Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1589 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | Trans aktivist Figen yaşamına son verdi

Trans aktivist Figen yaşamına son verdi


Mersin’de sokak ortasında polis işkencesine maruz kalan trans aktivist Figen yaşamına son verdi.

Mersin 7Renk LGBT üyesi trans aktivist Figen dün gece denize atlayarak intihar etti. Bir dönem Pembe Hayat yönetim kurulu üyeliği de yapan Figen, bugün (24 Ağustos) akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Mersin’de polisin ve çetelerin transfobik saldırılarına maruz kalan trans kadınlar; var olma mücadelelerini zor koşullar altında sürdürmeye çalışıyor. Son zamanlarda iyice artan transfobik saldırılar yaşam alanlarını yok ediyor.

Sokak ortasında işkence!
Geçtiğimiz günlerde Figen’in de aralarında olduğu trans kadınlar polisin sokak ortasında işkencesine maruz kalmıştı. Bir durakta oturan trans kadınlara polis, “İnsanları rahatsız ediyorsunuz. Defolun gidin lan” diyerek biber gazı ve coplarla saldırmış, ardından zorla karakola götürmüştü.

Karakolda polis herhangi bir işlem yapmazken; trans kadınların tutanak tutulması talebini de reddetmişti. Karakolu arayan Mersin 7 Renk ve Pembe Hayat yetkililerine ise polis “Öyle bir vaka yok burada. Nereden çıkarıyorsunuz?” ifadeleriyle yalan söylemiş ve işkencenin üstünü örtmeye çalışmıştı.

Bir yandan polisin saldırıları ile mücadele ederken; abisini Soma katliamında kaybeden Figen, aile baskısından ötürü abisinin cenazesine gidememişti.

LGBTİ örgütleri cenazeye sahip çıkacak
Mersin 7Renk, Pembe Hayat ve Kaos GL yetkilileri bütün bu transfobik baskılara dayanamayıp yaşamına son veren Figen’in cenazesini sahiplenmesi için ailesine ulaşmaya çalışıyor. Kaos GL’den Evren Çakmak ve Pembe Hayat’tan Buse Kılıçkaya ile Gani Met, ailenin sahiplenmemesi durumunda cenazeyi sahiplenmek üzere Mersin’e yola çıktı.

“Katil devlet demek sadece içimizi rahatlatır!”
Kaos GL Derneği’nden Umut Güner LGBTİ intiharlarını KaosGL.org’a şöyle değerlendirdi:

“Sadece şiddet değil; heteroseksist kültür ve toplumsal yapının ta kendisi yaşamı dayanılmaz kılıyor. ‘Ben homofobik, transfobik değilim’ laflarının hiçbir anlamı yok! LGBTİ’ler de homofobik ve transfobik. Farkındalık çalışmaları gibi çalışmalar artık yeterli değil. Alternatif dayanışma ağlarını örgütlememiz lazım. ‘Katil devlet’ sloganıyla sadece ve sadece kendi içimizi rahatlatırız. Figen’e rahat uyu diyemiyorum. Çünkü son iki senedir yaşadıklarına şahidim. Rahat yaşamadı ki rahat uyusun. Başımız sağolsun.”


kaynak: KaosGL 24.08.2014


Eklenme Tarihi : 24.08.2014
Haber Editörü : Gabile
  «« GERi
Bu haber 413535 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    allah rahmet eylesin.
Yazan : ankara16161616     Beğen

    içim sızladı...herseyden önce hiç bişi yapamamak içimi sızlattı...giden bir can giden bir insan...biz birbirimizi kabul etmediğimiz sürece hic kimse bizi kabullenmeyecek.
Yazan : vakvakxxx     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    İNSANLARIN DİNİNE GÖRE HERŞEYİMİZ GÜNAH,VAR OLMAMIZ BİLE ACABA EVRENSEL SİSTEMDE BU NE KADAR DOĞRU..?KİŞİLERİN EKSİK ALGILARINI HAKİKAT SANIP DA KENDİNİZİ SUÇLU HİSSETMEK DOĞAL ANCAK ZARARLI BİR YOL...İNSANIZ DİĞERLERİ GİBİ YOKSA CİNSEL UCUBE YA DA OBJE DEĞİLİZ..ÖYLE SANMAMIZ DİĞERLERİNİN BİZİ BÖYLE YAŞAMAYA MECBUR KILMALARINDA YATIYOR..SEN KENDİ AYDINLIĞINDA YÜKSELMEK İÇİN VARSIN,DİĞERLERİ SENDEKİNİ YA ARTIRIR YA DA AZALTIR..VAR OLMA VE YAŞAM MÜCADELESİ OLAN BİR DURUMU KİM SEÇER Kİ?YANLIŞ İNANÇ KİŞİNİN MANTIĞINI,VİCDANINI KÖR ETTİĞİNDE DOĞANIN EN ZALİM YARATIĞINA DÖNÜŞEBİLİYOR VE TANRININ ASKERİ OLARAK KENDİNİ HAKLI GÖSTEREREK HEM DE,OYSA KİMİ KİM YARATTI DA(ZARAR VERMEDİĞİ MÜDDETÇE) HAKKINDA ÖN YARGIYA VARIYOR...İNSAN OLMA DEĞİL İNSANLIĞIMIZI REDDETME SAVAŞINDAYIZ :(
Yazan : gana     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Eşcinsellik bir tercih değildir, doğuştan var olan eğilimdir.Bu ülke`de milyonlarca eşcinsel var ama kendilerini belli etmezler, saklarlar.Ya kendilerini saklayamayanlar? İnsan kendi beden ve ruhunu asla değiştiremez! Dış görünüşü itibariyle daha çok feminen, kadınsı olanlara Allah yardım etsin ne diyeyim.Ben de bir eşcinselim ama bu ülke`de malesef kendimi gizlemek zorundayım, dış görünüş halimle de hiç belli etmiyorum ama son girdiğim iki işyerinden çıkarıldım.Nedenini sormaya gerek yok belli herşey ama gel de bunu birilerine açıkla.Bu durumda bilmiyorum işten çıkarılanların bu durumu nasıl izah ederler ya da haklarımız nelerdir? Yarın başka bir işe girdiğimde de biliyorum nedenler aynı olacak ama üfürükten bahanelerle yetersizdin işten çıkardık diyecekler.
Yazan : Biyikliolsun     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    allah rahmet etsin bütün dosların başısaolsunnn
Yazan : izm_aa_evlilere     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Sayın arkadaşlar biz ne yitirdikte arıyoruz. her koyun kendi bacandan asılır diye bir laf var ve ölenlede ölünmez . gözüken dağ klavuz istemez tesif ederim hangi ülkede yaşadımızı unutmayalım sade yollardan uzak durun derim!!!!!
Yazan : kremsizATF07     Beğen

    Omurgasız ruhsuz kalpsiz ve şahsiyetsiz akp polisleri mazlumun ahı zalimden çıkar elbette
Yazan : cem20     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    KADER KONUŞUNCA İNSAN SUSARMIŞ NE DİYİM YAZIK ÇOK YAZIK CENNETTE OL CANIM KARDEŞİM ....
Yazan : cansuyu25     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    ve hala utanmadan sıkılmadan başımızdaki siyasileri taktir edenlere kapak olsun bu haber
Yazan : newgostak     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    73 milyon ulkede escinselleri sigdiramadilar bu polislerin hesabi sorulmali cennet mekani olsun aci hayat
Yazan : falb     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Hiç mi vicdan yok bunlarda ... Allah Rahmet Eylesin.
Yazan : canbaz34     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ne berbat bir ülkede ve dünyada yaşıyoruz! Erkekliğin yok olması dileğiyle...
Yazan : olgp59     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Artık kedın gıbı olabılırsın arkadşım,senın hayalerın ,bızım hayalerımızdır.merak etme er yada gec ,belkı 200 yılda zor degışir bu turkıye ama ,hayallerımız gercekleşinceye kadar ,çıglıklarmız duyuluncaya kadar ,aşklarımız bılınınceye kadar,sevgılermız çıcek acıncaya kadar,bu tur ölumler bıtınceye kadar,bu dünyada senın yaşamaına tecavüz eden zalımlerın sonu gelınceye kadar izindeyiz!!BAYRAK BİZDE!!!!
Yazan : loveman998     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    polıslerdede gay war savcı var dotor war kım neyı paylasamıyor amk dunyasında
Yazan : wotka20     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bütün LGBTİ`li arkadaşlarımın yasaları ve kanunları, özellikle de polisin LGBTİ`li bireyler üzerindeki haksız davranışları karşısındaki haklarını bilmelerini ve öğrenmelerini istiyorum. Böylece çok daha güçlü ve bilinçli oluruz ancak. Ölen arkadaşımıza Allahtan rahmet diliyorum. Bunu yapan polislere de gerekli yaptırımların uygulanması dileğiyle...
Yazan : Damla_A_G_D     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    yüzde 50 sinin koyun olduğu hayatı sadece kendine ne söylenirse o renk sandığı ülkemde solan bir renk daha hoşça kal figen belki gözyaşı yoktur gittiğin yerde ( bu arada bütün dört ayaklı koyunlardan özür diliyorum )
Yazan : banadonis     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    birşeyler söylemek istiyorum ama söz yok... içimizi açıtanların umarım içi acır ve bu vicdanla bir ömür kendilerini yiyerek yok olurlar...
Yazan : keddi     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    yazık, bu kadar duyarsız ve bir o kadar ötekileştirilen bir ülkede olmak onur kırıcı...
Yazan : duygu_ve_ask     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    ACEBA O POLİSLERIN VIJDANI RAHATMI BUNU ONLARA SORUYORUM..VE BU ARKADASLARIMIZ BU HAYATI OZELLIKLEMI SECTTILER RABBIM ONLARIDA BOYLE YARATMIS ..MEKANI CENNET OLSUN RUHU ŞAD OLSUN OLUMUNE SEBEBIYET OLANLARIN RABBIM BELASINI VERIR INSALLAH..UNUTMAYINKI ONLARDA INSAN ONLARI İŞKENCE YAPARAK BU HAYATTAN YOK EDEMEZSINIZ POLIS ARKADASLARIN BU KONUDA BIRAZ DAHA DUYARLI OLMASINI ISTERDIM ..BIR ATA SOZUMUZ VARKI HATIRLATMAK ISTERIM ....BUGUN SANA YARIN BANA KIMIN BASINA NE GELECEGI BELLI OLMAZ ....SAYGILARIMLA ARZ EDERIM
Yazan : JES     Beğen (12 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Homofobik başkanın eşi lezbiyen çıktı Homofobik başkanın eşi lezbiyen çıktı
   Teksas merkezli eşcinsel karşıtı grup Texas Values`un (Teksas Değerleri) başkanı Jonathan Saenz`in eşinin, başka bir kadınla birlikte olmak için Saenz`den boşandığı ortaya çıktı. Teksas merkezli eşcinsel karşıtı grup Texas Values’un (Teksas Değerleri) başkanı Jonathan Saenz’in eşi Corrine Morris ...

Haber | “Benim Çocuğum” belgeselinden İsrail boykotu “Benim Çocuğum” belgeselinden İsrail boykotu
   “Benim Çocuğum” belgeseli, İsrail hükümetinin Filistinlilere karşı yürüttüğü savaşı Kanada’da katılacağı bir festivalden geri çekilerek protesto etti. Çocukları LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) olan ailelerin hikâyelerini anlatan film, 26. Vancouver Queer Film Festivali’nin İsrail hükümetin...

Haber | Transeksüel Ünlü Model Transeksüel Ünlü Model
   ABD’de 12 yıl boyunca iç çamaşırı modelliği yapan Filipin asıllı Geena Rocero geçen martta transeksüel olduğunu itiraf etmişti. Glamour dergisine konuşan Rocero, 21 yaşında ameliyatla kadın olduğunu ifade etti. Rocero, “Ancak içimde hep bir korku vardı. Ortaya çıkarsa ne olacak, kariyerim bitecek...

Haber | Transseksüel Öykü`ye Yargıtay`dan şok! Transseksüel Öykü`ye Yargıtay`dan şok!
   Yargıtay hapis cezasını onadı, transseksüel Öykü Evren Özen Brezilya’ya kaçtı. Bursa`daki Gökkuşağı Derneği Başkanı olan transseksüel Öykü Evren Özen, sosyal medyadaki hesabından, çarptırıldığı hapis cezası nedeniyle hapse girmemek için yurt dışına kaçtığını açıkladı. Fuhuş için çıkar amaçlı ö...

Haber | Obama`dan ``gay misin`` sorusu Obama`dan ``gay misin`` sorusu
   ABD Başkanı Barack Obama ile Teksas`ta uğradığı bir restoranda çalışan kasiyer arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Obama , geçen perşembe günü Gizli Servis ajanlarıyla birlikte uğradığı restoranda 300 dolarlık yemek yedi. Hürriyet`in haberine göre, ödemeyi yaptıktan sonra Obama’yla konuşma fırsa...

Haber | Başbakan Pride’da yürüdü Başbakan Pride’da yürüdü
   Evrim Coşar Bilgin, Birgün Gazetesi’ne Stockholm Onur Yürüyüşü’nü yazdı: Başbakan Reinfeldt, 2 Ağustos Cumartesi günü, Stockholm’de, bu yaz 17’ncisi düzenlenen Pride yürüyüşüne katılmış ve büyük sükse yapmıştı. İsveç yanıyor. Ülke, tarihinin en büyük orman yangınını yaşıyor. Kuzey İsveç’teki Väs...

Haber | Gey polisler nefret suçlarına karşı Gey polisler nefret suçlarına karşı
   Stockholm Gey Polis Birliği işyerinde ayrımcılık ve nefret suçlarıyla mücadele ediyor. “Aşk yanlış olamaz. Eşcinsel ya da heteroseksüel; aşk aşktır! Kimse aşkı yüzünden ayrımcılığa uğramamalı. Eşcinseller istedikleri yerde ayrımcılığa uğramadan çalışabilmeli. Buna polis teşkilatı da dahil.” B...

Haber | Diyarbakır’da transların evlerine saldırı Diyarbakır’da transların evlerine saldırı
   Kalabalık bir grup Diyarbakır’da seks işçisi trans kadınların evlerine saldırdı. Pembe Hayat’tan Buse Kılıçkaya, "Saldırıların artmasında muhafazakarlaşma etkili" dedi. Seks işçisi trans kadınlara dönük ahlakçı ve transfobik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Diyarbakır’da trans kadınlar linç e...

Haber | Bir LGBTİ sinema başyapıtı Bir LGBTİ sinema başyapıtı
   İki erkeğin aşkını konu edinen, 2011 İngiltere yapımı `Weekend-Hafta Sonu`, Başka Sinema salonlarında gösterime girdi. Cumhuriyet`in sinema eleştirmeni "Bir eşcinsel sinema başyapıtı" olarak nitelendiriyor. Nottingham’da bir cuma akşamı. Russell (Tom Cullen), küçük kızının da vaftiz babası olduğu...

Haber | Uganda`da ilk gay-pride Uganda`da ilk gay-pride
   Uganda`da eşcinsellere karşı dünyadaki en sert yasalardan birini Anayasa Mahkemesi iptal etti ve ardından bir ilk yaşandı. Bir Doğu Afrika ülkesi olan ve Birleşik Krallık büyüklüğünde bir alanı kapsayan Uganda, İnsani Gelişme Endeksi’nin 2014 verilerine göre dünyada 166. sırada yer alıyor. Uganda...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi