|   Maskeleri attılarLGBT(lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel) Kocaeli İnisiyatifi’nin İzmit’teki ilk etkinliği Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleşti.  LGBT Kocaeli İnisiyatifi ile Kocaeli Kadın Emeği Kollektifi’nin birlikte düzenlediği etkinlikte, Halk Eğitim Merkezi Salonu tamamen dolmuştu.
 
 Dileyen herkesin ücret ödemeden katılabildiği etkinlikte  “Benim çocuğum” isimli belgesel film gösterildi.  Filmde LGBT İnisatifini oluşturan bireylerin ve ailelerin karşılaştığı zorluklar, örgütlenme süreci anlatılıyordu. Film gösterisinin ardından konuşmalar yapıldı.  Eğitim Sen Kocaeli Şubesi adına konuşan Nazlı Umuttepe  “Tek tip eğitim yapısı toplumu muhafazakarlaştırıyor. Biz Eğitim Sen olarak her türlü baskıya karşı direneceğiz” dedi.  Kadın Emeği Kolektifi üyesi Müşerref Ubuz da toplantıda konuştu.  LGBT Kocaeli İnisiyatüifi adına konuşan inisiyatif üyesi şunları söyledi: “Böyle bir kitleye hitap ettiğimiz için gururluyuz.  Maskelerin altında yaşamak zorunda kalan bizler, bütün yaşam alanlarında saklanmak zorunda kaldık.  Artık LGBT İnisiyatifi mücadelesi ile maskelerimizi atıyoruz. Toplum içinde gözükmeyen çok önemli bir kesimi oluşturduğumuzun farkındayız.  Aşklar, yaşam hetoroseksüel değildir.  Tacize maruz kalanların, öldürülenlerin toplumun bir parçası olduğu unutulmamalıdır.”
 
 Kaynak:    ozgurkocaeli.com.tr   16.11.2014
 | 
										
											| 
 
 | 
										
											| Eklenme Tarihi : 16.11.2014 | 
										
											| Haber Editörü : PikeAS | 
										
											| «« GERi | 
										
											| Bu haber 507189 kez okundu. 
 | 
| Haberi Paylaş
 | Face 
  | Blog 
  | Frien 
  | Mysp 
  | Twit 
  |  
 
 | 
										
											| Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.
 
 
 
													Yorum yazmak için login olunuz
														| Habere Yorum Yaz |  
														| 
 |  
														| 
 bayramda YURT GAZETESİ nde ZEKİ MÜREN in yaşamını anlattım. Nedense lgbt uyelerinin hiç birinin dikkatını çekmedi. halbuki başta GABİLE yetkililerinin bu konuyu ele almaları  gerekirdi. meraklıları için duyuruyorum. internetten girin okuyun. hem YURT, ŞOK , YENİASIR, SOZCÜ gazetelerini okusunlar. göksenin çakmak
															
															Yazan : nar  Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.) |  
														| 
 |  
														| 
 ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK OLMUS EMEĞİ GEÇENLERE TŞK EDERİM BU TÜR ETKİNLİKLER HER İLDE OLMALI VE HALK AYDINLATILMALI 
															
															Yazan : bozbey  Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.) |  
 
 | 
										
											| 
 |