Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
744 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Partilerin seçim beyannamelerinde LGBTİ hakları ne kadar yer buldu?

Partilerin seçim beyannamelerinde LGBTİ hakları ne kadar yer buldu?


1 Kasım seçiminde TBMM`ye gireceği düşünülen 4 parti seçim beyannamelerini açıkladı. HDP ve CHP`nin seçim beyannamesinde, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı mücadele yer bulurken; AKP ve MHP bildirgelerinde LGBTİ haklarına yer vermedi.

KaosGL`de yer alan habere göre, 7 Haziran genel seçimlerinin ardından hükümet kurulamaması üzerine oluşturulan geçici seçim hükümeti ülkeyi seçime taşırken siyasi partiler de seçim bildirgelerini açıkladı.

HDP: LGBTİ’lerin eşit, özgür ve onurlu yaşam hakkı

“İnadına barış, inadına HDP” sloganıyla seçimlere girecek HDP, 7 Haziran seçimlerinde açıkladığı LGBTİ’lere ilişkin politikasını korudu. “LGBTİ’lerin eşit, özgür ve onurlu yaşam hakkı” başlığı altında şu vaatlerde bulunuldu:

“Türkiye halklarını ve bu coğrafyada yaşayan tüm farklılıkları tanıyan yeni bir anayasa, LGBTİ’lerin eşitliğini tesis etmek için de elzemdir. HDP, LGBTİ’lerin tanınma sorununu önemli bir problem olarak görerek eşit yurttaşlığı anayasal güvence altına alacak adımları gerçekleştirecek ve bununla birlikte homofobik ve transfobik toplumsal kültürün dönüşümü yönünde yürütülen mücadeleyi geliştirecek.

“LGBTİ’lerin kendilerine dair söz ve karar sahibi oldukları, örgütlü ve bireysel olarak idari ve siyasi karar mekanizmalarında doğrudan temsil edilebildikleri yerel ve merkezi yönetim yapılanmaları oluşturulacak.

Eğitim, sağlık, istihdam, barınma gibi alanlar başta olmak üzere, tüm yasal mevzuatı LGBTİ’lerin eşit yurttaşlar olduğu kabulü ve saldırılara karşı korunması ilkesiyle kapsamlı biçimde düzenleyerek sosyal eşitsizlikleri giderecek sosyal politikalar hayata geçirilecek.

LGBTİ’lere yönelik ayrımcılık ve şiddete yönelik ulaşılabilir ve sonuç alıcı mekanizmalar oluşturulacak.”

CHP: Ayrımcılığa karşı kararlı mücadele

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Önce Türkiye” başlığını taşıyan seçim bildirgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesini gençlere adadığını açıkladı. CHP, yeni seçim bildirgesinde de cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı mücadele edeceğini duyurdu:

“Yasal düzenlemeler ve yaptırımlar yoluyla, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı tüm ayrımcılıklara karşı kararlı şekilde mücadele edeceğiz.”

CHP’nin “haklar ve özgürlükler siyaseti”ni, demokratik yurttaşlık anlayışının temelini oluşturduğu savunulan bildirgede, “haklar ve özgürlükler siyaseti” şöyle tanımlandı: “Ayrım yapmaksızın tüm yurttaşları etnik, dinsel, sınıfsal ve cinsel tahakküm biçimlerine karşı koruyan, dezavantajlı gruplarla dayanışmayı öngören tek siyaset biçimidir.”

Bildirgenin şehirlere özel kısmında ise CHP; İstanbul’un her dinin, mezhebin, etnik grubun, cinsel yönelimin ve cinsiyetin özgürce yaşadığı bir kent olmasını sağlayacağını söyledi.

KAYNAK: t24.com 06.10.2015


Eklenme Tarihi : 06.10.2015
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 394487 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Özgürlük tarihi devletin gücünü artırmanın değil, aksine devletin güç ve yetkilerini sınırlamanın tarihidir.
Yazan : hudson     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bir gay olarak oyum tabiki AKP ye gidecek. Ha bir gay olarak AKP den korkuyorsanız, Allah ın huzurunda ve cehennemde ne yapacagınızı iyi düsünün derim.
Yazan : kayseriAdam     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ya kendinizi kandırmayiniz hangi partiye ok verirsen ver devlet kabul etse toplum kabul etmezz müslüman ulkede yasadigimizi kabul edelim artık hdp ile mhp escinsel sorununu hic asamaz:)
Yazan : falb     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Pkk sempatisi olan siyasi partiye verecegime Chp veririm daha iyi...
Yazan : DoLive     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Oyum kesinlik ile CHP`nindir.
Yazan : uqur332     Beğen

    tüm bu yorumlar da eşcinselliği seçen insanların da bu toplum gibi kirlendiğini göstermekte. Gidin AKP ve MHP ye verin de görün başınıza gelecekleri.HDP pkk nın destekçisiymiş. PKK neden var arkadaşlar ? Güneydoğuda insanlar yoksullaştırıldığı, ezildiği için böyle bir örgüt var. Kürt halkının yoksullarının karşı karşıya kaldığı baskının farkında mısınız ? Dikkatinizi çekerim HDP demiyorum, gösterdiğim yön bu değil . Güneydoğuda yaşayan insanların çektiği zulmü, zalimliği görün diyorum. Bunun karşılığında hdp ye mi oy verilir derseniz bu görüşte değilim ama HDP yi de Pkk nın kolu diye düşünüp lanetlemeyin lütfen. Bu ülkenin gerçekliğini görün ve kendi durumunuza karşı koyabilmeniz için de benzer durumda baskı altında olanları anlayabilmemiz lazım en başta diye düşünmekteyim.
Yazan : systra     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bunlara inanmıyorum seçimden önce ne yaptılar kaç yıldrı bizim koruma ,askerlikte aşalanmaları sosyal kaç hakımız oldu mahalle baskıları ve iş olanağı ve barınma imkaanı aile planlamısıda eşcinsel olan yada doğacak hakında bilgilendirmeler yapıldımı ,baskı şiddeten ve dışlanmadan bir yarar ve sunundu mu ,kim gördü bizi herkeze söylüyorum ...şimdi de ismizi kullanarak siyaste başladılar
Yazan : kemalms     Beğen

    Oylar CHP, HDP ye deyince yayınlıyorsunuz, oylar AKP ye deyince yayınlamıyorsunuz. Ne biçim demokrasi bu Gabile?
Yazan : kayseriAdam     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ne Bekliyorsunuz Yobaz Akp ve Gerici Mhpden Tek Umut ışığı tek kurtuluş CHPdir uyananın artık her konuda gerek LGBT Gerek diğer konularda Chp tek kurtuluştur
Yazan : lord1818     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Gidin mhp ve akp ye oy verin de size yapmadığını birakmasin.
Yazan : oren_ap     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    bir sürü saçma sapan sey yazmışsınız ya akp ne yaptı bize yasa koydumu iş veren bile iş vermez eğer eşcinsel oldugunuzu bilir ise bence bir kaç adım atsaydı akp oyum ona ha hdp zaten vermiyorum chp kalıyor neden akp ne yaptı yeter saklı saklı işler eşcinselsin sikme varsınız ama diğer türlü yoksunuz daha avrupa bilirliğine giremedik zor gireriz avrupa ne yapsın bizi 74 milyon boğaz kaynaklarımızı başkaları kullanır kendi halkımız sefalet çeker bırakın ya ben bakarım benim haklarımı kim savunur diye
Yazan : kaosgelecek3     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kesinlikle ve kesinlikle terorist pkk ve dhkpc terorist guruplara sirtini dayayan bir partiye oy vermeyin. O parti sozde herkese baris herkese ozgirluk diyor fakat ulkemizin bir cok yerinde teror estiriyor.Bu ulkemizin bu kadar guclu olmasina ragmen, ulkemiz biraz Daha gucsuz olsaydi hem ekonomik hem askeri ve diger guvenlik guclerimiz, o Zaman bu guzelim ulkeyi irak, suriye, afganistan dan Daha kotu duruma dusurmek istiyorlar. Bizim kurt,turk,laz ve diger ulkemizin zenginligi guruplarla sorunumuz yok ve asla olamaz. Biz hep birlikte Turkiyeyiz. Birligimize zarar veren bir partiye oy vermeyin. Ulkemiz icin hayirlisi.
Yazan : Paramparca     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Türkiye`nin bir sürü sorunu varken lgbti bireylerinin yakın zamanda haklarının anayasal güvence altına alınması çok zor bunun aksini düşünen ne yazıkki kendini kandırır artı avrupa birliği fasılları ilerlemediği sürecede zor türkiye bu konuyu kendi başına aşamaz girmek şart demiyorum ama en azından bu fasılların açılması demek bi yerde konunun ciddi anlamda lgbti bireylerine gelmesi demek yoksa sadece vaaatlerle söylemlerle kalır bu konu ancak oy için kandırılırız bir zamanlar ne yazıkki erdoğanda `eşcinsel haklar anayasal güvenceye alınmalı`demişti ama başbakan olduktan sonra hiç umrunda bile olmadı.
Yazan : aska_davet     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kesinlikle oyum CHP arkadaşlar etrafınızdaki oy kullanıcak kişileri yönlendirin bir oy bile önemli eşit şartlarda yaşamak istiyosak oylarımız CHP ye
Yazan : hadibe     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    akp ye oy verinki torunların torunlarıda zengin olsun gtisin italyada okusun gemicikler alsın ve o gemiciklere tc ye ver gi vermemek için malta bayrağı çeksin
Yazan : Old_Teen     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    türkiyenin başına 30 küsür yıldır bela olmuş bir azılı terör örgütünün uzantısı olan HDP, geçen seçim politikası içerinde de LGBTİ`lilere yönelik vaatlerde bulunmasına karşın hepimiz sonutan avcumuzu yalarak çıktık. Bu ülke başına bela olmuş, milli kaynaklarımızı bu beladan kurtarmaya çalışmakla uğraşırken yapmayacakları vaatlerde bulunarak bu partiye oy vermek kesinlikle hata olur. Kaldı ki şu anki koltuk sayısı ve politik geçmişi düşünüldüğünde CHP nin daha güçlü bir adayy olduğu (LGBTİ hakları konusunda) ön görülmekte. Ama takdir yine sandık başına gittiğimizde hepimzin vicdanı olacak
Yazan : poseidon0     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    HDP`ye oy vermeyinde kime verirseniz verin. Ortadoğu kültürünü, siyasetini. rejimini yansıtan en önemliside terörist yandaşı bir partiye oy verilir mi?
Yazan : gokhan000     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    oyum chp nindir.
Yazan : scorpionua     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | İZMİR’DEN GÖKKUŞAĞININ BİR RENGİ SOLDU: EŞCİNSEL GENÇ İNTİHAR ETTİ İZMİR’DEN GÖKKUŞAĞININ BİR RENGİ SOLDU: EŞCİNSEL GENÇ İNTİHAR ETTİ
   İzmir’de yaşayan Timuçin isimli eşcinsel genç dün intihar ederek yaşamına son verdi. Timuçin’in intiharı ile sarsılan arkadaşları, özel hayatında bir süredir sorunlar yaşadığını ve bu nedenle intihar ettiğini düşündüklerini belirttiler.Bir süredir erkek arkadaşıyla sürekli kavga ettiği, bunu da h...

Haber | Apple için bir eşcinsel şikayeti daha! Apple için bir eşcinsel şikayeti daha!
   iOS, bir kez daha hedef tahtasında... Konu ise, daha önce olduğu gibi yine eşcinsellik! Independent`ın yakın zamandaki haberine göre Ural Dağları`nın batısında kalan bir bölge olan Kirov`dan bir avukat, Apple`ın "homoseksüel propagandası" yaptığı gerekçesi ile polise şikayette bulundu. Şu anda da...

Haber | Dustin Lance Black ve Tom Daley Nişanlandı Dustin Lance Black ve Tom Daley Nişanlandı
   İngiltere’nin en önemli sporcularından altın madalyalı yüzücü 21 yaşındaki Tom Daley ve senaryo yazarı sevgilisi 41 yaşındaki Dustin Lance Black’in sonunda nişanlandığını duyurmak istiyoruz. Bu güzel haberin yanında, konunun ilginç tarafı bu nişanın kamuoyuna duyurulması ise ikilinin basın danışm...

Haber | NORVEÇLİ MİLYONER EŞCİNSEL OLDUĞUNU AÇIKLADI NORVEÇLİ MİLYONER EŞCİNSEL OLDUĞUNU AÇIKLADI
   Norveç’in en zenginler listesinin başındaki isimlerden Stein Erik Hagen, 59 yaşında eşcinsel olduğunu açıkladı. Ülkenin aynı zamanda en büyük LGBT hakları destekçilerinden Hagen, 16 yaşından beri eşcinsel bir yaşam sürdüğünü, bunu asla gizlemediğini ancak Norveç’in LGBT hakları açısından gelişmek...

Haber | Eşcinsel rahip Vatikan`daki görevinden alındı Eşcinsel rahip Vatikan`daki görevinden alındı
   Rahip Krysztof Charamsa`nın eşcinsel olduğunu açıklamasına, Katolik Kilisesi`nin yönetim merkezi Vatikan sert tepki verdi. Açıklamayı "çok ciddi ve sorumsuzca" olarak niteleyen Vatikan, rahibi yönetimdeki ve ilahiyat fakültelerindeki görevlerinden aldı. Rahip, Vatikan`da kilise doktrinini savunmak...

Haber | Vatikan`da görevli rahip, eşcinsel olduğunu açıkladı Vatikan`da görevli rahip, eşcinsel olduğunu açıkladı
   VATİKAN`da halihazırda önemli görevler yürüten 43 yaşındaki Polonyalı rahip Krzysztof Charamsa, eşcinsel olduğunu açıkladı. Katolik Kilisesi tarihinde ilk kez üst düzey bir din adamı böyle bir itirafta bulunurken, Vatikan`dan henüz bu konuda bir açıklama gelmedi. Üst düzey din adamlarına verilen ...

Haber | İran Kadın Futbol Takımı`nda 8 trans kadın top koşturuyor İran Kadın Futbol Takımı`nda 8 trans kadın top koşturuyor
   İran Kadın Milli Futbol Takımı`nın 8 oyuncusunun cinsiyet değiştirmek için ameliyat olmayı planlayan trans kadınlar olduğu öğrenildi. Aralarından bazılarının daha önce erkek futbol takımlarında oynadığı belirtildi. Sputnik`teki habere göre, İran Futbol Ligi Sözcüsü Modtabi Şarifi, Kadın Milli Tak...

Haber |  EŞCİNSEL ÇİFTİN METRODAKİ EVLENME TEKLİFİ EŞCİNSEL ÇİFTİN METRODAKİ EVLENME TEKLİFİ
   Çin’de metroda bir eşcinsel çiftin evlilik teklifi videosu sosyal medyanın gündemine oturdu. Çin’in Beijing bölgesinde metroda yaşanan olay sosyal medyanın gündemine oturdu. Videoya çekilip internette binlerce tık alan videoda, eşcinsel bir çiftin evlilik teklifi anına tanıklık ediyoruz. Video...

Haber | Eşcinsel Tanışma Uygulamasının Reklamları Metrodan Kaldırıldı Eşcinsel Tanışma Uygulamasının Reklamları Metrodan Kaldırıldı
   Kanada’dan homofobik karar. Eşcinsel buluşma uygulaması Squirt’in metrodaki bilboard reklamlarının kaldırılmasına karar verildi. Kanada’nın Toronto şehrinde bulunan tüm metro istasyonlarından reklam ilanları sökülürken Toronto şehrinin ulaşım işleriyle alakadar olan Toronto Transit Commission, ha...

Haber | The Simpsons’ta Smithers Eşcinsel Olduğunu Açıklıyor The Simpsons’ta Smithers Eşcinsel Olduğunu Açıklıyor
   Springfield’ın en şeytani isimlerinden biri olan Mr. Burns’ün sadık yardımcısı Waylon Smithers, dizinin gelecek bölümlerinde gay olduğunu açıklayacak. Televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden biri olan The Simpsons’ta Smithers’ın hikayesi iki bölüm boyunca işlenecek. Hakkında gay olduğu ...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi