Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2245 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Gay hakeme abisi sahip çıktı

Gay hakeme abisi sahip çıktı


*Gay hakeme imam abisi sahip çıktı!

Gay olduğunu açıklayan ve canlı yayında yüzünü açan hakeme imam abisi sahip çıktı. Ancak Trabzonlular abi kadar hoşgörülü değil...

Eşcinsel olduğu için kendisine görev verilmeyince Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptığı başvuruyla büyük bir tartışma başlatan, son olarak da önceki akşam katıldığı bir televizyon programında kimliğini açıklayan hakem Halil İbrahim Dinçdağ`a imam olan ağabeyi sahip çıktı.

*AĞABEY İMAMLIK YAPIYOR

Gazete Habertürk`e göre; Türkiye’nin günlerdir tartıştığı gay hakemin kendisi olduğunu katıldığı bir televizyon programında açıklayan Halil İbrahim D. yıllardır sakladığı bu sırrını öğrenen tüm tanıdıklarını büyük şaşkınlığa uğrattı. Kardeşinin bu yönünü ilk kez duyduğunu belirten ve Trabzon’un bir beldesinde imamlık yapan 37 yaşındaki ağabey B.D, kardeşine sahip çıktığını söyleyerek, duygularını şöyle anlattı:

*ASLA DIŞLANMAYACAK

Her zaman kardeşinin yanında olacağını belirten imam ağabey, “Ailemizin tüm fertleriyle, amca ve dayı çocuklarımız da dahil olmak üzere toplanıp konuştuk. Kimsenin kardeşimi dışlaması söz konusu olamaz. Her zaman yanında olacağız. Biz bugüne kadar daha kötü durumlara düşmüş nice insanlar gördük. Kuyuya düşen insanın elinden tutmak gerekir. 12 yıllık din adamıyım. Çok insanı kötülüklerden kurtardım. Elbette kardeşimle de ilgileneceğim. İstiyorsa psikolojik tedavi yaptıracağım. Ama onu bu tercihinden dolayı yalnız bırakmam mümkün değildir” dedi.

*ÇEVRE BASKISI OLAMAZ

Televizyondaki konuşmalarının ardından kardeşiyle görüşemediğini belirten ağabey B.D. “Kendisini aradım, ama ulaşamadım. Fakat hiçbir korkusu olmasın. Ne ailemizden, ne de çevredeki diğer insanlardan olumsuz bir tepki almayacak. Dilediği yerde yaşayabilir. Trabzon’a gelmek istiyorsa hemen çıkıp gelsin, çekinmesin. Kapımız her zaman kendisine açıktır” diye konuştu.

*AĞABEY SAHİP ÇIKTI AMA TRABZON DIŞLIYOR

Her ne kadar ağabeyi "biz onu dışlamayacağız" dese de çevreden ilk tepki geldi... Hakem Halil İbrahim 1994 yılından bu yana spor programları ve dini programlar yaptığı radyodan kovulduğu açıklandı.

*CUMA NAMAZINA GİDERDİ

Radyonun Genel Yayın Koordinatörü Ş.D, televizyonda Halil İbrahim D.’nin açıklamalarını izleyince büyük şok yaşadığını belirterek, “Kendisi çok sevdiğimiz, insani ilişkileri iyi olan bir kardeşimizdi. Spor programlarının yanı sıra, zaman zaman dini içerikli programlar da yapıyordu. Cuma namazlarına gidiyordu” dedi.

*YENİDEN RADYOMUZDA ÇALIŞAMAZ

Halil İbrahim D’nin, yeniden radyoda program yapmasına izin verilip verilmeyeceği sorusunu yanıtlayan Ş.D., “Bizim radyomuzun bir misyonu var. Kimseyi dışlamamız söz konusu değil, ama bu kardeşimizin yeniden radyomuzda çalışması mümkün değildir” dedi.


Günlerdir hakemlik yapsın mı yapmasın mı tartışmaları ile gündeme gelen gay hakem dün gece Kanaltürk`te yayınlanan Telegol programına katıldı. Önce yüzü mozaiklenen hakem bir süre sonra kimliğini açıkladı ve yüzündeki mozaiğin kaldırılmasını istedi.

Cesur hakem, kendisinin Trabzon bölgesi hakemlerinden 33 yaşındaki Halil İbrahim Dinçdağ olduğunu söyledi. Ahmet Çakar hakeme "futbol dünyasından bir erkekle cinsi münasebetin oldu mu?" diye sordu.

Halil İbrahim Dinçdağ`ı programa çıkması için eski hakem Ahmet Çakar ikna etmişti. Çakar tıp eğitimine dayanarak gayliğin bir cinsel tercih değil, genetik olarak insana yüklenmiş, dış görünüşüyle duygularının örtüşmemesine dayanan bir hadise olduğunu söyledi. "Allah kimseye vermesin" dedi ancak negatif ayrımcılığa karşı olduğunu da sözlerine ekledi. "Eskiden gaylerin yapamayacağı meslekler olduğunu, hakemliğin de bunlardan olduğunu düşünürdüm ama fikrim değişti. H.İ.D.`ye sonuna kadar destek veriyorum" dedi.

H.İ.D.`nin yüzü o sırada hala mozaikliydi. Ahmet Çakar söz "ben bu mozaik işine karşıyım" dedi. Programın sunucusu da "H.İ.D. kardeşim kendi isteğinizle yüzünüzdeki mozaiğin kaldırılmasını istiyor musunuz?" diye sordu.


H.İ.D önce şunları söyledi: "Zaten çarşamba gününden beri tüm basın manşetlere taşıdı. Zaten olacak olan oldu. Görüntümü açabilirsiniz" dedi. İsminin Halil İbrahim Dinçdağ olduğunu söyledi ve hakemliğe nasıl başladığını anlattı:

"Öncelikle böyle bir olay için burda olduğum için beni sarstı. Hakemliğe başlayışım şöyle oldu. Çocukluğumdan beri hayalim maç spikeri olmaktı. Amatör futbol oynadım. Oynamak ilgimi çekmedi. 95 yılında hakem kursuna müracat ettim ve 96`nın 6. ayında il hakemi olarak görev yapmaya başladım. Sayısız maç yönettim. Bir sezonda 105 maça çıktığım oldu. En düşüğü 80 maç yönettim yılda."

Ahmet Çakar şu soruyu sordu: "Sen içinde bulunduğun durumu genç yaşta hissetmişsindir. Hakemlere edilen tezahüratı biliyorsundur. Bu kadar çok maçonun olduğu mesleği neden seçtin? Böyle bir şey yaşanacağını kestiremedin mi?"

Hakem Dinçdağ`ın cevabı şöyle oldu: Ben bu durumun hakemlik yapmama engel olduğunu düşünmüyorum. Bu günleri yaşayacağımı tahmin bile edememiştim. Ama tabii ki belli kişilerin duyacağını biliyordum. Çok severek yaptığım hakemliğin bu şekilde elimden alınması çok üzücü... Böyle olunca ben bu işe başkoydum. Avukatımla da görüştüm.


Hakem arkadaşların durumunu biliyor muydu? sorusuna ise "Hayır bu rapordan sonra öğrendiler. Askerliğe girince askerlik yapamayacağımı anladım. Orada bir duyulursa, yaşayacağım hakaretleri düşündüm ve askerliğe elverişli değildir" raporu aldım dedi. Psikolojik nedenlerle rapor almamasının sebebini de "o zaman askerlik yapamazdım" diye anlattı. Raporu hakem kuruluna verince "sen artık hakemlik yapamazsın! İstifa et, kimse duymasın" denildiğini söyledi.


Program boyunca Dinçdağ`ın yanında olduğunu belirten Ahmet Çakar hakeme sorulması zor soruları da açık açık sordu. En dikkat çeken soru ise “Futbol dünyasında bir erkekle cinsi münasebetin oldu mu?” şeklindeydi. Çakar "Bu soruyu soralım ki, ilerde sana gelecek eleştirilerin önünü keselim" dedi. Dinçdağ buna; “Hayır yok, futbol dünyasından kimseyle ne platonik, ne de başka bir ilişkim olmadı. Şu ruh halimi asla ve asla iş hayatıma yansıtmam.” cevabını verdi.

Ardından da "sence futbol aleminde eşcinsel ilişki var mıdır" diye ikinci soruyu patlattı. Dinçdağ "Muhakkak ki vardır. Duyumlarım da var. Ama gözümle görmeden, onlar bizzat açıklamadan her şeye ben dedikodu diyorum." dedi.


Dinçdağ ayrıca Erman Toroğlu’nun “Yakışıklı futbolcuya nasıl penaltı verecek?” yorumuyla ilgili, “Erman hocanın açıklamasına çok üzüldüm. Çok sevdiğim bir hakem. Ben de ona bir soru soruyorum. O sokakta gördüğü her bayana saldırıyor mu?” ifadelerini kullandı. Öte yandan Ahmet Çakar da Toroğlu’na, “Bu sulandırılacak bir şey değil. Erman’a bu hiç yakışmadı. O zaman kadın hakemler de maça çıkmasın” diyerek serzenişte bulundu.

Ailesi için çok zor bir dönemin başladığını ancak kendi durumunun da zor olduğunu anlatan Halil İbrahim Dinçdağ, "Eşcinsellerin iç dünyalarını kendileri bilir ve kendileri anlarlar. Stüdyoya gelmeden bir gün önce yemek yerken anneme baktım. Ben annemi kaybedersem yaşayamam dedim" diye konuştu. Annesiyle ilgili sözlerinin ardından duygulanan Halil İbrahim Dinçdağ`ın gözlerinden yaşlar geldi.

Son olarak meslektaşlarına seslenen Halil İbrahim Dinçdağ şunları söyledi: "Lütfen yapılan haksızlıklara karşı, ne yanlış yapılıyorsa dik durun. Bunun hata olduğunu söyleyin. Bildiğiniz doğruları söyleyin.


Kaynak: internethaber.com


Eklenme Tarihi : 21.05.2009
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 563160 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    bu arkadaşımızın gözü kapalı bir şekilde düşüncesiz ce yargılandığını görüyoruz acaba bunun konumunda yani hakem olan ama son derece ahlaksız seviyesiz bazı kişilere ne kadar tepki gösteriliyor onlar ne derece hakemlikten veya toplumdan uzaklaştırılma çabalarıyla karşı karşıya kalıyor bence çok ii bir insan ve gay olması kimseyi ilgilendirmez bunca yıldır gay olduğu bilinmediyse bu onun ne kadar dürüst biri olduğunun açık ifadesidir işte size müthiş bir insankendisinde başka bir kusur görebildinizmi kendisiyle tanışmak çok isterdim umarım tanışma fırsatımız olur saygıalrımı sunarım.
Yazan : volki61     Beğen

    zaten her sey duz mantik burda sorulan sorlar ic dunyasi ile alakali bile degl gay olmak hormonel ,piskolojiktir genetik asla olamaz ama medeni cesaretinden dolayi kutlarim
Yazan : pinkgy22     Beğen

    EŞCİNSEL OLMAK SUCDEİLLL ALIŞIN ARTIK TÜRKİYEEEEEEE SONUNA KADAR HAKINI ARA KARDEŞİMMMMMMMM DEVAMMMM İLERİ EŞCİNSELERACİZDEİLL OLMAYACAKK TAA EŞCİNSELLERİİENİYİİ MEVKİDE GÖRMEKİSTİYORUZZ DESTEKKKOLALIMMMM BİRBİRİMİZEEE
Yazan : aa_burhan     Beğen

    bunun bir tercih olmadığını orada insanları şuursuzca eleştiren insanlara sesleniyorum eminki sizin ailenizde çok sevdiğiniz pek çok erkekde eşcinsel böyle bir açıklama yaparlarsa siz onlara da böyle yaklaşıp size yakışan geri kafalılığı sergileyebilecekmisiniz o zaman eminim süt dçkmüş kediye döneceksiniz...insanına göre yorum yapmak türk halkının bir özelliği.bizde insanız bizimde sevdiklerimiz var bizide seven insanlar var ve iddaa ediyorum eşcinseller sizden daha insan daha terbiyeli daha saygılı..ailesinide tebrik ediyorum kabul edebilmişler hakem kardeşimizinde bunu önemseyip diğerlerinin ne dediğini kulak ardı etsin...bende gay im ve çoook mutluyum
Yazan : aaBBaa     Beğen

    nerdeyse 2010 yılına giricez ve tartştığımız konuya bak .yazık türkiyenin haline acıyorum var olan bişeyi halen neden kabul etmez bu insanlar anlamıyorum. o tv ye çıkıp hakemi eleştirenler ve kınayanlar . kendi kişiliklerini birdaha gözden geçirsinler . kiliğini açıklıyan hakemi alkışlıyorum . keşke herkez senin gibi olsa .
Yazan : omegaplus     Beğen

    ARtık Böle Homofobik Baskıları Yapan İnsancıklara cidden Üzülüyorum,Nasıl Korkutuyorsak Bu İnsanları bu Kadar Narin Ve ince Ruhlarımızla anlayamıyorum Algılamak Dahi İstemiyorum,Ailesi Bile Sahip Çıkmışşş Herkes kendi Hayatından Sorumludur Yahu,İnsana İnsan Olduğu İçin Değer Vermeliii...
Yazan : PuRpLeE_AnGeL     Beğen

    İşte ama Türkiyede Böyle Şeylere Olumsuz bakılıo
Yazan : OrganiqSeker     Beğen

    Erkeklerin çoğunda bu gaylık isteği emin olun var.Yani burda hakemi eleştirenler....ya onu beğenmedikleri için veya beğenip de elde edemedikleri için eleştirirler...Ne laikler sosyalistler ne de muhafazakarlar...hiç biri boş yere eleştirmesin....Hepsi DEVE KUŞU dur çünki.Beğensinler yeter ki...cinsiyet ayrımı yok.Dünyada çok çok az insan heterodur.sayıları oldukça az.Hakem oldukça seksi.Erkeklerin genelinin ilgisini çekicek biri. Bi arkadaşım,oldukça seksi her konuda number one.Onu yolda görenler bakarlar,dönüp bir daha bakarlar...Bakanlar ise sözde HETEROlar.:):)Makul ölçüler içinde!!!Bırakınız yapsınlar,bırakınız geçsinler.
Yazan : MAVERA     Beğen

    keşke hepimiz senin kadar cesur olabilsek. özgürlük deyip türbanın arkasına saklananlar nerdesiniz? işte size gerçek ve onurlu bir özgürlük mücadelesi.. umarım en kısa sürede bu haklı savaşını kazanırsın.
Yazan : myway16     Beğen

    bencede cesurca. Trabzon gibi muhafazakar bir şehirde bu karar fazlasıyla cesurca.Ahmet çakarın gazına geldi bence
Yazan : pichbib     Beğen

    çok zor bir durum....sadece kendisi için değil, ailesi ve yakın arkadaşları için de çok zor... Ama bu saatten sonra gizlenmesine gerek yok, bence doğruyu yapmış, bu haksızlıklara çok rahat savaşabilir artık. Tehdit edebilecekleri bir silahları kalmamış ... Bence yılmadan işin üstüne gitmeli, bu haksızlığı yapanların kabusu ol dostum....
Yazan : CD_CILVELI_NAZ     Beğen

    Herkese Merhaba... Oncelikle Halil Ibrahim Beyi kutlar ve bu buyuk cesaretinden dolayi kendisine butun escinseller adina tesekkur ederim. Turkiyedeki escinsel ve escinsel olmayan insanlarimizi insanlik adina bu kardesimizin icin ve bir cok insanimizin cinselligi yuzunden gizli ve ikinci bir kisilik yasayan ve mutsuz olan insanlarimiza,kardeslerimize destek olalim. Bu durumda olan bir insan seninde kardesin,oglun,kizin,yigenin,yakinin ve sevdigin bir arkadasin olabilir. Hepimizi Yuce Allah yaratti. Herkese sevgi ve saygilar.
Yazan : Anonymos     Beğen

    üzücü bir durumm
Yazan : manyak_20     Beğen

    çoook saçma yaa gay olduğu için istediği işi yapamıyor. Böle bir mantık yok hangi ülkede yaşıyoruz laiklik ve cumhuriyet var diyoruz ülkemizde özgürlüğü savunuyoruz ama nerde yok işte... sadece kınıyor ve Halil İbrahim Dinçdağ`a üzülüyorum hakkında hayırlısı olur inşallah :(((
Yazan : AK_SHMARIK     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Meclis`te Meclis`te "gay hakem" tartışması
   Hakemin biri kuyuya bir taş attı, Türkiye bir türlü çıkaramadı! Gay hakem tartışması bu kez de TBMM`ye sıçradı. "Gay hakem olur mu?" tartışması, Meclis’te "Niye olmasın?" sorusuyla karşılık buldu. TBMM İnsan Hakları Komisyonu’ndan "Düdüğü başka bir organıyla değil, ağzıyla çalıyor" cevabı geldi. ...

Haber | Eşcinsel hakemin düdük mücadelesi   Eşcinsel hakemin düdük mücadelesi
   Türk futbolunda, eşcinsel hakem sıkıntısı yaşanıyor. Eşcinsel olduğunun İl Hakem Kurulu tarafından anlaşılmasıyla hakemlik yapması engellenen 32 yaşındaki hakem, büyük haksızlığa uğradığını belirterek tepki gösterdi ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu`na mektupla başvurdu. Olay eşcinsel...

Haber | Nefret suçlarının bugünü Nefret suçlarının bugünü
   Nefret suçları, ayrımcılıktan beslenir ancak ayrımcılıktan başka bir şeyi ifade eder Türkiye’de “nefret suçlarını” tanımlayan ve cezalandıran herhangi bir yasal düzenleme yok. Bununla birlikte, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi 17 Ekim 2008’de travesti ve transseksüellere yönelik saldırılarla ilgili...

Haber | Eşcinsel evliliğe izin çıktı Eşcinsel evliliğe izin çıktı
   İSVEÇ Meclisi`nin aldığı kararla eşcinsellerin evlenmesine izin çıktı. Bu karardan sonra birçok evlendirme dairesinde eşcinseller arasında nikah kıyıldı. Dün, Stockholm Belediye binasında, İsveç Çevre Partisi mensubu iki politikacı Alf Karlsson ile Johan Lundqvist evlendi. İlk evlenen çifti nikahını...

Haber | Grup seks pornosuna ceza yok: Kişisel tercih Grup seks pornosuna ceza yok: Kişisel tercih
   Mahkeme, korsan CD sanığına "yasadışı satış" cezası verdi, grup seks görüntüleri içinse ceza çıkmadı: Kişisel tercih ve kanunen yasak değil.. Pendik 4`üncü Asli Ceza Mahkemesi, grup seks içerikli porno CD`leri yasak olmasına rağmen satan bir sanıkla ilgili, ilginç bir gerekçeli karar verdi. İsta...

Haber | Yetişkinler tercihlerinde özgürdür Yetişkinler tercihlerinde özgürdür
   Gerekçede konuyla ilgili iki de örneğe yer verildi. Kuzey İrlanda vatandaşı Dungeon`un polis tarafından evinin basılıp eşcinsel olduğu için gözaltına alınması, yargılanması konusunda AİHM`nin özel hayata müdahale" olduğu yönünde karar verdiği belirtildi. Grup seks konusunda ise ABD`den örnek karar a...

Haber | Yoksa Jen`in aşkı John eşcinsel mi? Yoksa Jen`in aşkı John eşcinsel mi?
   Jennifer Aniston`la yaşadığı ilişkiyle adını duyuran ünlü rock şarkıcısı John Mayer`ın eşcinsel olduğu söyleniyor. Geçtiğimiz haftalarda yollarını ayıran ünlü çiftin, ilişkilerinin de bu söylentiler nedeniyle bittiği iddia ediliyor.. "Tanıdığım her kadın benimle birlikte olmak istiyor ama bu müm...

Haber | Lambdaistanbul Kapanmıyor! Lambdaistanbul Kapanmıyor!
   Lambdaistanbul hakkında verilen kapatma kararının Yargıtay tarafından bozulması üzerine, dava bugün Beyoğlu 3. Asliye Hukuk Mahkemesi`nde tekrar görüldü ve sonuçlandı. Lambdaistanbul gönüllüleri ve birçok STK`dan katılımcı ile, dava sonrası bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Davaya sekiz avukat ...

Haber | Kadın olsam türban takardım Kadın olsam türban takardım
   Uzunca bir süredir Mardin ve Diyarbakır`da moda tasarım merkezi kurma çalışmaları yapan milliyetçi muhafazakar modacı Cemil İpekçi, Kutlu Esendemir`e konuştu. Cemil İpekçi, yeni tartışma maddesini gündeme düşürdü: Mardin`de içki içecek turistik tesis yok. Böyle turizm olmaz. Peki bu cümlenin hedefi ...

Haber | Eşcinsel lider seçildi Eşcinsel lider seçildi
   Küresel ekonomik krizin ilk "iflas ettirdiği" ülke İzlanda, erken genel seçime gitti. Ve zafer, hükümetin istifasıyla yönetimi geçici olarak üstlenen Sosyal Demokrat Parti`nin oldu. Partinin eşcinsel lideri Johanna Sirdardottir, oyların yüzde 31.6`sını, koalisyon ortağı Sol Yeşil Hareketi ise yüzde ...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi