Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2090 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | Türkiye`deki AIDS`li sayısı 6 bine yaklaştı

Türkiye`deki AIDS`li sayısı 6 bine yaklaştı


Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye`deki AIDS`li sayısı 6 bine yaklaştı. Ülkede 3 bin 723`ü erkek, bin 501`i kadın olmak üzere toplam 5 bin 224 HIV/AIDS vakası var.

Sağlık Bakanlığı`nın rakamlarına göre alınan önlemlere ve yapılan uyarılara rağmen HIV/AIDS vakaları her geçen yıl artış gösteriyor.

2011 yılı sonu itibarıyla bildirimi yapılan 5 bin 224 HIV/AIDS vakasının 3 bin 723`ü erkek, bin 501`i kadın. Hastalık yoğun olarak 20-45 grubundakilerde görülüyor. Yaklaşık 2 bin kişinin bu hastalıktan tedavi gördüğü tahmin ediliyor.

Bakanlığa en fazla vaka bildirimi yapılan bölge Marmara, il ise İstanbul. Bunu sırasıyla Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Adana ve Bursa illeri izliyor. Vakaların yaklaşık yüzde 16`sını oluşturan yabancı uyruklu hastalar ise Ukrayna, Moldova ve Romanya`dan. Sağlık Bakanlığı verilerine göre enfekte olanların yarısından çoğu hastalığı korunmasız cinsel ilişki yoluyla almış.

Türkiye`nin riskleri

HIV enfeksiyonu konusunda çalışmalar yürüten Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, HIV/AIDS vakalarında Türkiye`nin de içinde bulunduğu Doğu Avrupa ve Batı Asya bölgesinde katlı artışlar görüldüğünü söyledi.

Doğumsal geçişin verilen mücadele sonucu neredeyse sıfırlandığını, vakaların büyük bölümünün virüsü korunmasız cinsel ilişkiyle kaptığını anlatan Ünal, Türkiye`nin konumu itibarıyla riskli ülkelerin başında geldiğini vurguladı.

Yeterli cinsel eğitim almayan genç bir nüfusa sahip olması, ülke içi ve dışarıdan göç hareketleri, ticaret yolları üzerinde bulunması ve damar içi uyuşturucu kullanımındaki artışın Türkiye`nin risklerini artırdığına dikkati çeken Ünal, şunları belirtti:

``6 bin civarındaki vaka sayısı nüfusa oranla az görülebilir ama yüzde 10-12 civarındaki artış hızı oldukça yüksek. Bu artış hızıyla vaka sayısının belirli bir orana ulaşması, toplumda bulaşın artma riskini beraberinde getirecek. AIDS artık ölümcül değil kronik hastalıklar arasında sayılıyor. Etkin tedavi, iyi bir koruma yöntemidir aynı zamanda.``

Mevcut tedavi yöntemleriyle virüsün vücuttan tamamen çıkarılıp atılamadığını, ancak viral yükün neredeyse sıfırlanabildiğini ifade eden Ünal, ``Ana tedavi virüsün çoğalmasını önlemeye yöneliktir. Bağışıklık sisteminin çökmesiyle ortaya çıkan fırsatçı enfeksiyonlarla baş etmek ve yan etkileri ortadan kaldırmak da bir diğer amaçtır`` diye konuştu.

AIDS`e neden olan virüsün çoklu ilaç kullanmayı gerektiren bir yapısı olduğunu, hastaların genellikle birden fazla ilaç kullanmak zorunda kaldığını ifade eden Ünal, ``Tedavi hayat boyu sürmelidir. Aksi halde virüs hemen çoğalır. Tedavide yan etkileri ve direnci iyi yönetmek ana hedeflerdendir`` dedi.

Prof. Dr. Ünal, ilaçların gerektiği gibi alınması halinde direnç sorunuyla karşılaşılmadığını vurguladı. Son yıllarda çoklu ilaç yerine geçen, dirençli vakalarda bile etkili yeni ilaçlar geliştirildiğini anlatan Ünal, bu ilaçların yan etkilerinin de neredeyse olmadığını söyledi.

``En büyük sorun uyumsuz hastalar``

Tedavide halen karşılaşılan en büyük sorunun uyumsuz hastalar olduğunu, ilaçların düzensiz kullanımından kaynaklanan direnç problemleri geliştiğini ifade eden Prof. Dr. Ünal, virüsü taşıyan vakaların bulaşma yolları konusunda çok iyi eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye`de hastaların ilaca erişimi konusunda bir sorun yaşanmadığını, tedavi giderlerinin devlet tarafından karşılandığını kaydeden Ünal, ``Sünnetin AIDS`e karşı etkili bir korunma yöntemi olduğu artık bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış durumda. Özellikle hastalığın yaygın olarak görüldüğü Afrika`da sünnet bir korunma yöntemi olarak kabul gördü`` şeklinde konuştu.

tarih: 03.04.2012


Eklenme Tarihi : 03.04.2012
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 449979 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    türkiyeye aids hep yabancı uyruklu insanlardan geliyor sonrada yaygınlaşıyor.bence gelen turistlere aids testi yapalım uygunlar ise ülkeye alalım.
Yazan : feritte     Beğen

    bilmiyorum yukarda birisi yorum yapmış da oral yolla tükürük bezleri sayesinde bulaşıor die bişi demiş, benim bildiğim AIDS öpüşmeyle bulaşmaz bu bilimsel bi gerçek. Ama yorumda sanki öpüşmeyle bile bulaşıyormuş gibi gösterilmiş bu yanlış bir yargı kimse böyle düşünmesin. tabi diğer oral yolu sadece kastediyorsan evet o şekilde bulaşabiliyor.
Yazan : bobby_90     Beğen

    Rakamin gercekle bagdasmadigini dusunuyorum.Kondomun %100 koruyucu olmadigini da hatirlatiyorum.
Yazan : sacrum     Beğen

    daha öncede çeşitli sayfalarda ve sitelerde bu yorumları gördüm ve üzüldüm. AİDS konusunda en bilinçli olması gereken toplum olan sözde biz GAY ler en bilinçsiz grubu oluşturuyoruz. burda ki yorumlardanda abaldığım aynen bu kocaman bir CEHALET, şöyle ki: ``kondom kullanmakla bu hastalıktan korunulduğu sanılıyor, halbuki tam tam tersi de diyebilirim bu konuda , en zayıf bulaşma yöntemi cinsel ilişki. herkesin farkında olmadığı durum ; hastalıkların en temel ve en çabul bulaşma yöntemi ağız dır. yani siz partnerinizle sevişmeye başladığınız anda saniyeler içinde tükrük bezleri aracılığ ile zaten virüs almış oluyorsunuz yada buna benzer ORAL her durumda en hızlı şekilde virüsü kapmış oluyorsunuz.`` örnekleme ile anlatmak gerekirse, dil altı hapları vardır mesela, neden dila ltı biliyormusunuz vücudda en çabuk etki göstermesinden dolayı seçilir. kan yolundan bile daha hızlıdır.....
Yazan : hectorparis     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Heteroseksüelleri bilmiyorum ama eşcinseller arasında kondom kullanımı yine de yaygın. Sonuçta kondom kullanma oranı bilinçlenme, yani doğal kültür seviyesinin yüksek olduğu insanlarla doğru orantıda.. Partnerinizi kültürlü olup olmamasına göre seçin demiyorum ama karşınızdaki bile olmasa siz o bilince sahip olabilirsiniz...
Yazan : catwork_     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bir sürü zührevi hastalık var kim neyine güveniyor da prezervatifsiz ilişkiye giriyor anlamıyorum? bu kadar basit mi hayatınız sizin???
Yazan : themert     Beğen

    turkke bısey olmaz )
Yazan : ardacannn18     Beğen

    EVET NE YAZIKKI ESCINSEL OLDUGUMUZ ICIN KORUNMASIZ ILISKI YAPANLAR SADECE AIDS DEGIL OBUR CINSEL HASTALIKLARIDA KAPMA RISKIMIZ OLDUKCA YUKSEK.EVET AIDS ARTIK OLDURUCU HASTALIK DEGIL AMA TEDAVISI OMUR BOYU VE KESINTISIZ OLMALI.BUNUN YANINDA TABIKI BAZI AIDS HASTALARI HALEN ISLERINI KAYBETMEKTE ZATEN HASTALIKLA MUCADELE ETTIKLERI GIBI PSIKOLOJIK COKUNTU YASIYORLAR.UMARIM ONYARGILI TOPLUM OLMAKTAN KURTULURUZ.
Yazan : pipsex     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    lütfen korunun arkasaşlar bu arada aklımdayken ahmet yıldız davasında 10. duruşma 20 nisan 2012 cuma günü görülecek
Yazan : whitebearry     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    arkadaslar nu konu hakkında tek söyleyebilecegim sey monogam olmak ve eyer bir yakınınız sevdiginiz biri yakalanmıssa onu dıslamamak onu tedaviye yönlendirmek en dogru olanı yoksa bana bunu biri yaptı bende baskasına yapacam deyip devam ederse iş o zaman kötü okuduğuma göre bir çok tedavi yöntemi ve düzenli kullanıldıgında etkisi olan ilaç varmış yani aids oldurmuyor cahillik olduruyor bir bakıma.
Yazan : OlgunKiloluistr     Beğen

    Atin ölümü arpadan olsun demeden!!!!,Bana birşey olmaz mantigindan vazgecerek,herkes cebine bir tane KONDOM koymasi gerekiyor...Gecenlerde sinema baskinin da,iş üstünde yakalanan 11 kişinin 2 sinde HIV virüsü ciktigini duyunca şok olmuştum...Bu beladan korunmak icin ya monogom yaşiyacagiz yada KONDOMLU iş yapacagiz...
Yazan : turco45     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    kondomdan zevk almam of cıkar at bende hastalık yok ya bısey olmaz dıyorlar tabı o anki zevkle güvenle güvenip pirazarletifi cıkarabılıyoz belkıde hıc taktırmıyoz yada takıp cıkartıyolar ama kimse kimseyi bilemez kimde hastalı var bilemeyiz bende o an güvenip kondomu cıkarmasına izin verdim ama kimde hastalı var bıleme«zyı bu haberleri okuyunca korktum asla bida taktırmadan yapmam takıyorsada cıkartmam ay korktum be haha
Yazan : BRSbebeksipasf     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    1-2 saatlik zevk için hayatını riske etmeye değmez!
Yazan : demircan1     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu rakamlar gercekleri yansitmiyor. Gercek AIDS sayisi daha fazla, hele HIV tasiyicisi kat kat daha fazla
Yazan : olgun444     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    insanın bazen kafası atıyo tek gecelik ilişkiler içerisinde bulunabiliyor. fakat korunmak gerçekten önemli. yoksa bu durum çığrından çıkabilir.
Yazan : mrblue     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı`nda Er T.A`ya dört devredaşın zorla oral seks yaptırdığı iddia edildi. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı`nda Er T.A`ya dört devredaşın zorla oral seks yaptırdığı iddia edildi.
   Taraf Gazetesi`nden Remzi Budancir`in haberine göre, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’nda askerlik yapan T.A. adlı eri zorla koğuşa sokup tehdit ve darpla oral seks yaptırdığı iddia edilen dört asker hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı. T.A. psikolojisi bozulduğu gerekçesiyle erken terhis e...

Haber | Okan`dan Melih Gökçek`e şok gay sorusu! Okan`dan Melih Gökçek`e şok gay sorusu!
   Ece Üner`in modere ettiği programda sosyal medyanın yarattığı sonuçları yorumlayan Okan Bayülgen "artık seyirci yok takipçi var" dedi... Habertürk ekranlarında Sosyal medya konulu tartışmaya katılan Okan Bayülgen çarpıcı açıklamalar yaptı. Ece Üner`in modere ettiği programda geleneksel medya yapıla...

Haber | İrlandali Cumhur Başkanı Gençlik Örgütünde Homofobiyi Eleştirdi. İrlandali Cumhur Başkanı Gençlik Örgütünde Homofobiyi Eleştirdi.
   İrlandalı Cumhur Başkanı Michael D Higgins ; homofobinin kötülüklerini ele aldı.. Foroige Organizasyonun düzenlediği konferansta konusan Cumhurbaşkanı Higgins, Homofobinin Korkun ve Yıkıcı Gerçekliğine Karşı çıktı. Konuşmasında Homofobiye, ırkçılığa ve şiddete maruz kalan gençlerin gerçirebilecekle...

Haber | Türk eşcinseller geçit töreni yapacak. Türk eşcinseller geçit töreni yapacak.
   Her yıl Amsterdam’ın kanallarında düzenlenen eşcinsellerin tekneyle yaptığı geçit töreninde bu yıl, ilk kez bir türk teknesi de yer alacak. ProGay derneği yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Amsterdam’daki Gay Parade 2012 geçitinde bu yıl ilk kez bir Türk teknesinin yer alacağı belirtil...

Haber | Kuzenlerin Dehşet Çetesi! Darp, Hırsızlık, İşkence, Tecavüz... Kuzenlerin Dehşet Çetesi! Darp, Hırsızlık, İşkence, Tecavüz...
   5 kuzenden oluşan gasp çetesi bir eşcinsele tecavüz ettikten sonra parasını gasp etti. Kaçırdıkları bir kuyumcudan işkenceyle işyerinin anahtarını alıp soymaya kalktılar. Yine aynı çete, kaçırdıkları ... Ankara polisi, benzerlerine filmlerde rastlanacak vahşilikte gasp olayları gerçekleştire...

Haber | Şili’de öldürülen eşcinsel için protesto gösterisi Şili’de öldürülen eşcinsel için protesto gösterisi
   Latin Amerika ülkelerinden Şili’de öldürülen eşcinsel bir gencin cenaze töreni için binlerce kişi başkent Santiago’da sokaklara döküldü. 24 yaşındaki Daniel Zumudio, 3 Mart günü ırkçı kişiler tarafından dövülerek öldürülmüştü. Eşcinsellere karşı ayrımcılık yapıldığını düşünen protestocular, Zu...

Haber | Travesti Otomobilde Başından Vuruldu Travesti Otomobilde Başından Vuruldu
   zmir’in Karabağlar ilçesinde, travesti Hasan Şahingün, kimliği belirsiz kişi yada kişilerce, tabancayla başından tek kurşunla vurularak öldürülmüş olarak bulundu. Olay, bugün (cuma), saat 07.30 sıralarında 4169 sokak üzerindeki boş arsada meydana geldi. Sabah saatlerinde işe gitmek için evler...

Haber | Katolik Kilisesi’nde korkunç skandal Katolik Kilisesi’nde korkunç skandal "Eşcinsel Olmasınlar Diyerek"
   Hollanda’da hükümet, 1950’li yıllarda Katolik Kilisesi’nin yüzlerce çocuğu “eşcinsel olmalarını engellemek” için hadım ettiği iddiaları üzerine soruşturma başlatmaya hazırlanıyor. Yerel basında çıkan haberlerde, skandala kilisenin yanı sıra polis ve sağlık yetkililerinin de karıştığı belirtildi. NRC...

Haber | Şili’de eşcinsel cinayetinde Neo-Nazi izleri Şili’de eşcinsel cinayetinde Neo-Nazi izleri
   Şili’nin Santiago kentindeki bir parkta 3 Mart günü ağır şekilde darp edildikten sonra hastanelik olan Daniel Zamudio adlı eşçinsel genç, 25 günün sonunda hayata tutunamadı. Gencin ölüm haberi ülkede eşcinsel hakları savunucularını ayağa kaldırdı. Daniel’in ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklan...

Haber | CHP’li vekilden lezbiyenlere büyük destek CHP’li vekilden lezbiyenlere büyük destek
   CHP milletvekili Şafak Pavey’in lezbiyen kadınların hikayelerinin anlatılacağı "Kadın Kadına Öykü Yarışması"nın jüri "onur" üyeliğini yapacak olması, CHP’li vekili zor durumda bırakacak gibi görünüyor. CHP’nin homoseksüel, lezbiyen, travesti ve eşcinsellerin sorunlarıyla ilgilenmesi CHP muhalifi ...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi