Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1505 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | 16 KURUMDAN LGBTİ+’LARI DÜZENLİ OLARAK HEDEF GÖSTERENLERE KARŞI BİLDİRİ

16 KURUMDAN LGBTİ+’LARI DÜZENLİ OLARAK HEDEF GÖSTERENLERE KARŞI BİLDİRİ


İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı’na bağlı 16 kurum “LGBTİ+’lara karşı nefret söylemini eleştiren örgütlere yönelik hedef gösterme ve soruşturmalar son bulmalı!” diyerek ortak metin yayınladı.

“LGBTİ+ hakları savunucuları ve örgütlerinin çalışmalarını düzenli olarak hedef gösteren nefret söylemlerinin son bulması için ilgili tüm kişi ve kurumlar için soruşturma başlatılmalıdır”
Civil Rights Defenders, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Hakikat Adalet Hafıza Merkezi, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Kaos GL, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, Punto 24 Bağımsız Gazetecilik Derneği, Research Institute on Turkey, Sivil Alan Araştırmaları Derneği, SPoD LGBTİ+, Yaşam Bellek Özgürlük Derneği, Yurttaşlık Derneği, Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı, Türkiye-Almanya Kültür Forumu ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın imzacı olduğu metnin tam hâli şöyle:

“Dünyanın ve Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği ve her gün binlerce kişinin hayatını yitirdiği olağandışı günler yaşıyoruz. Böylesi bir dönemde, toplumsal fayda sağlamanın kapsayıcılığı açısından insan haklarına, hak savunucularının çalışmalarına ve varoluşlarına saygı her zamankinden daha fazla önem taşıyor.”

“Diyanet İşleri Başkanlığı, 24 Nisan 2020 tarihli Cuma Hutbesi’nde LGBTİ+’lara ve HIV’le yaşayanlara yönelik ayrıştırıcı ifadeler kullanmış, nefret söyleminde bulunmuş ve bu grup ve bireyleri hedef haline getirmiştir. Toplumun bütününün koronavirüs salgını riski altında olduğu bu günlerde bir hukuk devletinin asli görevi, coğrafyamızda yaşayan herkesin temel haklarını korumak olmalıdır.”

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Anayasa’ya, yasalara ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı bir şekilde bazı kesimleri hedef göstermesi kabul edilemez. Dahası, hukuku ve temel insan haklarını yok sayan bu açıklamayı kınayan hak örgütlerinin hedef gösterilmesi ve soruşturmaya uğramaları, Türkiye’de son yıllarda sivil alana yönelik baskı ve tacizin gittikçe arttığını bir kez daha ortaya koymuştur. Asıl önlem, kamu kurumlarına hukuku ve görevlerini hatırlatan açıklamalara karşı yargısal ve idari taciz değil, nefret söylemi ve ayrımcılıkla mücadele olmalıdır. Ayrımcı ve düşmanlaştırıcı açıklamaları eleştirenlerin devlet görevlileri tarafından hedef gösterilmesinin ardından bağımsız olarak tanımlanmış yargı birimlerinin harekete geçmemiş olması ise, hukukun üstünlüğü ilkesi ile bağdaşamaz.”

“Türkiye Anayasası’nın 136. maddesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görev tanımını çok açık ifadelerle yapmıştır. Buna göre, ‘Genel idare içinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir’. Söz konusu hutbenin bu görev tanımıyla bağdaşmadığı açıktır.”

“24 Nisan 2020 tarihli hutbenin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı’na görev tanımının hatırlatılması ve buna uymayan Diyanet İşleri çalışanları hakkında soruşturma başlatılması gerekirken, yanlış bilgiler ile LGBTİ+’ları hedef gösteren ve nefret söylemi barındıran bu açıklamayı kınayan barolar, yurttaşlar veya hukukçular hakkında işlem yapılması ise asıl suçun görülmesini ve soruşturulmasını engellemektedir. Bu tutum, nefret söylemleri için teşvik edici bir ortam da yaratmaktadır.”

“Biz insan hakları savunucuları, Diyanet’in ayrıştırıcı ve nefret söylemi içeren ifadelerine tepki gösteren Ankara ve Diyarbakır baroları hakkında TCK’nın 216/3 maddesi uyarınca ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama’ iddiasıyla açılan soruşturmaları, hak savunucularına yönelik ve son zamanlarda giderek yoğunlaşan saldırıların yeni bir halkası olarak görüyoruz.”

“Türkiye’nin de taraf olduğu Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi’nin 3. Maddesi cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığı yasaklarken, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin karar organı olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de Sözleşme’nin cinsel yönelim temelli ayrımcılığı yasakladığını açık bir şekilde karara bağlamıştır.”

“Bu coğrafyada yaşayanları cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıkla hedef göstermeye, suçlu ilan etmeye yönelik resmi makamlarca geliştirilen tüm politikalara ve söylemlere karşı çıkmak, bu tavırlarla mücadele etmek insan hakları örgütlerinin varlık sebebidir.”

“Tehdit edilen, soruşturmaya uğrayan ve hak mücadelesi veren LGBTİ+ örgütlerinin ve hak savunucularının yanında olduğumuzu belirtiyor, soruşturmalar ve hedef göstermelere derhal son verilmesini talep ediyoruz. Bu talebimizi de öncelikle Türkiye Anayasası’na, ardından da Türkiye’nin imzacı ve taraf olduğu diğer uluslararası sözleşmelere dayandırıyoruz.”

“Hak savunucuları olarak ilgili hutbenin toplumsal tezahürleri konusunda kaygılıyız çünkü devlet kurumlarının ve görevlilerinin LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemlerinin, nefret eylemlerine dönüştüğünü ve nefret suçlarının da ağırlıklı olarak cezasızlıkla sonuçlandığını pek çok kez gördük. Daha önce nefret içerikli söylemde bulunan devlet görevlilerinin herhangi bir idari veya adli işleme tabi tutulmaması geleneği söz konusu hutbenin ardından da geçerliliğini korudu. Süregelen cezasızlık ve toplumsal kaygılar ışığında hak örgütleri de konuya dair eleştirilerini kamuoyu ile paylaşmış, devlet tarafından yaygınlaştıran yanlış bilgileri düzeltme sorumluluğunu yerine getirmiştir.”

“Her gün onlarca kişiyi kaybettiğimiz bir virüs salgını ile mücadele ederken toplumun belli bir kesiminin hastalıkla özdeşleştirilmesine uzanan nefret anlayışı, tüm toplumu salgın ile mücadelede başarısız ve etkisiz kılacaktır. İçinde bulunduğumuz dönemin zorlu koşullarına ek olarak, LGBTİ+ hakları savunucuları ve örgütlerinin çalışmalarını düzenli olarak hedef gösteren nefret söylemlerinin son bulması için ilgili tüm kişi ve kurumlar için soruşturma başlatılmalı ve kamuoyu ile bilimsel, insan hakları hukuku kapsamında gerekli doğru bilgiler ivedilikle paylaşılmalıdır.”

İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı nedir?
İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı, insan haklarını savunmanın evrensel bir hak olduğundan hareketle, insan hakları savunucularına yönelik tüm baskıların takipçisi olmak, kendi aralarında haberleşme ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla çok sayıda insan hakları örgütünün oluşturduğu bir yapıdır.

Kaynak: KAOS GL


Eklenme Tarihi : 04.05.2020
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 78556 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Siyasal islamcilar Dindar genclik yetistireceklermis
Yazan : nefedra     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    DİYANETİN ZİNAYI VE EŞCİNSELLİĞİ HİV VE KORONAYA BAĞLAMASI VE TOP YEKÜN MÜCADELE EDİLMELİ DEMESİ GAYET TALİHSİZ AMA BİLİNÇLİ BİR HEDEF SAPTIRMADIR KLASİK RTE SİYASETİ MİLLİ İŞŞİZLİĞİ EKONOMİYİ KONUŞMASIN DİYE YAPILAN BİR SİYASİ MANEVRADIR.
Yazan : erdemseker06     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Dinden soğuttular müslümanlardan nefret ettiriyorlar baya bir sıkı plan
Yazan : ikoncansin     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ülkemizde eşcinseller her zaman AÇIK BİR HEDEF olmuştur. Birçok Türk eşcinsel bu HEDEF GÖSTERİLME nedeniyle, öldürülmüş, intahar etmiş, ya da yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmıştır. Ülkede kemikleşmiş muhafazakar yapı ve dedikodudan korkan, ```AYOL ELALEM NE DER?`` ci insan takımı, eşicnselleri ALENİ SAPIK, REZİL ve KORKUNÇ insanlar olarak görmeye devam etmekteler.....Sadece bu insanların ÇEKİP GİTMESİ bekleniyor. Ama gerçekte BEN BİR ERKEĞİ SEVİYORUM diyen eşcinsel erkek sayısı da artıyor. Bu nasıl oluyor, bilemiyorum, ama ARTIYOR İŞTE.....
Yazan : Calgary     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Turkiyede anayasi kim dinliyor
Yazan : aliistanbul55     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Katolik,Müslüman farketmiyor.Sürekli dinden bahseden bu sapık papazların ve imamların küçük çocuklara tecavüzlerini sağırlar bile biliyor.Bok herifler.Cehennem esas onları bekliyor.
Yazan : aktifseven     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu ikide bir homofobik tavır sergileyip sürekli lut kavmini söyleyen kesimin yediği naneleri teker teker deşifre edip eğer kıyamet sizden kopmayacaksa merak etmeyin bizden kopmaz diyeceksiniz sonra görün bakalım neler oluyor
Yazan : bibliomaniac     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | LGBTİ+’LAR TEPKİ GÖSTERDİ, HOMOFOBİK DOKTOR METİN ÇAKIR GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI LGBTİ+’LAR TEPKİ GÖSTERDİ, HOMOFOBİK DOKTOR METİN ÇAKIR GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI
   Almanya’da, kalp hastalıkları uzmanı Metin Çakır’ın sosyal medya hesabından eşcinselliği “hastalık” olarak nitelendirmesinin ardından görevinden alındığı belirtildi. Alman medyasında yer alan haberlere göre, Karlsruhe’deki Helius kliniğinde kalp damar cerrahı olarak görev yapan Metin Çakır, sosya...

Haber | Koronavirüs Sebebiyle Ertelenen Veya İptal Edilen Dünya Çapındaki Pride Etkinliklerinin Listesi Koronavirüs Sebebiyle Ertelenen Veya İptal Edilen Dünya Çapındaki Pride Etkinliklerinin Listesi
   Dünyayı etkisi altına almış bulunan koronavirüs sebebiyle dünya çapında bazı LGBT etkinleri ve Pride festivalleri ya iptal edilmeyle, ya da ertelenmeyle karşı karşıya kaldı. Avrupa Pride Organizatörleri Birliği (EPOA) ve Attitude dergisinin verilerine göre, koronavirüs salgını sebebiyle dünya çap...

Haber | Sağlık Uzmanlarının Açıklamalarına Göre LGBT’ler, Koronavirüsüne Yakalanmaya Üç Sebep Yüzünden Daha Meyilli Sağlık Uzmanlarının Açıklamalarına Göre LGBT’ler, Koronavirüsüne Yakalanmaya Üç Sebep Yüzünden Daha Meyilli
   Yüzlerce sağlık kuruluşu, hükümetleri harekete geçirmek için çağrıda bulunduğu açık mektuplarda LGBT’lerin koronavirüse karşı daha savunmasız olduğunu bildirdi. Açık mektup, “LGBT’ler toplum tarafından damgalanmaya ve salgın hastalıklara oldukça aşinadır. LGBT’lere bu salgın esnasında yeterli ...

Haber | Lady Gaga ve Ariana Grande’den Unutulmayacak Bir Düet ve Video Geliyor! Lady Gaga ve Ariana Grande’den Unutulmayacak Bir Düet ve Video Geliyor!
   Geçtiğimiz günlerde “Stupid Love” isimli son teklisini yayınlayan Lady Gaga’nın, Chromatica döneminde birçok ünlüyle düet yapacağı söylentisi son günlerde sosyal medyada dolaşıyordu. Her ne kadar Gaga’nın birçok ünlüyle düet yapacağı söylense de, özellikle popun prensesi Ariana Grande ile düet yapac...

Haber | Homofobik Olmadığını Söyleyip Öğrencilerini Kandıran Okul, Binlerce Öğrencisi Tarafından Protesto Edildi! Homofobik Olmadığını Söyleyip Öğrencilerini Kandıran Okul, Binlerce Öğrencisi Tarafından Protesto Edildi!
   Utah’ta Mormon’a bağlı Brigham Young Üniversitesinin öğrencileri, okulun başlangıçta ahlak kurallarından “homoseksüel davranışın yasaklanmasını” sildiğini, fakat haftalar sonra bu kuralı geri getirdiğini söyledi. Şimdiyse öğrenciler güvensiz bir ortamda bulunuyor ve eşcinsel olduğunu açıklayan öğ...

Haber | Eşcinsel Hastasına ‘Sana Oğlum Mu Diyeyim, Kızım Mı?’ Diyen Türk Doktorun 2 Yıl Hapsi İstendi Eşcinsel Hastasına ‘Sana Oğlum Mu Diyeyim, Kızım Mı?’ Diyen Türk Doktorun 2 Yıl Hapsi İstendi
   Eşcinsel C.Ö.’ye muayene sırasında “Sana oğlum mu diyeyim, kızım mı?” dediği ve hastasının kimlik bilgilerini sosyal medyada paylaştığı iddia edilen Uzm. Dr. N.K.Ö. hakkında ‘görevi kötüye kullanma’dan dava açıldı. İngiltere’de insan genetiği üzerine lisans eğitimini tamamlayan C.Ö. (26), yüksek ...

Haber | Yarım Milyona Yakın Amerikalı Transseksüel, Başkanlık Seçiminde Oy Kullanabilmek İçin Mücadele Edecek! Yarım Milyona Yakın Amerikalı Transseksüel, Başkanlık Seçiminde Oy Kullanabilmek İçin Mücadele Edecek!
   Yeni yayınlanan bir rapora göre 378.000 transseksüel, kimlikleri cinsiyetleriyle tam olarak uyuşmadığı için bu yılın sonlarına doğru Amerika’da yapılacak olan başkanlık seçiminde oy kullanamayabilir. Oy kullanacak vatandaşların ismi ve görünümü kimlikleriyle uyuşmadığı takdirde oy kullanma hakkından...

Haber | Çin, Verilen Mücadelelere Rağmen Dünyanın En Büyük LGBT Ekonomisine Sahip Ülke! Çin, Verilen Mücadelelere Rağmen Dünyanın En Büyük LGBT Ekonomisine Sahip Ülke!
   Çin henüz eşcinsel evlilik ve ayrımcılık karşıtı yasaları kabul etmedi. Daxue Consulting tarafından yayınlanan bir rapora göre Çin, dünyadaki en büyük LGBT ekonomisine sahip. Bu durumun 60-70 milyon arası olduğu düşünülen nüfustan kaynaklı olduğu düşünülüyor. Ayrıca servetin 230 ve 390 milyar pou...

Haber | Bollywood’un İlk Eşcinsel Romantik Komedisi, Hindistan’daki Homofobiyle Mücadele Edecek! Bollywood’un İlk Eşcinsel Romantik Komedisi, Hindistan’daki Homofobiyle Mücadele Edecek!
   Bollywood, içerisinde eşcinsel ana karakteri bulunacak ilk büyük romantik komedisini yayınlayacak. Be Extra Careful About Marriage (Shubh Mangal Zyada Saavdhan) isimli romantik komedide Ayushmann Khurrana, toplum ve aile içinde eşcinsel karşıtı damgalarla mücadele edecek. Filmin 50 milyondan f...

Haber | Disney, Yeni Animasyon Filminde Açık Bir Eşcinsel Karakter Olacağını Açıkladı Disney, Yeni Animasyon Filminde Açık Bir Eşcinsel Karakter Olacağını Açıkladı
   Disney ve Pixar stüdyoları tarafından yaratılan ‘Onward’ filmi, 6 Mart 2020 tarihinde içerisinde yer alacak eşcinsel karakteriyle tüm dünyada gösterime girecek. Onward, babalarını çok küçük yaşta kaybeden iki genç elf kardeşin hikayesini anlatacak. Kardeşler, hatırlamakta zorlandıkları ve çok öz...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi