Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1634 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | ABD ve Avrupa Onur Yürüyüşü`ne polis müdahalesini anlayamadı

ABD ve Avrupa Onur Yürüyüşü`ne polis müdahalesini anlayamadı


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İstanbul`daki LGBTİ Onur Yürüyüşü`ne yönelik polis müdahalesinden endişe duyduklarını belirtertek "Biz polisin neden böyle davrandığı anlamadık" dedi. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ise İstanbul`daki yürüyüşe polisin gerçekleştirdiği sert müdahale nedeniyle şoke olduğunu belirterek, "Polis göstericilere saldırmak yerine onları korumalıydı" şeklinde konuştu.

"ANLAMADIK"
ABD yönetimi, Pazar günü İstanbul`da Valilik tarafından izin verilmeyen LGBTİ (lezbiyen, gay, biseksüel, transeksüel, interseks) onur yürüyüşü sırasında polisin göstericilere TOMA`larla gerçekleştirdiği aşırı sert müdahale için "Biz polisin neden böyle davrandığı anlamadık" dedi.

ABD Dışişleri Baklanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında soru üzerine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Öncelikle polisin dün İstanbul`da barışçıl bir onur yürüyüşüne katılanlardan bazılarına karşı aşırı güç kullanmasıyla oluşan olaylardan endişeliyiz. Biz polisin neden böyle davrandığı anlamadık. İstanbul bu LGBTİ (lezbiyen, gay, biseksüel, transeksüel, interseks) onur yürüyüşüne 2003`ten beri ev sahipliği yapıyor. Ve genel olarak daha önce herhangi bir şiddet ya da polis eylemine sahne olmamıştı. Dünkü olay bizi endişelendirdi. Dışişleri Bakanı John Kerry`nin geçen hafta insan hakları uygulamalarına dair ülkeler raporu konusunda söylediği gibi biz sivil toplum adına LGBTİ bireyleri dahil herkesin insan haklarının korunmasını savunma sözümüze bağlıyız."
Üst düzey bir ABD`li yetkili, önceki günkü yürüyüşe katılan ABD`nin İstanbul Başkonsolosu Chuck Hunter`ın herhangi bir polis müdahalesine maruz kalmadığını, kendisinin olayların yaşandığı bölgede bulunmadığını belirtti. Geçtiğimiz sene Türk müzisyen Ramadan Çaysever`le evlenen Hunter`ın İstanbul Valiliği`nin izin vermediği yürüyüşe katılması konusunda ise Ankara`nın Amerikan tarafına herhangi bir tepki göstermediği öğrenildi.
"POLİS KORUMALIYDI"
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ise İstanbul`daki yürüyüşe polisin gerçekleştirdiği sert müdahale nedeniyle şoke olduğunu belirterek, "Polis göstericilere saldırmak yerine onları korumalıydı" dedi.

Barışçıl toplanmanın Türkiye`nin daha iyi koruması gereken temel bir insan hakkı olduğunu hatırlatan Muiznieks, "Yetkililere bu şiddetin sorumlularını bulma ve cezalandırma çağrısı yapıyorum" dedi. Muiznieks, barışçıl toplanma hakkının gelecekte korunacağına yönelik net bir mesaj verilmesi gerektiğinin altını çizdi. AB Komisyonu`nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn`ın sözcüsü Maja Kocijancic de barışçıl toplanma özgürlüğünün saygı gösterilmesi gereken bir hak olduğunu belirtti.

KAYNAK: bursadabugun.com 30.06.2015


Eklenme Tarihi : 30.06.2015
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 386622 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Ramazan ayının hassasiyetine değinenler var ancak Ramazan ayında olmak birşey ifade etmez, bu ay kendini mümin addedenlere saldırma hakkı mı veriyor yani???Kendi çevremden deneyimlediğim şey; insanlar dindarlaştıkça saldırganlaşıyor, tarih boyunca dinlerin savaşları tetiklediği malesef bir gerçektir.Kimse kusura bakmasın gerçek bu.
Yazan : hudson     Beğen

    Bizde amerikada zencilere polisin neden şiddet uyguladığını anlayamamıştık !
Yazan : Tycber     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bütün bu bozuk bakış açısında devletin ideolojik duruşunun büyük payı var maalesef.Batılıların polis müdahalesini anlamaması çok normal çünkü batıda devletin misyonu vatandaşın özgürlük alanını genişleterek en iyi yaşam alanını oluşturmaktır doğuda ise devletin eğilimi ve misyonu kendini korumaktır ve sürekli kendini koruma dürtüsü hastalıklı davranışların oluşmasını sağlar.İşte polis saldırısı da bu hastalıklı davranışlardandır.Neden acaba polis yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ bireyleri korumak yerine onlara saldırdı????
Yazan : hudson     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    TÜRKİYE eşittir RUSYA ... RUSYA eşittir TÜRKİYE.. RÜŞVET RUSYADA HERYERDE... TÜRKİYEDEDE. İNSANLARI EZMEK BEZDİRMEK AŞAĞILAMAK RUSYADA DİZ BOYU... TÜRKİYEDEDE.. PUTİNE KARŞI OLAN BİR AKTİVİST GEÇTİĞİMİZ AYLARDA KİMVURDUYA GİTTİ.. TÜRKİYEDEDE BAŞIMIZDAKİLERE MUHALEFET OLAN İŞADAMLARI VERGİ CEZALARI YEDİLER.. VATAN HAİNİ İLAN EDİLDİLER.. FETHULLAH HOCA DÜŞMAN İLAN EDİLDİ.. LGBTİ LER RUSYADA KIZIL MEYDANDA DAĞITILDILAR.. TÜRKİYEDEDE TAKSİMDE DAĞITILDILAR. MODERN ÇAĞDAŞ ÜLKELER BU İNSANLARI ANLAYAMIYORLAR.. BİZDE ANLAYAMIORUZ.. NEDİR DERDİNİZ ? RAMAZANSA RAMAZAN... NE OLMUŞ ? NE ZARARI VAR BU İNSANLARI ORUÇ TUTANLARA ? NE İLGİSİ VAR ? sırf bahane ... bırakın yürüsünler.. 2000 POLİSİ NE İÇİN TOPLUYORSUNUZ.. TERÖRİSTMİ BUNLAR ? asıl teröristler IŞİD TARAFTARLARI ellerini kollarını sallayarak geziniyorlar onların peşine takılacaklarına zararsız insanların peşndeler.. yuuhhhhh size
Yazan : olguncasohbette     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    cok detayli bakmak lazim oyle usten bakmak avamlik olur ramazan ayindayiz mubarek gundeyiz uslubune gore giyinip eglencemizi yuruyusumuzu sergileyecektik. yari ciplak vucut gosterisi teshircilik bunlar olmamaliydi ben buna cok kizdim. herseyden once saygi eger bunu korursak evet yol kat ederiz simdi girdigim ortamlarda ciplaklik derecesi konusuluyor prim vermezsek normal kendimizi gosterirsek isimizi zorlastirmaz aksina kolaylastiririz avrupa isine geleni olaya burnunu sokar cokta umursamiyorum avrupanin haberlerini hos sanki onlarda 4 4 luk :)))
Yazan : yesil341     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    yakındır zaten abd`ye sığınma talep edecem.Bu ülkede ne can güvenliğim var ne hakkım hukukum ne özgürlüğüm.üstüne hor görülme hakaret yeme aşağılanma ve 5.sınıf muamelesi görmek. hatta sınıf muamelesi bile görmemek. insandan sayılmamak.umarım alım felan açılır da kaçar gideriz burdan.
Yazan : sevdaluk23     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    arkadaşımızın birisi gene iç işime karışmışlar yazmış..neremize karışacaklardı insan haklari evrensel değilmidir AB girmek için yırtınan devletler kimse kusura bakmasında mecbur uyacaklar insan haklarına saygı göstermeyi..öyle lafla olmaz ileri demokrasi..
Yazan : newgostak     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    iyice iç işlerimize karışmaya başladılar ha
Yazan : kevase     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Teksas eşcinsel evliliğe direniyor Teksas eşcinsel evliliğe direniyor
   ABD’nin en muhafazakâr 14 eyaletinden biri olan Teksas, Federal Yüksek Mahkeme’nin tarihi olarak nitelenen tüm ülkede eşcinsel evliliği yasal olarak tanıma kararına karşı direniyor. Teksas Valisi Greg Abbott, “Hiç kimse evlilik ile ilgili dini inançlarına aykırı hareket etmek zorunda değildir” dedi....

Haber | Gürcü Başbakan`dan homofobik açıklama Gürcü Başbakan`dan homofobik açıklama
   Gürcistan Başbakanı İrakliy Garibaşvili, Gürcistan`da eşcinsel evliliklerin yapılmasına karşı, anayasaya gerekli hükümlerin konması için harekete geçeceğini söyledi. Başbakan Garibaşvili, Gürcistan`daki Asaval-Dasavali gazetesine verdiği demeçte, ABD Yüksek Mahkemesi`nin ülke genelinde eşcinsel evl...

Haber | Lady Gaga`dan `Onur Yürüyüşü`ne tweetli tepki Lady Gaga`dan `Onur Yürüyüşü`ne tweetli tepki
    İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında İstiklal Caddesi`nde bu yıl 23`üncü kez gerçekleştirilmek istenen `Onur Yürüyüşü`ne polisin sert müdahalesi dünya popunun yıldızı Lady Gaga`nın da tepkisini çekti. Polisin, toplanan gruplara tazyikli su ve boyalı top mermisiyle müdahale etmesini twitter he...

Haber | Ruh sağlığı çalışanları: Bizler, hiçbir cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliğini hastalık olarak kabul etmiyoruz! Ruh sağlığı çalışanları: Bizler, hiçbir cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliğini hastalık olarak kabul etmiyoruz!
   Bianet`te yer alan habere göre ruh sağlığı çalışanları ve öğrencileri Taksim’de bir araya geldi ve 13. İstanbul Onur Yürüyüşü öncesi basın açıklaması yaptı. Ruh sağlığı çalışanları bir araya geldi, homofobik/transfobik bilgiler üreten meslektaşlarını kınadı; “Bizler, hiçbir cinsel yönelimi ve cinsiy...

Haber | Şahan`dan ezber bozan LGBTİ mesajı Şahan`dan ezber bozan LGBTİ mesajı
   Recep İvedik karakteri yüzünden ‘homofobik’ olmakla suçlanan Şahan Gökbakar, “LGBTİ bireylere saygı duyuyorum ve eşitlik çabalarını destekliyorum” mesajıyla ezber bozdu. ‘Cinsiyetçi’ ve ‘maço’ olarak tanımlananRecep İvedik karakteri yüzünden cinsel ayrımcılıkla suçlanan Şahan Gökbakar, dün sosya...

Haber | LGBT üyeleri New York`ta da sokaktaydı LGBT üyeleri New York`ta da sokaktaydı
   ABD`de Yüksek Mahkeme`nin ülkenin tüm eyaletlerinde eşcinsel evliliğe izin vermesinin ardından LGBT üyeleri dün New York`ta yürüyüş yaptı. ABD`de Yüksek Mahkeme Cuma günü eş cinsel evliliklerin bir hak olduğu yönünde karar vermişti. Bu kararın ardından LGBT üyeleri, ülkenin New York kentinde binler...

Haber | Gay korosu konserini verdi Gay korosu konserini verdi
   Zorlu`da iptal edilip Boğaziçi Üniversitesi`ne alınan Boston Gay Men`s Chorus konseri dün gerçekleşti. Konserde ABD Başkonsolosu da sahneye çıktı. Türkiye’de konser veren, isminde eşcinsel kelimesi geçen ilk koro olma özelliğini taşıyan Boston Gay Men’s Chorus, dün Boğaziçi Üniversitesi Güney Kam...

Haber | Odunpazarı Belediyesi`nden `homofobik` tepkisi Odunpazarı Belediyesi`nden `homofobik` tepkisi
   LGBTİ Onur Haftası`na destek için Twitter`daki logosunu gökkuşağı renkleriyle süsleyen Eskişehir Odunpazarı Belediyesi`nin bir kullanıcıya verdiği yanıt birçok kişi tarafından paylaşıldı Lezbiyen, gay, biseksüel, trans, interseks (LGBTİ) bireylerin, yaşadıkları şiddet, baskı, nefret suçlarına kar...

Haber | Eşcinsel Evlilik Yasallaştı, Beyaz Saray Gökkuşağına Boyandı Eşcinsel Evlilik Yasallaştı, Beyaz Saray Gökkuşağına Boyandı
   ABD`de ülkenin tamamında eşcinsel evlilikler yasallaştı; Beyaz Saray, eşcinsellerin simgesel rengi olan gökkuşağı renklerine büründü. ABD Yüksek Mahkemesi`nin, ülkedeki tüm eyaletlerde eşcinsel evliliğin bir hak olduğu yönünde karar vermesinin ardından, ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin ev sa...

Haber | Başta Apple ve Facebook olmak üzere Silikon Vadisi`nden birçok şirket LGBT Onur Haftası`na destek verdi. Başta Apple ve Facebook olmak üzere Silikon Vadisi`nden birçok şirket LGBT Onur Haftası`na destek verdi.
   LGBT`yi kısaca, "Lezbiyen", "gey", "biseksüel" ve "transgender" kelimelerinin baş harflerinden oluşturulan ve eşcinsel hakları mücadelesinde kullanılan çatı kelime olarak tanımlayabiliriz. Bunun yanında LGBT Onur Haftası ise, 28 Haziran 1969`da başlayan Stonewall Ayaklanmaları`ndan beri 22-28 Hazira...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi