Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
946 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Türkiye`nin ilk gay evliliği geliyor

Türkiye`nin ilk gay evliliği geliyor


Eşcinselliğin `hastalık` olarak görüldüğü Türkiye`de, eşcinsel evliliği tartışmaya açmak isteyen Barış ile Aras büyük bir düğün hazırlığında...

Radikal gazetesinde Bahar ÇUHADAR imzasını taşıyan haber şöyle:

Ben evlilik hakkını sordum, onlar önceliklerinin ‘şiddet görmeme, ayrımcılığa uğramama, öldürülmeme’ olduğundan bahsettiler. Bir insanın “Evlenme hakkı ne ki, ben öncelikle saklanmadan yaşamak istiyorum” demesi, size ne ifade ediyor?

Hepimizin malumu, bu ülkede çıkıp rahatça “Ben eşcinselim”, “Kendimle aynı cinsten birini seviyorum” diyebilmek, ‘hasta’ diye etiketlenmemek, ‘fark edilince’ nefrete, tacize, şiddete maruz kalmamak mümkün değil. Siz aslolanın, hangi cinsiyetten olursa olsun, iki insanın birbirini sevmesi olduğunu düşünen azınlıktansınız diyelim... ‘Eşcinselliğin hastalık olduğunu’ düşünen bir aileden sorumlu devlet bakanını, onunla hemfikir milyonları ne yapacağız peki?

Hal böyleyken, iki kadın ile onların sperm bankası aracılığıyla dünyaya gelmiş iki çocuğundan mürekkep ‘farklı bir aile’nin anlatıldığı film ‘İki Kadın Bir Erkek’ (The Kids Are Allright) vesilemiz oldu. Eşcinsel çiftlerle, ‘eşcinsel evlilik’ kavramını konuşalım istedik. Mevzunun, LGBT (Lezbiyen, gey, biseksüel, trans) topluluğunda da aile kurumunun sorgulanması yönüyle tartışmalı olduğunu atlamadan sorduk. Üç eşcinsel çift hiç çekinmeden öykülerini, aşklarını, düşüncelerini paylaştı.

Sorularımıza cevap ararken öğrendik ki Türkiye’nin ilk heteroseksüel olmayan evliliği çok yakında. Barış ile Aras büyük bir düğüne hazırlanıyor...

ÜÇ EŞCİNSEL ÇİFTE SORDUK

1- Eşcinsel bireylere evlilik hakkı verilmesini ister misiniz?

2- Eşcinsel beraberliklerde, cinsiyete göre ev içi iş bölümü söz konusu mu?

3- Yasal hakkınız olsaydı evlenmek, çocuk sahibi olmak ister miydiniz?

Barış 33 yaşında, Kaos GL dergisinde çalışıyor. Aras, 28’inde. LGBTT derneği Pembe Hayat’ta proje koordinatörü. Ankara’da yaşıyorlar, kasımdan beri birlikteler. Durumları, LGBTT içinde bile tartışmalı. Aras, biyolojik olarak kadın ve pembe kimlikli. Ama kendisini ‘trans erkek’ ve ‘eşcinsel’ olarak tanımlıyor. Nüfus cüzdanının ya da cinsel organının aksine, o bir erkek. İki erkek eşcinsel olarak evlenecekler, evliliklerini ‘politik bir eylem’ olarak duyurup, “Biz iki eşcinsel erkek, bu ülkede evlendik” diyecekler.

BARIŞ: Hak ihlali

Aynı cinsten kişilerin evlenememesi insan hakları ihlali. Nasıl ayrı cinsten insanlar evlenip sağlık, miras, mal paylaşımı gibi haklara sahip olabiliyorsa eşcinseller de bunların hepsinden yararlanmalı.

Kimliğinizi penis ve vajina üzerinden tanımlamayınca, beyninizi ve bedeninizi özgürleştiriyorsunuz. Eşcinseller de bu toplumda yetiştiği için bu kimlikleri heteroseksüeller gibi taklit edebilir, ilişkide mutlaka bir kadın ve erkek olduğunu görmek isteyebilir. Ama biz bunu tercih etmiyoruz.

ARAS: Düğünümüz var

Sevgilim cezaevine giriyor görüşe alınmıyorum, hastalanıyor refakatçi olamıyorum, öldürülüyor davacı olamıyorum, ölüyor cenazesine gidemiyorum... “Yakını mısınız?” deniyor. Onun her şeyiyken, heteroseksist sisteme göre, hiçbir şeyiyim. Sosyal güvenlikten hastanede ziyarete durum aynı.
Türkiye’de iki mavi ya da iki pembe kimlik evlenemez. Bizim durumumuz diğer eşcinsel ilişkilere göre farklı: Birimizin pembe kimliği var, birimizin mavi. Evlenmek için yasal engelimiz yok! Politik bir eylem olması ve eşcinsel evliliği tartışmaya açmak için evlenmeyi planlıyoruz. Büyük bir düğün planlıyoruz. Tüm eşcinsel, biseksüel, trans ve queer’lerin davetli olduğu, her yerin gökkuşağı bayraklarıyla süslendiği, salonun, kıyafetlerimizin özel tasarlandığı (aynı kıyafeti giyeceğiz) bir düğüne hazırlıklı olun! İlk kez sizin vesilenizle duyurmuş olalım.

Haberin Devam: //www.posta.com.tr/yasam/HaberDetay/Turkiye_nin_ilk_gay_evliligi_geliyor.htm?ArticleID=65787&PageIndex=3


Eklenme Tarihi : 21.03.2011
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 556808 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Bunlar cildirmis olmali türkiye gibi bir yerde :-)
Yazan : turkish_pasif     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    arkadaşlar bu eşcinsel halimizle toplumda yaşamak gercekten zor örneğin evlilik konusunda üzerimizde büyük baskılar var bu baskılardan kurtlımanın mantıklı bi yolu var bence eşcinsel kadın ve erkeğim evlenmesi yani gay birile lezbiyen bir bayanın evlenmesi hem toplum baskısından kurtulmuş oluruz hemde gercekten toplumda soutlanıp tecrit edilmemiş oluruz böylece toplumun gözünde evli barklı oluruz amam kendi hayatınızda da istediğiniz şekilde yaşarsınız kendinize olan saygınız da artar bi nevi anlaşmalı evlilik düşünsenize hetero bi bayan la evleneceğiniza böylesi daha mantıklı değilmi böyle düşünen bi lezbiyen varsa beklerim tütkiyenin neresinde olursa olsun
Yazan : erkek_canlisi     Beğen

    bence bir takım ruh halinin kağıda dökmek gerekiyor arkadaşlar.gayları düşünün bir hanım efendiden etkilenmiyor olabilir etkilenmediğinde de evlenmek istemiyor olabilir.bekar kalır yani.sosyal hayattaki insanlar sorduğunda neden evlenmiyorsun diye gay`ım diyemez çünkü pekte hoş karşılamıyorlar hepimiz biliriz.ama bu ruh halimiz kağıda dökülürse sosyal yaşantıya uyumlu olduğumuz ön plana çıkar.ön yargılar,şiddetler ve ayrımlar kısacası mutluluğumuzu engelleyecek pürüzler bir nevi ortadan kaldıracak kağıttır.
Yazan : psf01     Beğen

    biraz gercekci olun, bir cok Avrupa ulkesi ve Avusturalya gibi gaylerin rahat yasadigi yerlerde bile, gay evliligini resmi olarak kabul etmedi.
Yazan : carpediem1981     Beğen

    Bu hayat benimse eğer; cidden yaşamaya değer...
Yazan : Calgary     Beğen

    bitakım şeyleri kağıda dökmek gerekmiyo sevgili arkadaşlar eğer beraberseniz ve birbirinizi seviyosanız aynı çatı altında yaşıyor ve anlaşabiliyosanız gerisi önemli diil varsın yasa olmasın resmileşmesin kendi çözümlerinizi yartın .sevgiyle
Yazan : omegaplus     Beğen

    çok şirinler umarım istedikleri olur ve evlenirler
Yazan : omegaplus     Beğen

    ama bence gerek yok böyle yaptıkça bizi kabullenmeyecekler haber sitelerinde inanılmaz tepki var daha çok nefret edecekler burası türkiye ve hiç bir ülkede hoş karşılanmayan durum bence kendi içimizde yaşamak varken böyle haber olamay gerek yok benim fikrim...
Yazan : askm003     Beğen

    bu hoşuma gitti :)
Yazan : PariCe     Beğen

    ne güzel yaaa. hayırlısı olsun inşallah. keşke bende evlenebilsem.mutluluklar diliyorum onlara....
Yazan : sahilruzgari     Beğen

    bunu daha gecenlerde de duymustum vallaa helal olsunnn biz tanısmaya cekiniyoruz .. millet evleniyorlar bile.. nediyelim ALLAH Bİ YASTIKTA KOCATSIN :) DARISI BASIMIZA . ..
Yazan : samsun1989     Beğen

    tabi Calgary parası olan o tür ülkelere gider !! ya parası olmayan ne yapacak peki ?!!toplumun zoruyla bir kız bulacak kendine evcilik oynayacak !! peki lezbiyen birey ne yapacak kendine toplumun zoruylan hetero erkek bulacak !! hetero erkeğin kahrını çekecek !! bu olaya ben tiyatro güzüylen bakıyorum. nasıl ki tiyatrocuların bir kısmı erkek olur bir kısmıda kadın olur yaaa bizim durum bundan ibaret !!! tiyatro icabı bir memur gelir!! sizi karı-karı koca ilan ediyorum deryaa işte bizim olay tam bir tiyatro başka bişey değil. tiyatroda sanatçılar sahiden evlenmiyor!!bir oyun gereği bir rol üstlenmişler!!bayanlara sen kadın olacaksın erkeklere sen erkek olacaksın. oyun bitiminde herkes yine sevgilisine kavuşuyor yaa!! türkiyedeki eşcinseller öyle evleniyorlar!! gerçekten kalben bir evlilik yok!! bu evlikte bilmem ne kadar hayır gelir !!! asıl tartışılması gereken bence bu husus
Yazan : kutu2121     Beğen

    Gitmeyen hetero olsun =)
Yazan : giriq     Beğen

    kutu2121`in de yazdığı gibi biri biyolojik olarak kadın, diğeri de erkekse bu normal bir evlilik olur. Eğer iki erkek evlenirse; ve tabii daha sonra sağ kalırlarsa (tabii insanların bu iki adamın akrabalarına yapacaklarını düşünmek bile istemiyorum); bence yapacakları en güzel şey; bu ülkeyi terk etmek ve hemen nikahın ardından, Hollanda yada Kanada`ya yerleşmek olur. Oradan bize kart atarlar artık. Biraz zaman geçer, ortalık yatışınca, geri dönerler.
Yazan : Calgary     Beğen

    Resmi olarak bu evlilik bir kadın ve erkek arasında yapılan bir evlilik !! devlet bu durumu normal bir evlilik görüyor zaten evlilik nerde biz nerde !!
Yazan : kutu2121     Beğen

    bazı arkadaşlar herhalde yazıyı okumadan yorumlar yazmışlar çok yazık bilgi eksikliği çok kötü !! ARAS öncelikle kız olarak dünyaya gelmiş!! yani pembe kimlikli ama kendini erkek görüyor !! olabilir. barış ise bir gey yani mavi kimliklikli yani yani toplumun tabiriyle erkek bu ikisi evleniyor. YASALARIMIZ BU OLAYI KADIN VE ERKEK EVLİLİĞİ GÖRÜYOR!! bu da zaten yasamızın gerekli gördüğü bir durum !! bunların evliliğine şaşıran varsa eşcinsel olarak şaşıran varsa ben onun aklına şaşarım. eşcinsel evliliğe gelince ŞUAN İÇİN TÜRKİYEDE OLMAZ !!! DÜŞÜNÜYORUM !! ÇÜNKÜ EŞCİNSELERİMİZ BU KONUDA SINIFTA KALMIŞ !! BEYLER SİZ MÜCADE ETMEDEN BU EVLİLİĞİN GELECEĞİNİ Mİ? SANDINIZ YANILIYORSUNUZ !! TÜRKİYE HALEN BİLDİĞİNİ OKUYOR!! BURASI HETEROLAR EVLENİR!! yani mutlu olman olmaman benim için önemli değil !! SİZE DİYORUM EŞCİNSELLER BOŞUNA KENDİNİZİ HAYALLERLE AVUTMAYIN !! SİZİN EVLİLİĞİNİZ MÜCADELESİZ OLMAZ!!!
Yazan : kutu2121     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Emeklemeden yürümeyi bıraktım uçmaya çabalamak bu olsa gerek. Bahsettiğimiz yer türkiye ve kaldı ki önce gaylerin türkiyede insan hakları sorunlarının halledilmesi gerekiyor. 2. sınıf ve hasta insan muamelelerinden kurtulmaları gerekiyor ki sıra evliliğe gelebilsin. Türkiye sınırlarında gerçekleşemeyecek bir olay olsa da en azından gündem yaratmak adına iyi bir çaba...
Yazan : surgeon26     Beğen

    çok güzel bir haber... bunun önüne taş koyacagınıza destek olun... nerden başlarlarsa başlasınlar yeterki başlasınlar... artık düğün yer adres de belirtinde gelelim .... tüm türkiye sallansın artık halkta alışsın... ne diyo bazıları... sindire sindire alıştıra alıştıra! :)... hadi mutluluklar diliyorum çiftimize şimdiden herşey gönlünüzce olsun.
Yazan : sonmekdup     Beğen

    bi saniye evlencekler ama türkiyedemi yoksa yurtdışındamı ? türkiyede izin yoktu hani ??
Yazan : Ritmic     Beğen

    vay bee Türkiye`den bahsetmiyorlar sanki :)
Yazan : RunTime     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Homofobik senatör eşcinsel çıktı Homofobik senatör eşcinsel çıktı
   ABD’de eşcinsellerin evlenmesine karşı çıkan Demokrat Partili senatör Carl Kruger’ın hakkında rüşvet almaktan soruşturma açılınca erkek arkadaşı ile yaşadığı gizli hayatı ortaya çıktı Soruşturma sırasında Kruger’ın kız kardeşi ile yaşadığını belirtmesine rağmen aslında eve hiç uğramadığı tespit e...

Haber | Eşcinsel ilana gazete sansürü Eşcinsel ilana gazete sansürü
   Lambdaistanbul, içinde eşcinsel kelimesi geçen ilanını Star, Akşam ve Posta gazetelerinde yayımlatamadı. Lambdaistanbul, içinde eşcinsel kelimesi geçen ilanını Star, Akşam ve Posta gazetelerinde yayımlatamadı. Lambdaistanbul’un her dernek gibi yılda bir kez genel kurul toplantısı yapması, bunu...

Haber | Transeksüel Şarkıcı Dana İnternational, Tekrardan  Eurovision`da.. Transeksüel Şarkıcı Dana İnternational, Tekrardan Eurovision`da..
   İsrail`e 1998 yılında, Eurovision Şarkı Yarışması`nda birincilik kazandıran transseksüel şarkıcı Dana International, bu yıl da yarışmada ülkesini temsil edecek. 39 yaşındaki şarkıcı, 14 Mayıs`ta Almanya`nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek olan yarışmada `Ding Dong` adlı parçayı seslendirecek. İs...

Haber | Homofobi Karşıtı Buluşma Mersin ve Adana’da Homofobi Karşıtı Buluşma Mersin ve Adana’da
   Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel ayakları Mersin ve Adana programları ile devam ediyor. İlk kez Mayıs 2006`da gerçekleşen Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, 2009`da ayrımcılığa karşı mücadelede örülen ağların sonucunda Ankara sınırlarını aştı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde, dün (14 M...

Haber | LGBT Örgütler Diyarbakır Newroz’unda Buluşuyor LGBT Örgütler Diyarbakır Newroz’unda Buluşuyor
   Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans (LGBT) örgütler, newroz ateşinin herkesi özgürleştireceğine dair umutla Diyarbakır’a gidiyor. 20 Mart Pazar günü kutlanacak Diyarbakır Newroz’una katılmak üzere tüm LGBT örgütleri ortaklaştı. Türkiye’nin dört bir yanından lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireyler...

Haber | Ahmet Yıldız Davasında Mahkeme Başkanı Değişti Ahmet Yıldız Davasında Mahkeme Başkanı Değişti
   Eşcinsel olduğu için öldürülen Ahmet Yıldız davasının altıncı duruşması bugün görüldü. Başkanı değişen mahkeme salonuna bu kez davaya izlemek isteyen herkes girebildi. Sırf eşcinsel olduğu için öldürülen Ahmet Yıldız davasına bugün Üsküdar Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen altıncı ...

Haber | Türkiyeli eşcinseller Sidney`de yürüdü Türkiyeli eşcinseller Sidney`de yürüdü
   Sidney’de hafta sonu yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı eşcinsel yürüyüşünde yaklaşık 20 kişilik bir Türk grubu da yer aldı. Ellerinde Türk bayraklı ve kırmızı-beyaz kıyafetleri ile katılan Türk grubunun organizatörü Alice Aslan, SBS Radyosu’na yaptığı açıklamada bu yılki katılımdan memnun olduklarını...

Haber | Kaos GL’den Hükümete Ayrımcılıkla Mücadele Mektubu Kaos GL’den Hükümete Ayrımcılıkla Mücadele Mektubu
   Kaos GL Derneği Hukuk Sekreteri Avukat Yasemin Öz, Ayrımcılıkla Mücadele Kanun Tasarısı Taslağı’nın “Eşitlik ilkesi, ayrımcılık yasağı, yasak kapsamındaki ayrımcılık türleri” başlıklı 3. Maddesi’nden “cinsel kimlik” ibaresinin çıkarılması üzerine İçişleri Bakanlığına bir mektup gönderdi. Avukat Ö...

Haber | AP’den Hükümete; AP’den Hükümete; "Eşcinsel Düşmanlığına Karşı Mücadele Et"
   Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu`nda AP Türkiye raportörü Ria Oomen-Ruijten`in kaleme aldığı 2010 Türkiye İlerleme Raporu onaylandı. Rapor, basın özgürlüğünden, adil yargılanma olanaklarına, tutukluluk sürelerinden polis şiddetine ve eşcinsel düşmanlığına kadar pek çok ayrı konuda Türkiye`yi eleştir...

Haber | ISTANBEAR ULUSLARARASI İLKBAHAR FESTIVAL ISTANBEAR ULUSLARARASI İLKBAHAR FESTIVAL
   (24-25-26-27 MART 2011, ISTANBUL) 4. istanbear uluslararası ilkbahar festivali 24-25-26-27 mart 2011 tarihlerinde istanbulda yapılacak. Etkinliğin ana mekanı bu yıl talimhanede yeni açılan Banana Bar. Banana Bar festival süresince hergün 20.00 - 24.00 saatleri arasında etkinliğe ev sahipliği ...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi