Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2156 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Önce N.Ç.`ye, şimdi de eşcinsellere...

Önce N.Ç.`ye, şimdi de eşcinsellere...


N.Ç. davasında verdiği karar ile toplumun tepkisini çeken Yargıtay 14. Dairesi şimdi de anal ve oral seksi, şiddet içeren ilişki (tecavüz, sado-mazo), hayvanlarla ilişki, ölülerle ilişki gibi ilişki türleriyle bir tuttu. Bu yorumunu kanundaki “doğal olmayan ilişki” ifadesine dayanarak yapan Yargıtay, evinde anal ve oral seks görüntüleri içeren CD bulundurana 1- 4 yıl arası hapis cezası verilmesini istedi.

Vatan Gazetesi`nin haberine göre, N.Ç davasında verdiği kararla toplumun tepkisini çeken Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nden şimdi de “cinsel ilişkilere” ilişkin tartışma yaratacak bir karar geldi.

Daire anal ve oral seksin “tecavüz, sadist-mazoşist gibi şiddet kullanarak, hayvanlarla, ölmüş insan bedeni üzerinde” kurulan ilişkilerle aynı kategoride değerlendirilmesine karar verdi. Daire, anal ve oral seksin “doğal olmayan yoldan yapılan cinsel davranışlar” olduğunu savunarak bu tür görüntülerin yer aldığı CD’leri satan sanık hakkında “müstehcen görüntü içeren yayın satmak” suçundan verilen cezayı az buldu ve cezanın görüntülerin içeriği nedeniyle ağırlaştırılmasını istedi. Karara göre, anal ve oral seks görüntülerini içeren CD bulunduran hatta internetten bu tür görüntüleri içeren videoları indirenlere 1- 4 yıl arası hapis cezası verilebilecek.

‘Sapıklık’ yorumu

Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nin kararında sanık S.K’nin Fatih 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılaması sonunda; 6 aydan 3 yıla kadar hapis öngörülen ve Türk Ceza Kanunu’nun 226/2. maddesinde düzenlenen “müstehcen içerikli CD satmak” suçundan mahkum olduğu belirtildi.

Kararda VCD inceleme ve izleme tutanağı içeriğine göre, sanığın satışa sunduğu ileri sürülen CD’lerde “doğal olmayan anal ve oral yollardan yapılan cinsel davranışlara ilişkin görüntülerin” yer aldığının bildirildiğine dikkat çekildi. Yargıtay anal ve oral ilişkinin “doğal” olmamasını gerekçe göstererek sanığa 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası öngören TCK’nın 226/4. maddesinden ceza verilmesi gerektiği gerekçesiyle mahkeme kararını bozdu. Yargıtay daha ağır ceza öngören bu suçun yargılama yerinin de sulh ceza mahkemesi yerine asliye ceza mahkemesi olduğuna dikkat çekti.

‘Doğal olmayan ilişki’ nedir?

Türk Ceza Kanunu’nun müstehcenlik suçunu düzenleyen 226. maddesinin 2. fıkrasında “Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri basın ve yayın yolu ile yayınlayan veya yayınlanmasına aracılık eden kişi altı aydan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır” hükmü yer alıyor. Aynı maddenin 4. fıkrasında ise sapıkça görüntülerin bulunduğu görüntülerin yayınlanması ve hatta bulundurulması cezalandırılıyor. Fıkrada “ Şiddet kullanılarak, hayvanlarla, ölmüş insan bedeni üzerinde veya doğal olmayan yoldan yapılan cinsel davranışlara ilişkin yazı, ses veya görüntüleri içeren ürünleri üreten, ülkeye sokan, satışa arz eden, satan, nakleden, depolayan, başkalarının kullanımına sunan veya bulunduran kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır” hükmü yer alıyor. Bu çerçevede kanun maddesinde yazılı sapıkça görüntülerin sadece yayınlanması veya satılması değil, bulundurulması da suç kabul ediliyor.

Ancak kanunda şiddet içeren ve hayvanlarla, ölmüş bedenlerle ilişkiler açıkça sapıkça ilişki olarak sayılırken aynı kategoride yer verilen “doğal olmayan yollarla” ilişkinin ne anlama geldiği açıkça belirtilmiyor.

Evinde bulundurana ceza

Yargıtay daha önce eşcinsel ilişki ve grup seks görüntülerini de “doğal olmayan ilişki” saymıştı. Yargıtay’ın son olarak anal ve oral ilişki görüntülerini de bu kapsama almasıyla ortaya ilginç bir durum çıktı. Yargıtay kararına göre evinde “anal ve oral” seks görüntüleri içeren CD bulundurmak da 1-4 yıl arası hapis cezası gerektiren bir suç haline gelmiş oldu.

Kaynak : Vatan Gazetesi & Hürriyet Gazetesi


Eklenme Tarihi : 10.06.2012
Haber Editörü : Duman
  «« GERi
Bu haber 456689 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    bırakın artık milletin kıçıyla başıyla uğraşmayı. Koyduğunuz yasaklar, verdiğiniz cezalar hiç kimseyi yolundan döndürmeyecek,eşcinselliğin idamla cezalandırıldığı ülkelerde bile önüne geçilemezken sizin cezalarınızmı insanları caydıracak. Bu kararlar size sadece nefret olarak geri dönecek. Anal ve oral ilişki anormal sayılıyormuş. Hadi analı geçtim hangi pornoda oral ilişki yokki? bu yaşıma geldim olmayan bir tane bile görmedim.
Yazan : puissant     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Aman atın ölümü arpadan olsun de geç ;)
Yazan : oceanseyes06     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    tipik bir NÇ telafisi
Yazan : feritte     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    güzel dostlar.. mesele doğallık,normallik, anormallik değil. bu ülkenin bir padişahı var ve birileri onu çok çocuk yapmazsak bitecez, batacaz diye inandırmış ve bütün süreç bu inanç üzerinden işliyor. en az 3 çocuk şartı,anal ve oral yapma,kürtaj yapma, tecavüze uğrasan bile kürtaj yapma, zevk alma, doğur sadece ve sadece doğur...bulduğunuz yerde kadın bedenine sperm bırakın, çoğalalım, çoğalalım ve süper güç olalım;)
Yazan : marjinal_fayda     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ohaa, ülke zaten açık hava hapishanesi gibi. bi bu eksikti.
Yazan : CottonCloud     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    bakalim bu tür ilişkiye giren veya yasakladiklari CD`leri bulunduranlara KIRPAC CEZASI ne zaman gelecek???
Yazan : turco45     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Dünyada her şey mükemmel oldu,savaşlar,işkenceler,açlık,sefalet her şey çözüldü ama tek yanlış eşcinsellik kaldı şimdi bunu da hallederseler Dünya tam yaşanılacak yer haline gelecek,yapmayın ya bırakın vajinal,anal,oral bekçiliği yapmayı insanlar nasıl istiyorsa öyle yaşasın.
Yazan : City38     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    ya ne ülkeyiz birisi çıkıyor şu şekilde sevişin yok bu şekilde sex yapın anal oral yapmayın ayıptır günahtır dahası doğal ilişki olağan ilişki ölçme ve yargılama hakkı veriyor yanlış anlamayın ama klavuzu karga olanın burnu b...tan kurtulmaz şöyle bir bakın ya bir haftadır kadının ana rahmindeki çocuğu yargılamaya başladık yok kürtaj olursa cinayet yok tecavüze uğrasan bile sen doğur biz bakarız ya ne kadar meraklıymış bizi yönetenler akıllaı hep bacak arasında hiç kafa içindeki beyni geliştirmeye bakmıyorlar yeter be a..salaklar yeter be a...bitleri s..mizden a..mızdan g...den elinizi çekin
Yazan : newgostak     Beğen (12 kişi bu yorumu beğendi.)

    bizim hakimleride sanırsınızki rahibe kendi cinsel dünyalarında sanki hiç yapmadıkları şey merak ettiğim şu kendileri böyle bir cinsel ilişkiye girdiğinde kendisine cezamı vercek hiç sanmam (:
Yazan : Turuncudoritos     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    hahaha komikmiş lan =)) komple türkiye yi hapse atarlar
Yazan : terapi     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    Yok artık, Gıbrıs gibi olayacayık?
Yazan : mersinbear_p     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Cinsiyet Kimliği Yasası Arjantin’de Yürürlüğe Girdi Cinsiyet Kimliği Yasası Arjantin’de Yürürlüğe Girdi
   Arjantin Senatosunun 9 Mayıs’ta onayladığı “Cinsiyet Kimliği Yasası” 4 Haziran’da resmen yürürlüğe girdi 100’den fazla kişi, bir yargıç veya doktorun ön onayı olmadan resmi belgelerde isimlerini ve cinsiyetlerini değiştirmesine olanak tanıyan Arjantin’in çığır açan cinsiyet-kimliği yasasından y...

Haber | Eşcinsel Evliliğine Karşı İlginç Pankart (Kocaeli) Eşcinsel Evliliğine Karşı İlginç Pankart (Kocaeli)
   İZMİT`te her cumartesi günü, Türkiye gündemindeki olayları canlandırmalarla protesto eden Kartepe İnsan Hakları Derneği, eşcinsel evliliğin gündeme getirilmesini protesto etti. (Kocaeli), (DHA) - İZMİT`te her cumartesi günü, Türkiye gündemindeki olayları canlandırmalarla protesto eden Kartepe İns...

Haber | Selanik’te İlk Onur Yürüyüşü Çok Yakında! Selanik’te İlk Onur Yürüyüşü Çok Yakında!
   Yunanistan’ın kuzeyindeki ilk Onur Yürüyüşü “Biricik Aşk, Binlerce Renk” sloganıyla gerçekleşecek. Selanik Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Festival, dj’ler ve yerel LGBT topluluğunun katılımı ile Katholikon Caddesinde bir müzik organizasyonu ile 22 Haziran’da başlayacak. Aya...

Haber | “Eşitlik” İçin Meclis’e Kart Atma Eylemi Ankara’da Başladı “Eşitlik” İçin Meclis’e Kart Atma Eylemi Ankara’da Başladı
   Kaos GL Derneği ve Pembe Hayat Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “eşcinsellerin de yasal güvence altına alınması şart” sözünü hatırlatmak için TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanlığına kart gönderdi. Kaos GL Derneği’nden Barış Sulu’nun okuduğu basın açıklamasında “Başbakan Recep Tayyip ...

Haber | Kaos GL Derneği “Eşitlik” İçin Meclis’e Kart Atmaya Çağırıyor! Kaos GL Derneği “Eşitlik” İçin Meclis’e Kart Atmaya Çağırıyor!
   Kaos GL Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “eşcinsellerin de yasal güvence altına alınması şart” sözünü hatırlatmak için TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanlığına kart gönderme çağrısında bulundu. LGBT bireyler ile örgütlerin “Anayasa’da Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Tanınsın!...

Haber | SP`nin kampanyasına suç duyurusu! SP`nin kampanyasına suç duyurusu!
   Eskeşehir Demokratik Kadın Platformu, Mor El ve Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel ve Travesti (LGBTT) derneği üyeleri, Saadet Partisi Gençlik Kollarının Türkiye genelinde başlattığı `Zina suç olsun, Eşcinsellik Ahlaksızlıktır` kampanyası hakkında suç duyurusunda bulundu. ESKİŞEHİR - Adalet S...

Haber | Af Örgütü İnsan Hakları Raporu Yayınlandı Af Örgütü İnsan Hakları Raporu Yayınlandı
   Uluslararası Af Örgütü, insan hakları ihlallerini kapsayan yıllık raporunu açıkladı. Rapor, ulusal ve uluslararası düzeyde liderlerin insan haklarını nasıl koruyamadıklarına dikkat çekerken, 2011 yılının çalkantılı, milyonlarca insanın özgürlük, adalet ve onurunu talep etmek için sokaklara döküldüğü...

Haber | Anayasa “Eşitlik” Maddesinde Kilitlendi Anayasa “Eşitlik” Maddesinde Kilitlendi
   CHP ve BDP, ‘eşitlik’ maddesinde “cinsel yönelim” çözülmeden bir sonraki maddeye geçilmesine sıcak bakmıyor BDP’li Sırrı Süreyya Önder, kaosgl.org’un hatırlattığı Başbakan Erdoğan’ın 2002’deki sarf ettiği “eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvenceye alınmaları ş...

Haber | Çanakkale’de Heteroseksizme Karşı Direniş Olanakları Konuşulacak Çanakkale’de Heteroseksizme Karşı Direniş Olanakları Konuşulacak
   Çanakkale’de, Eğitim-Sen’in ev sahipliğinde, “Cinsiyetçiliğin Ayrımcılık Sahaları ve Direniş Olanakları” konuşulacak 1 Haziran Cuma günü, Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri Nikah Salonunda yapılacak etkinlik, saat 17:30’da başlayacak. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi...

Haber | Berlin’de İstanbul Trans Pride’la Dayanışma Berlin’de İstanbul Trans Pride’la Dayanışma
   Berlin’de bugün (24 Mayıs) başlayan “Politicizing Trans/Trans_forming Politics” başlıklı etkinlik haftası kapsamında İstanbul’da bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Trans Pride ile dayanışma amacıyla iki etkinlik düzenleniyor. İstanbul LGBTT Derneği tarafından organize edilen Trans Pride H...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi