Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2240 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Taşları Yerinden Oynatan Siyahi Eşcinsel İmam

Taşları Yerinden Oynatan Siyahi Eşcinsel İmam


Hem Siyah, hem Müslüman. Bunlar yetmezmiş gibi bir de eşcinsel. Üstüne üstlük bir de imam. Hayatı seven bir imam. –İran, Moritanya, Suudi Arabistan, Sudan ve Yemen’de eşcinsellerin idam edildiği bir dünyada..

Hayatınızdaki zorluklardan mı şikayetçisiniz? Bu zorlukları gey, siyah, Müslüman bir adamın, üstelik Amerika’nın gey olduğunu açıkça ifade eden ilk imamı olunca yaşadıklarıyla kıyaslayın.

Bahsettiğimiz kişi Imam Daayiee Abdullah. Aynı zamanda hayatta tanışabileceğiniz en iyimser insanlardan bir tanesi..

‘Liseden mezun olduğumda, bir gün gey Amerikalıların da evlenebilmesini diledim. Şimdi, 45 yıl sonra, aynı-cinsiyetten çiftlerin nikahlarını kıyıyorum. Ben iyimser olmayayım da kim olsun?‘ diyor 61 yaşındaki, Washington’da yaşayan Abdullah.

Abdullah hayatı boyunca insan hakları için mücadele vermiş. Önce siyah Amerikalıların hakları, 1970’lerden itibarense gey haklarıiçin. 1990’lardan beri de, Amerika’da Müslüman LGBT haklarıiçin verilen mücadelenin ön saflarında.

Bazı okurlara gey imam fikrinin akılalmaz geldiğini tahmin edebiliyorum.. Nitekim IŞİD tarafından öldürülen eşcinsellerin haberlerine yabancı değiliz Ayrıca halkının çoğunluğu Müslüman olan ülkelerden beşinin yasalarında eşcinsellerin idamla cezalandırılması öngörülüyor: İran, Moritanya, Suudi Arabistan, Sudan ve Yemen.

Fakat benim Müslümanların çok az kısmının haberdar olduğunu – ve IŞİD’in umursamadığını- tahmin ettiğim husus, Kuran’da eşcinsellerin katline, hatta cezalandırılmasına yönelik hiçbir hükmün bulunmaması.

İmam Abdullah’ın da açıkladığı gibi: ‘Kuran’ın hiçbir yerinde eşcinsellerin cezalandırılmasına yönelik bir ifade yok. Tarihçiler de bugüne kadar Hz. Muhammed’in eşcinselleri hedef aldığına dair hiçbir belge bulmadı.’

Peki cinsel yönelim Kuran’da hiç yer almıyorsa, niye İslam adına eşcinselleri cezalandıran ve öldürenler var?

Abdullah şöyle yanıtlıyor: ‘Bu soru kültür, mitoloji, İslam-öncesi hukuk, insanlar üzerinde iktidar kurma isteği gibi pek çok açıdan yaklaşılarak cevaplanabilir.’ İslam öncesi hukuktan kast ettiği ne, eşcinsel aktivitede bulunan erkeklerin öldürülmesini öğütleyen Tevrat’taki Levililer babıda dahil (İslamiyet İsa’nın doğumundan yedi yüzyıl; Söz konusu Levililer pasajının yazılışından ise muhtemelen on dört yüzyıl sonra kuruldu.)

Burada atlanılmaması gereken husus, İslam pratiğinin, yerel kültür ve ülkeye göre büyük farklılıklar göstermesi. Mesela, bu hafta sonu imam, yüzün üzerinde LGBT Müslümanın katıldığıbir zirveye katılacak. A.B.D’de hiçbir Müslüman, gey Müslümanların hapsedilmesini ya da katledilmesini talep etmiyor. (Elbette, benzeri bir zirve, söz gelimi İran’da ya da Suudi Arabistan’da gerçekleşse, katılımcılar hapisten idama uzanan yelpazede cezalarla karşılaşırdı.)

Abdullah’ın iyimserliğini korumasını teşvik eden başlıca gelişmelerden biri, Müslüman Amerikalılar arasında kendisini kabullenme eğiliminin giderek güçlenmesi: ‘[ABD’li Müslüman’lar] Ne kadar genç olurlarsa, LGBT Müslümanlara karşı o kadar anlayışlı ve hoşgörülü oluyorlar.’ Abdullah’ın bu ifadesinde şaşılacak bir taraf yok, zira, ABD halkına yöneltilen anketler, bugüne kadar örnek nüfusun inancından bağımsız olarak ve istikrarlı bir şekilde hep aynı kutuplaşmay ıtespit etti: Bir tarafta daha muhafazakar yaşlı kuşaklar, öte tarafta ise eşcinselliğe ve eşcinsel evliliğe daha hoşgörülü ve sıcak bakan genç nesil. Bunu dile getirince, Abdullah istisnalara dikkat çekiyor: ‘Önceki kuşaktan olup, eşcinsel Müslümanlara destek olanlar da var, bazi ninelerimiz mesela.’, ve her zamanki iyimserliğiyle, teknolojinin eşcinsellerin kabul görme hızını artırdığını ekliyor.

Tüm bunlara rağmen, ABD’de bile eşcinsel olduğunu gizlemeyen bir imamı sorun olarak görenler var. Bunu Abdullah’ın radyo şovuma konuk olacağını Facebook sayfamdan paylaştığımda ilk elden tecrübe ettim. Çoğu takipçi anonstan memnun olsa da, beni Abdullah’ı konuk ederek ‘eşcinsel bir yaşam biçimini’ teşvik etmekle suçlayanlar da oldu. Bazılarınınsa Abdullah’ın cinsel yönelimiyle bir problemi yoktu fakat eşcinselliğini açıkça ifade ederken imamlık yapmasını doğru bulmuyorlardı.

Eşcinsellerin dini lider olmaması gerektiğini düşünenleri, Abdullah şöyle yanıtlıyor: ‘Eşcinsellerin dindar olamayacağını düşünenler olsa da, bizim de inancımız herkes kadar kuvvetli olabiliyor. Eşcinsel olarak diğer insanlardan farklı olsak da, inancımıza daha az bağlı değiliz.’

Fakat Amerika’da gey olmanın doğurduğu zorluklar, Müslümanlar arasındaki tartışmalarla sınırlı değil. Eşcinsel evliliğe karşı çıkan, ve cinsel yönelimlerinden dolayı eşcinsellere hizmet vermeyi reddeden muhafazakar Hristiyan kesimler de var.

‘Bazı insanların eşcinsellerle ilgili rahatsızlıkları var,’ diyor Abdullah. ‘Fakat belli kesimlerin benim cinselliğimle olan problemleri, benim bir Amerikan vatandaşı olarak haklarımın kısıtlanmasın yol açmamalı.’

Abdullah’ın bir sonraki projesi, bu sonbaharda açmayı planladığı ’Mecca Institute (Mekke Enstitüsü)‘ isimli online bir okul. Umudu, okulun hem Müslümanlar hem de Müslüman olmayan kesimlerin İslam hakkında açıkça ve dürüstlükle konuşup tartışabileceği bir mecra olması.

Abdullah, bu proje için, ‘İslam’ın altın devri’nden ilham aldığını söylüyor. 7 ila 13. yüzyıllar arasına yayılan bu dönemi, farklı inançlardan alimlerin fikir paylaşımında bulunması ve bu entelektüel alışveriş neticesinde bilim, felsefe ve eğitim alanlarında büyük gelişmeler kaydedilmesi karakterize eder.

Abdullah’la konuşup da iyimserliğinden etkilenmemek mümkün değil. Negatifliğin norm haline geldiği zamanlarda, geleceğin geçmişten daha güzel olacağını öngören birisini dinlemek insana ferahlık veriyor. Hele ki, söylediklerine inancı tam olunca.

KAYNAK: gaymag.org 29.05.2015


Eklenme Tarihi : 30.05.2015
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 401224 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Yönetimin maşası, toplumun afyonu ve yalanların üstünü örten bir maske olan dinleri yeryüzünden tamamen ortadan kaldırmadığınız takdirde insanoğlu gerçek problemleriyle asla yüzleşemeyecektir ve sömürü düzeni devam edecektir imamın bir gay olmasıda bu durumu maalesef değiştiremiyecektir.
Yazan : hudson     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    ateistler olarak böyle yazılar gördükçe eşcinselerin daha cok aşalıcağının bilincindeyiz :(
Yazan : sexylowe     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kafayı yemiş bu
Yazan : tombulsan     Beğen

    Lüzumsuz... Gelmiş geçmiş bütün tek tanrılı dinler ve inanları senin yüzüne tükürüyor, günahkar ilan ediyor, cehennemliksin diyor ve bunlar kitaplarında yazıyor. Sen kalkıp o tanrıya tapıyosun. ``Gerçek din bu değil`` diye kendini kandırıyorsun.Aslında ne din gerçek ne tanrı, eşcinsel din adamı ise trajikomik.
Yazan : hebel     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Abdullah imam ne güzel konulara değinmiş , aşılması gereken en önemli konu insanlara kuran-ı kerimi doğru bir şekilde lanse etmek...
Yazan : yesil341     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Amerika gibi gelişmiş bir yerde yaşarken bu kadar iyimser olmak, kafesteki kaplanı sevmek gibi. O beş ülkeden birinde aynı yapabilir ve aynı şekilde iyimser olabilirmiydi, yani hem kaplanı severken hemde aynı kafeste günlerini beraber geçirebilirmiydi çok merak ediyorum. Ama genel olarak bakınca böyle insanları görmek elbette umut veriyor.
Yazan : Cagdas_dal     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    ne güzel söylemiş :) umarım ülkemizde de her şey olumlu yönde gelişir.
Yazan : oguzhan333     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Ünlü mekan trans çalışanına böyle dedi: `Müftüyle görüş sana yol göstersin` Ünlü mekan trans çalışanına böyle dedi: `Müftüyle görüş sana yol göstersin`
   İstanbul Bakırköy Capacity AVM`de bulunan Komşu Fırın mağazasında bir trans erkek işten çıkarıldı. LGBTİ`ler bu durumu bir açıklamayla protesto etti. Açıklamada, "AVM’de Ocak ayından bu yana çalışan ve Mart’tan beri geçiş sürecine başlamış olan bir trans erkek, durumunu mağaza müdürüyle konuştuğunda...

Haber | İstanbul`da iki trans kadın daha nefret saldırısına uğradı İstanbul`da iki trans kadın daha nefret saldırısına uğradı
   Mayıs ayında İstanbul’da yaşanan transfobik saldırı sayısı 7’ye yükseldi İstanbul Şişli’de bir trans kadın sopayla, Fındıkzade’de ise başka bir trans kadın bira şişesiyle saldırı sonucu yaralandı. Mayıs ayında İstanbul’da yaşanan transfobik saldırı sayısı 7’ye yükseldi. KAOS-GL’nin geçtiğimiz günle...

Haber | LGBT bireyler aleyhinde şiddet içeren eylemler cezalandırılacak LGBT bireyler aleyhinde şiddet içeren eylemler cezalandırılacak
   LGBT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transeksüel) bireyler aleyhinde şiddet ve nefret içeren eylemler gerçekleştirenlerin cezalandırılmasını öngören yasa dün Rum Meclisi’nde onaylandı.Haravgi gazetesine göre yasayla, LGBT bireylere şiddet ve nefret eylemlerinde bulunanlara 3 yıla kadar hapis, 5 bin Euro’...

Haber | Disney’in Gey Tarafı Disney’in Gey Tarafı
   Fransız illustrasyon sanatçısı Yannic Tallarida, Disney karakterlerini eşcinsel olarak düşünen oldukça farklı bir bakış açısına sahip bir çalışmaya imza attı. Özellikle Alaaddin hikayesinden yola çıkarak ortaya çıkartığı illustrasyonlar ile Disney’in hiç akıldan geçmeyecek tarafını yansıtan sanatçı,...

Haber | Trans model: Sizlerin beni reddetti dediğiniz Allah`a tapıyorum! Trans model: Sizlerin beni reddetti dediğiniz Allah`a tapıyorum!
   Eşcinsellerle ilgili ağır ifadeler kullanan ilahiyatçı Selahattin Yazıcı’ya trans kadın model Çağla Akalın yazılı yanıt verdi. İşte o yanıt: “Kendimi bildim bile siz ve sizi gibi ilahiyatçıların zorba ve kabaca bir uslup ile anlattığı eşcinselliğin günah, lanetlenmiş, yüz karası, utanç, gibi sö...

Haber | Grönland, Eşcinsel Evliliğe İzin Verdi Grönland, Eşcinsel Evliliğe İzin Verdi
   Danimarka`ya bağlı özerk bölge olan Grönland`da eşcinsellerin kilisede evlenmesine izin verildi. Grönland meclisine 2010 yılında sunulan, eşcinsellerin kilisede evlenebilmesine olanak veren yasa tasarısı oylandı. Tasarı, 27 sandalyeli mecliste oybirliğiyle kabul edildi. Tasarıyı sunan Demokrat...

Haber | Eşcinsel evliliğin kabul edildiği İrlanda`ya Vatikan`dan sert tepki Eşcinsel evliliğin kabul edildiği İrlanda`ya Vatikan`dan sert tepki
   İrlanda`da yapılan referandumla eşcinsel evliliğe izin verilmesine Katoliklerin yönetim merkezi Vatikan`dan jet tepki geldi: Bu, insanlığın bir yenilgisidir. Nüfusunun yaklaşık yüzde 85`i Katolik olan İrlanda`da 22 Mayıs`ta sandıklara giden halk, eşcinsel evliliğe "evet" demişti. İrlanda, aynı ...

Haber | Fas`ta üç kişiye eşcinsel oldukları gerekçesiyle hapis cezası Fas`ta üç kişiye eşcinsel oldukları gerekçesiyle hapis cezası
   Fas`ta üç kişiye gay oldukları gerekçesiyle hapis cezası verildiği açıklandı. Fas İnsan Hakları Derneği, gay oldukları gerekçesiyle üç kişiye hapis cezası verildiğini duyurdu. Eşcinselliğin yasak olduğu Kuzey Afrika ülkesinde üç kişinin üç’er yıl hapis cezası aldığı bildirildi. İnsan Hakları Der...

Haber | Seçimler ve eşcinseller Seçimler ve eşcinseller
   İrlanda, eşcinsel evlilikleri dünyada bir ilk olarak halkoylamasıyla yasalaştırdı. Türkiye’de ise eşcinsel hareket ‘can güvenliği’ için mücadele ediyor. AKP’nin seçim kampanyasında ise ‘eşcinsel’ kelimesi diğer partileri karalamak için kullanılıyor. Yüzde 62’lik oranda ‘evet’le sonuçlanan referan...

Haber | İzmit`te LBGTİ eylemi İzmit`te LBGTİ eylemi
   Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgender ve İnterseks Birliği (LBGTİ) üyesi bir grup, İzmit`te nefret cinayetleri ve eşcinsellere karşı yapılan saldırıları kınadı. Yapılan açıklamada, baskılara rağmen Türkiye`de LGBTİ üyelerinin `Görünmezlik cenderesinden` artık kurtulduğu belirtildi. İzmit`te dün a...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi