Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2112 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Kaos GL Derneği “Eşitlik” İçin Meclis’e Kart Atmaya Çağırıyor!

Kaos GL Derneği “Eşitlik” İçin Meclis’e Kart Atmaya Çağırıyor!


Kaos GL Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “eşcinsellerin de yasal güvence altına alınması şart” sözünü hatırlatmak için TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanlığına kart gönderme çağrısında bulundu.





LGBT bireyler ile örgütlerin “Anayasa’da Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Tanınsın!” çağrısıyla “anayasal eşitlik” talebini Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) desteklerken, MHP ile AKP “genel ahlaka aykırı” olduğu iddiasıyla kabul etmiyor.

LGBT’lerin eşit hak talepleri, yeni anayasa yazımına başlayan TBMM’deki Uzlaşma Komisyonu’nda hâlâ tartışma konusu olurken, Kaos GL Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 yıl önce bir televizyon kanalında bu konuda dile getirdiği taahhüdü hatırlattı.

Yeni Anayasa yazımının yapıldığı alt komisyon başkanı BDP’li Sırrı Süreyya Önder’in komisyonda Başbakan’ın sözlerini okuması üzerine AKP’li üyeler Başbakan’a danışmaları gerektiğini söylemişlerdi. Bunun üzerine Kaos GL Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “eşcinsellerin de yasal güvence altına alınması şart” sözünü sarf ettiği video kaydını yayınladı.

“Eşcinsellerin de yasal güvence altına alınması şart”

Kaos GL Derneğinin, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanı Cemil Çiçek’e gönderilmesi için çağrıda bulunduğu kartpostalda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “eşcinsellerin de yasal güvence altına alınması şart” sözüne yer verildi.

2002 yılında Abbas Güçlü’nün hazırlayıp sunduğu "Genç Bakış" programına katılan Recep Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine, “Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınması şart. Zaman zaman bazı televizyon ekranlarında onların da muhatap oldukları muameleleri insani bulmuyoruz.” yanıtını vermişti.

Meclise gönderilecek kartlara Ankara, Diyarbakır, Kocaeli, İstanbul, İzmir, Eskişehir’deki LGBT örgütlerinden ulaşılabilir.

KAYNAK:www.kaosgl.org

Bilgi ve kartpostal temini için [email protected] adresine yazılabilir.

Erdoğan’dan Eşcinsel Açılımı!



Kaynak:www.kaosgl.org


Eklenme Tarihi : 30.05.2012
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 506381 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    İnaniyorum .bizden istedikleri sadece oy yeni nesile goz diktiler. bekli biz yanariz onlar yanmasin bari
Yazan : alperen59     Beğen

    Hangi sözlerini tuttular ki, bunu tutsunlar. Muhafazakar bir hükümetin genel anlamıyla eşcinsel hakları konusunda düzenlemeler yapabilceğini mi düşünüyorsunuz?
Yazan : reyhanmahir     Beğen

    başbakan şunu hiçbir zaman unutmamalıdır ki : başbakan bütün türkiyede yaşayan insanların başbakanıdır.Belli bir kesimin başbakanı değildir.Bu nedenle ülkede yaşayan tüm insanların sorunlarına gerçekçi çözümler bulmalıdır.Oy kaygısına göre hareket etmemelidir.Bir ülkede başbakan oy kaygısı taşımadan bütün problemleri çözerse bu durum onu yüceltir , oy kaygısıyla hareket ederse toplum ve dünya gözünde çok da değeri olmaz bence.
Yazan : feritte     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    komik yaa güleyim:))))
Yazan : classy_     Beğen

    Anladığım kadarıyla köprüden geçmeden önce söylediği anlaşılıyor bu sözleri...trübünlere oynadığı besbelli..ayrıca abbas güçlünün ve üniversite öğrencilerinin soru karşısında verdiği tepki çok daha düşündürücü...ve aynı tepkiyi malesef en demokrat kesimlerden bile görüyoruz...sonuç..iyimser olmak için çok erken...
Yazan : mybears     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bir söz veya vaat vermemiş, hadi oldu diyelim benden amenna demiş sadece... Bunlar politik sözler... Şimdi bu konu yeniden gündeme getirilse bile meclis oylamasına gider, anayasa mahkemesine gider, yüksek şÃ»raya bilmem neye gider cinsel kimlik ve yönelimlerin yasalarca koruma altına alınması yine hayal olur. Yani yine elimize bir şey geçmeyecek... Her ne kadar bu konuda geçmişte büyük facialar yaşanmış olsa da medya bunları alelade dejenere insanların başına gelen acınası, yuhlanası ve ibret alınası olaylar olarak gösterdiği sürece asla hiçbir şey olmaz. Önce halkın alıştırılması, eşcinsellerle empati kurmaya itilmesi, zihinlerine eşcinselliğin bir sapkınlık, hastalık, iğrençlik olarak değil saygı duyulması gereken insani bir gerçek olarak aktarılması gerek. Bunu sağlayacak olanlar da medya ve eğitim kurumlarından başka kimse değildir. Yoksa eşcinsellerin akıbeti kahvehanede okey oynayan mehmet amcanın ne kadar umrundaysa başbakanın da o kadar umrundadır yani... Yani şu anda bir travesti öldürülmüş, bir gey işten atılmış, bir lezbiyeni babası dövmüş, bir transeksüel fuhuşa sürüklenmiş kimin umrunda. Bakın Ahmet Yıldız`ı bir kaç duyarlı ve bilinçli vatandaş ve eşcinseller dışında kim tanıyor? Kim bir daha böyle bir olaya dur diyebilecek?Mahkemesi sürüyor ve sadece bir cinayet olarak hatta töre cinayeti olarak nitelendiriliyor. Halbuki nefret suçundan başka bir şey değil. Umarım kolayca elde ederiz haklarımızı da en kötüsü olan, bu ülkede eşcinsellere büyük toplu kıyım ve insanlık suçu işlenmesin sonra dünya ayağa kalkıp Türkiye`yi böyle bir yasayı kabul etmeye zorlamasın...
Yazan : alltheboys     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Artık oy alacak yeri kalmadı...yazık
Yazan : midnight_73     Beğen

    tayip erdoğan şuana kadar verdiği hangi sözü tutdu ki kendi çıkarları ve menfaatleri dışında :)
Yazan : blacksnowflake     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    köprüden geçene kadar ayıya dayı demek tam anlamıyla...
Yazan : parisss21     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    EŞCİNSEL DENİNCE BİLE SALONDAKİ GÜLMELER ÇOK AŞİKAR VE MANİDAR...AYRICA BAŞBAKANIN BOŞA ATIP DOLU TUTMA GİBİ ÖNEMLİ BİR KAPASİTESİ OLDUĞUNUDA ÇOK İYİ BİLİYORUZ ÖNCEDE DEDİKLERİNİ CİCİ ÇOCUK OLARAK GÖRÜNME ADINA SARFEDİP İCRAATTA YAPMADIKLARINA EŞCİNSELLİK HARİCİNDE BİR ÇOK ALANDA DEFALARCA RASTLADIK HİÇ UMUDUM OLMAMAKLA BİRLİKTE EN AZINDAN EŞCİNSELERİN HAKLARINI İSTEMESİNİN BÖYLE GÜÇLÜ DİLE GETİRİLEREK GÜNDEM OLUŞMASINI ÖNEMLİ BİR ADIM OLARAK GÖRÜYORUM VE KUTLUYORUM
Yazan : askariyorum12     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    10 yıldır bir gelişme yapmamış ... hatta gerilemelere sebebiyet vermişlerdir sistem oılarak... hala bir beklentiniz var çok şaşıyorum... ayrıca abbas güçlüyü çok severim ama başta ona olmak üzre orda bulunan bir çoğu bu soru karşısında gülmelere başladılar çok üzücü hiç yakıştıramadım...herşeyden önce tv izleyicileri özellikle homofobik olanlar karşısında iyice tiye alınmaktan aşagılanmaktn vb başka bir işe yaramadı...milletçek çok garipiz sanırım...
Yazan : sonmekdup     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    önyargı önyargı ne kadar kötü seydır bu ya..bır bekleyın bakalım belkı yapcak...yapmazsa kotu seyler yazarsanız..kişilerı elestırırken ılk once dusunun..buraya yazmak cok kolaydır bı nıckın arkasına sıgınıp ahkam kesmeyın..herkes yazarken aslan kesılır hadı kendı dusuncemızı savunalım denılse kuzu kesılır..turkıyede bır basbakanın bunu dıle getırmesı bıle bır seydır..yorum yaparken sagı solu sıyasetı bır koseye bırakın..dıle getırılmesı bıle guzel bence..
Yazan : hep_ayni_hikaye     Beğen

    Çok şaşırdım yaa... Tayyip Erdoğan`ın böyle bir taahhüdü olduğunu bilmiyodum, mertse sözünü tutar...
Yazan : sadecesohbet22     Beğen

    yoksa inandınız mı..!!??
Yazan : newgostak     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | SP`nin kampanyasına suç duyurusu! SP`nin kampanyasına suç duyurusu!
   Eskeşehir Demokratik Kadın Platformu, Mor El ve Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel ve Travesti (LGBTT) derneği üyeleri, Saadet Partisi Gençlik Kollarının Türkiye genelinde başlattığı `Zina suç olsun, Eşcinsellik Ahlaksızlıktır` kampanyası hakkında suç duyurusunda bulundu. ESKİŞEHİR - Adalet S...

Haber | Af Örgütü İnsan Hakları Raporu Yayınlandı Af Örgütü İnsan Hakları Raporu Yayınlandı
   Uluslararası Af Örgütü, insan hakları ihlallerini kapsayan yıllık raporunu açıkladı. Rapor, ulusal ve uluslararası düzeyde liderlerin insan haklarını nasıl koruyamadıklarına dikkat çekerken, 2011 yılının çalkantılı, milyonlarca insanın özgürlük, adalet ve onurunu talep etmek için sokaklara döküldüğü...

Haber | Anayasa “Eşitlik” Maddesinde Kilitlendi Anayasa “Eşitlik” Maddesinde Kilitlendi
   CHP ve BDP, ‘eşitlik’ maddesinde “cinsel yönelim” çözülmeden bir sonraki maddeye geçilmesine sıcak bakmıyor BDP’li Sırrı Süreyya Önder, kaosgl.org’un hatırlattığı Başbakan Erdoğan’ın 2002’deki sarf ettiği “eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvenceye alınmaları ş...

Haber | Çanakkale’de Heteroseksizme Karşı Direniş Olanakları Konuşulacak Çanakkale’de Heteroseksizme Karşı Direniş Olanakları Konuşulacak
   Çanakkale’de, Eğitim-Sen’in ev sahipliğinde, “Cinsiyetçiliğin Ayrımcılık Sahaları ve Direniş Olanakları” konuşulacak 1 Haziran Cuma günü, Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri Nikah Salonunda yapılacak etkinlik, saat 17:30’da başlayacak. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi...

Haber | Berlin’de İstanbul Trans Pride’la Dayanışma Berlin’de İstanbul Trans Pride’la Dayanışma
   Berlin’de bugün (24 Mayıs) başlayan “Politicizing Trans/Trans_forming Politics” başlıklı etkinlik haftası kapsamında İstanbul’da bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Trans Pride ile dayanışma amacıyla iki etkinlik düzenleniyor. İstanbul LGBTT Derneği tarafından organize edilen Trans Pride H...

Haber | Kaos GL Avrupa Komisyonu’nda Kaos GL Avrupa Komisyonu’nda
   Avrupa Komisyonu’nun, İlerlerme Raporları’na dair sivil toplum örgütleriyle birlikte geçekleştirdiği yıllık müzakerelere Kaos GL, bu yıl da katılıyor. Kaos GL, hazırladığı LGBT bireylere yönelik hak ihlalleri raporunu Komisyon üyelerine elden teslim edecek. Avrupa Komisyonu’yla yapılacak t...

Haber | Eurovision Öncesi Gerginlik Eurovision Öncesi Gerginlik
   Azerbaycan’da 57.si düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nın birinci yarı finali tamamlandı. 46 ülkede yayınlanan yarışmada ülkelerden gelen oylarla finale kalan 10 ülke belirlendi. Romanya, Moldova, İzlanda, Macaristan, Danimarka, Arnavutluk, Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, Rusya ve İrlan...

Haber | Özür Bile Dilemedi Özür Bile Dilemedi
   İki yıl önce New Jersey eyaletinde gerçekleşen olayda, eşcinsel genç Tyler Clementi’nin erkek arkadaşıyla öpüştüğü görüntüleri Twitter’da yayılınca ağır bunalıma girerek George Washington Köprüsü’nden atlamıştı. Olaydan sorumlu tutulan Dharun Ravi’nin davası önceki gün sonuçlandı. Mahre...

Haber | Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda ‘Çocuğum eşcinsel olursa’ Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda ‘Çocuğum eşcinsel olursa’
   Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda, BDP’li Sırrı Süreyya Önder ile bir AKP’li üye arasında, “çocuğum ‘eşcinselim’ diye gelse ne yaparım?” diyaloğu yaşandı. Önder, eşcinselliği içeren “cinsel yönelim” kavramı konusunda konuşurken, “Siz bu tavrınızla eşcinsellere, transseksüellere hiçbir sosyal a...

Haber | AKP ve MHP Anayasadaki ’Eşitlik’ Maddesine ’Cinsel Yönelim’ Eklenmesine Karşı Çıktı AKP ve MHP Anayasadaki ’Eşitlik’ Maddesine ’Cinsel Yönelim’ Eklenmesine Karşı Çıktı
   LGBT’ler, yeni anayasada, ’eşitlik’ ilkesine, ’cinsel yönelim’ ve ’cinsiyet kimliği’ ifadelerinin eklenerek ayrımcılığa karşı anayasal güvence istiyor Hülya Karabağlı (T24), Kaos GL Derneği Genel Sekreteri Ali Erol ile görüştü. Anayasa Uzlaşma Alt Komisyonu, ‘eşitlik’ maddesinin yazımın...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi