Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1688 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | ALMANYA’DA BİR SENEDE 7BİN EŞCİNSEL ÇİFT EVLENDİ

ALMANYA’DA BİR SENEDE 7BİN EŞCİNSEL ÇİFT EVLENDİ


Almanya’da eşcinsel çiftlerin evlenmesine izin veren yasanın yürürlüğe girmesinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti. Şimdiye kadar 7 binden fazla çift evlendi.

Almanya’da 1 Ekim 2017 tarihinde eşcinsel çiftlerin evlenmesine izin veren yasa yürürlüğe girdi. Evanjelik Basın Servisi’nin (epd) resmi makamlardan aldığı bilgilere göre şimdiye kadar Almanya’da evlenen eşcinsel çiftlerin sayısı 7 bini geçti. Başkent Berlin’in Tempelhof-Schöneberg, Friedrichshain-Kreuzberg ve Charlottenburg-Wilmersdorf ilçelerinde 1100’den fazla evlilik kayıt altına alındı. Berlin eşcinsel çiftlerin yaptığı evlilikler bakımından birinci sırada.

Köln’de 1056, Hamburg’da 900, Münih’te 830 eşcinsel evlilik kayıtlara geçti. Almanya’daki kentler arasında en düşük sayı ise 29 ile Schwerin’de kaydedildi. Araştırmada tüm eyaletlerin başkentleri ile Leipzig, Nürnberg, Freiburg, Braunschweig gibi bazı seçilmiş büyük kentlerde yapıldı.

Almanya’da eşcinsel çiftler daha önce resmi olarak kendilerine evli çiftlerle birçok alanda aynı hakları tanıyan “hayat ortaklığı” statüsünü elde edebiliyorlardı. Almanya’da 1 Ekim tarihinde “herkes için evlilik” yasası yürürlüğe girdi. Yasanın yürürlüğe girmesinden hemen sonra birçok eşcinsel çift evlendi.

Berlin’de evlenen her dört çiftten biri eşcinsel

Araştırmaya göre çoğunlukla zaten “hayat ortaklığı” statüsünde bulunan çiftlerin evlendiği görülüyor. Evliliklerin üçte ikisinde bu durumun geçerli olduğu belirtiliyor. Toplamda lezbiyen çiftlerle gay çiftlerin hemen hemen eşit dağıldığı kaydedilirken, bölgesel olarak bu durum farklılık gösteriyor. Berlin ve Hamburg’da gay çiftlerin yaptıkları evlilikler, Dresden ve Bremen’de ise lezbiyen çiftlerin yaptığı evlilikler daha yüksek olarak kaydedildi.

Eşcinsel evlilikler yapılan evliliklerin toplamı içinde de önemli bir paya sahip. Berlin’de her dört evlilikten birinin bir eşcinsel çift tarafından yapıldığı kaydediliyor. Bavyera’nın beş büyük kentinde ise her dokuz evlilikten biri eşcinsel çiftler tarafından yapıldı. Eşcinsel çiftler tarafından evlat edinilen çocuklarla ilgili olaraksa ilgili resmi makamlar henüz kesin bir sayı veremiyor.

Kaynak: Gzone.com.tr


Eklenme Tarihi : 25.09.2018
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 181263 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Türk erkeği pasif gay travesti vb cinsel kimliğe sahip olan kişilere değer vermiyor.imkan olsa Almanya`da yaşamak isterim
Yazan : bonju     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    bende gerçekten ama beni hem sevecek hemde ömür boyu evli gibi karı koca gibi olacağım bekar veya dul çocuksuz 25ile 45 yş arasında beğeneceğim bir erkekle evlenirim ömür boyu tek eşim kocam olmasını isterim ciddi olarak ona aşkım diyebileyim kocacım deyip her ihtiyacını karşılayayım sınırsızca
Yazan : aylincd16     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ben hayatım da 1 kişi istiyorum. Ama bu ülkede bu çok bizim insanlarımız doyumsuz. Aşk hayatında olsun sex hayatında olsun Daldan dala konmayin Sevin sevmeyi öğrenin aşkın gerçek anlamını öğrenin seginin ne olduğunu bilin. 3 dakika onunla 5 dakika bununla olmaz aşk yapmayın bunu. 1 kişi istiyorum gercekten hayatımda 1 kişi anlatabildimmi. 1 kişi
Yazan : can_1655     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)

    Darısı Tüm bekarların basınaaaaa hadi bakalım
Yazan : KANKI34     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Gabile.com da sürekli eşcinsel evlilik hakkında haberler çıkıyor. Bazı Türk eşcinseller de bu duruma özeniyor. Türkiyede eşciselliğin sadece bir eğlence, azma, azgınlık, delik, boşalma gibi şeyleri içerdiğini BİLMİYORLAR. Yani Osmanlı imparatorluğundan beridir, eşcinseller var, ama sadece bir boşalma ve rahatlama aracı olarak... Türkiyedeki eşcinsellerin % 95 i gizliyken, ve eşcinsel olduklarını çevreleri bilmezken, evlilik de neyin nesi? Türk toplumu maalesef ki bir ORTADOĞU-MÜSLÜMAN-ORTA ASYALI bir toplum. Ama Türk toplumu bir GERMEN ya da ANGLO-SAKSON toplumu olsaydı işler değişebilirdi. Eşcinselliğini bir TEKTAŞ İLE TAÇLANDIRMAK ve EVİNİN KADINI olmak isteyen eşcinsellere, Kanada, Hollanda, İngiltere, Amerika gibi ülkelere gitmelerini ve TEMELLİ olarak oraya YERLEŞMELERİNİ TAVSİYE ediyorum.
Yazan : Calgary     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Haberde de yazıldığı gibi zaten hayat ortaklığı şeklinde birliktelik yaşıyordu orada eşcinseller. İki farklı cins arasında bir insan hakkı olarak görülen evliliğin aynı cinsler arasında yasal olmaması insan haklarına aykırı elbette. Bu aykırılığı ortadan kaldıran, yani eşcinsel evliliklere izin verip yasallaştıran Almanya’yı ve tabii ki diğer Avrupa ülkelerini tebrik ederim. Ve elbette tebriki hakeden diğer taraf ise bu yasal haklarını kullanıp evlenen eşcinsel çiftlerdir. Kendilerine uzun soluklu ve mutlu bir hayat dilerim. Bize gelince genel insan haklarının bile HAKlandığı ülkemizde eşcinsellere evlilik hakkı tanınması neredeyse imkansız. En azından benim görmem mümkün değil. Peki ya biz eşcinseller olarak çok mu temiziz? Diyelim ki mucize oldu ve bize yasal hak tanındı. Gerçekten evlenebilecek kaç kişi çıkar? Önce kendi duvarlarımız başta olmak üzere, ailemiz ve diğer çevremizin duvarlarını yıkabilecek miyiz? Hadi ailemizi ve çevremizi aştık diyelim ve kendimize dönelim. Burada (gay olarak düşündüğümde) kaç kişi bütün hayatını tek kişiyle geçirebilir? Değil 40-50 yıl, biz güya sevgilim aşkım dediğimiz kişiyle birkaç ay bile devam edemiyoruz.. Aynı kişiyle birkaç defa yattık mı yeter, başkasının tadını aramaya başlarız. Hetero evliliklerde bile aldatmaların ve boşanmaların olduğu bu devir ve ülkede biz gayler evlensek ne olur ki? Evlendik diyelim kaç sene sürer? Nasıl olsa namus derdi yok, çocukla ortada kaldım derdi yok, nafaka derdi yok vs. Gelsin boşanmalar! Büyük ihtimalle böyle olur. Neyse uzatmayalım oralarda evlenen çiftlere tekrar mutluluklar dileyerek ve fakat ben göremesem de en azından bizden sonraki nesillerin haklarına kavuşması ümidiyle.. diyerek olayı kapatalım.
Yazan : EVLENMEK     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    ben de sevgilimin olmasını istiyorum.....
Yazan : askk     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bizde bi cacık olmaz. Bizler kendi aramızda birbirimizin sevgilerini kapma derdindeyken bizler birimize saygı gostermedigimiz sürece. Başkalarının bize saygı göstermesini beklememiz mantıksız. Şahsen ben herkesin birbirine saygı duyduğu bi toplumda yaşamayı çok isterdim. Bu yüzden bu ülkede o tarz şeyler çok zor bana göre tabiki olmasını isterdim. Hatta ben yıllar önce birine benimle evlenirmisin demiştim evet bunu yaptım o kabul etmedi. Ama şimdi aynı teklifi o yapıyor ama çok geç kaldı.
Yazan : sex_16_sex     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Genç olsam giderdim.
Yazan : Anna58     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Türkiye daha sexsual doyumsuzluğuna bir çare bulamadı evlilik mi herkesin derdi yat kalk bu ülkede daha ben aktifim deyip hem erkek ile hem de bayanlarla ilişkiye girebiliyorlarsa konu zaten çoktan kapanmıştır
Yazan : Kaun25     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bizene Amk
Yazan : Hoslanti54     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bir yastıkta kocasınlar. :)
Yazan : Olguncuuuu     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    ne güzel bir haber inş. darısı türkiye de olur ileri dönemlerde biraz daha hızlı gidersek bizde de bunlar olacaktır. geceleri yasayan korkarak sokağa çıkan insanlardan artık gün ışığına çıkar olduysak buda olacaktır.
Yazan : lucciba     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu tür gay evlilik gibi şeyler Batılı ve protestan hristiyanların hayatlarında olan şeyler... Türkler uzun süreli ilişkilerden çok, beş dakkada beşiktaş tarzı ilişkileri severler. Sen gizli ol; saklı ol...Aman senin İBNE oldugunu kimse anlamasın...
Yazan : Calgary     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    evlenseler ne olacak çoğu iki günde boşanır. bu ortamdan umudum kalmadı artık. keşke normalleşebilsem(!)...
Yazan : pGAYp     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Almanya yolcusu kalmasın :)
Yazan : RQK     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    çok harika süper türkiyedede en kısa zamanda izin verilir darısı türkiye olmak arzusuyla
Yazan : aylincd16     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    sayı sadece kayıtlı olan olmayak kaç kişi var daha çoktur herkesin kendi özel zevki onda karışyolar kendi özeli istedigibi yaşasın zarar vermiyosa şitedet yosak sa evlilere mutluluklar
Yazan : rapson19     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Turkiyede olsa 7 yilda 1 kisi anca evlenir.
Yazan : Smihap     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    harikasınız
Yazan : erosal     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    çok imreniyorum ama ne fayda... ancak resmi nikah olmasada bende artık hayat arkadaşımı bulmak istiyorum... herkes için en normali de bu oldugunu düşünüyorum ... birlikte tatillerin sinema vb hayali ble güzel :)
Yazan : sonmekdup     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | EŞCİNSEL OLDUĞU İÇİN MESLEĞİNDEN MEN EDİLEN HAKEMİN TAZMİNATI YARGITAY’DAN DÖNDÜ EŞCİNSEL OLDUĞU İÇİN MESLEĞİNDEN MEN EDİLEN HAKEMİN TAZMİNATI YARGITAY’DAN DÖNDÜ
   Eşcinsel olduğu için hakemlik yapması engellenen Halil İbrahim Dinçdağ’ın Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF) aleyhine açtığı ve 23 bin TL tazminat kazandığı dava, Yargıtay’dan döndü. Kararda, Dinçdağ’ın yaşadığı olayda, manevi tazminat koşullarının oluşmadığı savunuldu. Cumhuriyet’ten Hilal Köse’...

Haber | ROMANYA, EVLİLİK EŞİTLİĞİNİ ENGELLEMEK İÇİN REFERANDUMA GİDECEK ROMANYA, EVLİLİK EŞİTLİĞİNİ ENGELLEMEK İÇİN REFERANDUMA GİDECEK
   Romanya, ülke anayasasında belirtilen evlilik tanımlamasını 6-7 Ekim tarihlerinde referanduma götürerek eşcinsel evliliklere imkan tanıyan yasayı engellemeye hazırlanıyor. Mevcut yasalarda evlenen tarafların kadın ve erkek olması gerektiği belirtilmiyor. Sandıktan değişikliğe ‘evet’ çıkması halin...

Haber | 15 Yaşındaki Trans Çocuğun Mektubu Ağlattı 15 Yaşındaki Trans Çocuğun Mektubu Ağlattı
   Utah’da bir kadın evinin dışına trans bayrağı astı ve sonrasında aldığı mektup gözyaşları içinde bıraktı. Salt Lake City’de yaşayan Audrey, evinin önüne trans bayrağı astıktan sonra gelen bir mektubu Reddit’te bir LGBT grubunda şu sözlerle paylaştı: “Kapımın önüne bırakılan bu mektubu okurken göz...

Haber | Marceline ve Bubblegum’dan final öpücüğü Marceline ve Bubblegum’dan final öpücüğü
   Adventure Time, final bölümündeki öpüşme sahnesiyle Marceline ve Bubblegum arasında ilişki olduğu iddialarını doğruladı! Cartooon Network’ün en çok izlenen animasyonlarından Adventure Time, sekiz yıllık bir serüvenin ardından geçtiğimiz hafta yayınlanan final bölümüyle hayranlarına veda etti. ...

Haber | Ortadoğu gazetesi: “Hiç kimse cinsiyeti ya da cinsel tercihleri nedeniyle aşağılanmayacak” Ortadoğu gazetesi: “Hiç kimse cinsiyeti ya da cinsel tercihleri nedeniyle aşağılanmayacak”
   Yayın hayatını 1972 yılından beri sürdüren milliyetçi Ortadoğu gazetesi yayın ilkelerini yeniledi. Ortadoğu gazetesi yayın ilkelerini yenileyerek, haberlerinde hiç kimsenin cinsiyeti ya da “cinsel tercihleri” nedeniyle aşağılanmayacağını duyurdu. 1972 yılında kurulan gazete yeni yayın ilkeleri...

Haber | Okulda zorbalığa maruz kalan 9 yaşındaki eşcinsel çocuk intihar etti Okulda zorbalığa maruz kalan 9 yaşındaki eşcinsel çocuk intihar etti
   ABD`nin Denver kentinde okulda dört gün boyunca arkadaşlarının zorbalığına maruz kalan ve tehdit edilen dokuz yaşındaki eşcinsel bir çocuk intihar etti. Annesi Leia Pierce, bu yaz Jamel Myles`in kendisine eşcinsel olduğunu açıkladığını ve `Eşcinselliğimden gurur duyorum. Okul başladığında arkadaş...

Haber | Bu Araştırmaya Göre Yalnız Hisseden Gay Erkekler Korunmasız Sekse Daha Yatkın Bu Araştırmaya Göre Yalnız Hisseden Gay Erkekler Korunmasız Sekse Daha Yatkın
   Gay ve biseksüel erkeklerin HIV tehlikesine yakınlığını gösteren bir çalışma daha yayınlandı. 507 Çinli ile yapılan çalışmada, yalnız olduğunu belirten katılımcıların son 6 ayda diğerlerine kıyasla daha fazla korunmadan anal seks yaptığı saptandı. Uzmanlara göre aradaki fark gözden kaçamayacak...

Haber | Taksim’de vahşet: Trans bireyi gasp edip öldürdüler Taksim’de vahşet: Trans bireyi gasp edip öldürdüler
   Taksim’de trans birey olduğu öğrenilen bir şahıs yaşadığı evin apartmanının girişinde bıçakla boğazı kesilmiş halde bulundu. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda zanlının yakalandığı, öldürülen trans bireyin ise telefon ve paralarının gasp edildiği öğrenildi. Arkadaşları ise gözyaşlarına b...

Haber | Mehmet Ali Erbil: “Homoseksüel iddialarını onlar çıkardı” Mehmet Ali Erbil: “Homoseksüel iddialarını onlar çıkardı”
   Mehmet Ali Erbil, uzun dönemdir aşık olmadığını söyleyerek, hakkında çıkarılan homoseksüel söylentilerinin de birlikte olmadığı kadınlar tarafından ortaya atıldığını savundu. Posta’ya bir söyleşi veren Mehmet Ali Erbil, boşanmalarıyla ilgili hatanın yüzde 90’ının kendisine ait olduğunu belirtere...

Haber | Almanya’dan Üçüncü Cinsiyet Opsiyonuna Onay Almanya’dan Üçüncü Cinsiyet Opsiyonuna Onay
   Almanya hükümeti, interseks bebekler için doğum belgelerinde üçüncü bir cinsiyet opsiyonunu mümkün kılan yasa tasarısını onayladı. Almanya’da koalisyon hükümetinin kabul ettiği yasa tasarısına göre hem erkek hem de kadın organlarıyla doğan interseks bebeklerin cinsiyeti artık “çeşitli” ibaresi al...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi