Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   MyNameIsBear:[Kocaeli] BORA SENİ ÇOK SEVİYORUM SANA AŞIĞIM! KEŞKE SEN DE BURALARDA OLSAN.     |     abant:[Bolu] BOLU VE ÇEVRE İLLERDEN OLAN KİMLER VAR? MSJ LARINIZI BEKLİYORUM.     |     misafir00:[Mersin] MESAJINI HEYECANLA BEKLİYORUM.     |     selimcanap34:[istanbul] Herkese iyi gecelerr .     |     cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2029 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Nisan TOP 10
Haber | “Sadece nefes alıyor diye”: Bir annenin ölen gay oğluna mektubu

“Sadece nefes alıyor diye”: Bir annenin ölen gay oğluna mektubu


"Artık anlıyorum ki hakkında şikâyet edebileceğiniz şeylerinizin olması bir lüks. Reddedecek ya da başkasına verecek bir şeylerin olması bir hediye aslında. Aylarca işsiz kalan biri ile sohbet ederseniz göreceksiniz ki bir önceki işindeki ucuz diş sağlığı sigortasından şikâyet etmeyecektir.
Gay çocukların anne-babaları cömertçe kutsanmış kişiler. Gay olan çocuklarını sevmeye ya da sevmemeye karar verme lüksleri var çünkü hala gay bir çocukları var. Ama bizim gibi gay çocuklarını AIDS, bağımlılık ya da intihar gibi sebepler ile kaybetmiş kişilerin artık böyle bir lüksü yok."
ABD`li Linda Robertson, dinine çok bağlı ve bütün hayatını İncil`in öğretilerine göre ( ya da İncil`in öğretilerini kişisel olarak yorumladığı şekle göre diyelim) yaşayan bir anne. 2001 yılı Kasım ayında 12 yaşındaki oğlu Ryan, internet üzerinden yaptıkları bir yazışma esnasında annesine eşcinsel olduğunu söylüyor. "Kafam çok karışık" diyor Ryan, annesi de "Bana dürüst davrandığın için teşekkür ederim" diyor.
Fakat geçen günler ile birlikte Ryan`ın çok dindar olan anne ve babasını ciddi bir telaş sarıyor. Oğulları için duydukları sevgi bu sefer gene oğulları adına korkunç bir korku ve telaşa dönüşüyor. Eğer hayatını gay olarak yaşamaya devam ederse oğullarının sonsuz lanetten ve cehennem ateşlerinden kaçamayacağından o kadar eminler ki onu bu kaderden kurtarmak için harekete geçmeye karar veriyorlar: "Seni çok seviyoruz ve bu durum çok zor. Tanrı`nın bu konuda neler söylediğini biliyorsun ve bazı zor kararlar vermek zorundasın. Başkaları da senin geçtiğin bu zor yollardan geçti. Onların hikâyelerini anlatan kitaplar getireceğiz sana. Daha çok gençsin. Cinsel kimliğin değişecek. Lütfen kimseye gay olduğunu söyleme. Eğer İsa`nın yolundan gitmek istiyorsan kutsallık tek seçeneğin ve bu cinsel kimliğini kabullenmek seçeneklerin arasında değil."
Hayatında sürekli kutsal ve ruhani değerlere yer vermek isteyen Ryan sonraki 6 yılı Tanrı`ya kızlardan hoşlanmasını sağlaması için dua ederek, İncil`den ayetler ezberleyerek, terapi görerek ve her hafta kiliseye giderek geçiriyor. Anne Linda Robertson, yıllar sonra ölmüş oğlunun arkasından yazacağı mektupta bu dönemi aynen şu şekilde aktarıyor: "Oğlumuza Tanrı`yı ve onun öğretilerini kendi görüşlerine göre yorumlama şansını hiç vermedik çünkü yapacağı seçimin yanlış olacağından korkuyorduk. Onu, Tanrı ve cinsel kimliği arasında bir seçim yapmaya zorladık ve hiç bitmeyecek bir yalnızlığa mahkûm ettik."
18 yaşına geldiğinde artık intihar eğilimli ve depresif olan Ryan, Tanrı`nın kendisini asla sevmeyeceğine karar vererek uyuşturucu kullanmaya başlıyor ve evden ayrılarak 18 ay boyunca ortalıktan kayboluyor. Bu esnada ailesi ise artık oğullarının kızlardan hoşlanması için değil kendilerine sağ salim dönmesi için dua etmeye başlıyorlar. Ryan ailesinden af dileyerek eve döndükten sonra ailesi oğullarını sevmek için bazı şartlar aramayı bırakıyor ve onu "Sadece nefes aldığı için" sevmeyi öğreniyorlar. Ryan, ailesi ile ilişkisini sıfırdan tekrar kurmaya çalışırken aynı zamanda alkol ve uyuşturucu bağımlılığı için de tedaviye başlıyor.
Fakat yeni bir hayatın başındaki Ryan, depresyon ve bağımlılık tedavisi sürecindeki birçok bağımlının yaptığı hatayı tekrarlıyor: 10 ay boyunca temiz kaldıktan sonra kullandığı tek bir şırınga eroin, genç adamın hayatına mal oluyor.
2009 yılı Temmuz ayında ölen Ryan`ın annesi Linda ve babası Rob, şimdi dünyayı dolaşarak çeşitli konferanslarda bu öyküyü anlatıyorlar. Overlake Hristiyan Kilisesi bünyesinde HIV/AIDS Sosyal Hizmetler Grubu kuran ikili, özellikle başka gay çocukların anne-babaları ile destek grupları kurarak onlara çocuklarını şartsız ve korkusuz bir şekilde sevmelerini öğütlüyor. Ryan`ın hatırası adına ailesinin açtığı Just Because He Breathes (Sadece Nefes Alıyor Diye) isimli web sitesi ise din, ebeveynlik ve kimlikler adına cidden okumaya değecek tartışmalar ile dolu. Sitenin açılış sayfasında bulunan ve bu yazıdaki bütün alıntıların kaynağı olan mektubun ise en çarpıcı cümleleri belki de şunlar:
"Keşke birileri o zaman bilmediğim bir şeyi bana söyleseydi: Canlı, nefes alan ve bana sürekli meydan okuyarak beni rahatsız eden, isteklerinin yarattığı korku ve endişe yüzünden geceleri uykumu kaçıran bir çocuğunuzun olmasının, ölü bir gay çocuğunuzun olmasından kat ve kat, hesaplanamaz derecede daha iyi olduğunu."


Kaynak: blog.radikal.com.tr 11.11.2014


Eklenme Tarihi : 14.11.2014
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 394392 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    allah sabır versin tabi aileden aileye değişiyo bu durum bende aileme açıkladım gey olduğumu başta şaşırdılar ama sonradan kabullendiler ama bildikleri için artık büyük hatalar yapmıyorum günlük ilişkiler zevk vermiyo gizli olmadığı için artık annem damat adaylarıyla bile tanışıyo o kararını veriyo nasıl bir insan olduğuna dair buda iyi bişey bence
Yazan : brs_20psf     Beğen

    Eger inancli bir insansan, sana bu duygulari kim vermis diye bir dusun..
Yazan : tabarnak     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Böyle bir Dünyada yaşamak genel olarak çok zor. Eşcinsel olarak yaşamak daha da zorlaştırıyor. Kimi seni kabulleniyor, kimi de sana sırtını çeviriyor. Bu senin Ailen bile olabilir. Türkiye ye geldiğimde boynu bükür ağır depresyon geçirmiş bir İnsandım. Zaman geçti ve kendimi toparladım. Fakat Kimlğimi öğrenenler de oldu. Ya kabul edildim ya da rededildim. İlk zamanlarda çok üzüldüm. Ama sonra kafama takmamaya karar verdim. Annem ve KArdeşim çok şükür beni kabullenmişlerdi. Önemli olan da bu. Eşcinselim diye Cehennem Ateşlerinde yanacağıma inanmıyorum ben. Ben böyle doğdum ve böyle ölücem. Hayatımdan şuan nekadar memnunum sorulur. Ama gün gelecek hayatımda ki bir boşluğu bir İnsan dolduracak. Belki yarın belki bir yıl sonra. Kimin benim hakkımda ne düşündüğü umurumda değil. Ben yaşıyorum ve Kalbim atıyor. Kiminle yatağa gireceğime veya girmeyeceğime ben karar verebiliyorum çok şükür. Sırf Gayim diye hergün bir şey yaşamak da zorunda değilim. Hayat sadece bana değil,bütün Kader Arkadaşlarıma güzel olsun. İnşallah hepimiz aradığımız o mutluluğu buluruz!
Yazan : tlou07     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    Burası Türkiye ABD değil Hz İsa`nın öğretisiyle Kur`an ve islamın öğretisi farklı bizim toplumumuz kabul etmez toplumu boşver biz birbirimizi. Nekadar kabul edip desteklîoruz kapitalizmin masum tezgah ve stant mankenleri gibi sömürüye açık beklioruz Allah tauna merhamet etsin çok zor ve hazin bir son :(((
Yazan : Tetroy24     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    bence :(
Yazan : muratdemirkoll     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Garibim Ryan, 12 yaş gibi küçük bir yaşta, yüreğini açmış. Ama yüreğine, önündeki 6 yıl boyunca, hasta diyerek, ilaç sandıkları zehri damlatmışlar. Ta ki kalbi yorulup durana kadar :((
Yazan : Feymis     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    Cinsel kimlikle tanrı arasında seçim yapmaya zorlamak... sırf erkeklerden hoşlanan bi erkek olduğu için... yazık
Yazan : LiveYourLife     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    İnsan ancak kaybettiği zaman anlıyor, cocugunun kıymetini, gaybarlara gelip çocuklarıyla eğlenen ana-babalar var, neler var. Bazıları da öldürüyorlar. Sonuçta, senin evladın, neden reddediyorsun onu?
Yazan : Calgary     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    kenarından köşesinden ``prayers for bobby`` filmine benziyor. ben kişisel olarak kişilerin ailelerini bu sürece hazırlaması gerektiği kanaatindeyim. 24 yaşımdayken aileme açıldım. bana soracaklarını düşündüğüm sorulara da hazırdım. herkesin böyle bir şansı olmayacağını kabul etmeliyiz. bu bir savaş değil, karşınızdakiler de düşman değil. olamayacağına kanaat getirirseniz vazgeçebilirsiniz; Ahmet Yıldız örneğinden çıkarılması gereken dersler var. ekonomik bağımsızlık şart. ama unutmayı anlamak istemeyen insanlar anlamayacaktır.
Yazan : risotto34     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    :(((((
Yazan : melinday     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    evet çok zor benim ailemle bir sıkıntım yok ama türkiyede gay olmak çok zor birde insanları bakış açılarına bakarsak dahada zorlaşıyor aslında söylenicek çok şey var ama şahsen benim yaşama sevincim ve yaşama isteğim bitti o yüzden ölmek bana daha cazip gelmeye başladı sanırım artık yaşamak istemiyorum
Yazan : omegaplus     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    yayınlayanlara cok tesekkurler elimizdeki hazinelerin kıymetini bilelim kaybetmeden benceeee
Yazan : babyxman     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    ben de aileme bunları anlatmak ve beni koşulsuz seveceklerinden emin olmayı o kadar çok isterdim ki aynı şekilde kendimi hep kısıtlayarak yaşıyorum bunu inancım gereği utanarak pişmanlıklarımla yaşıyorum. Çözüm bulamıyorumki ryan gibi bende zamanımın çoğulu ölümü isteyerek ve bekleyerek geçiriyorum. Umarım ben harekete geçmeden önce Tanrı bana bu konuda bi şans bi yol gösterir...
Yazan : eren90p     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ana yüregi işte. ;((
Yazan : SiLentDeath     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ryan`nin sesi annesinin yazdigi bir mektupla milyonlarca insan tarafindan duyuldu Amerika`da. Peki ya Turkiye`de kendi hayatlarina son veren gay olan bizlerin seslerini anne ve babalarimiz bir mektupla duyurabilecekler mi ? Hepimiz kendimize gelip, sirkelenip, gunu birlik iliskiler aramak yerine, kendi ailemizden baslayarak ufak ufak degisime katki yapmaliyiz. Zor mu ? Evet zor ama hayatimizdaki hersey zor degil mi ? Sagligimizdan, edebiyat dersimize kadar...Dolayisiyla hepimiz ufak da olsa harekete gecmeliyiz. INSAN oldugumuzu kabul ettirmeliyiz bizi INSAN yerine koymayan kisilere inat. Kendi gelecegimiz icin bir an once harekete gecelim arkadaslar...
Yazan : Mone89     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    Allah sabır versin öncelikle gey bireylerin aileyle olan çatışması hatta tüm süreci mükemmel bir şekilde aktarmış. en güzeliyse acıyı yaşamayı bilen bayanmış.
Yazan : login02     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | `Lezbiyen mi?` sorusuna sert tepki `Lezbiyen mi?` sorusuna sert tepki
   Los Angeles`ta, kot pantolonu ve erkek iç çamaşırlarıyla görüntülenen ünlü aktris Kristen Stewart`ın Alicia Cargile ile ilişki yaşadığı iddia edildi. 24 yaşındaki genç yıldız, isminin çeşitli dedikodularda dolaşmasına sessiz kalmasıyla tanınmasına rağmen, eski asistanı ile ilişki yaşadığı iddial...

Haber | Milli Gazete: Meclis’te eşcinselleri savunacak vekil aranıyor… Milli Gazete: Meclis’te eşcinselleri savunacak vekil aranıyor…
   Milli Gazete, Tiran`da yapılacak LGBTİ semineri için Türkiye`den de milletvekillerin katılmasına tepki gösterdi. Milli Gazete, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yapılacak LGBTİ (lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel, interseksüel) seminerine Türkiye’nin de katılmasına tepki gösterdi. “Meclis’te eş...

Haber | Kamuoyuna Duyuru Kamuoyuna Duyuru
   LGBTİ aktivisti Öykü Ay, 20 Kasım 2014 günü saat 20:00’de yapılacak “Trans Defilesi” hakkında bir basın açıklaması yaptı. Kamuoyuna Duyuru: Değerli basın mensupları ve yöneticileri; Türkiye’nin ilk “Trans Defilesi” 20 Kasım 2014 tarihinde Maslak Arena’da bulunan OnIstanbul Club’de. LGBTİ akti...

Haber | Slovakya`da `aile değerleri` referandumu Slovakya`da `aile değerleri` referandumu
   Slovakya Anayasa Mahkemesi, ‘aile değerleri’ adı altında eşcinsel çiftlerin haklarını kısıtlamaya yönelik referandum talebini kabul etti Slovakya Anayasa Mahkemesi, Aile için Birlik adlı muhafazakâr örgütün “evlilik, aile ve toplumsal değerleri korumak” için başlattığı dilekçe kampanyasıyla refer...

Haber | Trans öğrenciye veli şikâyeti: Erkekler tuvaletine girmesin! Trans öğrenciye veli şikâyeti: Erkekler tuvaletine girmesin!
   İngiltere’de bir lise yönetimi, trans öğrencilerin cinsiyet kimliklerine uygun tuvaletleri kullanıp kullanamayacaklarına karar verecek. İngiltere’de Gloucester Lisesi 10. sınıf öğrencisi Gavin Grimm, geçtiğimiz yaz trans kimliğini açıkladı. Okul yönetimi, Grimm’e ilk olarak hemşire tuvaletini kul...

Haber | `Biz eşcinsel grubu camiye davet etmedik` `Biz eşcinsel grubu camiye davet etmedik`
   Almanya`nın başkenti Berlin`deki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği`ne (DİTİB) bağlı Şehitlik Cami Derneği`nin Başkanı Ender Çetin, kamuoyunda “Eşcinselleri camiye davet ettiler” iddialarıyla ilgili olarak kendilerinin eşcinsel grubu camiye davet etmediklerini söyledi. Çetin, AA muhabirine yaptığı...

Haber | BBC çocuk kanalında trans belgeseli yayınlayacak BBC çocuk kanalında trans belgeseli yayınlayacak
   BBC, çocuk kanalı CBBC’nin zorbalık karşıtı haftası kapsamında trans bir çocuğun hayatını anlatan bir belgesel yayınlayacak. “My life: My name is Leo” (Benim hayatım: Benim adım Leo) adlı belgesel, 13 yaşındaki Leo adlı trans çocuğun video günlükleri üzerinden kendisini olduğu gibi kabul etmeyen ...

Haber | Tiflis’te bir trans kadın öldürüldü, evi ateşe verildi Tiflis’te bir trans kadın öldürüldü, evi ateşe verildi
   Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te bir trans kadın Tiflis Pekini Sokak’taki evinde öldürüldü, evi ateşe verildi. Yerel medyanın haberine göre, 10 Kasım gecesi öldürülen 25 yaşındaki trans kadın daha önce televizyon programlarına katılan ve LGBT haklarıyla ilgili savunuculuk yapan bir aktivistti. ...

Haber | Fotoğraflarla Trans Misafirhanesi sergisi açılıyor Fotoğraflarla Trans Misafirhanesi sergisi açılıyor
   Trans Misafirhanesi ve misafirlerinin görsellerinden oluşan Trans Evi Fotoğraf Sergisi 20 Kasım Nefret Suçlarıyla Mücadele Günü öncesinde, 15 Kasım’da Karşı Sanat’ta açılıyor. Fotoğraf sanatçısı Ömer Tevfik’in eserlerinden oluşan “Trans*Evi” fotoğraf sergisi 15 Kasım’da Karşı Sanat’ta açılıyor. ...

Haber | SPoD’tan cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar paneli SPoD’tan cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar paneli
   SPoD LGBTİ, “Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara dur” demek için panel düzenliyor. SPoD LGBTİ cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara dikkat çekmek için bir 15 Kasım Cumartesi saat 13.00’te Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nde panel düzenliyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı, Dünya’da Birleşmiş Milletler...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi