Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2137 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | ``İbneler, dinsizler giremez`` diyerek eşcinsellere saldırdılar

``İbneler, dinsizler giremez`` diyerek eşcinsellere saldırdılar


Kaosgl.org`un haberine göre Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı ve basında örgütlenen nefret kampanyalarının hemen ardından dün (30 Haziran) akşam saatlerinde üç eşcinsel genç İstanbul’da saldırıya uğradı.

Habere göre Bayrampaşa Forum’da üç kişinin saldırısına uğrayan gençlere Forum AVM güvenlik görevlileri de yardım etmedi. Polisin olay yerine çok geç ulaşması sonucu saldırganlar kaçarak uzaklaştı.

"İBNELER SİZİ BAYRAMPAŞA`YA SOKMAYACAĞIZ"

Saldırıya uğrayan eşcinsellerden M.Ö, saldırı anını
KaosGL.org’a şöyle anlattı:

“Bayrampaşa Forum AVM’ye gitmiştik. Bir duvarın yanından geçerken birden biri duvarın gerisinden çıkıp, “Ne bakıyorsunuz lan” dedi. Biz o sırada telefonlarımıza bakıyorduk. Ben arkadaşlarıma bakmak ve oradan uzaklaşmak için arkamı döndüğümde birden üzerimize atladı. Bağıran kişi ve iki arkadaşı bizi darp etti. Bir yandan da ‘İbneler sizi Bayrampaşa’ya sokmayacağız’, ‘Bayrampaşa’da öldürüp sizi buraya gömeceğiz’ ve ‘İbneler, dinsizler buraya giremez’ diye hakaret ediyorlardı.”

POLİS GEÇ GELDİ, SALDIRGANLAR KAÇTI

Etraftaki güvenlik görevlilerin saldırıyı izlemekle yetindiğini belirten M.Ö, polislerin de olay yerine çok geç vardığını söyledi:
“Polisin gelmesi neredeyse bir saati buldu. Bayrampaşa Karakolu’na gittik. Bizimle uzunca süre ilgilenmediler. Umursamaz bir tavırla ifademizi bile almadan saatlerce beklettiler. Darp raporu için bizi hastaneye götürmeleri gerekirken, ‘Gidin kendiniz alın raporunuzu’ dediler. Nihayetinde Av. Rozerin Seda Kip’in telefonla konuşması sonucu ifademiz alındı ancak oraya da bunun bir nefret saldırısı olduğunu yazmak istemediler. Olayın üstünü örtmeye çalıştılar. Ancak biz en sonunda bütün yaşananları olduğu gibi aktarabildik.”

"ONUR YÜRÜYÜŞÜNE SALDIRIYLA ALAKALI"

M.Ö., saldırının Onur Yürüyüşü öncesi ve sonrası yaratılan nefret kampanyaları ve hedef göstermelerle doğrudan ilişkili olduğunu da belirtti:
“Onur Yürüyüşü ile doğrudan alakalı. Bize edilen hakaretler tamamen ondan dolayı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen nefret ile bir hakaretler edildi. Daha önce de gittiğimiz bir yer ama öncesinde hiç böyle saldırıyla karşılaşmadık.”
Av. Rozerin Seda Kip de polisin “umursamaz tavırlarını” ve homofobik ayrımcılık yaparak görevini yerine getirmemesini eleştirdi.

“Olayın aslında saldırının sonrasında yine karşılaştığımız polis ve hastane umursamazlığı ayağı daha da vahim. Saldırıya uğrayanlar polis aracıyla Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne götürülüyor sıradan bir muayene yapılıyor. Tomografi .ekilmesi gerekirken hastane bünyesinde tomografi cihazı olmadığı gerekçesiyle başka hastaneye gidin önerisi yapılıyor. Polis mağdurları karakola getirip saatlerce ifade almadı. Memurla yoğun ısrarım sonucunda görüştüm ve tartışarak ifadeyi almaları gerektiğini sonra tekrar hastaneye götürmeleri gerektiğini aksi halde polis olarak söz konusu darptan onların sorumlu olacağını söyledim.

“Yaklaşık bir saat sonra mağdurlardan biri beni aradı ifade için hâlâ beklediklerini söyledi. Ben de ifade için beklemelerini ve polislerin hastaneye darp raporlarını almak için birlikte gitmelerinin polislerin görevi olduğunu hatırlattım.”

Av. Kip hastanede yaşanan ayrımcılığı ise şöyle özetledi: “Mağdur olarak yaralanmış bir şekilde önce Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne gidiliyor. Hastaneler özellikle Onur Yürüyüşü ardından örtbas etmeye çalışıyor ve tomografi olmadığı bahanesiyle geri yollanıyor. Polis ise görevi ve sorumluluğu olduğu halde başka bir hastaneye götürmeye uzunca süre yanaşmıyor. Ortada hem Bayrampaşa Hastanesi’nde hem de karakolda yaşanan ciddi ihlaller ve homofobik ayrımcılık var.”

KAYNAK: birgun.net 01.07.2015


Eklenme Tarihi : 01.07.2015
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 410512 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Türkiyede gay imamlarda var, herkes maskeleri çıkarsa sorun kalmayacak sanki.
Yazan : hudson     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    kendileri çok dinci kendileri ibne değil bu ne ya saldırı nerde polis ayrıca geri zekalı güvenlik görevlisinden ne bekliyoruz ki
Yazan : kaosgelecek3     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bence nerede nasıl davranacağını bildiğin sürece kimsenin başına bir iş gelmez topluma yani türkiyeye böyle bir olayı pat diye kabul ettiremeyiz bende eşcinselim heryerde gziyorum daolaşıyorum herkesle konuşuyorum fakat allahıma şükür böyle bir olayla karşılaşmadım biraz mantıklı olalım önce kendimizi sevdirmeye çalışalım herzaman güler güzlü efendi ve toplum içinde nasıl davranılması gerektiğini bilelim bu demek değildirki bir başkası olun hayır kendiniz olun yine fakat davranış ve bakış larınızı bi tık ta olsa değiştirin zaten karşı taraf sizi severse umursamaz bile
Yazan : ooffof     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    ben de bir eşcinselim , fakat eşcinsellerin eylemlerde sergilediği ahlak dışı görüntüleri kendilerini adiymiş gibi lanse etmelerini, pankartlarda ibneyiz yazmalarını o pankartları gururla taşımalarını desteklemiyorum ayıplıyorum ve de dine karşı bu kadar düşmanca düşünce ve tavırlarınızı da anlamıyorum. siz dine düşmen oldukça dindarlarda size düşman olacaktır 2 2 eşittir dört. sonra dindarlardan hoşgörü beklemeyin. ben hem dindarım hem eşcinselim... onur yüşüyünde ramazanla alakalı açtığınız pankartı da onaylamıyorum. siz eşcinselliği değil gerçektende ahlaksız gibi davranıyorsunuz. biraz edep haya utanma diyorum. lütfen haklarımızı doğru şekilde arayalım eylemlerimiz daha zekice ve ölçülü olsun.....
Yazan : pamuk_prenses     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu saldırıyı yapanlar, büyük ihtimalle heteroseksüel taklidi yapan gizli eşcinseller.sıradan bir heteroseksüelde böyle bir nefret neden oluşsun ki ?
Yazan : miyaw     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Homofobinin tarihsel kaynağı olan dinlerin ve kendini mümin addedenlerin eşcinsellerden saygı beklemesi ne kadar ironik değil mi???
Yazan : hudson     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Yani bu yürüyüşte dini değerlerimize nasıl dalga geçildiğini görmezden gelmeyelim..bu gösterilerin anlamı amacı sadece islam dini ile dalga geçmek olmamalı
Yazan : bisexbulutcem     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Homofobi ilkel dürtülerden beslenir, insanı insan olduğu için sevemeyenler ancak vahşet kusarlar. Türkiyede LGBTİ bireyler öyle savunmasızki ne desek boş, rüzgardaki mum gibiler, av olmaya çok açıklar...ne diyelim yaratıcı yardımcıları olsun ve onları korusun, başka sığınacak liman yok çünkü:(
Yazan : hudson     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    bayrampaşada ve tüm varoşlarda maço geçinen dünya kadar gay var..polislerin içindede en az %70 gay var
Yazan : maymot     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    TÜRKİYE ZORBALARIN ÜLKESİ HALİNE GELDİ... HERKES KABA KUVVETLE İŞİNİ HALLEDİYOR... HÜKÜMETTEKİLER BAŞIMIZDAKİLER MİLLET MECLİSİNDEKİLER POLİSLER HERKES KİM GELİRSE AKLINIZA VALİLER KAYMAKAMLAR KAYMAKAMLARIN ÖĞRETMEN EŞLERİ HEPSİ TÜM DEVLET ERKANI... bu sokaklarada yansıdı artık... yakında 12 EYLÜL ÖNCESİNE DÖNECEK GİBİ BU GÜZELİM ÜLKE..
Yazan : olguncasohbette     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    kim bilir nasıl hareketleriniz varki ki ibne oldugunuz insanları rahatsız ettiki birde bu yönden düşünün
Yazan : So_hott     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bayrampaşa ve cevresinde o kadar hemcinsiyle ilişki yasayan varki bu saldıyı yapan dallamada kesin onlardan biridir yedirememiştir erkekligin zavallı adam erkeksin madem neden kactın
Yazan : ey_ask     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    yuh artık. vay yobazlar varmış etraftabe. tek kelimeyle yazık.
Yazan : ankalatte06     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Trans bireyden kiliseye `psikolojik tecavüz` suçlaması Trans bireyden kiliseye `psikolojik tecavüz` suçlaması
   Hollanda`nın Dronten kentinde yaşayan 56 yaşındaki Rhianna Gralike, sayman olarak çalıştığı Katolik kilisesi tarafından işten çıkarıldı. Gerekçe ise, Gralike`nin trans kadın olması. Rhianna Gralike kilisenin işten çıkarma kararını, "psikolojik tecavüz" olarak değerlendiriyor. Kilise Başkanı rahip ...

Haber | `Şam`da eşcinsel bir kız` belgesel oldu `Şam`da eşcinsel bir kız` belgesel oldu
   Suriye hükümeti hakkında kara propaganda için kullanılan sahte “online” hesap Amina’nın konu edildiği belgesel Sundance film festivali kapsamında 24 Temmuzda ilk gösterimini yapacak. “Şam’da bir lezbiyen: Amina’nın Profili” adıyla izleyicilerin karşısına çıkacak olan belgeselde, Suriye savaşının ...

Haber | TOMA’lara fısıldayan vekil Tanal: TOMA’yı durdurmak görevim! TOMA’lara fısıldayan vekil Tanal: TOMA’yı durdurmak görevim!
   Onur Yürüyüşü’nde TOMA’ya çıkarak polis saldırısını engelleyen CHP Milletvekili Mahmut Tanal KaosGL.org’a konuştu: TOMA dediğiniz nedir yahu? İnsan haklarını ihlal ediyorsun, onu durdurmak benim görevim. İçişleri Bakanı ve Vali telefonlarıma çıkmadı. Ramazan ayı merhamet ayıdır. Bunlar din istismarı...

Haber | ABD ve Avrupa Onur Yürüyüşü`ne polis müdahalesini anlayamadı ABD ve Avrupa Onur Yürüyüşü`ne polis müdahalesini anlayamadı
   ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İstanbul`daki LGBTİ Onur Yürüyüşü`ne yönelik polis müdahalesinden endişe duyduklarını belirtertek "Biz polisin neden böyle davrandığı anlamadık" dedi. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ise İstanbul`daki yürüyüşe polisin gerçekleştirdiği sert müdaha...

Haber | Teksas eşcinsel evliliğe direniyor Teksas eşcinsel evliliğe direniyor
   ABD’nin en muhafazakâr 14 eyaletinden biri olan Teksas, Federal Yüksek Mahkeme’nin tarihi olarak nitelenen tüm ülkede eşcinsel evliliği yasal olarak tanıma kararına karşı direniyor. Teksas Valisi Greg Abbott, “Hiç kimse evlilik ile ilgili dini inançlarına aykırı hareket etmek zorunda değildir” dedi....

Haber | Gürcü Başbakan`dan homofobik açıklama Gürcü Başbakan`dan homofobik açıklama
   Gürcistan Başbakanı İrakliy Garibaşvili, Gürcistan`da eşcinsel evliliklerin yapılmasına karşı, anayasaya gerekli hükümlerin konması için harekete geçeceğini söyledi. Başbakan Garibaşvili, Gürcistan`daki Asaval-Dasavali gazetesine verdiği demeçte, ABD Yüksek Mahkemesi`nin ülke genelinde eşcinsel evl...

Haber | Lady Gaga`dan `Onur Yürüyüşü`ne tweetli tepki Lady Gaga`dan `Onur Yürüyüşü`ne tweetli tepki
    İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında İstiklal Caddesi`nde bu yıl 23`üncü kez gerçekleştirilmek istenen `Onur Yürüyüşü`ne polisin sert müdahalesi dünya popunun yıldızı Lady Gaga`nın da tepkisini çekti. Polisin, toplanan gruplara tazyikli su ve boyalı top mermisiyle müdahale etmesini twitter he...

Haber | Ruh sağlığı çalışanları: Bizler, hiçbir cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliğini hastalık olarak kabul etmiyoruz! Ruh sağlığı çalışanları: Bizler, hiçbir cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliğini hastalık olarak kabul etmiyoruz!
   Bianet`te yer alan habere göre ruh sağlığı çalışanları ve öğrencileri Taksim’de bir araya geldi ve 13. İstanbul Onur Yürüyüşü öncesi basın açıklaması yaptı. Ruh sağlığı çalışanları bir araya geldi, homofobik/transfobik bilgiler üreten meslektaşlarını kınadı; “Bizler, hiçbir cinsel yönelimi ve cinsiy...

Haber | Şahan`dan ezber bozan LGBTİ mesajı Şahan`dan ezber bozan LGBTİ mesajı
   Recep İvedik karakteri yüzünden ‘homofobik’ olmakla suçlanan Şahan Gökbakar, “LGBTİ bireylere saygı duyuyorum ve eşitlik çabalarını destekliyorum” mesajıyla ezber bozdu. ‘Cinsiyetçi’ ve ‘maço’ olarak tanımlananRecep İvedik karakteri yüzünden cinsel ayrımcılıkla suçlanan Şahan Gökbakar, dün sosya...

Haber | LGBT üyeleri New York`ta da sokaktaydı LGBT üyeleri New York`ta da sokaktaydı
   ABD`de Yüksek Mahkeme`nin ülkenin tüm eyaletlerinde eşcinsel evliliğe izin vermesinin ardından LGBT üyeleri dün New York`ta yürüyüş yaptı. ABD`de Yüksek Mahkeme Cuma günü eş cinsel evliliklerin bir hak olduğu yönünde karar vermişti. Bu kararın ardından LGBT üyeleri, ülkenin New York kentinde binler...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi