Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   selimcanap34:[istanbul] Herkese iyi gecelerr .     |     cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2148 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Ebeveynlere Açık Mektup: Çocuğunuz Eşcinsel Olabilir

Ebeveynlere Açık Mektup: Çocuğunuz Eşcinsel Olabilir


Çocuğunuz eşcinsel olabilir.

Komşunuzun ya da kuzeninizin çocuğundan bahsetmiyorum, kendi çocuğumdan bile bahsetmiyorum (her ne kadar onlar da dâhil olsa da), bahsettiğim sizin çocuğunuz. Çocuğunuz eşcinsel olabilir.

Bunu protesto etmek isteyebilirsiniz:

’’Çocuğum gösteri müziklerini sevmiyor. O, futbol ve Lego’lardan hoşlanıyor. ’’
’’Kızım softball oynamıyor. O, prenses elbiselerini ve pembeyi seviyor. ’’
’’Oğlumun bir kız arkadaşı var. ’’
’’Kızımın bir erkek arkadaşı var. ’’
’’Çocuğum bu tür şeyleri düşünmek için daha çok küçük. ’’
Pekâlâ, ben size bunların hiç birinin bahane olmadığını söylemek için buradayım.

Tabii ki bazı eşcinseller belli başlı stereotiplere uyuyor olabilir; ama hepsi değil… Muhtemelen onların çoğunluğu bile değil. Bir sürü gey çocuk sopalarla çamurda oynamayı ve rock’n roll dinlemeyi sever. Bir sürü lezbiyen kız baleyi ve tırnaklarına oje sürmeyi sever. Bu şeylerden hiçbiri bir insanın cinsel yönelimini belirlemez.

Çocuğunuz henüz bir yumurcak olsa bile, onun cinsel yönelimi yerleşmiş olabilir… Onlar bunu düşündüğünden değil tabii.

Ve tabii ki oğlunuz veya kızınız şu an doğru, belirlenmiş heteroseksüel partnerle olabilir ancak bu her zaman bunun böyle olacağı anlamına gelmez.

Ben çocuğunuzun eşcinsel olabileceğini nereden mi biliyorum? Sizin çocuğunuz da bir insan. Bu konuda yapılan araştırmaları göre insanların yüzde 3 veya 10’u gey, lezbiyen veya biseksüel olarak doğuyor. Ve nasıl olacağını bilmenin kesinlikle bir yolu yok, bunu değiştirmenin bir yolu da.

Öyleyse ben neden size bunu anlatıyorum? Çünkü ebeveynler olarak söylediklerimizi düşünmenin zamanı geldi.

Bir erkek pembe giydiğinde ona ’’hanım evladı’’ diyoruz. Güçlü bir kadın ’’erkek Fatma’’ diye çağrılıyor. Bir sporcu yaralandığında ’’bir ibne gibi davranmayı bırak” diyoruz. Çekici bir kadın kız arkadaşıyla parkta geziyor ve biz ona “tek ihtiyacı olan gerçek bir erkek” yorumunu yapıyoruz.

Hatta oğlumuzun kadın arkadaşına ’’kız arkadaşı’’ ya da kızımızın erkek olan arkadaşına ’’erkek arkadaşı’’ derken bile ne söylediğimize dikkat etmeliyiz.

Bu şeylerin bazıları aleni bir şekilde saldırgan ve şiddetli. Son satır sadece iyi niyetle söylenmiş olabilir. Ama hepsi eşcinsel bir çocuğa aynı mesajı verir; sende bir sorun var. Ve bu eşcinsel çocukların (ve yetişkinlerin) gayet yüksek sesle ve berrak duydukları bir mesajdır.

Bazı insanların homofobik nefret söylemlerini, onlar ağızlarından çıktığında anlamadığını ya da bir anlamı olmadığını düşünmeyi seviyorum. Ama o söylem orada ve bir anlam ifade ediyor.

Ve saçma bir şey olurken “bu çok gey” lafı ağzınızdan düştüğünde, bir kere daha düşünün. Çocuğunuza bakın ve düşünün. Çocuğunuzun onda bir sorun olduğunu düşünmesini mi istiyorsunuz? Ne de olsa bunu doğrudan annelerinden ve babalarından duyuyorlar.

Eşcinsel bir çocuğa sahip olma düşüncesi birçok anneyi ve babayı korkutur. Çocuklarının mutlu olmasını isterler. Çocuklarının sağlıklı olmasını isterler. Onların başarılı yetişkinlere dönüşmesini ve kendi başlarına harika aileler kurmasını isterler.

Eşcinsel olmak bu şeylerin hiç birini elemiyor. Lanet olsun, hepimiz bu ülkede nefrete karşı yeterince çok çalışıyoruz, size hayalini kurduğunuz beyaz düğünü bile verebilirler.

Bütün ailelerin çocukları için kurduğu hayaller vardır. Lanet olsun, bende bir ton var o hayallerden. Ama hayallerimizin onlardan, gerçekten kim olduklarından ve kendileri için ne istediklerinden daha üstün olmasına izin vermemeliyiz. Çocuklarımız bizim küçük fotokopilerimiz değiller. Onlar kendi yolları olan kendilerince eşsiz insanlar.

Öyleyse durun, düşünün ve çenenizi kapatın. Ve bir yetişkin bir başkasına “ibne” dediğinde konuyu açın. Savunduğunuz kendi çocuğunuz olabilir. Çocuğunuzun eşcinsel olmanın o kadar kötü bir şey olmadığından emin olmasını sağlayın ve belki de bu sayede eşcinsellerse saklanmayı düşünmeyecekler. Ve sonra sizin dilediğiniz o mutlu, sağlıklı yetişkine dönüşme şansları artacak.

Bu yazı Huffington Post’ta Amelia’nın yazdığı “Open Letter to Parents: Your Kid Might Be Gay” adlı yazıdan çevrilmiştir.

KaosGL 28.05.2013


Eklenme Tarihi : 03.06.2013
Haber Editörü : Gabile
  «« GERi
Bu haber 415032 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Güzel bir ve insanları mantıklı olmaya davet eden bir yazı. Yani benim anladığım aileler çocuklarını kendi istedikleri ve hicbir zaman sahip olamadıkları hayati yaşamaya zorluyorlar bırakın eşcinselliği üniversiteye giden kaç genç gerçekden kendi istediği bölümde okuyor
Yazan : Ezrimu     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Amerika’nın Savaş Sırlarını Sızdıran Eşcinsel Askere Destek Sürüyor Amerika’nın Savaş Sırlarını Sızdıran Eşcinsel Askere Destek Sürüyor
   “Savaşın gerçek maliyeti”ni Amerikalılara göstermek için devlet sırlarını sızdıran ABD askeri Bradley Manning’e uluslararası destek sürüyor. 3 yıldır tutuklu bulunan Manning 3 Haziran’da askerî mahkemeye çıkarılmadan önce 1 Haziran’da Maryland’deki mahkemenin önünde bir yürüyüş yapılacak. “Eşcinsel ...

Haber | Avustralya Kimliklere İnterseks ve Transları Ekliyor Avustralya Kimliklere İnterseks ve Transları Ekliyor
   Dünyada ilk kez “interseks” durumlarına bir devletin ayrımcılığı önleme yasasında yer verilerek intersekslerin hakları yasayla güvence altına alınmış oldu. Avustralya Parlamentosu Temsilciler Meclisi’nde zaten 1984′ten beri mevcut olan cinsiyet ayrımcılığı kanununda yapılması istenen değişikli...

Haber | Fransa`da İlk Eşcinsel Evlilik Yapıldı! Fransa`da İlk Eşcinsel Evlilik Yapıldı!
   Fransa eşcinsel çiftlere evlenme ve evlat edinme hakkı tanıyan 14. ülke olmuştu. Ülkedeki büyük tepkilere rağmen ilk eşcinsel nikah dün Monpellier Belediyesi tarafından kıyıldı. Fransa tarihine geçen bu evliliğe 500 kişi katıldı, dünya ve ulusal basından 150 gazeteci de takip etti. Vincent Autin ...

Haber | Hükümet LGBT’leri İnkâr Etmeye Devam Ediyor! Hükümet LGBT’leri İnkâr Etmeye Devam Ediyor!
   CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak’ın öncülüğünde sunulan LGBT’lerin sorunlarına ilişkin araştırma önergesi bugün Meclis’te reddedildi. Genel Kurul’da CHP Milletvekilleri Binnaz Toprak ve Aykan Erdemir ile BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü önergenin gerekliliği hakkında konuşurken AKP Millet...

Haber | Kaçırılan Umut Göktuğ Söyler’den Üyesi Olmadığı Kaos GL’ye İstifa Mektubu! Kaçırılan Umut Göktuğ Söyler’den Üyesi Olmadığı Kaos GL’ye İstifa Mektubu!
   Albay babası ve polis memuru amcası tarafından eşcinsel olduğu için kaçırılan Umut Göktuğ Söyler’den üyesi olmadığı Kaos GL Derneği’ne “istifa” mektubu geldi. Göktuğ’un kaçırıldığı bilinen Amasya Taşova’dan postalanan mektupta Söyler’in “üyelik işlemlerinin iptal edilmesi ve adının hiçbir şekilde...

Haber | Lezbiyen aşka büyük ödül Lezbiyen aşka büyük ödül
   Cannes Film Festivali`nde Altın Palmiye`yi iki kadın arasındaki aşkı anlatan Adele’in Yaşamı filmi kazandı. Cannes film Festivali`nde bu yılın ödülleri sahiplerini buldu. En iyi film ödülünü lezbiyen bir aşk hikayesini anlatan Abdellatif Kechiche imzalı "La Vie d`Adele" (Mavi En Sıcak Renktir: A...

Haber | Eşcinsel R.Ç. cinayeti davası sil baştan Eşcinsel R.Ç. cinayeti davası sil baştan
   Diyarbakır’da eşcinsel olduğu iddiasıyla babası ve iki amcası tarafından öldürüldüğü öne sürülen 17 yaşındaki R.Ç.’nin davasında, sanık baba M.Ç. ilk kez cinayeti işlediğini kabul etti. Bunun üzerine söz hakkı alan R.Ç.’nin kardeşi S.Ç., konuşmak istediğini söyledi. Aile bireylerinin engelleme gi...

Haber | Avrupa’da Her İki LGBT’den Biri Ayrımcılığa Uğruyor Avrupa’da Her İki LGBT’den Biri Ayrımcılığa Uğruyor
   Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı’nın hazırladığı, lezbiyen, gey, biseksüel ve transların 27 Üye Devlet ve Hırvatistan’daki deneyimlerini ortaya koyan ilk karşılaştırmalı çalışma yayınlandı. 17 Mayıs Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün’de yayınlanan çalışmaya göre, geçen yıl neredeyse her iki LGBT’de...

Haber | AKP’nin “Bozulma” Dediği LGBT’lerin Varoluşudur! AKP’nin “Bozulma” Dediği LGBT’lerin Varoluşudur!
   Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda “eşitlik” maddesinin yazımında çıkan “kriz” kimlerin “vatandaş” kabul edileceği, kimlerin “insan” yerine konulacağı krizidir! Yeni anayasa çalışmalarında CHP ve BDP’nin ’etnik köken, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine yönelik ayrımcılığın yasaklanmasının gar...

Haber | ABD`nin Zeki Müren`i beyazperdede ABD`nin Zeki Müren`i beyazperdede
   İtalyan sinemacısı Paolo Sorrentino`nun `Muhteşem Güzellik` filmi başyapıt. Soderbegh ise filminde ilginç bir kişilik olan ünlü şarkıcı Liberace`yi anlatıyor Büyük bir sürpriz pek beklenmedik bir yerden geldi. Ve 1970 Napoli doğumlu İtalyan sinemacı Paolo Sorrentino, ‘La Grande Bellezza/ Muhteşem...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi