Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1076 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | RTÜK ÜYESİ: EŞCİNSEL İLİŞKİYE CEZA VERMEK AYRIMCILIKTIR

RTÜK ÜYESİ: EŞCİNSEL İLİŞKİYE CEZA VERMEK AYRIMCILIKTIR


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi Faruk Bildirici, RTÜK’ün şifreli Fox Life kanalındaki 9-1-1 adlı dizide iki kadının saniyelik öpüşme görüntüsüne “genel ahlaka aykırı olduğu” gerekçesiyle beş kez yayın durdurma cezası vermesine itiraz etti.

Karara muhalefet şerhi koyduğunu sosyal medya hesabından da yazan Bildirici, “Geç bir saatte ve şifreli kanalda yayınlanan görüntülerin çocuk ve gençleri etkileyeceğini söylemek gerçekçi olamaz. RTÜK’teki çoğunluğun ahlak anlayışı dayatılıyor. Amerikan insanlarının yaşamlarından kesitler içeren bir dizi elbette Türk aile yapısına uygunluk olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bildirici, uzman raporunda ihlalin konusu olarak eşcinsel ilişkinin konu edilmesinin yazılması ve bu gerekçeyle ceza verilmesini ise ayrımcılık olarak nitelendirdi. “Eşcinselliğin konu edilmesi başlı başına ihlal konusu olamaz. Eşcinsellik bir yönelimdir” dedi.

“Düpedüz ayrımcılık”

Bildirici’nin karara ilişkin itirazını içeren metnin tamamı şöyle:

“ÜST KURUL, FOXLİFE LOGOLU YAYIN KURULUŞUNA 17.07.2019 TARİHİNDE SAAT 22.21.24’TE (41 DAKİKA 33 SANİYE) YAYINLANAN 9-1-1 ADLI DİZİ FİLMDE ‘EŞCİNSEL İLİŞKİNİN KONU EDİLMESİ’ NEDENİYLE VE 6112 SAYILI KANUN’UN 32. MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASI UYARINCA PROGRAM DURDURMA CEZASI VERMİŞTİR.

“İZLEME VE DEĞERLENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NIN 20 AĞUSTOS 2019 TARİHLİ YAZISINA İLİŞİK ‘İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU’NDA ‘İHLALİN KONUSU’ BAŞLIĞINA KARŞILIK OLARAK ‘EŞCİNSEL İLİŞKİNİN KONU EDİLMESİ’ YAZILMIŞTIR. HERHANGİ BİR TELEVİZYON PROGRAMINDA, BİR DİZİDE ‘EŞCİNSELLİĞİN KONU EDİLMESİ’ BAŞLI BAŞINA BİR İHLAL KONUSU OLAMAZ. BU ÇAĞDA EŞCİNSELLİKLE İLGİLİ BU YAKLAŞIMI KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR. EŞCİNSELLİĞİN BİR DİZİDE KONU EDİLMESİNİ ‘İHLAL’ OLARAK GÖRMEK, AYRIMCILIK YAPMAK DEMEKTİR.

“‘AYRIMCILIK YASAĞI’NIN KÖKENİ, AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ’NE DEĞİN UZANIR. AYRIMCILIK, 2005 YILINDAN İTİBAREN YASALARIMIZDA DA SUÇ OLARAK KABUL EDİLMİŞTİR. TÜRK CEZA YASASI’NIN ‘NEFRET VE AYRIMCILIK’ BAŞLIKLI 122. MADDESİNDE ‘CİNSİYET FARKLILIĞINDAN KAYNAKLANAN NEFRET’ SUÇ OLARAK KABUL EDİLMİŞ VE CEZALANDIRILMASI ÖNGÖRÜLMÜŞTÜR.

“6112 SAYILI KANUN’DA SAYILAN ‘YAYIN HİZMETİ İLKELERİ’ ARASINDA DA YAYIN HİZMETLERİNİN ‘IRK, RENK, DİL, DİN, TABİİYET, CİNSİYET, ENGELLİLİK, SİYASÎ VE FELSEFÎ DÜŞÜNCE, MEZHEP VE BENZERİ NEDENLERLE AYRIMCILIK YAPAN VE BİREYLERİ AŞAĞILAYAN YAYINLARI İÇEREMEYECEĞİ VE TEŞVİK EDEMEYECEĞİ’ İLKESİ YER ALMAKTA VE YAYINCILARA AYRIMCILIK YAPMAMALARI ÖĞÜTLENMEKTEDİR. CİNSİYET EŞİTLİĞİ, KADIN VE ERKEKLERİN YANI SIRA EŞCİNSELLERİ DE KAPSAR.

“‘EŞCİNSEL İLİŞKİNİN KONU EDİLMESİ’NİN NEDEN YAPTIRIMA MARUZ BIRAKILMASININ İSTENDİĞİ, RAPORDA ‘ÇOCUK VE GENÇLERİN CİNSEL EĞİTİMİNE ZARAR VERECEĞİ’ GEREKÇESİNE DAYANDIRILMIŞ. İDDİA EDİLEN BU İHLAL, 6112 SAYILI YASANIN 8/2 MADDESİNDE, ‘ÇOCUK VE GENÇLERİN FİZİKSEL, ZİHİNSEL VEYA AHLÂKÎ GELİŞİMİNE ZARAR VEREBİLECEK TÜRDE İÇERİK TAŞIYAN PROGRAMLAR BUNLARIN İZLEYEBİLECEĞİ ZAMAN DİLİMLERİNDE VE KORUYUCU SEMBOL KULLANILSA DAHİ YAYINLANAMAZ’ ŞEKLİNDE DÜZENLENMİŞTİR. OYSA RAPOR, BU GEREKÇEYİ ÖNE SÜRÜP, YAYIN HİZMETLERİNİN ‘TOPLUMUN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE, GENEL AHLAKA VE AİLENİN KORUNMASI İLKESİNE AYKIRI OLAMAZ’ HÜKMÜNÜ İÇEREN 8/1/F MADDESİNE GÖRE CEZA VERİLMESİNİ İSTEMEKTEDİR. RAPORDAKİ BU KARIŞIKLIK BİLE ÖNYARGILI VE AYRIMCI BİR YAKLAŞIM SERGİLENDİĞİNİ KANITLAMAYA YETER.

“RAPORDAKİ DEĞERLENDİRMELER BU YAYININ ‘ÇOCUK VE GENÇLERİN CİNSEL EĞİTİMİNE ZARAR VERECEĞİ’ GEREKÇESİNE DAYANDIRILMIŞ. BU AÇIDAN BAKILDIĞINDA ÇARPICI BİR YANLIŞLIK DAHA ORTAYA ÇIKIYOR; BU DİZİNİN YAYINLANDIĞI SAAT VE MECRA ÇOCUKLARIN EKRAN BAŞINDA OLACAĞI BİR ZAMAN DİLİMİ VE MECRA DEĞİLDİR. SÖZÜ EDİLEN DİZİ SAAT 22.21.24’TE İZLEYİCİLERİN PARA ÖDEYEREK ABONE OLDUĞU DİJİTAL PLATFORMLARDAN SERVİS EDİLEN ŞİFRELİ FOXLİFE KANALINDA YAYINLANIYOR. YAYIN İHLALİ OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN SAHNE İSE SAAT 22.30’DAN SONRA YAYINLANMIŞ. ÜSTELİK DE PROGRAMDA KORUYUCU SEMBOL OLARAK ‘7 YAŞ VE ÜZERİ’ İLE ‘ŞİDDET VE KORKU’ SEMBOLLERİ KULLANILMIŞTIR. DİGİTÜRK, DSMART GİBİ DİJİTAL PLATFORMLAR HERKESİN KOLAYCA ULAŞABİLDİĞİ, TOPLUMUN BÜTÜN BİREYLERİNE AÇIK MECRALAR DEĞİL, YETİŞKİNLER TARAFINDAN ABONE OLUNUP ÜCRET ÖDENEREK İZLENEBİLEN PLATFORMLARDIR.

“ÖYLE BİLE OLSA, 9-1-1 ADLI DİZİDEKİ 24 SANİYELİK BİR SAHNENİN ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ NEDEN VE NASIL OLUMSUZ ETKİLEYECEĞİ SORUSUNA DA YANIT VERİLMESİ GEREKİR. RAPORDA UZMAN OLDUĞU BELİRTİLEN ÜÇ AKADEMİSYENİN GÖRÜŞÜNE YER VERİLMİŞ. NEDEN BU KİŞİLERİN SEÇİLDİĞİ BİLE BELİRSİZ AMA DAHA ÖNEMLİSİ BU ALINTILAR DA O KADAR GELİŞİGÜZEL SEÇİLMİŞ Kİ, BU ALINTILARDA EŞCİNSEL İLİŞKİNİN TV PROGRAMLARINDA YAYIMLANMASININ SAKINCALARINA DAİR HİÇBİR İFADE YOK! BU ALINTILARDA CİNSEL EĞİTİM VE MEDYA İLİŞKİSİ İRDELENİYOR.

“UYGULANMASI İSTENEN MADDE VE ALINTILARIN RASTGELE VE İLGİSİZ BİÇİMDE SEÇİLMİŞ OLMASI, UZMANLARIN HAZIRLADIĞI RAPORU GEÇERSİZ KILIYOR.

“ZATEN 24 SANİYELİK YAYINDAN ÇOCUK VE YETİŞKİNLERİN ZARAR GÖRECEĞİNİN MANTIĞINI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL. ZİRA HER NE KADAR RAPORDA ‘EŞCİNSEL ÇİFTİN ÖPÜŞMESİ’ DENİLMİŞ OLSA DA BU SAHNEDE İKİ KADININ EROTİK OLARAK TANIMLANABİLECEK YA DA SEKSİ ÇAĞRIŞIMLARA NEDEN OLACAĞI SÖYLENEBİLECEK BİR ÖPÜŞMESİNDEN SÖZ EDİLEMEZ. BU SAHNEDE GÜNDELİK GİYSİLERİ İÇERİSİNDE, EŞCİNSEL İKİ KADININ BİRBİRİNE SEVGİ VE DAYANIŞMA DUYGULARIYLA YAKINLAŞMASI ANLATILIYOR.

“ÇOCUK VE GENÇLERİN BÖYLE BİR SAHNEDEN OLUMSUZ ETKİLENECEĞİ ÖNYARGISI, EŞCİNSELLİĞİN BÖYLE ÖRNEKLERİN GÖRÜLMESİYLE TERCİH EDİLDİĞİ, YAYILDIĞI, ÖRNEK ALINDIĞI GİBİ İLKEL BİR ANLAYIŞA DAYANIYOR. OYSA ÇAĞIMIZDA ARTIK BÜTÜN BİLİMSEL YAKLAŞIMLARDA EŞCİNSELLİĞİN BİR YÖNELİM OLDUĞU, EŞCİNSELLERİ GÖREREK TANIYARAK EŞCİNSEL OLUNMAYACAĞI KABUL GÖRMEKTEDİR. EŞCİNSELLİK, BİR TERCİH DEĞİL BİREYİN DOĞASINDAN KAYNAKLANAN BİR YÖNELİMDİR.

“BU KONUDAKİ BİLİMSEL LİTERATÜR, EŞCİNSELLİĞİN VE TÜM LGBT BİREYLERİN MEDYADA GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜN BU BİREYLERİN DIŞLANMA DUYGULARININ AZALMASINA NEDEN OLDUĞUNU ORTAYA KOYUYOR. LGBT BİREYLERİN MEDYADA, GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜN ARTMASI VE KONU EDİLMESİNİN EŞCİNSELLİĞE ÖZENDİRDİĞİ ARTIK BİLİMSEL BİR SORU OLARAK BİLE SORULMUYOR. BİLİM BU SORULARDAN ÇOKTAN UZAKLAŞTI.

“KALDI Kİ, 9-1-1 ADLI BU DİZİ VE BENZER UNSURLARIN YER ALDIĞI DİZİ VE FİLMLER, ABD VE BATI ÜLKELERİNDE DE YAYINLANIYOR VE BÖYLE SONUÇLARA YOL AÇTIĞINI SÖYLEMEK BİLİMSEL VE GERÇEKÇİ BİR YAKLAŞIM OLMAZ. ÜSTELİK TÜRKİYE’DE DE SANATÇI, EDEBİYATÇI VE DEĞİŞİK ALANLARDAN EŞCİNSEL ÜNLÜLER SÜREKLİ OLARAK MEDYA VE TOPLUMUN GÖZÜ ÖNÜNDE. BU EŞCİNSELLERİN MEDYADA, RADYO VE TELEVİZYONLARDA YER ALMASININ ÇOCUKLAR VE GENÇLER ÜZERİNDE CİNSELLİK AÇISINDAN ‘ÖRNEK’ OLUŞTURDUĞU SÖYLENEMEZ. ÖYLE OLSAYDI, RTÜK’ÜN EŞCİNSEL ÜNLÜLERİN YER ALDIĞI BÜTÜN RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMLARINA YAPTIRIM UYGULAMASI GEREKİRDİ.

“GELELİM, YAPTIRIMIN DAYANAĞI YAPILAN 6112 SAYILI YASANIN 8/1/F MADDESİNE. ABD KAYNAKLI BU DİZİDE TÜRK AİLE YAPISINA UYGUNLUK ARAMAK ZORLAYICI BİR YORUMDUR. LOS ANGELES’TA POLİS, SAĞLIK GÖREVLİSİ VE İTFAİYECİLER GİBİ ACİL DURUMLARDA İLK MÜDAHALE EDEN, BAŞKALARINI KURTARMAK İÇİN KENDİLERİNİ TEHLİKEYE ATAN AMERİKAN İNSANLARININ YAŞAMLARINDAN KESİTLER İÇEREN BİR DİZİDE ‘TÜRK AİLE YAPISI’NA UYGUNLUK ELBETTE OLMAYACAKTIR. AMA İLLA TÜRK AİLE YAPISINA UYGUN OLSUN DİYE BAŞKA ÜLKELERİN YAPIMLARININ İZLENMEMESİNİ İSTEMEK DE AKLİ BİR YAKLAŞIM OLAMAZ.

“‘TOPLUMUN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ, GENEL AHLAK VE AİLENİN KORUNMASI’ DİYE BİR TOPLUMU OLUŞTURAN BÜTÜN BİREYLERİN ÜZERİNDE UZLAŞTIĞI BİR ANLAYIŞ OLAMAZ. HİÇBİR TOPLUMDA ‘GENEL AHLAK’ VE HER BİREYİN AYNEN KABUL ETTİĞİ ‘MİLLİ VE MANEVİ DEĞER’ OLAMAZ. MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER İLE AHLAK ANLAYIŞI KİŞİDEN KİŞİYE, KENTLERE, BÖLGELERE VE EN ÖNEMLİSİ DE ZAMANA GÖRE FARKLILIKLAR GÖSTERİR. DÖNEME GÖRE DE DEĞİŞİR. TÜRKİYE’DEKİ BUGÜNKÜ MİLLİ VE MANEVİ DEĞER İLE GENEL AHLAK ANLAYIŞININ 15-20 YIL ÖNCEKİYLE BİLE AYNI OLDUĞU SÖYLENEMEZ. DURUM BÖYLEYKEN, ‘TOPLUMUN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ İLE GENEL AHLAK VE AİLENİN KORUNMASI’ İLKESİNE AYKIRI DİYE BİR DİZİYE YAPTIRIM UYGULAMAK, RTÜK’TEKİ ÇOĞUNLUĞUN AHLAK ANLAYIŞININ TÜM TOPLUMA DAYATILMASINDAN BAŞKA ANLAMA GELMEZ.

“NİTEKİM RTÜK’TEKİ ÇOĞUNLUK ANLAYIŞI, RADYO VE TELEVİZYON YAYINLARINDAKİ ŞİDDET İLE KADINA ŞİDDET KONUSUNA BU DİZİ ÖRNEĞİNDEKİ KADAR ÖNEM VERMİYOR. BUNUN KANITI DA PROGRAMLARDA KADINA ŞİDDET BAŞTA OLMAK ÜZERE HER TÜRLÜ ŞİDDETE İLİŞKİN PEK ÇOK OLUMSUZ ÖRNEĞE HEMEN HER GÜN RASTLAMAMIZA RAĞMEN YAKLAŞIK DÖRT AYDIR (24 NİSAN 2019’DAN BERİ) İZLEME VE DEĞERLENDİRME DAİRESİ’NDEN BU ÖRNEKLERE İLİŞKİN BİR RAPOR BİLE GELMEMESİDİR. BU KADAR SÜREDİR ULUSAL KANALLARDAKİ ŞİDDET İÇEREN YAYINLAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR.

“ÜST KURUL, BÖYLE BİR YAPTIRIM UYGULAYARAK ÜYESİ OLDUĞU ULUSLARARASI KURULUŞLARDA KABUL EDİLEN YAYINCILIK İLKE VE PROTOKOLLERİNE DE AYKIRI DAVRANMAKTADIR. NİTEKİM TÜRKİYE-AB YENİLİKÇİLİK ALT KOMİTESİ’NİN 26 MART 2015’TE YAPILAN 5 NUMARALI HAZIRLIK TOPLANTISINDA ‘ÜST KURUL MEVZUATINDA CİNSİYETE DAYALI AYRIMCILIK VE BİREYLERİN CİNSEL YÖNELİMİNE DEĞİNEN BİR DÜZENLEMEYE YER VERİLMEDİĞİ’ ELEŞTİRİSİ DİLE GETİRİLMİŞTİR. DÖNEMİN RTÜK ÜYESİ VE AB DAİMİ TEMAS KİŞİSİ DOÇ. DR.HAMİT ERSOY BU ELEŞTİRİ KARŞISINDA, 6112 SAYILI KANUN’UN 8/1/Ç BENDİNİN İNSAN ONURU İFADESİYLE BAŞLADIĞI, 8/1/E BENDİNİN SONUNDA YER ALAN ‘BENZERİ NEDENLERLE AYRIMCILIK YAPILAMAZ’ İFADESİ İLE DAHA GENİŞ ANLAMDA HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞIN YASAKLANDIĞI VE BAHSİ GEÇEN SÖZ KONUSU MADDELERLE DE ‘HER TÜRLÜ AYRIMCI VE İNSAN HAKLARINI İHLAL EDİCİ YAYINLARIN YASAKLANDIĞINI’ ÜST KURUL ADINA RESMİ OLARAK TAAHHÜT ETMİŞTİR.

“HAL BÖYLEYKEN ‘EŞCİNSEL İLİŞKİNİN KONU EDİLMESİ’ GEREKÇESİYLE BİR KANALA MÜEYYİDE UYGULANMASI DÜPEDÜZ AYRIMCILIKTIR VE ÜST KURULUN KENDİ TAAHHÜTLERİNİ ÇİĞNEMESİ ANLAMINA GELMEKTEDİR. BU GEREKÇELERLE ÜST KURUL ÇOĞUNLUĞUNUN KARARINA KATILMIYORUM; YAPTIRIM UYGULANMASINA KARŞIYIM.” (TP)


Kaynak: Gzone.com.tr


Eklenme Tarihi : 29.10.2019
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 105669 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Lgbt aykırı diyenlerin tvlerde çarpık ilişkileri sunması , serseriligi ve mafyacılıgı özendirmesi sorun değil lgbt sahnesi sıkıntı. Boyle düşünenler acaba şöyle etraflarına bakıyor mu ..
Yazan : Dark_world1984     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Dinimize töremize onca aykırı olay varken bunu sorun neden rahatsız olunuyor velevki ibneyiz kimi özendirebiliriz kimi zorla eşcinsel yapabiliriz öyle ya bizde özenelim heteroseksüel olalım öyle ya bizde özenelim aseksüel olalım öyle ya özenelim orospu olalım öyle ya herşey özenti ile oluyorsa özencek o kadar şey varken buna mı özenilecek !!!!! Artık kendinize saygınız olsun ne olduğunuzdan nerde olduğunuzdan utanmayın sıkılmayın herkes özgür olsun hür olsun genel ahlak çerçevesi içersinde kimse kimseyi rahatsız etmeden kimse kimseden rahatsız olmadan saygılı bir şekilde yaşayalım :) herkes gülsen dünya gülsün :)
Yazan : GyGy     Beğen (14 kişi bu yorumu beğendi.)

    benım töreme ahlakıma dnime ayrıkı birşey yaşiyorum bunu çıkıpta ben ip... yım diye sokağa çıkıp bağirmaya gerek yokkı beni bilen bilir zaten başlıca kendimizi rencide ediyoruz bu yürüşüşlerde baştan beri karşıyım yapilmamalı izinde verilmemeli ...
Yazan : gececi54     Beğen (14 kişi bu yorumu beğendi.)

    Dede ben senin ve senin gibilerinin malum sitelerde performanslarını görüyoruz bence lgbt ağzına almadan önce geçmişine iyi bak
Yazan : Kocaeli_1984     Beğen (15 kişi bu yorumu beğendi.)

    TV dizilerinde ahlak bozan çok dizi var. Ahlak bozan dizilerin kaldırılması lazım, takılmışsınız 9-1-1 dizisine.Ben ücret ödüyorsam şifreli kanala 9-1-1 dizisini sansürsüz izlemem gerek.
Yazan : misafir00     Beğen (14 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kadına şiddet hayır dedikçe televizyonlarda reyting uğruna her bölümde dayak yiyen kadın dizileri , çocuklar geleceğimizi güzel bilgiler empoze edelim dedikçe , ağır dramların içinde psikolojilerini bozuyoruz.En can alıcısı akraba beşeri ilişkileri bozuldu kim kiminle beraber kim kimden çocuk doğurmuş belli değil ve ballandıra ballandıra gösterilen tecavüz sahneleri. Şiddet içerikli dizileri söylemiyorum bile ... Bunlar genel ahlaka zarar vermiyor çocuk zihinsel ve ruhsal olarak bozulmuyorsa 2 kadın 2 erkek öpüştü diye sevişti diye bozulmaz rtük :))) Ben daha rast gelmedim ki gündüz kuşağında eğlenceli eğitici ve öğretici bir yayın olsun yok maalesef ...
Yazan : GyGy     Beğen (15 kişi bu yorumu beğendi.)

    Eşcinsel insanlar Türkiyede çok sıkıntı çekti ve hala da çekiyor. Toplum özellikle de bu son 20 senede artık saklanmaktan vazgeçen, ve ORTAYA ÇIKAN eşcinsellerden ÖLÜMÜNE NEFRET ETTİ. Reddetti, Yok etmeye çalıştı... Bu arada birçok LGBTI birey öldü, öldürüldü, aklını KAÇIRDI, intahar etti, AİLE FACİALARI OLDU, boşandı, işten atıldı, rezil oldu, tanındı, hemen hepsi AĞIR TRAVMALAR YAŞADI. Eşcinsel olduğu ortaya çıktığı için İNTAHAR EDEN birçok eşcinsel var... Peki ne oldu sonunda? Eşcinseller YOK MU OLDU? Aksine, eşcinsellik topluma daha da yayıldı. Bir sürü genç erkek eşcinselliği seçti. ÇÜNKÜ BİRŞEYİ YASAKLADIKÇA CAZİP HALE GETİRİYORSUNUZ... Mesela yıllar önce televizyonda ARABESK ŞARKI çalmak kesinlikle yasaktı. Ama en çok SATIŞ REKORLARI KIRANLAR; ARABESK SÖYLEYEN SARKICILARDI... Yani yasakladıkça, insanlar merak ediyorlar ve üstüne üstüne gidiyorlar. Zaten bir erkek eşcinsel değilse, onu MÜMKÜN DEĞİL eşcinsel YAPAMAZSINIZ.... Ama yasaklayınca, insanlar daha da merak edip, bu yola giriyorlar...
Yazan : Calgary     Beğen (14 kişi bu yorumu beğendi.)

    Süper bir karşı oy olmuş. Bu beyefendi gibi yargı ve denetimci kurullarda görev alan herkesin toplumun ve kendi ön yargılarından sıyrılıp global ve bilimsel olarak bu tür konulara yaklaşmalarını beklerim.
Yazan : emre3334     Beğen (14 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | DARP EDİLEN TRANSLAR AÇILAN DAVADA SANIK OLARAK YARGILANACAK DARP EDİLEN TRANSLAR AÇILAN DAVADA SANIK OLARAK YARGILANACAK
   Mart ayında Eskişehir’de bulunan “222 Park” isimli mekan görevlileri ve olay yerine gelen ve ayrımcılığa maruz kalmış transları darp eden kolluk kuvvetlerinin şikayeti üzerine açılan davada mağdur translar “sanık” konumunda yargılanacak. Geçtiğimiz Mart ayında biri Pembe Hayat Denetim Kurulu üyes...

Haber | AÇIK EŞCİNSEL RUGBY EFSANESİ GARETH THOMAS’TAN HIV AÇIKLAMASI AÇIK EŞCİNSEL RUGBY EFSANESİ GARETH THOMAS’TAN HIV AÇIKLAMASI
   Galli rugby efsanesi Gareth Thomas, HIV pozitif olduğunu açıkladı. 45 yaşındaki Thomas kendisini açıklamakla tehdit edenlere karşı kamuoyuna kendi duyurmak istediği için yaptığı açıklamada, “Birçok insan HIV olduğunu bildiği halde utandığından ve korktuğundan açıklamıyor. Ben artık onlardan olmayı r...

Haber | MİLATTAN ÖNCEDEN KALAN “MODENALI AŞIKLAR” MEĞER İKİ YETİŞKİN ERKEKMİŞ MİLATTAN ÖNCEDEN KALAN “MODENALI AŞIKLAR” MEĞER İKİ YETİŞKİN ERKEKMİŞ
   İtalya’nın kuzeyindeki Modena’da 2011 yılında el ele tutuşmuş bir şekilde bulunan iki iskeletin cinsiyeti, bugüne kadar ‘âşık kadın ve erkek’ hikâyesi yazanları ters köşeye düşürdü. İskeletler çok kötü korunduğu için bu zamana kadar herhangi bir tespit yapamayan arkeologlar, diş minesindeki prote...

Haber | TRANS MAHPUS MİRAY 55 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE: TEK İSTEĞİ KOĞUŞA GEÇMEK TRANS MAHPUS MİRAY 55 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE: TEK İSTEĞİ KOĞUŞA GEÇMEK
   Alanya L Tipi Cezaevi’nde tutulan trans mahpus Miray, koğuş hakkı için açlık grevi yapıyor. Eğer Miray’ın talebi karşılanmazsa açlık grevini ölüm orucuna dönüştürecek. “Biz daha önce başka cezaevlerinde de kaldık. Hiç böyle sorunlar yaşamadık. Burada dilekçelerimiz yanıtlanmıyor. Sorunlarımız çöz...

Haber | SARAYBOSNA’NIN İLK LGBTİ+ YÜRÜYÜŞÜ OLAYSIZ GEÇTİ SARAYBOSNA’NIN İLK LGBTİ+ YÜRÜYÜŞÜ OLAYSIZ GEÇTİ
   Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen ilk LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nde binlerce kişi keskin nişancı birliklerin de yer aldığı olağanüstü güvenlik önlemleri eşliğinde yürüdü. Bazı muhafazakar Müslüman gruplar eş zamanlı Onur Yürüyüşü karşıtı yürüyüş düzenledi. LGBTİ+ bireylere karşı sesler...

Haber | KRISTEN STEWART: EŞCİNSEL İLİŞKİMİ GİZLEMEMİ İSTEDİLER KRISTEN STEWART: EŞCİNSEL İLİŞKİMİ GİZLEMEMİ İSTEDİLER
   Alacakaranlık (Twilight) filminin yıldızı Kristen Stewart, Harper’s Bazaar dergisine verdiği röportajda çok konuşulacak sözlere imza attı. İki yıl süper model Stella Maxwell’le birlikte olan yıldız oyuncu, eşcinsel ilişki yaşadığını gizlemesi yönünde kendisine tavsiyede bulunulduğunu açıkladı. İs...

Haber | EŞCİNSEL ERKEKLERİ HEDEFLEYEN SERİ KATİL İDAM EDİLDİ EŞCİNSEL ERKEKLERİ HEDEFLEYEN SERİ KATİL İDAM EDİLDİ
   1994 yılında gerçekleşen cinayetler serisinde eşcinsel bireyleri hedefleyerek önce onlarla arkadaş olup, daha sonra öldüren 57 yaşındaki adam zehirli iğne ile idam edildi. Kurbanlarını eşcinseller arasından seçtiği ileri sürülen Bowles’un üç cinayette de bir süre maktullerin evinde kaldığı ortaya...

Haber | TÜRKÇE POP’UN GÖKKUŞAĞI BAYRAKLI, LEZBİYEN İKİ SEVGİLİYİ ANLATAN İLK VİDEO KLİBİ TÜRKÇE POP’UN GÖKKUŞAĞI BAYRAKLI, LEZBİYEN İKİ SEVGİLİYİ ANLATAN İLK VİDEO KLİBİ
   Müzik dünyasının yeni yüzlerinden Aylin Yeşilova, yeni videosunda lezbiyen bir aşkı gökkuşağı bayraklarının da olduğu şüphe götürmez görüntülerle işliyor. İzmirli şarkıcı Aylin Yeşilova, Zeynep Dizdar’ın ünlü şarkısı Zehir Gibi’yi yeniden yorumladığı videosunda iki kadının yakınlaştığı sahnelere ...

Haber | EŞCİNSEL OLDUĞU İÇİN KAMUDAN HAKSIZ YERE İHRAÇ EDİLEN MEMUR KONUŞTU EŞCİNSEL OLDUĞU İÇİN KAMUDAN HAKSIZ YERE İHRAÇ EDİLEN MEMUR KONUŞTU
   Kamuda çalışırken “Eşcinsel olduğuna dair ihbar var” denerek açığa alınan ve ardından jet hızıyla ihraç edilen Mehmet, yaşadıklarını KaosGL.org’a anlattı: “Ben şerefimle çalıştım, benim yaptığım işle ilgilenmediler. Özel hayatımla ilgilendiler ve haksız yere beni işten attılar. Ayrımcılık uyguladıla...

Haber | LGBT’LERDEN YOUTUBE VE GOOGLE’A AYRIMCILIK DAVASI LGBT’LERDEN YOUTUBE VE GOOGLE’A AYRIMCILIK DAVASI
   Video içerikler üreten bir grup LGBT birey, hem YouTube’a hem de sahibi Google’a “ayrımcılık” iddiasıyla dava açıyor. Grup, YouTube’un LGBT bireylerle ilgili videolara verilen reklamları engellediği ve bu videoların platformda bulunabilirliği ile erişimini kısıtladığını iddia ediyor. Grup, You...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi