Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1813 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | ODTÜ mezuniyetinde gökkuşağı bayrağına müdehale

ODTÜ mezuniyetinde gökkuşağı bayrağına müdehale


ODTÜ diploma töreninde özel güvenlik birimleri gökkuşağı bayrağı ve pankart açan öğrencilere saldırdı. ODTÜ LGBTİ+’dan Özgür Gür saldırının ardından KaosGL.org’a, “LGBTİ+fobik uygulamaları ve yasak nedeniyle protesto ettiğimiz ODTÜ yönetimi, LGBTİ+fobik tutumlarını bu saldırı ile bir kez daha göstermiş oldu” dedi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezuniyet töreninde, özel güvenlik görevlileri gökkuşağı bayrağı açan LGBTİ+ aktivistlerine saldırdı.

Bugün gerçekleşen ODTÜ mezuniyet töreninde öğrenciler ODTÜ Rektörlüğü’nü protesto etti. Mezuniyet töreni boyunca gökkuşağı bayrakları açan ve pankartlarıyla ODTÜ Onur Yürüyüşü’nü yasaklayan ODTÜ Rektörü Verşan Kök’ü protesto eden öğrencilere özel güvenlik birimleri saldırdı.

Güvenlik, öğrencileri tehdit etti ve saldırdı
Özel güvenlik birimleri önce tribünlere gökkuşağı bayrağı asan ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan öğrencileri tehdit etti, “bayrağı indiririz” dedi. Rektör’ün konuşması sırasında ise gökkuşağı bayrağı ile “Bir grup öğrenci değil, bu okulun LGBTİ+’larıyız. Buradayız! Sokakta, kampüste güvenle yaşamak hakkımız” ve “Verşan Kök ODTÜ’ye Rektör olamaz” pankartı açan öğrencilere özel güvenlik birimleri saldırdı.





“ODTÜ yönetimi LGBTİ+fobik tutumunu bir kez daha gösterdi”
ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan Özgür Gür, yaşananları KaosGL.org’a şöyle aktardı:

“Geçen sene olduğu gibi bu yıl da mezuniyet töreninde gökkuşağı bayrakları ile yürüme çağrısı yaptık. Tribünlere astığımız bayrağı indirmekle tehdit ettiler. Ardından Rektör’ün konuşması sırasında pankart ve gökkuşağı bayrağı açıldı. Rektör konuşmasını yapmadı. Ödül törenine geçildiğinde ise özel güvenlik birimleri saldırdı. Rektör, ödül töreni için çıktığı sahneden indi. Özel güvenlik birimlerinin saldırısı sırasında mezuniyet törenine katılan öğrenciler hemen alana koşarak saldırıya uğrayan arkadaşlarımız ile dayanıştı. LGBTİ+fobik uygulamaları ve yasak nedeniyle protesto ettiğimiz ODTÜ yönetimi, LGBTİ+fobik tutumlarını bu saldırı ile bir kez daha göstermiş oldu.”



ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde ne olmuştu?

Ankara Valiliği ve ODTÜ Rektörlüğü’nün yasağına karşı yüzlerce ODTÜ’lü 11 Mayıs’ta kampüsü gökkuşağına boyadı.
ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması kampüste Onur Haftası ve Yürüyüşü düzenlemeye hazırlanırken üniversite yönetimi bütün öğrencilere “etkinliklere izin verilmeyecektir” diyen bir mail attı.

ODTÜ Rektörlüğü, üniversite olarak kültür, sanat ve bilim alanlarında faaliyet yürüten öğrenci topluluklarını desteklediklerini iddia etti. Rektörlük açıklamasına şöyle devam etti:

“Sosyal medyada kendilerini ‘ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ olarak tanıtan grup, ilgili Yönerge kapsamında kurulmuş bir topluluk değildir. Dolayısıyla söz konusu grup tarafından 7-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan etkinlikler tamamen bu çerçevenin dışındadır.”

Rektörlük, Ankara Valiliği’nin 18 Kasım 2017’de ilan ettiği süresiz “LGBTİ+ etkinlik yasağına” da değinerek, “İdari makamlar tarafından 18 Kasım 2017’de duyurulan LGBT etkinliklerine yönelik süresiz yasak kapsamında söz konusu etkinliklere izin verilmeyecektir” dedi.

22. Yıl Onur Haftası etkinlikleri 7 Mayıs’ta “Gökkuşağını boyama” etkinliği ile başladı. Adnan Yücel’in “Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” dizelerinin yer aldığı gökkuşağı afişinin boyamak için çimlerde buluşan öğrenciler kolluk kuvvetleri ile karşılaştı.

Üniversite yönetiminin engelleme çabalarına rağmen etkinlikler gerçekleşti.


Kaynak: Kaosgl.org


Eklenme Tarihi : 07.07.2018
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 212879 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    eşcinseller tek eşli olamadiklari icin tum dinlerde ve topluluklarda hiç sevilmemiştir Türkiyede de çogu insan gay oldugu halde kabullenmiyor hic sasirmadim bole bi engele
Yazan : Smihap     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    gay yürüyüşünde yapılan vandallığı savunan sözümona gayler olmuş, tüh sizin gayliğinize de insanlığınıza. Direnin çocuklar, direnen yerlerinizden öpüyorum. Yüreğinizden.
Yazan : OlgunAsk17     Beğen

    özgürlüğün cılkını çıkardılar.özgürlük demek başkasına hakaret demek değildir.
Yazan : olg216xxx     Beğen

    Yapanın yanına kaldığı, dünyada... Ne kadar iyi olduğunu sansan da... Hak yerini bulmadıktan sonra... İlahi adalete kalır umudun... Bazen çekip gidesin gelir... Tüm kötü insanlar, üzerine gelir... Her şeyin sorumlusu, sanki bu şehir... Ama hiçbir şey göründüğü gibi değil... Başkalarının mutluluğuyla, mutlu olmayan... Kendinden daha iyilerini, kabullenemeyen... Kötü bakan, kıskanan, uzaktan yakınından... Kim varsa çıksın, hayatımdan... Her günahları, gizli saklı... Hatasız kullar onlar, her zaman, hep haklı... Gizli saklı, tüm hayatları... Günahsız şeytan onlar, bir gün verir hesabını....
Yazan : Calgary     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Haberi saptırmayalım. Odtü de ki olay millete Başkana HAKARETTİR
Yazan : der_a     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bir Eşcinsel Sitesinde Kendisini Ap Diye Tanıtan Bir Eşcinselin Lgbt Bayrağını Almanya Bayrağı Sanmasını Hoş Görebilirim Ama Gencecik Insanların Bir Pankart Açtılar Diye Goz Altina Alınıp Tutuklanmalarına Alkış Tutulmasını Hoş Göremem. O Sözünü Ettiğiginiz Pankarttaki Karikatür Yeni Değil. 2006 Yılında Penguen Dergisi O Karikatürü Dergi Kapağına Bastığında Manevi Tazminat Davası Açılmış Ve Dava Reddedilmişti. Ortada Hakaret Değildir Diye Bir Yargı Kararı Olmasına Rağmen Gencecik Insanların Bir Karikatür Yüzünden Tutuklanması Ancak Bizim Gibi Ileri Demokrasi Sahibi Ülkelerde Olabilir. Bir Devlet Adamının Büyüklüğü Boyunun Uzunluğu, Göbeğinin Eni, Cüzdanın Kalınlığı, Aile Efradının Zenginliğiyle Değil, Kendisine Yapılan Eleştirilere Ne Kadar Hoş Görüyle Yaklaştığıyla Ölçülür. Elindeki Sonsuz Devlet Gücünü 3-4 Savunmasız Genç Üzerinde Kullanmak Mertlik Değildir. Bu Rezaleti Burada Savunup Alkış Tutanlara Soruyorum. Siz Hiç Mi Genç Olmadınız. Hayatınız Boyunca Kanınızın Deli-Dolu Aktığı Bir Dönem Hiç Mi Olmadı. Hayatınız Boyunca Hiç Mi Çılgınlık Yapmadınız. Yoksa Sizin Için Çılgınlık, 56 Yaşında Evli Ve Çocuk Sahibi Olmana Rağmen Buralarda Karını Aldatmak Için Erkek Arayıp, Işin Bittikten Sonra Hiç Bir Şey Olmamış Gibi Hayatına Geri Dönmekten Mi Ibarettir?
Yazan : str_looking     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bunlarda okumuş ibnelermi yani.
Yazan : Pasiff93     Beğen

    axzman `oraya polisin izni olmadan hiç gay girermi` ne demek? geyler bir yere girmek için polisten izin mi alacak? pis görüşlerinize geyleri alet etmeyin demişsin de geylerin biz de buradayız demesinde ne sakınca görüyorsun? ulkenın en önemli bilim unıversitelerinden birinin insanların cinsel tercihlerini, cinsel kimlik ozgurluklerını yok sayması, görmezden gelmesi, hatta buna kafayı takmız olması cok mu mantıklı geliyor sana?
Yazan : tavlaboy     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Axzman abicim aptal mısın video var altta onu izle, montajmış...
Yazan : pGAYp     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    ÖDTÜ açılımı ne? :/
Yazan : moon_ahu     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    arkadaşlar gök kuşağı bayrağı resme montajlama yapılmıştır.onun gerçeğini googleye girin gözünüzle görün.o bayrak değil bir pankarttı ve devletimizn başkanına hakaret içeren yazı ve resimler vardı.asla inanmyın.
Yazan : Axzman     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    ulan adi şerefsizler ne gökkuşağı bayrağında bahsediyorsun ha.sizi tanımayanmı var.1980 den önce sağcı solcu zamanında o üniversiteyi cephanelik haline getiren siz ve sizin gibi dhkpc devsolun köpekelri değilmiydi.daha dün bu devletin koskoca başkanına hakaretler içeren bankartlarla yürüemdinizmi.sizden sorumlu 3 kişi yakalanıp hakkında işlem yapılmadı.şimdi kalkmış eski bir görüntüyü almış oraya yapıştırmış sosyal medya üzerinden algı oluşturup milleti sokağa dökmeye çalışıyorusn.şunu kafanıza iyi sokun şerefsiz koministler bu düzeni bu millet kurdu ve böğle devam edecek kıcınızıda yırtsanız artık milleti sokağa dökemşyeceksiniz.ulan orası bir üniversite gök kuşağı bayrağının orda ne işi var.oraya polisin izni olmadan hiç gay girermi ha.hadi burdan sana ekmek yok.o pis isyasi görüşünüze gay leri alet etmeyin.adam olun adam.gay lerin işi yokta üniversitenin kampüsüne girip bayrakmı acacak ha.arkadaşlar bu vatan hayini solcuların siyasi bir oyunudur asla kendinizi alet etmeyin.bekleyin yakında kokusu cıkar.aksine madem gay iz bu şerefsizleri üzerimizden rantlandırmayalım.bunlar kıclarına polis jopu yiyen şerefsiz köpeklerdir.
Yazan : Axzman     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    yazıklar olsun birinizde çıkıp bu ülkenin seçilmiş başkanına yapılan hakareti söylemiyor alman bayrağı açarakmı yada seçilen başkana hakaret ederekmi sesinizi duyuracaksınız kendi menfaati için herşeyi yapabilecek bir güruhsunuz hiç çabalamayın iğrençtiniz iğrenç kalacaksınız
Yazan : ahmetsoyx     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Onur yürüyüşüne izin verilmemesinin sebebi Ankara Valiliği`nin ohal süresince herhangi bir lgbt yürüyüşü vs şeyleri yasaklamış olması idi. Rektörlük bununla ilgili öğrencilere mail atmıştı bakın şu tarihteki karara göre yapamıyoruz, izin veremeyiz vs diye. Geri kalanına bir şey diyemem ama yürüyüşün arkasında birde böyle bir durum vardı.
Yazan : Eryaman29p     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Helal olsun.Canlarım benim.Bakın susmazsak birlik olursak isteğimizi başarıyoruz.Tribünlerden destek gelmesi çok güzel.Ben o rektörün yerinde olsam; `öğrenciler eleştiri haklarını kullanıyor.Saygı duyuyorum`,derdim.Emin olun o öğrencilerin de gönlünü kazanırdı!
Yazan : yalnizadam     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    abi tüm tirübünler lgbt`ye destek veriyor bu çok iç rahatlatıcı olsa da, şiddet gören arkadaşlarım için kalabalığın güvenlikleri dümdüz edip rektörün üstüne yürümesi güzel olurdu
Yazan : Zamanla     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ne bekliyordunuz ki
Yazan : dibex     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | HIV ile yaşayan kişiler, haklarına erişebilmeli! HIV ile yaşayan kişiler, haklarına erişebilmeli!
   Toplumdaki bilgi kirliliği ya da yanlış kaynaklardan edinilmiş yanlış bilgi oldukça fazla. Bunlardan biri de HIV ile AIDS`in aynı statüye konulması. HIV doğrudan bağışıklık sistemine zarar verir. AIDS, HIV`in tedavi ile baskılanmadığı durumda bağışıklık sistemini zayıflatmasından sonra ortaya çıkan ...

Haber | Trans kadın mahpus Buse ile dayanışma çağrısı! Trans kadın mahpus Buse ile dayanışma çağrısı!
   Trans kadın mahpus Buse, cinsiyet geçiş operasyonunun yapılması talebiyle 29 gündür “ölüm orucunda”. Buse için 4 temmuzda sosyal medya kampanyası yapılacak. Avukatları ve aktivistler ise 5 Temmuz’da basın toplantısı düzenliyor. Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Erkek Cezaevi’ndeki trans kadın mahpusl...

Haber | İZLE: ŞOK-O-POP PRIDE VİDEOSUNDA ZEKİ MÜREN’İN BİLİNMEYEN HAYATINI MERCEK ALTINA ALDI İZLE: ŞOK-O-POP PRIDE VİDEOSUNDA ZEKİ MÜREN’İN BİLİNMEYEN HAYATINI MERCEK ALTINA ALDI
   Magazin dünyasını doksanların magazin anlayışıyla irdeleyen Şok-o-pop, Zeki Müren’in az bilinen hayatını, Müren’in yakınındaki bir isim olan Göksenin Çakmak’ın tanıklığından yola çıkarak ele aldı. Şokopop, Onur Haftası için özel hazırladığı bu videosunu alttaki cümlelerle özetledi: Bu yıl 26.s...

Haber | KÜÇÜK İSKENDER’İN SEVENLERİNDEN BİR RİCASI VAR KÜÇÜK İSKENDER’İN SEVENLERİNDEN BİR RİCASI VAR
   Çağdaş şiirimizin önde gelen isimlerinden küçük İskender’e kanser teşhisi konmuştu. küçük İskender’in Bodrum’daki evinde tedavisi sürerken, yazar Metin Solmaz, İskender’in bir ricası olduğunu belirtti. küçük İskender’in, sosyal medyada yayılan “Küçük İskender öldü” haberlerinden rahatsız olduğunu...

Haber | AMERİKALI ÜNLÜ FUTBOLCU EŞCİNSEL OLDUĞUNU AÇIKLADI AMERİKALI ÜNLÜ FUTBOLCU EŞCİNSEL OLDUĞUNU AÇIKLADI
   MLS ekiplerinden Minnesota United’da forma giyen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Collin Martin eşcinsel olduğunu resmen açıkladı. Miller, sosyal medyadan açıklamayı yaparken ABD’de aktif olarak spor hayatına devam eden tek eşcinsel profesyonel erkek sporcu konumunda. Miller, futbol dünyasında ise...

Haber | GÜVENLİK NEDENİYLE (!) YASAKLANAN İSTANBUL LGBTİ+ ONUR YÜRÜYÜŞÜ’NE POLİS MÜDAHALESİ GÜVENLİK NEDENİYLE (!) YASAKLANAN İSTANBUL LGBTİ+ ONUR YÜRÜYÜŞÜ’NE POLİS MÜDAHALESİ
   İstanbul Valiliği, 26. Onur Haftası kapsamında yapılmak istenen LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne izin vermedi. Yasağa rağmen, yüzlerce kişi İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarında toplanan gruplara plastik mermi ve polis köpekleriyle müdahale etti, 5 kişiyi de gözaltına aldı. İstanbul’da LGBTİ+ Onur Yürüyü...

Haber | İSTANBUL VALİLİĞİ, LGBTİ+ ONUR YÜRÜYÜŞÜ’NE “GÜVENLİK” BAHANESİYLE İZİN VERMEDİ AMA… İSTANBUL VALİLİĞİ, LGBTİ+ ONUR YÜRÜYÜŞÜ’NE “GÜVENLİK” BAHANESİYLE İZİN VERMEDİ AMA…
   İstanbul Valiliği son birkaç yıldır uyguladığı aynı taktiği uyguladı ve haftalar önce izin için başvurulan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne “güvenliğinizi sağlayamayız” bahanesiyle izin vermedi. İstanbul Valiliği’nin güvenlik bahanesiyle Onur Yürüyüşü’ne izin vermeyeceği açıklamasından sonra geri adım atm...

Haber | Starbucks’tan Trans Çalışanlarına Muhteşem Destek! Starbucks’tan Trans Çalışanlarına Muhteşem Destek!
   Kahve devi Starbucks, trans çalışanları için yeni bir sağlık paketi hazırladığını duyurdu. Starbucks’ın çalışanlarına sağladığı sağlık sigortası, 2012’den beri cinsiyet değişikliği ameliyatlarını kapsıyordu, mevcut değişiklik sigortanın kapsamını daha da genişletiyor. Yeni eklenen sağlık hizme...

Haber | İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası tam programı İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası tam programı
   25 Haziran Pazartesi Atölye: Feminist savunma yöntemler Saat: 13:00-16:30 Yer: Çıplak Ayaklar Kumpanyası Saç telimden, tırnağıma ve daha da ötesi... Benim bedenim. Kendimizi ifade etme, gerektiğinde savunma, yaşadığımız zorluklar karşısında kolektif ve bireysel stratejiler geliştirme yön...

Haber | Japon Okul Kıyafetleri Artık Cinsiyetsiz! Japon Okul Kıyafetleri Artık Cinsiyetsiz!
   Japonya’daki okullar LGBT öğrencilere olan desteklerini göstermek için cinsiyetsiz üniforma kullanımına geçiyor. Hareket, LGBT öğrencilerin hayatını daha kolay kılmak için gerçekleştiriliyor. Tokyo yakınlarında bulunan Kashiwanoha Lisesi, öğrencilere kıyafet konusunda seçim hakkı sunan okullardan...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi