Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2056 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | Müfettiş LGBTİ paylaşımını sordu, ardından KHK ile ihraç edildi

Müfettiş LGBTİ paylaşımını sordu, ardından KHK ile ihraç edildi


6 Ocak’ta yayınlanan KHK ile ihraç edilmeden önce Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü`nde görev yapan Sibel Çelik, müfettişin kendisine sorduğu sorular karşısında hayrete düştüğünü şöyle anlatıyor: “LGBT Onur Haftası’nda, Facebook hesabımda LGBT bayrağını profil resmim yapmıştım; onu göstererek ‘Terör örgütü bayrağını profil resmi yapmışsın’, dedi. Ben de ‘Eğer önyargısız yaklaşsaydınız oradaki moru, pembeyi, maviyi, o gökkuşağı renklerini görürdünüz’ dedim.

6 Ocak’ta yayınlanan KHK ile ihraç edilmeden önce Akhisar Orman İşletme Müdürlüğü’nde görev yapan Sibel Çelik, Türkiye’nin ilk kadın muhafaza memurlarından biriydi. Yaklaşık bir yıl kadar önce hakkında yapılan şikayet üzerine iş yerine gelen müfettiş tarafından sosyal medyada paylaştığı LGBT bayrağından oturduğu mahalleye kadar, “Barış istediği” gibi sebepler gerekçe gösterilerek sorguya çekilen Çelik, ihraç edilmesine sebep olan suçlamaları ve bu süreçte neler yaşadığını anlattı.

Çalıştığı yerde kadın olduğu için çeşitli zorluklar yaşadığını, ama yine de keyifli bir işi olduğunu söyleyen Sibel Çelik: ‘’Akhisar’da 3-4 yıl boyunca muhafaza memurluğu yaptım. Çalıştığım yerde ilk kez bir kadın muhafız görüyorlardı. Bu yüzden çok sıkıntı yaşadım. Muhafaza memuru ile görüşmek isteyenler karşılarında bir kadın gördüklerinde küçümser gibi bakıyorlardı. Ama her şeye rağmen keyifli bir işim vardı. Ta ki iş yerime müfettiş gelene kadar’’, diyor.

“BUNLARI MI SAVUNUYORSUN SEN?”

2016 yılının Ekim ayında hakkında şikâyet olduğu gerekçesiyle işyerine gelen müfettiş tarafından 5 gün süresince ifadesi alınan Çelik, bu soruşturmadan birkaç ay sonra, 6 Ocak’ta yayınlanan KHK ile ihraç ediliyor.

Müfettişin kendisine sorduğu sorular karşısında hayrete düşen Çelik, o zamanlar yaşadığı diyaloğu şöyle anlatıyor:

“LGBT Onur Haftası’nda, Facebook hesabımda LGBT bayrağını profil resmim yapmıştım; onu göstererek ‘Terör örgütü bayrağını profil resmi yapmışsın’, dedi. Ben de ‘Eğer önyargısız yaklaşsaydınız oradaki moru, pembeyi, maviyi, o gökkuşağı renklerini görürdünüz’ dedim. Bu kez LGBT’nin açılımını sordu, ben de söyledim ‘Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transeksüel’ diye. Sonra ‘Bunları mı savunuyorsun sen?’, dedi. ‘Evet, bu ülkede onlar cinsel yönelimlerinden dolayı varlık gösteremiyor, istedikleri işlerde çalışamıyor kendilerini ifade edemiyorlar, tabii ki savunurum’ dedim. ‘Heteroseksüeller nasıl yaşıyorsa onlar da öyle yaşamalı’ diye konuştum.”

“Muhafaza memuru olarak köylere araziye çıktığım zamanlarda ‘Kürt köylerine çok iyi davranıp, Türkleri geçip gidiyormuşsun’ dedi. Ben de ‘Benim çalıştığım yerde hiç Kürt köyü yok ve gittiğim köylerde de Kürt yok. Ben nasıl onlara iyi davranıyor olabilirim’ dedim.”

“SENİ TERÖR ÖRGÜTÜ OKUTMUŞ”

2013 yılında muhafaza memuru olarak çalıştığı sırada kendi imkanlarıyla sınava girerek Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni kazanan Çelik, bu süreçte yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

“Memleketimden dolayı okuyamadığım çok aşikârdır. Sınav sonucumu öğrenince Bölge Müdürü’nün yanına gittim ve üniversiteyi kazandığımı söyledim. Başta ‘Hayırlı uğurlu olsun kızım, ne kadar güzel, bizden böyle kazananlar olması çok güzel. Zaten sen İzmir’e bağlı oluyorsun, gidersin hem okulunda okursun hem de çalışırsın’ diyerek çok sıcak davrandı. Sonra sohbet ilerleyip memleket neresi diye sorunca ‘Dersim’ dedim. Bana baktı ve ‘’Genel Müdür, yani Ankara, böyle işlere hiç sıcak bakmıyor. Okumak isteyenler istifa etsinler, okusunlar’’ dedi. Söylediklerine itiraz edince de beni kovdu odasından. Sonrasında defalarca tayin dilekçesi yazdım, defalarca yanına gittim. Ama her defasında kötü muamele ile karşılaştım. Çevremdekiler bana sürekli sendikanı değiştirirsen okursun diyorlardı ama bunu hiçbir zaman düşünmedim. Sonra çaresiz bir yıl ücretsiz izne ayrıldım okuyabilmek için”.

Soruşturma esnasında üniversiteli olma sürecinde yaşadıkları karşısına yeniden çıkmış; müfettişin kendisine ‘’Ücretsiz izne ayrıldığında seni terör örgütü okutmuş’’ dediğini ifade eden Çelik, aralarında geçen diyaloğu şu şekilde anlatıyor:

“Buna gerçekten verecek cevabım yok, hangi terör örgütü okutmuş beni?’’ diye sordum. Şartlarım gereği İzmir’de ev tutmak için daha ucuz bir mahalle bulmuştum, 270 lira kira veriyordum. Orası Kürt ama özellikle Roman ağırlıklı bir mahalle idi. Yeldeğirmeni diyorlar. Müfettiş bunları da araştırmış olacak ki ‘Terör örgütü olaylarının olduğu yerde ev tutmuşsun’ dedi. Ben de Müfettiş Bey’e ‘O mahallede Romanlar birbiriyle kavga ediyor sonra da birbirlerini öpüyorlar, bildiğim kadarıyla Romanların bir terör örgütü yok’ dedim.”

“BARIŞ İSTİYORMUŞSUN?”

“Bana ‘Barış istiyormuşsun’ dedi, ‘Evet’ dedim. ‘Barış istiyorum. Bugün de istiyorum yarın da isteyeceğim. Ben savaşın ortasında büyüdüm. Yani savaşın ne olduğunu iyi biliyorum, ölümün ne olduğunu da biliyorum. Dağa giden arkadaşım da oldu askerde ölen arkadaşım da… Her ikisinin cenazesini de gördüm. Her ikisinin de annesi aynı şekilde ağlıyordu. O yüzden evet, ben barışı savunuyorum, barış olmasını istiyorum’ dedim.”

“O dönemde iş yerimde tek Alevi bendim. Doğulular şöyle böyle diye dokundurmalar yapanlar, burada ne işleri var gitsinler kendi bölgelerinde çalışsınlar diyenler de vardı. Ama yanımda olan insanlar çok daha fazlaydı. Yani o anlamda yalnız bırakmadılar beni. Müfettiş, bir arkadaşıma hangi televizyon kanalını izlediğimi, hangi kitapları okuduğumu sormuş. Arkadaşım ‘Müfettiş Bey ben o kadar şeyi anlayamıyorum, bilemiyorum, siyasetin dışında bir insanım, ama sadece şunu biliyorum: Sorduğunuz insan sokaktaki kedileri besleyen tek kişi. Biz fareleri öldürmeyelim diye her sabah onlara peynir getiriyor, onları besliyor. Bence onları besleyen biri terörist olamaz’, demiş.”

“BAŞINI DİK TUT KIZIM”

Tüm bunlara rağmen müfettiş gittikten birkaç ay sonra ihraç edilen Çelik, başlangıçta ne yapacağını şaşırmış, ama ailesinin ve çevresinin desteğiyle kısa sürede kendisini toparlayarak hayatına yön vermeyi başarmış.

“Ben daha önce annem ve kardeşime bakıyordum çünkü kardeşim de üniversitede okuyor. Şu anda bir kafede garsonluk yapıyor. Annem yardımcı olmak istiyor ama yaşı gereği artık pek iyi değil, o yüzden çalışamıyor. Ben ihraç edildiğimi öğrendiğimde başkasından duymasın, benden duysun diye annemi aradım. ‘Anne ihraç edilmişim.’ dedim, bana ‘Başını dik tut.’ dedi sadece. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Sonrasında annem benimle oturma eylemlerine de geldi.”

“Evet, başlangıçta bir boşluğa düştüm belki, çünkü uzun yıllar devlet memurluğu yaptım. İşin olunca iyi kötü bir düzen oturtuyorsun ekonomik anlamda. Gelirin belli giderin belli… O düzen birden yok olunca bir anda borçlarınla baş başa kalıyorsun. Elbette zorlandığım zamanlar oldu. Daha çok hesap kitap yapıyorsun, ihtiyacın dışında hiçbir şey almıyorsun, harcamalarına çok dikkat etmek zorunda kalıyorsun. Eğer arkadaşlarım, yoldaşlarım, ailem ve sendikam bu kadar destek olmasaydı belki başka bir ruh haline girebilirdim. Bu süreçte sendikamın varlığı da benim için önemli bir ayrıntıydı. Sendikamızın duruşunu ve arkadaşlarımın direnişini, yaşama tutunma umutlarını gördükçe daha da güveniyorum. Dolayısıyla bunalıma girmedim, giremedim. Çalışmak zorundaydım çünkü.”

“Sürekli hayatıma bir şeyler koyuyorum. Sendikamın koyduğu eylemlere gidiyorum. Bu anlamda çok boşluk yaşamadım. Devletin rengini biliyorsun. Kendi duruşunu biliyorsun. Bu yüzden çok şaşırmıyorsun aslında. Faşizm diyorsun, mevcut iktidarı öyle nitelendiriyorsun. O kadar çok hukuksuzluk var ki… Bu yüzden gelip sadece kendi üzerinde yoğuramıyorsun olayı.”

MUM KARANLIĞIN İÇİNDE BİR UMUT VADEDİYOR
İşsiz kaldıktan sonra evlere ve iş yerlerine temizliğe giderek geçimini sağlayan, bazen de pazarda peynir satan Çelik, sonraları mum satmaya karar vermiş: “Bir arkadaşım mum yapıp satıyordu. Mumlar aklımda kalmıştı öyle. Karanlığa inat aydınlığı savunuyoruz ya, işte mum satmak bana bunu hissettiriyor.”

“Arkadaşlarım ben okuldayken tezgahı açıyorlar. Sokak beni sahiplendi. Yanıma gelip ilgileniyorlar. Onlardan çok şey öğreniyorum. Zabıta ile ilgili teknik bilgi verip pratiklerini aktarıyorlar. Bir de zabıta gibi dertlerim oldu tabii. Sokağın başında bir abi var, o bize kaç dediğinde kaçıyoruz. Bu işlerin çok acemisiyim, apar topar mumları toplayıp kaçıyorum. Onlar gittikten sonra tekrar açıyoruz. Şimdiye kadar zabıta arabaları hiç dikkatimi çekmezdi. Artık zabıtaları gördüğümde başka bir duyguya kapılıyorum.”

“Geleceğe dair planladığım çok bir şey yok, çünkü ihraç olmuş pek çok arkadaşım tekrar girdikleri işlerden de çıkarıldılar. Bütün kapılar kapanıyor bizlere. Mumları kendim yapıp satmak istedim ama bunun bir öğrenme süreci var ve bu çok pahalı. O yüzden alıp satmaya devam ediyorum.”

“Eskiden de çok aydınlık şeyleri sevmezdim, ışıkları kapatıp mum yakardım. O küçücük şeyin odaya yaydığı ışık bana hep huzur verirdi. Mum karanlığın içinde bir umut vadediyor. Şimdi de mum satıyorum. Demek ki gerçekliğe ulaşmak için ihraç olmak gerekiyormuş.”

O HİKAYENİN İÇİNE GİRDİM

İhracın ardından sosyoekonomik algısının iyi yönde değiştiğini ifade eden Çelik, artık içinde yaşadığı dünyayı da daha farklı gördüğünü söylüyor: “Bu gördüğünüz sokaklardan kaç kere geçmişimdir şimdiye kadar… Ama bu tezgahlarda bir şey satanlara hiç dikkat etmezdim. İhraç olduktan sonra bu çelişkiyi çok yaşadım. Pazarda peynir sattığım zaman da bu duyguyu yaşamıştım. Zamanında ne kadar umursamaz davranmışım… Oysa hepsinin bir hikayesi var. Ben de o hikayenin içine girdim şimdi. Bunu görmemişim bugüne kadar. Bunu görmek için bu tarafa geçmem gerekiyormuş.”

ONLAR GİBİ OLMAMIZI İSTİYORLAR

Gündelik hayatında işi dışında pek bir şey değişmediğini ve işini elinden almalarının onu daha farklı bir insan yapmadığını belirten Çelik, “Memur olmasam da yaşayabiliyorum. Mesela ihraç edildiğim gün barış akademisyenleri için ne yapabileceğimizi konuştuğumuz bir toplantımız vardı, ona katıldım. Sınavlarıma girdim. İşimizi elimizden aldıklarında biz ölecekmişiz, bitecekmişiz gibi davranıyorlar. Korkutmak, yıldırmak, vazgeçirmek istiyorlar. Onlar gibi olmamızı istiyorlar ama ben onlar gibi olmayacağım.”, diyerek dirayetini koruduğunu dile getiriyor.

KADINLARIN BU MÜCADELEYE SIKI SIKI TUTUNMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM

Sibel Çelik, her şeyden öte bir kadın olduğunu vurgulamaktan kaçınmıyor ve kadınlık bilincini verdiği ve vereceği mücadelelerin temeline yerleştirerek kadınlara mesaj vermeyi de es geçmiyor:

“Yeniden bir şeyler yapabileceğimizi görsünler. Yine üretebiliyorum. Kadın kimliğimden dolayı bunu daha da fazla önemsiyorum. Eve mahkum olmamak, sokakta olmak, üretimin içinde olmak çok önemli. Özellikle kadınların bu mücadeleye sıkı sıkı tutunması gerektiğine inanıyorum. Kadınlar asla vazgeçmemeli. Bizim yaşama alanlarımızı zaten kısıtlıyorlar. Bu yüzden onlara verilecek en güzel cevap sokakta olmak, yaşamın içinde olmaktır.’’

Kaynak: gazeteduvar.com.tr 11.11.2017


Eklenme Tarihi : 14.11.2017
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 248831 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    böyle bir kız için çanım kurban olsun helal olsun boyun bükmeyip sendikasını dğiştirmemiş. lgbt`le saygı duymuş ama homofobiklerden bin kat delikanlı çünkü yalaka değil dik durmuş. Özel halini araştırmaya çalışan kalın kafalı müfettiş ilk önce nasıl çağdaş düşünüp çağdaş dağranmayı öğrensin. Müdür dersimli olduğu için yanlı dağranmış Yozgatlıya nasıl davrandıysa tuncelliyede aynı davransın. herkesin bir hatası olsada hatasından dolayı yanlş davranmasın hatasına hoş görü ile karşılasın. ben Hanefiyim ama Suniler aleviler gibi ileri görüşlü olsa idi biz Avrupalı gibi olup ilerlerdik. ülke laiklik düşmanı insanların eline geçerse Ortadoğu ülkesi gibi oluruz. birbirimizi boğazlarız. lgbt`lilere ve alevilere saygı duyulacak yopaz homofobiklere, faşistlere, laiklik düşmanlarına karşı olacağız. Hetero olacağız ama homofobik olmayacağız. eşcinsellerede saygı duyacağız. Bölücülere karşı çağdaş kafa ile bilinçli olarak mücadele edeceğiz. İnsanlar arasında ayrım yapmayacağız. her inanç, etnik, meshep, fikir, yaşam tarzından olan insanlar ile ortaklaşa barış içinde yaşıyacağız.
Yazan : olgunAP51     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Dersim i kim kimin emri ile bombaladığı belli. Ayrıca konunun Alevi Sünni çekişmesine çekildiği ni sezdim. Ortada bir mağduriyet var ama konu mezhepsel değil. Sadece homofobik bir müfettişinin kendince işten atmak için lgbt üzerinden gitmesidir. Alevi olman hemen mağdur u oynamya gerek değil.
Yazan : Tatmineder     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Helal sana..
Yazan : Tatli34     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Muhteşemm
Yazan : Istt_34     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Unutma ki Kürt olmayıp kalbi senin yanında olan benim gibi milyonlar var bu ülkede.
Yazan : ay_carmela     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    senin zaten dersimli olman faşist zihniyetler in gözünmde kafadan bir sıfır yeniksin... alevi olman da tuzu biberi zaten... kendileri fetö okullarında okuyanlar düplomalı diplomasız göya saygın brokratlar önce o diplomaların nerden aldıklarını araştırsınlar ve hesabını versinler... bu zihniyetler zaten kafaya koymuşlar biri dur demedigi sürece kılcal damarlarımıza kadar engellemeye çalışacaklar tam bir vürüsle oysa kendileri...lgbti ler kadar taş düşsün başınıza dünyayı eşcinseller ve kadınlar yönetsin. kendilerini hetero diye bize kakalamaya çalışan zavallı bir çok yöneticiler...!!!
Yazan : sonmekdup     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    Hepimizin gerçekten de bir hikayesi var. Güvenli bölgeden çıkınca kendinle baş başa kalıyorsun ve yaşamak için en küçük ayrıntıya bile dikkat etmek zorundasın.
Yazan : baydost     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Çankaya Belediyesi’nden HIV farkındalık broşürü Çankaya Belediyesi’nden HIV farkındalık broşürü
   Çankaya Belediyesi, “Bugün için pozitif bir adım, yarın için güvenli yaşam” diyerek HIV’e ilişkin broşür yayınladı. Halk Sağlığı Merkezi’nde ücretsiz ve anonim hızlı HIV testi hizmetinin yanı sıra danışmanlık hizmeti de veren belediyenin broşüründe HIV ve AIDS’e ilişkin bilgiler paylaşılıyor. ...

Haber | Erdoğan`dan CHP`ye `eşcinsel kotası` tepkisi Erdoğan`dan CHP`ye `eşcinsel kotası` tepkisi
   Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde 41. Muhtarlar Toplantısı`nda muhtarlara hitap etti. Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde CHP`li Bursa Nilüfer Belediyesi`nin mahalle komiteleri seçimlerinde eşcinsel kotası getirmesine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı şunları söyledi; "NEREYE...

Haber | ALMANYA’DA ÜÇÜNCÜ CİNSİYET KANUNEN TANINDI ALMANYA’DA ÜÇÜNCÜ CİNSİYET KANUNEN TANINDI
   Almanya’de Yüksek Mahkeme parlamentoya ‘interseks’ bireyleri (üçüncü cinsiyet) tanıma şartı getirdi. Böylelikle Almanya, ‘interseks’ bireylerin, kendilerini kadın ya da erkek olarak tanımlamama hakkını tanıyan ilk Avrupa ülkesi oldu Almanya Federal Mahkemesi, geçen çarşamba aldığı kararda, yürürl...

Haber | EŞCİNSEL ASLANLAR MEĞER “EŞCİNSEL İNSANLARDAN” ETKİLENMİŞ (!) EŞCİNSEL ASLANLAR MEĞER “EŞCİNSEL İNSANLARDAN” ETKİLENMİŞ (!)
   Kenya’da, Kültür Bakanlığı’na bağlı bir devlet yetkilisi, ülkedeki Masai Mala Ulusal Parkı’nda eşcinsel ilişkiye giren iki aslanın bu davranışına, parkı ziyaret eden eşcinsel kişilerin neden olduğunu savundu. Kenya Kültür Bakanlığına bağlı Kenya Film Sınıflandırma Kurulu’nun (KFCB) başkanı Doktor...

Haber | FM 2018`DE REGEN FUTBOLCULAR GAY OLDUĞUNU AÇIKLAYACAK FM 2018`DE REGEN FUTBOLCULAR GAY OLDUĞUNU AÇIKLAYACAK
   Football Manager 2018 yöneticisi Miles Jacobson, ortaya çıkan yeni özellik ile homofobiyle savaşacaklarını açıkladı. Football Manager 2018`in betası geride bıraktığımız hafta sonunda yayınlandı. Birçok oyuncu, oyunu oynadıkça yeni özellikle gün yüzüne çıkmaya başladı. Bunlardan biri de oyunun ken...

Haber | Kevin Spacey cinsel tacizle suçlandı Kevin Spacey cinsel tacizle suçlandı
   ABD`li oyuncu Antony Rapp`ın tacizle suçladığı Oscarlı oyuncu Kevin Spacey, resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajda `uygunsuz davranışı` nedeniyle özür diledi ve eşcinsel olduğunu açıkladı. Spacey`nin mesajında şu ifadeler yer aldı: “Anthony Rapp’in oyunculuğuna büyük bir saygı ve hayranlık d...

Haber | Sedef Çakmak, Rainbow Rose Başkanı seçildi Sedef Çakmak, Rainbow Rose Başkanı seçildi
   LGBTİ aktivisti, Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Sedef Çakmak, Avrupalı sosyal demokrat ve sosyalist partilerin LGBTİ ağı Rainbow Rose Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Çakmak yeni görevini KaosGL.org’a, “Dünyadaki diğer LGBTİ oluşumlarıyla dayanışma içerisinde olmak güçlendirici” diye değerlendirdi. ...

Haber | TÜRKİYE’YE GELEN EŞCİNSEL TURİSTLER GEREKÇESİZ SINIR DIŞI EDİLDİ TÜRKİYE’YE GELEN EŞCİNSEL TURİSTLER GEREKÇESİZ SINIR DIŞI EDİLDİ
   İngiltere’den Türkiye’ye gelen iki eşcinsel turist, havalimanında gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edildi. Ülkesine geri gönderilen İngiliz vatandaşı Bilal Sadiq, “Anladığımız kadarıyla, telefonlarımıza bakan memur gördüklerini beğenmedi ve eşcinsel olduğumuz için ülkeye giriş izni vermedi. Şok...

Haber | TARİHİ KARAR! Kaliforniya, Üçüncü Bir Cinsiyeti Tanıyacak İlk Yer Oluyor! TARİHİ KARAR! Kaliforniya, Üçüncü Bir Cinsiyeti Tanıyacak İlk Yer Oluyor!
   Cinsiyete dayalı olmayan konuyu sosyopolitik tartışmaların ön planına getiren uzun, eğitimsel bir yoldan geçiyoruz. Şimdi, Kaliforniya, toplumsal cinsiyet yelpazesinin sosyal yönünü kullanan ve hükümet değişikliğini yürürlüğe koyan ilk devlet oldu. Vali Jerry Brown, resmi olarak üçüncü bir cinsiy...

Haber | LGBT Organizasyonları Doktorların Zorunlu Anal Muayeneye Bir Son Vermesini İstiyor LGBT Organizasyonları Doktorların Zorunlu Anal Muayeneye Bir Son Vermesini İstiyor
   The Human Rights Watch bu korkunç muayeneleri,“etik ve bilimsel olmayan, hiçbir şekilde meşrulaştırılamayacak” olarak kabul ediyor. LGBT organizasyonları, tıbbi derneklerin eşcinsel ilişki ile suçlanan kişilere zorunlu anal muayene yapılmasına bir son vermesini istiyor. Dünya Tıp Örgütü Genel ...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi