Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1902 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | ÖZEL DOSYA: YAŞLI EŞCİNSELLERDEN DENEYİMLER VE NASİHATLER

ÖZEL DOSYA: YAŞLI EŞCİNSELLERDEN DENEYİMLER VE NASİHATLER


GZone Dergi Ocak-Şubat 2019 sayısı için yaşı 50`nin üzerindeki eşcinsellere deneyimlerini sorduk ve onlardan genç hallerine ne nasihat vereceklerini dinledik.


Hiçbir şeyin aynı kalmadığı hayatın akışında elbette bizlerin de hayatı değişikliğe uğruyor. Eşcinselliğimizi keşfettiğimiz gençliğimizde, mümkün olabildiğince özgür yaşamaya çalıştığımız hayatımız 40’lı ve özellikle 50’li yaşlarımızdan sonra gittikçe farklılaşıyor.

Türkiye’de yaşayan 50 yaş üzeri eşcinsel erkeklere, yaş alınca özellikle cinsel hayatlarında nelerin değiştiğini, nelerden ders aldığını ve genç haline vermek istediği nasihatlere kulak verdik.

(Kişilerin isimleri değiştirilmiştir. Görseller temsilidir)


Ersan (İstanbul-56 yaş-Eski işletmeci)

Kendimi keşfetmem ergenliğime dayanıyor ancak ilk kez bir erkekle birlikte oluşum yirmili yaşlarımın ortasında oldu. Sinemalarda, hamamlarda, özel kulüplerde kaçamak bakışmalarla insanların birbirlerini keşfettiği ve cinsel açlık yaşadığı dönemlerdi. Şimdiki gibi dost hayatı, ev arkadaşlığı yaşamak gibi bir şansımız yoktu. Cinselliğe dayanan ilişkiler kurdum genelde erkeklerle ama iyi dostlarım arkadaşlarım da oldu içlerinden. Şimdikine göre çok daha küçük bir kitleydik biz. Yeni gelen birisi hemen fark edilirdi.

İnternet ve sosyal medyanın bu kadar gelişmesi benim kırklı yaşlarıma denk geliyor. Her kör satıcının bir kör alıcısı var. Yaş almış insanları sevenler de bir hayli var. Ancak son birkaç yıldır özellikle 40 yaşın üzerindeki insanlarla para ile görüşen tipler de bir hayli çoğaldı. Jigololuktan bahsetmiyorum, hani öyle olsa en azından dürüst biri dersin ona göre hareket edersin. Sanki hiç parada gözü yokmuş gibi yanına yanaşan genç çocuklar oluyor, sonra istekleri talepleri oluyor sanki kırk yıllık ahbapmışız gibi. Bu tiplere dikkat etmek gerekiyor.

Genç halime bir nasihat vermek istesem “kimseyi takma” derdim. Çok gizlendim, çok saklandım, çok sıkıntı çektim. Bazı şeyleri de kendime kompleks yaptım. “Elalem ne der” düşüncesiyle yaşadım. Sonra bir baktım ki yıllar geçmiş ve hayatımı istediğim gibi yaşayamamışım.


Ahmet (İstanbul-62 yaş-Banka emeklisi)

Ben ilk kez 37 yaşında bir erkekle birlikte oldum. Evliydim o dönem. Sonra geç açılan bir yarış atı gibi karımdan gizli ilişkiler yaşadım, sonra da boşandık zaten. Eşim de boşanmamızdan birkaç yıl sonra vefat etti. İki kızımız var. Halen adlı adınca kendimi onlara açık etmiş değilim. Elbette hissediyorlardır, biliyorlardır.

Yalnız yaşıyorum. Şeker hastasıyım. Cinsellik benim için yıllar önce bitti. En son ne zamandı hatırlamıyorum bile. Bazen mastürbasyon yapıyorum. Genç eşcinsellerle konuşmalarım yazışmalarım oldu hatta birkaç görüşme de yaptım ancak çıkara dayalı ilişki sevmiyorum, o yüzden hayatımdan seksi çıkardım. Kimseye ağız eğmiyorum. Çok mutlu muyum bilmem ama kafam çok rahat.

Gençliğim ordan oraya savrularak geçti. Şimdiki aklım olsa, biraz daha kalbimin sesini dinlerdim. Belki o dönem gizli gizli aşık olduğum birilerine açılırdım bilmiyorum. Eşcinselliğimi kabul etmem çok geç oldu. O konuda pişmanlığım var.



Turgut (İzmir-67 yaş-Terzi)

Küçük bir kasabada büyüdüğüm için eşcinselliğimle ilgili hem kendimi keşfetmem hem de erkeklerle münasebetim bir hayli geç başladı.

Kırklı yaşlarımda İstanbul’da bulundum bir süre. Bu sürede de erkeklerle beraberlikler yaşadım. Ama cinsellik dışında uzun süreli bir birlikteliğim hiç olmadı.

Şimdi İzmir’de yaşıyorum. Ortamı merak ettiğim için bir-iki kez gey partilerine gittim. Ancak pek hoşlanmadım. Bana alaycı şekilde baktılar gibi geldi. Sanki o yaşımda orada olmaya hakkım yokmuş gibi. Yüzüme, gözlerimin içine bakmaya bile çekindiler. Bir daha gideceğimi sanmıyorum. Uzun yıllardır seks hayatım yok.

Gençliğime bir tavsiye verebilseydim, bir aile kurmuş olmayı dilerdim. Kendimi zorlayıp da bir aile kursaydım belki şimdi yalnız olmazdım. Kendi isteklerimi dilediğim gibi yaşayamamış olurdum ama olsun, en azından yalnız olmazdım.


Kemal (İzmir-66 yaş, Gümrük emeklisi)

Doğma büyüme İzmirliyim. Varlıklı bir ailenin çocuğu idim, sonra iflas ettik. Ben de farklı farklı işlerde çalıştım, en son gümrük müdürlüğünden emekli oldum.

İlişkilerimi 30 yaşıma kadar çok gizli saklı yaşadım. Kadınlarla da birlikte oldum. 30 yaşımdan sonra sadece erkeklerle birlikte oldum. Genç gösterdiğim için daha birkaç yıl öncesine kadar gey barlara, partilere bile katılıyordum. Para karşılığı genç erkeklerle de beraber oldum. Paralarım, evimden eşyalarımı da çaldılar. Çok faydalanmak isteyen oldu.

Artık herhangi bir cinsel isteğim yok. Gözüm doydu. Şimdi kalan birikimimle seyahatler ediyorum arkadaşlarımla, sadece ondan zevk alıyorum.

Genç halimi şimdi görsem, daha fazla birikim yapmış olmak için ona nasihat verirdim.Fazla havari fazla aylak dolaştım genç yaşlarımda.

Kaynak: Gzone.com.tr


Eklenme Tarihi : 07.01.2019
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 221906 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Şu an yaşadığım çok güzel bir ilişki var 47 yaşınadayım o 54 yaşında 12-13 yıldır beraberiz cinselliği 2-3 yıldır yaşıyoruz ve birbirimize çok değer veriyoruz hiç ayrılmak istemiyoruz umurım ömrümünzün sonuna kadar hep beraber oluruz. Onu çok seviyorum
Yazan : Yellowmist     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Gerçekten neyin kimin ne olduğunu bilmediğimiz bir dönemde yaşıyoruz.tüm arkadaşlara sevgiler saygılar.biz buyuz tek isteğimiz biraz saygı hoşgörü.hoşça kalin
Yazan : Marangoz     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    VAHŞET HERYANDA ULU ORTA SERGİLENİRKEN. SEVŞMEK İÇİN SAKLANMAK ZORUNDA KALDIĞIMIZ BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ... John LENNON
Yazan : gulman     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Selam herkeze.Ben ilk gerçek ilişkiyi 45 yaşında taddım.onu çok sevdim ama dediğiniz gibi para sıkıntı oldu,onada razıydım birden beni bıraktı.Ama daha sonra bana geri dönmek istedi ama onu o zaman unutamasamda reddettim.Bi daha sevgi olmayacak dedim ama gene genç biri girdi dünyama .Bu çok değişikti.Para falan yoktu aramızda beni o kadar sevdiki kıskançlık boyutuna geldi.Ben rahatsız olmaya başladım.Bi şekilde zorlansamda onu bıraktım.Şunu hala biliyorum beni hala seviyor ama ben bitirdim.` yıl önce hayatıma genç pırıl pırıı biri karşıma çıktı.İnanın o zaman çok zengindi o.Bana parası lazım değildi.ERvet inişler çıkışlar yaşadık ama şu an o kadar mutluyuz ki o benim ömürlüğüm oldu.Ha o şu anekonomik olarak isls etti benim gibi oldu.ona diyorum ki iyiki iflas ettin şu an çok mutluyuz.Evet uzağız işşallah beraber yaşayacağımız günler yakın.Bu alemde parasızda seviliyomuş onu anladım.Gençlerede fazla haksızlık yapmıyalım.Onları bizler bu hale getirdik.Neden derseniz kendimize güvenemediğimiz için.işi maddiyata dökerek yakınlaştırmak istedik.Gerçekleri söyleseydik,cepte ne varsa ortak deseydik,sen ben değilde biz olabilseydiniz o zaman her şey yoluna giriyor.Ömürlüğüm iyiki varsın,seni seviyorum ulen.
Yazan : karaelmas     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    yahu gördüğünde mutlu oluyorsan o giderken için sızlıyorsa bulursanb öle birini bırakma
Yazan : gececi54     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    9 yasımdan beri ilişki yasıyorum defalarca ask 5 yıl üstu surekli beraber ve tek eşlilik hepsını kadınlara kaptırdım ben ap yim pasif arkadasımı bile her seferde sevmiycen aşk yok dedim ama aile ve toplumsal baskı bütün arkadaşlarımı kızlara kaptırdım .yasım 50 sex yine var daha secici ve daha az hastalık korkusu ve masturbasyon daha zevkli gelmeye başladı .ilişkileri yürutmek gercekten çok zor özellikle maddi durumun iyi ise çok fazla kan emici yalan aşık var tabi ben hiç anlamıyorum sanki derdini
Yazan : meteozman2020     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu düşünceleri bu ülkede açık olarak anlatmak zor 35 yaşına geldim 3 çocuğum var evliyim ama bu çok başka şey. eskiden paralı olanlar olmazdı şimdi yeni çıktı tüm arkadaşlara tavsiyem dikkat edin
Yazan : dnzlparlak     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bütün yorumları durumları haberleri tek tek okudum herkesin fikrine baktım..degerlendirdim düşündüm...İŞDE SONUÇ :HİÇ KİMSEYE ZULMETMEZMİŞ HÜDASI...HER KULUN ÇEKTİĞİ KENDİ CEZASI....hepinize saygılar
Yazan : besyildiz     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bende o yollardan gecmis biri olarak ah ah diyorum
Yazan : bembeyazpsf     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    yalnız doğdum yanlız ölücem sanırım
Yazan : crayz_dans55     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    En acı tarafı da bizim durumumuzda olan insanları acı bir yalnızlığın bekliyor olması. Maalesef aile kuramayanların sonu koskocaman bir yalnızlık. Çok hazin bir durum :-(
Yazan : ankapasif     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    yaş aralığı tercihi elbette kişiden kişiye göre değişir. kimimiz kendimizden küçüklerden kimimiz kendimizden büyüklerden hoşlanıyoruz. para konusuna değinmiş arkadaşlarımız sonuna kadar katılıyorum özellikle belirli bir yaşa olgunluğa ulaşmış kişilerden talep edenler var evet. her insan kendine yakışanı yapar diye düşünüyorum. gizlilik ön planda olduğu müddetçe bu tip sorunların olacağınıda sanmıyorum. kendilerine verdikleri tafsiyeler hoş.... o yaşlarda kim bilir bizler nasıl tafsiyeler vereceğiz kendi gençliğimize. herkese saygılar sevgiler.
Yazan : Preel1984     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Vay be 34ume gelmişim. Kendi ayaklari uzerinde durup da bir o tarafa bir bu tarafa sallaniyorum. Hala ne istedigimi bilmiyorum. Bundan 10 yil once cesaretimi toplayip hoslandigim olgun yastaki insanlarla konusup ufak tefek tensel ruhsal temaslarda bulunmustum. Kendimi olabildigince cinsellikten uzak tutup sevmek ve sevilmek istiyordum. Parklar sinemalar hamamlar bu ortamlara gidip takilmalar, arayis mekanlari olmayan ortamlarda goz goze gelip birbirimizi anladigimiz insanlarlarla takilmalar. Hepsi kendi ruhumu oksamak icindi. Olmadi işte kalbimin sahibi olmadi gunluk geçici beyhude seylerdi ama yine de arayisim bitmedi. Ta ki sevdiğim yaklasik 7 yil süren canimi taniyana kadar. Gerci arada kusmeler darilmalar olunca sanki O nu üzmek istercesine yine o ortamlarda buluyordum kendimi. Oysa O nun bundan haberi yoktu. Unutmak kendimi avutmak içindi muhtemelen. Maalesef 3 ay önce bir yanlis anlasilma yuzunden benden uzaklasti gitti. Sevmiyor muydu seviyordu. Ama gurur işte. Geri dönmesi için cok şeyden vazgecerim ama bende de gurur var galiba geri gelmesi icin cok ugrasmiyorum. Kendimi harap ediyorum ama ne yapalim. Kisacasi ne uzun sureli ne kisa sureli iliskiler bize gore degil. Surekli mutlu oldugumuzu sanip aslinda yalnizlari oynayacağız sanirsam.
Yazan : birsinebirsine     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Olgun ve şişman gobekliler çok hoşuma gidiyor bi okadarda tatlı oluyorlar yerim onları ben
Yazan : Drtylum1     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    İlişki bazında kimse kimseye tavsiye vericek durumda değil sanırım, ister eşcinsel ol ister hetero insanoğlunun en büyük girdabı seks ve ahlak bazlı din aklınızın yettiğince herşeyin aşırısından kaçının, yapmayın diyemem illaki olucak,iyi insanları biriktirin kolay harcamayın, meslek sahibi olun ki kimseye ne gençliğinizde nede yaşlılığınızda muhtaç olmayın. Yani demem o ki insan dahil hiç bir şeyi boşyere harcamayın gün gelir o harcadıklarına muhtaç kalırsın.
Yazan : merterdinc     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    gerçek anlamda herkesin çok dikkatli olması lazım. Lütfen çıkarcı insanlara prim vermeyin. gerekirse yalnız kalın ama en azından insanlara olan inancınız sağlam kalır. Çünkü o insan sizden güven duygularınız yanı sıra geleceğe dair umutlarınızı da calıyor. belki daha iyi birisi karşınıza cıkıyor ama güvensizlik yüzünden o insana da o şansı vermek zor oluyor.
Yazan : Tombulx     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    Öncelikle güzel haber için teşekkürler. Cesurca paylaşan abilerimize de teşekkür ediyorum. Eşcinsellik sadece bir zevk ürünü olamaz, ya da sadece zevk için burada olanlara eşcinsel denmemeli diye düşünüyorum. Her şey gibi elbette tercihlerimizin iyi ya da kötü sonuçları olabilir. Neyin iyi neyin ise kötü olduğunu ise sadece Yaratıcı bilebilir. Burada insan neyi neden niçin yaşıyor`u düşünmeli. Mantık ve aklı kullanıp verilmiş her cevaptır bizi biz yapan.Böylece pişmanlık duymayız. yalnız kalmamak için yapılmış bir evlilik ile karşı cinse yapılan haksızlık, belki de yalnızlıktan daha büyük bir pişmanlık olabilir. Ya da evlilik ile kurulmuş bir aile için bir trafik kazası yok olmasına yeter. Akıl ve mantık insanoğlunun en büyük değeri...
Yazan : notgoback1981     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    İnsanlık ete değil de sevgiye değer verdiğinde keşfedecek aşkı;aşkın da cinsiyeti yoktur.Mevlana ve Şems gibi gönül dostu olabilenler ulaşır o aşka.15 dakikalık et zevki mi,yoksa ömür boyu bir dostluk mu ?Herkes bu soruyu sormalı kendine.Karşındakinin ruhunu seveceksin;beden yaşlanır,kırışır ama ruh hep gençtir;o nedenle ruhta arayacaksın aşkı,bedende değil.Gözler de ruhun aynasıdır.Ruhu güzel olanı sevin.
Yazan : Aeneas69     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)

    EĞER Kİ AŞK YAŞANACAKSA OLGUN OLMALI OLGUNLAR DAHA TATLI VE HOŞ OLUYOR AYNI BEN AŞK ARIYORUM OLGUN AŞK ARIYORUM
Yazan : mersina     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    Keske bu ortam ile hiç haberim olmadan bir hayat sürseydim. Hep bir maske ile sahte insanlar ile sahte insanlar ile muhatap olmak pek hoş değil.
Yazan : Handyman     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Benimde birlikte olduğum biri var ınunla çok güzel günlerimiz ve saatlerimiz oldu 4yıldır birlikteyiz imkan olsa onunla ömrümün sonuna kadar yaşamak isterim
Yazan : medele45     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Duzgun olan samimi olan durust olan her insan bi şekilde karsiligini alir bu hayatta.bende kendimden yasca buyuk insanlar seviyorum cubku onlar daha sicak daha yakin geliyorlar bana.yuregi guzel insanlara selam olsun
Yazan : Hoslanti54     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    teknoloji çağındayız benimde pek umudum yok artık sevgi saygı aşk bu dünyadan uzaklaşalı çok olmuş
Yazan : crayz_dans55     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bazen Sen Kendini Anlatamazsın Şarkılar Dile Gelir Be Seni Anlatır , Sende Yüreğinde Olanı Yıldız tilbe beni anlatıyor işte.....Hep istemiştim Başımı omzuna yaslayacağım sevgili Ona ağlayıp onunla gülmek Onunla doyup ona acıkıp Ona susayıp Onunla bakmak Onunla duymak Her yere gitmek Her şeyi öğrenmek Aşka doymadan Mutsuz olmadan Beraber yaşayıp Beraber ölmek istemiştim [Chorus] Seni o sanmıştım Ne kadar da gençtim Masum ve güzeldim Şimdi çok yalnızım Seni o sanmıştım Ne kadar yanıldım Masum ve güzeldim Şimdi çok yalnızım [Verse 2] Ellerin vardı Dokunman için yandığım Gözlerin vardı Bakmak için delirdiğim Önce farklıydık Aşkla bağlıydık Sevişirken ağlardık Sevgin vardı vermediğin Şefkatin vardı gizlediğin Yatağın vardı uyumak için Seni o sanmıştım Ne kadar da gençtim Masum ve güzeldim Şimdi çok yalnızım Seni o sanmıştım Ne kadar yanıldım Senelerim gitti Şimdi çok yalnızım Seni o sanmıştım Ne kadar da gençtim Masum ve güzeldim Şimdi çok yalnızım Seni o sanmıştım Ne kadar yanıldım Masum ve güzeldim Şimdi çok yalnızım
Yazan : waterstones     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    teknoloji camiaya hem iyi hem kötü geldi. iyi tarafı kendim gibi insanları bulabilme şansım arttı ama kötü tarafı ise, diğer arkadaşlarımın da bahsettiği üzere bu kadar el ayağa düşmesi. tamam yaşlı değilim ama ortama ilk girdiğim zaman ile günümüzü kıyaslayabiliyorum. emek denilen şey yor artık. ikili ilişkilerde en ufak bir anlaşmazlıkta hemen ilişkinin bitirilmesi olayı mesela. nasıl olsa elindeki o cihazda harcanacak bir sürü insan(profil) olduğunu düşünenler var. sen bu siteyi/uygulamayı sadece seks için kullanıyor olabilirsin ama bu geri kalan tüm üyelerin seninle aynı amaçta olduğunu göstermez. farklılıklar var ve onları görmezden gelmeyelim.
Yazan : mavibear_     Beğen (13 kişi bu yorumu beğendi.)

    Çok geç başlamış biri olmakla birlikte- şu anda 69 yaşındayım-uzun soluklu duygusal ilişki de dahil farklı deneyimlerim oldu. Hiçbirinden pişmanlık duymadım, ve her anımda umut etmeye devam ediyorum. Aksi takdirde yaşam anlamsız ve çekilmez olur. ancak duygusal ilgi olmadan yaşanan her deneyim bir yıkımdır kanımca. Tavsiye yok. kelin ilacı olsa başına sürermiş:) Sevgi selam tüm yüreği pas tutmamış insanlara
Yazan : ikmal     Beğen (12 kişi bu yorumu beğendi.)

    Güzel bir makale gerçekten. İlk eşcinsellik duygularımı 20`li yaşlarda farkettim. Şu anda 38 yaşındayım ve eşcincelliğimi son ana kadar sorgulamıştım. Olmayan insanları düşünecek olursak, bu arzu, duygu ve düşünceler doğru mu, ama tanıdık birileri öğrenir ya da başka birinden duyarsa diye her zaman telaş ve endişe ederek yaşamıştım. Özellikle ailem ve yakın çevrem. Bundan çok korkuyordum. Kendi hislerimi çevremdeki insanlara belli etmemeye çalıştım. Kendimi genellikle bu konuda frenledim. Bu dayatma ve baskılar yüzünden. Geçte olsa yanlış yaptığımın farkına vardım. Önemli olan kendi hissettiğimiz duygular ve düşünceler. Başkalarının ne dediği ve düşündüğü değil. Burada kısada olsa geçmiş zamanda yaşadıkları deneyim ve tecrübelerini bizimle paylaşan yaşlı eşcinsel büyüklerime sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum. Dile getirdikleri gibi onların gençlik zamanları, bizim şu anki zamanımızdan kat ve kat iyiydi. İnternet ve sanal ilişkiler bile yoktu. En azından karşılıklı maddi ya da manevi çıkara dayanmıyordu. Ama şu an için öyle değil. İlk birlikteliğim 35 yaşında oldu. Kısa sürdü. Medeni bir şekilde ayrıldık. Arkadaş olarak kaldık. Hala da internetten nadirde olsa denk gelirsek sohbet ediyoruz. Şu anda biriyle yeni bir ilişkiye başladım. Şu an için çok iyi anlaşıyoruz. Duygu ve hislerimiz karşılıklı. Duygularım ve hislerim belki uzun belki de ömür boyu sürecek diyor. İnşallah burada bulunan her insan için aynı duygu ve düşünceleri diliyorum. Herkes sevdiğine, sevgilisine, arkadaşına, dostuna kavuşur.
Yazan : kenzo_3     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Hayat ertelemeye kimin ne dediğine bakmaz geçer gider.bu dünyaya bir kere geldik ve başka hayat yok.çok geç olmadan çok geç kalmadan Ahmet Mehmet ne der ne düşünür demeden size hediye edilen bu hayatı en güzel şekliyle yaşayın. Yarın hepimiz için çok geç olabilir, omuzunun üzerinden bakmamak için hayata, hayata dair ne güzellik varsa yaşayın....
Yazan : erosal     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Gerçektende çok güzel bir paylaşım. Görüldüğü üzere uzun soluklu ve tek bir kişiye sabitlenmiş bir ilişki kurulamıyor malesef. Tabiri caizse (köprüyü geçene kadar ayıya dayı deme olyı) kimse uzun soluklu ilişkiye sıcak bakmıyor. Bakan kişilerin sayısıda iki elin parmaklarını geçmez. Sanırım tamamen cinsel odaklı düşündükleri için (ha ahmet olmuş ha mehmet olmuş farketmiyor sanırım). Mesela bana jigolomusun diye atılan mesajlar bunun en iyi örneği sanırım. Vücut resmi koyduk diye hemen jigolo yaptılar beni. :) ama bu resmi koyduğum iyide oldu (sosyal deney gibi birşey oldu).:) buradan kopya vermek gibi olmasın ama, sırf vücudumla ilgilenip mesaj atanların hiç şansı yok aslında. :) daha önce profilimde uzunca bir bilgi paylaşmıştım aslında (ama bir işe yaramıyor) çünkü kimse profildeki bilgileri okumakla ilgilenmiyor direk mesaj atıyor. Hee bu arada evet ben olgunlardan hoşlanıyorum. Sebebini bilmiyorum. Bu soruyu çok sordum neden olgun diye ama cevabını bulamadım. Tek istediğim şey karşılıklı birbirimizi beğenebileceğimiz, hoşlanabileceğimiz, sevebileceğimiz en önemliside güvenebileceğimiz bir arkadaş, bir sırdaş, bir sevgili, bir dost bulabilmek. Daha önce denedim karşılıklı olmayınca ne yaparsanız yapın olmuyor. Birbirini tamamlayabilmeli insan. Ve karşınızdaki kişi sizi olduğunuz gibi sevmeli, sizi siz olduğunuz için sevmeli. Tamam kabul ediyorum belki sürekli yan yana olamayabilir insan (olsa çok iyi olurdu) ama yan yana olunamasa bile ben onu düşündüğümde bende onun aklına düşeyim. Ben sırf seks için aklına gelmeyeyim. Mutlu olduğundada aklına geleyim, mutsuz olduğundada aklına geleyim (çok şey istiyorum galiba). Yaa öyle işte ne bileyim insan sevmek, sevilmek istiyor işte. Bir kişi olsa ve ömürlük olsa..
Yazan : Olguncuuuu     Beğen (16 kişi bu yorumu beğendi.)

    Yalnız doğdum, yalnız yaşıyorum ve yalnız öleceğim. Bu kadar.
Yazan : EVLENMEK     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kadınları bilmem ama içinde eşcinsel duygular olmayan erkek yok denecek kadar az bence
Yazan : ytos     Beğen (17 kişi bu yorumu beğendi.)

    Herkese selam bundan 22 sene evvel arkadaşımın asker eğlencesinde tanıştım 2 kişi gay olduğumun farkına varmamı sağladı 18 yaşındaydım şuan 40 : ) o 2 kişiyle hala görüşüyorum. Kendimi bildim bileli hep olgun hatta dedem sayılaçak yaştaki kişilerden hoşlandım kendimden 40-50 hatta 60 yaş büyük kişilerle beraber oldum olmayada devam ediyorum cinsellik yaşadığım herkes neredeyse dostum arkadaşım oldu hala görüştüklerim var. Şuan 13 senedir beraber olduğum bir sevgilim var farklı şehirlerde yaşıyoruz görüşmemiz maalesef çok seyrekte olsa seviyorum onu hala. Şimdi yorum yazmama neden olan asıl sebep malum paylaşılan konu gençleri paraya alıştıran kimler ? Elde edemedikleri çocuklara para verip yatağa atanlar kendilerini çok iyi biliyor onlar. Benim dönemimde jijololar açıkça ben jigololum şukadar para alıyorum derlerdi ve gittiğimiz her klüpte o jigololar tanınırdı ve arkadaşlarımız olurlardı ben zamanımın altın çocuğuydum tanıyan bilen bilir beni ne teklifler alırdım gittim klüplerden hoşlanmadığım kişiye tek bir cevabım olurdu HAYIR isterlerse dünyayı sersinler önüme hoşlanmadıysam işim olmazdı. Siz maalesef günümüz gençlerine denk geldiniz sevgili olgun beyler ama hayattan alemlerden kopmayın aşkın kapınızı ne zaman çalacağı belli olmaz. Afiyetler diliyorum hepinize sizi kimse sevmese ben sevmeye devam edeceğim.
Yazan : Gizlihayatlar     Beğen (13 kişi bu yorumu beğendi.)

    Olgun ve tombik adamlari seviyorum ama bana az denk geliyor nedense
Yazan : kayseriliboga     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    evet 39 yaşıma merdiven dayadım ilk birlikteliğim askerde oldu sonrası çorap söküğü gibi geldi anlatacak çok şeyim var fakat bunun için kitap yazmam lazım :) çocuklugumdan beri hep bir erkekle aşk yaşamak istedim bana dağ olsun bende ona dağ olayım sırtımı duyayayım istedim olmaz olamaz dediler ama 4 yıldır bir ilişkim var ona canımı verecek kadar aşığım içimde ona olan sevgim hiç azalmadı tam tersi arttıkça arttı ömrüm sonuna kadar senin olacağım sana aşığım seni çok seviyorum bekirimmm bu ortamda iyi insanlar var aşk var inanın birgün sizi bulacak merak etmeyin..
Yazan : Olg_biyikli_Ols     Beğen (15 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bende 60 ina gelmiş, gizli eşcinselim..Saygıya dayalı Güzel bir iliski herşeyden once gelir benim icin.Ask degil..Cunku ask cinsel istektir bana gore..Escinselde olsak sonuçta Insaniz..
Yazan : Anna58     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    BURDAN BU YAŞANMIŞ HAYATLARI HABER DİYE YAYINLAYAN EDİTÖRE BİR CİFT LAFIM VAR İŞİNE GELEN YORUMLARI YAYINLAYIP İŞİNE GELMEYEN YORUMLARI SİLİYORSAN SEN BU İŞİ BIRAK EDİTÖR DEDİĞİN TARAFSIZ İYİ YADA KÖTÜ ELEŞTİRELERE ACIK OLUR SENDE BUNLARIN HİC BİRİ YOK SEN BU İŞİ BIRAK ÖNCE ŞEFAF VE ADİL OL ELEŞTİRİLERE ACIK OL HEPSİNDEN ÖNEMLİSİ HABER NİTELİĞİ TAŞIMAYAN BU TÜR İNSANLARIN HAYATINI DEŞİFRE ETME BU SANA BİŞEY KAZAN DIRMAZ . BU YORUMUDA BÜYÜK İĞTİMALLE SİLECEKSİN İŞİNE GELMİYORDUR BU TÜR YORUMLAR ..NOT ..HABER NİTELİĞİ TAŞIYAN HABERLER YAYINLAMAK İSDİYORSAN TAKSİM GEZİ PARKINA GİT ORDA BANKLARDA YATAN EVİ BARKI OLMAYAN GECEYİ GECİRMEK İÇİN 3 KURUŞLUK ADAMLARA SABAHA KADAR HİZMET VEREN ( BEDAVA) O EŞCİNSEL ARKADAŞLARIMIN HAYATINA BİR DOKUN BAK BAKALIM KARŞINA NE ACI NE İÇ BURKAN HİKAYELER CIKACAK HABERCİLİK BUDUR BİRAZDA KENDİNİZE DOKUNUN KENDİNİZİ ELEŞTİRİN ...
Yazan : Travesti_Seda     Beğen (13 kişi bu yorumu beğendi.)

    Harika forum, olgun ve maddi yönden rahat birinin genç ve maddi beklentisi olan birine kucak açması eğer kötü niyet yoksa desteklenmeli
Yazan : Olgunpls     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    eskiden büyük şehirlerin merkezinde bulunan oturma parkları hava karardıktan sonra biz eşcinsellerin buluşma noktasıydı. şimdiki gibi it kopuk takımı yoktu çok güzel sohbetler olurdu.tanışılırdı. sanal olayı yoktu.teknoloji geliştikçe gay ortamı maalesef çirkefleşti
Yazan : eleme43444     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    Olgun , şişman erkekler hep sevmişimdir. Onların dostluğu arkadslıgı sevgisi hep başka olur diye düşünüyorum. Çünkü sevince ölene kadar gider. Allahım herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Ortamda kötü de var iyi de var. İyiler azınlık olan kişiler onları bulmak ve görüşmek bazen bir mucize oluyor.
Yazan : ahmethaznedar01     Beğen (13 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu haberlere yorum yapmak güzel ama bu hayatta dair yaşanan maşeketli iniş çıkışları insan anlatsa roman olur be hiç gerek yok aynen devam diyorum herkes kendine göre bir bildiği var herkese kolay gelsin
Yazan : memleket     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Olgun omurluk bir sevgilim olsun isterdim
Yazan : devam132     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)

    Tüm yaşlıların ellerinden öperim, saygı sevgilerimi sunarım. Yaşlılara Allah uzun ömürler versin. Yaşlılar çok dadluuuuuuu hemde çok tatlı. :) canlarım benim Huzurevine bırakılan yaşlıları o duruma getirenler utansın. Yeme yedir, içme içir,gözün gibi bak ama evlat ne yapsın, bir peçete gibi huzurevine at, insan utanır be, babam yaşında insalar hepsi huzurevinde. dünyada ne hayırsız evlatlar var. Benim herkese bir nasihatım var. Çoçuğum erkek olsun yada kız olsun diyeceğinize hayırlı evlat olsun deyin.
Yazan : viski_gibiii     Beğen (14 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ben olgun bir erkekle sevdigim biri ile omur boyunca yasamayi isterdim
Yazan : Olgunsvr33     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    büyük cesaret helal olsun söyledikleride greçeklik payı var eskiyi al yenide öyle
Yazan : rapson19     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    ``Çok Güzel Yaşamışsınız.`` Bravo(!) Şimdi Yazacaklarımı, Eğer Ömrüm Varsa, Daha O Yaşlara Gelmeden Evvel Kaleme (Klavyeye) Alıyorum. ``Artık Kim Kendine, Ne Pay Çıkarırsa.`` Bu Nisan`Da 32 Yaşıma Vede Edeceğim. ``Yüzeysel Bir Ilişkim`` Dahi Olmadı. Evet, ``Bakın Bana Hiçbir Şey Olmadı, Ölmedim, Hala Sapasağlam Ayaktayım.`` Ve Bundan Sonraki Kalan Hayatımda, Eğer ``Kaderimde Gerçek, Yürekten Bir Ilişki Hakikaten Yoksa`` Ölene Kadar Da Hiçbir Ilişkim Olmasın, Sıkıntı Yok. Nihayetinde; ``Her Şey Insanın Kendi Iradesindedir. Aslında Her Birimiz, Kendi Kaderlerimizi, Kendi Ellerimizle Çizmekteyiz.`` Bugüne Kadar, Hayata Dair, Yaşadığım Hiçbir Şey Adına En Ufak Bir ``Yakarışım`` Olmadı. Gece Başımı Yastığa Koyduğumda, Duvara Yatak Resmi Çizer Uyurum. Siz Bana Bakmayın, Eğer Bunun Adı Romantiklik Ise, ``Ben Hakikaten De Tam Anlamıyla Romantik Bir Kişiliğe Sahibim.`` Profilime Bu Kadar Detay Girmemin Asıl Sebebi De Zaten Bu; Gereksiz Karakterlerle, Daha En Baştan Gereksiz Muhabbetlere Girmemek. Hiç birimiz kendimizi kandırmayalım! Buradaki üyelerin büyük bir bölümünün amacı sadece ``cinsellik.`` Onun için ``tam olarak profil okuma ve anlama zahmetine kaç kişi katlanabilir`` orası hakikaten meçhul. Ve Son Kertede Itiraf Etmeliyim Ki, Aslında; ``Hayattan Hiç Bir Beklentim Yok!`` Hiçbir şey için zorlamamak lazım! Hayat çok kısa! Olmuyorsa, olmuyordur.
Yazan : galilei     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    SİZLER COK ŞANLISINIZ BANA GÖRE EN AZINDAN SİZLERİN ZAMANINDA EŞCİNSELLİK BU KADAR AYAĞA DÜŞMEMİŞDİ HER NE KADAR HİSSETDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYAMIŞ OLSANIZ BİLE O ZANANKİ ŞARTLARDA SİZLERE SAYGI DUYAN İNSANLARINDA OLDUĞU ŞÜPHEYE YER BIRAKMAYAN BİR GERCEK ( ŞİMDİ İSE KİMİN NE OLDUĞU BİLE BELLİ DEĞİL SİZLERE SAYGI DUYUYORUM BEN ..
Yazan : Travesti_Seda     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    Göründüğü gibi birtane bile aşk yaşamış huzurlu bir yaşam geçirmiş biri yok hep cinsellik hep çıkarcılık iş bitince ilgilenmiyorum huzurluyum denir şubolgun sevici genç çocuklara üzülüyorum bilende var bilmeyende çok makale blog yazıldı bu ve bu gibi konularda bu çocuklar yukardada örneği olduğu gibi genelde çıkar için değerli eşyalar ve para için yaşı geçmiş kişilere yaklaşmak isterler bazısıda onlardan zevk alır o ayrı bir vaka neden kimseye tek bir kişi yetmiyor neden daha çok şey istiyor daha çok kişi istiyor bu toplum acınası ve iğreti bir durum olması gereken ne kendini keşfeder nf istediğini kavrar ne olduğunu karar verip sevgi ve aşk ile yola çıkarsın ilk seferde turnayı gözünden vuramazsın bu ortamdan ama denemek lazım buluncada geçmişe bakıp oh iyiki dersin
Yazan : attila_24     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Öncelikle böyle bir haber formu açılması elzemdi teşekkürler. Her yaşın ayrı bir güzelliği var ve edinilen tecrübelerle mükemmele yakın ilişkiler kuruluyor. Benden evvel yazan arkadaşların değindiği gibiçıkar ilişkisine dayanmaya başlıyor yaş ilerledikçe.Ancak son derece elit ve efendi genç kardeşlerimizde olgun partner seçme ile engin tecrübe ve adam yerine konulduklarını hissettiklerini yaşdaşları ile iletişimde son derece zorluk ve sıkıntı çektiklerini söylüyorlar. Yaşı ne olursa olsun olgun kabul ettiğimiz y,50 yaş üstü dostlarıma burdan seslenmek istiyorum öncelikle hissettiğiniz yaşı düşünün ve o yaşlarda partner tercihinizi yapın. 65 yaşında olup çok yi ilişki sürdüren yüzlerce kişi var ortamımızda. Herkes gönlünce bir beraberlik diliyorum .
Yazan : Masum_olgunP216     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kendi kendime yetip de normal bir hayat sürmek en büyük dileğimdir. Olgun ve kaliteli bir erkekle de cinselliğimi yaşayabilirsem ne güzel olurdu; ama düşler ve gerçekler ayrı ayrı.
Yazan : olgunsevmek1     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    çok güzel tespitler ve tavsiyeler....herkes bu yoldan geçecek sanırım
Yazan : bi_sen_gitme     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Justin Trudeau Sınırları Zorladı: Kanada’dan Bozuk Paralar İçin LGBT Tasarım! Justin Trudeau Sınırları Zorladı: Kanada’dan Bozuk Paralar İçin LGBT Tasarım!
   Kanada LGBT dostu tutumunu sürdürüyor. Başkan Justin Trudeau, Kanada dolarının yeni tasarımını onayladı. Eşcinselliğin yasak olmaktan çıkarılışının 50. yılı olan 2019, Kanada için sembolik bir anlam taşıyor. Kanada hükümeti de bu özel anlama yakışacak bir karar aldı. Henüz detaylı bir bilgi ya...

Haber | Tarihi An! Biliminsanları HIV İle Enfekte Olmuş Hücreleri Temizleyebildiklerini Açıkladı! Tarihi An! Biliminsanları HIV İle Enfekte Olmuş Hücreleri Temizleyebildiklerini Açıkladı!
   Biliminsanları HIV ile enfekte olmuş hücreleri tamamen temizleyebildiklerini açıkladı. Bu, HIV tedavisinde önemli bir adım. EurekaAlert’in haberine göre, Paris’teki Institut Pasteur araştırmacıları “CD4 T lemfositlerindeki aktivitenin karakteristiğini çözdü”. Bu, HIV virüsünün enerji üretme süre...

Haber | İrlanda’nın Eşcinsel Başkanı Leo Varadkar, Putin ile LGBT Hakkında Konuşmak İstiyor İrlanda’nın Eşcinsel Başkanı Leo Varadkar, Putin ile LGBT Hakkında Konuşmak İstiyor
   Leo Varadkar, Rus başkanı Vladimir Putin’in anti-LGBT politikaları hakkında açıklamalarda bulundu. Gay olduğu bilinen sayılı politik figürden biri olan Varadkar, Ağustos ayında da Papa Francis’i İrlanda’ya davet etmişti. Irish Independent ile yapılan bir röportajda Leo Varadkar, Vladimir Putin il...

Haber | Sıla: Lezbiyen Olsam Çıkar Söylerdim! Sıla: Lezbiyen Olsam Çıkar Söylerdim!
   Ayşe Arman’la dün başlayan Sıla’yla ‘kadın kadına dertleşme’ serisi bugün de devam ediyor. Yaşadığı zor günlerin ardından ilk kez Ayşe Arman’a konuşan Sıla, ‘Lezbiyen olsam çıkar söylerdim’ dedi. Bu ülkede “Çamur at izi kalsın” bir yöntemdir. Senin için bir sürü şey söylendi, biseksüel, lezbiyen ...

Haber | Justin Bieber, Jaden Smith’in Erkek Arkadaşı Olduğunu İddia Etti! Justin Bieber, Jaden Smith’in Erkek Arkadaşı Olduğunu İddia Etti!
   Justin Bieber son günlerde Jaden Smith ile Instagram’da flörtleşti ve hatta ABD’li oyuncunun erkek arkadaşı olduğunu iddia etti! Jaden Smith’in mikrofon ile poz verdiği bir fotoğrafa Bieber yorum olarak “Erkek arkadaşın olduğumu sanıyordum.” yazdı. Smith’ten gelen “Öyle olduğunu biliyorsun” cevab...

Haber | Donatella Versace: Versace Erkeği Cinsiyetsiz Donatella Versace: Versace Erkeği Cinsiyetsiz
   Donatella Versace, “Versace Erkeği”nin cinsiyetsiz olduğunu söyledi. Attitude’un Ocak ayı için verdiği röportajda Versace, markasının herkesi temsil etmesi gerektiğini düşünüyor. Versace Erkeği’nin temsil ettiği değerler sorulduğunda Donatella şu cevabı veriyor: “Herkesi. Cinsiyetsiz bir f...

Haber | Ayşe Arman’dan Eşcinsel Yönetmen Caner Alper’e: Aktif Misin? Pasif Mi? Ayşe Arman’dan Eşcinsel Yönetmen Caner Alper’e: Aktif Misin? Pasif Mi?
   Nefis filmlerdi.Güzel, dokunaklı ve derin…‘Zenne’ ve ‘Çekmeceler’.İzlemediyseniz mutlaka izleyin.İkisinin de bende yeri ayrı.Caner Alper, eşi Mehmet Binay’yla birlikte o filmlerin senaristi ve yönetmeni.Pek çok ödül kazandılar.‘Zenne’yle Altın Portakal’da SİYAD En İyi Film, En İyi İlk Film ve oyuncu...

Haber | Eşcinsel Baba, Taşıyıcı Annenin Dünyaya Getirdiği Çocuğunu Evlat Edinebilecek Eşcinsel Baba, Taşıyıcı Annenin Dünyaya Getirdiği Çocuğunu Evlat Edinebilecek
   Singapur’da eşcinsel bir erkek, 4 yıl önce taşıyıcı annenin dünya getirdiği çocuğunu evlat edinebilmek için açtığı davayı kazandı. Yüksek Mahkeme’nin kararı benzer durumdaki eşcinsel çiftler için emsal oluşturacak. Singapur’da eşcinsel bir erkek, 4 yıl önce taşıyıcı annenin dünya getirdiği çocuğu...

Haber | İş hayatında LGBTİ`ler: İş hayatında LGBTİ`ler: "Derhal terk edin burayı"
   Türkiye`de LGBTİ`ler işsiz kalma, iş bulamama veya ayrımcılığa uğrama endişesiyle cinsiyet kimliklerini gizlemek zorunda. Yayınlanma tarihi: 14 Aralık 2018 Cuma, 11:42 "Beyaz yaka statüsüne ulaşamadım. Asla iş bulamadım. İş bulamadığım için intihar edecek noktaya geldim." Trans kadın Pınar, d...

Haber | Bir Yerde Daha Aşk Kazandı! Kosta Rika Eşcinsel Evlilikleri Yasallaştırdı Bir Yerde Daha Aşk Kazandı! Kosta Rika Eşcinsel Evlilikleri Yasallaştırdı
   Kosta Rika Anayasa Mahkemesi, ülkede 2020 Mayıs’tan itibaren uygulanabilecek olan eşcinsel evliliğini yasallaştırdı. Ülkenin resmi gazetesi ve Yargı Bülteni La Gaceta yayınladığı son bültende aynı cinsiyetten olan partnerlerin, 26 Mayıs 2020 tarihinden itibaren yasal olarak evlenebileceğini duyur...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi