Eşcinsel çift, taşıyıcı anneden doğan bebeğin ebeveynlik hakkını kazandı
Amerikalı ve İspanyol eşcinsel çift, Taylandlı bir taşıyıcı anneyle dünyaya getirdikleri bebek için ebeveynlik davasını kazandı.
Dava, Tayland’ın taşıyıcı anneyle bebek sahibi olmayı yasaklamasından bu yana tartışma konusuydu. Yasak, geçen yıl ‘rahim kiralama turizmi’ne son vermek amacıyla çıkarılmıştı.
Taşıyıcı anne vazgeçmişti
Amerikalı Gordon Lake ve İspanyol Manuel Santos ise Carmen adlı bebeğe yasak yürürlüğe girmeden sahip olmuştu. Ancak taşıyıcı anne Patidta Kusolsand bebeği vermekten vazgeçince çift ülkeden ayrılamamış ve anlaşmazlık yargıya taşınmıştı.
Karar duruşmasının ardından Santos, “Kabus sona erdi. Carmen evimizde bizle birlikte olacak” dedi.
Patidta ise çiftin gay olduğunu bilmediğini ve uygun birer ebeveyn olup olmayacaklarından emin olmadığını belirtti.
Çiftin Alvaro adında üç yıl önce Hintli bir anne tarafından dünyaya getirilmiş bir oğulları daha bulunuyor. İkinci tercihlerini Hindistan’da düzenlemeler değiştiği için Tayland’dan yana kullanmışlar.
KAYNAK: diken.com.tr 29.04.2016
|
|
| Eklenme Tarihi : 01.05.2016 |
| Haber Editr : PikeAS |
| GERi
|
Bu haber 470402 kez okundu.
|
Haberi Payla |
Face
 |
Blog
 |
Frien
 |
Mysp
 |
Twit
 |
|
Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kiilerin kendi grleridir. Yazlanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.
| Habere Yorum Yaz |
|
centaur07:nasıl ki yeni evlenenlere annesiz babasız çocuklar var siz çocuk yapmayın onlardan alın diyemezsen, gay çift için de durum aynı. Bir insanın kendi genlerini taşıyan çocuk sahibi olmak istemesi çok normal.
Yazan : adverbe1
Been
|
|
Milyonlarca annesiz babasiz cocuk var.
Yazan : centaur07
Been (2 kişi bu yorumu beğendi.)
|
|
ben daha evlenecek adamı ararken millet çocuk alıp bakmaya başlıyor. bu benim kaderim mi yaa bende sevdiğim insanla aynı evi paylaşmak istiyorum bu ülkede bu kadar zor mu yoksa benim gibi ciddi birileri mi yok.
Yazan : lucciba
Been (5 kişi bu yorumu beğendi.)
|
Yorum yazmak iin login olunuz
|
|