Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1750 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | LGBTİ çalışanlar gizlenmek zorunda kalıyor

LGBTİ çalışanlar gizlenmek zorunda kalıyor


Kaos GL’nin araştırmasına göre LGBTİ çalışanların çoğu çalıştıkları işyerlerinde gizlenmek zorunda kalıyor, kimliğini açıklayanların ise yaklaşık 3’te 1’i ayrımcılığa maruz kalıyor.

Kaos GL Derneği’nin “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu-2016 Yılı Araştırması” yayımlandı. Prof. Dr. Melek Göregenli’nin hazırladığı araştırmanın raporu, dün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında iş dünyası temsilcileri ve medyayla paylaşıldı.

İlki geçen yıl yayımlanan raporun 2016 yılı araştırmasında 85 kişinin anket yanıtları yer alıyor. Göregenli’nin araştırmanın önsözünde aktardığına göre, araştırmanın en temel bulgusu “LGBTİ çalışanların işyerlerinde cinsiyet kimliklerini veya cinsel yönelimlerini gizlemek zorunda bırakıldıkları gerçeği.”

Araştırmaya göre, özel sektör çalışanı her 3 LGBTİ’den 1’i işyerinde cinsel kimliğine dair tamamen ‘kapalı’. Sadece 10 kişiden 3’ü kimliğine ilişkin tamamen açık olabiliyor, yaklaşık aynı oranda kişi ise ancak kısmen açık davranabiliyor. Bu açıklık da çoğunlukla yönetime veya amirlere değil, yakın arkadaşlara veya diğer LGBTİ çalışanlara dönük oluyor.

3 seneden fazla aynı işyerinde çalışan az
Raporda, 3 seneden fazla aynı işyerinde çalışan LGBTİ’lerin oranının az olduğu belirtiliyor. Rapora göre bu durum, “LGBTİ’lerin aynı işyerinde, çeşitli yıldırıcı sebepler (terfi edememe, huzursuzluk, mobbing, taciz, tehdit vb.) nedeniyle uzun süre kalamadığı şeklinde yorumlanabilir.”

Öte yandan LGBTİ çalışanlar, çalıştıkları işlere büyük çoğunlukla internetteki kariyer siteleri veya tanıdık tavsiyesi aracılığıyla girebiliyor. Bu mecraları sosyal medya izliyor. İŞKUR’un ve özel istihdam bürolarının tercih edilme sayısının azlığı dikkat çekiyor.

5 çalışandan biri iş başvurusunda açık
Yaklaşık olarak sadece 5 çalışandan 1’i iş başvurusu esnasında cinsel kimliğine ilişkin tamamen açık ve özgür davranabiliyor. İşe başvuru esnasında açık olmamanın nedenlerine bakıldığında çoğunlukla işe kabul edilmeme, dışlanma, nefrete maruz kalma, ifşa edilme, daha sonra terfi edememe riski gibi öngörüler etkili oluyor. Bu düşünceler nedeniyle kişiler kimi zaman rol yapmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, kendileri ile çatışma halinde ve günlük yaşamda sürekli tedirgin bir ruh hali içinde bulunduklarını anlatıyor.

Her 3 çalışandan biri ayrımcılığa uğruyor
Araştırmaya göre her 3 çalışandan 1’i cinsel kimliği nedeniyle işyerinde ayrımcılığa maruz kaldığını söylüyor. Bu hesaba, ayrımcılığa maruz kalmamak için cinsel kimliğini tamamen gizlediğini belirten 28 kişi (yüzde 33) dahil değil.

Katılımcıların yarısından fazlası (46 kişi), işyerindeki ayrımcı ve önyargılı ortamın, LGBTİ çalışanların iş doyumunu ve verimliliğini olumsuz etkilediği düşüncesinde. LGBTİ çalışanların gerçek anlamda kendilerini ortaya koyamamaları, işyerinde gerçek arkadaşlıklar ve sosyal ilişkiler kurmalarını engelliyor.

***

RAPORDAN: ‘SAMİMİYET KURAMIYORUM’

»“Tamamen açık olabilseydim daha özgür olurdum. Çalıştığım kuruma duyduğum saygı da artardı.” (STK uzmanı bir biseksüel kadın)
»“Özel hayatımdan bahsedemiyor oluşum, insanlarla samimiyet kurmamı engelliyor.” (Yayıncılık sektöründen bir gey)
»“Cinsel kimliğim nedeniyle yaşayacağım olumsuz durumlara karşı kendimi gizlemek için sürekli alarm durumundayım. Bu kadar çok enerji harcamak bedensel ve mental olarak yoruyor, her zaman diğer çalışma arkadaşlarımdan çok daha fazla çalışmak zorunda hissediyorum.” (Denetim sektöründe üst düzey yönetici bir gey)
»“Cinsel yönelimim gizli olduğu için bizzat bana yönelik bir ayrımcılık yaşamadım, ancak üstlerim homofobik oldukları için LGBTİ+ konusundaki görüşleri her zaman beni rahatsız ediyor.” (Havacılık sektöründe yönetici bir lezbiyen)
»“Sürekli çalışma yerim değişiyor. Samimi olduğum her arkadaşım uzaklaştı-rılıyor. Molalara ve yemeklere en son ve tek başıma gönderiliyorum.” (Gıda sektöründe hizmet personeli bir trans erkek)


Eklenme Tarihi : 15.12.2016
Haber Editörü : Gabile
  «« GERi
Bu haber 395283 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    işte bu sebepten diyoruz ya anayasada LGBTI bireyler tanınsın ve iş kanununda LGBTI bireyler güvence altına alınsın diye.eş cinsellerin neredeyse tamamının psikolojisi bozulmuş durumda,bir kısmı psikolojik tedavi görür durumda.yaşamak ya da ölmek arasında gidip geliyoruz.çalıştığımız kurumlarda hep aklımızda bir soru ``ya eş cinsel olduğum anlaşılırsa??!!``kendimizi kapının önünde bulma korkusuyla çalışıyoruz.5 parasız,sersefil kalma korkusuyla.hepimiz modacı,tasarımcı,şarkıcı değiliz LGBTI bireylerin genel kabul gördükleri meslekleri icra etmiyoruz hepimiz.yaşama hakkımızı istiyoruz çok mu?meclisteki milletvekillerimize sesleniyorum.hiç kendinizi bizim yerimize koydunuz mu?ya siz de eş cinsel olsaydınız?ya çocuğunuz bizim durumumuzda olsaydı?o zaman da bizi genel ahlaka uymayanlar kategorisine koyarken vicdanlarınız rahat edecek miydi?
Yazan : batu_sexy     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ben erkeksi bir eşcinselim ama hareketlerimden bazen anlaşılıyor. bu nedenle, çalıştığım her yerde alaylara, hakaretlere, saldırılara, ve cinsel tacize uğradım. Eğer sesiniz kadınsı ve hareketlerinden de anlaşılıyorsa; HİÇ BİR ŞANSINIZ YOK DEMEKTIR. Bazen de çalıştığınız işyerinde AKTIF ESCİNSELLERLE karşılaşabiliyorsunuz. Onlar tabii daha önce pasif eşcinsellerle ya da travestilerle sex yaptıkları için; hemen anlıyorlar sizin gay olduğunuzu. Ve çok pis saldırıyorlar. Çoğu eşcinsel bu nedenlerden dolayı, eğitim aldığı mesleği yapmıyor. O kadar okumuş etmiş, ama barındırmıyorlar ve daha rahat bir iş seçiyor. Turizm, bar işletmeciliği, bayan kuaförlüğü gibi...
Yazan : Regina     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | İş hayatındaki LGBTİ bireylere baskı var! İş hayatındaki LGBTİ bireylere baskı var!
   Eşcinsellerin haklarını savunmak üzere kurulan Kaos GL Derneği’nin hazırladığı “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ’lerin Durumu-2016” raporu, lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks kişilerin işyerlerinde cinsel kimliklerini saklamak zorunda kaldığını ortaya koydu. Rapora göre saklamayanları...

Haber | Homo`poly: Türkiye`nin Cinsel Tabulara Bakış Açısı Araştırılacak Homo`poly: Türkiye`nin Cinsel Tabulara Bakış Açısı Araştırılacak
   AB projesi Homo'poly ile Türkiye'nin de aralarında olduğu 8 ülkede insanların cinselliğe dair tabulara bağlılığı ölçülecek. Eşcinsellik, ayrımcılık ve cinsel eğitim başlıklarında öğrenci, veli ve öğretmenler için ayrı hazırlanan sorularla eğitimde tabuların yeri sorgulanacak. Özellikle öğretmen yeti...

Haber | İETT Şoföründen Trans Erkeğe Tehdit: Ağzını, Burnunu Kırarız! İETT Şoföründen Trans Erkeğe Tehdit: Ağzını, Burnunu Kırarız!
   13.12.2016 günü saat 18.50 sıralarında İETT Otobüsüne binen bir trans erkek ayrımcılığa maruz kaldı Trans erkek, 13 Aralık saat 18.50 sıralarında bindiği belediye otobüsünde öğrenci kartını okuttuktan sonra, şoförün kartı kontrol etmek istediğini, kartı kontrol eden şoför; ‘Burada kadın yazıyo...

Haber | Rio Onur Yürüyüşüne 600.000 Kişi Katıldı! Rio Onur Yürüyüşüne 600.000 Kişi Katıldı!
   On binlerce kişi, Onur Yürüyüşünü kutlamak için, pazar günü Rio de Janeiro ‘nun ünlü plajı Copacabana’da toplandı.‘Benim Cinsel Kimliğim’ sloganı eşliğinde, 21. Onur Yürüyüşünü kutlamak için, Copacabana’da yaklaşık 600.000 kişi bir araya geldi. Yürüyüşün en önemli odak noktası ise, ülkenin sağlık...

Haber | Evlilik Eşitliği İçin 250.000 Kişi Yürüdü! Evlilik Eşitliği İçin 250.000 Kişi Yürüdü!
   Tayvan, eşcinsel evliliği yasallaştıran, Asya’daki ilk ülke olmaya hazırlanıyor. Tayvan’ın başkenti Taipei’deki Cumhurbaşkanlığı Makamı, 10 Aralık cumartesi günü, evlilik eşitliği için yürüyen 250.000 kişiyi ağırladı. Ekim ayında eşcinsel bir profesörün ölümüyle, Ülkenin Başkanı Tsai Ing-wen, ayn...

Haber | Trans Erkek Kaldığı Yurtta Tehdit Ediliyor Trans Erkek Kaldığı Yurtta Tehdit Ediliyor
   Trans erkek kaldığı öğrenci yurdunda “Ya sen çık ya da biz çıkaracağız” diye tehdit edildi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğrenci olan trans erkek, kimlik rengi nedeniyle kaldığı yurtta tehdit alıyor. Kresi ve Yurtla Kurumu’na (KYK) bağlı İzmir Buca Hoca Ahmet Yesevi Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan...

Haber | Pakistan’ın İlk Trans Modeli ile Tanışın: Kami Pakistan’ın İlk Trans Modeli ile Tanışın: Kami
   Pakistan’da yeni başlatılan bir fotoğraf projesinde yer alan trans aktivist Kami: “Saldırılar ve baskı beni bu tür projelerde çalışmaya ve transfobiye karşı mücadele etmeye teşvik etti.” Pakistan sık sık transfobik saldırılar ile gündeme gelse de bir yandan da trans toplumu açısından oldukça u...

Haber | Türkiye`nin ilk LGBT korosu konsere hazırlanıyor Türkiye`nin ilk LGBT korosu konsere hazırlanıyor
   Mersin'deki Onur Yürüyüşü etkinliklerinde kurulan Türkiye'nin ilk LGBT korosu "7 Renk Koro" ilk konserine hazırlanıyor. 2015 ve 2016 Mersin Onur Haftası etkinliklerinde bir araya gelen LGBT'ler "7 Renk Koro"yu kurdu. Türkiye'nin ilk LGBT korosu olan "7 Renk Koro" iki ayı aşkın süredir Mersin'deki...

Haber | Arjantin`de `mutluluk hakkı` kararı Arjantin`de `mutluluk hakkı` kararı
   Arjantin'de bir mahkeme anayasadaki 'mutlu olma hakkı' gereğince bir anne ile üvey kızının evlenmesine izin verdi. Arjantin'de aile mahkemesi kocası ölen 33 yaşındaki bir kadının 32 yaşındaki üvey kızıyla evlenmesinde sorun olmadığı kararına vardı. Ülkede 2010 yılından beri eşcinsel evlilikler...

Haber | FIFA 17’nin Eşcinsel Propagandaları Rusları Çileden Çıkartıyor FIFA 17’nin Eşcinsel Propagandaları Rusları Çileden Çıkartıyor
   Rus Parlamento üyelerinden bazıları FIFA 17’nin Rusya’da yasaklanması için lobi yapıyorlar. Bu konuda tek gerekçeleri FIFA 17 oyununun LGBT; lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender propagandası yapıyor olduğu iddiası. Formalarda bulunan gökkuşağı renklerinin LGBT topluluğunu temsil esiyor olması par...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi