Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   MyNameIsBear:[Kocaeli] BORA SENİ ÇOK SEVİYORUM SANA AŞIĞIM! KEŞKE SEN DE BURALARDA OLSAN.     |     abant:[Bolu] BOLU VE ÇEVRE İLLERDEN OLAN KİMLER VAR? MSJ LARINIZI BEKLİYORUM.     |     misafir00:[Mersin] MESAJINI HEYECANLA BEKLİYORUM.     |     selimcanap34:[istanbul] Herkese iyi gecelerr .     |     cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2144 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | ABD İstanbul Başkonsolosluğu`na LGBTİ bayrağı asıldı

ABD İstanbul Başkonsolosluğu`na LGBTİ bayrağı asıldı


ABD İstanbul Başkonsolosluğu,LGBT hareketinin sembolü olan gökkuşağı bayrağını sergiliyor. Konsolosluk, astıkları bayrağın fotoğarfını da Instagram`dan paylaştı.

Başkan Obama`nın 2015 Haziran ayını Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans OnurAyı ilan eden bildirgesinin ardından, A.B.D.`nin İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye ve tüm dünyada LGBT haklarının destekçisi olarak, LGBT hareketinin sembolü olan gökkuşağı bayrağını sergiliyor.
ABD İstanbul Başkonsolosluğu, LGBTİ bayrağını Instagram`dan paylaştı.
İŞTE OBAMA`NIN BİLDİRGESİ
Ulusumuzun, tüm insanların eşit yaratıldığı gerçeğini ilan etmek üzere bir araya geldiği ilk andan itibaren cesur ve azimli vatanseverler kuruluş vaadimizi arılaştırmak ve demokrasinin erimini genişletmek için mücadele vermişlerdir. İki yüz yılı aşan bir mücadele ve özveri sonucunda ülkemiz sivil hakların kapsamını genişletmiş ve eşit koruma ilkesine anayasada yer vermiştir.
Tüm bu çaba ve sekteler arasında, daha özgür ve adil bir topluma doğru ilerleyen bir yörünge görüyoruz. Öte yandan, her bireye aynı hak ve fırsatlar tanınana dek gerçekten eşit olamayacağımızı – birimiz ayrımcılığa maruz kaldığında, hepimizin etkilendiğini – ve lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) kardeşlerimiz hukuk karşısında başkaları gibi muamele görene dek bu yolculuğun tamamlanmayacağını hatırlıyoruz.
Ayağa kalkan, sesini duyuran ve hikayesini paylaşan kararlı bireyler, ülkemizin dört bir yanında olağanüstü bir ilerleme kaydedilmesini sağlamıştır. LGBT’lere yönelik işyerinde ayrımcılık hakkında çığır açan Başkanlık Emirnamesi sayesinde, Federal düzeyde çalışan taşeronlara yönelik önlemler bu yılın başlarında yürürlüğe girmiştir; cinsel yönelim ve cinsel kimliğe dayalı ayrımcılığa karşı koruma sağlamaktadır. Federal Hükümet şu anda çalışanların ve taşeronların kime aşık olduklarına göre değil, yaptıkları işin kalitesine göre değerlendirilmesini sağlayarak örnek teşkil etmektedir. Kongre’ye tüm Amerikalıların, çalıştıkları yere bakılmaksızın bu korunmalardan yararlanabilmesini sağlayacak yasalar yapmaları yönünde çağrıda bulunmayı sürdüreceğim.
"GENÇLERDE İNTİHARI ENGELLER"
Ülkenin pek çok yerindeki topluluklar içerisinde LGBT Amerikalıların potansiyelini kısıtlayan bariyerler yerle bir edilmiştir, ancak ayrımcılık ve adaletsiz muamele ile karşılaşan birey sayısı halen çok fazladır. Hükümetim cinsel yönelimi değiştirme odaklı terapinin reşit olmayan bireylere uygulanmasının yasaklanmasına yönelik çabaları desteklemektedir, çünkü bu terapinin büyük hasarlara yol açabileceğine dair bilimsel kanıtlar göz ardı edilemeyecek boyuttadır.
Cinsel yönelim ve cinsiyet bakımından azınlıklara mensup kişilerin – özellikle de trans bireyler ve cinsiyet kalıplarına uymayan kişilerin – karşılaştığı benzersiz zorlukları anlıyor, bu zorlukları ele alma yolunda adımlar atıyoruz. Pek çok farklı türde aile olabileceğinin de farkındayız. İster biyolojik olsun, ister koruyucu, ister evlatlık, aile tarafından benimsenme LGBTQ gençlerde intihar ve zarar görme durumlarını önlemede önemli bir etmendir; akıl sağlığı uzmanları da aile içi iletişim ve katılımı destekleyici kaynaklar oluşturmuşlardır.

Sayısız genç, yalnızca her şey daha iyi olacak demenin yetmediği düşüncesinde, harekete geçmemiz de gerekiyor. Sınıflarımızda sataşma ve taciz ile mücadele etmeyi sürdürerek, her öğrenciye öğrenip ve gelişebileceği sağlıklı bir ortam sağlamaya devam ediyoruz. Federal Hükümet çapında, tüm LGBT bireylerin hak ettiği fırsatların yanı sıra, ihtiyaçları olan kaynak ve hizmetlere erişmelerini mümkün kılmak için her gün çalışmalar yapmaktayız. Pek fazla LGBTQ genç evsiz kalma tehdidi ile karşı karşıyadır ve yetişkinlerin pek çoğu da kötü muameleye maruz kalmayacakları, makul fiyatlı konutlar bulmakta zorlanmaktadır; bu nedenle hükümetim, güvenli ve destek görecekleri yerleşimlere eşit şartlarda yaşamları boyunca erişebilmelerini sağlamak için çabalamaktadır. HIV’nin gey ve biseksüel erkek ve trans kadın toplulukları üzerindeki orantısız yükünü ele alabilmek için Ulusal HIV/AIDS Stratejimizi güncellemekteyiz. Yasal olarak evli durumdaki eşcinsel çiftlere aile ve eşlere sağlanan sosyal yardım hizmetlerini sunmaya devam etmekteyiz. LGBT hakları meselesinin, insan hakları meselesi olduğunu bildiğimiz için de dünyanın her yerindeki LGBT bireylerin korunmasını ve desteklenmesini savunmaktayız.
"HERKES ONURLU BİR HAYATI HAK EDER"
Cinsel kimlikleri ya da yönelimleri ne olursa olsun, herkes korku ve şiddetten uzak, ayrımcılık ile karşılaşmadan onurlu ve gururlu hayatlar sürmeyi hak eder. Lezbiyen, gey, biseksüel ve trans onur ayı boyunca, LGBT bireylerin Ulusumuzun dokusuna işlediği mağrur mirası anıyor, birliğimizi kusursuz hale getirmek için mücadele verenleri onurlandırıyor ve her çocuğun ülkenin ona destek verdiğini, onunla gurur duyduğunu ve onu olduğu gibi kucaklayacağı ayırdında büyüyeceği bir toplum kurmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Böylece, ben, Barack Obama, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak Anayasa’nın bana verdiği yetkiye ve Birleşik Devletler yasalarına dayanarak 2015 Haziran ayını Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans Onur Ayı ilan ediyorum. Birleşik Devletler halkını önyargıyı var olduğu her yerde yok etmeye ve Amerikan halkının muazzam çeşitliliğini kutlamaya çağırıyorum.
Yukarıdaki hususları tasdiken imzam, Mayıs ayının bu yirmi dokuzuncu günü, yüce Tanrımızın iki bin on beşinci ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Bağımsızlığının iki yüz otuz dokuzuncu yılında, buna tanıktır.

KAYNAK: radikal.com.tr 22.06.2015


Eklenme Tarihi : 23.06.2015
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 393832 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Bu ülkenin sorunu sanırım din.Kendi dinimden soğumamın tek sebebi bu iğrenç insanlar.Eğer herkes bu kadar dindarsa neden dininin söylediklerini yapmıyorlar,neden LGBTİ`leri,bizleri, dışlıyor,hor ve görmezden geliyor ve milyonlarca kalp kırıyorlar ?LGBTİ`leri yani bizi dışlayan,hoşgörüyle karşılamayan,sapkın olarak nitelendirildiğimiz bir toplumda yaşıyoruz.
Yazan : greatsaa     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    BEN ESCINSELIM, KIm DEGIL KI ...
Yazan : biyikli50     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    bizim baskan cikipta lgbt haklarini neden savunamaz cünki cinsel kimliginle sorunu vardir
Yazan : aktifsever31     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    bizde lgbt karsitlarin hepsi gizli escinsel
Yazan : biman48     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Obama,LGBT haklarını destekliyor çünkü muhafazakar biri değil.Türkiye`nin de böyle bir lidere ihtiyacı var
Yazan : miyaw     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Ataşehir Belediyesi’nden Onur Haftası’na Destek Ataşehir Belediyesi’nden Onur Haftası’na Destek
   Dünya’da ve Türkiye’de firmalar ve kurumlar Onur Haftası’nı kutluyorlar, geçtiğimiz seneden bu yana hem İngiliz Konsolosluğu hem de Amerikan konsolosluğu binalarına gökkuşağı bayrağı asarlarken bu senenin en ilginç hareketi ise Ataşehir Belediyesi’nden geldi, Ataşehir Belediyesi sosyal medya hesapla...

Haber | İstiklal Caddesinde 6. Trans Onur Yürüyüşü İstiklal Caddesinde 6. Trans Onur Yürüyüşü
   Fransız başkonsolosluğu önünde bir araya gelen LGBTİ üyesi yüzlerce kişi, İstiklal Caddesi üzerinde 6. Trans Onur Yürüyüşünü gerçekleştirdi. Fransız başkonsolosluğu önünde bir araya gelen LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) üyesi yüzlerce kişi, İstiklal Caddesi üzerinde "6. Trans O...

Haber | Roma`da Eşcinsel Evlilik Karşıtı Eylem Roma`da Eşcinsel Evlilik Karşıtı Eylem
   İtalya`da hükümetin eşcinsel evliliği tanıma hazırlığı tepkiye yol açtı. Katolik Kilisesi`ne bağlı kuruluşların çağrısıyla düzenlenen mitinge yüz binlerce kişi katıldı. İtalya`nın başkenti Roma`da "çocuklarımızı savunalım" sloganıyla düzenlenen mitinge katılım organizatörlere göre 1 milyonu buldu. İ...

Haber | ‘Ötekinin ötekisi’: Trans mülteciler ‘Ötekinin ötekisi’: Trans mülteciler
   İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, sokağa çıktıkları anda açık hedef haline gelen ve çalışamayacak durumda olan trans kadınların barınabilmesi için yaklaşık 2 yıl önce açtıkları trans misafirhanesinin kapılarını, trans mültecilere açtı. İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, sokağa çıktıkları anda açık...

Haber | Susan Sarandon: Oğlumla Gurur Duyuyorum Susan Sarandon: Oğlumla Gurur Duyuyorum
   Meşhur aktris Susan Sarandon’un DJ oğlu Miles Robbins ile ilgili açıklamada bulundu. People dergisi için verdiği röportajında, oğlunun gösterileir sırasında bazen kadın kıyafetleriyle izleyicilerin karşısına çıkması konusunda ”İçinizde ne kadar farklı renkler barındırırsanız, o kadar güzel bir auran...

Haber | Eşcinsel Hakları Destekçisi Psikopos Vatikan Yolcusu Eşcinsel Hakları Destekçisi Psikopos Vatikan Yolcusu
   Eşcinsel hakları aktivisti, Antwerp Psikoposu Johan Bonny, Ekim ayı içerisinde organize edilen Vatikan toplantısında kilisesini temsil ederek Vatikan’da bulunacak. Geçen Aralık ayı içeirinsde, LGBT’lerin de kilise tarafından içselleştirilmesi gerekliliğini belirten ve bu yönde söyleşilerde veren,...

Haber | Chobani`ye Chobani`ye "lezbiyen" tepkisi
   ABD`de en çok satılan yoğurt markası Chobani, yayınladığı son reklam filmiyle ülkedeki eşcinsellik karşıtlarının tepkisini çekti. Hamdi Ulukaya`nın sahip olduğu yoğurt markası Chobani, ABD`de eşcinsellik karşıtı grupların tepkisini çekti. Chobani, iki kadının yatakta yer aldığı son reklamıyla "1 ...

Haber | Fas`ta sokakta öpüşen eşcinsel çifte hapis cezası Fas`ta sokakta öpüşen eşcinsel çifte hapis cezası
   Eşcinselliğin yasak olduğu Kuzey Afrika ülkesi Fas’ta eşcinsel çifte kamuya açık alanda öpüştükleri gerekçesiyle dört ay hapis cezası verildi. 5 Haziran`da ülkenin başkenti Rabat’ta eşcinsellere verilen hapis cezalarına karşı düzenlenen eyleme katılan çift, protesto esnasında tutuklandı. Mahkeme ...

Haber | LGBT Onur Haftası’na Google desteği LGBT Onur Haftası’na Google desteği
   Google, trans bireylerin hayal ettikleri bedenlere kavuşma hikâyelerini anlatıyor. Google’ın Google My Business hizmeti için hazırladığı yeni reklam filmi, Kansas City’de yer alan ve trans bireyler için bir merkez haline gelen spor salonunda geçen hikâyelere odaklanıyor. LGBT Onur Haftası için ya...

Haber | `LGBTİ derneklerinde fon icat oldu, aktivizm bozuldu; LGBTİ mücadelesi şirketleşti!` `LGBTİ derneklerinde fon icat oldu, aktivizm bozuldu; LGBTİ mücadelesi şirketleşti!`
   Trans kadın Demet Demir: Türkiye’de bugün fuhuş sektörü trans mafyasının eline geçmiş durumda Türkiye sol siyasetinde "kadın" ve "LGBT" denince akla gelen ilk birkaç isimden biri olan Demet Demir, 54 yaşında devrimci bir trans kadın. 11 yıl önce emekli olan Demet, 30 yıldır Beyoğlu Ülker Sokak’ta...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi