Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   olgunruh35:[Balikesir] Gizliliğe önem veren,güvenilir,olgun,ne istediğini bilen bir dost arayışındayım.Tanışmak üzere....     |     MyNameIsBear:[Kocaeli] BORA SENİ ÇOK SEVİYORUM SANA AŞIĞIM! KEŞKE SEN DE BURALARDA OLSAN.     |     abant:[Bolu] BOLU VE ÇEVRE İLLERDEN OLAN KİMLER VAR? MSJ LARINIZI BEKLİYORUM.     |     misafir00:[Mersin] MESAJINI HEYECANLA BEKLİYORUM.     |     selimcanap34:[istanbul] Herkese iyi gecelerr .     |     cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
541 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Nisan TOP 10
Haber | TSK’dan Eşcinsel Askerler İçin “Sorma-Söyleme” Hazırlığı mı?

TSK’dan Eşcinsel Askerler İçin “Sorma-Söyleme” Hazırlığı mı?


Türk Silahlı Kuvvetleri yeni sağlık yönetmeliği ile eşcinsel askerlere “belli etmezsen ben de soruşturmam” demeye hazırlanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayınlandı.

Neydi, Ne Oldu?

Eski yönetmelikte tanımlanan “psikoseksüel bozukluklar” düzenlemesi yeni yönetmelikte yerini “cinsel kimlik ve davranış bozuklukları”na bıraktı.

Eski yönetmelikte “homoseksüalite, transvestizm ve diğerleri” şeklinde sıralanan ve “psikoseksüel bozukluklar”ı tanımlayan 17. Madde yeni yönetmelik ile değiştirildi.

İptal edilen 17. Madde, “askerliğe elverişli olmama” halini “psikoseksüel bozukluklar”ve “ileri derecede psikoseksüel bozukluklar” olmak üzere iki fıkra ile düzenliyordu. Eski yönetmelikte geçen “seksüel davranış” ifadesi bırakılarak yeni yönetmelikte “cinsel kimlik ve davranış” ifadesine geçildi. “Psikoseksüel bozukluklar” iptal edilirken “ileri derecede psikoseksüel bozukluklar”ın içeriği ise yeni yönetmeliğin 33. Maddesinde düzenlenen “cinsel kimlik ve davranış bozuklukları”nın açıklamasında korundu.

Eski yönetmelik ile “askerliğe elverişli olmama hali” için “psikoseksüel bozukluk” olarak ifade edilen davranışın “belirgin veya biliniyor” olması yeterli görülüyordu. Yeni yönetmelikte ise “cinsel kimlik ve/veya davranış örüntülerinin tüm yaşamlarında ileri derecede belirgin” olması şartı aranacak.

Eski yönetmeliğin iptal edilen “psikoseksüel bozukluklar” başlıklı maddesine göre “seksüel davranış bozuklukları”nın kıt’a anketi veya resmi belgelerle saptanması bekleniyordu. “Cinsel kimlik ve davranış bozuklukları” başlığını taşıyan yeni düzenlemede ise “sakınca” için “tıbbî kanaate varılması” gerekiyor. Yükümlüler hakkında “ertesi yıla bırakma” veya “askerliğe elverişli değildir” kararlı sağlık raporlarını tanzim etmeye yetkili makamın asker hastanesi sağlık kurulu olduğu belirtiliyor. Yeni yönetmelik ile “Askerliğe Elverişli Değildir” kararlı sağlık raporları, Milli Savunma Bakanlığı Sağlık Dairesi Başkanlığı’nın onaylanmasıyla kesinleşecek.

Sorma-Söyleme uygulaması nedir?

“Sorma-Söyleme” 21 Aralık 1993’ten 20 Eylül 2011’e kadar, ABD’nin, orduda görev alan eşcinsellere yönelik resmî politikasıdır.

“Sorma-Söyleme”, eşcinsel askerlere, cinsel kimliklerini açıklamadıkları sürece orduda görev yapma hakkı tanıyordu. Bu uygulamasının devam ettiği yaklaşık 20 yıllık süreçte, 14,000’e yakın ordu mensubu eşcinsel oldukları belirlendiği için görevlerinden uzaklaştırıldı.

Haber: Ali Erol
Kaynak: KaosGL.com 05.02.2013


Eklenme Tarihi : 06.02.2013
Haber Editörü : stormfury
  «« GERi
Bu haber 438101 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    anlamadıgım bişey var pasif olan bi eşcinsel askerliğe çağrıldıgında askerlğini yerine getirmek istiyor ve pasif oldugunda dısardan belli olmuyoarsa gizliyse yani. muayene felan var mı herhangi bişey askerlik muayenesi herkes gibi muayene olurken çıkarmı bu durum ? bilinmeden yapıp gelmek istiyor arkadasım
Yazan : faruk216     Beğen

    buda bi başarı
Yazan : emre1987     Beğen

    En escinsel Asker bizim asker..
Yazan : biyikli50     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    SORMA SÖYLEME amerikan ordusunda denenmistir sonuc fiyasko ve ayrimcilik ile bitmistir. Obama yasa cikarrarak bu cirkin ayrimciligi bitirmsitir. artik amerikan ordusunda escinselelr cinsel kimliklerini saklamadan hizmet verebilmektedir. TS...K da bu kurala uymali ve escinsel lere askerlik yapma imkani tanimalidir. Askerlik yapmak istemeyen Escinsellerede vicdani red hakki tanimalidir. Hizmet beklediginiz askerin cinsel kimligini inkar edemezsiniz.
Yazan : olgun444     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Cenk_tas rumuzlu arkadaşım sorunu ben açıklayayım. Askerlikten eşcinsel olduğundan dolayı çürük raporu alan kişi bir işe girdiğinde işveren ondan askerlikle ilişkisi olmadığına dair belge istediğinde askerlik şubesi bu belgeyi veriyor zaten. Ama belgede neden dolayı askerlikten muhaf oluğu yazmasada da muhaf olduğu sebep bir kod numarası gibi o belgede yer alıyor. İş veren bunu araştırmak istedi diyelim, emin ol ki neden dolayı çürük aldığını rahatlıkla öğrenebiliyor. Yani işveren o kişinin eşcinsellikten dolayı çürük aldığını bu kod numarası sayesinde öğrenmiş oluyor. Hiçbir şey eşcinsel derneklerinin açıkladığı gibi olmuyor yani. Yani gizli kalmıyor. Bunu göze almak isteyenler yineden almak isterse çürük raporu ki almak kolay değil gitsin alsınlar. Umarım bu açıklama seni tatmin etmiştir.
Yazan : Pasiflovee     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    adını ne koyarsa koysunlar sonunda bozukluk olark tanımlalan şey yine eşcinsellerin kimliklerinin hasatlık olarak nitelenip, aşşaglanması,
Yazan : karokizi     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    anti-militarist olanlara ve askerliği sadece yapmak istemediğini dile getirenlere gerçekten saygım var ama sırf askerlikten ``yırtmak`` için cinsel ``yönelim``ini bir fabrikasyon hatası olarak gören zihniyetin istediği gibi davrananlara! Gerçi, onların da benim gibi düşünenlerin saygı duymasına ihtiyaçları yok ama yöneliminiz askere gitmeniz için bir engel değildir. ayrıca, askerlik sözkonusu olduğunda çevrelerindeki askerlik korkusuyla dolu eşcinselleri rapor almaları konusunda cesaretlendirmeye çalışanlara da itibar etmeyin. böyle örnekler nedense kendileri rapor almaz, zamanı gelince giderler askere. yönelimi bilinip askerliğini tamamlaması için ``kollanan`` çok asker gördüm. onlar askere gittikleri için hiç pişman olmadılar. ama rapor aldığı için her geçen gün kendisini daha fazla suçlayan eşcinseller de tanıyorum.
Yazan : risotto34     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    ``Yeni yönetmelikte ise `cinsel kimlik ve/veya davranış örüntülerinin tüm yaşamlarında ileri derecede belirgin†olması şartı aranacak.`` Gerckten bu cümIe korkunç, demekki muafiyet raporu aImak isteyen arkadaşIar artık zor durumdaIar. Artık herşey daha da zorIaştı, günden güne herşeyin daha koIay oIması yerine tam tersi zorIaşıyor.
Yazan : sempatikmavis     Beğen

    arkadaslar bende bisey soracam... ileriki yasamda bu raporu almanın ne gibi zorlukları var? devlet ile alakalı olan kısmı zaten biliyoruz. Özel sektör icin soruyorum. yardımcı olun lütfen
Yazan : cenk_tas     Beğen

    Neden büyütüyorsunuz ki sizi hasta olarak gören bir kurumdan rapor alanlar asıl suçlu. Ben gittim askerliğimi yaptım geldim cinsel yönelim imle alakalı hiç bir olumsuz şey yaşamadım. Zorunlu askerlik militarist sisteminin bir dayatmasıdır ama TSK nın sizi hasta olarak gösteren çürük raporunu almaktansa askerlik yapmak en mantıklı seçenektir. Birileri çıkıp yok askere gidince orada dışlanacaksın, yok baskı göreceksin yok öyle bir şey.Senin gay olduğun açık net belli olsada sen istemedikten sonra ne kimse sana baskı yapabilir nede seni dışlayabilir.
Yazan : Pasiflovee     Beğen

    ... ve yerini davranış bozukluguna bıraktı ! cümleye bakarmısınız hala hastayız... bu kurumların başındakilerinin egitim düzeylerini cidden merak ediyorum... bennim gibi sade vatandaşlar bile bu cümlenin ne kadar hatalı oldugunu anlıyorsa ...onların aldıkları diplomalardan şüphe duyarım... baştan sona yanlış benim gözümde... fazla söze gerek yok, biz zaten hastayız!
Yazan : aytuncan     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    ne saçma. askerlik yapmak istemeyenden bunun ispatı için ilişkiye girerken çekilmiş fotoğraf istenirken(ne kadar onur kırıcı) asker olmak isteyenlere de böyle bir engel konuyor. şimdi bu çelişki değil mi? insanların cinsel kimlikleri onların herhangi bir mesleği yapmalarına niye engel olsun anlamıyorum.
Yazan : forever46     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Türk ordusunun anlamadığı ya da anlamak istemediği dünya O yuvarlaktır.bu çalışmayla a,ap belli etmeyen pasif gaylar kurtardı.zaten belli etmeyenler serbestti yasallık kazanıyorlar.
Yazan : samenboy     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    aslında artık resim video göster eşcinselliğini kanıtla dönemi kalktı eğer aile ile gidersen bu tür saçma sapan uygulamalara tabi tutulmuyorsun artık gerekli raporlardan geçiyorsun ve yeni yönetmeliğe göre `cinsel kimlik ve davranış bozuklukları olarak askerliğini tehcil ettiriyorsun aslında diğer yönetmeliğe göre daha iyi bir şey
Yazan : aykt22     Beğen

    Yazmadan edemiyorum. Dunyada tum psikoloji cevrelerinin kabul ettigi ve dunyaca kendi alanlarinda isim yapmis insanalrarin olusturdugu bir kitap var ismiKAPLAN . KAPLAN tum dunyanin baz aldigi bir psikoloji kitabidir. Bu kitap escinselligi hastalik katogorisinden cikarali yillar oldu. Simdi dunyanin kabul ettigi bu durumu TSK yada AK`nin hangi entellektuel aydinlari escinselligi Pisiko sexuel bozukluk olarak tanimliyor bilmek isterim. Nobel odulu MAGANDALIK odulu verse herhalde AK nin tum kurmaylari her sene odul alirlardi. Bu ne igrenclik ya , kardesim bolun su ulkeyi 3 yada dorde . Kurtler bir kenara , AK liler bir tarafa seriat mi getirler bribilerini bogazlarlar bilinmez, bizde bir kenera ayrilalim herkez mutlu olsun. Ne kotu bir sey bir tarafta cok aydin insanalrimiz diger tarafta medeniyeti her karista baltalayan magandalar. SIKILDIK ARTIK , BUNLARLA ORTAK YASAM OLMUYOR MALESEF.
Yazan : IstSarisinPasif     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    eski uygalamalar yerine başak gerçetenten çözüm olabilcek adımlar varken bu dşünceler çok ilkel çok sahipsiz çok sıkıldım okurken bir makale dolusu zırvalık !!
Yazan : Polis_6666     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    sordular söyledim ben psikoloğa gitmiştim askeri hastanede, önemli olan kendini kontrol edebilmek bence, benim askerlik görevime sorun olmadı eşcinselliğim.
Yazan : efe_ce     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber |  İngiliz Parlamentosu`ndan Eşcinsel Evliliğe Yeşil Işık İngiliz Parlamentosu`ndan Eşcinsel Evliliğe Yeşil Işık
   İngiliz Parlamentosu`nda milletvekillerinin çoğunluğu ülkede eşcinsel evliliğin yasalaşması yönünde oy kullandı. İngiliz Parlamentosu`nda milletvekillerinin çoğunluğu ülkede eşcinsel evliliğin yasalaşması yönünde oy kullandı. Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası`nda, İngiltere ve Galler`de e...

Haber | Malezya’da Veli ve Öğretmenler LGBT Avında Malezya’da Veli ve Öğretmenler LGBT Avında
   Malezya eğitim bakanlığı, son altı ay içinde 21 seminer düzenleyerek 16,000 veli ve öğretmene çocuklardaki LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) davranışlarını nasıl engelleyebileceklerini anlattı. Malezya eğitim bakanı yardımcısı Dr. Mohd Puad Zarkashi, çocuklardaki LGBT davranışlarının “bi...

Haber | Evlilik Herkes İçin Olsun mu? Oui! Evlilik Herkes İçin Olsun mu? Oui!
   Fransız Ulusal Meclisi “Herkes İçin Evlilik” tasarısının ilk maddesini 97’ye karşı 249 oyla kabul ederek eşcinsellerin evlenme hakkını tanıdı. 2 Şubat Cumatesi günü kabul edilen tasarının birinci maddesi, evliliğin kadın ile erkek arasındaki geleneksel tanımını değiştirerek aynı cinsten kişilerin...

Haber | Eşcinsellik “Suçu” İşleyen Subaylar İşten Atılacak! Eşcinsellik “Suçu” İşleyen Subaylar İşten Atılacak!
   TBMM’deki görüşmenin ardından dün yasalaşan TSK Disiplin Kanunu ile “gayri tabiî mukarenet” olarak damgalanan eşcinsel ilişki “suç” olarak kabul edildi. “Doğal olmayan ilişki” nitelemesiyle ifade edilen “eşcinsellik suçu”nu işleyen subaylar, Meclis’ten geçen Disiplin Kanunu ile Türk Silahlı Kuvv...

Haber | "İlişki yarım kaldı" cinayetinde karar
   Oral seks cinayeti davasında jet karar... Müebbet cezada indirim uygulanmadı... BURSA’da geçen ekim ayında bir kavaklıkta kendisine oral seks yaparken yarım bıraktığını iddia ettiği 35 yaşındaki Nazir Dalkılıç’ı 5 bıçak darbesiyle öldürdüğü öne sürülen 26 yaşındaki Ersin Köroğlu’nun yargılanması ...

Haber | Boğaziçi’nden Öğrenciler: Tren Bir Kez “Yoldan Çıktı” Sayın Bakanım! Boğaziçi’nden Öğrenciler: Tren Bir Kez “Yoldan Çıktı” Sayın Bakanım!
   Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Boğaziçi’ne girersem yoldan çıkarım” düşüncesiyle İTÜ’yü tercih ettiğini söylemişti. Boğaziçi’nden Öğrenciler, “Yıldırım’ın neden bu konuda “haklı” olduğunu gösteren bir açıklama” yaptılar. “Affedersiniz Sayın Bakanımız, eşcinsel a...

Haber | Fransız vekillerden `destek` öpücüğü Fransız vekillerden `destek` öpücüğü
   Fransa`da eşcinsel evliliğe izin veren yasa tasarısı bugün meclis genel kurulunda tartışılmaya açılırken, iki milletvekili eşcinsel olmamalarına rağmen yasaya destek için öpüştü. Onlar için bu bir “dayanışma öpücüğü”. Fransa’da Sosyalist Parti milletvekilleri Yann Galut ve Nicolas Bays, bugün mec...

Haber | SANSÜR: Müstehcenliğin sınırları değişmiş! SANSÜR: Müstehcenliğin sınırları değişmiş!
   Türkiye sansürde sınır tanımıyor. Bursa 10. Sulh Ceza Mahkemesi Eşcinsel temalı yayın yapan haber sitesi gay444.com u kapattı. Haber sitesine erişimi engelleyen gerekçe ise "müstehcenlik." GaBiLe grupları bünyesinde yayın yapan web sitelerinden www.gay444.com erişime engellendi. GaBiLe grubun eşc...

Haber | Açılmak Sağlığa İyi Geliyor Açılmak Sağlığa İyi Geliyor
   Kanada’nın Montreal ve McGill Üniversitelerinde yapılan bir çalışma, açık eşcinsellerin gizli eşcinsellerden ve heteroseksüellerden fiziksel ve ruhsal olarak daha sağlıklı olduklarını ortaya koydu. Çalışmanın başyazarı Robert-Paul Juster, Montreal Gazette’ye “açılmak artık popüler bir tartışma de...

Haber | KOCA BULUNAMADI KOCA BULUNAMADI
   113.3 milyon lira ödüle rağmen... LEZBİYEN kızı Gigi’yi baştan çıkarıp evliliğe ikna edecek erkeğe 64 milyon dolar (113.3 milyon TL) vermeyi ve lüks bir yaşamı vaat eden Hong Kong’lu emlak milyarderi Cecil Chao hâlâ aradığı damat adayını bulamadı. Chao, “Beni üzen onun lezbiyen ilişkisinden çok t...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi