Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] MESAJINI HEYECANLA BEKLİYORUM.     |     selimcanap34:[istanbul] Herkese iyi gecelerr .     |     cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
729 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Boston Gay Korosu`nun Türkiye Konseri:

Boston Gay Korosu`nun Türkiye Konseri: "Endişeli değil, coşkuluyuz"


Önce Zorlu Center`daki konserleri iptal edildi, sonra Boğaziçi Üniversitesi`nde yapılacak olan konsere, başka bir üniversitenin rektörü sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.
ABD`de 33 yıldır sahneye çıkan Boston Gay Erkekler Korosu (Boston Gay Men Chorus), nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede verecekleri ilk konserleri henüz yapılmadan gelen tepkiler karşısında endişeli olmadıklarını, aksine Türkiye`de olacakları için coşku dolu olduklarını söylüyor.

Koronun 18 yıllık müzik direktörü Reuben Reynolds "Koro üyeleri ve siz endişeli misiniz?" sorusuna gülüyor ve "Bunu aramızda çok konuştuk. Hiçbir endişemiz yok, orada olacağımız için coşku içindeyiz" diye karşılık veriyor.
Medyaya da yansıyan tepkiler dizisi, konser henüz Zorlu`da iptal edilmemişken, Yeni Akit gazetesinde geçen ay yer alan haberle başladı.
Zorlu Center`daki konserin iptalinin ardından, Yeni Akit ve Yeni Şafak konserin Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu tarafından iptal edildiğini iddia etti.
Reynolds kendilerine sadece iptalin bildirildiğini ancak bir sebep sunulmadığını söylüyor.

Reynolds "Tam olarak (nedenini) bilemiyorum. Seçim dönemi nedeniyle yaşanan siyasi tansiyondan kaynaklanabileceğine dair dedikodular duyduk" diyor.
Zorlu Performans Sanatları Merkezi`nden konuyla ilgili bir yanıt almak ise haberin yayınlandığı saat itibarıyla mümkün olmadı.
Konserin Boğaziçi`nde olacağının duyulmasının ardından ise Medeniyet Üniversitesi Rektörü İhsan Karaman sosyal medya hesabından, konseri "rezalet" olarak tanımladı, destekleyenleri "ahlak düşmanı" olmakla suçladı ve yetkili kurumları konseri engellemeye çağırdı.
Reuben Reynolds, protestoların umurlarında olmadığını söylüyor:
"Bu koroda 25 yıl önce çalışmaya başladığımdan bu yana protesto ediliyoruz. İlk protestocular AİDS`le mücadele konusunda farkındalık yaratmaya ya da AİDS`ten ölen insanlar için para toplamaya çalışmamızı protesto ediyordu. O günden bu yana sürekli olarak protesto edildik ve öyle bir noktaya geldi ki, artık protestocuları dinlemiyorum çünkü anlayamadıkları birşey karşısında, sadece nefret saçıyorlar."

Zorlu`daki konser iptal olunca, gruba kapılarını Boğaziçi LGBTİ Çalışmaları Kulübü adlı öğrenci grubu açmış. Koroyla iletişime geçen grup, Reynolds`un aktardığına göre, "Size kapımız açık" demiş ve onlar da memnuniyetle karşılamışlar.
"Biz birşey yapmak zorunda kalmadık. Onlar bize geldi ve bizi sunmaktan onur duyacaklarını söylediler. Üniversite yönetimi de `Tabii ki` dedi" diye anlatıyor.
Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü`nden tarih bölümü öğrencisi ve kulübün yönetim kurulu üyesi Beren Azizi, koroya kucak açma sebeplerini şu sözlerle ifade ediyor:
"Tüzüğümüzde de yer aldığı gibi homofobik ve cinsiyetçilik karşıtı kulüp olma esasıyla biz aslında faaliyetimizi gerçekleştirdik. Bunun ötesinde bu konserin gerçekleşmeme nedeni bizim için asıl önemli. Nefret medyasının hedef göstermesi sonucu oluşan bu sansür, homofobik bir sansür. Herhangi bir organizasyon aksaklığı değil kara propagandayla iptal edilmiş, nefret söylemiyle iptal ettirilmiş. Bu alanı boş bırakırsak bu sansürlerin sonucunun nefret suçuna varacağını biliyoruz."
Azizi, üniversite rektörü düzeyinde gelen tepkilerin Türkiye`de nefret suçları yasasının da yokluğunda LGBT toplumuna tehdit oluşturduğunu, bu nedenle konser açısından endişe duyduklarını ve gereken önlemleri aldıklarını söyledi.
Geçen hafta gerçekleştirilen Trans Onur Haftası`nın sloganı da, nefret suçlarını önlemek amacıyla bir yasa çıkarılmasını isteyen "Bize Yasa Lazım" idi.
Türkiye`deki LGBT toplumu `sevgi dolu`
Reynolds Türkiye`deki LGBT toplumunun kendilerine yaklaşımını "sevgi dolu" olarak tanımlıyor.
"Bu konseri başarıya ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz çünkü bu, onların topluma açılabilmeleri ve `Biz de herkes gibiyiz` diyebilmeleri için çok önemli" diyor.
"Biz kimseye ne düşünmeleri gerektiğini söylemiyoruz, biz sadece kendi hayatlarımız hakkında şarkı söylüyoruz."
Reynolds koronun ABD`de kurulduğu dönemi LGBT hakları açısından bugünün Türkiyesine benzetiyor ve şöyle diyor:
"İnsanlar açılamıyordu, eşcinsel olduklarının bilinmesini istemiyordu. Eşcinsel hakları hareketi henüz başlıyordu ve bir grup gay erkeğin sahneye çıkıp şarkı söylemesi ve `Biz erkekleri seviyoruz, biz gay`iz ve biz de herkes gibiyiz` demeleri çok radikaldi. Bu tabiri caizse kendi gücümüzü elime almamız demekti, hayatlarımız hakkında şarkı söylemek, dürüst olmak ve bu dürüstlüğü elimizden kimsenin almasına izin vermemek ve insanların bizim gerçekten kim olduğumuzu bilmesine izin vermek demekti."
Koro Hakkında:
Normalde 200 kişilik olan grubun Türkiye turnesinde sahneye 100 kişi çıkacak.
Hemen hemen her türden müzikle ilgilenen Boston Gay Erkekler Korosu, Türkiye için Amerikan müziği ve özellikle de Broadway ve pop şarkıları ağırlıklı bir repertuar hazırlamış.
Koronun her yelpazeden üyesi var ve en genci 21 yaşındayken, en yaşlısı ise 75 yaşında.
Senede 10 küçük ve üç büyük konser vererek 15 bin kişiyle buluşuyorlar.
Her Çarşamba üç saatlik prova yapıyorlar, eğer o hafta konser varsa her gece çalışıyorlar.

KAYNAK: bbc.com 23.06.2015


Eklenme Tarihi : 24.06.2015
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 393553 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Google`dan sanal Google`dan sanal "Androidify Onur Yürüyüşü"
   Eşcinsellerin her yıl düzenlediği Onur Yürüyüşü etkinliğine, bu yıl Google`dan da destek geldi! Eşcinsellerin geçiş törenleri düzenlediği Onur Yürüyüşü etkinliği bu yıl da gerçekleştiriliyor ve önemli bir de misafiri var: Google. Şirket, Web ve Android cihazlarda kullanılabilen Androidify kara...

Haber | LGBTİ`lere yönelik nefret suçları yargıya taşınmıyor LGBTİ`lere yönelik nefret suçları yargıya taşınmıyor
   LGBTİ (lezbiyen, gay biseksüel, transeksüel, intersex) haklarını savunan Kaos GL Derneği, 2014 Yılında Türkiye’de Gerçekleşen Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. Kaos GL’nin internet sitesinde yer alan Murat Köylü’nün haberine göre, 2014 yılında 351 nefret...

Haber | Cinsiyet geçişi ameliyatında ‘hak ihlali’ dosyası AYM’de Cinsiyet geçişi ameliyatında ‘hak ihlali’ dosyası AYM’de
   Cinsiyet geçişi için tüm prosedürü tamamlayan ancak ameliyat parası olmadığı için operasyon geçiremeyen P.B.’nin haklarının ihlal edildiği iddiasıyla açtığı davaya bakan mahkeme, dosyayı AYM’ye gönderdi... Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Medeni Kanunu’nda yer alan cinsiyet geçiş maddesi il...

Haber | ABD İstanbul Başkonsolosluğu`na LGBTİ bayrağı asıldı ABD İstanbul Başkonsolosluğu`na LGBTİ bayrağı asıldı
   ABD İstanbul Başkonsolosluğu,LGBT hareketinin sembolü olan gökkuşağı bayrağını sergiliyor. Konsolosluk, astıkları bayrağın fotoğarfını da Instagram`dan paylaştı. Başkan Obama`nın 2015 Haziran ayını Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans OnurAyı ilan eden bildirgesinin ardından, A.B.D.`nin İstanbul Baş...

Haber | Ataşehir Belediyesi’nden Onur Haftası’na Destek Ataşehir Belediyesi’nden Onur Haftası’na Destek
   Dünya’da ve Türkiye’de firmalar ve kurumlar Onur Haftası’nı kutluyorlar, geçtiğimiz seneden bu yana hem İngiliz Konsolosluğu hem de Amerikan konsolosluğu binalarına gökkuşağı bayrağı asarlarken bu senenin en ilginç hareketi ise Ataşehir Belediyesi’nden geldi, Ataşehir Belediyesi sosyal medya hesapla...

Haber | İstiklal Caddesinde 6. Trans Onur Yürüyüşü İstiklal Caddesinde 6. Trans Onur Yürüyüşü
   Fransız başkonsolosluğu önünde bir araya gelen LGBTİ üyesi yüzlerce kişi, İstiklal Caddesi üzerinde 6. Trans Onur Yürüyüşünü gerçekleştirdi. Fransız başkonsolosluğu önünde bir araya gelen LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) üyesi yüzlerce kişi, İstiklal Caddesi üzerinde "6. Trans O...

Haber | Roma`da Eşcinsel Evlilik Karşıtı Eylem Roma`da Eşcinsel Evlilik Karşıtı Eylem
   İtalya`da hükümetin eşcinsel evliliği tanıma hazırlığı tepkiye yol açtı. Katolik Kilisesi`ne bağlı kuruluşların çağrısıyla düzenlenen mitinge yüz binlerce kişi katıldı. İtalya`nın başkenti Roma`da "çocuklarımızı savunalım" sloganıyla düzenlenen mitinge katılım organizatörlere göre 1 milyonu buldu. İ...

Haber | ‘Ötekinin ötekisi’: Trans mülteciler ‘Ötekinin ötekisi’: Trans mülteciler
   İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, sokağa çıktıkları anda açık hedef haline gelen ve çalışamayacak durumda olan trans kadınların barınabilmesi için yaklaşık 2 yıl önce açtıkları trans misafirhanesinin kapılarını, trans mültecilere açtı. İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, sokağa çıktıkları anda açık...

Haber | Susan Sarandon: Oğlumla Gurur Duyuyorum Susan Sarandon: Oğlumla Gurur Duyuyorum
   Meşhur aktris Susan Sarandon’un DJ oğlu Miles Robbins ile ilgili açıklamada bulundu. People dergisi için verdiği röportajında, oğlunun gösterileir sırasında bazen kadın kıyafetleriyle izleyicilerin karşısına çıkması konusunda ”İçinizde ne kadar farklı renkler barındırırsanız, o kadar güzel bir auran...

Haber | Eşcinsel Hakları Destekçisi Psikopos Vatikan Yolcusu Eşcinsel Hakları Destekçisi Psikopos Vatikan Yolcusu
   Eşcinsel hakları aktivisti, Antwerp Psikoposu Johan Bonny, Ekim ayı içerisinde organize edilen Vatikan toplantısında kilisesini temsil ederek Vatikan’da bulunacak. Geçen Aralık ayı içeirinsde, LGBT’lerin de kilise tarafından içselleştirilmesi gerekliliğini belirten ve bu yönde söyleşilerde veren,...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi