Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2121 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Onur Yürüyüşüne Polis Engeli

Onur Yürüyüşüne Polis Engeli


Polis, 15. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için Beyoğlu`nda toplanan hak savunucularının, gökkuşağı bayrağı taşıyanların İstiklal Caddesi`ne girmesine izin vermedi. Gözaltına alınanlar oldu.

25. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenen 15. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için hak savunucuları Beyoğlu`nda toplanmaya başladı. Ancak polis, gökkuşağı bayrağı taşıyanların İstiklal Caddesi`n girmesine izin vermedi. Çok sayıda aktivist gözaltına alındı.



Polisin aktivistlerin toplanmasına izin vermemesi nedeniyle Onur Haftası Komitesi herkese bulunduğu yerde basın açıklamasını okuması için çağrı yaptı. Beyoğlu`nun birçok noktasında basın açıklaması yapıldı.



Cihangir meydanda bir grup aktivist büyük bir döviz açtı ancak polis biber gazıyla saldırdı.

Homofobik bir grup ise Cihangir`de bir araya gelen LGBTİ+lere saldırdı. Polis saldırganları gözaltına alarak uzaklaştırdı.

Associated Press (AP) kameramanı Bram Janssen yanında pasaportu olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Mis Sokak`ta çekim yapan gazetecileri de polis köpeklerle kovaladı.

Polis Tünel Meydandan İstiklal Caddesine girmeye çalışan bir feminist aktivistin elindeki gökkuşağı renklerinde şemsiyeye el koymaya çalıştı. Kadının şemsiyeyi vermemesi üzerine “başka renk mi bulamadınız” dedi.
Gezmeye gittiğini söyleyen feministlere polis “bal gibi belli, siz eyleme gidiyorsunuz” dedi. Aktivistlerin bayraklarına ve rozetlerine el koyulurken, şemsiyeleriyle İstiklal`e girdiler.

İstanbul`daki tüm diğer kameralar çalışırken, Onur Yürüyüşü`nün düzenleneceği güzergahtaki kameraların "geçici olarak servis dışı" olması dikkat çekti.


Sokaklarda okunan basın açıklaması şöyle:

15.sini bugün kutlayacak olduğumuz, özlediğimiz İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’müz, İstanbul Valiliği tarafından bir kez daha yasaklandı.

25. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi olarak, bundan 20 gün önce İstanbul Valiliği’ne yürüyüşümüzün yer ve tarihini bildirip görüşmeyi talep etmemize rağmen bir karşılık alamadık.
Valilik bir açıklama yaparak en demokratik hakkımız olan yürüyüşümüzü, planlandığımız günden bir gün önce, itiraz hakkımızı da engelleyerek yasakladığını ilan etti. Türkiye`de 25 yıldır Haziran`ın son haftasının İstanbul LGBTİ+ Onur Haftasıolarak kutlandığını ve 15 yıldır da Haziran`ın son pazarı gerçekleşen Onur Yürüyüşü’nü yedi cihan bilmektedir. Basın açıklaması haktır, protesto haktır, örgütlenme, itiraz ve mücadele etme haktır; izne tabii tutulamaz.

Valiliğin yasak açıklamasında gösterdiği nedenler, tam da bizim bu yürüyüşü yapma sebeplerimizdir. Evet yaptığımız çağrıya “toplumun farklı kesimlerinden çok ciddi tepki gösterildiği görülmektedir,” ancak 12 yıl boyunca coşkuyla gerçekleşen barışçıl bir yürüyüşe tepki gösterilmesinin asıl nedeni nefrettir. Bu bahsedilen kesimlerin başlattığı linç ve savurduğu tehditler, “ciddi bir tepki” değil, kamuya karşı işlenmiş bir suçtur. Toplumun farklı kesimleri tepki göstermiştir, toplumun kendisi ise haftalardır bu yürüyüşe katılmayı beklemektedir. İstanbul Valiliği verdiği yasak kararıyla toplumun değil, suçluların yanında durduğunu göstermiştir.

Valilik “başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın ve gezi amacıyla bölgede bulunacak olan turistlerin güvenliği ve kamu düzeni” bahanesiyle yürüyüşümüzü yasaklamıştır. Bizleri dört duvar arasına hapsederek, gizlenmemizi isteyerek, örgütlenmemiz ve görünür olmamız engellenerek ve bizi tehdit edenlere cesaret vererek güvenliğimiz sağlanamaz. Bizlerin güvenliği, ne kadar güçlü, ne kadar kalabalık, ne kadar cesur olduğumuzu göstermekle sağlanacaktır. Güvenliğimiz insan haklarının, ayrım gözetmeksizin tüm insanların haklarının ve toplumsal barışın korumasıyla sağlanacaktır. Güvenliğimiz anayasada tanınmamızla, adaletin sağlanmasıyla, eşitlik ve özgürlükle sağlanacaktır. Güvenliğimiz, LGBTİ+ Onur Yürüyüşlerinin gerçekleştiği bir ülkede yaşamamızla sağlanacaktır.

Bizler korkmuyoruz, bizler buradayız, bizler değişmeyeceğiz. Siz korkuyorsunuz, siz değişecek, siz alışacaksınız. Bizler 12 yıl boyunca bu caddeyi gökkuşağı renklerine boyadık, özgürlüğün sözünü söyledik, beraber yaşamanın, yürümenin güzelliğini tüm dünyaya gösterdik. Yine buradayız, şimdi de onurumuz için kararlılıkla mücadele edeceğimizi gösteriyoruz.

Bizler aşkın ve cinsiyetin devrimini ilan edenleriz. Bizler dışlanan, görmezden gelinen, yılmayanlarız. Bizler yalnız değiliz, yanlış değiliz, vazgeçmiş hiç değiliz. Valilikler, hükümetler, devletler değişir, biz kalırız. Tehditler, yasaklar, baskılar vız gelir bize vız. Yürüyüşümüzü özlüyoruz, yürüyüşümüzden vazgeçmiyoruz. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın 25. yılını kutluyoruz, gurur duyuyoruz. Kudurun ayol!

25. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi

Kaynak: Bianet.org


Eklenme Tarihi : 26.06.2017
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 296268 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    istanbul polısı ve istanbul valısı artık bunları bilsin bu sevda bitmez istanbul polısı önce bonzai ve uyuşturucu satışını bitirsin torbacıları vbitirsin sanatcı torbacılıktan ceza almış devlet iznşiyle cezaevinde dizi ceviyrıyor enteresan bişe adam tokıye ev yapıyo 70 yasında 20lik kızla boy boy resimler cıkıyor ulusal basında ceza yok onlar yapınca magazınsel fakır yapınca suc enteresan bi ulke burası onun için bazı şeyler hiç değişmez yeterkı paran olsunnn
Yazan : orkun_81     Beğen

    Amacınız nedir sizin halen yok insan haklar yok devlete laf söyleme böyle mükemmel bir devlet ülke içinde yaşıyorsunuz kimse kimsenin özgürlüğü nü kısıtladığı yok böyle inançlı insan sevgisi olan sabırlı düşüncelere saygı duyan polis hangi ülkede var İran,da Irak,vs gibi ülkeler olsan ne olucak nankörlük yapmayın insanları kışkırtmayın dünyanın en güzel özgürlükler ülkesi olan bu güzelim ülkemize polisimize laf söylemeyin insan hakları mahkemesiymiş ulan bu mahkeme hakkında bir bok bilmiyorsun konuşuyorsun ben de eşcinselim bir gün bile hiç bir sorun yaşamadım
Yazan : Burakkist     Beğen

    Karşımızdaki gücün -ki bu da maalesef devletimiz oluyor- tek bir doğrusu var. Bu ülkede ona uymayan herkese yapılan uygulama aynı ve şiddetli. Bu durumda öncelikle lgbt olarak birbirimizi gerçek anlamda ve hiçbirimizi ayırmadan sevmemiz, daha sonra (yapabiliyorsak) ailelerimiz ve kendi küçük sosyal çevremizde değişim olması gerektiğini düşünüyorum. Ailelerimizin arkadaşlarımızın vs kayıtsız kalması ülkenin kayıtsız kalmasından farklı bir şey değil. Sadece lgbt bireylerinin tepkisiyle de istenilen sonuca ulaşılması çok zor. Ama tabi umutsuzluğa kapılmak da yersiz, çünkü sonuçta söz konusu savaş dünyanın her yerinde farklı boyutlarda mücadelesini sürdürmektedir.
Yazan : at86     Beğen

    Veleki ipneyim disarda guzel bayan goren evli heterolar off ne parcalarim bunu diyen ama biliyormusunuz evli kadinlarin 10 da 9 kusu orgasim olamiyormus tirnak icinde kendini muhafakar sanal kisiler neden gay sitelerine uye oluyorlar hepinise merhaba
Yazan : Dolgun34     Beğen

    zamanlama cok yalnisdi yani baska gün yokmuydu bence provaksiona gelemeyin AB Ülkeleri elestiriyor ama örnegin 24 Aralikta basvirilsun bakalim kac tane AB Ülkesi böyle bir olaya izin verir ? Bir tane ivermez veremez vermeye de cesaret edemez ! zamanlamayi kim yapti ciddi merak ediyorum
Yazan : Turna123     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bir eşcinselin hayatı çok zor. istiyorsunuz ki, sizi seven, düşünen biri olsun. ama türkiyede erkeklerin %95`i sadece eşcinselleri, fantezilerini gerçekleştirebilmek için kullanıyor. eşcinsellerle yatıyor. karısına yapamadıklarını onlara yapıyor. karıma yapamam ama bir i.neye yatakta bunları yapabilirim diyor. bu yüzden insanın ümitleri kırılıyor. Bu yüzden içine kapanmak ve sadece rahibe hayatı yaşamak istiyor insan. Önemli olan sizi seveni ve değer vereni bulabilmek. ama bu pek mümkün görünmüyor....
Yazan : Calgary     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)

    Sütten cıkmiş ak kaşık olan heterolar a karsı kendini zorla kabul ettirmeye calisan escinsellerin yurusu bu yilda olayli gecmis.bozuk bir topluma kendinizi kabul ettirmeye calismayin. Bu hicbir zaman mumkun olmayacak. Sadece biraz daha mutavazi bir hayat surseniz zaten hicbir mesele kalmayacak. Bu yuruyuste bile erkekden daha erkek kadindan daha kadin olmaya calisarak escinselligi cok farkli bir kulvara tasiyarak hem kendinize hemde etrafiniza zarar veriyorsunuz. Ayrica polislerinde escinsellere olan tavrini hicbir zaman dogru bulmuyorum. Biz escinselleri alay konusu haline getiren heterolar icin tek istegim ise hepsinin escinsel cocuklari olur insallah. Ancak ozaman empati kurmanin ne demek oldugunu anlarlar...
Yazan : net_ice     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    kabul etseniz de etmeseniz de biz lgbt yiz heryerde herzaman var olacaz..beğenmediğimiz avrupa cinsiyet eşitliği anlamında bizden çok ilerde..umarım bir gün lgbt liler de baskı zülüm görmez artık.
Yazan : single24     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Yukarıdaki yorumları okudum ve trol olduklarını düşünüyorum, çünkü aklı başında bir insan kendi celladına bu kadar aşık olamaz, bu denli kraldan çok kralcı ve aferin delisi olamaz. Bu habere yorum yapanlar eğer gerçekten ciddiyse, kafalarını gömdüklerini ama popolarının açıkta olduğunu onlara hatırlatır, allah akıl fikir versin dileklerimi iletirim.
Yazan : Deadmeat     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    diğer haber siteleri bile sizden çok yer verdi pride a...iki satır iki resimle geçiştirmişsiniz.. ilgisiz ve umursamazsınız..
Yazan : capkingencoglan     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    bizim gibi yobaz, geri, alay konusu ülkelerde normal böyle şeyler kimse risk alıp çıkmasın sokağa avrupadaki etkinliklere katılın
Yazan : gezginrehper     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Arkadaslar burda neden onur yürüyüsünün tarihi verilmemis bence burda tam dogruluk yok yürüyüs yapilmasi icin izin alinmismi? alidiktan sonra nerde ve nasil bir yürüyüs olacakti verilen güzargahtan cikilirda hayir efendim biz yürüyüsümücü Istiklalcadecinde gerceklestireceyiz derseniz tabiki buna polouste Halkta herkes karsi cikar birde polisin yürüyüs yapanlari kovalamasi icin herseyi deniyorlar sayin arkadaslarimiz sadece olay olsun tutuklama olsunki bizde haksizliga ugradik diyelim gibi cok yazik böyle yürüyüslere cok katildim nasil yürüdüyünü iyi bilirim herzaman polisi suclamayin ayip. böyle bir yürüyüsüde Bayram tatiline rast getirmeniz dahada ayip iyi düsünün Türkiyeyi bir anda cok hizli bir sekilde Avrupanin zihniyetine düsüncelerine getiremezsiniz gelmesi icin sizlerin yardimci olmaniz gerek yani olsun biraz sakin ve saygili hersey yavas yavas olur sokaklarda polisle kedi fare oyunlarindan vazgecin ve olgun LGBTI li olun saygilarimla.
Yazan : Unctor     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Gay ola biliriz ana ülkemiz ne ler yaşaniyorun di bir bakin 15 temuz düşünün ve ülkeyi bölmeye çalişiyor siz halada gay gürüyuyuş yapalim di direni yor sunuz siz bu ülkeyi hiçi düşün Meyen insan siniz arkadaş lar
Yazan : Kurum     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Olay taşrada olmuyor, İstanbul`da oluyor. Yaşadığımız her alan belli kurallarla korunuyor. Bu yüzden miting ve yürüyüşler için özel alanlar belirlenmiş. Diyor ki trafik sağdan akar, sen girip soldan akıtamazsın. Kuraldır çünkü. İşte gösteri ve yürüyüş alan kuralları .. https://goo.gl/RAF1n3
Yazan : ReActive     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bazı yorumları okudum da cidden dehşete kapıldım şaka gibi dedim içimden. Lgbt nin firsatlarını kullanıp lgbt yi karalayan ifadeler ve en çok belki karşı çıktığımız unsur siz nerde kimi baskılıyorsunuz Allah aşkına.Tutturduğunuz bir düzen varsa kendinizce yaşayın ve saklayın fikrinizi aşikar ederek nasıl bir çıkar fırıldağı olduğunuzu belli etmeyin. Özgürlüğün A si B si C si yok.Bugün basit bir sebepten hak aramak yarın başka hakların savunuculuğunu destekler. Olayı Osmanlı-Türk hiç alakası olmayan siyasi ideolojinizle özdeşleştirmeniz de bakış açınızı garipsetiyor kusura bakmayın. Homofobikseniz bunu bazı şeyleri alet ederek yapmayın. Kimsenin orada bir şeyine saldırılmıyor kasıtlı bir amaç yok. Her zaman olağan gerçekleşen etkinliklerden bir tanesi ki basın açıklamasıyla da son bulacaktı zaten. Bu sitede polisten daha saldırgan zihniyetler var Lgbt ye bence önce onlar ayıklansın. Bulunduğu yere bir baksın.
Yazan : honesto     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)

    arkadaşlar memleket neyle uğraşıyor bizim kızlar neyle yaa yazık yaa bırazda bu sıslu puslu gecen ortamı ii analiz edin kızlar
Yazan : k_a_l_p_     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Işidçiler bir yıl içinde kaç kez kapadı İstiklal`i ? Gıklarını çıkarmadılar. Peki LGBT ne yaptı da yasaklandı? Konsolosluk mu bastılar? Bomba mı koydular? Farklı giyinenlere mi saldırdılar? Tanklarla insan mı ezdiler? Asker kafası mı kestiler? Asker mi yaktılar? Farklı renklerin birarada bulunmasından ödleri kopuyor. Barıştan, insanlıktan, kanlı vahşi tabularının devrilmesinden ödleri kopuyor.
Yazan : Sprtt     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    Hasta oluyorsunuz hemen bu devletin hastanesini gidiyorsunuz , bashiniza bir sorun cile duser dusmez 155 ariyosunuz. Ama ne imis efendim evrupa kopeklerinin provakasionuna gelib bu guzel milletime karsi devletime karsi cikiyosunuz. Avrupa kopekleri kulaniyor sizleri sonrada karakola gidince ben avrupa vatandasi diye pacayi kurtariyor ee olan kime oluyor Omere oluyor Hasana oluyor Gansa olan birsey varmi? Yok efendim Ramazan Sabani seviyor falan filan Ramazanin batsin Sabaninda onun uzerinde . Sacmalikdan baska birsey degil. 1000 Gey arkadasim var isinde gucunde iliskilerinde guzel herseyide size ne oluyor orasini burasini acib sokakda gezmek ne zamandan Onur oldu ?
Yazan : TAM_KADIN     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Iyiki kovaladi ben olsam tekme tokat doverdim ! Burasi Osmanli topraklari Burasi 5 vakit Secdeye giden milletin topraklari! Ha simdi bazi kargalar konusmaya baslar Geylik efendim her zaman var idi falan filan ! Yok idi diyen kim? Vardi ama ama suan ki Turkiyede olan bazi cahiler gibi degildiler. Ben bir Trans birey olarak sunu soylemek isterim sadece herkes yerini bilsin . Sizin bazilarnizin yuzunden benim gibi binlerce evinde oturub rahat isine gucene bakan Kizlarda zarar goruyor . Cahiliyiniz diz boyu onu yurusu hangi onurdan bahs ediyosunuz ? Onur imis hadi ordan . Ondan sonrada yok efendim disladilar yok efendim dovduler . Alayinizi aslinda dovmek lazim. Isinize gucunuze bakin ve guzel milletimde bizlere karsi sinir ofke yaratmayin Cahiller
Yazan : TAM_KADIN     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    Buradaki muhafazakar arkadaşlar polıtık goruslerı geregı de pek umursamazlar boyle seylerı. `` Bananae ben şaktırmadan istediğimle yatıyorum, bir de gay haklarını savunarak kendimi riske atamam `` dedıklerını duyuyor gıbıyım.
Yazan : turkishmanxx     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)

    Neye izin verdiler ki buna izin versinler kendisi gibi olmayan kendisi gibi düşünmeyen kendisi gibi yaşamayan herkesi dışlamak yok saymak bunların en iyi bildiği şeydir
Yazan : Rainbow_     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    helal size zoruna gidenin borusuna gitsin ,hayirli bayramlar...
Yazan : castor     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | 24 yıl sonra, aynı yerde, aynı aşkla! 24 yıl sonra, aynı yerde, aynı aşkla!
   “Eşcinsellik geçici bir evre” diyenlere karşı, 24 yıl sonra Washington Onur Yürüyüşü’nde aynı yerde buluşan çiftin fotoğrafı büyük ilgi gördü. Konu LGBTİ+’lar olduğunda bunun “geçici bir evre” olduğunu, “özentilikten” geldiğini iddia eden insanlarla herkes karşılaşmıştır. Benzer bir şekilde LGBTİ...

Haber | Yayınevlerinde gökkuşağı Yayınevlerinde gökkuşağı
   Onur Haftası vesilesiyle yayınevleri logoları gökkuşağı renklerine büründü. 25. Onur Haftası vesilesiyle sekiz yayınevi logolarını gökkuşağı renkleriyle yeniden tasarladı. Aras, Ayrıntı, Güldünya, İthaki, Notabene, Say, Sel ve Yabancı yayınevlerinin logoları rengârenk. Yayınevlerinin sosyal medy...

Haber | Askerde hem eşcinsel hem HIV+ olunca Askerde hem eşcinsel hem HIV+ olunca
   Tanıdığım bir arkadaşımla geçenlerde face’de yazışırken bana yaşadıklarını yazdı. İsmini yazdırmadan yaşadıklarını haber yapmamı istedi. Daha önce de eşcinsel olarak askerde yaşadıklarını anlatmıştı. O zaman, “o kağıt ölüm kağıdım oldu” deyince anlamamıştım. Şimdi yeni anlıyorum. HIV’le yaşadığını v...

Haber | AYM’den ‘cinsiyet değişikliği’ için önemli karar AYM’den ‘cinsiyet değişikliği’ için önemli karar
   AYM, yerel mahkemenin cinsiyet değişikliğinde “üreme yeteneğinden sürekli yoksunluk” maddesinin Anayasa’ya aykırılığı gerekçesiyle yapılan iptal başvurusunu esastan görüşme kararı aldı. Avukat Hun, “AYM’nin elinde tarihi bir fırsat var” dedi. Anayasa Mahkemesi (AYM) Edirne 1’inci Asliye Hukuk Mah...

Haber | Eşcinsel çalışana mobbing: Delikanlı ol Eşcinsel çalışana mobbing: Delikanlı ol
   Eşcinsel olduğu için, çalıştığı uluslararası tekstil firmasında mobbinge maruz kalan M.G., dava açtı. Eşcinsel olduğu için, çalıştığı uluslararası tekstil firmasında mobbinge maruz kalan M.G., dava açtı. Mahkemenin istediği Adli Tıp Kurumu raporu, geçen günlerde dosyaya konuldu. Raporda, M.G.’nin...

Haber | Tarihteki en yüksek LGBTİ ve kadın milletvekili sayısı İngiltere`de Tarihteki en yüksek LGBTİ ve kadın milletvekili sayısı İngiltere`de
   Britanya genel seçimlerinde parlamentoya girmek için seçilen açık LGBTİ ve kadın milletvekili sayısı tarihteki en yüksek orana ulaştı. ‘Küresel rekor’un önemine vurgu yapan aktivistler, seçimi koltuk sayısı azalmasına rağmen kazanan Theresa May’in hükümeti kurmak için ‘Avrupa’nın en muhafazakar part...

Haber | LGBTİ`ler kazandı: Yarışma yapılmayacak LGBTİ`ler kazandı: Yarışma yapılmayacak
   Malezya hükümetinin `gençler arasında eşcinselliği önlemek` amacıyla düzenlediği yarışma insan hakları savunucularının tepkisini çekmiş, hükümet `şiddet ve ayrımcılığı körüklemek`le suçlanmıştı. Gelen tepkiler üzerine yarışma iptal edildi. Malezya hükümetinin ‘gençler arasında eşcinselliği önleme...

Haber | İrlanda’ya ilk eşcinsel başbakan İrlanda’ya ilk eşcinsel başbakan
   İrlanda`da, eski başbakanın istifa etmesiyle iktidardaki Fine Gael Partisi, başkanlığa Leo Varadkar`ın getirildiğini duyurdu. Leo Varadkar, koalisyon hükümetinin en büyük partisi merkez sağ Fine Gael’in liderliğinin yanı sıra, İrlanda’nın da ilk eşcinsel başbakanı olacak. 38 yaşındaki Varadkar a...

Haber | MACRON-PUTİN GÖRÜŞMESİNİN GÜNDEMİNDE ÇEÇENİSTAN’DAKİ LGBTİLERİN HAK İHLALLERİ VARDI MACRON-PUTİN GÖRÜŞMESİNİN GÜNDEMİNDE ÇEÇENİSTAN’DAKİ LGBTİLERİN HAK İHLALLERİ VARDI
   Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmenin ardından “Suriye’de kimyasal silah kullanılmasının kırmızı çizgileri olduğunu” söyledi. İki liderin görüşmesinin odağında Çeçenistan’daki LGBTİ’lere yönelik baskılar da vardı. Putin konuyla ilgili olarak “Çeçenistan’daki ...

Haber | KOLOMBİYA’DA BİR HAFTADA İKİNCİ KEZ NEFRET CİNAYETİ İŞLENDİ KOLOMBİYA’DA BİR HAFTADA İKİNCİ KEZ NEFRET CİNAYETİ İŞLENDİ
   Kolombiya’da LGBTİ bireyler, paramiliter grupların tehdidi altında. Ülkenin liman kenti Tumaco’da bir haftada ikinci kez nefret cinayeti işlendi. Bu, LGBTİ bireylere yönelik sadece Tumaco’da 2011’den beri işlenen onbirinci nefret cinayeti olarak kayıtlara geçti. Ülke genelinde ise sadece 2015’te 110...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi