Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   olgunruh35:[Balikesir] Gizliliğe önem veren,güvenilir,olgun,ne istediğini bilen bir dost arayışındayım.Tanışmak üzere....     |     MyNameIsBear:[Kocaeli] BORA SENİ ÇOK SEVİYORUM SANA AŞIĞIM! KEŞKE SEN DE BURALARDA OLSAN.     |     abant:[Bolu] BOLU VE ÇEVRE İLLERDEN OLAN KİMLER VAR? MSJ LARINIZI BEKLİYORUM.     |     misafir00:[Mersin] MESAJINI HEYECANLA BEKLİYORUM.     |     selimcanap34:[istanbul] Herkese iyi gecelerr .     |     cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1854 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Nisan TOP 10
Haber | Gay polis AB’de olur, bize uymaz!

Gay polis AB’de olur, bize uymaz!


Milliyet Gazetesi’nde önceki gün yer alan, eşcinsel ilişki görüntüleri bulunan bir ‘CD’ üzerine görevinden istifa eden polis müdürü, Emniyet’te tartışma başlattı.

Emniyet Hukuk Müşaviri Osman Karakuş’un, “Gay polislere artık daha ılımlı bakılmalı” görüşüne rağmen, Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Başkanı Hasan Yücesan ise sınırı kesin koydu: “AB ülkeleri belki gay polisi normal karşılar. Ama bizim teşkilatımız böyle bir ilişkiyi kaldırmaz.”

Eşcinsel ilişki görüntüleri ortaya çıktığı için hakkında soruşturma açılan ve istifa etmek zorunda kalan Emniyet Müdürü M.A.’nın durumu “eşcinsellerin polis ve emniyet müdürü olup olamayacağı” tartışmasını gündeme getirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri Osman Karakuş, Avrupa Birliği uyum sürecinde polis teşkilatının artık ‘gay’ polislere daha ılımlı yaklaşması gerektiğini savunurken, Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Genel Başkanı Hasan Yücesan, “Teşkilat eşcinsel ilişkiyi kaldırmaz” diye tepki gösterdi.

‘Dost hayatı da yaşar’
Emniyet Hukuk Müşaviri Osman Karakuş, geçen Şubat’ta Antalya’da düzenlenen ‘Disiplin, Dava, Mevzuat ve Adli Yardım’ konulu seminerde, ‘dost hayatı’ yaşayan ya da eşcinsel olan polislerle ilgili şunları söylemişti: “Bugünkü şartlarda bir polis memurunun ‘dost hayatı’ yaşaması utanç verici olarak görülüyor. Bundan sonraki dönemlerde bu tür durumlara karşı daha yumuşak bakılacak ve memuriyeti ile birinci derecede alakalı olmayan cezalar ile geçiştirilecek. Bazı ülkelerde ve Almanya’da yaptığımız incelemelerde polisin mesai dışındaki özel hayatına hiç müdahale edilmiyor. Adam gay olabilir. Ama Türkiye’de böyle bir şey mümkün değil.”

Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Genel Başkanı Hasan Yücesan ise, olumsuz görüntülerin teşkilata yakışmayacağını savunarak, şunları söyledi:

“Bu kişilerin emniyet teşkilatlarında barınması mümkün değil. Bir emniyet müdürü, astları ve üstlerine yakışacak şekilde hareket etmek zorundadır. AB ülkeleri belki gay polisi normal karşılar. Ama bizim teşkilatımız böyle bir ilişkiyi kaldırmaz. Hele amir durumundaki bir insanın teşkilatta yaşaması mümkün değildir. İstifa ederek en iyi yolu seçmiş.”

Memuriyetle bağdaşmaz
İdare Hukukçusu Prof. Dr. Ülkü Azrak: Eşcinsel olup olmamak kişinin özel yaşamı ile ilgili birşeydir. Sadece mesleki yaşama yansırsa bu o zaman memuriyet göreviyle bağdaştırılamayacak bir eylem haline dönüşür. Çünkü memuriyetin ‘mesleki vakarı’ vardır. Bu mesleki vakara uymayan bir davranış olarak görülebilir. Ama bunun dışında özel yaşamına müdahale etmek mümkün değildir.

Kişisel tercih
İHD Genel Sekreteri Sevim Salihoğlu: Biz İnsan Hakları Derneği olarak insanların cinsel tercihleri ile ilgili bu tür muamelelere maruz kalmasını kabul etmiyoruz. Tüm tercihlerde olduğu gibi cinsellik de insanın kendi tercihidir. Hiçbir şekilde onlara müdahale edilmesi, istifaya zorlanması doğru değil. Hak ve özgürlüklerde müdahale olduğu için kabul edilemez görüyoruz.”

Kanunda yok
Avukat Tezcan Çakır: Devlet Memurları Kanunu’nda memuriyetten çıkarma nedenleri tek tek sayılıyor. Aralarında eşcinsellik yok. Danıştay içtihatlarına göre zina bile yüz kızartıcı suç sayılmıyor ve memuriyetten çıkarma nedeni yapılmıyor.

Danıştay’da içtihat yok
Devlet Memurları Kanunu ve Emniyet Disiplin Tüzüğü’nde açıkça suç olarak yer almasa da eşcinsel ilişkiye girenler hakkında disiplin işlemi yapılıyor. Danıştay’da ise “eşcinsel” olduğu için memuriyetten çıkartılmaya ilişkin bir örnek karar bulunmuyor. Danıştay çevreleri, Hürriyet’e, Devlet Memurları Kanunu’nda 2008 yılında yapılan değişiklikle “yüz kızartıcı, şeref ve haysiyet kırıcı suç” kavramının metinden çıkarıldığını “mesleğe yansımadığı” sürece eşcinselliğin memuriyetten çıkarma nedeni sayılamayacağı değerlendirmesini yaptılar.

İşte o madde
Devlet Memurları Kanu-nu’nun 48. maddesi devlet memurluğuna alınmanın genel ve özel şartları belirleniyor. Bu madde aynen şöyle: “Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.”


kaynak: hurriyet.com


Eklenme Tarihi : 24.09.2009
Haber Editörü : ARES
  «« GERi
Bu haber 584536 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    İnsan yaşadıkça neler öğreniyor! Ahmedinecat`tan İran`da `gay olmadığı` şok edici gerçeğini öğrenmiştim; şimdi bu haberdeki beyefendinin veciz cümlelerle süslü açıklaması ile de `Türkiye`de gay polis olmadığını / olamayacağını`... İşte o koca teşkilatta bir tek o istifaya zorlanan adamzağız vardı, o da gitti... Ohh, mis gibi oldu şimdi; homoseksüelsiz momoseksüelsiz, taş fırın erkekleri(?) ile dolu bir teşkilat... Ya, o fındık reklamı ne güzeldi: ``Yersen``...
Yazan : senay_dilber     Beğen

    neden insanların cinsel haytıyla iş hayatını birbirine karıştırırlar hiç anlamam geylerde polis olabilir neden olmasın
Yazan : davul_zurna     Beğen

    mrb.herkeze Bu haberi okuduğumda inanın insalığımdan utandım ve hangi ülkedeyım diye şöyle bir düşündüm ,acaba buna karşı çıkanlar hangi devirde yaşadıklarından haberleri varmı dunyada olup bitenleri görmez de duymazlarmı artık eşcinselliği hertaraf normal görüyorda bir bizmi bu dunyada en namuslusumuyus buna karşı çıkanlar şöyle bir baksınlar gay serbestliği olan ülkelerde bizdekikadar diger ahlaksızlık varmı? hayır yok keşke milletin bir çoğu gay olsada bu ülkede bir çok kötü şeyleren kurtulsa.saygılarımla. gay olmıyanlarıda saygıyla karşılıyorum.
Yazan : bulmacali     Beğen

    Yok abi yok!Bazan çekip gidesim geliyor bu ülkeden,bunalıyorum kusmak geliyor içimden.Tepeden tırnağa sahici olmuyan iki yüzlü ilişkiler,riyakar yönetim anlayışı ülkede yaşıyanları salak yerine koyan yönetim anlayışı.Vatandaşın nefes alışını izliyen güvenlik güçleri o emniyet müdürünün bu gün farkına vardı.yok ya!New kadar sahicisiniz?.Kimbilir emniyet içersindeki çıkar kavgasının yada bitmek tükenmek bilmiyen mevki,grup kavgasının kurbanı oldu o müdür.vE yıllardır birilerinin elinde olan cd ler ortaya çıktı.Emekli müdürün sözlerine bakarmısınız Bir emniyet müd.ast yada üslerine karşı ahlakdışı etkinliklerde bulunamazmış Öncelikle eşcinsellik ahlak dışı falan değildir.Ahlak dışı olan rüşvettir.Ahlakdışı olan işkencedir,ahlak dışı olan mafyavari örgütlere el altından yardımcı olmaktır.Eroin çetelerinle ortak iş yapmak ahlak dışıdır.Beyler! Devekuşu gibi kafanızı kuma gömmekten vazgeçin.Bu ülkede eşcinsel oranı%20 yada 25 ise bu oran bi fabrikadada aynıdır,kışladada aynıdır,polis teşkilatındada aynıdır.İstediğiniz kadar inkar edin.Avrupa birliği neyimize bizim ya.O birlikte dünya başkenti Paris yıllardır bir eşcinsel tarafından yönetiliyor.O birlikte bir İzlandada başbakanlık koltuğunda bir eşcinsel oturuyor.Ne olursunuz ya hiç konuşmayın yada SAHİCİ DURUN BİRAZ.
Yazan : farco_tatyos     Beğen

    umarım artık ülkemizde bu gibi hakka hukuka uygun olmayan şeyler artık yaşanmaz...lütfen yaşatmayın...o kişiyi işinden bu sebebele edenler, altına girdikleri vebalin farkına varacaklardır umarım...polis teşkilatına eşcinsel olamak yakışmıyorda insanı işsiz güçsüz burakıp,kötü yola itmekmi yakışıyor? onu işinden ederek neye hizmet ettiniz? degermiydi?
Yazan : karokizi     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Meltem Cumbul gay barda! Meltem Cumbul gay barda!
   Kıvanç Tatlıtuğ`dan ayrılan oyuncu gece aleminde. Meltem Cumbul, Kıvanç Tatlıtuğ`la ayrılığının acısını unutmak için kendisini gecelere vurdu. Cumbul, önceki akşam, İstanbul`un ünlü gay barları Love ve Tek Yön`de eğlendi. Cumbul`un İstanbul`da ilk kez gay bara gittiği öğrenildi. kaynak: ekola...

Haber | Çapkın katili bulacak Çapkın katili bulacak
   İstanbul’daki Love Bar’ın işletmecisi Engin Temel’in 8 Aralık 2008’de bayram günü cinayete kurban gitmesinin ardından katilleri bulunamazken, Malatya’da yaşayan annesi Hatice ve babası Münir Temel, İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın’dan müjdeli haberi bekliyor. Münevver Karabulut cinayetinin zanlısı...

Haber | Çok duyarlı hareketler bunlar! Çok duyarlı hareketler bunlar!
   Çok Güzel Hareketler Bunlar (ÇGH diyelim bundan sonra), bir televizyon kanalında uzunca bir süredir yayınlanan, güldürüye dayalı bir eğlence programı... Yılların usta ismi Yılmaz Erdoğan’ın hocalığında, program bir grup yetenekli tiyatro oyuncusunun haftalık olarak hazırladığı skeçlere dayalı olarak...

Haber | Facebook`una bak, eşcinsel mi anla Facebook`una bak, eşcinsel mi anla
   Facebook sitesine üye olan erkeklerin eşcinsel olup olmadıklarının arkadaşlarına bakılarak anlaşılabileceği öne sürüldü. ABD`de Massachusetts Teknoloji Enstitüsü`nden iki öğrencinin yaptığı yayınlanmamış bir araştırmaya göre, eşcinsel erkekler sadece Facebook`taki arkadaşlarına bakılarak belir...

Haber | CD’li tuzak, eşcinsel polis müdürünü istifa ettirdi CD’li tuzak, eşcinsel polis müdürünü istifa ettirdi
   Görüntüler ortaya çıkınca Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hakkında soruşturma başlattığı polis müdürü görevinden ayrıldı Emniyet Genel Müdürlüğü, eşcinsel görüntülerinin yer aldığı kasedi ortaya çıkan polis müdürü M.A. hakkında soruşturma başlattı. M.A. soruşturma sürecinde verdiği dilekçeyle teşkila...

Haber | Volta arkadaşı eşcinsel Volta arkadaşı eşcinsel
   Tam 197 gün sonra teslim olan Münevver Karabulut cinayetinin sanığı Cem Garipoğlu, ilk gecesini ‘karantina koğuşu’nda tek başına geçirdi. İlk kahvaltısında krem peynir, zeytin, yağ ve ekmek yedi. Sabahı, ‘cennet’ model yatakları bulunan, B Blok 8’inci koğuşta geçirdi. CEM GARİPOĞLU`NUN KALDIĞI CE...

Haber | 12 yaşında cinsiyet değiştirdi 12 yaşında cinsiyet değiştirdi
   İngiltere`de okul yönetimi, 12 yaşındaki bir öğrencinin cinsiyet değiştireceğini diğer öğrencilere bildirdi. Adı açıklanmayan çocuğun okuduğu okulun yönetimi acil bir toplantı yaparak diğer öğrencilere 12 yaşındaki erkek çocuğun cinsiyet değiştireceğini duyurdu. Küçük çocuk ailesinin de onay ver...

Haber | Çapkın`dan İstanbul polisine `travestiyi eve hapsetme` bonusu! Çapkın`dan İstanbul polisine `travestiyi eve hapsetme` bonusu!
   Ebru Kırancı ve Demet Demir artık İstiklal Caddesi`nde tedirgin yürüyor. Çünkü polis her an onlara `kadın kıyafeti giymiş erkek` cezası kesebilir! “Bir keresinde kuafördeydim, çıkartıp karakola götürdüler. Kabahatlar Kanunu’na göre çevreyi rahatsız etmekten 69 TL para cezası kestiler. Başka sefe...

Haber | `Cinsel kitaplar` mahkemede `Cinsel kitaplar` mahkemede
   Sel Yayıncılık`ın Cinsel Kitaplar dizisinden yayınlanan 4 kitap hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonrasında açılan ve 15 eylül 2009`da görülen dava 15 Aralık 2009`a ertelendi. İSTANBUL - Sel Yayıncılık’ın `Cinsel` dizisinden yayınlanan üç kitap için açı...

Haber | Susam Sokağı`na ölümsüzlük ödülü Susam Sokağı`na ölümsüzlük ödülü
   Emmy Ödül Töreni`nde `Yaşam Boyu Onur Ödülü`nü Susam Sokağı`nın unutulmaz karakterleri kucakladı. ABD`deki 36. Gündüz Kuşağı Emmy Ödülleri sahiplerini buldu. Los Angeles Orpheum Tiyatrosu`nda düzenlenen törende; Türkiye`deki çocuk izleyicilerin çok sevdiği Susam Sokağı, `Yaşam boyu onur ödülü`ne la...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi