniversitesi, Kampüste Yaşanan Homofobik Saldırıyı Kınadı
   Ege Üniversitesi Ziraat Cafe’de C.A. ve arkadaşı G.E. 4 Haziran günü homofobik saldırıya uğradı. Gazetecilik bölümü öğrencisi C.A. olayı şu şekilde aktardı: ”Ben ve arkadaşım kafede oturuyorduk. Karşı masada oturan iki şahıs uzun süre bizi göz hapsine tuttu. Ardından mimik ve davranışlarıyla rah...

Haber | Gezi Parkı Gözaltılarında Polis Homofobisi! Gezi Parkı Gözaltılarında Polis Homofobisi!
   Gezi Parkı direnişinde İstanbul’da 4 LGBT aktivisti de polis şiddetine maruz kaldı. Polis tarafından darp edilen bir aktivist savcılığa çıkarılmadan serbest bırakılırken, üç aktivist de gözaltı sırasında polisin homofobisine maruz kaldı. Polise Danışana Gözaltı! Gezi Parkı direnişi sırasında dü...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi