Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1698 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | TOMA’lara fısıldayan vekil Tanal: TOMA’yı durdurmak görevim!

TOMA’lara fısıldayan vekil Tanal: TOMA’yı durdurmak görevim!


Onur Yürüyüşü’nde TOMA’ya çıkarak polis saldırısını engelleyen CHP Milletvekili Mahmut Tanal KaosGL.org’a konuştu: TOMA dediğiniz nedir yahu? İnsan haklarını ihlal ediyorsun, onu durdurmak benim görevim. İçişleri Bakanı ve Vali telefonlarıma çıkmadı. Ramazan ayı merhamet ayıdır. Bunlar din istismarı yaptılar.

İstanbul Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı olurken renkli anlar da yaşandı. En çok dikkat çeken anlardan biri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın homofobi ve transfobi karşıtlarını korumak için TOMA’nın üzerine çıkması oldu.

Sosyal medyada çokça paylaşılan, yurtdışındaki birçok gazetenin manşetinde yer alan “TOMA hadisesini” ve yürüyüşte yaşanan olağanüstü polis şiddetini Tanal ile konuştuk. Eylem sırasında yaralanan Tanal’a hem geçmiş olsun dileklerimizi ilettik hem de yürüyüşü değerlendirmesini istedik.

“Adeta OHAL uygulaması vardı”

Aracından indikten sonra önce Taksim Meydanı’na ardından İstiklal Caddesi’ne girişinin engellendiğini söyleyen Tanal polisle diyaloglarını şöyle aktardı:

“Milletvekili olduğumu söyledim ve ayrıca vatandaşın seyahat hakkını engellediklerini belirttim. Dün ortada bir olağanüstü hal vardı. Olağanüstü hal olması için Valilik ya da Bakanlar Kurulu kararı gerekir. Ancak her iki karar da yoktu. Valilik’in yazılı bir kararı olmazken, sözlü talimat ile gösteriler engellenemez, sokak polis ablukasına alınamaz.

Tanal, İstiklal Caddesi’ne girdiğinde gördüğü manzarayı ise şu ifadelerle anlattı:

“İstiklal Caddesi’ne girdiğimizde insanlar çok hoş bir şekilde gezdiğini, ellerinde bayraklarla mutlu mesut kutlamalarını yapmak istediklerini gördük. Ancak polis bu tabloya gelişigüzel bir şekilde gaz, tazyikli su ve plastik mermi sıkıyordu.”

“Polis kendisini kamufle edemez, sicil numarasız çıkamaz!”

Polis saldırısı sırasında dikkat çeken detaylardan biri de polislerin büyük bir çoğunluğunun kasklarının ve üzerinde sicil numaralarının yer almayışıydı. Aynı şekilde birçok polis de yasaya aykırı bir şekilde güneş gözlüğü ile kendilerini kamufle ediyordu. Tanal bu hukuksuzluğa da, “Elinde copuyla gelişigüzel insanlara vuran ve kim oldukları tespit edilemeyen polisler vardı. Polis kendisini kamufle edemez. Biz birisi ölümcül bir yara aldığında veya Allah korusun hayatını kaybettiğinde nerden bileceğiz kimin sorumlu olduğunu? Emniyet mensuplarına da ilettim bunları. Aksi taktirde faili meçhul cinayetler yaşanır” diyerek tepki gösterdi.

“TOMA’yı durdurmak benim görevim”

“Bizi dinleyen olmadı, gaz sıkmaya devam ettiler” diyen Tanal TOMA’ya çıkma anını ise şu sözlerle anlattı: “Garibim insanlar polis şiddetine maruz kalıyordu. Bu gösteri dünyanın her yerinde kutlanıyor. Hiçbir yerde yasak yok sadece İstanbul’da yasak. Eğer o TOMA’yı engellemeseydim vatandaş daha fazla şiddete maruz kalacaktı. Daha fazla eziyet çektirilecekti. TOMA dediğiniz nedir yahu? İnsan haklarını ihlal ediyorsun, onu durdurmak benim görevim.

“Emniyet’in görevi vatandaşa eziyet etmek değil. Ortada LGBTİ’lerin toplumsal sorunları var ve bunu kamuoyuna iletmek için toplanıyorlar. Emniyet’in dışarıdan gelecek saldırıları engellemesi gerekirken; kendisi saldırdı. İktidarın ise LGBTİ’lerin sorunlarını dinlemesi ve çözüm bulması gerekirdi, saldırıyı kışkırtması değil.

“Onur Yürüyüşü barışçıl ve silahsızdır. Haliyle bu yürüyüşe polis saldırısı Anayasa’mızın 34. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. ve 11. maddesi uyarınca suçtur. Herkes izin almadan barışçıl ve silahsız gösteri hakkını kullanabilir. Bunun kısıtlanması temel hak ve özgürlükleri kullanılamaz duruma sokuyor. Anayasa’da belirtilen ölçülülük ve orantılılık ilkesine; demokratik ve hukuk devleti ilkelerine aykırıdır bu saldırı.”

“İçişleri Bakanı ve Vali telefonlarıma çıkmadı”

Mahmut Tanal, yürüyüş gününde konuyu iletmek için İçişleri Bakanı ve Vali’yi aradığını ancak kendisine geri dönülmediğini de belirtti:

“Ben protokol anlamında Vali’nin üzerinde olan bir kişiyim. Benim telefonuma niçin çıkmıyorsun? Ortada vatandaşın can güvenliği ile ilgili bir sorun var. Bu sorun varken telefona çıkmamazlık yapamazsınız. Eğer telefona çıkmayacaksanız o sorumluluğu bırakın. Bir siyasi partinin bölge sorumlusu gibi hareket ediyorlar.

“Ramazan’la yürüyüşün ne alakası var?”

“Ulaşabilen vekil arkadaşımıza Ramazan ayı dolayısıyla izin verilmediğini söylemişler. Ancak Ramazan ayı ile bu yürüyüşün ne alakası var? Ramazan ayı merhamet ayıdır. Herkesi kucaklayan ve kimseyi ötekileştirmeyen bir aydır. Bunlar din istismarı yaptılar. Broşürlerine dahi önceki yıllarda Ramazan ayında Onur Yürüyüşü yapıldığını yazmışlar. Bu ikiyüzlülük, halkı kandırma ve aldatmadır. Polis müdahalesi olmasaydı herhangi bir sorun da yaşanmayacaktı geçen seneki gibi.”

Tanal; LGBTİ’lerin barınma, eğitim, çalışma hayatında ayrımcılıkla karşılaştığını da hatırlattı. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılığın her alanda olduğunu belirten Tanal, “LGBTİ’lerin yaşam alanları daraltılıyor. LGBTİ’leri dışlayarak toplumun kendisi de suç işliyor. Sözün özü bu anlamda tüm sorunlarla ilgilenmek lazım. Ben elimden geleni yapıyorum ve kim ne derse desin yapmaya devam edeceğim. İnsan haklarını savunmak suçsa ben bu suçu işlemeye devam edeceğim” dedi.

KAYNAK: gaymag.org 29.06.2015


Eklenme Tarihi : 30.06.2015
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 379589 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Ak lgbt gurubu kurulmuştu seçimlerden önce ne oldu onlara nerdeler..
Yazan : hadibe     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu bir nefrettir... nefret dolu insanların POLİSE VERDĞİ EMİR sonrası bu insanları cezalandırmaktır.. VALİNİN İZİN ALMADILAR VE PROVOKASYONA AÇIK SÖZLERİ sadece bahanedir.. RAMAZANDA OLMAZ bahaneside saçmadır... kime ne zararı var ? şimdiye kadar kime oldu.. bundan sonra kime ne zararı olacaktı ? bu insanları cezalandıranlar bir kültüre bür topluma bir kesime karşı sürdürdükleri düşmanlığı her fırsatta kullanıyorlar.. GEZİDEDE OLDU, SEÇİM ÖNCESİNDEDE, RÜŞVET DAVALARINDADA, BUNLAR KENDİLERİNDENOLMAYAN HERKESE DÜŞMANLAR.. intikam duygularıyla dolular.. MİNARELER SÜNGÜ, KUBBELER MİĞFER, CAMİLER KIŞLAMIZ, MÜMİNLER ASKER, BU İLAHİ ORDU DİNİMİ BEKLER, ALLAHÜ EKBER ALLAHÜ EKBER, bu şiir bu adamın hapsine neden olan şiir.. ŞİİR SAVAŞ KİN NEFRET DOLU.. işte tüm bu TOMALARIN GAZLARIN DAYAKLARIIN sebebi apaçık bu şiirde besbelli ortada..
Yazan : olguncasohbette     Beğen

    chp millet vekili tanal çok tskederim bence çok doğur bir hareket yaptı umarım bizler için de bir yasa çıkar çünkü yeter artık ayrıca din ve ramazanla onu yürüyüşünün ne alakası var bir eşcinsel oruç tutar dua eder dini görevlerini yerine getirebilir bu onunla yaratıcısının arasında yani tanırım yok lut kavimi yok günah geçin bunları sınav kısa bir süredir sınavın bir süresi vardır eşcinseliğin süresi yok ölene kadar gider kim öteki tarafa gidip gelmişte anlatıyor yok böyle bir dünya gelelim vali nerde iç işleri bakanı nerde bizler değersiz sanırım ayrıca polise kim bu yetiyi verdi sicil numarasını sökme gözlük kask takma jop sallama bu polisler çok olmaya başladı yada polise yetkiyi verenler geçenler haber okudum trans cinayetti neymiş efendim benle cinsel ilişki kurmak istedim kendimi savundum hakim de tutuksuz yargılama vermiş kardeşim hayattımız bu kadar ucuz değil hiç bir tarns veya pasif kalkıpta karşı tarafa cinsel ilişki kurmak istemez cinsel kimlik denen bir olay var ayrıca onunla cinsel ilişki kurmak isteyen kişi bilmiyormu onun eşcinsel oldugunu ne diye gidiyor ne diye davet ediyor ama polis ne yapıyor zanlıya daha karakolda benle ilişki kurmak istediğini söyle cezayı az alırsın bu adalet değildir ayrıca burdan polislere seslenmek istiyorum sizin evlat bizim gibi olabilirler bunu unutmayın hiç bir kimse bu yolu seçmez seçim değil bizleri tanıyın ve nefret etmeyin baştaki yöneticilerimize de sesliniyorum bizleri görmezsizlik ten gelemezsiniz bizler varız ayrıca bizleride unutmayın sonra seçim günü biz sizi unutturuz
Yazan : kaosgelecek3     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    tanal tskederim ayrıca vali nerde neden telefona çıkmadı merak konusu iç işleri bakanı nerde ülke kimler kalmış bu tarz insanlar bence ülkeyi yönetmesi lazım
Yazan : kaosgelecek3     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    ve ak lgbt kenardan kenardan olayları izler
Yazan : sexylowe     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | ABD ve Avrupa Onur Yürüyüşü`ne polis müdahalesini anlayamadı ABD ve Avrupa Onur Yürüyüşü`ne polis müdahalesini anlayamadı
   ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İstanbul`daki LGBTİ Onur Yürüyüşü`ne yönelik polis müdahalesinden endişe duyduklarını belirtertek "Biz polisin neden böyle davrandığı anlamadık" dedi. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ise İstanbul`daki yürüyüşe polisin gerçekleştirdiği sert müdaha...

Haber | Teksas eşcinsel evliliğe direniyor Teksas eşcinsel evliliğe direniyor
   ABD’nin en muhafazakâr 14 eyaletinden biri olan Teksas, Federal Yüksek Mahkeme’nin tarihi olarak nitelenen tüm ülkede eşcinsel evliliği yasal olarak tanıma kararına karşı direniyor. Teksas Valisi Greg Abbott, “Hiç kimse evlilik ile ilgili dini inançlarına aykırı hareket etmek zorunda değildir” dedi....

Haber | Gürcü Başbakan`dan homofobik açıklama Gürcü Başbakan`dan homofobik açıklama
   Gürcistan Başbakanı İrakliy Garibaşvili, Gürcistan`da eşcinsel evliliklerin yapılmasına karşı, anayasaya gerekli hükümlerin konması için harekete geçeceğini söyledi. Başbakan Garibaşvili, Gürcistan`daki Asaval-Dasavali gazetesine verdiği demeçte, ABD Yüksek Mahkemesi`nin ülke genelinde eşcinsel evl...

Haber | Lady Gaga`dan `Onur Yürüyüşü`ne tweetli tepki Lady Gaga`dan `Onur Yürüyüşü`ne tweetli tepki
    İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında İstiklal Caddesi`nde bu yıl 23`üncü kez gerçekleştirilmek istenen `Onur Yürüyüşü`ne polisin sert müdahalesi dünya popunun yıldızı Lady Gaga`nın da tepkisini çekti. Polisin, toplanan gruplara tazyikli su ve boyalı top mermisiyle müdahale etmesini twitter he...

Haber | Ruh sağlığı çalışanları: Bizler, hiçbir cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliğini hastalık olarak kabul etmiyoruz! Ruh sağlığı çalışanları: Bizler, hiçbir cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliğini hastalık olarak kabul etmiyoruz!
   Bianet`te yer alan habere göre ruh sağlığı çalışanları ve öğrencileri Taksim’de bir araya geldi ve 13. İstanbul Onur Yürüyüşü öncesi basın açıklaması yaptı. Ruh sağlığı çalışanları bir araya geldi, homofobik/transfobik bilgiler üreten meslektaşlarını kınadı; “Bizler, hiçbir cinsel yönelimi ve cinsiy...

Haber | Şahan`dan ezber bozan LGBTİ mesajı Şahan`dan ezber bozan LGBTİ mesajı
   Recep İvedik karakteri yüzünden ‘homofobik’ olmakla suçlanan Şahan Gökbakar, “LGBTİ bireylere saygı duyuyorum ve eşitlik çabalarını destekliyorum” mesajıyla ezber bozdu. ‘Cinsiyetçi’ ve ‘maço’ olarak tanımlananRecep İvedik karakteri yüzünden cinsel ayrımcılıkla suçlanan Şahan Gökbakar, dün sosya...

Haber | LGBT üyeleri New York`ta da sokaktaydı LGBT üyeleri New York`ta da sokaktaydı
   ABD`de Yüksek Mahkeme`nin ülkenin tüm eyaletlerinde eşcinsel evliliğe izin vermesinin ardından LGBT üyeleri dün New York`ta yürüyüş yaptı. ABD`de Yüksek Mahkeme Cuma günü eş cinsel evliliklerin bir hak olduğu yönünde karar vermişti. Bu kararın ardından LGBT üyeleri, ülkenin New York kentinde binler...

Haber | Gay korosu konserini verdi Gay korosu konserini verdi
   Zorlu`da iptal edilip Boğaziçi Üniversitesi`ne alınan Boston Gay Men`s Chorus konseri dün gerçekleşti. Konserde ABD Başkonsolosu da sahneye çıktı. Türkiye’de konser veren, isminde eşcinsel kelimesi geçen ilk koro olma özelliğini taşıyan Boston Gay Men’s Chorus, dün Boğaziçi Üniversitesi Güney Kam...

Haber | Odunpazarı Belediyesi`nden `homofobik` tepkisi Odunpazarı Belediyesi`nden `homofobik` tepkisi
   LGBTİ Onur Haftası`na destek için Twitter`daki logosunu gökkuşağı renkleriyle süsleyen Eskişehir Odunpazarı Belediyesi`nin bir kullanıcıya verdiği yanıt birçok kişi tarafından paylaşıldı Lezbiyen, gay, biseksüel, trans, interseks (LGBTİ) bireylerin, yaşadıkları şiddet, baskı, nefret suçlarına kar...

Haber | Eşcinsel Evlilik Yasallaştı, Beyaz Saray Gökkuşağına Boyandı Eşcinsel Evlilik Yasallaştı, Beyaz Saray Gökkuşağına Boyandı
   ABD`de ülkenin tamamında eşcinsel evlilikler yasallaştı; Beyaz Saray, eşcinsellerin simgesel rengi olan gökkuşağı renklerine büründü. ABD Yüksek Mahkemesi`nin, ülkedeki tüm eyaletlerde eşcinsel evliliğin bir hak olduğu yönünde karar vermesinin ardından, ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin ev sa...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi