Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1774 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | MISIR’DA SON BİRKAÇ GÜNDE ONLARCA LGBT GÖZALTINA ALINDI

MISIR’DA SON BİRKAÇ GÜNDE ONLARCA LGBT GÖZALTINA ALINDI


Mısır’da son 3 günde cinsel yönelimleri nedeniyle toplam 33 kişi gözaltına alındı.

Mısır’da LGBTİ’lere yönelik devlet baskısı giderek artıyor. Mashrou’ Leila grubunun Kahire’de düzenlediği bir konserde gökkuşağı bayrağı açılmasının ardından kamuoyunda yükselen homofobi üzerine Mısır’da LGBTİ’lere yönelik başlatılan baskı dalgasının sadece son üç günde 22 kişinin gözaltına alınmasıyla daha da tırmandığı belirtildi.

Mashrou’ Leila grubunun Kahire’deki konserinden bir gün sonra başlayan gözaltı dalgasıyla ülkede, cinsel yönelimleri nedeniyle toplam 33 kişi gözaltında tutuluyor.

Kaynak: Gzone.com.tr


Eklenme Tarihi : 05.10.2017
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 257555 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    6- Demişsin ki, Bir eşcinseli, kendisi hakkındaki hükümler belli olmasına rağmen, canhıraş bir şekilde İslam’ı savundurtmaktan daha büyük bir mucize olabilir mi. Demişsin.. Şunu söyleyeyim, Allahın, dolayısıyla islamın eşcinsellerle asla hiçbir alıp veremediği yoktur. Ve Bilindiği üzere eşcinselliğin kuranda cezası, yaptırımı yoktur. Eşcinsellere şöyle yapılır, böyle ceza verilir, hele hele öldürülür gibi düşünceleri ve uygulamaları Allaha yamamaya, o emretmiş gibi göstermeye kalkmasınlar. (eğer sen de burada araya girip lut kavmiyle ilgili ve diğer başka ayetleri gündeme getireceksen sakın getirme. Konunun eşcinsellikle yüzde bir bile alakası yok) Yani karşı cinslerde olduğu gibi, iki erkeğin veya iki bayanın birbirini MASUMCA SEVMESİNE ve BAŞKALARINA ZARAR VERMEDEN bu sevgi ilişkilerine devam etmesine Allah neden karşı çıkıp bu kişilere ceza önersin? Böyle bir ceza var diyenler Allaha iftira atıyorlar. Fakat durum fuhuş boyutuna, tecavüz boyutuna, ailevi ve toplumsal düzeni bozmak gibi bir boyuta ulaşırsa o zaman ceza devreye girebilir fakat bu cezanın ne olacağına da her toplum kendisi karar vermelidir. Bu durum ise sadece eşcinsellerle ilgili değil, kadın erkek herkesle ilgilidir. 7-Allah, din ve kuran konusunda çok çok kısa bir şekilde bunları anlattıktan sonra o halde ben soruyorum. Olaya din karışmadığı halde, genel anlamda konu din olunca ve gerçekler anlatılsa dahi, niye gözleriniz kör, kulaklarınız sağır, kalpleriniz mühürlü oluyor? Ama bu tipler her zaman olmuştur ve olmaya devam edecektir. Ne mutlu doğru, dürüst, ahlaklı, tertemiz bir hayat yaşayanlara.
Yazan : EVLENMEK     Beğen

    3-Bir de şu, senin peygamberin, senin kitabın, senin alimlerin gibi sözler söylemişsin. Ben bildiğin Müslümanlardan değilim. O saydıkların benim için sadece bilgi kaynağıdır. İnsanların Peygambere bile karşı çıkma ve söylediklerine katılmama hakkı varken, benim o saydığın kişilerin görüşlerine katıldığımı veya katılmam gerektiğini nereden çıkarıyorsun? 4- Şu alim böyle demiş, bu alim böyle yapmış, fetvalar verilmiş, o kadar alimler şu kadar yıldır anlamamış da bir tek sen mi doğruyu anladın diyorsun. Öncelikle çoğunluk her zaman ve heryerde doğruyu bilir ve yapar fikrinden, saplantından vazgeç. Sayısal ÇOĞUNLUĞUN her zaman ve heryerde DOĞRU/HAKLI olduğunu sana hangi mantık söyletiyor. Bu mantıkla gidersen ben de sorayım. 600 yıl boyunca koskoca padişahlar, devlet adamları kurulan sistemin ve yaptıklarının yanlış olduğu anlamadılar da BİR TEK ATATÜRK MÜ bunların yanlış olduğunu anlayıp halifeliği ve saltanatı ve diğer şeyleri kaldırdı? Yine bu mantıkla başka bir soru. Örneğin Hristiyanların sayısı Müslümanlardan daha fazla. eğer sayısal çoğunluk doğru yoldaysa, o halde Müslümanlar neden Hristiyan olmuyorlar ya da olması gerekir mi? 5-Yukarıda anlattıklarıma bakıldığı takdirde beni klasik Müslüman tipine benzemediğim açıkça belli olur. Kuranın bile tüm hükümlerinin her zaman ve coğrafyada geçerli olamayacağını yani evrensel olmadığını söyleyen, benim, nasıl olur da o saydığın alimlerin görüşlerinin tamamına katılmamı beklersin? Ne gazalinin, ne ibn sinanın ne ibn teymiyyenin, ne Hanefilerin ne şafilerin vs hiçbirinin görüşleri beni bağlamaz, ayrıca kimseyi de bağlamamalıdır. Fakat bunları ve bizlere bıraktığı çalışmalarını sadece araştırmalarda kullanılacak kültürel ve tarihi bilgi kaynakları, yani sadece araç, olarak görmek gerekir.»»»
Yazan : EVLENMEK     Beğen

    2- BİR İNSANIN DOĞRUYA ULAŞMASI, İYİ ŞEYLER DÜŞÜNMESİ VE YAPMASI İÇİN, KISACA İYİ, DOĞRU, DÜRÜST BİR İNSAN OLMASI İÇİN, NE BİR PEYGAMBERE İHTİYACI VARDIR NE DE HERHANGİ BİR KUTSAL KİTABA. (İnsanlar yeter ki kendilerinin ne olduklarına baksınlar ve geçmişi, tarihi ve şu anı iyi OKUMAYA gayret etsinler) Dolayısıyla İslamiyetin son peygamberi olan Muhammed ve onun aracılığıyla gönderilen Kuran da dahil olmak üzere hiçbir peygamber ve kutsal kitabın dünyadaki bütün insanlara, tüm zaman ve coğrafyalara hitap etmek gibi bir amacı, derdi ve gayreti yoktur. Ama Büyük dinlerin temsilcilerinin en büyük inat ve yanılgılarından biri de kendi dinlerinin ve kitaplarının en doğru, en son, tüm zaman ve mekanlara hitap eden ve ebedi kurtuluşa erdirecek tek din ve tek kitap olduğunu iddia etmektir. Müslümanlar da Kurana aynı gözle bakmışlar ve hala öyle bakıyorlar. Ancak Peygamberin ve Kuranın (özellikle fıkha dair hükümlerinin) asla tüm insanlara, tüm zaman ve mekanlara hitap etmek gibi (evrensel) bir amacı yoktur. Eğer öyle bir emir ve amaç olsaydı 610 yılından itibaren peygamberin bütün dünyayı dolaşarak, o zamanki bütün insanlara tebliğ etmesi gerekmez miydi? O halde Kuran, iyi insan olmak, temizlenmek, dürüst, ahlaklı bir hayat yaşamak vb isteyenler için sadece ama sadece ARAÇtır, amaç değildir ama bana göre okunması ve faydalanılması gereken çok GÜÇLÜ VE SAĞLAM BİR ARAÇtır. Kuranın bütün ayetleri her yerde ve her zaman geçerli değildir, uygulanamaz. En basitinden mesela dünyanın soğuk yerlerinde yaşayan kadınlara Allahın emridir diyerek cilbab vs giydirmeye, başörtüsü taktırmaya kalkmak, akıl mantık dışıdır, hatta zulümdür. »»»
Yazan : EVLENMEK     Beğen

    İyi ki geriye dönüp haber yorumlarına tekrar bakmışım. Yoksa birisi, bizi bildiği Müslümanlardan zannedecekti. STR. Öncelikle sana bir tavsiyem var. Her konuda bilmişlik taslayıp karşındaki insanları cahil yerine koyma huyundan vazgeç! Gelelim senin söylediklerine. Neymiş kuran Arapçadır, ben ne olduğu belirsiz tercüme ve meallerden okuyup anlamaya çalışırken, Araplar direkt kendi dillerinden okudukları halde yanlış anladıklarını iddia ediyormuşum. Ve bir tek ben mi anlıyormuşum. Şimdi dikkatli oku. 1- Sen anlamanın, sadece dilbilgisel olarak anlamak olduğunu düşünürsen yanılırsın. Peygamber araptı, karşısındakiler de kendi kavmi olduğuna göre onlara arapça tebliğ ve hitap etti. O halde şimdi soruyorum. Onun hitap ettiği Araplar, peygamberi dilbilgisel olarak çok iyi ANLADIĞI halde, bütün hepsi % 100, peygamberin tüm dediklerini kabul ettiler mi, ona iman edip ona katıldılar mı? Hayır. Neredeyse her peygamberin başına gelenler onun da başına gelecekti. Katılmayanların, kabul etmeyenlerin kendilerine göre sebepleri vardı. Kimisi kıskançlığından, kimisi inadından, kimisi elinde olanın gideceğinden vs bahsederek ona karşı çıktılar. Hatta ona deli dediler, onu öldürmeye kalktılar. Kısacası onu dilbilgisel olarak anlamadılar değil, ANLAMAZlıktan geldiler. Aynen şu anda olduğu gibi. Peygamber döneminde bile onu ve tebliğ ettiklerini anlamazlıktan gelenler varken, onun ölümünden sonra 1400 yıldır, yine kendilerine göre mezhepsel, siyasal ve birçok sebep yüzünden ANLAMAZlıktan gelmeye devam edenlerin (Araplar da dahil) olması beni asla şaşırtmıyor. Peygamberden sonra her türlü anlam tahrifatına rağmen ANLAMAK İSTEYENE Kuran açıktır. İster araplar kendi dilinden, ister türkler tercüme ve meallerinden, yeter ki önyargısız okusunlar… Fakaaat Kuran nedir, ne değildir, nasıl okumalıyız ya da okumamıza gerek var mı gibi soruları içeren, genel olarak din, islam ve Kuran görüşlerime çok özet olarak geçmek istiyorum.. mesaj devam ediyor»»
Yazan : EVLENMEK     Beğen

    hala akp yi, destekleyen varsa iyice düşünsün
Yazan : ay_carmela     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    akp yi destekleyenler bir gün mısır gibi bir ülkede yaşamayı gözönünde bulundursun
Yazan : ay_carmela     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Arkadaşlar ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu? ``Kusurlu olan müslümanlardır, İslam kusursuzdur.`` Günümüzdeki İslam ülkelerinin içinde bulunduğu içler acısı duruma vereceğiniz savunma bu mu? Peki size sorabilir miyim, neo-nazinin biri çıksa ve ``kusurlu olan nazilerdir, nazizm kusursuzdur`` dese ne düşünürdünüz? Ya da boş verin bunları. Varsayalım ki iddianız doğru olsun . O halde ortada iki ihtimal var. Ya ``ben Kuranda her şeyi apaçık indirdim`` diyen Allah yalan söylüyor ya da Kuranda her şey apaçık yazılmış olmasına rağmen 1400 yıldır müslümanların hepsi salak, okudukları her şeyi yanlış anlayıp ısrarla yüzyıllardır yazılanların tam tersini yapıyorlar. Herkes okuduklarından yanlış manalar çıkarırken bir tek sen doğru anlıyorsun öyle mi? Bilmem farkında mısınız ama Kuran arapça, peygamberiniz bir arap ve eğer bugün yaşasaydı Suudi Arabistan vatandaşı olacaktı. Yani sen ne idüğü belirsiz tercümelerden meallerden tefsirlerden Kuran okumak zorundayken, araplar direk açıp okuma imkanına sahip. Çünkü ana dillerinde. Ve sen buna rağmen kendi ana dillerinde olan kitabı arapların okuyup da yanlış anladıklarını iddia ediyorsun öyle mi? Hadi öyle olsun, onlar da okuduklarını yanlış anlayıp, yorumluyorlar diyelim. Peki sünnilerin pek sevdikleri büyük alimleri İmam Gazeli’de mi İslamı yanlış anlayıp uyguladı. İslamın hüküm sürdüğü topraklarda doğup da adını tarihe yazdırmış iki büyük bilim adamı vardır. Bunlardan biri Farabi diğeri de İbn-i Sina dır. Peki sen Farabi’nin ``peygamberler vahiy alan kimseler değil, hayal gücü yüksek kisilerdir`` , İbn-i Sina nın ``Öldükten sonra dirilme inancını aklen ispatı mümkün değil, ama biz takliden iman ederiz`` dediğini ve bu dedikleri yüzünden İmam Gazali nin bu iki büyük bilim adamını tekfir edip kafir ilan ettiğini biliyor musun? Muhtemelen hayır. Ama rezalet daha bitmedi. Daha devamı var. İmam Gazali sonra bir fetva yayınlar aynen şöyle der ``Gerçeğe akıl yoluyla ulaşabileceğine iddia edenler kafirdirler, bundan böyle aklı üstün tutan tüm felsefi akımlar yasaklanmıştır, gerçek tek Kurandır ve onun yazdıkları dışındaki ilimlerle uğraşmak küfürdür``. Şimdi bu durumda sizin büyük din aliminiz Gazeli de mi İslamı yanlış anlamış oluyor? Bunu mu iddia ediyorsunuz? Aman bu iddialarınızı Türkiye dışında başka bir müslüman ülkede söylemeye kalkmayın sizi direk maide 32 den idam ederler. Bir de İslamofobik olmayın gibi laflar etmişsiniz. Peki diyelim bir anayasaya yapılsa içinde tüm eşcinseller yakalanıp idam edilecektir diye bir madde olsa siz bu anayasaya bir eşcinsel olarak referandum da evet oyu mu verirdiniz? Muhtemelen vermezdiniz en azından öyle umuyorum. Peki olaya din karışınca, niye gözleriniz kör, kulaklarınız sağır, kalpleriniz mühürlü oluyor. Müslümanlar sürekli mucizeler arıyorlar ya. Hiç boşuna aramasınlar. Bir eşcinseli, kendisi hakkındaki hükümler belli olmasına rağmen, canhıraş bir şekilde Islam’ı savundurtmaktan daha büyük bir mucize olabilir mi?
Yazan : str_looking     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Habere konu olan lgbtliler, başka suçları yoksa, umarım bir an önce bırakılırlar. Haber fotoğrafındaki cami, mısırdaki el ezher üniversitesine ait arkadaşlar ama haberde din veya islam kelimesi bile geçmemesine rağmen, olayı sadece din, hele islam boyutuna çekmeyelim. (ama tabi haberde fazla ayrıntı yok, belki el ezherciler kışkırtmış olabilir, bilemeyiz şimdi, neyse) Uygar dediğiniz batı dünyası bile lgbtlere kötü gözle bakmaktan ne zamandan beri vazgeçmeye başladı. Yüz yıldır mı, beşyüz yıldır mı? Hayır. Onlar bile yakın zamanlarda anlamaya ve yavaş da olsa hak vermeye (örneğin evlilik) başladılar. Tamam, lgbtlere karşı olan kesimin çoğu din sebebiyle karşı çıkıyor ama İslamcıların homofobik olması bizim de islamofobik olmamızı gerektirmez. Ayrıca o karşı çıkanlar da neyin ne olduğunu bilmiyor. Genel olarak islamı konuşacaksak o kadar söylenecek şey var ki. İslamı temsil ettiklerini iddia edenlerin, yani kendilerine Müslümanım diyenlerin yaptıklarına bakarak gerçek islamı kötüleyemeyiz. Gerçek islam bunların yaptıkları değil. Aşağıdaki yorumlarda dendiği gibi islam coğrafyasının hali ortada. Ama İslamiyetin asıl kaynağı olan kuranın neresinde tembel tembel oturun çalışmayın yazıyor, neresinde pislik içinde yüzün, çevrenizi pislik götürsün deniyor, neresinde hırsızlık, yolsuzluk, düzenbazlık yapın diyor, neresinde kadınlara kızlara/erkeklere tecavüz edin deniyor, neresinde adaletsizlik yapın deniyor, neresinde bilimsel çalışmalara karşı çıkılıyor, vs vs daha çoğaltılabilir ama gerek yok. Kısacası muhammed nebi dönemindeki Müslümanlık ile şu anki Müslümanlığı karıştırmayalım. Şu anki islam dünyası kendi dinini bile anlamaktan aciz, kaldı ki başkalarına anlatsın!?
Yazan : EVLENMEK     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bilmesek Mısır`I Laik Bir Islam Ülkesi, General Sisi`yi de laiklik yanlısı Diye Yutturacaksınız. Yazmadan Önce Keşke Internette Araştırıp Öyle Yazsaydınız. Bizdeki İslamcıların Çok Sevdiği ``Evlilik Yaşı 14`E Insin``, ``Kocalar Karıları Öldükten Sonraki Ilk Altı Saatte Ölü Karılarıyla Seks Yapma Hakkına Sahip Olsun!`` Diyen Pedofil, Nekrofil Sapık İslamcı Mursi`Yi Darbeyle Deviren General Sisi`Nin Yeni Getirdiği Yasanın Ilk Maddesine Bir Bakın Bakalım Ne Diyor: ``Mısır Arap Cumhuriyeti; Sistemi Demokratik Olan, Vatandaşlık Ilkesine Dayanan, Devlet Dininin İslam, Resmi Dilin Arapça Olduğu Bir Devlettir Ve İslam Şeriatı’nın Ilkeleri (Genel Delilleri, Temel Ve Fıkhi Kuralları Ile Ehl-I Sünnet Vel Cemaat Öğretilerinde Tanınan Kaynakları Da Dahil), Yasamanın Ana Kaynağıdır.`` Bilmeyenler Için Tekrar Söyleyeyim. Mısır Şeriatle Yönetilir. Bugün Dünyada Nüfusunun Büyük Bölümü, Ya Da Resmi Dini İslamiyet Olan Ülkelerin Sayısı 63`Tür. Bu 63 Ülke Içinde Sadece Ve Sadece Türkiye, Anayasasında Resmi Din İslamdır Ibaresi Olmayan Tek Ülkedir. Kanunları Şeriata Değil Laik Ilkelere Dayanan,Nüfüsunun Çoğu Müslüman Olan Dünyadaki Tek Ülke Türkiye`Dir. Ve Belki Bu Sayede Bu 63 Ülke Içerisinde Sevgililerin Yakalanıp Zina Suçundan Taşlanarak Öldürülme Korkusu Olmadan El Ele Tutuşup Sokaklarda Gezebildiği, Tek Müslüman Ülkedir. Belki Bu Sayede Türkiye, Kadınlarının Hayatta Ulaşabilecekleri Tek Mertebe Analık Olmadığı, Kadınların Iş Ve Toplum Hayatında Var Olup Erkeklrle Beraber Rahatça Çalışabilip Kariyer Yapabildikleri Tek Müslüman Ülkedir. Belki Bu Sayede Türkiye, Namaz Vakti Sokaklardan Insanların Toplanıp , ``Neden Namaz Kılmıyorsunuz`` Diye Hapsedilip Kırbaçlanmadığı Tek Müslüman Ülkedir. Belki Bu Sayede Türkiye, Bu 63 Ülke Içerisinde Konservatuvarı Olan, Opera Binaları Olan, Balenin, Tiyatronun, Resmin, Heykellerin Var Olabildiği Ve Her Türlü Müziğin Rahatça Dinlenebildiği Tek Müslüman Ülkedir. Belki Bu Sayede Türkiye, Cin Bilimleri Üfürük Bilimleri Yerine Gerçek Bilimin Okutulup Öğretildiği Üniversitelere Sahip Tek Müslüman Ülkedir. Ve Belki Bu Sayede Türkiye, Senin Benim Ve Diğer Tüm Lgbt Arkadaşların Yakalanıp Çatılardan Atılma, Vinçlendirde Sallandırılma, Taşlanarak Öldürülme, Hapse Atılıp, Gözaltında Işkence Edilme Korkusu Olmadan Eşcinselliğini Yaşayabildiği Tek Müslüman Ülkedir. Laik Bir Ülkede Yaşayıp, Onun Tüm Nimetlerinden Yararlanıp Sonra Buralarda İslam Güzellemesi Yapmak Kolaydır. Ama Şunu Bil Ki Sen Bir Eşcinsel Olarak Burada Yakalanıp Öldürülme Korkusu Olmadan Rahatça Eşcinselcilik Oynuyabiliyorsan, Bunu İslamın Engin Hoşgörüsüne Değil Laik Kanunlara Borçlusun.
Yazan : str_looking     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Yahu mısırda darbe oldu yönetimi aşırı uç lâik sisi devraldı.. yargı sisinin iki dudağı arasında.. islamcı kesim olsa eyvallah cami resmini paylaş islâmî karalamak için fırsat.. fakat yönetim laikler ve islâm karşıtı .. hem mısır HAngi camisi ile şöhret bulmuş.. mısır piramitler ülkesi ve simgesi.. resim subliminal.. Gay olduk diye dinimizden yüz çevirecek ve karalayacak kadar dinsizlesmedik
Yazan : act_v_full     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Straight looking sende böyle bir coğrafya da doğmuşsun ama isteyince farklı alanlarda insanlar kendini geliştirebiliyor yani mesele doğduğun kara parçası ya da orda hakim olan inanç değil kendi iç sesin dinlemeyip kendii sınırlarını çizmen
Yazan : waterstones     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    İslamı Ve Diğer Dinlerin Öğretilerini Benimseyen Kişiler, ne yazık ki içinde Yaşadığımız Gezegeni Çöplük, Hapishane, Işe Yaramaz Bir Alan Olarak Görüyorlar. O Insanlar Için Önemli Olan Tek Şey Diğer Tarafta Ödüllendirilmek. Durum Böyle Olunca Maalesef Insanca Yaşama Konusunda Geri Kalıyoruz. `` Diyar-ı küfrü gezdim beldeler kâşÃ¢neler gördüm Dolaştım mülk-i islâmı bütün virâneler gördüm.`` Ziya Paşa`nın Yüz Küsür Yıl Önce Yazdığı Bu Beyitin Günümüzde de Geçerliliğini Koruması İslam Coğrafyası Olarak Adlandırılan Bölgelerin Durumunu Gözler Önüne Seriyor. Arap Çöllerinde Sıkıntı içinde Yaşayan insanlara Batılılar Hayvan Ve Bitki Atıklarından Kompost Yapmayı Öğretti. Kompost Çalışmaları Sonucu Çöl Alanlarda Yemyeşil Bahçeler Oluşturuldu. Araştırmayan, Gözlem Yapmayan, Wikipedia`Yı, Evrimi, Sinema ,Tiyatro,Müziği Yasaklayan Insanlarla Yaşamak Gerçekten Sosyoloji Tezlerine Araştırma Konusu Olacak Bir Olgudur.
Yazan : baydost     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Sen Git 4500 Küsür Yıl Önce Sırrı Günümüzde Bile Çözülemeyen Piramitleri Yap, Mumyalama Diye Bir Şey Bul, Bilimde, Astronomide, Sanatta Ilerle. Antik Dünyanın En Büyük Bilgi Hazinesi Olan İskenderiye Kutuphanesine Evsahipligi Yap. Sonra Gel Müslüman Ol Ve Tarihler Milattan Sonra 2017 Yılını Gösterdiğinde Geldiğin Noktaya Bak. Gerçekten Çok Acı. Ama Sorun Sadece Nil`In Incisi Mısırda Mı? Bir Cografya Düşünün Ki, Afrika`Nın Bir Ucundaki Nijerya`Dan, Fas`Tan Tutun Asya`Nın Bir Ucundaki, Okyanusya`Nın Yanındaki Endonezya`Ya, Ordan Bir Zamanlar Sümer, Asur Medeniyetlerine Evsahipliği Yapmış Ortadoğuya Kadar Olay Hep Aynı. İnsan Hakları Ihlalleri, Düşünce Ve Ifade Özgürlüğünün Suç Sayılması, Kadınların Ezilmesi, Dini Azınlıkların Ezilmesi, Lgbt Bireylerin Ezilmesi, Baskı, Düşük Ve Verimsiz Üretim, Teknoloji Üretememe, Bilim Üretememe, Sanat Üretememe, Felsefe Üretememe... İçlerinden Bir Iki Tanesi Böyle Olsa Hadi Tesadüf Deyip Olayı Geçistirebilirsin Ama Bu Saydığım Cografyadaki Ülkelerin Hepsi Aynı Olup, Güzellikte Değil Ilkellikte, Rezalette Birbirleriyle Yarışınca ``Bunlar Münferit Şeylerdir`` Deme Durumu Ortadan Kalkıyor. Ortada Bu Apaçık Acınası Durumu Özetleyecek, Matematiksel Olarak Iki Önermeden Başka Bir Olasılık Yok. Ya İslamiyetin Hüküm Sürdüğü Topraklarda Doğan Insanlar Tesadüfen Ilkellige, Geriliğe, Cehaleye, Şiddete Meyilli Olarak Doğuyorlar Ya Da Yaşanan Bugünkü Islamiyet Ya Da Yorumu, Bu Doğan Insanları Ilkelliğe, Geriliğe, Cehalete Meyilli Insanlar Haline Dönüştürüyor. Uzun Lafin Kısası, Cevabın Ne Olduğunu Benim Gibi Siz De Biliyorsunuz Ama Ne Yazik Ki, Kral Çıplak Diyecek Bir Babayiğit Çıkana Kadar, dünyanın geri kalanı huzur ve rafah icinde yasarken, biz bu ilkellikle yaşamaya Devam Edeceğiz gibi Gözüküyor.
Yazan : str_looking     Beğen (14 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ortadogu ulkeleri ilkelikte 1.ciligi kimseye vermiyor bi taraftan almanya lgbt evliligi onayliyor diger tarafta misirda siddet adaletsizlik alin hesap edin artik..
Yazan : single24     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Almanya`da yasa yürürlüğe girdiği gün eşcinsel nikah patlaması yaşandı Almanya`da yasa yürürlüğe girdiği gün eşcinsel nikah patlaması yaşandı
   Almanya Meclisinde geçtiğimiz Haziran ayında onaylanan eşcinsel evlilik yasası 1 Ekim Pazar gününden itibaren resmen uygulanmaya başlandı. Pazar günü öğlen vakitlerinde Almanya genelinde 30`dan fazla eşcinsel evlilik nikahı kıyıldı. Berlin, Hamburg, Hannover gibi çok sayıda belediyelerin evlendi...

Haber | Öldüresiye dövülen lezbiyen çifte destek anneden geldi Öldüresiye dövülen lezbiyen çifte destek anneden geldi
   Lezbiyen ilişki yaşadığı kızın ailesi tarafından hastanelik edilen üniversiteli Aynur’un annesi Nevin O: “Yavrumdan utanmıyorum bilakis medeni cesaretinden dolayı gurur duyuyorum...” Üniversite 1. sınıf öğrencisi Aynur O., kız arkadaşı Emine G.’nin ailesinden öldüresiye dayak yedi. Olayın ardında...

Haber | EVLİLİK EŞİTLİĞİ YASASI BUGÜNDEN İTİBAREN ALMANYA’DA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ EVLİLİK EŞİTLİĞİ YASASI BUGÜNDEN İTİBAREN ALMANYA’DA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
   Almanya’da bugünden itibaren “Evlilik, iki ayrı cinsiyet veya iki aynı cinsiyet arasında kurulur” yasası yürürlüğe girdi. Alman parlamentosu, ülkede eşcinsel evliliği yasallaştıran evilik eşitliği yasa tasarısını geçtiğimiz Haziran ayında onaylamıştı. Yasayla birlikle eşcinseller evlenmenin yanı ...

Haber | TUNUS ANAL SEKS MUAYENESİNİ YASAKLADI TUNUS ANAL SEKS MUAYENESİNİ YASAKLADI
   Ülkelerin LGBT hakları hakkında attıkları birçok adıma sevindiğimiz son yıllarda, LGBT bireylerin haklarını destekleyen ülkeler arasına Tunus’ta katılıyor. İslami ülke eşcinselliğin kanıtlanması için yapılan zorunlu anal seks muayenesini yasakladı. Tunus’un önde gelen siyasetçilerinden Mehdi Ben...

Haber | İki futbolcunun sevgili olduğu ortaya çıktı İki futbolcunun sevgili olduğu ortaya çıktı
   Meksikalı futbolcu Jonathan Dos Santos`un Arjantinli futbolcu Mateo Musacchio ile ilişkisi olduğu ve bu ilişkinin 2015 yılı sonunda başladığı belirtiliyor. O dönem iki futbolcu da İspanya`da Villarreal formasını giyiyordu. Dos Santos, Temmuz ayında Los Angeles Galaxy`ye transfer oldu. Jonathan D...

Haber | Hangimiz aktif hangimiz pasif eşcinsel cinayetinde karar çıktı Hangimiz aktif hangimiz pasif eşcinsel cinayetinde karar çıktı
   ANTALYA’da internetteki eşcinsel sitesinde tartıştığı Ümit S.’nin kendisine küfretmesine öfkelenen Orhan Mert, arkadaşı Tuncer Ş. ile birlikte plan yapıp Ümit S. ile buluştu.Tuncer Ş.’nin götürdüğü evde saldırıya uğrayan Ümit S., Orhan Mert’i öldürüp, arkadaşını yaraladı. Tutuklanan Ümit S., ’meşru ...

Haber | SURİYELİ EŞCİNSEL SIĞINMACI WISAM SANKARİ’NİN KATİLİ CİNAYETİ İTİRAF ETTİ SURİYELİ EŞCİNSEL SIĞINMACI WISAM SANKARİ’NİN KATİLİ CİNAYETİ İTİRAF ETTİ
   Geçtiğimiz yıl İstanbul’da öldürülen Suriyeli eşcinsel sığınmacı Muhammed Wisam Sankari’nin katili, cinayeti itiraf etti. KaosGL’de yer alan habere göre, Suriyeli eşcinsel sığınmacı Muhammed Wisam Sankari, 23 Temmuz 2016 gecesi Aksaray’daki evinden çıkmış, 25 Temmuz’da İstanbul Yenikapı’da ölü bu...

Haber | SIRBİSTAN BAŞBAKANI LGBTİ ONUR YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI SIRBİSTAN BAŞBAKANI LGBTİ ONUR YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI
   Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic bugün Belgrad’da düzenlenen yürüyüşe katılarak Balkan ülkelerinde gerçekleşen bir LGBTİ onur yürüyüşüne katılan ilk başbakan oldu. Bu yıl başbakanlık koltuğuna oturan Brnabic, Sırbistan’ın ilk kadın ve ilk eşcinsel başbakanı olmuştu. Eski Yugoslav ülkesinde onur...

Haber | EŞCİNSEL ÇİFTİN DÜĞÜNÜNE KATILAN MİLLETVEKİLİ İSTİFA ETTİ EŞCİNSEL ÇİFTİN DÜĞÜNÜNE KATILAN MİLLETVEKİLİ İSTİFA ETTİ
   İsrail devlet radyosunun haberine göre, iki yıl önce eşcinsel yeğeninin İsrail’de düzenlenen düğününe katıldığı gerekçesiyle hahamların sert eleştirilerine maruz kalan Yahudi milletvekili Guetta istifa etti. Öte yandan Siyonist Blok’un Parlamento Grup Başkanı Merav Michaeli, bir açıklama yaparak ...

Haber | Lady Gaga: ‘Hayatımdaki Eşcinsel Erkekler Bana Güç Verdi’ Lady Gaga: ‘Hayatımdaki Eşcinsel Erkekler Bana Güç Verdi’
   V Dergisi’nin dumanı tüten “Müzik Sayısı’nın” kapağı için poz veren Lady Gaga yine muhteşem görünüyor. Dergiye verdiği röportajda 31 yaşındaki pop tanrıçası, ekibinin onun için ne kadar önemli olduğunu söylemeden de edemedi, özellikle de yakın çevresindeki kadınların ve eşcinsel erkeklerin. Gaga,...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi