Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2046 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | Ermenistan’da 30 Kişilik Bir Grup, ‘Türk’ Sloganları Eşliğinde LGBT Aktivistlere Saldırdı!

Ermenistan’da 30 Kişilik Bir Grup, ‘Türk’ Sloganları Eşliğinde LGBT Aktivistlere Saldırdı!


Ermenistan’da LGBT aktivistlere karşı çirkin bir saldırı düzenlendi.

LGBT hakları üzerine çalışan Pink Armenia tarafından yapılan açıklamaya göre, organizasyonun iki çalışanı 30 kişilik bir grup tarafından hastanelik edildi. Yedi kişi daha da az olsa hasar aldı.

Shantukh köyünde bulunan Hayk Hakobyan’ın evinde toplanan aktivistler, LGBT toplumunu ilgilendiren konuları tartışıyordu. Öncesindeki zamanlarda da çocuklar tarafından havai fişekler ve taşlarla taciz edilen topluluğa gösterilen hoşgörüsüzlükte, geçtiğimiz cuma yeni bir seviyeye geçildi. Aralarında kadınların da bulunduğu bir grup, ‘İbneler, köyü terkedin’ sloganları attı.

Eşyalarını toplayıp polisi aradıklarını belirten Hakobyan, saldırı anını anlattı.

Erkeklerin döverken kadınların ve çocukların taş attığını söyleyen Hakobyan’ın ifadesine göre kalabalık bir çok homofobik ifadeye ek olarak, geçmişte yaşanan sözde soykırıma göndermede bulunarak “Türk” ifadesini de aşağılama olarak kullanıyordu.

“Bir kilometre kadar kaçtık fakat bizi takip ettiler. Bizi yakalayıp öldüreceklerini söyleyip durdular.”

Polisin bir saat sonra geldiğini söyleyen Hakobyan ekliyor: “Vaktinde gelselerdi bunlar yaşanmazdı.”

İfadelere göre, polis dokuz kişinin taşımaya uygun bir araba düzeni ile bile gelmemişti. Ambulansa bile yolda rastlandı.

Hakobyan şu an için durumlarının iyi olduğunu belirtiyor.
Hakobyan’a göre saldırının arkasında sadece homofobi yatmıyor. Köyün valisi, daha önce yolsuzluk nedeniyle Hakobyan ailesi tarafından dava edilmişti.

Köylülerin LGBT olduğundan haberdar olduğunu ve bugüne kadar hiç sorun yaşamadığını belirten Hakobyan, saldırıyı düzenleyenlerin büyük bölümünün o köyden bile olmadığını belirtiyor.

“Ermenistan’da hataları örtbas etmek için dikkati başkalarının cinsel kimliklerine çekmek bir adettir.”

Hetq Online’a göre Ermeni polisi saldırı ile alakalı soruşturma kapsamında şüphelileri gözaltına almış olsa da, Hakobyan hiç bir kriminal davanın açılmadığını ve tutuklama yapılmadığını belirtiyor.

“Etrafımızda destek gösterenler de var, ‘Ne işiniz vardı orada’ diyenler de. Fakat hepsinden önce burada adaletsizlik var. Adalet yerini bulmalı.”

Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan araştırmaya göre, eski Sovyetler ülkelerinin çoğu gibi Ermenistan da LGBT için düşmanca bir atmosfere sahip.

Kaynak: Gmag 07.08.2018


Eklenme Tarihi : 07.08.2018
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 196554 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Irkçılık yakismiyor ama bu Ermeni lere ne oluyor anlamadim
Yazan : aliistanbul55     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bizler önce bu ülkedeki sorunları konuşalım bizim ülkemiz çokmu iyi. Girtlaga kadar pislige batmislar. Çıkıp ahlak dersi veriyor lar. Ama ipler onların elinde itedikleri gibi oynuyorlar. Nereye kadar
Yazan : sen_16_ben     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu ülkede Suriye liler çok pislik yapıyorlar ne kadarını haberde duyorsunuz hiç birini. Adamlar 12 yasindaki kızları karı yapıyorlar. Bizimkilerde yurtlarda çocuklara her türlü pisligi yapıyor. Aynı kafa aynı zihniyet. Hepsi subyanci ahlaksız. Adamlar kndi karilarini pazqrliyor evet yanlış duymadiniz pazarliyor. Arastirilsin daha neleri var. Bizleri de ucube gibi gösterip hedef yapıyorlar. Soruyorum sizlere kimler ucube.
Yazan : can_1655     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bizler önce kendi ülkemize bakalım. Ben bugece eşcinselim diye saldırıya uğradım bunu yaptiranlar bizim basimizda dindar diye gecinenler bu ülkeyi yönetenler dizlerimden ve sağ dirsgimden Yaralıyım. Yapanlarda beni bu hale getirenler de her türlü pisligi yapıyor. Buna bu ülkeyi yönetenler bilinçli olarak izin veriyor göz yumuyor . Onların yandaslari yurtlardaki cocuklara neler yapmadılar ama hepsi ört bas edildi işte bunlar bu kadar ahlaksız kalkıp bize ahlak dersi veriyor ahlak polislerini üzerimize salıyor oda yetmiyor serserileri yolluyor. Daha ne söyleyebilirim bu yazımın yayınlanmasını çok istiyorum umarım yayınlanır.
Yazan : can_1655     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Calgary, sanki Türkiye`de hem Ermeni hem de eşcinsel olmak çok kolaymış gibi yukarıdan atarak konuşmuşsun. Ayrıca bahsedilen olayda Ermenistan halkından homofobikler yine kendi halklarından lgbti`lere saldırıyor, ellerinde bayrak ve sloganlarla. Burada milyonlarca kere yaşanmış bir olay, açın da bir bakın.
Yazan : pasftombl     Beğen

    lucciba ne kadar nefret dolu birisin! Aynı nefreti eşcinsel olduğun için sana yöneltecek insanların kafasıyla konuşunca kendini korumuş olmuyorsun.
Yazan : pasftombl     Beğen

    Yani Ermenistan`da hem Türk hem de eşcinsel olmak, çok zor bir şey... Çünkü Ermenistan`da her ikisinden de ÖLÜMÜNE NEFRET EDERLER. ermenistan`da bir SOYKIRIM MÜZESİ var. bu ülkeye gelenleri, ilk olarak oraya götürürler. Bizim için Anıtkabir ne anlama geliyorsa, Ermeniler için de Soykırım müzesi o anlama gelir. Ermenistan okullarında TÜRKLERE OLAN NEFRET VE KİN anlatılır; ince ince nakış gibi işlenir o küçücük cocukların beyinlerine. GİTMEYİVERİN ERMENİSTAN`a. elinde geçerli bir pasaportun; cebinde de bolca DOLAR, EURO varsa; gidecek onlarca güzel ülke var. Hem de Türkiye`de tatil yapmaktan çok daha ucuz....
Yazan : Calgary     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    her zaman söylerim.. dünyanın neresine giderseniz gidin tüm ırkçı ayrımce faşist zihniyet mevcut... başta hükümetler olmakla beraber ... hatta hükümetler taviz vermese bunlar asla yaşanmaz... bu yüzden tüm dünya eşcinselleri birlik olmalı.. bir ükede bu tarz sorunlar yaşandıgı anda tüm dünya eşcinselleri eş zamalı ayaklanmalı... yoksa bu vakalar sürer gider...eeyy dünya yüneticileri büyük bir çogunlugunuz dünyayı çekilmez kılanlarsınız... egonuz tavan yapmış... ikiyüzlü riyakarlarsınız... bizlerin sırtından paralar kazanıyorsunuz dönüm bizlere saldırıyorsunuz... dünyayı kirletenler sizlersiniz... saymakla bitmez yanlışlıklarınız adaletsizlikleriniz var... ülkeleri adeta açıkhava cezaevine çevirdiniz insanları güdüyorsunuz... zaman gelicek hepiniz helak olacaksınız istisnalar hariç... hiç eşcinsellerin ülkesine zarar verdigini duydunuz mu casustur haindir vb bulamazsını tabiki ne varsa kendisini hetero zannedenlerde!! mevcuttur tüm halt... bu yüzden o pis kirli ellerinizi çekin eşcinsellerden... bizlersiz dünya tıpkı şimdiki taksim meydanı gibi gıri anlamsız renksiz bir dünya haline getirirsiniz..
Yazan : sonmekdup     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    şerefsizler
Yazan : Leket     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    ermeni milletinden her şey beklenir bu kadar kansız bir millet görmedim dağdaki sünnnetsizler de onlar zaten...
Yazan : lucciba     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Olayın Ermenistan`da olması benim için daha üzücü olmasına neden oldu :(
Yazan : vodkalemon     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Ali Osman Abalı’nın çekimleriyle 4. Mersin Onur Yürüyüşü Ali Osman Abalı’nın çekimleriyle 4. Mersin Onur Yürüyüşü
   Bu yıl “Red” temasıyla dördüncüsü düzenlenen Mersin Onur Yürüyüşü, Ali Osman Abalı’nın çekimleriyle… Sanatçı Ali Osman Abalı, 14 Temmuz’da gerçekleşen 4. Mersin Onur Yürüyüşü’nde çektiği fotoğraf ve videoları kolaj hâline getirerek yayınladı. İşte basın açıklamasını takiben üç ayrı sokaktan ge...

Haber | Danimarkalı Bakan Tommy Ahlers Biseksüel Olduğunu Açıkladı Danimarkalı Bakan Tommy Ahlers Biseksüel Olduğunu Açıkladı
   Bilim ve teknolojiden sorumlu bakan Tommy Ahlers, biseksüel olduğunu açıkladı. Danimarka, LGBT ile alakalı konularda en gelişmiş ülkelerden biri olsa da, saldırılar ve art niyetli davranışlar hala yaşanabiliyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Adalet bakanı Minister Søren Pape Poulsen’in nişanlısı, muhaf...

Haber | Tim Cook’tan LGBT Gençlere: Sizler Dünyaya Bir Armağansınız Tim Cook’tan LGBT Gençlere: Sizler Dünyaya Bir Armağansınız
   Tim Cook, LoveLoud’da, LGBT gençlere fayda sağlayan Imagine Dragons grubunun vokali Dan Reynolds tarafından yönetilen bir müzik festivali için yürekten bir mesaj verdi. Cook, Salt Lake City’de Rice-Eccles stadyumundaki 30.000 bini aşkın kalabalığa şöyle seslendi; “Bu gece; bir amca, bir spor k...

Haber | Fransız Cumhurbaşkanı Macron, Eski Korumasının Sevgilisi Olmadığını Söyledi Fransız Cumhurbaşkanı Macron, Eski Korumasının Sevgilisi Olmadığını Söyledi
   Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, görevden alınanı eski güvenlik müdürüyle eşcinsel bir ilişki yaşadığı yönündeki söylentileri yalanladı. Geçen hafta Macron’un güvenlik görevlisi olarak görev yapan Alexandre Benalla, protestocuları döven bir videonun halka açılmasının ardından görevden alındı...

Haber | Rüzgar Erkoçlar’ın kız kardeşi Gül de cinsiyet değiştirdi. Rüzgar Erkoçlar’ın kız kardeşi Gül de cinsiyet değiştirdi.
   2013 yılında cinsiyet değiştirme ameliyatıyla erkek olan Rüzgar Erkoçlar`ın kız kardeşi Gül Erkoçlar da cinsiyet değiştirerek erkek oldu. Geçtiğimiz yıllarda cinsiyet değiştirme ameliyatıyla erkek olan Rüzgar Erkoçlar’ın kız kardeşi Gül Erkoçlar da ameliyat masasına yatarak erkek oldu. İSMİNİ ...

Haber | ODTÜ mezuniyetinde gökkuşağı bayrağına müdehale ODTÜ mezuniyetinde gökkuşağı bayrağına müdehale
   ODTÜ diploma töreninde özel güvenlik birimleri gökkuşağı bayrağı ve pankart açan öğrencilere saldırdı. ODTÜ LGBTİ+’dan Özgür Gür saldırının ardından KaosGL.org’a, “LGBTİ+fobik uygulamaları ve yasak nedeniyle protesto ettiğimiz ODTÜ yönetimi, LGBTİ+fobik tutumlarını bu saldırı ile bir kez daha göster...

Haber | HIV ile yaşayan kişiler, haklarına erişebilmeli! HIV ile yaşayan kişiler, haklarına erişebilmeli!
   Toplumdaki bilgi kirliliği ya da yanlış kaynaklardan edinilmiş yanlış bilgi oldukça fazla. Bunlardan biri de HIV ile AIDS`in aynı statüye konulması. HIV doğrudan bağışıklık sistemine zarar verir. AIDS, HIV`in tedavi ile baskılanmadığı durumda bağışıklık sistemini zayıflatmasından sonra ortaya çıkan ...

Haber | Trans kadın mahpus Buse ile dayanışma çağrısı! Trans kadın mahpus Buse ile dayanışma çağrısı!
   Trans kadın mahpus Buse, cinsiyet geçiş operasyonunun yapılması talebiyle 29 gündür “ölüm orucunda”. Buse için 4 temmuzda sosyal medya kampanyası yapılacak. Avukatları ve aktivistler ise 5 Temmuz’da basın toplantısı düzenliyor. Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Erkek Cezaevi’ndeki trans kadın mahpusl...

Haber | İZLE: ŞOK-O-POP PRIDE VİDEOSUNDA ZEKİ MÜREN’İN BİLİNMEYEN HAYATINI MERCEK ALTINA ALDI İZLE: ŞOK-O-POP PRIDE VİDEOSUNDA ZEKİ MÜREN’İN BİLİNMEYEN HAYATINI MERCEK ALTINA ALDI
   Magazin dünyasını doksanların magazin anlayışıyla irdeleyen Şok-o-pop, Zeki Müren’in az bilinen hayatını, Müren’in yakınındaki bir isim olan Göksenin Çakmak’ın tanıklığından yola çıkarak ele aldı. Şokopop, Onur Haftası için özel hazırladığı bu videosunu alttaki cümlelerle özetledi: Bu yıl 26.s...

Haber | KÜÇÜK İSKENDER’İN SEVENLERİNDEN BİR RİCASI VAR KÜÇÜK İSKENDER’İN SEVENLERİNDEN BİR RİCASI VAR
   Çağdaş şiirimizin önde gelen isimlerinden küçük İskender’e kanser teşhisi konmuştu. küçük İskender’in Bodrum’daki evinde tedavisi sürerken, yazar Metin Solmaz, İskender’in bir ricası olduğunu belirtti. küçük İskender’in, sosyal medyada yayılan “Küçük İskender öldü” haberlerinden rahatsız olduğunu...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi