Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2212 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | TRANS MAHPUS MİRAY 55 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE: TEK İSTEĞİ KOĞUŞA GEÇMEK

TRANS MAHPUS MİRAY 55 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE: TEK İSTEĞİ KOĞUŞA GEÇMEK


Alanya L Tipi Cezaevi’nde tutulan trans mahpus Miray, koğuş hakkı için açlık grevi yapıyor. Eğer Miray’ın talebi karşılanmazsa açlık grevini ölüm orucuna dönüştürecek.

“Biz daha önce başka cezaevlerinde de kaldık. Hiç böyle sorunlar yaşamadık. Burada dilekçelerimiz yanıtlanmıyor. Sorunlarımız çözülmüyor. Bir arkadaşımız tam 55 gündür açlık grevinde. Tek isteği koğuşa geçmek.”

Alanya L Tipi Cezaevi’nden izinli olarak çıkan trans mahpus İncilay, cezaevinin içini bu sözlerle anlatıyor. Endişeli olduğunu söyleyip “Arkadaşımız açlık grevini her an ölüm orucuna çevirebilir. Tek kişilik hücreden çıkartılıp koğuşa alınması gerek acilen” diye devam ediyor.

Alanya L Tipi Cezaevi’nde 15 LGBTİ kalıyor. 15’i de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan mahkûmlar için hazırlanan tek kişilik hücrelerde tutuluyor. Oysa aldıkları ceza hücre cezası içermiyor. Ama LGBTİ oldukları için cezaevi yöhetimi, onları tek kişilik hücrelerde tutuyor. Kimlikleri “mavi” olduğu için de erkek cezaevindeler.

“Dilekçelerimiz yanıtlanmıyor”
Ayrımcılık bunlarla da sınırlı değil. Yazdıkları dilekçelere yanıt verilmiyor. İncilay, “Belki de bin tane dilekçe yazmışımdır, hiç birine yanıt alamadım. Bize yok muamelesi yapılıyor. Oysa görüyorum, başka tutuklular semaver istediği an odalarına semaver gönderiliyor. Bunun adı ayrımcılıktır” diyor.

“Denizli Cezaevi’nde taciz edildi”
İncilay cezaevinde yaşananları şöyle özetliyor:

“Biz bu cezaevine başka cezaevlerinden geldik. Bir arkadaşımız Denizli Cezaevi’nde taciz edildi. Şiddet gördü. O da burada. Başka cezaevinden geldiğimiz için biliyoruz, her cezaevi böyle değil. Böyle davranılmıyor. Sadece bu cezaevinde çok yoğun bir ayrımcılık ve cinsiyetçilik gözlemliyoruz.

“Bize karşı önyargılı bir yaklaşım var. Hiçbir talebimiz, istediğimiz dikkate alınmıyor. Bir arkadaşımız şehir dışına gitmesi gerekti sonuçta bizim izin hakkımız var. Arkadaşımızın biletini alması konusunda hiç yardımcı olmadılar. Parasıyla bile biletini alamadı arkadaşımız. Hayatımızı kolaylaştırmak yerine sürekli olarak ayrımcılık yapıp bize burayı daha da yaşanmaz hale getiriyorlar.”

“Hava bile alamıyoruz”
LGBTİ’lerin konulduğu hücreleri de tarif eden İncilay, “İçinde yuvarlak masa, demir bir dolabın sığdığı küçük bir alan düşünün. Pencelerinde korkular var. Korkulukların üstü de demir sacla kaplanmış durumda. Demir sacın üzerinde minik delikler var. Oradan ne kadar hava girebilir içeri? Nefes alamıyoruz” diyor.

Trans mahkum Miray’ın 55 gündür açlık grevinde olduğunu söyleyen İncilay, başka mahpusların da hücreden koğuştan geçebilmek için açlık grevine başlayacağını belirtiyor.

Alanya L Tipi’nde tutulan LGBTİ mahpuslar, Haziran 2015’te sivil toplum örgütlerine mektup yazarak tek kişilik hücrelerde tutulduklarını ve günde sadece bir saat tek başlarına havalandırmaya çıkarıldıklarını belirtmişlerdi.

CISST: “Bir an önce çözüm adımları atılmalı”
Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) Hapiste LGBTİ+ Ağı Temsilcisi Hilal Başak Demirbaş da LGBTİ’lerin uğramış oldukları hak gasplarına dair şunları söyledi:

“Dernek olarak 2016 yılında Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda LGBTİ+ mahpusların tekli hücrelerde kalmalarını eleştirmiş, bununla ilgili basın metni kaleme almıştık. Hapishanelerdeki kapasite artışı ve bu artışın sebep olduğu sorunları farklı platformlarda dile getirmeye devam ediyoruz.

“Ne yazık ki LGBTİ+ mahpusların sorunları ve tekli hücrede tutulmaları günümüze kadar devam etmekte ve bu konuda bir önlem alınmamakta. Koğuşa geçmek isteyen mahpusların talepleri gerçekleşmemekte, farklı hapishanelerin LGBTİ+ koğuşlarına da mahpuslar sevk edilmemekte. Tekli hücrede kalan mahpuslar eğer maddi imkanları yoksa koğuşta kalmanın sağlayacağı dayanışma ortamından da uzaklaşmaktalar.

“Bu da mahpusları hem maddi hem de psikolojik olarak çok zorlamaktadır. 8 ay boyunca avukat görüşü hariç olmak üzere, kapatıldığı 7 metrekarelik hücresinden dışarıya çıkarılmayan eşcinsel bir mahpusun başvurusu üzerine Türkiye’nin 2012 yılının Ekim ayında AİHM tarafından mahkûm edilmiş olmasını da dikkate alarak tekli hücrede kalmak istemeyen LGBTİ+ mahpusların ihtiyaçları ve taleplerine uygun şekilde hapishanelerdeki koğuşlara yerleştirilmeleri, cezalarına ek olarak ‘tecrit’e maruz kalmalarına yönelik adımların atılması elzemdir.”

Alanya L Tipi Cezaevi’ndeki LGBTİ mahpusların talepleri
*LGBTİ mahpuslar ya kendilerine bir koğuş açılmasını ya da koğuşu olan bir hapishaneye sevk edilmek.
*Hijyen koşullarının sağlanması.
*Revire çıkmak istediklerinde bu haklarının engellenmemesi.
*Dilekçelerine yanıt verilmesi.
*Ayrımcılık ve önyargının sona ermesi.

Kaynak: Gzone.com.tr


Eklenme Tarihi : 22.09.2019
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 111053 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    BENCE BU YORUMU YAZAN ARKADAŞIMIZ TRANSLARIN UCKUR DELİSİ SANMIŞ HİC BİR TRANS ZEVK İÇİN BU İŞE KALKIŞMAZ HEPSİNİN AYRI AYRI SORUNLARI VAR MATDİ YADA MANEVİ BU YORUMU YAZAN ARKADAŞ UCKURUNA COK DÜŞKÜN ANLAŞILAN KENDİ ARZULARINI YANSITMIŞ YORUMUNDA YAZIK ( BU KADAR DÜŞDÜNÜZMÜ AYOL ) Bence Bir Transın Diğer Erkeklerle Aynı Koğuşta Kalmasına Izin Verilmemesinin 2 Nedeni Olabilir. 1) Diğer Erkekleri Bu Transtan KORUMAK 2) Transı Diğer Erkeklerden Korumak. Birinci Nedende, Transın Koğuştaki Erkeklere Tecavüz Edeceği, Asılacağı, HADİ BENİ BECERİN Diye Çığlıklar Atacağı, Erkeklere Saldıracağı Falan Düşünülüyor.... İkinci Nedende Ise Koğuştaki Erkeklerin ULAN BİZ TOP MUYUZ Kİ BİR Ibneyle Beraber Yatalım DİYE Tepki Verip O Transı ÖLDÜREBİLECEKLERİ Nedeni Olabilir. Bir Trans Için 20 Azgın Ya Da Cinayet Işlemiş Erkekle Beraber Aynı Odada Yatmak Çok Tehlikeli Olabilir. Yani Gece Herkes Yattıktan Sonra Ne Olacagı Bilinemez. Ben Cezaevinde Olsam, Bir Sürü Erkekle Aynı Odada Yatmak Istemezdim Açıkçası... Yazan : Calgary Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)
Yazan : Travesti_Seda     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    ARKADAŞLAR TÜRKÜYE ARTIK ESKİ TÜRKÜYE DEĞİL 17 YIL ÖNCESİNİN TÜRKÜYESİYLE BU GÜNÜN TÜRKÜYESİNİ KARIŞTIRMAYIN ARANIZDAN BAZI YORUMLARI ESEFLE KINIYORUM BU YORUMU YAZAN ( Actistanbul1 ) YA KENDİ EŞCİNSELLİĞİNİ SAKLAMAK İÇİN HAKARETE VARAN YORUM YAZMIŞ YADA EŞCİNSELLERE KARŞI GİZLİDEN BİR NEFRET TAŞIDIĞINI SAKLAMAK İSDEMİŞ BU GÜN ÜLKEYİ YÖETDİĞİNİ ZANNEDENLER BU ÜLKENİN BÜTÜN DEĞERLERİNİ ALT ÜST ETMİŞ ŞÖYLE BİR SOSYAL MEDYAYA BAKIN BU GÜNLERDE KÜCÜK BEDENLERE TECAVÜZ CİNSEL İSTİSMAR KADINLARIN SERİ HALINDE İNSANLARIN GÖZLERİ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLMESİ YİNE BU GÜN CAMİ AVLULARINDA KÖPEKLERE YAPILAN TECAVÜZLER Kİ BU TECAVÜZLERİ İMAMLAR YAPIYOR YİNE BU GÜN SOKAKLARIMIZDAKİ MASUM HAYVANLARA YAPILAN ŞİTET VE SALDIRILAR BU ÜLKEYİ İÇİNDE CIKILMAZ BİR HALE GETİRMİŞ DİR BENİM ARKADIŞIMIN SUCU NE OLURSA OLSUN SONUCDA O BİR İNSAN BÖYLE BİR EYLEME GİRİŞMESİ HAKLI SEBEBLERE DAYANMAKDADIR ..YA SUSACAK BU ÜLKEDE KOYUN OLACAKSINIZ YA SESİZİNİ YÜKSELTECEK İNSAN OLACAKSINIZ ÖYLE KOYUNLAR GİBİ İNSANLARDAN BAHSETMİYORUM BOYUN EĞMEĞEN HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA SESİNİ YÜKSELDEN İNSAN DAN BAHSEDİYORUM VARMI ARANIZDA BÖYLE YÜREKLİ BİR İNSAN COK MERAK ETDİM ...
Yazan : Travesti_Seda     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bence bir transın diğer erkeklerle aynı koğuşta kalmasına izin verilmemesinin 2 nedeni olabilir. 1) Diğer erkekleri bu transtan KORUMAK 2) Transı diğer erkeklerden korumak. birinci nedende, transın koğuştaki erkeklere tecavüz edeceği, asılacağı, HADİ BENİ BECERİN diye çığlıklar atacağı, erkeklere saldıracağı falan düşünülüyor.... İkinci nedende ise koğuştaki erkeklerin ULAN BİZ TOP MUYUZ Kİ BİR ibneyle beraber yatalım DİYE tepki verip o transı ÖLDÜREBİLECEKLERİ nedeni olabilir. Bir trans için 20 azgın ya da cinayet işlemiş erkekle beraber aynı odada yatmak çok tehlikeli olabilir. Yani gece herkes yattıktan sonra ne olacagı bilinemez. Ben cezaevinde olsam, bir sürü erkekle aynı odada yatmak istemezdim açıkçası...
Yazan : Calgary     Beğen (13 kişi bu yorumu beğendi.)

    küçük çocuklara tecavüz edenlerin 6-7 yıl ceza alıp, hatta birçoğunun cezadan sıyrıldığı ülkede, 15 kişi ne yapmışlar da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almışlar çok merak ediyorum. Aslında cevabı çok net, sahip çıkanları yokmuş demek ki...
Yazan : notgoback1981     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu ulkeden kacabilen kacsin.haklariniz artar baska vatandasliklarla... Mesajimi okuyan trans,travestiler sizler in baska ulkelerden siginma isteme hakkiniz var.siginmaci olarak... Ama sonrasi ozgurluk. Kacin TR den..
Yazan : Hiltonsa34     Beğen (13 kişi bu yorumu beğendi.)

    Devlet memurları kanun ve yönetmenliklere göre hareket etmeli. Ceza evi müdürleri, Gardiyanları yöneticileri mahkum can, kan düşmanı dahi olsa asla kanun ve adaletten sapmamalı A görüşlü olduğu için B görüşündekilere ayrıcalık yapıp asla işkence yapmamalı. 12 eylül dönemlerinde görüş ayrıcalıkalarından dolayı bazı yerlerde ayrıcalık yapılmış. Fındık kadar beyni ile kraldan çok kralcı geçinerek farklı görüştkilere bazı görevliler işkenler yapmış bunlar insanlık ayıbıdır böyleri anası 1 babası 151 olanlardan çok daha karaktersiz kafasızdır. Lgbtti.leri sevmeyebilirsiniz nefret edebilirsiniz ama adaletten sapamazsınız kanun yönetmenlik ne ise onu uygulamak zorundasınız. Mahkumların tutukluların cezasına mahkeme verir sorgulamayı yapan görevliler veya ceza evindeki görevliler yargıç, savcı değildir. Herkes haddini bilip insanca kanuna göre görevini yapacak, farklı gördüğünüz insanları sevmezseniz de nefret etseniz de dar düşünceleriz le hareket ederek kanun dışı ayrıcalıklı davranamazsınız az medeni ve uygar olu çağ dışı kafalarınızdan kurtulmaya çalışıp geniş görüşlü ve çağdaş olmaya çalışınız.Yukarılara güvenip yanlış hareket etmeyi bırakınız yasalara göre insanca hareket ediniz.
Yazan : timap     Beğen (15 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | SARAYBOSNA’NIN İLK LGBTİ+ YÜRÜYÜŞÜ OLAYSIZ GEÇTİ SARAYBOSNA’NIN İLK LGBTİ+ YÜRÜYÜŞÜ OLAYSIZ GEÇTİ
   Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen ilk LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nde binlerce kişi keskin nişancı birliklerin de yer aldığı olağanüstü güvenlik önlemleri eşliğinde yürüdü. Bazı muhafazakar Müslüman gruplar eş zamanlı Onur Yürüyüşü karşıtı yürüyüş düzenledi. LGBTİ+ bireylere karşı sesler...

Haber | KRISTEN STEWART: EŞCİNSEL İLİŞKİMİ GİZLEMEMİ İSTEDİLER KRISTEN STEWART: EŞCİNSEL İLİŞKİMİ GİZLEMEMİ İSTEDİLER
   Alacakaranlık (Twilight) filminin yıldızı Kristen Stewart, Harper’s Bazaar dergisine verdiği röportajda çok konuşulacak sözlere imza attı. İki yıl süper model Stella Maxwell’le birlikte olan yıldız oyuncu, eşcinsel ilişki yaşadığını gizlemesi yönünde kendisine tavsiyede bulunulduğunu açıkladı. İs...

Haber | EŞCİNSEL ERKEKLERİ HEDEFLEYEN SERİ KATİL İDAM EDİLDİ EŞCİNSEL ERKEKLERİ HEDEFLEYEN SERİ KATİL İDAM EDİLDİ
   1994 yılında gerçekleşen cinayetler serisinde eşcinsel bireyleri hedefleyerek önce onlarla arkadaş olup, daha sonra öldüren 57 yaşındaki adam zehirli iğne ile idam edildi. Kurbanlarını eşcinseller arasından seçtiği ileri sürülen Bowles’un üç cinayette de bir süre maktullerin evinde kaldığı ortaya...

Haber | TÜRKÇE POP’UN GÖKKUŞAĞI BAYRAKLI, LEZBİYEN İKİ SEVGİLİYİ ANLATAN İLK VİDEO KLİBİ TÜRKÇE POP’UN GÖKKUŞAĞI BAYRAKLI, LEZBİYEN İKİ SEVGİLİYİ ANLATAN İLK VİDEO KLİBİ
   Müzik dünyasının yeni yüzlerinden Aylin Yeşilova, yeni videosunda lezbiyen bir aşkı gökkuşağı bayraklarının da olduğu şüphe götürmez görüntülerle işliyor. İzmirli şarkıcı Aylin Yeşilova, Zeynep Dizdar’ın ünlü şarkısı Zehir Gibi’yi yeniden yorumladığı videosunda iki kadının yakınlaştığı sahnelere ...

Haber | EŞCİNSEL OLDUĞU İÇİN KAMUDAN HAKSIZ YERE İHRAÇ EDİLEN MEMUR KONUŞTU EŞCİNSEL OLDUĞU İÇİN KAMUDAN HAKSIZ YERE İHRAÇ EDİLEN MEMUR KONUŞTU
   Kamuda çalışırken “Eşcinsel olduğuna dair ihbar var” denerek açığa alınan ve ardından jet hızıyla ihraç edilen Mehmet, yaşadıklarını KaosGL.org’a anlattı: “Ben şerefimle çalıştım, benim yaptığım işle ilgilenmediler. Özel hayatımla ilgilendiler ve haksız yere beni işten attılar. Ayrımcılık uyguladıla...

Haber | LGBT’LERDEN YOUTUBE VE GOOGLE’A AYRIMCILIK DAVASI LGBT’LERDEN YOUTUBE VE GOOGLE’A AYRIMCILIK DAVASI
   Video içerikler üreten bir grup LGBT birey, hem YouTube’a hem de sahibi Google’a “ayrımcılık” iddiasıyla dava açıyor. Grup, YouTube’un LGBT bireylerle ilgili videolara verilen reklamları engellediği ve bu videoların platformda bulunabilirliği ile erişimini kısıtladığını iddia ediyor. Grup, You...

Haber | KENYA’DA EŞCİNSEL İLİŞKİYİ YASAKLAYAN YASA İPTAL EDİLDİ KENYA’DA EŞCİNSEL İLİŞKİYİ YASAKLAYAN YASA İPTAL EDİLDİ
   Kenya Yüksek Mahkemesi’ne taşınan eşcinsel ilişkiyi yasaklayan” ve yedi yıla kadar hapis ile cezalandıran yasa için ” Kenya ulusal değerleri ile çeliştiğini ileri sürerek yasanın iptalinin söz konusu olmadığını söyleyen mahkeme kararına bir öğrenci tarafından itiraz edilmişti. LGBTİ+ aktivisti öğ...

Haber | DEVRAN ÇAĞLAR HAYATINI KAYBETTİ DEVRAN ÇAĞLAR HAYATINI KAYBETTİ
   1990’lı yılların ünlü ses sanatçılarından, 56 yaşındaki Devran Çağlar, Maltepe’de yaşadığı rezidansta ölü bulundu. Çağlar’ın bir süredir haber alamayan yakınları, Çağlar’ın çalıştığı iş yeri sahibine ulaştı. Ünlü şarkıcının yaşadığı Maltepe’deki rezidansa gelen yakınları ve iş yeri sahibi çilin...

Haber | RUS EŞCİNSEL ÇİFT EVLATLIK ÇOCUKLARIYLA ÜLKELERİNDEN KAÇTI RUS EŞCİNSEL ÇİFT EVLATLIK ÇOCUKLARIYLA ÜLKELERİNDEN KAÇTI
   DW’nin haberine göre Andrey Vaganov ve Yevgeni Yerofeyev çifti, Rus otoritelerin evlat edinmelerine izin veren kurumun çalışanları hakkında soruşturma başlatması üzerine Danimarka’ya kaçarak orada yaşamaya başladı. Olay Rus medyasında büyük yankı uyandırdı. Habere göre, çiftin evlatlık çocukların...

Haber | RAMMSTEIN ÜYELERİ RUSYA KONSERİNDE LGBTİ+’YA DESTEK İÇİN ÖPÜŞTÜ RAMMSTEIN ÜYELERİ RUSYA KONSERİNDE LGBTİ+’YA DESTEK İÇİN ÖPÜŞTÜ
   Alman rock grubu Rammstein’ın üyeleri ‘eşcinsel propaganda’nın suç sayıldığı Rusya’da verdikleri konserde öpüşerek ülkedeki LGBTİ+ bireylere destek verdi. Grup üyeleri gitarist Paul Landers ve Richard Kruspe’nin Luzhniki Olimpiyat Stadı’nda pazartesi akşamı verdikleri konserde dudaktan öpüştüğü a...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi