Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
693 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | 2015 yılı LGBTİ`ler için nasıl geçti?

2015 yılı LGBTİ`ler için nasıl geçti?


2015 yılında ABD’de eşcinsel evliliklerin bütün eyaletlerde yasallaşması şüphesiz LGBTİ dünyası için en önemli gelişmelerden birisi oldu. Amerika, insan hakları konusunda bu kadar ileri gidebilmişken Türkiye’deki en barışçıl eylem olan LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne müdahale etti. Avukat Levent Pişkin’e, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a başbakan olduğu dönemde “ "Erdoğan’dan ‘dört dörtlük ibneyim, ibneliği sizden öğrenecek değiliz’ açıklaması bekliyorum” tweet’i nedeniyle, 10 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi. Türkiye LGBTİ haklarının önde gelen temsilcilerinden Boysan Yakar ve Zeliş, hayatlarını bir trafik kazasında kaybetti.



‘İbne’ ifadesine 10 bin lira tazminat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde LGBTİ aktivisti Av. Levent Pişkin’e açtığı tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme, Erdoğan`ın “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi’yim” açıklaması üzerine yazdığı, "Erdoğan’dan ‘dört dörtlük ibneyim, ibneliği sizden öğrenecek değiliz’ açıklaması bekliyorum. Öptüm. #AnayasadaLGBT” tweet`i sebebiyle, Pişkin’in 10bin TL tazminat ödemesine karar verdi.



CHP’li vekiller LGBTİ Hakları Sözleşmesi’ni imzaladı

İstanbul 2. Bölge adayları Melda Onur, Enis Berberoğlu, İnan Güney ve Gül Yüksel, 24 Nisan 2015 tarihinde genel seçim öncesi LGBTİ Hakları Sözleşmesi`ni milletvekili adaylarının imzasına açan Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği SPoD LGBTİ`yi ziyaret etti. Sözleşmeye, "Biz’ler Gökkuşağıyız” diyen HDP`nin İstanbul kadın milletvekili adaylarının ardından CHP`li adaylar da imza attı.



ABD’de eşcinsel evlilikler yasallaştı

Amerika Birleşik Devletleri’nde Yüksek Mahkeme, eşcinsel evliliğin anayasal bir hak olarak tüm ülkede kabul görmesi için yapılan başvuruyu kabul etti. Yüksek Mahkeme’de LGBTİ evliliğin yasaklaşmasını beşe karşı dört oyla kabul etti. Eşcinsel evlilik artık ABD’nin 50 eyaletinde de yasal olacak.



Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı

İstanbul Taksim Meydanı`ndan Galatasaray`a yapılmak istenen yürüyüş öncesinde polis göstericilere müdahale etti. Polis göstericileri dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı. Onur Yürüyüşü`nü organize edenler sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden, valinin yürüyüşü önceden haber vermeksizin yasakladığını bildirdi. Organizatörler, yürüyüşün bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle yasaklandığını belirtti. Onur Yürüyüşü`nün geçen yıl da Ramazan ayında yapıldığına dikkat çeken organizatörler, o zaman böyle bir sorun yaşanmadığını hatırlattılar.

İstanbul Valiliği`nin 13. LGBTİ Onur Yürüyüşü`nü ramazanı gerekçe göstererek iptal etmesinin ardından polisin kalabalığa biber gazı ve TOMA ile müdahale etmesi akıllara AKP’nin seçim döneminde bastırdığı broşürü getirdi. LGBTİ bireylere özgürlük getirdiğini iddia edilen AKP broşürlerinde “Türkiye, Gay Pride yapabilen bir ülke” ifadesi yer almıştı.



HDP’li Önder: Vali artık sayın değil

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 13. LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne Valilikçe yasaklanarak göstericilere sert müdahale edilmesiyle ilgili olarak, “Bunu böyle yapmasalar savaş ve diğer başlıklarda da kontrolü elden kaçıracaklarını düşünüyorlar ama son anları diyebiliriz” iadelerini kullandı. Önder, “Sayın valinin yasak kararı, sizce yasal mı?” sorumuza, "Yasal mı bilmem ama o vali artık sayın değil” yanıtını verdi.



Belediyede Onur Haftası etkinliği

Türkiye`de bir ilk gerçekleşerek `devlet kurumu` niteliğindeki Beşiktaş Belediyesi`nde `LGBTİ Onur Haftası` etkinliği düzenlendi. Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar`ın ev sahipliğinde yapılan resepsiyona ABD Büyükelçisi John Rodney Bass ve çok sayıda önemli isim katıldı.



Yeni Akit’ten Onur Yürüyüşü yorumu: Kadınının da, erkeğinin de yaptığı, tek kelimeyle orospuluktur

Yeni Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, on binlerce kişinin katıldığı ve polisin sert müdahalesi ile engellenen Taksim`deki 13. LGBTİ Onur Yürüşü`ne ilişkin olarak, nefret söylemi içeren ifadeler kullandı. "Kadınının da, erkeğinin de yaptığı, tek kelimeyle orospuluktur" diyen Karakaya, "Devlet; hem `ahlâk katili`, hem de `Türkçe katili` bu güruha engel olmakla kalmamalı, belli merkezlerde toplamalı `psikolojik tedavi` süreçleri başlatmalı ve iyi olmadan da insan içine salmamalıdır!" dedi.



Bülent Arınç: CHP ve HDP’nin LGBTİ’lere destek olması fevkalede utanç vericidir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul`da düzenlenen LGBTİ Onur Yürüyüşü`ne ilişkin sorulan soruya, "Maalesef özellikle hanım kardeşlerimizin bulunduğu bir yerde söylemekten haya ediyorum ama birileri bunu onur haline getiriyor. Bunların güpegündüz çırılçıplak hale gelip, İstanbul`un göbeğinde meydan okumaları eğlenmeleri ve ne yazık ki CHP ve HDP`li milletvekillerinin bunlara destek olması fevkalade üzüntü vericidir" ifadelerini kullandı.



Bursa’da LGBT’lere saldırı

Bursa`da yapılması planlanan "LGBTİ Onur Yürüyüşü"nü gelen tehditler yüzünden iptal ederek basın açıklaması yapan gruba taşlı saldırıda bulunan 1 kişi gözaltına alındı.



Boysan Yakar ve Zeliş hayatını kaybetti

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü`nün danışmanı, LGBTİ aktivisti Boysan Yakar ve feminist LGBTİ aktivisti Zeliha Deniz, Çanakkale’de hayatını kaybetti.



Trans destek hattı kuruldu

İstanbul LGBTTİ Dayanışma Derneği’nin yürüttüğü ve Açık Toplum Vakfı`nın desteklediği proje ile trans bireylere hukuki destek sağlanması, şiddete maruz kalan kişilerin korunması hedefleniyor.

Barack Obama LGBT dergisine kapak oldu

Amerika`da yayınlanan LGBT dergisi Out son sayısında Barack Obama`yı kapağına taşıdı. Dergi, Obama`dan, `yılın müttefiki` olarak bahsetti.



Ahmet Yıldız davası yine ertelendi

Eşcinsel olduğu için babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız davasının 21. duruşması 1 dakika sürdü. Dava, 5 Nisan ertelendi.



Eşcinsel hakem tazminat davasını kazandı

Hakem Halil İbrahim Dinçdağ, cinsel yöneliminden ötürü meslekten men edilmesine ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu’na açtığı tazminat davasını kazandı.

KAYNAK: t24.com.tr 29.12.2015


Eklenme Tarihi : 29.12.2015
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 416881 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    resmen önüne gelen hakaret ediyor bizler hasta pislik gözü ile bakıyorlar dilerim allah tan onların çocukları bizim gibi olur
Yazan : kaosgelecek3     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Yeni yılın tranns bireylerin ve lgbt topluluğunun insan oldugunun farkına varırlar.. Tek dileğim
Yazan : TenG     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde LGBTİ aktivisti Av. Levent Pişkin’e açtığı tazminat davası sonuçlandı.( Yazak ki yazık birde eşcinsel olacaksınız bu avukat pisliği bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaret ederik mi?Siz ibnelerin haklarını savunacakmış başkasına tahammülü olmayanın, başkasından tahammül beklemesi ancak beyinsizlere mahsustur avukat bozuntusu...)MUTLU YILLAR HERKESE
Yazan : MARTra     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    türkiyede eşcincel ol lez biyen ol onlara göre hay vanmışız gibi memleketi boş gec kendi icimizde bile acaibiz biz adam gabileye gelmiş gay severim g..t severim ama gay deilim dioya biz örenememişiz bazı şeyleri bizim gibi olmayan da birilerin poh poh lamalırıyla bizi öldürülecek hat ta işgence edilecek varlıklar gibi gösteriyola ailemizden başlıyo sen erkek sin sen yaparsınkafa sı yani bakış acısı dar ya sen böyle mutlu olacaksan arkandayız deyen biaile yapısı yok yani sosyo ekonami yok taban hepice doğru nekadar cağdaşız desekte töre aile yapısı üniter yapı gibi plasdman ediliyor onun icin yolumuz coooook meşakkatli allah yardımcımız olsun nedieem herkeze sabırlar versin selam ve sevgiler
Yazan : ilksen43     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    bircok yazilan sey varda ulkemizde aidiyat hissi uyandiricak, ilerleme adina yazilmis birsey yok, olmamis malesef.
Yazan : waterstones     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    her zamanki gibi aşağılanma,horlanma ve ölümlerle geçti..
Yazan : love_is_love     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    ne çok sevenimiz varmış bu güzel ülkemde..
Yazan : vuslat16     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Eşcinsel olduğu için meslekten atılan hakem TFF’ye açtığı davayı kazandı Eşcinsel olduğu için meslekten atılan hakem TFF’ye açtığı davayı kazandı
   Eski hakem Halil İbrahim Dinçdağ`ın, cinsel kimliğini açıklayarak işsiz kalmasına neden olmakla suçladığı Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine açtığı tazminat davası karara bağlandı. Mahkeme, davacı Dinçdağ`a 3 bin TL maddi, 20 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi. İstanbul Adalet Sarayı`...

Haber | İRANLI EŞCİNSEL ŞAİR, İSRAİL’DE HUZUR BULDU İRANLI EŞCİNSEL ŞAİR, İSRAİL’DE HUZUR BULDU
   Eşcinsel olduğu için yaşadığı zulüm sebebiyle ülkesini terketmek zorunda kalan, 30 yaşındaki İranlı şair ve LGBT aktivisti Payam Feili, sonunda huzur buldu. Geçtiğimiz yıl eşcinsel olduğu sebebiyle yaşadığı işkence sebebiyle ülkesini terketmek zorunda kalan İranlı şair, kaçak yollarla girdiği İsr...

Haber | EVLİ EŞCİNSEL ÇİFT, İLİŞKİLERİNE ÜÇLÜ DEVAM ETMEK İÇİN BOŞANDI EVLİ EŞCİNSEL ÇİFT, İLİŞKİLERİNE ÜÇLÜ DEVAM ETMEK İÇİN BOŞANDI
   Kanada’da yaşayan evli eşcinsel çift, aynı kişiye aşık olduklarını farkedince, ilişkilerine üçlü devam etmek için boşandı. Şimdi aynı evde üçlü ilişki yaşıyorlar. 27 yaşındaki Adam Grant ve 29 yaşındaki eski eşi Shayne Curran, 3 yıllık evliliklerini aşık oldukları aynı adamla özgür bir ilişki yaş...

Haber | Amerikalı Genç, Eşcinsel Evlilikleri Protesto İçin El-Kaide`ye Katılmaya Çalıştı Amerikalı Genç, Eşcinsel Evlilikleri Protesto İçin El-Kaide`ye Katılmaya Çalıştı
   Genç bir Amerikalı, ABD`nin bütün eyaletlerinde eşcinsel evliliklere izin veren kararını protesto etmek için terör örgütü El-Kaide`nin El-Nusra Cephesi`ne katılmaya çalıştı. Ama yakalandı. 22 yaşındaki Amerikalı Adam Shafi adında bir adam, ABD`nin bütün eyaletlerinde eşcinsel evliliklere izin ver...

Haber | Fener Rum Patrikhanesi: Kilisemiz eşcinsel evliliği kutsamaz Fener Rum Patrikhanesi: Kilisemiz eşcinsel evliliği kutsamaz
   Yunanistan’da eşcinsel çiftlerin kanun önünde eşit olmasının önünü açan "medeni birliktelik" yasasının parlamentoda kabul edilmesiyle birlikte İstanbul’daki Fener Rum Ortodoks Patrikhaneside karara tepki gösterdi. İstanbul Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Yunanistan’da eşcinsel çiftler için çıkar...

Haber | Likud’da ilk eşcinsel milletvekili göreve başlıyor Likud’da ilk eşcinsel milletvekili göreve başlıyor
   Likud Partisi’nin LGBT hareketinin lideri Av. Amir Ohana, İsrail meclisi Knesset’te Silvan Şalom’un yerini almaya hazırlanıyor. Ohana, sağcı bir partiden görev alacak olan ilk eşcinsel vekil olacak. Daha önceden görev yapmış, bilinen üç eşcinsel vekilden – Uzi Even ve Nitzan Horowits (Meretz Partisi...

Haber | Yunanistan’dan eşcinsel evliliğe onay Yunanistan’dan eşcinsel evliliğe onay
   Yunanistan Parlamentosu, Eşcinsel ve heteroseksüel çiftler arasındaki ayrımı ortadan kaldıran "Birlikte yaşama sözleşmesi"ni onayladı Dün Yunanistan Parlamentosu 193 “evet” oyuyla “Birlikte yaşama sözleşmesi”ni onaylandı. Yunanistan Parlamentosu’nda “Birlikte yaşama sözleşmesi” onaylanırken eşcinse...

Haber | Bangladeş Belediye Seçimlerinde İlk Trans Aday Bangladeş Belediye Seçimlerinde İlk Trans Aday
   Bangladeş’te belediye seçimleri yaklaşırken bir ilk yaşandı. Üçüncü cinsiyetten olan 48 yaşındaki Dithi isimli kadın adaylığını açıkladı. Dithi’nin adaylığını açıklaması Bangladeş için bir kilometre taşı olarak değerlendiriliyor. Dithi, Hijraların bir üyesi olmakla birlikte Kolaroa Beledi...

Haber | Azeri trans hükümlü tecrit ediliyor Azeri trans hükümlü tecrit ediliyor
   Cezaevlerinde kalan LGBTİ bireylerin ve yabancıların maruz kaldıkları ayrımcılıklar devam ediyor. Azeri trans tutuklu F.H. de Türkiye şartlarında “ötekinin de ötekisi” durumunda. Maltepe 3 no’lu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tekli hücrede kalan hükümlü F.H, psikolojisinin bozulduğunu belirterek, ceza...

Haber | ABD`de eşcinsel erkeklere kan bağışı izni ABD`de eşcinsel erkeklere kan bağışı izni
   ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), eşcinsel erkeklerin kan bağışı yapmasını engelleyen 30 yıllık yasağı kaldırdı. Ancak son bir yıl içinde cinsel ilişkiye giren eşcinsel erkekler hala kan veremeyecek. İngiltere, Avustralya ve Japonya dâhil bir dizi ülkede de benzer bir politika uygulanıyor. Kanada`da ...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi