Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1968 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | İŞTE EŞCİNSELLİK GENETİK MİDİR SORUSUNU YANITLAMAK İSTEYEN ARAŞTIRMANIN SONUÇLARI

İŞTE EŞCİNSELLİK GENETİK MİDİR SORUSUNU YANITLAMAK İSTEYEN ARAŞTIRMANIN SONUÇLARI


İngiltere`de yapılan bir araştırma "Eşcinsellik genetik midir?" sorusuna cevap aradı. Çıkan sonuçlar hayli ilginç.

Genlerimizin cinsel yönelimimizi nasıl etkilediği hep merak konusu olmuştur. Eşcinselliğin genetik mi yoksa dış etkenlerden mi kaynaklandığı sorusu büyük tartışmalara yol açıyor.

Bu konuda şimdiye kadar yapılan en kapsamlı bilimsel araştırmalardan birisi olan bir çalışmaya göre bir kişinin kendi cinsinden biriyle cinsel ilişkiye girmesinde genetik faktörlerin muhtemelen üçte bir oranında rol oynadığı sonucu çıkıyor.

Ayrıca bu etki tek bir genden değil her birinin değişik oranlarda etki ettiği çok sayıda genden kaynaklanıyor. Çalışma tercihin geri kalan kısmında ise sosyal ve çevresel etkilerin belirleyici olduğunu ortaya koyarak sadece genleri kullanarak kişinin cinsel tercihini öngörmenin mümkün olmadığı sonucuna ulaştı.

Uluslararası çalışmanın baş araştırmacılarından olan ve MIT ile Harvard üniversitelerinin ortaklaşa kurduğu Broad Institute genetikçilerinden Benjamin Neale bilimin eşcinselliğin nasıl normal ve doğal bir şey olduğu konusunda insanların eğitilmesine katkıda bulunmasını ümit ettiklerini belirterek bu durumun genlerimize işlenmiş ve doğal çevremizin bir parçası olduğunu vurguluyor.

Ulusal sağlık kurumları ve diğer ajanslar tarafından finanse edilen ve yaklaşık yarım milyon kişi üzerinde yapılan çalışma kadınlarda ve erkeklerdeki eşcinsel tutumların genetik detaylarının farklılık gösterdiğini ortaya koyuyor.

Dikkat çeken bir diğer nokta da eşcinsel tutumun genleri ile bazı psikolojik rahatsızlıklar ve karakter özellikleri ile ilişkili genler arasında korelasyon bulunması. Fakat araştırmacılar bu kesişmenin sosyal ön yargıya karşı gösterilen direncin oluşturduğu stresten kaynaklanabileceğini belirtiyor.

Tartışma konusu olan çalışmaya bizzat Broad Institute’da çalışan bazı LGBTQ üyeleri itiraz ederek sonuçların gey insanlara karşı bilimi kullanmak isteyen insanların eline malzeme verebileceğini savunuyor.

Endişelerden birisi genlerin eşcinselliği etkilediğinin ortaya konmasının ardından her ne kadar teknik olarak mümkün olmasa da eşcinsel karşıtlarının genlerle oynama ve embriyo seçimi çağrısı yapmasına yol açabileceği olarak belirtiliyor.

Araştırma İngiltere’de Biobank veritabanında 2006 ile 2010 yılları arasında sağlıkları ile ilgili kapsamlı bir anketi dolduran 40 ile 69 yaş arasındaki 408 bin kadın ve erkeğin genetik verisinin incelenmesi dikkate alınarak ile yapıldı. Bunun yanı sıra gen testi hizmeti veren 23andMe müşterisi 70 bin kişinin verileri de kullanıldı. Çalışmada sadece Avrupa kökenli beyazların olması çalışmayı yürüten araştırmacılar tarafından sınırlandırıcı faktörlerden biri olarak gösteriliyor.

Çalışmada sadece temel olarak “kişinin hayatı boyunca bir kere dahi olsa kendi cinsiyetinden biri ile cinsel ilişkiye girip girmediği” sorusu üzerine odaklanılırken Biobank veritabanında bu soruya olumlu cevap verme oranı yüzde 3 olurken 23andMe veritabanında bu oran yüzde 19 civarında oldu.

Kaynak: Sertaç Aktan-EURONEWS 02.02.2020


Eklenme Tarihi : 03.02.2020
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 102430 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Sorun burada anlatılacak kadar basit değil
Yazan : blketlipasif     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bir insanın eşcinsel oluşumu kendini nasıl hissetmesi ile başlar örneğin bir erkek kendini ince hissediyorsa örneğin ses tonu ince olabilir bu durum onu eşcinsel yapar.bu da hormonal bir sebep tir.peki hormonları yöneten nedir
Yazan : Bircann     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Çoğu zevk icin yapıyor
Yazan : aliistanbul55     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Değerli arkadaşlar, evet bir gen sorumlu bu gidişattan doğrudur, bunu da bir önceki yazımda belirttim, ama sanırım tam olarak anlatamadım, gen burada şekilcilik , fiziksel kreasyon düzenlemesi falan işi ile uğraşmıyor,gen burada davranış belirliyor sadece ,üreme ve çoğalma eylemi için kendince farklı bir güzergah oluşturmanın peşinde sözünü ettiğim gen, ve her stres uyarısının modu ve periyodu aynı olmadığı için eşcinselliğin de kendi içinde çeşitli kısımlarda kendini göstermekde. Ve hepsinden ilginci, aratan populasyon sıkıntıları bu eşcinsel sayısını hızla oran olarak arttırmak da, ve başka bir durum daha ``ANAERKİL DÖNEM`` geri gelebilir kanaati bende hakim olmaya başladı. Herkese en derin saygılarımla.
Yazan : arashtirmaci     Beğen (12 kişi bu yorumu beğendi.)

    Eşcinsellik genetik ise, insanlar eşcinselleri suçlamaktan vazgeçer ve daha anlayışlı olabilirler. Eşcinsel olmak bazı coğrafyalarda korkunç birşeydir. Türkiye de bunlardan biridir. Heteroseksüel insanlar, eşcinselleri suçluyorlar, NEDEN SAPIK OLDUN? NEDEN DÜZELMİYORSUN? neden böylesin sen? diye... Ama eşcinsellerin güdüsel olan davranışları, erkeklere olan ilgileri, onların içinde olan birşeydir ve düzelmez. Onları bu şekilde kabul etmek, ve fazla da önemsememek gerekiyor...
Yazan : Calgary     Beğen (16 kişi bu yorumu beğendi.)

    Sanırım eşcinsellerin çoğunda bu konuyla alakalı bir fikir vardır: gerek aile içindeki açık, gizli eşcinsellere bağlı olarak oluşur bu kanı , gerekse yetiştirilme ortamına bağlı olarak- aile içindeki kadınların veya erkeklerin çokluğu, karşı cinsten ebeveyne duyulan ilgi veya bağımlılık, otorite eksikliği vb...bilimsel, istatistiki bir done olmasa bile bunlar kafamızda önce bir sorgulama akabinde ` normalleşme†konusunda kullandığımız kıstaslardır. Bu araştırmanın şimdiye kadar yapılanlardan çok farklı sonuç vermediğini düşünüyorum ayrıca bölgesel bir araştırma olduğu için evrensel de değil
Yazan : ikmal     Beğen (13 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bütün fiziksel yapımız genlerde taşınıyor. Hatta çocukken gördüğümüz kabuslar genetik aktarım sonucudur. İşleyiş ise tüm memelerde ortaktır. Dolayısıyla yaşayışımızın tamamında genlerin etkili olduğunu söyleyebiliriz. Ama buna hangi genin ne şekilde yada hangi dizilimde etki ettiğini şuan bilmiyoruz. Belki ileride bu da çözülür. Ama tek gerçek var ki, eşcinsellik tercih değildir. İnsanlar istekleriyle heteroseksüel yada eşcinsel olmazlar. Eşcinsellik bir hastalık değildir. Bunları dünyanın anlaması yeterlidir. Çok da genlere kadar indirgemeye gerek yok.
Yazan : endoplazmikkul     Beğen (15 kişi bu yorumu beğendi.)

    Genetik her şey olmasa bile,çok şey demek.Mesela gelecekte yakalanma olasılığınızın yüksek olduğu hastalıkları öğrenmek istiyorsanız,soy ağacınıza bakın ve ona göre şimdiden tedbir alın.Bir çoğundan ya kurtulursunuz,ya da ucuz atlatırsınız. Dolayısıyla hastalıklarınıza bile etkisi olabilecek genlerin,eşcinselliğe etkisi olmadığını iddia etmek zaten çok mantıklı değil.
Yazan : fullactive_     Beğen (14 kişi bu yorumu beğendi.)

    Yukarıda yazılanlar tamamen arzu edilen yada istenilen bir beyandan başka bir şey değildir. -Eşcinsellik evrimin ve türlerin çeşitlileşme yolunda en önemli bir poligonudur. İlk biokimya oluşumu sonunda husüle gelen ilk ve en ilkel genin hiç bir mutasyonu ve değişimi kabul etmeyerek günümüze kadar en gelişmiş metabolizmalar da bile faaliyetini yürütüyor olmasının sonucudur.Bu genin en önemli ve tek görevi,yeme ve üreme rejimini ayarlamak,metabolizmanın gelecek nesillere genlerini aktarmasını sağlayabilmektir. Her halukarda ki bunların içinde ölüm anı ve de doğum anıda olmak üzere bünyesinde bulunduğu metabolizmaya hem yemek rejimi ve hemde üreme rejiminde kılavuzluk eden bu gen artık başka bir üreme modeline geçme şansı olmayan bizim gibi gelişmiş metabolizmalarda cinsel eğilimleri deforme ederek metabolizmanın aslında bulunduğu cinse ait olmayan davranışlar sergilemesini sağlıyor. Bu nedenle gen tabiri caizse eski kafalı bir durum sergiliyerek, popülasyonlarda ciddi sorunlara neden oluyor. Tamamen yaşamsal sorun yaşayan tüm gelişmiş metabolik bireyler bundan etkilenir. Bu etkiler sırayla ,Bireyin ana karnında sters yaşaması,yada yumurta içinde stres yaşaması (kanatlılar için)gelişimi esnasında sters yaşaması, olgun yaşta eş bulamayacağı hissine kapılınca ,üreme stresine kapılması(En çok görünen ve bireyler tarafından saklanan bir durumdur.Tüm memeli sınıfında görünür. Böceklerde de görünür ve bu stresin sonunda çok ciddi anlamda böceklerde eşeysiz yavrulama yada yumurtlama görülür)Kanatlılarda durum memelilere göre daha spesifik ve olağandır. Erkeği kalmayan kanatlılardan bir dişi sürüye erkek olabilirken,Dişinin olmadığı bir sürüde de daha zayıf ve cılız erkekler dişi gibi işlev görür.Bu ilişkilerin çoğunda yumurtalar boş çıkar, nadiren de olsa canlı yumurta çıktığı görünür. Memeliler ve de özellikle Primatlarda durum kanatlılara göre daha vahimdir,Dişi formatına sokulmaya çalışılan erkek bireyin pekde istekli olup olmadığına bakılmaksızın onunla çitleşilir, bu zoraki ilişkiler sonrası eşcinsel erkek birey sürüden uzaklaşır, büyük bir ekseriyetle tek yaşamaya çalıştığı için diğer canlılara yem olur, yada ters ilişki neticesinde yaralanan makat bölgesi iyileşmez ve enfeksiyonlar neticesinde can verir. En gelişmiş canlı olan insanlarda durum diğer primatlardan biraz daha iyidir,en azından ölüme terk edilmezler,her ne kadar toplum içinde tüm sert bakışlar üzerilerin de olsa da yaşamlarına devam ederler.Dişilerin eşcinselliği erkeklere göre daha farklı seyreder,memelilerin hemen hemen tamamında, üreme vakti gelen dişi yanında ki başka bir dişi ile flort eder, bu flortlerde dişi bireylerin akibeti erkek eçcinsel bireylerden tartışılmayacak kadar iyidir,başka bir dişi tarafından florte zorlanan pasif dişi bulunduğu populasyonda dışlanmaz. Ve bu ilkel genin eşcinselliğin dışında etkilediği ve de mutlak surette makas değiştirttiği ikinci alan ise Yeme-beslenme rejimidir. Ot yiyen memelilerin et yemesini,et yiyen memelilerin ot yemesini,yada hem ot hemde et yemelerini sağlayan bu gen, mutlaka bilim dünyasının araştırması gereken bir gendir. İnsanlık eğer milyonlarca yıl yaşamayı ön görüyorsa bu geni iyi tanımak zorundadır. Büyük bir ihtimalle bu gen insanlığın tekrar ``A N A E R K İ L `` bir yaşama dönmesine de neden olabilir. Saygılarımla. ARAŞTIRMACI
Yazan : arashtirmaci     Beğen (13 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | NESRİN CAVADZADE: NEDEN ANA AKIM BİR FİLMDE GEY HİKAYEYİ ANLATIP ÇEKEMİYORUZ? NESRİN CAVADZADE: NEDEN ANA AKIM BİR FİLMDE GEY HİKAYEYİ ANLATIP ÇEKEMİYORUZ?
   Hürriyet`ten Hakan Gence`ye röportaj veren oyuncu Nesrin Cavadzade, "Biz neden ana akım bir aşk filminde, gay hikâyeyi anlatıp çekemiyoruz?" sorusunu sordu. “Mesela ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ çok güzel bir film ama hetero bir aşk hikâyesi anlatıyor. Biz neden ana akım bir aşk filminde, gay hikâyeyi ...

Haber | İstanbul Beyoğlu’nda oturduğu apartmanın girişinde boğazı kesilerek öldürülen trans kadın Esra Ateş’in katili 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul Beyoğlu’nda oturduğu apartmanın girişinde boğazı kesilerek öldürülen trans kadın Esra Ateş’in katili 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
   İstanbul Beyoğlu’nda oturduğu apartmanın girişinde boğazı kesilerek öldürülen trans kadın Esra Ateş’in katili 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dördüncü duruşması görülen davada mahkeme, katil Olcay Saka’nın savunmasında ileri sürdüğü meşru müdafaa ve haksız t...

Haber | Ariana Grande’nin Grammy Performansındaki Erkek Dansçısı Olay Oldu! Ariana Grande’nin Grammy Performansındaki Erkek Dansçısı Olay Oldu!
   Ben Platt 62. Grammy Ödül Töreni’nde Ariana Grande’nin performansını tanıtmak için sahneye çıktığında herkes açık bir şekilde heyecanlandı. Grande, “Imagine”, “Favorite Things,” “7 Rings,” ve “Thank U, Next,” şarkılarında vokal yeteneklerini başarılı bir şekilde ortaya koyarken, dansçılarından bir t...

Haber | Jaden Smith: Erkek Arkadaşım Tyler, Grammy Kazandı Jaden Smith: Erkek Arkadaşım Tyler, Grammy Kazandı
   Tyler, the Creator, “En İyi Rap Albümü” kategorisinde Igor isimli albümüyle ilk Grammy ödülünü geçtiğimiz gün kazandı. Ancak ödülü kazanmış olmasını kutlayan tek kişi kendisi olmadı. Jaden Smith, Tyler’ı, Twitter’da attığı altı kelimelik tweet ile şöyle tebrik etti: “Erkek Arkadaşım Az Önce Gr...

Haber | Kanada’da ‘Eşcinsel Arınması’ Olayının Mağdurlarını Onurlandırmak İçin Yeni Bir Anıt Dikilecek Kanada’da ‘Eşcinsel Arınması’ Olayının Mağdurlarını Onurlandırmak İçin Yeni Bir Anıt Dikilecek
   Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkenin eşcinsellere karşı önceden yapmış olduğu zulümlere karşı mağdurları onurlandırmak amaçlı resmi olarak bir anıt dikileceğini açıkladı. Kanada uzun zamandır dahil edici ve hoşgörülü olarak biliniyor. Bu nedenle Kanada’nın geçmişte LGBT vatandaşlarına zulüm y...

Haber | UGANDA’NIN EŞCİNSELLERE CEZA ÖNGÖREN YASASINA ABD’DEN YAPTIRIM GELDİ UGANDA’NIN EŞCİNSELLERE CEZA ÖNGÖREN YASASINA ABD’DEN YAPTIRIM GELDİ
   Beyaz Saray tarafından dün yapılan açıklamada cinsel yönelimi ne olursa olsun Ugandalıların insan haklarına desteği “güçlendirmek” için bu adımın atıldığı belirtildi. Devlet Başkanı Yoweri Museveni’nin şubat ayında onayladığı Uganda’nın yeni yasası eşcinsel ilişkiye girenlere ömür boyu hapse kada...

Haber | BRİTANYA, LGBTİ+ MİLLETVEKİLİ SAYISINDA REKOR KIRDI BRİTANYA, LGBTİ+ MİLLETVEKİLİ SAYISINDA REKOR KIRDI
   Britanya’da geçtiğimiz hafta düzenlenen genel seçimlerin ardından Avam Kamarası’ndaki LGBTİ+ milletvekili sayısı 50’nin üzerine çıktı. Böylece Britanya, meclisinde en çok açık LGBTİ+ milletvekili bulunduran ülke oldu. 368 sandalye ile seçimi ilk sırada tamamlayan Başbakan Boris Johnson liderliğin...

Haber | FUTBOLCU GÖKHAN ÇIRA TRANSFOBİK YORUMLARA MARUZ KALAN EŞİ SELİN CİĞERCİ’NİN ARKASINDA DURDU FUTBOLCU GÖKHAN ÇIRA TRANSFOBİK YORUMLARA MARUZ KALAN EŞİ SELİN CİĞERCİ’NİN ARKASINDA DURDU
   Sosyal medyanın ünlü fenomenlerinden, trans kadın Selin Ciğerci ile evlenerek büyük bir üne kavuşan Tuzlaspor futbolcusu Gökhan Çıra, Galatasaray’ın Tuzlaspor’u elediği maçın ardından çıkan kavga sonrasında eşiyle ilgili transfobik yorumlara da maruz kaldı. Gökhan Çıra, Tuzlaspor ile Galatasaray ...

Haber | İŞTE DÜNYANIN EŞCİNSEL EBEVEYNLERE SAHİP İLK BAŞBAKANI İŞTE DÜNYANIN EŞCİNSEL EBEVEYNLERE SAHİP İLK BAŞBAKANI
   Finlandiya’nın Sosyal Demokrat Partisi’nden Sanna Marin ülkenin yeni başbakanı oldu. Bu sene Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı da yapan 34 yaşındaki Marin, hem dünyanın en genç başbakanı, hem de eşcinsel ebeveynlere sahip ilk başbakan. LGBTQ Nation’ın haberine göre iki annesi tarafından yetiştiril...

Haber | OYUNCU ONUR TUNA “LİBİDO” SORUSUNA EŞCİNSEL ROLÜ ÖRNEĞİYLE CEVAP VERDİ OYUNCU ONUR TUNA “LİBİDO” SORUSUNA EŞCİNSEL ROLÜ ÖRNEĞİYLE CEVAP VERDİ
   Hürriyet Gazetesinden Hakan Gence, son günlerde Mucize Doktor’daki rolüyle gündemde olan Onur Tuna’ya Can Yaman’ın “libido” göndermesini sordu ve ilginç bir cevap aldı. Hakan Gence, oyuncu Onur Tuna’ya şu soruyu sordu:Konu partnerlerden açılmışken libido tartışmasına ne diyorsunuz? Bir jönün başa...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi