Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   MyNameIsBear:[Kocaeli] BORA SENİ ÇOK SEVİYORUM SANA AŞIĞIM! KEŞKE SEN DE BURALARDA OLSAN.     |     abant:[Bolu] BOLU VE ÇEVRE İLLERDEN OLAN KİMLER VAR? MSJ LARINIZI BEKLİYORUM.     |     misafir00:[Mersin] MESAJINI HEYECANLA BEKLİYORUM.     |     selimcanap34:[istanbul] Herkese iyi gecelerr .     |     cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2166 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Nisan TOP 10
Haber | HDP, nefret suçları için kanun teklifi verecek

HDP, nefret suçları için kanun teklifi verecek


HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, son günlerde farklı kimliklere yönelik artan ırkçı söylemler ve ortaya çıkan nefret suçları ile ilgili Meclis`te basın toplantısı düzenledi. Nefret suçlarına ilişkin önümüzdeki hafta Meclis`e kanun teklifi vereceğini ve bu konuda bütün parti gruplarından destek beklediğini belirten Paylan, "Nefret söylemlerinin daha ağır şekilde cezalandırılmasını içeren `Nefret Suçları Yasası` ile ilgili Kanun Teklifini önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı`na sunacağım" dedi.

21 Haziran`da Ermeni müziğinin tanınan temsilcilerinden ve dünyaca ünlü Piyanist Tigran Hamasyan`ın 22. İstanbul Caz Festivali`ne katılarak Ani Antik kentinde konser vermesi üzerine Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel`in konseri gerekçe göstererek yaptığı basın açıklamasında, "Bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım?" sözlerinin vahametine dikkat çeken ve bunun hedef göstermek olduğunun altını çizen Paylan, "5 Şubat 2006 tarihinde Trabzon`da işlenen Rahip Andera Santoro ile 19 Ocak 2007 tarihinde işlenen Hrant Dink cinayetinin ve 18 Nisan 2007 tarihinde Malatya`daki Tilman E. Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel cinayetlerinin işlenmesinde bu türden `zehirli` söz ve söylemlerin ciddi şekilde zemin oluşturduğu açıkça ortadadır" hatırlatmasında bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü`nün 2 Temmuz`da Twitter adresinden paylaştığı, "Manukyan`ın Adana`daki yeğeni mutludur. Üç teyze çocuğu daha Meclis`e girdi. AKP, CHP ve HDP`den. Ne kadar gururlansa azdır" tweeti ve geçtiğimiz günlerde Topkapı Sarayı`nda Çinli zannedilerek Koreli turistlere yapılan saldırıları anımsatan Paylan, yapılan bu açıklamaların nefret söylemlerini içerdiğinin vurgusunu yaptı. Yine, Genç İslam Müdafaa Grubu`nun sosyal medyada başlattıkları kampanya ve sokak afişlerine yazdıkları "Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, faili de mef`ulü de öldürünüz!" sloganı ile LGBTİ`leri hedef göstermesi ve LGBTİ`leri direk hedef göstermeleri üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı`nın failler hakkında herhangi bir işlem başlatmadığını belirten Paylan, Ermeni toplumunu doğrudan hedef gösteren Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel hakkında suç duyurusunda bulunacağını dile getirerek, nefret söylemleri ile ilgili savcıları göreve çağırdı.

Paylan, nefret söylemlerinin daha ağır şekilde cezalandırılmasını içeren Nefret Suçları Yasası ile ilgili kanun teklifini önümüzdeki günlerde bütün parti gruplarına mensup milletvekillerinin desteğini de isteyerek Meclis Başkanlığı`na sunacağını ifade etti.

HDP MİLLETVEKİLİ BEYZA ÜSTÜN, LGBTİ`LERE YÖNELİK SALDIRILARI SORDU
Öte yandan, HDP İstanbul Milletvekili Beza Üstün, Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun yazılı olarak yanıtlaması isteğiyle soru önergesi verdi. Üstün, TBMM Başkanlığa sunduğu önergede, 6 Temmuz günü kendilerini ‘Genç İslami Müdafaa‘ diye adlandıran bir grubun Ankara’da pek çok sokağa “Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, faili de mef’ulü de öldürünüz!” ifadelerinin yer aldığı afişler astığını söyledi. Üstün, gurubun LGBTİ bireylere karşı nefret suçu işlediklerini bildirdi.

Üstün önergede, Kaos GL tarafından hazırlanan “2014 Yılında Türkiye’de Gerçekleşen Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Raporu”na göre 2014 yılı içerisinde medyaya yansıyan ve kayıtlara geçen en az 5 nefret cinayeti ve 11 nefret saldırısı yaşandığını ifade ederek 7 Haziran seçimleri sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’li siyasetçilerin kullandıkları ayrımcı ifadeler dolayısıyla Onur Yürüyüşüne saldırıldığı ve homofobik, transfobik nefret gruplarının katliam çağrıları yaptığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ve Başbakan Davutoğu`nun 7 Haziran seçimlerinde HDP Eskişehir Milletvekili Adayı LGBTİ Aktivisti Barış Sulu’yu hedef gösterdiğini kaydeden Üstün, "Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Yasin Aktay gibi AKP’li yetkililer de LGBTİ’lere yönelik ayrımcı söylemleri devam ettirmiştir. Son olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 13. LGBTİ Onur Yürüyüşü`ne yapılan polis saldırısını meşru göstermeye çalışan, LGBTİ düşmanlığı barındıran sözler sarfetmiştir" dedi. Üstün Başbakan Davutoğlu`nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına şu soruları yöneltti:

1- Anayasa tarafından garanti altına alınmış olan yaşam hakkının gasp edilmesine yönelik bu girişimi başlatan, nefret söylemi yayan ve LGBTİ’lerin katledilmesi çağrısı yapan ‘Genç İslami Müdafaa‘ isimli grubu oluşturan kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi ve yargılanmaları yönünde bir soruşturma başlamış mıdır?

2- 7 Haziran seçimleri öncesinden başlayarak yoğun biçimde LGBTİ’lere yönelik nefret söylemi üreten kamu görevlilerinin ve siyasilerin kullandıkları ayrımcı üslup nedeniyle bir soruşturma yapıyor musunuz?

3- LGBTİ’leri hedef gösteren bu nefret çağrısı karşısında olası nefret cinayetlerini önleyebilmek üzere bir çalışma ve eylem planı hedefiniz bulunmakta mıdır?

4- Yeni yasama döneminde LGBTİ yurttaşlara yönelik linç girişimleri ve saldırıların nefret suçları kapsamına alınmasına ilişkin bir düzenleme öngörülmekte midir?

5- Son 13 yılda nefret saldırısına maruz kalan ve nefret cinayetleri sonucunda hayatını yitiren kaç LGBTİ yurttaş vardır? LGBTİ’lere yönelik gerçekleşen nefret saldırıları ve cinayetleri sonucunda bugüne kadar kaç kişi hakkında tahkikat başlatılmış ve yargılanma gerçekleştirilmiştir? Tüm bunlara ilişkin istatistiki bilgiler elinizde mevcut mudur? Yoksa gerekçesi nedir?

KAYNAK: evrensel.net 09.07.2015


Eklenme Tarihi : 11.07.2015
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 398972 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Hadi be HDP bundan daha önemli bir gündemimiz yok, yap şunu artık kabul edilmese bile çok güçlü bir mesaj olacak bu. HİÇ KİMSENİN KENDİSİ GİBİ OLMAYANLARDAN NEFRET ETME ÖZGÜRLÜĞÜ OLAMAZ.Özgürlük onu sevenler için vardır, özgürlük düşmanlarına özgürlük yok, HDP artık gerçekten özgürlüklerden yana olduğunu ıspatlamalı.
Yazan : hudson     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Avrupa Konseyi LGBTİ Aktivistine Saldırı Nedeniyle Türkiye`yi Uyardı Avrupa Konseyi LGBTİ Aktivistine Saldırı Nedeniyle Türkiye`yi Uyardı
   Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, aktivist Kemal Ördek’e yönelik saldırı hakkında açıklama yaptı. Türkiyeli yetkilileri LGBTİ’lere yönelik nefret söylemine müsamaha göstermeyeceklerini açıkça beyan etmeye çağırdı. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, Türkiye’d...

Haber | Katliam çağrısına karşı suç duyurusu Katliam çağrısına karşı suç duyurusu
   Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Genç İslami Müdafaa grubu ve içerik sağlayıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara sokaklarına “Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz faili de mef’ulü de öldürünüz” yazılı afişler asan Genç İslami Müdafaa...

Haber | MÜNİH ONUR YÜRÜYÜŞÜ İÇİN ÖZEL TRAFİK LAMBALARI MÜNİH ONUR YÜRÜYÜŞÜ İÇİN ÖZEL TRAFİK LAMBALARI
   Geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleşen Eurovision şarkı yarışması için Avusturya’nın başkenti Viyana’da trafik lambalarına eklenen LGBT teması Münih belediyesine ilham oldu. Münih LGBT Onur Yürüyüşü için şehirde bulunan bütün trafik lambalarını değiştiren belediye, bu hareketiyle tüm Dünya’dan alkış to...

Haber | Polis saldırısı Londra’da protesto edilecek Polis saldırısı Londra’da protesto edilecek
   13. Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı Londra’daki Türkiye Elçiliği önünde yarın protesto edilecek. 10 Temmuz Cuma, saat 18.00’de gerçekleşecek olan eylem, Daymer ve Madencilerle Dayanışma Grubu, Lezbiyenler ve Geyler Madencileri Destekliyor’un aralarında bulunduğu kurumlar tarafından organize ediliy...

Haber | Blue Hamilton ve Matt Dallas Evlendi Blue Hamilton ve Matt Dallas Evlendi
   Amerika genelinde eşcinsel evliliklerin yasal hale gelmesinin ardından pek çok eşcinsel çift sonunda dünya evine girmenin mutluluğunu yaşıyor. Kimi evlendi, kimi ise bu mutlu gün için gün sayıyor. KYLE XY dizisinde gözlerimizi bayram ettiren Matt Dallas ve müzisyon erkek arkadaşı Blue Hamilton da...

Haber | 26 YIL SONRA ULAŞAN BABALAR GÜNÜ MEKTUBUYLA OĞLUNUN EŞCİNSEL OLDUĞUNU ÖĞRENDİ 26 YIL SONRA ULAŞAN BABALAR GÜNÜ MEKTUBUYLA OĞLUNUN EŞCİNSEL OLDUĞUNU ÖĞRENDİ
   ABD’nin Virginia eyaletinde yaşayan 87 yaşındaki Duane Schrock, Sr 1995 yılında AIDS’e yenik düşen oğlunun 26 yıl önce yazdığı mektup eline yeni ulaşınca kahroldu. AIDS’e yenik düşen oğlunun enfekte olduğu gün yazdığı mektubun eline oğlu yaşarken ulaşmadığı için kahrolan baba, farklı şehirlerde y...

Haber | Mustazaflar Cemiyetinden LGBTİ yürüyüşüne tepki Mustazaflar Cemiyetinden LGBTİ yürüyüşüne tepki
    Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi, Türkiye Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgender ve İnterseks Birliği (LGBTİ) tarafından 11 Temmuz`da yapılması planlanan "onur yürüyüşü"ne tepki gösterdi. Şube Başkanı ve Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörü Cemil Genç , yazılı açıklamasında, İstanb...

Haber | Türk transseksüel İtalya’da yine gündeme oturdu Türk transseksüel İtalya’da yine gündeme oturdu
   On yılı aşkın süredir Milano’da yaşamını sürdüren, yaptığı eylem ve açıklamalarla göze çarpan transseksüel Efe Bal, hazırladığı sıra dışı bir reklam afişiyle yine ülke gündemine oturdu. Yaptığı seks işçiliğinden dolayı elde ettikleriyle “İtalya’nın en çok kazanan ve en güzel transseksüeli” olarak...

Haber | Rusya`da eşcinsellere karşı bayrak Rusya`da eşcinsellere karşı bayrak
   Rusya`da eşcinsellere karşı sert tutum devam ederken Putin`in partisi eşcinsellerin kendi simgesi olarak belirlediği gökkuşağı bayrağına karşı kendi bayrağını tanıtarak tekrar tepkileri topladı. Eşcinsel karşıtı olarak ifade edilen bayrakta çekirdek bir aileyi temsil eden anne, baba ve üç çocuğa ye...

Haber | Gericiler kafayı LGBT’lere taktı Gericiler kafayı LGBT’lere taktı
   Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısının ardından, gerici odaklar hedefe LGBT’leri koydu. Caddelere eşcinsel cinayetine çağıran afişler asılmasından sonra şimdi de SASAM adlı Stratejik Araştırmalar Grubu “LGBT Karşıtı Çalıştay” gerçekleştirdi. Sonuç bildirgesinde LGBT’ler pedofili ve uyuşturucu b...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi