Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1596 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası tam programı

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası tam programı


25 Haziran Pazartesi


Atölye: Feminist savunma yöntemler

Saat: 13:00-16:30 Yer: Çıplak Ayaklar Kumpanyası

Saç telimden, tırnağıma ve daha da ötesi... Benim bedenim. Kendimizi ifade etme, gerektiğinde savunma, yaşadığımız zorluklar karşısında kolektif ve bireysel stratejiler geliştirme yöntemi. Dayanışmak, birlikte güçlenmek, kendimize dair bir yolculuk... Ve her birimizin kendi tanımlamasını yapacağı bi’ dolu şey.

Atölyemiz 25 kişiyle sınırlıdır. Erkeklere kapalıdır. Atölyeye kayıt için [email protected] adresine e-mail atabilirsiniz.



Atölye: DJ’lik atölyesi

Saat: 16:00-20:00 Yer: Ziba

26 yıldır yürüyoruz. Bu uzun yürüyüşte, düştük, kalktık, durduk, koş- tuk, sevdik, sevildik, seviştik, sevişemedik, bazen umutsuzluğa kapıldık, bazen fazlasıyla umutlandık ama hep hep hep dans ettik! Dansın bizi özgürleştiren ve birbirimize yaklaştıran büyüsünden hiç vazgeçmedik. Vazgeçmeyeceğiz!

Tümüyle kendimiz olarak eğlenmek, özgürce dans etmek de mücadelemizin bir parçası oldu. Kendi eğlenme biçimlerimizi, eğlence mekanlarımızı var ettik. Ve kendi dj’lerimizi :) Aramızdan birileri “çekilin ben çalarım” dedi, çaldı, oynadık. Durmadık, doymadık…

“Çekilin ben çalarım” demenin tam sırası değil mi? “Ay nasıl yapıyorlar acaba bunu?”, “O ekrandaki bütün tuşlar neye yarıyor?”, “O garip aletlerle ne yapılıyor?” diye merak ediyorsanız, DJ atölyesi tam size göre. Laptopları kapın gelin! Laptopınız yoksa üzülmeyin, olanlarla idare edebiliriz. Profesyonel bir “set up”la çalışacağımızın atölyemizin sonunda bir de parti var. Belki atölyede öğrendiklerinizle orada birkaç şarkı da çalmak istersiniz? Neden olmasın?

“Çalarım aşkım” diyorsan bekliyoruz aşkım! Çal kız yıkılsın!

Not 1: Verimli bir atölye olması açısından katılım 10 kişiyle sınırlıdır. Atölyeye kayıt, yer ve zamanı için [email protected] adresine e-mail atabilirsiniz.

Not 2: Atölye katılımcılarının Virtual DJ ve Rekordbox programlarının ücret- siz sürümlerini bilgisayarlarına yüklemeleri önerilir.

Not 3: Atölye süresince üzerinde çalışmak istediğiniz ve atölye sonunda çalmak istediğiniz şarkıları mp3 formatında (ses kalitesi için 320 Kbps olmasına dikkat ederek) getirebilirsiniz.”



Panel & Forum: “Sınırları Geçerken: LGBTİ+ Mültecilerin Karşılaştığı Ayrımcılık ve Hak İhlalleri”

Saat: 17:00-19:00 Yer: Cezayir

İkinci dünya savaşından bu yana dünyanın tanık olduğu en büyük krizler- den biri olan Suriye iç savaşı, başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok yerine milyonlarca insanın göç etmesine sebep oldu. Hem tehlikeli ve düzensiz göç yolları hem de mültecilerin güvenli olmayan ülkelere gidiyor olması sebebiyle mülteciler birçok problemle karşılaşıyorlar. Bu durumun en çok etkilediği gruplardan birisi de LGBTİ+ mülteciler. LGBTİ+ mülteciler, kendi grupları içerisinde ve gittikleri ülkelerde çok katmanlı ayrımcılığa maruz kalıyorlar. Çalışma, sağlık, barınma ve eğitim gibi temel haklarından mahrum olan LGBTİ+ mülteciler, bir de homofobi, transfobi ve yabancı düşmanlığı ile baş ediyorlar ve bütün bunların sonucunda birçok haklarından mahrum kalarak sosyal izolasyona mahkum ediliyorlar. Yani LGBTİ+ mülteciler sadece coğrafi sınırları geçmek zorunda kalmıyor, bir de ayrımcılıklarla örülmüş toplum içerisinde görünmeyen sınırlarla karşılaşıyorlar. Bu seneki Onur Haftası’nın teması olan “Sınır” ile birlikte panelimizde, alanda çalışan uzman ve aktivistlerle sınırları aşarken ve sınırları aştıktan sonra yaşanılan hak ihlallerini ve ayrımcılığı konuşacağız.

Moderasyon: Özlem Çolak (Bağımsız LGBTİ+ Aktivisti) Konuşmacılar: Ruby Breward (Lesvos LGTIBIQ Solidarity)

Açelya Sungur (SPoD, Kilit Mülteci Proje Koordinatörü, sahadan deneyimlerini aktaracak)



Hayriye Kaya (Kaos GL, Türkiye’deki mültecilerle ilgili yasal çerçeve, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu, Geçici Koruma Reji- mi, yasalar ve yönetmelikler… Türkiye’de kağıt üstündeki yasal durum uygulamada neye dönüşüyor ve LGBTİ mültecileri nasıl etkiliyor?)

Anahita Shamsaei (Kilit Mülteci Projesi Saha Çalışanı, hem projedeki hem de kendi yaşadığı deneyimleri aktaracak)

Tuğkan Gündoğdu (SPoD, AB-Türkiye Anlaşması ve Yunan adalarında sıkı- şan LGBTİ+ mültecilerin yaşadığı sorunları paylaşacak)



Atölye/Söyleşi:Çok eşlilik/çok aşklılık söyleşi ve atölyeler serisi 02: Üçüncü Olmak, Metreslik

Saat: 17:00-19:00 Yer: Cezayir

Geçen sene Nakka LGBTİ+ bünyesinde “Çok eşlilik/çok aşklılık Söyleşi ve Atölyeler Serisi”nin ilki “Uzun İlişkiler” üzerine gerçekleştirdik. Sohbetlerimizde uzun süreli ilişkilere teğet geçen, sınırlarını aşındıran ya da sağlamlaştıran, renk katan(!) ya da şer atan(!) 3. olma deneyimlerinin kendine yer bulamadığını, çok eşlilik söylemlerinde 3. olma deneyimlerinin görünmez kılındığını tespit ettik. Bu yüzden metreslik deneyimi olan, orijini olan partneri bulunan kişiler ile sabit ya da esnek sürdürülebilir bir ilişki içerisinde olan LGBTİ+ lar deneyimlerini anlatacaklar. Tanışma hikayelerini, ilişkinin başındaki pratikler ile sonraki pratikler arasında ne gibi değişimler olduğunu, sıkıntı olabilecek meselelerin nasıl aşıldığını, sınırların nasıl çekildiğini, nasıl ilişki formlarının deneyimlendiği; aile, çok eşlilik/ çok aşklılık kavramlarına dair düşüncelerini dinleyecek ve kafamızdaki soruları onlara soracağız.

Yürütücü: Burak

Söyleşiciler: Oğulcan, Beren, Can, Meriç



Panel: Zorunlu Kısırlaştırma Şartının Kalkması Ne Anlama Geliyor?

Saat: 19:30 - 21:00 Yer: Cezayir

Medeni Kanun madde 40’ta yer alan ve trans geçiş süreçlerinde “üreme yeteneğinden yoksun olma” şartını içeren yasanın kalkmasıyla birlikte süreçte zorunlu kısırlaştırma uygulaması yasal olarak kalktı. Peki bu değişiklik ne anlama geliyor? Bu bir kazanım mı yoksa dezavantajları da barındırıyor mu? Bu konuda alınmış AİHM kararları bize ne anlatıyor?

Medeni Kanun madde 40’taki değişikliğin yasal süreçlere yansımasını ve zorunlu kısırlaştırmanın uluslararası hukuktaki yerini konuşacağımız et- kinliğe sizleri bekliyoruz.

Moderasyon: Rukan Açkani

Konuşmacılar: Av. Hatice Demir, Av. Hayriye Kara



Parti: “Sınır” Açılış Partisi

Kapı Açılış: 22:00 Yer: Arsen Lüpen



26 Haziran Salı


Atölye: Video Aktivizm

Saat: 10:00 - 13:00 Yer: Şiddetsizlik Merkezi

Seyri Sokak Video-eylem Atölyesi olarak, hak ve özgürlük ihlallerini, top- lumsal mücadeleleri, sivil toplum hareketlerini ve sokağı doğrudan kay- dedip, çevrimiçi kanallar aracılığıyla halka ulaştırmak; kolluk kuvvetlerinin eylemciler ve halk üzerindeki şiddetini kaydedip, hukuki süreçte delil olarak kullanılmasına olanak sağlamak; tüm mücadelelerin görsel tarihini kayıt altına alarak, toplumsal bir bellek oluşturmak, gerçeğin tanığı ve göstereni olmak amacındayız. Atölye çalışmaları ile gönüllü katılımcılarla deneyimlerimizi paylaşıyor, video eyleme ilişkin ve ihtiyaç duyulan teknik ve teorik bilgileri aktararak sokaktaki kamera sayısını artırmaya; kanıt, kanıt, haber hakkı bilincini yaymaya çabalıyoruz.

Kolaylaştırıcılar: Sibel Tekin

*3 gün süren bir atölyedir. Katılımcıların dizüstü bilgisayar getirmesi ve etkinlik 25 kişi ile sınırlı olduğundan katılacakların istanbulpride@gmail. com adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.



Atölye: Clown Atölyesi

Saat: 11:00 - 13:30 Yer: Çıplak Ayaklar Kumpanyası

Bu bir kendi ‘palyaçonu’ bulmak, ama akılla değil, zira şiarımız, akıl sınırlı aptallık sınırsızdır!

Evet nefes almak çok zorlaştı, alanlarımız dar ve hatta yok olmakta ...biz de deliliğe yakın, elimizde pipetler havayı yakalamaya ve nefes almaya çabalıyoruz!

Hala varız! Hep olacağız! Gelin işi soytarılığa vuralım! ifade alanlarımızı çoğaltalım

Kırmızı burun ile maskelenmiş 3 günlük oyunculuk atölyesi olmasını he- deflediğimiz atölyenin içeriğinde akrobasi, juggling ve denge gibi sirk disiplinlerini kullanacağız ve ‘her şey bir maskedir ve her şey hareket eder’ diyen fiziksel tiyatronun imkanlarından yararlanacağız. Gelirken yanınızda su getirin, ve kostüm niteliğinde kıyafetler getirin, clown karakterlerinizi yaratıyor olacağız!

Atölye Yürütücüsü: Rüya Nesrin

*3 gün süren bir atölyedir. Etkinlik 12 kişi ile sınırlı olduğundan katılacakların [email protected] adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.



Atölye: Çatışkı Çözümleme Atölyesi

Saat: 14:00 - 18:00 Yer: Şiddetsizlik Merkezi

Farklılıklarımızla birlikte yaşayabilmek için dünyayı değiştirmek üzere çık- tığımız yolda, biz farklılıklarımızla bir arada kalabiliyor muyuz?

Çatışmalardan kaçmak mümkün mü? Kişilerarası çatışkılarımız bizi zayıfla- tır mı yoksa çatışkılarımızı çözümlemeye çalışmakla mı güçleniriz?

Karşı durduğumuz heteronormatif, ikili cinsiyeti dayatan, patriyarkal ve de üstüne kapitalist dünyanın dayattığı, içselleştirdiğimiz, normalleşmiş dev madilikler, gökkuşağının altında da çatışkılarımızı çözmeyi zorlaştırıyor olabilir. Kurtulmuş lubun var mı ki? Gelin çatışkılarımız bize ne anlatır birlikte bakalım, birlikte çalışalım, güçlenelim. Çatışma çözümüne oyunlarla ve egzersizlere kendimizden başlayarak bir giriş yapalım.

Antrenmanımızın dili Türkçedir. Katılım en fazla 20 kişiyle sınırlıdır. Katılmak isteyenlerin [email protected]’a mail göndermeleri gerekmektedir.



Panel: Onarım Terapisine Karşı Olumlayıcı Terapi

Saat: 17:00-19:00 Yer: Cezayir

Onarım terapisine karşı olmak, LGBTİ+ dostu olmak ve hatta LGBTİ+ te- rapist olmak artık yeterli değil. LGBTİ+’lar artık LGBTİ+ olumlayıcı terapi istiyorlar.

LGBTİ+ danışanlarla çalışırken terapistlerin olumlayıcı LGBTİ+ terapi uygu- laması, LGBTİ+fobinin etkilerini anlaması, danışanlarının içselleştirilmiş LGBTİ+fobisinin üstesinden gelebilmeleri için yardımcı olabilmeleri ve danışanları istemiyorsa terapiyi cinsel yönelimleri üzerine yoğunlaştırmamaları terapinin etkili olması açısından önemli unsurlardır.

Panel sırasında LGBTİ+ onarım terapisi ve LGBTİ+’ların üzerinde yarattığı hasarlar, bu terapi yönteminin uygulanması ile ilgili etik sorunlar ve onarım terapisine bir alternatif olarak LGBTİ+ Olumlayıcı Terapi ve ruh sağlığı uzmanlarına düşen görevlere bakılacaktır.

Konuşmacılar: Psikiyatrist Dr. Seven Kaptan, Enes Ka



Panel: Sınırın PsikoPolitiği

Saat: 17:00-19:00 Yer: Cezayir Toplantı Salonu

‘Sınır’ kavramına odaklanacağımız bu panelde hissettirecekleriniz ve düşündürteceklerinizle birlikte çoğalacağız.

Antropolojiden toplumbilime, etimolojiden psikanalize gah sınırları aşa- cağız gah gökkuşağının tam üstünde durup cinsel çeşitliliğe dair molalar vereceğiz.

Panelistler: Özlem Çolak, Selçuk Çelik, Umut Özen, Umut Şah



Atölye: LGBTİ+’nın +’sı nedir?

Saat: 19:00-21:00 Yer: Cezayir Toplantı Salonu

LGBTİ+ mücadelesi de diğer birçok mücadele alanı gibi çeşitli pratiklerin ve varoluşların norm haline gelebildiği bir alan. Özellikle çeşitli cinsiyet kimliklerinin, cinsiyet ifadelerinin ve cinsel yönelimlerin norm haline gele- bilirliği LGBTİ+ hareketi için tartışılması gereken çok ciddi bir konudur. Bu etkinlikte ikili cinsiyet sistemi içerisinde kendine yer bulamayan cinsiyet kimliklerinden ve varoluşlardan bahsedeceğimiz kadar, bu sistem içeri- sinde kendine yer bulamayan cinsel pratiklerden ve romantizmlerden de bahsedeceğiz. Aseksüel ve aromantik deneyimleri gözeterek +’nın cinselliğini ve romantizmini konuşacağız.

Yürütücü: Meriç Aytekin



Queer Bondage

Saat: 19:00-21:00 Yer: Çıplak Ayaklar Kumpanyası

BDSM pratiklerinden biri olan Bondage (Bağlama) tekniklerini yeni başla- yanlar ve merak edenler için öğretileceği bu atölyeye katılımcı sayısı sınırlı olduğundan önseçim yoluyla kabul edilecektir.

Başvurular [email protected] mailine yapılmaktadır. Ön başvuru tarihi en son 25 Hazirandır.



27 Haziran Çarşamba


Atölye: Video Aktivizm

Saat: 10:00 - 13:00 Yer: Şiddetsizlik Merkezi

Seyri Sokak Video-eylem Atölyesi olarak, hak ve özgürlük ihlallerini, toplumsal mücadeleleri, sivil toplum hareketlerini ve sokağı doğrudan kaydedip, çevrimiçi kanallar aracılığıyla halka ulaştırmak; kolluk kuvvetlerinin eylemciler ve halk üzerindeki şiddetini kaydedip, hukuki süreçte delil olarak kullanılmasına olanak sağlamak; tüm mücadelelerin görsel tarihini kayıt altına alarak, toplumsal bir bellek oluşturmak, gerçeğin tanığı ve göstereni olmak amacındayız. Atölye çalışmaları ile gönüllü katılımcılarla deneyimlerimizi paylaşıyor, video eyleme ilişkin ve ihtiyaç duyulan teknik ve teorik bilgileri aktararak sokaktaki kamera sayısını artırmaya; kanıt, kanıt, haber hakkı bilincini yaymaya çabalıyoruz.

Kolaylaştırıcılar: Sibel Tekin

*3 gün süren bir atölyedir. Katılımcıların dizüstü bilgisayar getirmesi ve etkinlik 25 kişi ile sınırlı olduğundan katılacakların [email protected] adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.



Atölye: Clown Atölyesi

Saat: 11:00 - 13:30 Yer: Çıplak Ayaklar Kumpanyası

Bu bir kendi ‘palyaçonu’ bulmak, ama akılla değil, zira şiarımız, akıl sınırlı aptallık sınırsızdır!

Evet nefes almak çok zorlaştı, alanlarımız dar ve hatta yok olmakta ...biz de deliliğe yakın, elimizde pipetler havayı yakalamaya ve nefes almaya çabalıyoruz!

Hala varız! Hep olacağız! Gelin işi soytarılığa vuralım! ifade alanlarımızı çoğaltalım

Kırmızı burun ile maskelenmiş 3 günlük oyunculuk atölyesi olmasını he- deflediğimiz atölyenin içeriğinde akrobasi, juggling ve denge gibi sirk disiplinlerini kullanacağız ve ‘her şey bir maskedir ve her şey hareket eder’ diyen fiziksel tiyatronun imkanlarından yararlanacağız. Gelirken yanınızda su getirin, ve kostüm niteliğinde kıyafetler getirin, clown karakterlerinizi yaratıyor olacağız!

Atölye Yürütücüsü: Rüya Nesrin

*3 gün süren bir atölyedir. Etkinlik 12 kişi ile sınırlı olduğundan katıla- cakların [email protected] adresine e-posta göndermeleri gerek- mektedir.



Panel: Pembe Tezkere

Saat: 15:00 - 17:00 Yer: Cezayir Toplantı Salonu

Askerliğe çağrılan, çağrılma ihtimali olanlarımız zamanı geldiğinde Türki- ye’de zorunlu olan askerlik hizmetini yerine getirmek için ilgili yerlerden çağırılıyorlar. Oysa bizler için askerlik hizmetini yerine getirmemek bir hak! Pembe tezkere almanın yasal bir prosedürü var.

Pembe tezkere alabilir miyim? Pembe teskere alırken hangi yolu izlemem gerekir? Bu süreçte hangi hususlara dikkat etmeliyim? Pembe teskere almam sosyal-iş yaşamımı nasıl etkiler? Gelin atölyemizde tüm bu sorular üzerine beraber düşünelim.

Konuşmacılar: S.Ali, Ozan, Cihan, Alican



Panel & Atölye: Hapishanede LGBTİ+ Olmak Söyleşi ve Mektup Okuma

Saat: 17:00 - 19:00 Yer: Cezayir Toplantı Salonu

LGBTİ+ mahpusların son dönemde yaşadıkları hak ihlalleri, ayrımcılıklar ve karşılaştıkları tecridin deneyimlerle aktarılacağı panelde Adalet Bakanlığı’nın inşasına başladığı Pembe Hapishane üzerine de panel katılımcılarıyla birlikte tartışma yürütülecek, var olan sorunlara çözüm önerileri sunulmaya çalışılacaktır. İçeri ve dışarı arasındaki sınırları bir nebze olsun kırabilmek adına mahpus arkadaşlarımızın bizlere mesajları okunacak onlarla mektuplaşılacaktır.

Moderasyon: Beyza Bilal (KADAV, hapistelgbti+ ağı)

Konuşmacılar: Hilal Başak Demirbaş (CİSST/TCPS, hapistelgbti+ ağı)

Eski Tutsak Loren Elva (Dersim Roştîya Asmê LGBTİ kurucu aktivisti, Keskesor Diyarbakır LGBTİ gönüllüsü),

Eski Mahpus Coşkun Yanat (LADEG (LGBTİQ + Aile ve Yakınları Destek Grubu)



Atölye: BDSM sandığımız şey olmayabilir

Saat: 17:00 Yer: Cezayir

BDSM kelimesi telaffuz edildiğinde neden birçok insanın aklına sadece deri eldivenler, kırbaçlar, zincirler, kafesler, vb… aksesuarlar gelir? Elbette bunlar bir çeşit BDSM pratiğine dâhildirler ancak BDSM sadece bunlardan mı ibarettir veya BDSM’nin pek de düşünülmeyen formları var mıdır? Acı, şiddet, kan, utanç, korku gibi duygular ve elementler kadar şefkat, sevgi, merhamet, güven, huzur da BDSM’nin parçası olamazlar mı? Hayır, bu atölye kesinlikle cinselliğinizin/arzularınızın gizli ve derin kısımlarını keşfetmenize yardımcı olmayı amaçlamıyor, aksine hep göz önünde ve hayatın içinde olanı konuşmaya çağırıyor. Gelin hep birlikte bir arzu ve duygulanım pratiğini fetişleştirmeden konuşalım.

Moderasyon: Meriç Aytekin



Toplu HIV Testi

Saat: 18:00 Yer: Pangaltı Metro

Herkesi bizimle ücretsiz ve anonim test yaptırmaya çağırıyoruz. Saat 18:00’de Metro Pangaltı çıkışı önünde buluşup Şişli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü binasına giderek testimizi yaptırıyoruz.



Panel: Queer Metodolojiler

Saat: 19:00- 21:00 Yer: Cezayir

Akademik bilginin ikili cinsiyet sisteminin içine hapsolmuş tektipleştirici sınırlayıcı dünyası feminist, queer ve post-kolonyal çalışmalarının da katkılarıyla çoktandır sorgulanmakta. Sosyal bilimler ise yeni düşünme ve anlama biçimlerinin durmaksızın devinim yaşadığı dinamik bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Bu etkinlikte de toplumsal cinsiyet ve queer çalışmaları- nın açtığı metodolojik ve kuramsal temeli kendi sosyal bilimler tezlerinde kullanmaya çalışan, sahadan daha yeni çıkmış, tez savunmalarına ramak kalan yüksek lisans öğrencileri kendi çalışma konularını, alana zorunlu müdahalelerini ve heteronormatif kalıpların dışında düşünmenin zorunluluğunu tartışacaklar.



Panel: Hasta mısın Aşkım?

Saat: 19:00- 21:00 Yer: Cezayir Toplantı Salonu

Hem LGBTİ+’’larla yapılan araştırmalara, hem de deneyimlerimize göre sağlık hizmetlerine erişimde engellerle karşılaşıyor; hekimler ve sağlık ça- lışanları tarafından LGBTİ+fobiye maruz kalıyoruz. Ayrıca, LGBTİ+ bireylerin özel sağlık ihtiyaçları konusunda hekimler yeterli bilgiye sahip değiller.

lgbtisagligi.org sitesinin düzenlediği bu panelde deneyimlerimizin yanı sıra bu engelleri aşmak için yapılanları ve yapılabilecekleri konuşacağız.

Konuşmacılar: Dr. Filiz Ak (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı),

Dr. Yeşim Yasin (Acıbadem Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı Anabilim Dalı),

Yeşim Selçuk (SPoD Psikososyal Destek Alan Koordinatörü/ Uzman Klinik Psikolog)

Moderatör: İlksen Gürsoy (Transfeminist aktivist)



Film Gösterimi: “Out & About: 3 Ülke, 3 Aile, Aynı Açmaz”

Saat: 20:00- 21.00 Yer: SPOD Diller: Rusça, İngilizce, Arapça, Farsça

2016 yapımı Out & About belgeseli LGBTİ+ olmanın suç olduğu veya insan- ları damgalamak için kullanıldığı Rusya, Kenya ve Endonezya’da yaşayan üç farklı ailenin yaşamlarını konu alıyor. Bazen sınırlar değişse de homofobi, bifobi, transfobi, nefret ve ön yargılar değişmiyor. Dört dilde altyazıya sahip belgesel gösterimi 30 dk. sürecektir.

Fragman ve bilgi için: https://koensuidgeest.com/current-and-past-proje- cts/out-about/



28 Haziran Perşembe


Atölye: Video Aktivizm

Saat: 10:00 - 13:00 Yer: Şiddetsizlik Merkezi

Seyri Sokak Videoeylem Atölyesi olarak, hak ve özgürlük ihlallerini, toplumsal mücadeleleri, sivil toplum hareketlerini ve sokağı doğrudan kaydedip, çevrimiçi kanallar aracılığıyla halka ulaştırmak; kolluk kuvvetlerinin eylemciler ve halk üzerindeki şiddetini kaydedip, hukuki süreçte delil olarak kullanılmasına olanak sağlamak; tüm mücadelelerin görsel tarihini kayıt altına alarak, toplumsal bir bellek oluşturmak, gerçeğin tanığı ve göstereni olmak amacındayız. Atölye çalışmaları ile gönüllü katılımcılarla deneyimlerimizi paylaşıyor, videoeyleme ilişkin ve ihtiyaç duyulan teknik ve teorik bilgileri aktararak sokaktaki kamera sayısını artırmaya; kanıt, kanıt, haber hakkı bilincini yaymaya çabalıyoruz.

Kolaylaştırıcılar: Sibel Tekin, Onur Metin

* 3 gün süren bir atölyedir. Katılımcıların dizüstü bilgisayar getirmesi ve katılım 25 kişi ile sınırlı olup katılacakların [email protected] adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.



Onur Yürüyüşü Davası

Saat: 09:00 Yer: Çağlayan Adliyesi

Geçen sene 19 Haziran günü gerçekleşen Trans Onur Yürüyüşü’nde gö- zaltına alınan ve gözaltında polis şiddetine, tacize maruz kalan arkadaş- larımızın yargılandığı davanın 4. duruşması 28 Haziran Perşembe günü Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşecek. Karar duruşması olması beklenen duruşma öncesi adliye önünde yürüyüşlerimize ve arkadaşlarımıza sahip çıkmak için buluşuyoruz!



Eşcinsel Namus Cinayeti”: “Ahmet Yıldız Davasında Buluşuyoruz”

Saat: 09:00 Yer: Kartal Anadolu adliyesi 5. Ağır ceza mahkemesi önü

28. Duruşması görülecek olan Ahmet Yıldız Davasına sahip çıkmaya katledilen arkadaşlarımıza yenisinin eklenmemesi için hep beraber katılıyoruz. Tasını tarağını topla, hesap sormaya gidiyoruz. Katiller hala aramızda!



Atölye: Clown Atölyesi

Saat: 11:00 - 13:30 Yer: Çıplak Ayaklar Kumpanyası

Bu bir kendi ‘palyaçonu’ bulmak, ama akılla değil, zira şiarımız, akıl sınırlı aptallık sınırsızdır!

Evet nefes almak çok zorlaştı, alanlarımız dar ve hatta yok olmakta ...biz de deliliğe yakın, elimizde pipetler havayı yakalamaya ve nefes almaya çabalıyoruz!

Hala varız! Hep olacağız! Gelin işi soytarılığa vuralım! ifade alanlarımızı çoğaltalım

Kırmızı burun ile maskelenmiş 3 günlük oyunculuk atölyesi olmasını he- deflediğimiz atölyenin içeriğinde akrobasi, juggling ve denge gibi sirk disiplinlerini kullanacağız ve ‘her şey bir maskedir ve her şey hareket eder’ diyen fiziksel tiyatronun imkanlarından yararlanacağız. Gelirken yanınızda su getirin, ve kostüm niteliğinde kıyafetler getirin, clown karakterlerinizi yaratıyor olacağız!

Atölye Yürütücüsü: Rüya Nesrin

*3 gün süren bir atölyedir. Etkinlik 12 kişi ile sınırlı olduğundan katılacakların [email protected] adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.



Atölye: Karanfil Bezeli Elma, SÊVA MÊXEKRÊ

Saat: 13:00-16:00 Yer: TAK

Karanfil bezeli elma, aşık olduğunuz kişiyi aşka davet etmenin geleneksel bir yolu, sembolik olarak “ben sana aşığım” demenin Kürtçesidir.

Küçük boy kırmızı bir elmanın üzeri çok sık; birbirine bitişik olmak kaydıyla karanfillerle donatılır. İşlem bittikten sonra kuru karanfilin kokusu taze elma kokusuyla buluşunca hoş bir rayiha ortama yayılır. Üstelik elma ve karanfilin buluşmasıyla ortaya çıkan Sêva Mêxekrêj çok uzun süre da- yanabiliyor. Rivayete göre yaklaşık 100 yıl kokusunun sürdüğü söylenir.

İşin en estetik tarafı, karanfil tanelerini hazırlama sürecidir. Bunun için karanfil tanelerinin uç kısımlarındaki tomurcuklar sökülerek yıldız görünümlü karanfiller hazır hale getirilir. Sonra hazırlanmış olan bu karanfil taneleri, tek tek kırmızı elmaya, boşluksuz bir şekilde saplanır. Acılı olan bu aşamada parmak uçlarınız sızlayabilir.

Sevgililer gerek iş, gerek savaş, gerekse başka sebeplerden dolayı sevdiklerinden yıllarca ayrı kalacakları zaman, birbirlerinden ayrılmadan önce Seva Mexekreş yapıp birbirlerine hediye ederlermiş. Bunun anlamı “kavuşana kadar bu koku seninle olsun, seninle kalsın” demekmiş.

Bizim bu atölyeyi yapmamızdaki amacımız da benzer bir şekilde emeğimizi sevgimize katıp yurtdışında olan LGBTİ+ arkadaşlarımızla aramızdaki sınırları aştığımızı anlatmak ve kavuşuncaya kadar Sêva Mêxekrêj koku- suyla yanlarında olduğumuzu göstermektir.

Etkinlik 20 kişi ile sınırlı olduğundan [email protected] adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.

Yürütücüler: Süleyman, Burak (Keskesor Amed LGBTİ oluşumu)



Atölye: Hukuki Özsavunma

Saat: 15:00-17:00 Yer: Cezayir

Son yıllarda toplumsal muhalefeti etkisiz hale getirmeye çalışmak için ik- tidarın en sık uyguladığı strateji: “korku”. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra, suç duyuruları, sosyal ve havuz medyadaki karalama kampanyaları, ev aramaları, gözaltılar, tutuklamalar gibi baskılar artarak muhalif kesimlere otosansür empoze ediliyor ve ilgili kesimler susturulmaya çalışılıyor.

• Basın açıklaması yapma, protesto etme, stand açma, bildiri dağıtma (elden veya kuşlama) gibi eylemleri yaparken hangi haklarımız var?

• Polis ne zaman bizi durdurabilir? Havalananında, sokakta, kimlik kontro- lünde bizden ne talep edebilir?

• Biz ya da bir arkadaşımız gözaltına alınırsa ya da ev arama halindeyken nasıl davranmalıyız, kimi çağırmalıyız?

• Kötü muameleye maruz kalırsak kime başvurabiliriz?

• Yürüyüş sırasında karşılaştığımız hak ihlalleriyle nasıl mücadele edilir? gibi sorularımıza cevap bulacağımız atölyeye herkesi bekliyoruz.

Yürütücü: Rozerin Seda Kip



Atölye: Duvar Boyama

Saat: 15.00- 18.00

Sınır nedir? Sınırları ne belirler? Fiziksel sınırların en sık rastlananı: duvarlar... Duvarın burasındasın, şimdi öteki tarafında, orasındasın… Berlin duvarı zamanında iki ayrı varoluşu temsil ederken, artık üzerindeki resimler vasıtasıyla insanların başka ihtimalleri de düşünebildiği bir alan. Sınır dönüşürken mi renklenir dünya, yoksa renklendikçe mi dönüşür sınırlar? Gelin duvarı beraber renklendirelim.

Etkinlik mekanı daha sonra açıklanacaktır.



Panel: Kampüs İçerisinde Trans Deneyimleri

Saat: 17:30-19:30 Yer: Cezayir

Üniversite öğrencisi transların kampüs sınırları içerisinde yaşadığı deneyimleri, maruz kaldığı hak ihlallerini ve kampüs içerisinde trans olmayı konuşacağız. Etkinlikte üniversite öğrencisi bir trans kadın, bir trans erkek ve örgün eğitimden uzaklaştırılmış bir trans kadın deneyimlerini aktaracaklar.

Katılımcılar: Kardelen Yazıcı, Orkun Aras Coşkun, Arjin Deniz



Panel: “Bir namus cinayeti: Ahmet Yıldız Davası” paneli (Hêvî LGBTİ Derneği)

Saat: 19:00-20:00 Yer: Cezayir Toplantı Salonu

2008 yılında babası tarafından katledilen ve Türkiye’de ilk “Eşcinsel Namus Cinayeti” olarak adlandırılan davada “kayıp” baba bulun(a)madığı için nefret cinayetlerine her geçen gün yeni bir arkadaşımız eklenmekte. Ahmet Yıldız davasının 28. Duruşmasının olduğu bu günde bir araya geliyoruz. Nefret cinayetlerini, Türk “hukuk” sistemini, iyi hal indirimlerini ve cezasızlık konularının tartışılacağı panelde buluşuyoruz.

Moderatör: Can Kaya (Hêvî LGBTİ Derneği Sosyal Hizmet Uzmanı Konuşmacılar: Avukat Fırat SÖYLE (Ahmet Yıldız Davası Avukatı) Dr.Ahmet KAYA (Hêvî LGBTİ Derneği Ahmet Yıldız dava takipçisi)



Atölye: Queer Zumba

Saat: 19:00 - 20:30 Yer: SPOD

26. İstanbul Onur Haftası düzenlene dursun, gelin biz de Queer Zumba ile kötü enerjimizden kurtulalım, terleyelim, ıslanalım!

Zumba, içinde fitness hareketleri barındıran, tekrarlı ve simetrik hare- ketlerden oluşan, temelinde mutluluk ve özgüven inşa etmeyi vadeden kardiyovasküler bir dans/fitness türüdür. Metabolizmayı hızlandırır ve vücuttaki oksijen kapasitesini arttırır.

Katılımcıların rahat hareket etmesini sağlayacak kıyafetlerle spor ayakka- bısı tercih etmesi gerekmektedir ve zumba yoğun ve hareketli bir dans türü olduğu için atölye boyunca su ve kişisel havlularını yanlarında bulundurmaları önerilmektedir.

Etkinlik 15 kişi ile sınırlı olduğundan katılacakların istanbulpride@gmail. com adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.

Yürütücü: Nilüfer Çelebi



Atölye/Söyleşi: Edebiyatta LGBTİ+ (Baki Koşar Kitapları)

Saat: 20:00 - 22:00 Yer: İnfial

On romanını bitirmek üzereyken, 2006 yılında nefret cinayetiyle aramızdan ayrılan Baki Koşar, kamuyu ilgilendiren önemli haberlere imza atmış ödüllü bir gazeteci ve yazardı. Ardında yüzlerce haber, röportaj ve bir roman ve iki hikaye kitabı bıraktı.

Onur haftası kapsamında yapılacak bu etkinlikte Baki Koşar’ın ‘Kilidi Sırlı Anahtar’ romanı, ‘Kader Otelinde Bir Aşk Cinayeti’ ve ‘Tarkuşu’ adlı hikaye kitapları üzerinden bir sunum ve tartışma gerçekleştirilerek kitaplarını ve edebiyatını gündeme taşımayı amaçlıyoruz.

Etkinlik herkese açıktır, katılmak için kitabı okumanız gerekmiyor. Baki Koşar’ın kitapları, satışta olmayıp sahaflardan temin edilmeye çalışılabilir.

nakkalgbti+ ve Lambdaistanbul Lgbti’nin ortaklaşa düzenlediği edebiyatta lgbti+ sohbetleri Haziran ayı etkinliği Onur Haftası kapsamında yapılacak- tır. Etkinlik dili Türkçe’dir.



Speed Dating

Bir gecede sizi 15 farklı kişiyle randevuya çıkarıyoruz. Her biriyle sohbet etmek için 4 dakikanız olacak. Sohbet sonunda iki taraf da birbirini beğenmişse birbirinize iletişim bilgilerinizi iletip gerisine karışmayacağız :)

Katılımcı sayısı 30 kişiyle sınırlı olup katılmak isteyenlerin iletişim bilgile- rini [email protected] adresine mail atması gerekmektedir. Mekan bilgisi mail yoluyla bildirilecektir.



Butik Parti

Saat: 22:00 - 22:00 Yer: Üzüm Bar &Pub



29 Haziran Cuma


Forum: Üniversiteli Buluşması

Saat: 13:00 - 16:00 Yer: Salt Galata

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, LGBTİ+ öğrenci ve öğrenci kulüplerini yaşam alanlarımız olan üniversitelerde yaşadığımız sorunları, mümkün olabilecek çözüm yollarını konuşmaya ve öğrenci veya öğrenci Kulüpleri arasındaki iletişim ve dayanışmayı arttırmaya çağırıyor.



Panel: Sınırın Ardında; “Güvensiz” Bir Bekleyiş”

Saat: 16:00 - 18:00 Yer: SALT Galata

Suriye’de 2011 yılı itibari ile meydana gelen iç savaş ile Türkiye’de daha fazla görünür hale gelen Mültecilik ve özelde Mülteci LGBTİ+’lar sorununu bir kez daha irdeliyoruz. Suriyeli Mülteci LGBTİ+’ların yanı sıra özellikle İran ve Afganistan üzerinden gelen LGBTİ+’ların, Türkiye’den “güvenli ülkeye” geçiş süreçleri, Türkiye’de yaşadıkları hak ihlalleri, uzun bekleme süreleri ve kimi zaman benzeri ülkelere geri dönüşlerinin gündemleştirile- ceği panelde hep beraber neler yapabileceğimizi konuşacağız.

Moderatör: Can Kaya (Hêvî LGBTİ Derneği Sosyal Hizmet Uzmanı)

Konuşmacılar: Müzeyyen Araç: (Hêvî LGBTİ Derneği Mülteci LGBTİ’ler Çalışmaları Koordinatörü)

Ramtin Zigorat: (Hevi LGBTİ Derneği İranlı Mülteciler Çalışma grubu Koordinatörü)



Panel: Bir Yerde Durmak Gerek: Hayvan Hakları ve İnsan Çıkarları Arasındaki Çizgi Üzerine

Saat: 17:00 - 19:00 Yer: Cezayir

Hayvanlarla aramıza nasıl bir sınır çiziyoruz? Bedenleriyle aramıza çizgiyi nereden çekiyoruz?

Tıpkı insanların bazılarını önemli, bazılarını önemsiz gördüğümüz gibi; hayvanların da bazılarını önemli, bazılarını önemsiz görüyoruz.

İneğin bedenini bir işlev haritası olarak algılıyor; organlarına, kaslarına, derisine, kemiklerine ve memelerine, insan ihtiyaçlarını karşılayan birer kaynak muamelesi yapıyor; bu muamele üzerinden sınıflandırıyoruz.

Sınıflandırmayı hayvan türlerine de taşıyoruz: Başını okşadığımız kediyle soframıza bedenini koyduğumuz kuzuyu, “sevilecek” ve “yenilecek” hayvanlar şeklinde, ayrı iki dosyaya yerleştiriyoruz.

Bugün, bedenlerinin ölüsüne ve dirisine gözümüzün alıştığı hayvanları yeniden düşünelim mi?

Kendimiz için, kendi bedenimiz için istediğimiz hakları ve dokunulmazlıkları, başkaları için de, başka türler için de değerlendirelim mi?

Sınırları tartıştığımız bu hafta, hayvanları önemsediğimiz varlıklar küme- sinin dışında bırakan o sınırları da konuşuyoruz. Çünkü hayvanları biz doğurtuyor, biz öldürüyor, yaşamlarına sınırı biz çekiyoruz.

Bir yerde durmak gerek. Ama burada değil. Moderasyon: Can Servi

Konuşmacılar: Gülce Özen Gürkan, Can Servi, Buğra Giritlioğlu



Panel: LGBTİ+ Hareketi ve Güncel HIV/ AIDS Politikası

Saat:17:00 - 19:00 Yer: Cezayir Toplantı Salonu

Anaakım HIV/ AIDS politikası, cinsel sağlık üreme sağlığı eğitimleri ve HIV/ AIDS eksenli deneyim paylaşımları kapsayıcı mı? sorusunu soracağımız, LGBTİ+’ların öznesi olduğu bir HIV/ AIDS politikasının ihtiyaçlarını ve güncel durumunu konuşmaya çalışacağımız etkinlikte aynı zamanda HIV/ AIDS ve yaşlılık- gençlik konusunu ve HIV ile yaşayan kişilerle kurulan cinsel ve duygusal ilişki pratiklerini de değerlendireceğiz.

Moderasyon: Burak

Konuşmacılar: Emre Özyetiş (Keskesor Amed LGBTİ) Hasan Atik (Hevi LGBTİ)

Yunus Emre Demir (26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi)

*TAPV katkılarıyla…



Atölye: Lezbiyen İlişkilerde Şiddet

Saat: 19:00 - 21:00 Yer: Cezayir

Şiddet sarmalında kadın kadına ilişkilenmeler

Şiddet, cinsiyetlerden, cinsel yönelimlerden ve cinsiyet kimliklerinden bağımsızdır. Şiddetin bir erkek tarafından geldiği ön kabulü, lezbiyen ve biseksüel kadınlar arası ilişkilenmelerde şiddet ve taciz gibi olayları görünmez kılabilmekte, bu konuların konuşulup tartışılamaması gibi durumlara yol açabilmektedir. Hem fail, hem mağdur, hem de tanık olabildiğimiz süreçlere müdahalelerimizi, müdahilliklerimizi konuşmak istiyoruz. Bu yol arayışımızda, bu konuları tartışmak için atölyeye katılmak isterseniz [email protected] mail adresine kayıt yaptırınız.

Atölye 25 kişiyle sınırlıdır.

Kolaylaştırıcılar: Hande İmbat, Nihan Zeynep, Aylime Aslı Demir, Esma Akyel



Tema Forumu: Sınır

Saat: 18:00 - 20:00 Yer: SALT Galata

Her yıl bir araya geldiğimiz Onur Haftası Tema Forumunda bu yıl “sınır” ke- limesinin anlamını, hayatlarımıza ne şekillerde dokunduğunu hep birlikte düşünmek ve genişletmek için toplanıyoruz.

Kimliklerimizin, yönelimlerimizin, varoluş biçimlerimizin sınırlandırılması- nı kabul etmediğimizi söylüyoruz. Bizleri kamusal alandan tecrit etmek is- teyenlere karşı, bizi sıkıştırdıkları alanlardan çıkmak için neler yapıyoruz?

İkili cinsiyet sisteminin sınırlarına karşı “Alışın, buradayız!” demenin yol- ları neler olabilir? Bu sınırları yeniden ürettiğimiz anlar oluyor mu?

Milliyetçi, ırkçı, sömürgeci devletlerin aramıza çektiği görünmez sınırla- rı nasıl aşabiliriz? Kimliklerimizden duyduğumuz onuru göçmenler, etnik azınlıklar, başka uluslardan tüm yoldaşlarımızla sınırsızca kutlamayı nasıl mümkün kılabiliriz?

Güçlünün lehine konan tüm sınırlar üstüne konuşmak, bu sınırlara karşı durmak, görünmez sınırları görünür kılmak için hep birlikte konuşuyoruz.



Atölye: Randevu Hikayeleri

Saat: 20:00 - 22:00 Yer : Orta Teras

Birileriyle tanışmak için neler yapmıyoruz ki; Hornet, Brenda, Tinder, dating siteleri... arkadaşların ayarladığı ısmarlama randevular... Hadi gelin en iyi, en kötü, en komik ve en tedirgin edici randevu hikayelerimizi birlikte konuşalım. Tüm katılımcıların gelirken yanlarında en az bir buluşma hikayesi getirmesi beklenmektedir o nedenle şimdiden düşünmeye başlasanız iyi olur.



Film Gösterimi (KuirFest)

Saat: 20:00 - 22:00 Yer: Mecra Sınır Kısa Seçkisi 77’

Pembe Hayat KuirFest’in 26. İstanbul Onur Haftası’na özel hazırladığı “sı- nır” temalı kısa seçkisinde, bedenin sınırlarını, kurumsal sınırları ve hayatın her alanındaki sınırları tartışmaya açacak.

Şugar Çark 60’ Yönetmen: Shu Lea Cheang

Şugar Çark, Madrid’de geçen dört kurmaca bölümden oluşan konum ta- banlı bir mobil internet dizisi. Madrid’de 1980’li yıllarda ortaya çıkan kar- şıkültürel hareketi La Movida Madrileña’nın (the Madrid scene, Madrid ortamı) hüküm sürdüğü günlerde, “Harikalar” diye de bilinen Malasaña Mahallesi’nden esinlenerek adı konmuş Şugar Çark; sığınmacıları, göç- menleri, işlevsel çeşitliliği, transfeministayı, transfeminizmi, açık aileyi, tersyüz eden annelikleri, sürdürülebilir yaşamı ve özsavunmasal özgüç- lenme pratiklerinin artmasını kapsayan bir anaakım dışı yeni kuir nesli irdelemek üzere tüm şugarlıkları Malasaña’dan çıkarıp önümüze diziyor. Şugar Çark, gps yardımıyla yürütülen şehir çarklarıyla Madrid’in çeperine taşan homofobik ve transfobik alanların izini sürüyor. İz sürme sırasında Şugar Çark’ın fantezi filmvari bölümleri, günümüz halkının amansız bir başkaldırı, iç gıdıklayıcı bir şehvet ve coşkulu bir tutkuyla sergilediği direnişin hikâyelerini anlatıyor.



Hormonlu Domates LGBTİ+ Fobi Ödülleri Töreni + Parti

Saat: 22:00 Yer: Roxy

Saat 22:00’da başlayacak ödül töreniyle önce bu yılın LGBTİ+’fobiklerini do- matesliyor, ardından ROXY’nin dans pistinde gece boyunca dans ediyoruz.



30 Haziran Cumartesi


Vegan Gökkuşağı Pastası Atölyesi

Saat: 14:00-16:00 Yer: Community Kitchen

Gelin hep beraber dünyanın en güzel pastasını yapalım.

Bu pastayı kimsenin haklarını çiğnemeden gökkuşağı renkleriyle yapacağız. Sonrasında ise pastalarımızı yerken veganlıkla ilgili hep akıllarda olan o soruları yanıtlayacağız. Görüşmek üzere!



Panel: Ortaçağdan kalma zihniyetin gölgesinde interseks olmak

Saat: 15:00-17:00 Yer: Mecra

“Doktor ve ailenin cinsiyet atamalarına karşıyız, kendi bedenimiz üzerindeki haklarımız yok sayarak toplum ve ahlak adı altında uyarlama ameliyatlarına karşıyız” diyen panelistlerimizin katılacağı söz konusu panelde, interseks çocukların iradeleri dışında bedenlerine yapılan müdahaleler ve ergenlikte yaşadıkları ikilem; dünyada yükselen interseks duyarlılığı ve Türkiye’ye yansımalarından bahsedilecek.

Panelistler: Şerife, Caner



Hafıza Yürüyüşü

Saat: 15:00-18:00

LGBTI+ tarihi yazılı kaynaklarda hala çok az bilgiye ulaşabildiğimiz bir alan. Bu kolektif tarihi LGBTI+ öznelerin halihazırda evi, çalışma yeri, mücadele alanı olmuş olan şehrin içinde dolaşarak ve hatırlayarak ortaya çıkarmak istiyoruz. Bunun için daha önce toplumsal cinsiyet ve kolektif hafıza me- selelerine odaklanılarak yapılan hafıza yürüyüşlerine bir yenisini ekleyerek LGBTI+ tarihine odaklanan bir hafıza yürüyüşü yapmaya karar verdik. LGBTI+ aktivizmi için Taksim hala neden bu kadar önemli? Ülker Sokak’tan, Gezi Parkı’na ne gibi mücadeleler yaşanmıştı, şimdi neler yaşanıyor? Bu hafıza yürüyüşüyle hem bu sorulara cevap arayıp hem de LGBTI+ hareke- tinin yazılmamış tarihine odaklanmayı istiyoruz.

Bu yürüyüşe katılım 15 kişiyle sınırlıdır.

Katılım için [email protected] adresine atölye adıyla mail atmanız gerekmektedir. Buluşma mekanı daha sonra bildirilecektir.



Don Kişot Pedallıyor

Saat: 16:00 - 18:00 Yer: Beşiktaş’taki Kadıköy İskelesi

Tarih boyunca sevginin büyüklüğü konuşuldu, benimsendi. Üzerine destanlar, romanlar yazıldı; uğruna kavgalar, savaşlar yapıldı. Sevmeye gelince ise “nasıl” olacağına dair “ahlak” dersleri verildi, öğretildi. Toplumsal bir hareket haline geldi bu ahlak anlayışı. Halbuki yapılan tek “ahlaksızlık” sevmekti. Rengarenk giyindik, süslendik. İki teker üzerinde, dilimizde isyan ve özgürlük çığlıkları. Gerçekten sevmeyi ve sevilmeyi bilen insanlarla omuz omuza, pedal pedala sokaklara!

Yaz geldi. Çadırlarımız çoktan kuruldu. Kalabalıklaştık. İstanbul’un avuç kadar bisiklet yollarına sığmaz olduk. İşleyen zincir paslanmaz! Çıkar Rosinante’yi balkondan. Silkele üstünden tozu. Karış aramıza!

26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası dahilinde 30 Haziran Cumartesi 16:00’da Beşiktaş İskele’de pedallamak için buluşuyoruz.

Alışınız! Hep buradaydık ve hep buradayız.



Vegan Piknik

Saat: 17:00 - 20:00 Yer: Maçka Parkı

Bu sene de her sene olduğu gibi piknik soframızı kuracak, yemeklerimizi paylaşacak ve sohbet edeceğiz. İstiyoruz ki, soframız şen olduğu gibi, hayvanlara karşı adil de olsun; vegan olsun. Bu pek çoğumuz için vegan yiyecekleri keşfetmek için bir fırsat aynı zamanda; hem piknikte, hem de hazırlık aşamasında. Ben vegan yemek bilmem demeyin zaten bildiğimiz pek çok yemek vegan. Hadi toplanalım; bitki yiyelim, tatlı konuşalım.



Film Gösterimi (KuirFest) Feminista 60’

Saat: 20:00 - 21.30 Yer: SALT Galata Yönetmen: Myriam Fougère

Feminista, küresel feminizmin kalbine giden feminist bir yol filmi. 2015’te Myriam Fougère Türkiye’den Portekiz’e, Balkanlar’dan İtalya ve İspanya’ya yirmi ülkeyi dolaşmak üzere bir araya gelen genç aktivistlerin karavanına katılır. Bir dayanışma nefesi olarak Feminista, günümüzde dünyada halen oldukça canlı olan en geniş, en az anlaşılmış ve en az tanınan politik kitle hareketlerinden biri olması muhtemel, yaygın bir

feminist “dip dalgası” hareketine ender bir bakış sunuyor.



Parti

Saat: 22:00-04:00 Yer: Citizen



1 Temmuz Pazar


Onur Yürüyüşü

Saat: 17:00 Yer: Taksim Meydanı

Sen de yürümeyi özlemedin mi?



Parti: “Sınır” Kapanış Partisi

Kapı Açılış: 22:00 Yer: ROXY

Kaynak: KaosGL 20.06.2018


Eklenme Tarihi : 21.06.2018
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 200056 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Seçilen resim igrenç. Insanlara eşcinselliğin, sadece cinsellik olmadiğini anlatmaya çalısıyoruz. Sectiğiniz resimde, sırf cinsellik içerikli.
Yazan : Pasiff93     Beğen

    Muhteşem, katılmak isterim.
Yazan : moon_ahu     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    hani gene YALAN OLDU desene...
Yazan : Calgary     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Acayip ğŸ˜
Yazan : dibex     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Seçilen resim, ne kadar igrenç öyle.Sanki porno film resmi gibi.
Yazan : Pasiff93     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    etkinlikler güzel toplu hıv testide başka bir artı hala bunları önemsemeyen arkadaşlarımız var bilinçlenelim :)
Yazan : Zamanla     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Gaziantepte de böyle etkinlikler olmalı antepte birçok gay sineması parkı özelliklede oalı hamamları var herkesi antepte görmek çok isterim
Yazan : PsexPanteP     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Japon Okul Kıyafetleri Artık Cinsiyetsiz! Japon Okul Kıyafetleri Artık Cinsiyetsiz!
   Japonya’daki okullar LGBT öğrencilere olan desteklerini göstermek için cinsiyetsiz üniforma kullanımına geçiyor. Hareket, LGBT öğrencilerin hayatını daha kolay kılmak için gerçekleştiriliyor. Tokyo yakınlarında bulunan Kashiwanoha Lisesi, öğrencilere kıyafet konusunda seçim hakkı sunan okullardan...

Haber | “Gökkuşağının altından geçerek daha güzel bir dünyaya yürüyeceğiz” “Gökkuşağının altından geçerek daha güzel bir dünyaya yürüyeceğiz”
   İzmir Onur Yürüyüşü bu yıl 10 Haziran’da gerçekleşecek. Bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan Yürüyüş’ün duyurusu, yürüyüş adına açılan Facebook hesabında “Tek başımıza değil bir arada yürüyoruz” cümleleriyle duyuruldu. Duyuru, “Cinsiyet kalıplarına uymuyorsun diye, senden beklenene arzu duymuyorsun diy...

Haber | Hormonlu Domates adayını belirle Hormonlu Domates adayını belirle
   Yılın LGBTİ+fobiklerine dağıtılan Hormonlu Domates ödülleri için aday belirleme süreci başladı. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın her yıl düzenlediği Hormonlu Domates oylaması açıldı. Hormonlu Domates’te son bir yıl içinde LGBTİ+ fobik ifadelerde bulunan kişiler ve kurumlar oylanıyor. Aday topl...

Haber | Karar Verildi! Eşcinsel Çiftler Tüm AB Ülkelerinde Oturma İznine Sahip Olacak! Karar Verildi! Eşcinsel Çiftler Tüm AB Ülkelerinde Oturma İznine Sahip Olacak!
   Avrupa Birliği Adalet Divanı, eşitlik adına önemli bir karar aldı. Eşcinsel çiftler artık tüm AB ülkelerinde, ülkelerin eşcinsel evlilik ile ilgili yasalarından bağımsız olarak, oturma iznine sahip olacak. Romanyalı bir erkeğin Amerikalı kocasını ülkesine eşi olarak sokmasına izin verilmemesi ...

Haber | Miley Cyrus, “Converse Onur 2018” Koleksiyonunu Tasarladı! Miley Cyrus, “Converse Onur 2018” Koleksiyonunu Tasarladı!
   Converse, her yaz bir Onur koleksiyonu çıkarıyor. Bu yılki Onur Ayı için yayınlanan koleksiyon, şarkıcı Miley Cyrus tarafından tasarlandı. Bir bildiride moda markası, koleksiyonun satışından elde edilen karın, Happy Hippie Vakfı, It Gets Better Projesi, Minus 18 ve RainbowYOUTH arasında bölüneceğ...

Haber | Gay rolü yaparak yaşlıları hedef alan çete çökertildi. Gay rolü yaparak yaşlıları hedef alan çete çökertildi.
   Çete, yaşlıları böyle soydu: Gay rolü oynayan bir kişi yanına oturdu. Polis kılığındakı diğer çete üyeleri baskın yaptı. Yaşlılara "Ayıp değil mi kocaman adamsın, böyle insanlarla geziyorsun. Günahlarından arınman için namaz kılman gerekiyor. Sen burada namaz kıl, biz cüzdanını ve paralarını kontrol...

Haber | Kocaeli Onur Haftası: Ne yanlışız, ne yalnız! Kocaeli Onur Haftası: Ne yanlışız, ne yalnız!
   Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi ve Özgür Gökkuşağı, şenlikli ve piknikli Onur Haftası düzenliyor. Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi ve Özgür Gökkuşağı, Haziran’ın ilk haftasonu gerçekleşecek olan Onur Haftası etkinliklerini duyurdu. 2-3 Haziran`da gerçekleşecek olan Hafta, sosyal etkinliklere odaklanacak. ...

Haber | İran, Transseksüeller İçin Kabul, Eşcinseller İçin “Ölüm” Teklifinde Bulundu! İran, Transseksüeller İçin Kabul, Eşcinseller İçin “Ölüm” Teklifinde Bulundu!
   Şaşırtıcı bir şekilde, İran, transseksüellik söz konusu olduğunda Ortadoğu’nun en açık fikirli ülkesi olabilir. Teokrasi, son 30 yıldır transseksüeller lehine güçlü bir duruş sergiledi. Kurucusu Ayetullah Ruhullah Humeyni, transseksüellere saygısını dile getiren ve resmi olarak cinsiyet onaylama ...

Haber | LGBT Bayrağı Güney Kutbu’nda Dalgalandı! LGBT Bayrağı Güney Kutbu’nda Dalgalandı!
   Pride, Antarktika’da ilk defa önümüzdeki Haziran ayında kutlanacak. Mayıs – Ağustos arasında kıtanın karanlığa gömülecek olması sebebiyle kutlama fotoğrafı geçtiğimiz Nisan ayında çekilmişti. Etkinlik, ABD’nin Antarktika’daki ana üssü olan ve Güney Kutbu’ndan 850 mil uzakta bulunan McMurdo İst...

Haber | Onur Haftası teması açıklandı: Sınır Onur Haftası teması açıklandı: Sınır
   26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın teması açıklandı: Sınır! Bu yıl 25 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleşecek 26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın teması açıklandı. “Sınır” temasıyla yapılacak Onur Haftası’nın basın açıklamasında Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ etkinlik yasağı da yer alıyor...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi