Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1910 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | ‘Kuran Eşcinselliği Yasaklıyor mu?’

‘Kuran Eşcinselliği Yasaklıyor mu?’


Kaos GL dergisinin ve web sayfasının editörü Barış Sulu ile metrosfer.com haber sitesi görüştü ve son dönem LGBT gündemini konuştu:



BDP ve CHP’nin eşcinsellerin hak ve özgürlüklerini garanti altına alacak bir maddeyi, partiler arası görüşmelerle oluşturulmaya çalışılan yeni Anayasa’ya koyma girişimi, bir anda eşcinselliğin sıkça tartışılan bir gündem maddesi olmasına yol açtı. Hatta, bu öneriye, AKP’nin sessiz kalması ve MHP’nin karşı çıkması nedeniyle Anayasa görüşmeleri sekteye uğradı.



TBMM’de bu gelişmeler olurken, Saadet Partisi’nin çeşitli illerde eşcinsel karşıtı girişimleri ve pankartları gündeme oturdu. Eskişehir, Kocaeli ve Sakarya başta olmak üzere pek çok kentte Saadet Partili gençler ile eşcinsel gençler karşı karşıya geldi.



Gündemde tüm bunlar olurken, LGBT organizasyonları 1 Temmuz’da yapılacak olan LGBT Onur Yürüyüşü heyecanı sardı. Biz de, bu yürüyüşün kuşkusuz baş aktörlerinden birisi olan Kaos GL dergisinin ve web sayfasının editörü Barış Sulu ile görüştük. Sulu, özellikle İslamcı kesimden gelen tepkilerle ilgili olarak, ‘Ben yaşam hakkımdan bahsediyorum sana, sırf eşcinsel, sırf trans olduğum için öldürüldüğümden bahsediyorum, zulme uğradığımdan bahsediyorum. Benim zulme uğramamdan dolayı rahatsızlık duymalısın, insan gibi muamele görmememden rahatsızlık duymalısın,’ diye yorumda bulundu ve sordu: ‘Bir din, insanların kimliklerinden dolayı zulme uğramasına izin verir mi?’



İşte Barış Sulu ile yaptığımız röportaj…



- 1 Temmuz’da İstanbul LGBT Pride Yürüyüşü olacak. Siz katılacak mısınız?
- Evet, Kaos GL olarak biz de katılacağız, bu sene yürüyüşün 20. senesi olması açısından İstanbul Onur Yürüyüşü sembolik olarak daha da anlamlı. Bu sene ayrıca 24 Haziran’da, trans bireylerin yaşadıkları ayrımcılıklara dikkat çekmek için düzenlenen ve üçüncüsü gerçekleşecek olan Trans Onur Yürüyüşü’ne de katılacağız.



- Bu yürüyüşlere katılım her sene sistematik olarak arttı, diyebiliriz. Son yürüyüşte 10 binlik bir kitleden bahsediliyor. Bu sene sizce katılım ne kadar olacak?
- Evet, 10 kişiyle başlayan yürüyüş yavaş yavaş kitlesini arttırdı her sene. Ben bu sene en az 15 bin kişinin yürüyeceğini tahmin ediyorum. Son dönemde gey, lezbiyen, biseksüel, trans erkek, trans kadın, interseks bireylerin görünürlüğünün arttığını düşünüyorum, çünkü artık insanlar kabuklarını kırıyor. Özellikle konunun özneleri kabuklarını kırıyor, aileler kabuklarını kırıyor, insan hakları alanında çalışan bireyler ve kurumlar kabuklarını kırıyor. Herkes özgürlüklerini daha yüksek sesle haykırmak istiyor artık.



- Türkiye, son zamanlarda eşcinsellik konusunda sıcak bir gündem yaşıyor. Örneğin Anayasa tartışmalarında BDP ve CHP’nin bazı teklifleri oldu. Anayasa sürecinde eşcinsellik nasıl gündeme geldi, şu an ne durumda ve nasıl bir sonuç alınacağını bekliyorsunuz?
Biz yaklaşık 20 yıllık mücadelemizde “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği” ayrımcılığına dikkat çekmeye çalıştık. Taleplerimiz de çok açık ve netti hep: Anayasa’nın eşitliği düzenleyen maddesinde “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği” ifadelerinin de yer alması ve LGBT gerçekliğinin tanınması. Şu andaki süreçte de aynı cümleleri kuruyoruz. Eşcinsel, biseksüel ve trans bireylerin öncelikle yaşam hakları olmak üzere, eğitim ve çalışma hayatında, sağlık alanında ve kurumlarla ilişkilerde yaşadıkları ayrımcılıkların en aza indirilmesini istiyoruz. Konu popüler olsun diye medya tarafından bir anda “evlilik hakkı”na kaydırıldı ama biz tüm haklarımızın bir bütün olduğunu düşünüyoruz. Sadece bir konuya odaklanmış değiliz, sadece “evlilik hakkı” ile ilgili politika yapmıyoruz yani.



‘Bir din, insanların kimliklerinden dolayı zulme uğramasına izin verir mi?’





- Son zamanlarda Saadet Partisi ve onların gençlik kolları eşcinsellik karşıtı eylemlerde bulunuyorlar. Son olarak Sakarya’da da bir pankart asıldı ve eşcinsellik ile zina ‘tu kaka’ ilan edildi. Saadet Partisi sizce neden birden bu kampanyalara başladı?
Biz sesimizin herkes tarafından duyulmasını istiyoruz. Ve görüyoruz ki birçok kişiye ulaşıyor söylemlerimiz. Görünürlük arttıkça ve bizler özgürlük diye haykırdıkça bundan rahatsız olanlar da seslerini yükseltecek. Ben bunu, demek ki sesimizi gayet iyi duyurabiliyoruz, kendi kendimize konuşmuyoruz, rahatsız olanlar da var diye okuyorum, rahatsız olanlar da sesini çıkartsın elbette, o çok büyük lafı edeyim; “burası demokratik bir ülke.” Ama ben yaşam hakkımdan bahsediyorum sana, sırf eşcinsel, sırf trans olduğum için öldürüldüğümden bahsediyorum, zulme uğradığımdan bahsediyorum. Benim zulme uğramamdan dolayı rahatsızlık duymalısın, insan gibi muamele görmememden rahatsızlık duymalısın. Bir din, insanların kimliklerinden dolayı zulme uğramasına izin verir mi? Artık bu konuların konuşulması lazım, kısaca.

Müslüman eşcinsellerin konuşulması gerek. Örneğin birkaç yıl önce Güney Afrika’dan, İmam Muhsin Hendricks gelmişti İstanbul Onur Yürüyüşü’ne ve orada Lut Kavmi ile ilgili konuşmuştu. Lut Kavminin eşcinsellikle ilgili olmadığını bir sunumla anlatmıştı. Şunu da diyor Hendricks: “Eğer Kuran’a bakarsanız eşcinsellikle ilgili hiçbir ceza olmadığını görürsünüz. Çünkü eşcinsellik sözünden Kuran’da bahsedilmez. Ortodoks âlimler, Nisa Suresi’ndeki iki ayeti (14-15) öne sürer. Bu iddiayı kabul etsek bile ceza tanımlanmaz ve net değildir. ‘Zina’ sözcüğünün kimi kapsadığı belli değildir. Bu ayetlerde zinaya ceza, eşcinsel birliktelikten çok daha sert ve net tanımlanmıştır. Eşcinsellik bir eylem değildir. Eşcinsellik bir durumdur. Asıl soru şu: Kuran eşcinselliği yasaklıyor mu? Hayır… Kuran eşcinselliğe karşı değil. Aslında çeşitlilik, cinsel çeşitlilik de dâhil, ırksal ve dilsel çeşitlilik Kuran’da hoş karşılanmıştır. Bir surede Allah ‘Size eşler yarattık’ der ve erkek ya da kadın diye ayrım yapmaz.”



Mesela ABD’de “Muslims for Progressive Values” grubu var. Fransa’da ‘’Homos Musulmans de France | Gay Muslims & CALEM’’ diye bir örgüt var. Eşcinsellik ve İslam üzerine çalışan birçok örgüt, kurum, kişi var kısacası. Sen “eşcinsellik günahtır” diye basit bir cümle söyleyince tüm eşcinselleri bir anda dinin dışına da atıvermiş oluyorsun, amacın insanları kazanmak mı kaybetmek mi? Eşcinsel Müslümanları bir anda nasıl yok sayabilirsin?

Kaynak: Kaosgl 15.06.2012


Eklenme Tarihi : 17.06.2012
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 478985 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    kadını kabul etmeyen arap zihniyetinden ne beklenir suudide kadınların kimliği yok arac yasak işte islamiyetin ve cahiliyenin merkezi mekke
Yazan : samenboy     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    hz Ali nin bi sözü var: `kitaplar dilsizdir, onu konuşturan insandır` diye... o insan taa o zamanlar dinin geçerliliğinin insanın algılayışında olduğunu vurgulamış. dini yayan insanların yobaz olup olmaması onu dinleyen cemaatin farklı farklı zeka normlarında olması, farklı öz yaşantıların aynı kelamı aynı anlamasını beklemek saçmalık...... yani kısacası beşer şaşar abi.... yani hz ali taa o zaman söylemiş vahiy de olsa insanların onu saptıracağını. ....din kendi kendini doğruluyo ve bence kendini yalanlamıyo da değil. çünkü insan ürünü. hz ali bence bunu kastetmiş.... yok LUT kavmine öyle olmuşş yok böyle olmuş.... saçmalık hepsi bu kadar
Yazan : aphomo1     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu konuda özet olark şunu bilelim kuranı kerim eşcinselliğe karşı ama aynı zamanda eş harici heteroseksüel ilişkileri de yasaklıyor.heteroseksüellerin de bu konuda bizden hiç farkları yok.hele eşsahibi olup da kaçak heteroseksüel vs ilişki yaşarlarsa bizden kat kat daha çok kötü durumdalar demektir
Yazan : feritte     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    işte demek istediğimde tamda buydu. bakın bu dinci basıkıyı gayler bile kullanıyor.kimse dini eleştirmedi.sadece din arkasına saklanarak yapılan baskılara dikkat çektik. ama bir gay kalkıpta dincilik yapıyor arkasına saklandığı doğmalarla başkasını suçlayabiliyor kargaların bile güleceği gerekçelere sığınabiliyorsa gerisinin yaptığı normale kaçıyor bence.
Yazan : uysalvesakin     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    bi kadını pardon bi genç kızı (evlendikleri gencecik hatta çocuk yaştaki kızlardı )himaye altına almanın evlenmekten başka bir yolu yok mu yani?
Yazan : goodasyou     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    11 eş almadı 11 kadını himayesi altına aldı neden herkez anlamak istedigi gibi anlıyor. Çok cahil bir toplumuz. Savaşta erkekler şehit oldugu ve kadınlar kocasız kaldıgı için peygamber o kadınları himayesi altına alıdı biraz araştırın okuyun.
Yazan : ysfff     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    of ne kuranı ya.. çöl kanunu işte anlamadınız hala...
Yazan : goodasyou     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Arapın yorumu kuran mı oluyor onların örf ve adetleri araplarda enses ilişki hat safhada örnek arap mı?kendisinin hatiçeden sonra 11 eş aldı dul kadın kalmadı mekkede
Yazan : samenboy     Beğen

    Ender_Bir_Adam Yazdıklarını çok dogru buldum :) tebrik ederim
Yazan : ysfff     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    türkiyede kötü bir zihniyet anlayışı var değişmekte zorlanan, değişime karşı.bu zihniyet anlayışının üç ayağından biri din elden gidiyor propagandası ki bu kitleleri kontrol altında tutmak kolay yönetmek için yapılan bir oyun.işte bu dinci anlayış zaman zaman gayri müslimleri zaman zaman alevileri zaman zamanda eşcinselleri vuruyor.buna karşı çıkmak bu saçma anlayışı yıkmak her insanım dişyen kişinin temel görevi.
Yazan : uysalvesakin     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    ALLAH`ım herşeyin çaresini verdim diyor arayın bulun diyor. eşcinsellerinde çaresi tedavisi eşcinsel hayatdır. kimse boşa konuşmasın.bu güne kadar bi eşcinsel şuna saldırmış şuna tecavüz etmiş diyee duymadım. sanırım.en iyi insan en iyi kullar eşcinsellerdirr. benceeee. ben eşcinselim diyen diyebilen herkesi seviyorum. üzmeyin kendinizi boşaaa
Yazan : olgayyyyyyy     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    ayrımcılığın hepsine karsıyım herşeyin iyiside kötüsüde vardır genelleyemeyiz .insanlar dünyanın en kötü kaderlerinden biri olan eşcinselliği seçmezdi herlade bu bir seçim olsaydı göz göre göre farklılıklara kapalı değişime kapalı geriye saymaya mahkum bir ülkeyiz ne yazıkki....
Yazan : BrS_BeLma     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    ender bir adam arkadaşım;ayette kasdedilen zulümdür..ne kendimde ne de başka bi yerde eşcinsellerin erkeklere saldırdığı,tevacüz ettiğini görmedim,duymadım(olsa da bilinmeyecek kadar azdır)...tecavüz(istemediği bi şeyi yapma) bildiğim kadarıyla heterolara şayan bi durum..ayrıca ayet irdelenirse;kadınları bırakıp erkeklere mi şehvetle yaklaşıyorsunuz?..! bi şeyi bırakmak için önce başlamak gerek.eşcinsellerin kadınları bırakıp da erkeklere sulanması ve ayrıca bunun üstüne tecavüze yönelmesi absürd bir mantık..!! si-bemol arkadaşım;insanların eksik anlayışları ile hakikati tam olarak anlamalarını beklemek anlamsız bi yerde..kuranın ve hadislerin gerçeği tam olarak yansıttığına ancak insanın dar algı ve anlayış ile bunları kendi kapasitesi kadar kabul ettiğini düşünüyorum..Allah inançlarımız da hakeza;çoğumuz kendi kafamızda yarattığımız tanrılara tapıyoruz..Allah hakikati ile hayali tanrı ideası asla aynı olamaz..insanın perdesi,sadece kendi egosudur..ötesi ise mutlak gerçeklik..
Yazan : gana     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    yaratilani yaratandan dolayi seviyorum!yaratilani hor görmek Yaratana yapilan en büyük gunahtir!
Yazan : OneLife     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ender_Bir_Adam iyi o zaman başkaları zevk içinde kadınlarla birlikte olsunlar bizler ne erkeklerle olalım ne kadınlarla ne çocuk doğurmaya fırsatımız olsun ne başka birşeye ne güzel ya ot gibi yaşayalım yani ayrıca evet böyle bir ayet var inanıyorumda kadınlar lezbiyenler var onlaran hiç bahsetmemiş bu ayette neden yada böyle başka ayetler varmı sonr dünyaya gelen çift cinsiyetli insanlara ne olucak onlar kimlerle hayat sürecekler bence yüce yaradan burda lut kavminde kafasına göre tecavüz yapanlar istemeden olan durumları belirtmiş yada ben öyle anlıyorum ben ve benim gibi hormonal bozuklukları olanları değil bi insan neden kadın gibi davransın neden boşuna kendisiyle alay edilmesini sevsinki bu durum kimsenin elinde değilki demekki böyle birşey varki oluyor normal olan bir erkek bir erkeğe yönelmiyorda ben neden yöneliyorum ben neden kadına yönelemiyorum bu soruların cevapını bulmak gerek
Yazan : aykutp21     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    uzun diye tamamını okumadım amam. şunu demek istiyom. erkek ve kadını yaratan ALLAH7ım bizide o yaratmadımmı. o yarattıklarını kabul ediyoda aciz kullara ne olmuş onun hikmedinden sual sormok ne hadlerine müslümanım ve geyim çok farklı olduğumu düşünüyorummm. şükürler olsun ALLAH7ımaa
Yazan : olgayyyyyyy     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Öncelikle selamlar. Evet doğrudur eşcinsellik bir durumdur. Ve evet, Allah Kur`an`da eşcinselliği yasaklamamıştır. Allah bizzat kendi bizi böyle bir duruma koymuş iken birde bunun için cezalandırması zulüm olmaz mıydı? Ama Allah zulmetmez. İnsanların sırf eşcinsel olduğumuz için bize saldırgan davranmaları yanlış, bu da doğrudur. Kınanan eşcinseller değil, eşcinsel ilişkide bulunanlardır. Bakınız bi ayet var; ``Hani Lut kavmine şöyle demişti:`Sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasız-çirkinliği mi yapıyorsunuz? Çünkü siz; kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, çok aşırı giden bir toplumsunuz.(7/80-81)`` Bu da unutulmamalı. Hayat bir sınav, hem de ömür kısa. Doya doya yaşamaya yetmez. Nefsimzin yönlendirdiğine değil doğru olduğuna inandığımız yoldan gitmek gerek. Allah yar ve yardımcınız olsun :) Kimseyi gücendirdiysem affedin.
Yazan : Ender_Bir_Adam     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    2000 yil (ikibini yil) olacak hala bu konuyu konusuyor olmak cok aci bi sey... hala burdamiyiz yani?
Yazan : savour     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    hatta cok carpici,yararitici PANKATLARDA hazirlayabiliriz...benim aklima ilk gelenler mesela:DEDE BENi EVERSENE!!!! iPNE=KIZ COCUGU!;ADAMIM BEN!,TERCiH ETMEDiM;YARATILDIM!vb..gibi...Onur yürüyüşünde Cemil iPEKCININ`de ,SAPKIN DEGiL;MUHAFAZAKARIM ...diye bir pankart taşimasini isterdim...
Yazan : turco45     Beğen

    aslında aratışmak lazım sonucta dünyaya allah çift cinsiyetli insanlar gönderiyor doğuyor öyle değilmi direk eşcinsellik günahtır haramdır demek diyerek o kadar acı çeken alaya alınan istemeyerekte olsa kadın gibi davranan tamamen içten gelen birşey olan bu durumu o insanları yok sayıyorsun bunların dini nasıl bir dindirki ayrımcılık yapıyorlar hem biliyorlarmı ne kadar eşcinsel tanıdığım namaz kılan bırakmayan oruçunu bırakmayan kardeşlerimiz var
Yazan : aykutp21     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ben ateist olduğum için homofobiyi ve transfobiyi kuranla ilişkilendiremiyorum. Her şey kafada başlıyor ve kafada bitiyor. İnsanlar önlerindeki kutsal değerlerle değil de beyinleriyle düşündüğü ve diğerlerini de bu şekilde analiz ettiği zaman, sorun daha da azalacaktır. Öte yandan LGBT`nin temel amacı sorunları azaltmak değil, tamamen ortadan kaldırmak olmalıdır. Bu yıl, geçen yıla oranla daha az eşcinsel ya da trans cinayeti duymamız teselli değildir. Bunların tamamen önüne geçebilmek için çalışılmalı...
Yazan : Si_Bemol     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    heteroseksüelleri de eşcinselleri de yaratan allahtır.bence heteroseksüeller kendilerini allah katıda çok imtiyazlı sanıyorlar ama yanılıyorlar.eşcinselliğe günah diyorlarsa heteroseksüellerin heroseksüel ilişkileri kat kat daha günahtır çünkü onların eşleri yada eşsahip olmaya imkanları varken gidip kaçak ilişki yaşıyorlar.
Yazan : feritte     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    Arkadaşlar 1 TEMMUZ ONUR YÜRÜYÜşÜNE mutlaka katilalim hatta sizleri seven,cinsel kimliginizle kabul eden eş ,dost,arkadaşlarinizi da yürüyüşe katilmaya ikna edelim...Ne kadar cok olursak ,o kadar ciddiye aliniriz!!!Biz arazi olur haklarimiza sahip cikmazsak,bizi görmezlikten gelen,hasta-sapkin sayanlarin ekmeklerine yag sürmüş oluruz...Böylelikle eşcinsel,trans cinayetleri hakkettigi cezayi alacak,SAADET PARTiLiLERiN yürüttügü linc kampanyasi boşa cikacak,eline pankart alip bize hakaret ettigini zanneden DEDE,bizimde onun kadar cesur oldugumuzu,bu ülkede var oldugumuzu anlayacaktir...HAYDi ARKADAşLAR EL ELE HEPBiRLiKTE ONUR YÜRÜYÜşÜNE.....!
Yazan : turco45     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Güney Afrika’da eşcinsel cinayeti Güney Afrika’da eşcinsel cinayeti
    Güney Afrika’da eşcinsel hakları savunucusu Thapelo Makutle’nin öldürülmesini destekçileri nefret suçu olarak tanımlıyor. Polis, Kuruman şehrinde boğazı ve dili kesilmiş bir biçimde bulunan Makutle’nin neden öldürüldüğünün bilinmediğini ve cinayetinin araştırıldığını açıkladı. Yerel eşcins...

Haber | Pentagon`dan dev adım Pentagon`dan dev adım
   ABD ordusu diğer etnik ve ırksal azınlık gruplarının özel günlerini kutladığı gibi Haziran ayını da eşcinsellerin "onur ayı" olarak kutlama kararı aldı. ABD ordusu, geçtiğimiz yıl eşcinsel askerlerin cinsel yönelimlerini açıklamasını yasaklayan “sorma, söyleme” politikasına son verdikten sonra ö...

Haber | Yargıtay`dan Oral ve Anal Seks Açıklaması Yargıtay`dan Oral ve Anal Seks Açıklaması
   Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Doğal Olmayan İlişki olarak yorumlayarak tartışmalara sebebiyet veren kararı hakkında açıklama yaptı. Açıklama da anal ve oral seks yaşamak suç değil, görüntü bulundurmak suç denildi. Yargıtay’ın tartışma yaratan ‘doğal olmayan ilişki’ yorumu, kanundaki boşluğu içtihat...

Haber | Kendisine Islık Çaldı Diye Bıçakladı Kendisine Islık Çaldı Diye Bıçakladı
   Adana’da bir kişi eşcinsel olduğunu ileri sürdüğü kişinin kendisine ıslık çaldığını iddia ederek önce darp etti ardından bıçaklayarak yaraladı. Habervitrini.com’un haberine göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa M. (28) Ziyapaşa Bu...

Haber | Çizme`de 30 yıl sonra `gay` kavgası Çizme`de 30 yıl sonra `gay` kavgası
   Cassano`nun milli takımda eşcinseller olduğunu ima etmesi ortalığı karıştırdı. 1982 Dünya Kupası’nda Rossi ile Cabrini’nin ilişki yaşadığı iddiasıyla sarsılan İtalya’da ‘bomba’yı bu kez Cassano patlattı ama baskı üzerine özür diledi. Bundan 30 yıl önce şike gölgesi ile 1982 Dünya Kupası’na gid...

Haber | Eşcinsel Evliliğine Bir İzin Daha Eşcinsel Evliliğine Bir İzin Daha
   Danimarka`da da, eşcinsel evlilikleri yasalaştı. Migren Tedavisinde Büyük Gelişme Danimarka`da da, eşcinsel evlilikleri yasalaştı. Kanun, 15 Haziran`dan itibaren yürürlüğe girecek. Yeni yasaya göre eşcinseller diledikleri halde kilise nikahı da kıyabilecekler. Eşcinsellere evlilik hakkının kan...

Haber | “Trans Erkeğim, Meclisteyim, Güçlüyüm” “Trans Erkeğim, Meclisteyim, Güçlüyüm”
   ABD’nin en güçlü 100 Latino’sundan Diego Sanches, büyük şirketlerdeki görevlerinden sonra şimdi de Amerikan Temsilciler Meclisi’nin ilk transeksüeli. Mücadelesi 5 yaşındayken başlamış. NEDEN? Diego Sanchez (55), ABD’nin en güçlü 100 Latino’sundan biri. En büyük PR şirketlerinde işe başl...

Haber | Mavi Kimliğini Alınca Evlendi Mavi Kimliğini Alınca Evlendi
   Çanakkale’nin Ezine ilçesinde oturan 29 yaşındaki Selim Yılmaz, geçirdiği bir dizi ameliyatın ardından mavi nüfus cüzdanı aldı. Yılmaz, bu arada sevgilisi 31 yaşındaki Feride Üner ile davullu zurnalı düğünle evlendi. Şerife ve Mustafa Yılmaz çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelen Yılmaz, geçe...

Haber | Önce N.Ç.`ye, şimdi de eşcinsellere... Önce N.Ç.`ye, şimdi de eşcinsellere...
   N.Ç. davasında verdiği karar ile toplumun tepkisini çeken Yargıtay 14. Dairesi şimdi de anal ve oral seksi, şiddet içeren ilişki (tecavüz, sado-mazo), hayvanlarla ilişki, ölülerle ilişki gibi ilişki türleriyle bir tuttu. Bu yorumunu kanundaki “doğal olmayan ilişki” ifadesine dayanarak yapan Yargıtay...

Haber | Cinsiyet Kimliği Yasası Arjantin’de Yürürlüğe Girdi Cinsiyet Kimliği Yasası Arjantin’de Yürürlüğe Girdi
   Arjantin Senatosunun 9 Mayıs’ta onayladığı “Cinsiyet Kimliği Yasası” 4 Haziran’da resmen yürürlüğe girdi 100’den fazla kişi, bir yargıç veya doktorun ön onayı olmadan resmi belgelerde isimlerini ve cinsiyetlerini değiştirmesine olanak tanıyan Arjantin’in çığır açan cinsiyet-kimliği yasasından y...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi