Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1765 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Melda Onur Çingene Gül’ü ve nefret saldırılarını sordu

Melda Onur Çingene Gül’ü ve nefret saldırılarını sordu


CHP’li Melda Onur Çingene Gül’ü ve LGBTİ’lere dönük nefret saldırılarını Meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Melda Onur SPoD LGBTİ ile birlikte, translara dönük nefret saldırılarına ilişkin TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Türkiye’de kişilerin kendilerinden farklı gördükleri kesimlere karşı geliştirdikleri ötekileştirmenin, bazı kanaat önderlerinin nefret söylemiyle cesaret bularak nefret cinayetlerine dönüştüğünü belirten Onur, “Bu cinayetlerin en belirgin hedef kitlesi LGBTİ bireylerdir ve bu bireylere yönelik nefret cinayetlerine her geçen gün bir yenisi eklenmektedir” dedi.

“Şiddete karşı kalıcı çözümler üretilmiyor”
Onur, çeşitli illerde yaşanan cinayetlerin, hükümetin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılığa ve uygulanan şiddete karşı yasal ve fiili tedbirler alma noktasında kalıcı çözümler ortaya koymadığını gösterdiğini vurguladı.

İstanbul’da Çingene Gül’ün öldürülmesini de hatırlatan Onur, “Yaşam hakkını tehdit eden bu saldırıların ardından etkin bir soruşturma yürütülememekte, suçlulara verilen cezalar ise caydırıcılık niteliği taşımamaktadır” ifadelerini kullandı.

“Anayasada cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği yok”
Onur’un soru önergesinde yer alan diğer ifadeler ve TBMM Başkanlığı’na yönelttiği sorular şu şekilde:

“Öte yandan, hükümet tarafından mart ayında gündeme getirilen ve kamuoyunda ‘Demokratikleşme Paketi’ olarak bilinen ‘Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ Meclis’te yasalaşarak yürürlüğe girmiştir. Demokratikleşme Paketi’yle birlikte ‘nefret’ ifadesi ilk kez yasaya eklenmiştir. Ancak kanun maddeleri arasında “cinsiyet kimliği, cinsel yönelim gibi tanımlara yer verilmemiş; cinsel saldırı, cinsel taciz vb. suçlar nefret saikiyle işlendiği takdirde ceza artırımı uygulanmayacaktır.

“Buna bağlı olarak ülke genelinde LGBTİ bireylere yönelik gerçekleşen fiili ve sözlü saldırıların önüne geçilememesi, yasal zeminde oluşan bu boşluğun bir izdüşümü olarak görülmektedir.

“LGBTİ’lere yönelik nefret suçu yasalarda yer alacak mı?”
“Bu bağlamda;
“1-Yeni yasama döneminde LGBTİ bireylere yönelik saldırıların nefret suçu kapsamına alınmasına ilişkin ek bir düzenleme öngörülmekte midir?

“2- Bakanlığınız gündeminde, LGBTİ bireyleri hedef alan nefret odaklı bu saldırı ve cinayetleri önleyebilmek adına bir eylem planı var mıdır? Bu noktada diğer kurumlarla eşgüdümlü bir çalışma düşünülmekte midir?

“3-Son beş yıl içerisinde nefret cinayetleri sonucunda hayatını kaybeden eşcinsel ve trans birey sayısı kaçtır? Bunların illere göre dağılımı nasıldır?

“4-LBGTİ bireylere yönelik gerçekleşen nefret cinayetleri sonucunda bugüne kadar kaç kişi yargılanmıştır ve bu kişilere toplamda ne kadar ceza verilmiştir?”

LGBTİ örgütlerinden Çingene Gül ve nefret cinayeti açıklaması
İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla LGBTİ örgütleri de Çingene Gül’ün öldürülmesinin ardından bir basın açıklaması yayınladı ve geçtiğimiz hafta pazartesi günü (13 Ekim) Galatasaray Lisesi önünde bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde okunan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“8 Ekim sabahı trans arkadaşımız Çingene Gül nefretin kurbanı oldu. 2 gün kendisinden haber alınamayınca eve giden arkadaşları tarafından onlarca yerinden bıçaklanmış halde bulundu.

“Sokaklarda, meydanlarda, alanlarda yıllardır söylüyoruz. ‘Trans cinayetleri sistematik ve politiktir’ diyoruz. Devlet katillere verdiği her türden taviz ve teşvikle; bir anlamda trans katliamına kapı aralamıştır. Adeta öfke ve umutsuzluğa boğulmuş topluma “Bunlar stres topudur, tüm hıncınızı translardan çıkarabilirsiniz” denmektedir.

“Elbette ki hukuksuzluğu ve katliamı yalnızca translar yaşamamaktadır. Ortadoğuyu kan gölüne çeviren Işid zulmü, Artan kadın cinayetleri, savaşa kurban giden gençler, tecavüz dâhil her türden eziyeti yaşayan kadınlar ve çocuklar aynı kıyımın farklı yüzleridir.

“Açık ki kanla değirmenini döndüren sistem yeni kurbanlara ihtiyaç duymaktadır. Transseksüeller ise tüm bu gruplar içinde neredeyse en kolay hedef konumundadırlar. Özellikle gençlere, kadınlara ve azınlıklara hayatı zehir eden nefret kültürü; transseksüellerin de yalnızlaşmasına, her an taciz edilmesine, korkuyla sinip evlere hapsolmasına neden oluyor. Kamusal alanı, ana caddeleri, polisiyle boğan iktidar; arka mahallerde de mahalle gençlerini, esnafı ve annemiz yaşındaki teyzeleri polisliğe zorluyor. Üstelik tüm bunları namus, aile, ahlak ve din adına yapıyor.

“Kobanê’ye saldıranlar, sokak ortasında gençleri vuruyor”
“Unutmayın! Müslüman görünerek Irak ve Şam İslam Devletine lojistik destek sağlayanlar ile nefret kültürüyle topluma karşı savaş yürütenler aynı kişilerdir. Kobanê’yi cehennem yerine çevirenler, bugün nefret kültürünü yayarak Kürdü, Lazı, Çerkesi, Aleviyi, Ermeniyi tüm azınlık kimlik ve ötekileri sistematik olarak katlediyor. Kobanê’de kafa kesenler, İstanbul’da Gül’leri katlediyor. Kobanê’de kadınları pazarlarda satanlar sokak ortasında gençleri vuruyor.

“Ve sabah akşam namustan bahsedip, tecavüzlere yol verenler aynıdır. Tüm pisliklerin üstüne gül kokusu serpen, din maskesi takan pislikleri iyi teşhis etmeliyiz.

“Bizleri kimliklere bölüp karşı karşıya getiren onlardır. Savaşı, kavgayı hanemizin içine kadar sokan onlardır. 11–12 yaşında çocukları katilliğe teşvik eden de yine onlardır. İblis onlardır! İktidar sahipleri, egemenler, efendiler! Ardı ardına yaşanan bu cinayetlerin ne anlama geldiğini iyi biliyoruz.

“Baş belası, baş ağrısı olacağız!”
“Öfkeliyiz! Ancak bu gidişatı değiştirme kararlılığımız da gün geçtikçe artıyor. Nefret cinayetlerini ve trans cinayetlerini mutlaka durduracağız!

“İster bir grup marjinal, ister bir avuç sapkın olarak tanımlayın, toplumun tüm renkleriyle buradayız. Toplumsal muhalefet, sosyalistler, feministler, çevreciler, siyasal partiler, heteroseksüeller, annelerimiz, kardeşlerimiz, komşularımız ve dostlarımız da burada.

“Gözümüzü dört açtık, yüzde yüz iradeyiz. Yaşanan her saldırının ardından daha da güçlenerek, palazlanarak geleceğiz. Baş belası olacağız, baş ağrısı olacağız.

“Artık uyanmalıyız, bugün trans kadınların bedenlerine uygulanan işkence yarın hepimize neler yapılabileceğinin işaretidir. Bugün bizlerin ayağındaki zincirler yarın hepimizi tutsak kılacaktır. Dolayısıyla insanım diyen herkesi sesimize ses vermeye çağırıyoruz.

“Nefrete inat yaşasın hayat diyoruz!
Yeni toplum yeni hayat diyoruz!
Özgür toplum özgür hayat diyoruz!
Nefrete karşı sürekli mücadele, sürekli eylem diyoruz. Zulümle, ölümle, kanla, kıyımla özdeşleşmiş kaderimizi tersine çevirelim.
Nefreti bitirelim, yaşamı getirelim!
Nefrete İnat Yaşasın Hayat!”


Kaynak: www.kaosgl.com 20.10.2014


Eklenme Tarihi : 20.10.2014
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 381280 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Herkesi GLBT hakları için birşeyler yapmaya gayret eden tek parti olan CHP`de birleşmeye çağırıyorum, önümüzdeki seçimler çokkk çok kritik, hepimiz için, bir çeşit ölüm kalım meselesi...
Yazan : ay_carmela     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Tarlabaşı’nda trans kadın sırtından bıçaklandı Tarlabaşı’nda trans kadın sırtından bıçaklandı
   Tarlabaşı’nda bir trans kadın sırtından bıçaklandı. Polis saldırganlara müdahale etmedi. Saldırıyı değerlendiren Av. Levent Pişkin, “Saldırıların artışı İslamî muhafazakarlaşma ile ilintili. Faillerin ‘kimliği belirsiz’ kalması suçun üstünü örtmektir” dedi. Son zamanlarda iyice görünür olan trans...

Haber | Tarlabaşı`nda baltalı trans cinayeti Tarlabaşı`nda baltalı trans cinayeti
   Tarlabaşı`nda trans bir kadın kafasına balta ile vurularak öldürüldü. Türkiye`de eşcinsellere yönelik nefret suçlarına bi yenisi eklendi. İstanbul Tarlabaşı`nda Corti Emel isimli bir trans kadın başına balta ile vurularak öldrüldü. Olayı Twitter hesabından duyuran İstanbul LGBT, "Tarlabaşı`nda...

Haber | Katolik Kilisesi eşcinseller konusunda fikir birliğine varamadı Katolik Kilisesi eşcinseller konusunda fikir birliğine varamadı
   Katolik aleminin ruhani merkezi Vatikan`da Papa Franciscus`un çağrısıyla olağanüstü toplanan Rahipler Meclisi (Sinod), iki haftalık çalışmasını tamamlarken, Kilise için tabu olan eşcinseller ve boşandıktan sonra tekrar evlenenler konularında fikir ayrılığı yaşadığı ortaya çıktı. Katolik Kilisesi eşc...

Haber | Roma Valisi Marino 16 Eşcinsel Çiftin Nikahını Tescilledi Roma Valisi Marino 16 Eşcinsel Çiftin Nikahını Tescilledi
   İtalya’nın başkenti Roma’da Vali Ignazio Marino’nun ülke dışında yapılmış 16 eşcinsel evliliği tescil etmesi konu üzerine tartışmaları alevlendirdi. Aralarında çocuklarını da alıp gelen ve çoğunluğu İspanya, Portekiz ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde daha önce nikah yapan çiftler, bu ...

Haber | Erkekler HIV kampanyası için iç çamaşırlı fotoğraflarını paylaşıyor Erkekler HIV kampanyası için iç çamaşırlı fotoğraflarını paylaşıyor
   İngiltere’de eşcinsel erkek sağlığı üzerine çalışan GMFA adlı yardım derneği, HIV ile mücadelede seksi bir sosyal medya kampanyası yürütüyor. Güvenli seks: harika seks Derneğin “pants2HIV” adlı kampanyası kapsamında, derneğin HIV önleme çalışmalarına bağışta bulunan kişi bağış miktarını, bağı...

Haber | De Sanctis`ten `gay` itirafı! De Sanctis`ten `gay` itirafı!
   İtalyan kaleci Morgan De Sanctis, Çizme`de birçok eşcinsel futbolcunun bulunduğunu dile getirdi, konuyla ilgili rakam bile verdi. Roma kalecisi Morgan de Sanctis, Çizme`de yaptığı açıklamalarla gündem yarattı. Bir dönem Türkiye`de Galatasaray`ın da kalesini koruyan tecrübeli file bekçisi, İtalya`...

Haber | Ekin ve Emrullah’la düğün sonrası dayanışma Ekin ve Emrullah’la düğün sonrası dayanışma
   Geçtiğimiz ay İstanbul’da alternatif bir törenle evlenen Ekin ve Emrullah düğünlerinin ardından pek çok tehditle karşılaştı. Çiftle dayanışmak ve birlikteliklerini kutlamak amacıyla bu akşam Neo İstanbul’da bir parti düzenlenecek. GayMag’ın düzenlediği partiye katılanlar, Ekin ve Emrullah çiftini...

Haber | Eşcinselleri pedofillere benzeten gazeteci özür diledi Eşcinselleri pedofillere benzeten gazeteci özür diledi
   Avustralyalı gazeteci Mia Freedman, eşcinselleri pedofillere benzettiği sözlerinin ardından özür diledi. Tartışma yaratan sözler, Kuzey Toprakları federal bölgesinde cinsel suçlara ilişkin kayıt tutulması planıyla ilgili gazetecinin yaptığı benzetme üzerine geldi. Freedman’ın “Eşcinsellerin...

Haber | "LGBTİ çocukların güvenliğe ve eşitliğe hakkı var"
   Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri İnsan Hakları Yorumu: LGBTİ çocukların güvenliğe ve eşitliğe hakkı var Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin İnsan Hakları Yüksek Komiseri Nils Muižnieks, 2 Ekim 2014 tarihinde yayımladığı İnsan Hakları Yorumu’nda eşcinsel, biseksüel, trans ve ...

Haber | İntihar eden Pişkin, gay miydi? İntihar eden Pişkin, gay miydi?
   Mehmet Pişkin intihar videosu çekip kendini asmıştı. 15 dakikalık intihar videosunda neden kendini astığını da anlatmıştı. Pişkin’in sanatçı Yonca Evcimik ile çektirdiği fotoğrafta ise bir detay dikkat çekiyor. 15 dakikalık intihar videosunun ardından kendini asarak intihar eden yazılım çalışanı ...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi