Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1714 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | İLAHİYATÇI İHSAN ELİAÇIK: EŞCİNSELLERE ZORBALIĞIN İSLAM’DA YERİ YOKTUR

İLAHİYATÇI İHSAN ELİAÇIK: EŞCİNSELLERE ZORBALIĞIN İSLAM’DA YERİ YOKTUR


Türkiye LGBTİ Birliği’nin internet sitesine bir röportaj veren İhsan Eliaçık, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Eliaçık, İslam’ın zorbalığa karşı olduğunu belirterek eşcinsellere zorbalıkla dayatılanların İslam’da yeri olmadığını savundu.

“Osmanlı da bile zenne (eşcinsellik) hukuku üretilmişti” diyen Eliaçık, “Padişahın önünden resmi geçit yaparlardı. Toplumsal bir kesim olarak tanınırlardı. Evliya Çelebi Seyehatnamesi’nde anlatır” dedi.

İşte o röportaj:

İslam’da LGBTİ bireylerin yeri nedir?

Yaygın dinî kanaate göre, geçmişte helak oldukları ve Lut kıssasından dolayı da lanetlenmeleri gerektiği yönündedir. Bu doğru bir görüş değil. Lut kıssasında dışlanan şey baskı, zulüm ve zorbalıktır. Kavmin zenginlikten şımarmış ileri gelenleri, kendi cinsel eğilimlerini insanlara, özellikle de gençlere zorla dayatıyorlardı. Hasbahçelerindeki eğlenceler için şehirde ‘genç oğlan’ arıyorlar, hangi ailede varsa onu kırbaç zoruyla alıp götürüyorlardı. Bu nedenle Lut’un evini bastılar, kapıya dayandılar, gelen misafirleri bize ver dediler, gelen gençleri zorla alıp götürmeye kalktılar. İşte bu tutuma kızılıyor kıssada. Dolayısıyla Kur’an’ın lanetlediği baskı, zulüm ve zorbalıklardır. Kim ve ne adına yapılıyorsa yapılsın fark etmez. İnsanların yatak odasını ve cinsel yaşantılarını araştırmak tecessüse girer ve yasaklanmıştır. İnsanların özel hallerini araştırmak ve buradan bir nefret söylemi geliştirmek doğru değildir. LGBTİ bireylerinin tercihleri kendi özel halleri olup, kamusal alanda hak ve özgürlükler bakımından eşit görülmelidirler. Hele bir kamu gücü olarak devletin resmi dini, mezhebi, etnik kimliği, ırkı, kişi kültü olamayacağı gibi cinsiyeti de olamaz.

Ana konularda İslam’ın ne olduğuna ilişkin pek farklılık olmaz. Mesela hangi Müslümana sorsanız ‘öldürmek, çalmak, rüşvet, tecavüz, şirk vb. kötü; adalet, barış, dürüst olmak, hak yememek, komşuya iyi davranmak, zulmetmemek vb. iyidir’ der. Bunlarda kimse ihtilaf etmez, ama iş icraata gelince kişi bunları söyler ama tam tersi bunların yapan birisi olabilir. Yani farklılıklar ve bunlardan kaynaklanan yanlışlıklar daha çok icraattadır.

Mesela İran’da cinsiyet geçişi yapan bir trans birey kabul görülürken bir gay neden asılıyor?

Cinsiyet değiştirmenin serbest olması doğru, gay bireyin asılması ise yanlış bir uygulamadır. Dinî temeli de yok. İran devletinin cinsiyetçi yaklaşımını gösteriyor. İran’da devletin hem resmi dini (İslam) hem resmi mezhebi (Caferi) hem de resmi cinsiyeti (erkek, heteroseksüel, ataerkil) var. Aşağı yukarı Türkiye Devleti de öyle; Müslüman/Sünni/Türk/Erkek/Heteroseksüel/Ataerkil… Halbuki devletlerde bunların hiçbiri olmaz, bunlar karşısında tamamen eşit mesafede durması gerekir. Taraf olacağı şey adalet, karşı olacağı şey de her tür baskı, zulüm ve zorbalıktır.

Nefret söylemlerinin temelinde neler yatıyor olabilir ve yine bu söylemler karşısında ne gibi önlemler alınabilir?

Nefret söylemleri din, mezhep, ırk, bölge, cinsiyet vb. bir çok sebepten kaynaklanıyor olabilir. Bunun panzehiri dinleri, inançları, mezhepleri, ırkları, bölgeleri, renkleri, cinsiyetleri, cinsel tercihleri ne olursa olsun tüm insanların Yaratıcı katında ve kanun önünde eşit ve özgür görmektir. Kur’an sizin en şerefliniz en takvalı olanınızdır der. Takva kişinin kendisine, çevresine, doğaya ve tüm canlılara zarar vermekten sakınması demektir. Bütün bunlardan sakınarak yaşayan bir LGBTİ birey, her gün bir canlıya, doğaya, çevreye zarar vererek yaşayandan daha değerlidir.

MAÇO KÜLTÜRÜ

Siyasiler LGBTİ bireylerine yönelik işlenen suçlara karşı neden sesiz?

Seçmenin tepki göstermesinden ve oy kaybetmekten korkuyorlar. Genelde şöyle bir kanaat var; birisi eşcinsellik üzerine konuşuyorsa ‘demek ki onda da var bir şey’ gibi bakılıyor. Ataerkil maço kültürün bunu konuşmaya bile cesareti yok. Çünkü özgür, rahat, kendiyle barışık değil, cinsiyetinin içine hapsolmuş, onu aşamıyor. İnsanlar genelde böyledir; din, mezhep, tarih, örf, ırk, renk, cinsiyet çoğumuzun zindanı, bunları aşamayız. Karar, tutum ve davranışlarımız bunların etkisi altındadır. Ancak özgür ve yüce ruhlar bunları aşarak düşünür ve karar verirler.

LGBTİ bireylerine karşı yapılan ötekileştirme, ayrımcılık ve önyargılar topluma ne yönde dönüş sağlıyor?

Cinsiyetçi bir nefret söyleminin oluşmasına neden oluyor. Halbuki “kişinin cinsiyeti, cinsel tercihi bizi ilgilendirmez, kendi özelidir. Özel hayatı tecessüs edemeyiz, önemli olan kişinin insanlara, komşusuna, çevreye, doğaya, canlılara, hayvanlara vs. nasıl davrandığıdır. Allah da bunlara bakar” şeklinde bir inanç ve kültür oluşsa bu sorunlar aşılır. Bunu üretecek olan da paradoksal bir şekilde yine dinî kültürdür.

LGBTİ bireylerine karşı yapılan ötekileştirme, ayrımcılık ve önyargıların ortadan kaldırılabilmesi için neler yapılmalıdır ?

İnsan hakları temelinde bir bilinç yaratılmalı ve bunun elbirlik mücadelesi verilmelidir.

LGBTİ bireylerine en çok fazla destek hangi kesimden gelmektedir ve bunun sebebi sizce neler olabilir?

İnsan hakları, özürlük ve eşitlik noktasında daha bilinçli olan kesimlerden destek geliyor çünkü bunlar insani bilinç bakımından daha ilerideler.

“LGBTİ HAKLARINI SAVUNUYORUM”

Bir müslüman LGBTİ haklarını savunabilir mi?

Savunabilir tabi. LGBTİ hakları insan haklarından bağımsız değildir onun bir parçasıdır. LGBTİ haklarını savunmak LGBTİ olmak demek değildir. Mesela ben LGBTİ birey değilim ama LGBTİ haklarını savunuyorum.

LGBTİ bireylerinin ebeveyn olmaları konusundaki görüşleriniz nelerdir?

Kendi tercihleri, tamamen özel hayatlarının konusudur. Toplumun, devletin veya dini kurumların karışma hakları yoktur. Eğer böyle talepler her geçen gün artıyorsa devlete ve dini kurumlara düşen bunların nasıl yok edileceğinin değil; nasıl bir arada yaşanacağının adil, eşit ve insanî hukukunu ve fıkhını üretmektir.

LGBTİ hakları ne kadar gözetiliyor, işlenen suçların önüne ne kadar geçiliyor?

Haklarının gözetildiği söylenemez hatta toplumun en mazlum kesimi olduğu bile söylenebilir. Çünkü varlıkları tanınmıyor, tahammül edilemez bulunuyorlar. Hatta onlarla konuşmaktan, kaldırımda yan yana yürümekten bile kaçıyorlar, bu çok gayri insanî bir tutum.

Evlilik eşitliği “eşcinsel evlilik” hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu da kişilerin kendi özel hayatları ve tercihleriyle ilgilidir. Başkalarına dayatmadıkları ve kendileri gibi olmayanları ötekileştirmedikleri sürece sorun yok. Özel hayatın dokunulmazlığına girer. Böyle bir durum karşısında devlet bununla ilgili hukuk, din de fıkıh üretmek durumunda. Bırakın hukuk ve fıkıh üretmeyi üzerinde konuşamıyorlar bile. Zihnen özgür ve rahat değiller. Sorunlu, kompleksi ve baskı altındalar. Osmanlı da bile zenne (eşcinsellik) hukuku üretilmişti, padişahın önünden resmi geçit yaparlardı. Toplumsal bir kesim olarak tanınırlardı. Evliya Çelebi Seyehatnamesi’nde anlatır.

Genel ahlak adı altında LGBTİ bireylerine yönelik konulan yasaklar ve engeller konusundaki görüşleriniz nelerdir?

Genel ahlak dediğimiz şey nedir? Evrensel suçlardır; Öldürmek, çalmak, iftira, tecavüz, rüşvet, baskı, zulüm, zorbalık… Bunların hepsi Kur’an’da kebair (büyük günahlar) olarak yasaktır. Genel ahlak bu. Bunları kim yaparsa yapsın engel olunmalı hatta cezalandırılmalıdır. Kur’an’da dört şeyin cezası var; Katillik, hırsızlık, iftira ve zina/tecavüz. Bunların hepsi de insan hakları ile ilgilidir. Ama mesela namaz, oruç, hac, başörtüsü bunların cezası yok. Kişinin kendi özeline bırakılmış, hatta içkinin bile cezası yok zira içki içmek değil; sarhoş olmak haram. Bugün bile sarhoş halde dünyanın hiçbir yerinde trafiğe çıkamazsınız.

KİŞİNİN ÖZEL HAYATI

Ailenizin bir ferdinin LGBTİ bireyi olduğunu varsayarsak bu konudaki tutum ve davranışlarınız ne yönde olurdu?

Yukarıda dediğim gibi LGBTİ olmayı tamamen kişinin özel hayatı olarak gördüğümden kendi cinsiyet, kimlik ve eğilimlerimi ona dayatmazdım. Bir şey olmaya zorlamazdım, zorbalığa uğruyorsa yanında olurdum. Kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmazdım. Ahlakın evrensel ilkesi budur. Kur’an’da şöyle denir: Kimsenin yükü kimseye yüklenmez.

İhsan Eliaçık Kimdir?

İhsan Eliaçık, 23 Aralık 1961 tarihinde Kayseri’de doğmuştur. Tam adı Recep İhsan Eliaçık’dır. İlk, orta ve lise öğrenimi Kayseri ve Kırşehir’deki değişik okullar okuyarak 1980 yılında tamamladı.

12 Eylül 1980 askeri darbesinde Mamak Cezaevi’nde 1 yıl yattı. Akıncılar ve Akıncı Gençler davasından yargılandı ve beraat etti. 28 Şubat’da 30’u aşkın davada yargılandı, iki kez cezaevine girdi.

1985-1990 yılları arasında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okudu. Mezun olmadan 1992 yılında İlahiyat Fakültesi’nden ayrılarak bağımsız yazarlık yapmaya başladı. Kayseri Gündem, Değişim, Yeryüzü, Bilgi ve Düşünce, Yarın, Özgün İrade, Bilge Adam, Söz ve Adalet, Gerçek Hayat, Doğudan gibi bir çok gazete ve dergide yazıları, Milli Gazete, Star, Tempo, Zaman, Habertürk, Sabah, Birgün, Radikal gibi gazete ve dergilerde söyleşileri yayınlandı.

Yarın Dergisi’nde kapanana kadar 4 yıl, Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Söz ve Adalet Dergisi’nde kapanana kadar 8 ay, Gerçek Hayat Dergisi’nde 2 yıl, haber10.com sitesinde 4,5 yıl yazdı.

İhsan Eliaçık’ın kendi resmi web sitesinde (ihsaneliacik.org) ve adilmedya.com haber sitesinde haftalık yazıları yayınlanmaktadır. Yazılarıyla Anti-Kapitalist Müslümanlar adıyla tanınan islami-politik oluşumun teorik altyapısını geliştirdi ve bu harekete sahip çıktı.

Karşı Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı.

Arapça ve İngilizce bilen İhsan Eliaçık, İstanbul’da yaşamaktadır.

İhsan Eliaçık, evlidir ve 5 çocuğu vardır.

Kaynak: Türkiye LGBTİ Birliği-Odatv.com / Gzone.com.tr


Eklenme Tarihi : 19.01.2018
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 235117 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Bastırılıp kabul görmicez hiçbir zaman ama yine de lgbt hep var olucak
Yazan : Ny2017     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Gerçek din alimi budur.İslam`da nefrete yer yoktur.
Yazan : Aeneas69     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Hocamı yakından da takip ederim. Her zaman elini vicdanına koyup kalbiyle konuşan nadir insanlardandır. Insan alim olmaz bilmek ile velhasıl sağduyu ve vicdan önemlidir insan olmak ile. Ağzına yüreğine sağlık üstadın.
Yazan : Pleiades     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    HOCAMI TEBRİK EDİYORUM.GERÇEKTEN HELAL OLSUN ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM..
Yazan : Hayat4050     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kötülüğün cinselliği olmaz kadın, erkek, eşcinsel farketmez. Şimdiye kadar duyduklarımız insanlığı sadece kendi cinsi anlayışı üzerinden algılayıp dinide kendi fetvalarına göre yorumlayanlardı. Çünkü onlara bir günah keçisi lazımdı oda kendileri gibi olmayan bizler ve içimizde bulunan ikiyüzlülerdi. Oysaki tarihte de bakıldığında eşcinselliği bir özellik olarak algılandığını görüyoruz ki buna osmanlı nın da bir devri dahildir.
Yazan : merterdinc     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bir Ilahiyatçının LGBT`Leri Tüm Kötülüklerin Anası, Lanet, Sapkın, Şeytanlaşmış Bireyler Olarak Görmemesi Çok Sevindirici Gerçekten. Toplumdaki Diğer Insanlardan Tek Farkımızın Cinsel Yönelimimiz / Cinsiyet Kimliğimiz Olduğunu Anlamalı Artık Insanlar. Bizler De Bu Ülkenin Vatandaşıyız Ve Tek Istediğimiz Insan Onuruna Yakışan Her Türlü Eşit Hak Ve Özgürlüğe Sahip Olmak.
Yazan : SonDurak_ist     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Eşcinsel Olanların Içinde Her Tür Suça Bulaşmış, Vücudunu Satan, Her Tür Sapkınlığı Yaşatan, Kaşar Insanlar Var. Bu Insanlar Topluma Zararlı. Bu Yüzden, Bu Insanlar Eşcinselleri Temsil Etmemeli. Ama Televizyon; Sosyal Medya Gibi Yerlerde Hep Bu Insanlar Çıkıyor. TOPLUMUN MİDESİ BULANIYOR VE BUNLAR YÜZÜNDEN EŞCİNSELLERDEN TİKSİNİYOR, İĞRENİYOR VE NEFRET EDİYOR
Yazan : Aktif_Men34     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Osmanlıdaki islam anlayışıyla bu günkü islam anlayışı arasında, dağlar kadar fark var.
Yazan : tunatr     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    ihsan hocayı birçok kez açık oturumlarda ve youtubede dinledim son zamanların yetiştirdiği ender kişiliklerden aydın görüşlü mükemmel biri ama korkum o ki onunda önünü keseceklerdir. inşallah aramızda olur ve bu fikirlerinden geri mahruz kalmayız
Yazan : seyyah2013     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    hocada ne tatlıymış :))
Yazan : sevgilolsun3535     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    İşte bize böyle hocalar lazım.
Yazan : gokhan000     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Maalesef burda yazılanı veya herhangi bi yerde yazılanı homofobik insanlar okumuyor. Hayatlarında hiç okumadıkları için cahiller.
Yazan : mert12345     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    İhsan Hoca Bu Konudaki Düşüncelerini Çeşitli Vesilelerle Daha Önce De Paylaşmıştı. Buradaki De Kısa Bir Tekrar Olmuş. Birçok Konuda Olduğu Gibi Bu Konuda Da İhsan Hoca Haklıdır. Açık Yürekliliği Ve Görüşleri Için Kendisine Teşekkür Ederiz. Hocanın Bizlere Anlattığı Ve Röportajda Kısaca Geçtiği Konular, Eşcinsel Düşmanlarının Anlamadıkları Ya Da Anlamazdan Geldikleri Konulardır. Yani Örneğin Lut Kavminin Helak Edilme Sebebi Sadece Eşcinsellik (Hele Hele Masumca Eşcinsel Duygular) Değil; Zulümdür, Fuhuştur, Yol Kesmedir, Yağmadır, Tecavüzdür. Dolayısıyla Allah Cinsel Duyguları Sebebiyle Kimseyi Helak Etmez, Lanetlemez, Zulmetmez. Fakat Insanlar Kendilerine Ve Birbirine Zulmederler. O Halde Soralım: Bir Erkek Ya Da Kadın Sadece Ve Sadece Hemcinslerine Ilgi Duyuyorsa, Haram Diye Ömrü Boyunca Hiç Tensel Temas Yaşamasın Mı? Bu Nefsine Zulüm Olmaz Mı? Başkaları, Yani Karşı Cinsler Heterolar, Rahat Rahat Evlenip Hem Duyguları Hem De Bedenlerini Birleştirirken Eşcinsellere Bu Imkan Neden Haram, Yasak Kılınsın? Yani Karşı Cinslerde Olduğu Gibi, Iki Erkeğin Veya Iki Bayanın Birbirini Masumca Sevmesine Ve Başkalarına Zarar Vermeden Bu Sevgi Ilişkilerine Devam Etmesine Allah Neden Karşı Çıkıp Bu Kişilere Ceza Önersin? Böyle Bir Ceza Var Diyenler Allaha Iftira Atarlar. Fakat Durum Fuhuş Boyutuna, Tecavüz Boyutuna, Ailevi Ve Toplumsal Düzeni Bozmak Gibi Bir Boyuta Ulaşırsa O Zaman Ceza Devreye Girebilir Fakat Bu Cezanın Ne Olacağına Da Her Toplum Kendisi Karar Vermelidir. Bu Durum Ise Sadece Eşcinsellerle Ilgili Değil, Kadın Erkek Herkesle Ilgilidir. Hocaya Tekrar Teşekkür Eder, Herkese Sevgi’li Günler Dilerim
Yazan : HoSGeldiniZ_ist     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bir ilahiyatçının LGBT`leri tüm kötülüklerin anası, lanet, sapkın, şeytanlaşmış bireyler olarak görmemesi çok sevindirici gerçekten. Toplumdaki diğer insanlardan tek farkımızın cinsel yönelimimiz / cinsiyet kimliğimiz olduğunu anlamalı artık insanlar. Bizler de bu ülkenin vatandaşıyız ve tek istediğimiz insan onuruna yakışan her türlü eşit hak ve özgürlüğe sahip olmak.
Yazan : chicolindo     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    HOCAM NEYİ KİME ACIKLIYORSUNUZ TAMAM HOŞ TA TÜRKİYE`DE YAŞADIĞIMIZI VE İNSAN GÖRÜNÜMLÜ ZOMBİLERİN İÇİNDE YAŞIYORUZ Bİ AVRUPA AKLI YOK MALESEF KİMSEDE
Yazan : Casper20     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Sonunda liyakata uygun bir açıklama yapılmış takdir ettim.
Yazan : Blue00     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Eşcinsel olanların içinde her tür suça bulaşmış, vücudunu satan, her tür sapkınlığı yaşatan, kaşar insanlar var. Bu insanlar topluma zararlı. Bu yüzden, bu insanlar eşcinselleri temsil etmemeli. Ama televizyon; sosyal medya gibi yerlerde hep bu insanlar çıkıyor. TOPLUMUN MİDESİ BULANIYOR VE BUNLAR YÜZÜNDEN EŞCİNSELLERDEN TİKSİNİYOR, İĞRENİYOR VE NEFRET EDİYOR.....
Yazan : Calgary     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ihsan beyinde o muhtesem kalemine aldigi bu yazi aslinda biz escinsellerin buyuk kesiminin de bildigi bir gercektir. Toplumun, ozelliklede heterolarin escinseller konusunda şuursuzca baskin gelmek icin ornek gosterdigi lut kavmi konusunu da ele aldigi icin ihsan beyi tebrik ediyorum. Her kesim tarafindan sonuna kadar okuyup anlasilmasi gereken bir yazi olmus. Bu toplumun gunah kecileri bizler degiliz...
Yazan : net_ice     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Açık görüşlülüğü ile İhsan hocamı her zaman takdir etmişimdir. Keşke bütün Müslümanlar sizin gibi olsa, sizin gibi düşünse de, çoğu aşırı dinci onlar yüzünden yobaz bir din olarak algılanan Müslümanlığın, aslında ne kadar hoşgörülü ve güzel bir din olduğu görülebilse. Ama LGBT bireyler arasında bile homofobik insanlar var maalesef.
Yazan : Bulliee     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    İhsan Hoca bu konudaki düşüncelerini çeşitli vesilelerle daha önce de paylaşmıştı. Buradaki de kısa bir tekrar olmuş. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da İhsan Hoca haklıdır. Açık yürekliliği ve görüşleri için kendisine teşekkür ederiz. Hocanın bizlere anlattığı ve röportajda kısaca geçtiği konular, eşcinsel düşmanlarının anlamadıkları ya da anlamazdan geldikleri konulardır. Yani örneğin Lut kavminin helak edilme sebebi sadece eşcinsellik (hele hele masumca eşcinsel duygular) değil; zulümdür, fuhuştur, yol kesmedir, yağmadır, tecavüzdür. Dolayısıyla Allah cinsel duyguları sebebiyle kimseyi helak etmez, lanetlemez, zulmetmez. Fakat insanlar kendilerine ve birbirine zulmederler. O halde soralım: Bir erkek ya da kadın sadece ve sadece hemcinslerine ilgi duyuyorsa, haram diye ömrü boyunca hiç tensel temas yaşamasın mı? Bu nefsine zulüm olmaz mı? Başkaları, yani karşı cinsler heterolar, rahat rahat evlenip hem duyguları hem de bedenlerini birleştirirken eşcinsellere bu imkan neden haram, yasak kılınsın? Yani karşı cinslerde olduğu gibi, iki erkeğin veya iki bayanın birbirini masumca sevmesine ve başkalarına zarar vermeden bu sevgi ilişkilerine devam etmesine Allah neden karşı çıkıp bu kişilere ceza önersin? Böyle bir ceza var diyenler Allaha iftira atarlar. Fakat durum fuhuş boyutuna, tecavüz boyutuna, ailevi ve toplumsal düzeni bozmak gibi bir boyuta ulaşırsa o zaman ceza devreye girebilir fakat bu cezanın ne olacağına da her toplum kendisi karar vermelidir. Bu durum ise sadece eşcinsellerle ilgili değil, kadın erkek herkesle ilgilidir. Hocaya tekrar teşekkür eder, herkese sevgi’li günler dilerim.
Yazan : EVLENMEK     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu röportaj okunur. Doğru tespiler. Ilk defa bir ilahiyatçı dan boyle mantikli açıklamalar okudum. Mutlu oldum.
Yazan : mandrac1992     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)

    o güzel yüreğinle mutlu yaşa üstad...
Yazan : gana     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    dogru sözler tebrikler hocam
Yazan : biman48     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    bazı insanlar bir yere gelmek için bizleri kullanıyor,bizlere ait herşey korunmalı ve yasal olarak ve eğitim hatta fetva versinler sevmiyorsan karışma saygı göster diye
Yazan : kemalms     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Her şeyi çok güzel yorumlamış helal
Yazan : Rainbow_     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Sadece eşcinsellere değil, dinimiz tüm insanık için hoşgörülü ve nazik olmayı buyurur. Yeter ki bu güzel din dejenere olmuş, fenalıktan kalbi mühürlenmiş kişilerin eline kalmasın...
Yazan : ay_ve_deniz     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    Helal olsun size sizin gibi dűrűst açik sozlu ilim insanlarina ihtiyacimiz var
Yazan : Hermes     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Hindistan`ın ilk açık gay prensi sarayın kapılarını LGBTİ`lere açıyor Hindistan`ın ilk açık gay prensi sarayın kapılarını LGBTİ`lere açıyor
   Hindistan`ın LGBTİ savunucusu prensi Manvendra Singh Gohil, saraya LGBTİ toplulukları kabul edecek. Hindistan`ın tek açık gay prensi olan Manvendra Singh Gohil, sarayın kapılarını eşcinsellere açıyor. International Business Times`in haberine göre Singh ülkede bir süredir gay hakları için mücadele...

Haber | Kürşad Kahramanoğlu vefat etti Kürşad Kahramanoğlu vefat etti
   Gazeteci-yazar, LGBTİ ve insan hakları aktivisti, aynı zamanda Birgün gazetesi yazarlığı yapan Kürşad Kahramanoğlu yaşama veda etti. ILGA (Uluslararası Lezbiyen ve Gey Birliği) Genel Sekreterlik görevini de yürüten Kahramanoğlu 30 yıl boyunca İngiltere’de yaşadı ve üniversitede eğitim görevlisi v...

Haber | Yaralı halde hastane bahçesine bırakılan travesti, 1 ay sonra öldü Yaralı halde hastane bahçesine bırakılan travesti, 1 ay sonra öldü
   Zonguldak’ın Devrek ilçesinde silahla vurulan ve yaralı halde hastane bahçesine bırakılan travesti, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 5 Aralık 2017’te tartıştığı E.P. adlı şahıs tarafından silahla vurulup hastane bahçesine bırakılan travesti İlhan Y., Gökçebey Devlet Hastanesi Acil Servisi...

Haber | Gözaltına Alınan, Travesti İlan Sitesi Yöneticileri Adliyeye Sevk Edildi Gözaltına Alınan, Travesti İlan Sitesi Yöneticileri Adliyeye Sevk Edildi
   Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan internette ilan veren travesti sitesi yöneticileri adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri internette ilan verip para karşılığ...

Haber | Hindistan `eşcinsellere` ilişkin yasayı gözden geçirecek Hindistan `eşcinsellere` ilişkin yasayı gözden geçirecek
   Hindistan Yüksek Mahkemesi, sömürge döneminden kalan ve eşcinsel ilişkiyi yasadışı olarak kabul eden yasayı gözden geçirmeye hazırlanıyor. Hindistan Yüksek Mahkemesi Pazartesi günü, 16. yüzyıldaki İngiliz yasasından örnek alınarak hazırlanan ve "herhangi bir erkek, kadın veya hayvanla doğanın düz...

Haber | AVRUPA ADALET DİVANI’NDAN LGBTİ ÇİFTLERLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ KARAR AVRUPA ADALET DİVANI’NDAN LGBTİ ÇİFTLERLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ KARAR
   Avrupa Adalet Divanı, LGBTİ kişilerin Avrupa Birliği üye ülkelerinde evlilik sonucu doğan haklarının tanınmasına hükmetti. Avrupa Adalet Divanı, tüm Avrupa Birliği üye ülkelerinde evli eşcinsel çiftlerin haklarının tanınmasına hükmetti. LGBTİ haklarında büyük bir ilerleme olarak kaydedilen kar...

Haber | Suudi Arabistan`da eşcinsel evlilik iddiası olay oldu! Suudi Arabistan`da eşcinsel evlilik iddiası olay oldu!
   Suudi Arabistan`da iki erkeğin evlenme törenine ait olduğu iddia edilinen video sosyal medyada olay oldu. Suudi polisinin olayın ardından bazı kişileri gözaltına aldığı ifade edildi. Suudi Arabistan`da yetkililer eşcinsel bir evlilik törenine ait olduğu iddia edilen video hakkında soruşturma başl...

Haber | ALMANYA, TRANS KADINA “ANNE” DEĞİL “BABA” OLABİLİRSİN DEDİ ALMANYA, TRANS KADINA “ANNE” DEĞİL “BABA” OLABİLİRSİN DEDİ
   Almanya’da bir mahkeme, trans kadının spermiyle döllenen bir yumurtadan doğan bebeğin kimliğinde, trans kadına ancak “baba” olarak yer verilebileceği kararını verdi. 2012’de cinsiyetini değiştiren trans kadın, 2015’te yasal olarak tanınan bir beraberliğe sahip olduğu kişiyle bebek sahibi oldu. ...

Haber | BELÇİKA’DA CİNSİYET GEÇİŞİ YAPMAK DAHA KOLAY HALE GELDİ BELÇİKA’DA CİNSİYET GEÇİŞİ YAPMAK DAHA KOLAY HALE GELDİ
   Belçika’da Çarşamba sabahı yürürlüğe giren yeni yasa ile cinsiyet değiştirilmesi kolaylaştırıldı. İsteyenler hiçbir tıbbi operasyon geçirmeden, doktor ya da psikiyatrist raporuna gerek duyulmadan cinsiyet geçişi yapabilecek. Yeni düzenlemeye göre, kimlik kartlarındaki cinsiyet bilgisi değişikliği...

Haber | TÜRK HAVA YOLLARI’NDA “GAY” SÖZCÜĞÜ “SAPKIN” OLARAK ÇEVİRİLDİ (!) TÜRK HAVA YOLLARI’NDA “GAY” SÖZCÜĞÜ “SAPKIN” OLARAK ÇEVİRİLDİ (!)
   THY uçağındaki eğlence modülünde yayınlanan “Modern Family” dizisinde, eşcinsel anlamına gelen ‘gay’ kelimesinin Türkçe’ye ‘sapkınlık’ olarak çevrilmesi sosyal medyada tepki çekti. Sosyal medyada dolaşan bir tweet gündem yarattı. Türk Hava Yolları uçağında, yolcu eğlence sisteminde yer alan İngi...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi