Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1773 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | KaosGL 25 Yaşında: “Bu Karamsarlık İçinde Kutlamamız Gereken Bir Mücadelemiz de Var

KaosGL 25 Yaşında: “Bu Karamsarlık İçinde Kutlamamız Gereken Bir Mücadelemiz de Var"


KaosGL`den Yıldız Tar, "Toplumsal hareketlerde üç ana safhadan bahsedilir: Görünürlük mücadelesi, tanınma ve eşitlik. Türkiye nezdinde görünürlük ve tanınma arasında gidip geliyoruz" diyor.

KaosGL bu sene Türkiye’de LGBTİ mücadelesinde çeyrek asrını tamamladı. Bu yıldönümüne de ironik bir şekilde Ankara Valiliği’nin OHAL kanununa dayandırdığı ama OHAL’in ardından sonlandırmadığı, hukukçuların bile anlamlandıramadığı “süresiz LGBTİ etkinliği yasağı”yla girdiler.

Tam da derneğin 24. yılını doldurduğu gün KaosGL’den Yıldız Tar’la buluştuk. Ankara merkezli bir örgüt olarak Ankara’daki yasaktan nasıl etkilendiklerini, bu yasağın diğer illere yansımalarını, insan hakları ve LGBTİ’lerin insan haklarındaki küresel krizi ve biraz da popüler kültürde LGBTİ meselesini konuştuk.

Ankara merkezli bir örgüt olarak son bir senedir çalışmalarınızı nasıl devam ettiriyorsunuz?

Toplantı ve örgütlenme özgürlüğü elinden alındığında nasıl devam edilebilirse, öyle devam ediyoruz. Daha çok yayıncılık faaliyetleri öne çıkmaya başladı. Çünkü fiziki olarak toplanmak bir risk getiriyor. Sadece LGBTİ derneklerinin etkinliklerini kapsayan bir şey değil, başka alanlarda çalışan örgütlerin LGBTİ konulu etkinliklerini de kapsayan bir şeye dönüştü. Geçtiğimiz günlerde polis, Ankara Barosu’nun film etkinliğini basarak filmin gösterimini engelledi. Şu an Ankara’da içinde LGBTİ geçen bir etkinlik yapmak mümkün değil.

Biz ne yaptık? Bir yandan medya oluşumumuz olduğu için medya faaliyetlerimizi arttırdık. Klasik anlamda haberciliğin dışında, web sitesini LGBTİ kamuoyu ile iletişime geçtiğimiz bir alana çevirdik. Ayrıca daha fazla danışmanlık faaliyeti gerçekleştiriyoruz, ihlale uğrayanları gerekli kuruluşlara yönlendiriyoruz ve bir ağ oluşturmaya çalışıyoruz.

Biz sadece Ankara’da etkinlik yapan, Ankara’da varolan bir örgüt değildik. Türkiye’nin birçok yerinde etkinlik yapıyorduk ve yasağın ardından bunları çoğalttık. Aslında Ankara’daki yasağı ülke genelinde bir dayanışmayla kırmaya çalıştık.

KaosGL.org’u bir iletişim platformuna dönüştürmeye çalıştığınızı söyledin. Yasakla birlikte size ulaşanların sayısı arttı mı? Yasağa bağlı nasıl bir hareketlenme oldu?

Yasakla birlikte çeşitli illerden gelen dayanışma mesajları çok güçlendirdi. Bugüne kadar hep “yalnız değiliz” cümlesini kurardık ve duyardık, ama “Yalnız değilsiniz” cümlesini duymak beni çok etkiledi.

LGBTİ örgütleri dışındaki örgütlenmelerden mi bahsediyorsun?

Hayır, LGBTİ örgütlerinden bahsediyorum.

Peki yasaktan sonra LGBTİ örgütü olmayan hak örgütleriyle, meslek örgütleriyle çalışmalarınız arttı mı?

Bu konuda resmin çok parlak olduğunu düşünmüyorum. Yasak açıklandığı dönem söylemsel düzeyde olumlu adımlar atıyor gibi görünseler de, şu an gündemlerinde olan bir konu değil.

Hep “çok daha büyük meseleler varken LGBTİ meselesiyle mi uğraşılacak” denirdi. LGBTİ meselesi büyük bir meseleye dönüşüp, nadir rastlanılan bir şekilde süresiz yasak ilan edildiğinde diğer insan hakları örgütlerinin bunu bir insan hakları meselesi olarak görüp çok daha yoğun bir şekilde bununla mücadele etmesi gerekirdi. Böyle bir şey olmadı.

Yasak ilan edildiğinde bir röportaj yapmıştık ve o röportajda da hak örgütlerine böyle bir çağrıda bulunmuştun. Destek gelmedi mi yani?

Ankara’da kadın örgütlerinden destek geldi. Feministlerle senelerdir süren dayanışmanın sonucunda birçok feminist oluşumla birlikte bir şeyler yaptık. Ama anaakım insan hakları hareketinin Türkiye’de durduğu yer, sadece kendisini insan hakları hareketi olarak gören bir yer. İnsan hakları örgütlerinin yaşadığı sorunlar, o örgütün yaşadığı sorunlardan ibaret görünüyor. İnsan hakları çalışmaları sıralanırken, LGBTİ’lere değinilmiyor bile. Bu çok can acıtıcı bir şey. Tabii ki çalışmalarında, raporlarında LGBTİ haklarına yer vermeye çalışan bir gelenek de var. Ama anaakım insan hakları hareketinde bu yok.

Artık “LGBTİ’lere ulaşamıyoruz” diye bir mazeret de yok. LGBTİ’ler neden o toplantılara gelmiyor? Çünkü oraya geldiklerinde ayrımcılığa uğrayabileceklerini düşünüyorlar. Orası onlar için bir kamu kuruluşundan farklı değil. Kimse LGBTİ’lere oraya gelirse ayrımcılığa uğramayacağının garantisini vermiyor, bu söylemin bir parçası haline gelmiyor. Bu da bir tür “değerli yalnızlığa” dönüşüyor; değerli çünkü hala sembolik bir önemi var. “Ya ne kadar kötü şeyler yaşanıyor” noktasında bir değer atfediliyor.

Yasakla birlikte ihlaller arttı mı?

Şu anda sayı olarak söyleyemem, raporumuz henüz bitmedi ama gözlemimiz arttığı yönünde. Örneğin OHAL’e paralel bir şekilde, Ankara’daki trans seks işçisi kadınlara polis baskısının arttığını görüyoruz.

Bu durum sadece Ankara için geçerli değil sanırım.

Hayır, değil. İzmir’de Alsancak’ta geçtiğimiz sene trans kadınlar sokağa çıkamadıklarını söylüyordu. Bornova Sokak, trans kadınların yoğun olarak yaşadığı bir yerdi ve sokağın girişinde ve çıkışında polis bekliyordu. Trans kadınlar sokağa çıktıkları anda para cezalarıyla, şiddete varan uygulamalarla ve keyfi gözaltılarla karşılaşıyorlardı.

Ankara’da daha geçen hafta zabıtalar trans kadınların evden çıkmalarını engelleyen, onlara şiddet uygulayan ve yetkilerini aşan uygulamalara imza attılar.

İstanbul’da geçtiğimiz ay Esra Ateş karakolun dibinde, Beyoğlu Karakolu’na 100 metre mesafede boğazı kesilerek öldürüldü. Fail ifadesinde soğukkanlı bir şekilde öldürdükten sonra eşyaları alıp, kendi evine gittiğini, duş aldığını, ne kadar rahat hareket ettiğini anlattı. Bu durum, nefret cinayetlerinde alışık olduğumuz bir durum. Ama bir yandan da bu cesareti veren, bunu arttıran şey bu yasaklar.

Onur Yürüyüşü’nün yasaklandığı, başkentte LGBTİ etkinliği yapmanın mümkün olmadığı bir yerde, failler cesaretlendiriliyor.

“Kendisini LGBTİ’lerin karşısında konumlayan medya, güç kazandığını hissetti, hak temelli medyanın haber sayısı azaldı”
Yani nefret saldırısında bulunduklarında devletin onların yanında olacağını mı düşünüyorlar?

Aynen öyle. Cezasızlık her zaman sistematikti ama sokağa çıkması, söyleşi-panel düzenlemesi yasaklanmış bir gruba saldırmak çok daha meşru görülüyor. Tehlikeli olan kısım da bu. Türkiye tarihinde her zaman idari yasaklarla karşılaştık. Ama özellikle genel ahlak, toplum sağlığı, hassasiyetler dediğinizde yeni bir dönem açıyorsunuz. Ben yasaklayayım, LGBTİ’ler öldürülsün, günün sonunda LGBTİ’ler hiçbir şekilde varolamasın…

Bir dönem bir toplumsal dönüşüm ve farkındalıktan bahsediyorduk. Bu yasak, bahsedilen farkındalığa yönelik de bir müdahale. Hekimlerin bile homofobik uygulamalara başvurduğunu görüyoruz.

Bu uygulamaların OHAL ve OHAL’in kalkmasından sonra da devam eden yasak ikliminden ayrı olduğunu düşünmüyorum. Bir keyfiyet sağlıyor.

Bir diğer mesele medya. Geçen seneki raporumuzda haberlerin yarısında hak ihlali olduğunu söylüyorduk. Bu sene daha rapor çıkmadı ama çok daha fazla hak ihlali olduğunu düşünüyorum. Bu medyanın değişimiyle ve tekelleşmesiyle de alakalı ama fütursuzca saldırılar söz konusu. Mesela Yeni Akit LGBTİ’leri hep hedef alırdı ama bu kadar sıklaşması yasağın getirdiği bir şey. Kendisini LGBTİ’lerin karşısında konumlayan medya, güç kazandığını hissetti. Daha hak temelli diyebileceğimiz medya da daha az haber yapmaya başladı.

Yasaklarla birlikte haber konusu da azaldı.

Haber azaldı ama haberin azalmasının dışında otosansür de var. Çünkü artık sen tehlikeli bir konumdasın. “Yaşam haberinin bir yerine koyayım, ilgi çeker”den çıkıp, tehdit olarak algılanan bir şeye dönüştü.

Kamunun LGBTİ’lere karşı çatışmacı bir pozisyona konumlandığı ve bu gerçekliği “mücadele edilmesi gereken bir şey” olarak gördüğü bir dönemin içerisindeyiz.

“Farkındalık konusunda yıllar önceki noktaya döndük”
Bu noktada şunu merak ediyorum, “toplum sağlığı”, “genel ahlak” gibi gerekçelerle ilan edilen bu yasak öyle irrasyonel bir zemine oturmuş durumda ki, tartışmaya da açılamıyor. Bir LGBTİ örgütü olarak bununla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Bundan belki 5 yıl önceye kadar “cinsiyet kimliği nedir, eşcinsellik neden hastalık değil, suç değil, vs..” gibi tartışmaların safhasının geçtiğini, artık istihdamda ayrımcılık, sağlık hakkına erişim gibi konuları daha çok konuşmamız gerektiğini söylerken, hayat sana şaka yapıyor ve Ankara Valiliği “toplum sağlığı” diyerek eşcinselliğin hastalık olduğunu; “genel ahlak” diyerek bunun ahlaksızlık olduğunu, “kamu güvenliği” diyerek suç olduğunu iddia edebiliyor ve seni fabrika ayarlarına geri döndürüyor. Bu çok trajikomik bir durum; iki ileri – bir geri….

Bir yandan da hak mücadeleleri başka alanlarda da böyle.

“Haklardaki sefalette maalesef yalnız değliiz, bu küresel bir sorun”
Evet, hak kazanımlarında küresel bir gerileme olduğu konuşuluyor. LGBTİ hakları açısından bunu nasıl değerlendirirsin?

Bazen Türkiye’de her şey kötüye gidiyor ve yalnızız, diye düşünüyoruz ama maalesef felaket ve haklardaki sefalette yalnız değiliz. ABD’de Trump yönetimiyle translar orduya alınmamaya başladı, cinsiyetsiz tuvaletlerin ulusal ölçekte bir krize dönüştü nefret saldırıları gerçekleşti. Obama döneminde bir LGBTİ özel elçisi pozisyonu yaratılmıştı ve küresel anlamda LGBTİ haklarının gelişmesi için çalışacak bu pozisyon Trump geldiğinden beri boş duruyor. Zaten ABD’de Obama döneminde evlilik eşitliği tartışmasında bir özgürlük illüzyonu yaratılmıştı, ama özellikle siyah ve Latin trans kadınlara yönelik nefret saldırılarının yüksek olduğu bir ülkeden bahsediyoruz.

Biraz daha aşağıya indiğimizde Latin Amerika’dan LGBTİ aktivistlerinin kaçırıldığı, işkence gördüğü ve öldürüldüğü haberleri geliyor.

Biraz daha kendimize yakın coğrafyaya bakalım. Geçtiğimiz günlerde Gürcistan’da tüm Kafkas ve Balkan ülkelerinden LGBTİ aktivistleriyle tartışma imkanı bulduk. Onların aktardığına göre, Gürcistan’da AB’yle ilişkiler nedeniyle farklılaşma başlamış olsa da Ortodoks Kilisesi’nin yoğun şiddeti ve baskısı altında yürüyen bir LGBTİ mücadelesi var.

Ermenistan’da Kadife Devrim yaşandı ama oradaki LGBTİ aktivistleri hala endişeli. Haziran’da LGBTİ aktivistleriyle konuştuktan bir ay sonra, bir LGBTİ aktivistinin linç girişimine maruz kaldığını duyduk.

Rusya’nın durumu ortada. Maalesef son dönemde Rusya en benzediğimiz ülkeye dönüştü. Eşcinselliği suç olarak tanımlamasa da, propaganda yasağı getirdiler.

“Devletlerin daha fazla fail olduğu karamsar bir tablo”
Ankara’daki yasağa çok benzemiyor mu?

Çok benziyor. Ankara’daki yasak idari olduğu için kanuna dönüşmüş değil, ama zihniyeti, uygulaması ve sonuçları açısından çok benziyor. “Ben seni yasaklamıyorum ama senin herhangi bir şey yapmanı yasaklıyorum” diyor.

Ukrayna’da geçtiğimiz sene bir gey bar bombalandı. Mısır’da bir konserde gökkuşağı bayrağı açıldığı için bir “eşcinsel avı” başlatıldı ve 200 kişi gözaltına alındı. Mısır’dan haber alamıyoruz.

IŞID’in yaptıklarını biliyoruz. İran idamların sürdüğü bir ülke.

Biraz daha batıya gittiğimizde Belgrad biraz daha olumlu bir örnek gibi görünüyor, en azından Onur Yürüyüşleri yapılıyor. Ama orada yaşan LGBTİ aktivistlerinin söylediği şey de şu: “Evet, artık lezbiyen bir başbakanımız var ama bu benim işe alınmamı kolaylaştıran bir şey değil, sokakta saldırıya uğramayacağımın garantisi değil”.

Küresel anlamda insan haklarının ikinci plana atıldığını görüyoruz. Devletlerin daha fazla fail olduğu karamsar bir tablonun içindeyiz.

Popüler kültürde LGBTİ görünürlüğü
Tuhaf olan, bir taraftan bunlar olurken bir taraftan da LGBTİ meselesinin popüler kültürün bir parçası haline gelmesi. Bu hem Türkiye’de hem dünyada geçerli. Yani LGBTİ haklarını popüler kültürde savunarak rant elde ediliyor ama saldırılar, ayrımcılık devam ediyor. Türkiye’den son örnek Hande Yener’in Love Wins şarkısı. Hepsi bir arada yaşanıyor.

Hande Yener’in Love Wins şarkısı korkunç bir pazarlama örneği. Birincisi şarkıyı yazan erkeğin açıkça homofobik beyanlarda bulunmuş olması, ikincisi ise Hande Yener’in İntizar meselesindeki tavrı. Yener, İntizar’ı cinsel yönelim temelli ayrımcılıkla işten çıkaran yapım şirketini savunan paylaşımlar yaptı ve Hande Yener Onur Yürüyüşleri’ne katılan, bu nedenle gey ikonlarından olan biri. Çok sevilen, beğenilen bir kişi kendi çıkarı söz konusu olduğunda LGBTİ haklarını umursamıyor. Çok ikiyüzlü bir şekilde böyle bir şarkı yapıp, kendini temize çıkarabileceğini düşünüyor.

Dünyada birçok sanatçı, cinsel kimlik ve cinsel yönelimleri işlerinin bir parçası haline getirmeye başladı, sadece vitrine koymuyorlar. Dinleyicilerine, ulaşabildikleri kitleye LGBTİ haklarını savunduklarını, bunun insan hakkı olduğunu söylemeye başladılar. Bir gerileme oluyor ama LGBTİ örgütlenmesi de artık dünyada güçlü bir örgütlenme.

Emmy, Oscar törenlerinde çıkan filmleri görüyoruz. “Homoseksüellik endişesi”ni aşıp, insanlar “evet, eşcinsel de olabilirim, olmayadabilirim, bunun konumuzla ne alakası” var dediğinde, bu kalkan yükle birlikte daha kaliteli işler üretildiğini, hem sanatsal hem toplumsal anlamda huzurlu bir yere evrildiğimizi görüyoruz.

“Türkiye’de görünürlük ve tanınma arasında gidip geliyoruz, eşitllik safhasına geçemedik”
Haklardaki gerilemeler ve yasaklamalar, LGBTİ varoluşların artık inkar edilemez olmasından da kaynaklanıyor olabilir mi?

Olabilir. Birden birilerinin aklına esip gelişen bir şey değil sonuçta. Toplumsal hareketlerde üç ana safhadan bahsedilir: İlki görünürlük mücadelesi. Ardından tanınma ve sonra da eşitlik ve özgürlük.

Türkiye nezdinde görünürlük ve tanınma arasında gidip geliyoruz. Ben umutsuz değilim çünkü cin şişeden çıktı. LGBTİ’ler dolaptan çıkıyorlar. Tüm baskıya rağmen Onur Yürüyüşü’ne bir kişinin katılması bile 50 bin kişilik bir yürüyüşe bedel.

Demin ABD’den bahsederken aklıma Caitlyn Jenner’ın Trump yönetimini desteklemesi geldi. Muhafazakar yönetimler de kendi yanlarında örgütleyebildikleri yüksek profilli LGBTİ’lere başvuruyor mu? Bunun devamında, kabul görmek için sisteme asimilasyon ya da muhafazakarlaşma oluyor mu?

LGBTİ toplumu, diğer gruplara oranla, kendi içinde çok daha çeşitli. Örneğin ulusal meselelerde bağlayan bir coğrafya ve aileden aktarılan özellikler vardır, inanç da öyle.

LGBTİ’ler dediğimizde toplumlar, coğrafyalar, inançlar ve siyasi görüşler yelpazesinin her yerinde olan bir gruptan bahsediyoruz. Tek kesişen nokta cinsel yönelim, cinsel kimlik oluyor.

Buradan yola çıkarak Caitlyn Jenner’ın muhafazakar bir yönetimi desteklemesi yeni bir fenomen değil ama desteklediğini söyleyebilmesi yeni bir fenomen. Reagan’ı destekleyen eşcinsel ve translar da vardı ama ondan eşcinsel ya da trans olduklarını söyleyemiyorlardı, Reagan’ı desteklediklerini söylüyorlardı. Artık eşcinsel kimliklerini ya da trans kimliklerini saklamadan, bu kadar görünürken destekleyebiliyorlar.

Türkiye’de de bu çeşitlilik var ama baskı insanların daha fazla gizlenmesine yol açıyor. Şiddet ve ayrımcılığın en temel özelliklerinden biri insanları gizlenmeye zorlaması. Bir insanın kimliğini gizlemek zorunda kalması başlı başına bir hak ihlali. Bu gizlenmenin ne kadar yaygın olduğunu KaosGL’nin istihdam anketlerinde görebilirsiniz. Baskılar, kendin olabilme özgürlüğünü elinden alıyor.

ABD’de “sorma-söyleme” vardı. Türkiye’de “yatak odanda ne yapıyorsan yap, dışarı çıkma” var. Ki artık yatak odalarına kadar gizli kamera yerleştirildiğini, o görüntülerin tartışıldığını görüyoruz.

Bu sene yasaklarla birlikte olsa da, 25. yılınıza girdiniz. Bu sene için planlar var mı?

24 bitti, 25’ten gün aldığımız sivil toplum deneyimimizi kutlamak istiyoruz. Tüm bu olumsuz iklime rağmen, nerelerden geçtiğimize bakmak, o dönemleri hatırlamak ve hatırlatmak istiyoruz. Beraber yol yürüdüğümüz, yolu KaosGL’den geçen, dergiyi okuyan insanlara “gelin beraber hatırlayalım” diyeceğiz. Hem mücadelemizi kutlayalım çünkü bu karamsarlık içinde kutlamamız gereken bir mücadelemiz de var. Nostalji değil, köklerimize baktığımız bir sene geçireceğiz. Bugüne kadar yaptığımızın dışında işler yapmaya çalışacağız. (ÇT)

Kaynak: bianet 29.09.2018


Eklenme Tarihi : 02.10.2018
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 179475 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Yazı çok güzel olmuş. Gerçekten de, eşcinsel haklarında bir gerileme var. Mesela insanlar hala eşcinselleri işyerlerinde barındırmıyorlar. Sizinle uğraşan size hakaret eden, sizin müdürünüze gidip, BUNU HEMEN İŞTEN AT, REZİL OLUCAZ VALLAHA.. YOKSA SEN DE Mİ SAPIKSIN? şeklinde söyleyen ve o LGBTI birey işten atılana kadar herşeyi yapan insanlar var bu ülkede. İşin kötüsü, bu konular 25 yıldır yazılıp çiziliyor, söyleniyor; ama değişen hiç bir şey olmuyor. ALT TARAFI BİR İBNESİN, GİT DE FUHUŞ YAP... şeklinde kalıplaşmış düşünce, insanların GÖZLERİNDEKİ NEFRET bir türlü değişmiyor...
Yazan : Calgary     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | DÜNYADA BİR İLK! O Ülkede Artık Homofobi ve Transfobinin Cezası 3 Yıl Hapis! DÜNYADA BİR İLK! O Ülkede Artık Homofobi ve Transfobinin Cezası 3 Yıl Hapis!
   İsviçre ulusal konseyinde yapılan oylamada, herhangi bir bireyi cinsel yönelimine veya kimliğine göre ayrımcılığa maruz bırakmak 118 oy ile yasadışı kabul edildi. Bundan sonra transfobi veya homofobinin cezası, 3 yıla kadar hapis. Milletvekili Mathias Reynard, kararı Twitter’da basit bir “Zaf...

Haber | Eşcinsel Evlilik Gay ve Biseksüel Erkeklerin Sağlığına İyi Geliyor Eşcinsel Evlilik Gay ve Biseksüel Erkeklerin Sağlığına İyi Geliyor
   Evlilik eşitliği, Vanderbilt Üniversitesi’nde yapılan çalışmaya göre kuir erkeklere iyi geliyor. Yapılan çalışmada, eşcinsel evliliğin sağlık ile alakalı konularda gözle görülür bir artışa sebep olduğu saptandı. Çalışmada Hastalık Kontrol Merkezi’nin 2000 ile 2016 arasındaki verileri kullanıldı....

Haber | Cemil İpekçi: Eşcinsellik konusunda ağzımızı açarsak Türkiye karışır Cemil İpekçi: Eşcinsellik konusunda ağzımızı açarsak Türkiye karışır
   Modacı Cemil İpekçi, geçmişte iki kez AK Parti`ye oy verdiğini ve Gezi olayları sırasında gönlünün kırıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın iki yıl daha görevine devam etmesi gerektiğini söyleyen İpekçi ayrıca, "Eşcinsellik konusunda ağzımızı açarsak Türkiye karışır" dedi. Cemil...

Haber | OYUNCU “OSMAN SONANT”A “BİR EŞCİNSELİ OYNAR MISINIZ?” DİYE SORULDU VE… OYUNCU “OSMAN SONANT”A “BİR EŞCİNSELİ OYNAR MISINIZ?” DİYE SORULDU VE…
   Onedio’nun sorularını yanıtlayan oyuncu Osman Sonant, “Bir eşcinseli oynamaktan çekinir misiniz?” sorusunu cevapladı. Daha önce pek çok sinema filmi ve “Fi”‘de izlediğimiz, son günlerde “Ufak Tefek Cinayetler”in kadrosuna katılan Osman Sonant, Onedio’nun sorularını cevapladı. Sonant “Bir eşcinse...

Haber | EKRANDA HER TÜRLÜ ŞEYİ KONUŞURKEN “BİSEKSÜEL” DEMEYE ÇEKİNDİLER EKRANDA HER TÜRLÜ ŞEYİ KONUŞURKEN “BİSEKSÜEL” DEMEYE ÇEKİNDİLER
   Beyaz TV’nin sunucuları Ece Erken ve Bircan Bali, Didem Soydan ile ilgili bir haberde “biseksüel” dememek için kırk takla attılar ve -neredeyse- bu cinsel yönelimi sapkınlık gibi sunmaya çalıştılar. Didem Soydan’ın başka bir kadınla sarıldığı görüntüleri ekrana getiren Beyaz TV, bu fotoğrafları “...

Haber | CEMİL İPEKÇİ “NEDENSE” YİNE CİNSEL HAYATINI KONUŞTU: MUSLUK KAPANDI CEMİL İPEKÇİ “NEDENSE” YİNE CİNSEL HAYATINI KONUŞTU: MUSLUK KAPANDI
   Son yıllarda yaptığı işler yerine “nedense” sadece özel hayatı ve biseksüelliğinin altını çizen açıklamalarda bulunan ünlü modacı Cemil İpekçi, cinsel hayatıyla ilgili “Kadınlara karşı artık musluk kapandı” dedi. Türkiye’nin en renkli simalarından modacı Cemil İpekçi Posta’ya verdiği röportajda ö...

Haber | YUNANİSTAN’DAKİ LGBTİ+ AKTİVİSTİ ZAK KOSTOPOULOS LİNÇ EDİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ YUNANİSTAN’DAKİ LGBTİ+ AKTİVİSTİ ZAK KOSTOPOULOS LİNÇ EDİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ
   LGBTİ aktivisti Zak Kostopoulos Atina’da linç edilerek öldürüldü. Medya, “hırsızlık yaparken oldu” dedi. İnsan hakları savunucularının ortaya çıkardığı görüntülerde ise yaşananlar açığa çıktı. Gazete Duvar’dan Nikolaos Stelya’nın haberine göre Atina’dabir kuyumcuda hırsızlık yaptığı iddia edilen ...

Haber | ALMANYA’DA BİR SENEDE 7BİN EŞCİNSEL ÇİFT EVLENDİ ALMANYA’DA BİR SENEDE 7BİN EŞCİNSEL ÇİFT EVLENDİ
   Almanya’da eşcinsel çiftlerin evlenmesine izin veren yasanın yürürlüğe girmesinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Şimdiye kadar 7 binden fazla çift evlendi. Almanya’da 1 Ekim 2017 tarihinde eşcinsel çiftlerin evlenmesine izin veren yasa yürürlüğe girdi. Evanjelik Basın Servisi’nin (epd) resmi m...

Haber | EŞCİNSEL OLDUĞU İÇİN MESLEĞİNDEN MEN EDİLEN HAKEMİN TAZMİNATI YARGITAY’DAN DÖNDÜ EŞCİNSEL OLDUĞU İÇİN MESLEĞİNDEN MEN EDİLEN HAKEMİN TAZMİNATI YARGITAY’DAN DÖNDÜ
   Eşcinsel olduğu için hakemlik yapması engellenen Halil İbrahim Dinçdağ’ın Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF) aleyhine açtığı ve 23 bin TL tazminat kazandığı dava, Yargıtay’dan döndü. Kararda, Dinçdağ’ın yaşadığı olayda, manevi tazminat koşullarının oluşmadığı savunuldu. Cumhuriyet’ten Hilal Köse’...

Haber | ROMANYA, EVLİLİK EŞİTLİĞİNİ ENGELLEMEK İÇİN REFERANDUMA GİDECEK ROMANYA, EVLİLİK EŞİTLİĞİNİ ENGELLEMEK İÇİN REFERANDUMA GİDECEK
   Romanya, ülke anayasasında belirtilen evlilik tanımlamasını 6-7 Ekim tarihlerinde referanduma götürerek eşcinsel evliliklere imkan tanıyan yasayı engellemeye hazırlanıyor. Mevcut yasalarda evlenen tarafların kadın ve erkek olması gerektiği belirtilmiyor. Sandıktan değişikliğe ‘evet’ çıkması halin...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi