Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] MESAJINI HEYECANLA BEKLİYORUM.     |     selimcanap34:[istanbul] Herkese iyi gecelerr .     |     cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2053 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Bülent’e miras davası mı açsak?

Bülent’e miras davası mı açsak?


Bülent Ersoy’un mirasını Türk Eğitim ve Diyanet Vakfı arasında pay edeceğini duyduğumda, "bu ne sorumsuzluk, o mirasta binlerce trans bireyin de hakkı var" şeklinde garip bir tepki verdiğimi fark ettim. Biraz irdeleyince bu tepkimde hukuken olmasa bile mantıken haklı olduğum sonucuna bile vardım. Nitekim sosyal medyadaki yorumlarda da ağırlıklı olarak trans bireylerin sitemleri vardı. Örneğin şu yorum Bülent’in trans bireylere yönelik kayıtsızlığının özeti gibiydi: "Havaalanında karşılaştım. Sevinçle yaklaşıp ’hayranınızım’ diyerek sarılmak istedim. ’Git başımdan, git başımdan’ diyerek azarladı beni."

Türkiyeli translar Bülent Ersoy sitemlerinde yerden göğe kadar haklı aslında. Şöyle ki hayatta olanlarının neredeyse tamamı Bülent Ersoy’dan esinlenerek, dahası cesaretlenerek, cinsel kimlik dönüşümü kararı almıştır. Bülent Ersoy bu ülkedeki trans kadın bireylerin ilk ve tek özdeşim kaynağı, yegâne idolüdür. Öyle ki "Bir ben, bir Bülent Ersoy" sözüne sebep olmuştur.

Zeki Müren’in trans kadınlar açısından bu derece bir etkisi yoktur örneğin. "Paşalık" taltifiyle daha çok "devlet"in sanatçısıdır o. Cenazesinin devlet töreniyle kaldırılmış olması bunun ispatıdır. Bülent ise halktır. Bir nevi zencidir, ötekidir. Zeki gibi paradigmayla bütünleşemediği gibi, o paradigmayı alabildiğine ihlal etmiştir. O yüzdendir ki darbe rejiminin istenmeyenleri arasına girmiş, yasaklanmıştır. Bazı rejim kalemşörlerinin evliliği üzerinden döktükleri nefret söylemleri de boşuna değildir. Nitekim imdadına yetişip onu kısmen legal hale getiren Özal da aslında bazı açılardan Bülent’e benzemektedir ve aynı kalemşörlerin hışmına uğramıştır. O da halktan gelmiş ama "rejime" ve sahiplerine pek yaranamamıştır. Dedik ya Bülent halktır. Aykırı evlilikleri, söylemleri, şaşası ve hatta türbanıyla... Kimi zaman da "oğlum olsa askere yollamam" türü cesur çıkışlarıyla. Kusursuz Klasik Türk Müziği eğitimine rağmen devletin gözünde arabesktir. Kısacası Seda Sayan’ın İbrahim Tatlıses’in halası, devletin değil, halkın Diva’sıdır. Rejimin sınırlar çizerek kabul ettiği bir kadındır ama asla bir "cumhuriyet kadını" değildir. O da bunun farkında olduğu ve günümüze kadar bu durum süregeldiği için rejimle benzer bir sorunu olduğuna inandığı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermektedir.

"Ben sizin Bülent’inizim" diyen Diva, nedense trans kadınlarla arasına aşılmaz duvarlar örmüştür hep. Peki neden? Ben şahsen bunun bireysel bir tercih ya da bir tür şöhret planlaması olduğu konusunda şüpheliyim. Cinsel eğilimini hiçbir zaman dile getirmeme karşılığında Zeki’yi paşalıkla ödüllendiren rejim, Bülent’e de bir yere kadar müsaade etmiştir diye düşünüyorum. Buradan hareketle jet hızıyla bir gecede geçirilen yasanın arkasında bir tür anlaşma olduğu fikrindeyim. Hatırlarsanız benzer bir şey Tarkan için de yaşandı. Gey olduğu iddiaları gündeme düşünce, önce kabul eder gibi oldu, sonra panikledi, nihayetinde geri adım attı. Sanırım karşısına iki seçenek konuldu: "Ya cinsel eğilimini inkâr ederek starlık basamaklarını çıkarsın ya da bitersin". Askerlik sorunu önüne konulmuş sorunlardan biri olabilir mesela.

Hemen bu noktada Yargıtay’ın eşcinsel derneğe şartlı vize vermesi geliyor aklıma. Derneklere "Eşcinsellik propagandası yaptığın anda seni kapatırım" şartı koşanların, Bülent’e de "seni çizdiğim sınırlar içinde kadın yaparım, ama senin gibi olanları cesaretlendirmeyeceksin, sahiplenmeyeceksin" demediği ne malum? Bir tarafta onu asla kabul etmeyen Cumhuriyet değerleri, diğer tarafta onu bir tür konsensüsle kabul eden siyasal hükümet, yani yine bir konsensüsle iktidar olabilenler.

O yüzdendir ki, Bülent’in mirasını askere değil de kendisine sınırlı da olsa yaşam hakkı tanıyanlara bağışlaması, anlaşılır Bülentvari bir rövanştır.

Ve fakat, ama, lakin, bu rövanş trans bireyler açısından, hakkaniyetsiz ve sorunludur. Daha da önemlisi eksiktir. Şöyle ki, Bülent kendisinden önce de bazı trans kadınlar olsa da şöhret anlamında tek ve rakipsizdir. "Bülent olmasaydı, Türkiye’de yine de bu kadar trans birey olabilir miydi ?" sorusu hiç de yabana atılacak bir soru değildir. O hemcinslerinden uzak durdukça, hemcinsleri ona ulaşmak, onun gibi olabilmek için çaba göstermiştir. Hatta denilebilir ki bu ülkede dönüşüm geçirmiş binlerce trans kadın değil, binlerce Bülent vardır. Onun sesi her duyulduğunda, ekranlara görüntüsü her düştüğünde, bir köy meydanında, herhangi bir ortamda ismi anıldığında, içlerindeki küçük Bülent’le boğuşan bu ülkenin öteki Bülentleri adeta travmalara maruz kalmıştır. Kâh içlerindeki o Bülent açığa çıkacak diye yerin dibine girip utana sıkıla kaçacak yer aramış, kâh gizli gizli heyecan ve gurur duymuştur. Yastığa her baş koyduklarında, aynanın karşısına her geçtiklerinde ise içlerindeki o Bülent’e ulaşma hayalleri kurmuşlardır. Bu hayallerin çoğunun seks işçiliğine mahkûm edilip ülkenin otobanlarında, köprü altlarında, köhne kulüplerinde ziyan edildiği, hortumlu işkencelerden geçirildiği, öldürüldüğü herkesin malumudur.

Şu içindeki Bülent aşkı büyükşehirde başarısızlığa uğrayınca köyüne dönüp tavuk besleyerek yaşamaya devam eden trans kadın İhsan Hala da o kadınlardan sadece biri. Köy evinin bütün duvarlarını Bülent’in fotoğrafları ve afişleri ile süslemişti hani. Ülkemizin Diva’sının tüm alakasızlığına rağmen "Tek hayalim var, o da Bülent’le tanışmak" diyordu köyümüzün trans halası.

Evet, bu ülkenin iki Bülent’i var: Biri bizim Bülent’imiz; öteki dışlanan, horlanan, öldürülen Bülent. Biri uyduruk yalancı tapınak, öbürü günah keçisi, şeytan taşlama yeri. Ve şimdi o tapınak büyük oranda günah keçilerinin sırtından biriktirdiği mirasını gerçek Tanrı’ya bağışlama niyetindeymiş. Kendisini kısmen kabul edip mabedine alan Tanrı’ya. Bülent böyle yaparak ikinci kez bu ülkenin trans kadınlarını o Tanrı’ya kurban etmek istiyor anlaşılan. Bu açıdan bakıldığında aslında o da "Paşa"nın yolundan gidiyor.

Oysa kabul etsin etmesin, denilebilir ki bu ülkedeki trans kadınların çoğu aslında Bülent’in evlatları. Bir bakıma da maddî manevî mirasçıları. Hukukî açıdan miras davası açma hakları var mı bilinmez ama Bülent’in o pek değer verdiği ilahî adalet açısından hakları olduğu gün gibi ortada. Bu hakkın altını çizdikten sonra asıl bir başka konuda pek sevgili Bülent’imize seslenmek istiyorum.

Sevgili Bülent’imiz, bilmiyorum basından takip edebildin mi, geçtiğimiz günlerde bir grup öteki Bülent, Trans Misafirhanesi’nde kalan hasta ve bakıma muhtaç Bülent’leri için yardım amaçlı bir defile düzenledi. Yardım toplanırken mekânın garsonları bile senin hiç görmek istemediğin o Bülentler için para toplayıp destek verdi. İnan hepimizin gözleri doldu. Keşke siz de bir şekilde dâhil olabilseydiniz o anlamlı geceye. Ama hâlâ geç kalmış sayılmazsınız. Duyduk ki, mirasınızı bizimle pek alakasız kurumlar arasında pay edecekmişsiniz. Hayrını görsünler ama gelin hiç değilse çok küçük bir kısmını zor şartlar altında yaşatılmaya çalışılan Trans Misafirhanesi için harcayın. Mesela daha yaşanılır bir daire alıp hibe edin. Asıl mirasınızı gönüllü sahiplenmiş insanları siz de az da olsa öbür maddî, mirasınızla sevindirin. Küçük ama aynı zamanda dünyaaa güzeli bir tören düzenler İhsan Hala’yı da çağırırız. Böylece hem o bu dünyadaki tek hayaline kavuşmuş, siz de kurban ettiklerinizle helalleşmiş olursunuz. Ne dersin sevgili Bülent’imiz, sence de fevkaladenin fevkinde olmaz mı? Söyle Bülent, olsun muuu? Olsun muuu?


Yazan : Deniz DENİZ
Kaynak: www.kaosgl.com 12.12.2014


Eklenme Tarihi : 13.12.2014
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 400589 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    BÖLÜM 1 Ne mirası ya DENİZ DENİZ kusuruma bakmasın makaleniz iyi niyetli göünüyor manevi taraflı yorumunuzu beğendim maddi yönünü hayır.olaya birdaha objektif bakarsanız siz kendinizde öyle olmadına kanaat ketireceğiniz inancındayım Hazıra konmayı çok seven bir ülke olmuşuz.Neredeyse dünyaya gelme nedenini ve beni dünyaya neden getirdiniz diye ailesine hesap soranlar bile vardır. zannederim niye dünyaya zengin gelmedim diye sitem edenlerde sayıca az olmdıklarını tahmin ediyorum.Bu tür yapıda ve düşüncede olan kişilikler çok düşündürücü ve bu modellerin bazılarınıda bizzat canlı yaşadım ve bunları onların adına üzülerekte olsa yaşamayada maalesf devam edeceğim.Birçoğumuz herşeyi matematiksel olarak algılıyor ve yorumluyorlar ve bunu çok hızlı yapabiliyorlar ama iş duygu ve işin gerçek yüzünü duymak ve bilmek istemiyor kimse üzerine gittiğinizde de bunalım tiriplerine takılıyorlar akıllarında sadece gününü gün etmek istediklerini yerine gelmesi ama ertesi günü ne olur ne biter düşünen çok az ve istenmeyen sıkıntılarla karşılaştıklarında duruş ve davranış pozisyonları havalı havalı sızlanışları bakışları sanki sadrazamın torunu edsında böyle davranan ve böyle yaşamaya alışmış insanlardan en azından kendilerine bile doğru davranmalarını beklemiyorum maalesef etrafınıza dikkatli bakarsanız herkez herkezin paraziti asalağı olmuş.Kimsennin cinsel kimliğine dil uzatmam ama bunların içerisinde kadın olmak istiyorum kisvesi adı altında sözde Travesti ve Trans larda az değil ve bu tip kişiler LGBT şemsiyesi adı altında Ya sadece para kazanmak yada zevk için hayatla oyun oynayan tipler varken gerçekten içinde hissettiği cınsel kimliğini ortaya koyup yaşatabilmek içim binbir cefa ve sıkıntılar yaşayarak sessiz sessiz içinde hergün acı yaşayan gündüzleri işiicabı normal işlerini yapıp görünen cinsiyetine ayit elbiselirinin içerisinde hayatını istemeye ietemeye sürdürmek zorunda olanlar çok ve akşam evine geldiğinde cinsel kimliğine uygun elbiselerini giyince rahatlayan ve bununla mutlu olan o canım insanlar sabah olunca bu elbiselerini yine değiştirmek zorunluğu var ve bunun ne demek olduğunu ancak yaşayanlar bilir işte bu insanlar LGBT şemsiyesi adı alrında korunmayı ve şevkati hak ediyor diye düşünmeden edemiyorum Tabiiki LGBT nin böyle bir ayırım yapma gibi durumu yok ne söylüyorsanız ne düşünüyorsanız size inanmak durumundalar ben bu insanları yargılamak amacında değildim ama işin aslına incelendiğinde farklı bir tablo çıkıyor ne mi Gerçek değişim cinsel değişime ihtiyacı olan abarmyayım ama hak eden kişilerin geçiş sürelerini gün geçtikçe zorkaştırmakta devlette bu duruma durdemesede birtakım bezdirici yokuşa sürme gibi presedürler üretmekte gecikmiyor ve esas değişimi yapmak isteyenlerin önünü kapatıyor ve toplum gözünde küçük düşürülmesinin ana sebeplerinden bu tip kişiler sorumludur çünki adabı ahkamları çok farklı pervers ve yırtık, herşeyin kendine göre bir rajonu vardır ama bunlar dejenere olmuşlar ve suyunu çıkarıyorlar sayın GUL_i_ZAR ın da yazdığı gibi birbirimize saygımız yok diyor doğruda söylüyor yaptığı gözlemlerinden dolayı kendisini ayrıca tebrik ederim.Ama bilindiği gibi ne sessiz sedasız kendi dünyasında hanım hanımcık veya bey efendi LGBT insanları var belki bazılarınız ya onların tuzu kuru paraları var diyeceksiniz yok efendim öyle değil hepimiz insan soyundan geliyoruz anlamıyorum bilmiyorum cümlesini bende duymak istemiyorum cahil kelimesinide bilmek isteniyorum paranın gücünü,seks in zevkini,yemeğin alasını,içkinin pahalısının zevkini,giydiğin elbisenin modasını takip ediyorsan çimdirince canım yandı diyorsan okşayınca gıdıklanıyorsan birkaç kişi bir araya gelince havalı havalı entellektüel laflar veya gün yüzü görmemiş lafları kullanarak bir stand up sanatçısı gibi başarı sergileyebiliyorsan be insan oğlu bende ondan neyin eksik demedende edemeyeceğim.Bu vurdum duymazlara halk onlardan nefret ederken herkesi hepimizi aynı kefeye koymak durumunda kalıyor onların rezilliklerinden dolayı sokaklarda niçin bu şekilde böylesiniz diye sorsanız e bize iş vermezler derler.Kendini projelendir adam gibi ol bak nasıl iş veririler kaçamak sözler bunlar sen fuhuştan para kazanmaya soyunduysan millet ne yapsın LGBT liler neyapabilir anlayacağınız moktan bir durum.DENİZ DENİZ in yazdığı bazı manevi sözlerine bende katılıyorum.
Yazan : GERIYE_DONEMEM     Beğen

    BÖLÜM 2 Tamam Bülend Ersoy Türkiyede bir ilki gerçekleştirdi ama bu demek değildir ki hurra kapılar açıldı gidelim Travesti olalım dikkat! Bülend Ersoy Travesti olmadı Transseksüel kadın oldu bu çok farklı birşey amacım onu sevip sevmemem değil Avukatıda değilim onun nasıl birsi olduğuda değil o kendisini müzik sanatçısı olarak kabul ettirmişti zaten İçinde varmış Kadın oldu ve olmadan öncede kendine göre zengindi kadın olmak için seks işçiliği yapmadı diye biliyorum yaptıysada kendi egosu için yapmıştır bu günki Kadın veya Erkek olmak isteyenlerin parası olmayabilir zaten herkes biliyor kadın olmanın bedeli Fuhuştan geçer parası olmayanlar için değişmez kural tamam ama her işinde kandine göre bir uslubu var kendinizi nefret ettirmeyin hatta o kadar efendi olalımki bizi özlesinler işin aslının böyle olmadığına toplumda sıcak ve anlayışla bakabilsin çok çok üzülerek söylüyorum ben bu durumdan kendim kendimden utanıyorum Transseksüel adayı olduğumu açıklamaktan utanıyorum ancak bu site gibi yerlerde cinsel kimliğim hakkında paylaşım yapabiliyorum yazık ya bizim gibilere önü kapananlara gerçekten yazık ne halt yerseniz yeyin tatmin olun ama dört duvar arasında yapın ne halt yiyiceklerse bu sözüm herkesi kapsamıyor ama bazı öldürülen arkadaşların hep masum olduğunuda pek inanasım gelmiyor evet yazık oldu öldüler Allah rahmet eylesin hepsine ruhları şad olsun. Ama bir düşünelim değişik sebepleri neden niçinleri yalaşık olarak hepimiz biliyoruz senin yanına gelen çoğu kişi alkollü ve zevk yapmaya gelmiş adamı kurma başından savma sen adamın keyfinin içine dersen olacakları kabul etmiş olursun çünki işin içinde alkol ve uğuşturucu var olabilir sen akıllı olacaksın.İdareci olacaksın bu işe soyunduysan muhakkak Homofobik durumlarda var ama bunu her cinayet işlendiğinde Homofobiye bağlamak pek etik olmaz kendimizi aldatmayalım.Cinsi cibilliyeti ne olursa olsun eğer varmak istediği cinsel değişimde para lazımsa gündüz adam gibi çalışıp paranı bulacaksın akşamlarıda kadınlığını yada erkekliğini yaşayacaksın zamanı geldiğinde ameliyatını olacaksın.Ameliyat dedim aklıma geldi Travestiyim Transeksüelim diyenleri bir araştırma yapsanız bedava ameliyat yapacakmış devlet hastanesi diye bunların %80i kabul etmez durum bu ve bazı makalelerde okuyorum en az birkaç defa denk geldim şöyle soruyor pembe kimlik almak için piskyatri bölümünden istediği şu Ben kadın gibi olmak göğüslerimde olsun ama penisim dursun kullanabileyim ismimide kadın ismi olsun Mahkemeye çıksam kabul ederlermi diyor delireceğim ya İşte bu ve buna benzer sebeplerden gerçek Transeksüellere bu yüzdem cinsel yönelim cinsel tercih ve bunun adına hastalık diyorlar doktorlar ve diğer sorumlular bunun adı aslında cinsel kimlik ama gelde anlat anlatabilirsen gelde işin içinden çık bence milletti hükümeti haklı duruma getiriyor bunlar cidden kadın olmak isteyen zaten gerekeni yapıyor gizlide olsa yasal olmayan yollardan hallediyor tabi bu durumunda sıkıntıları olacak malum trafik kontrollerinde anlaşılırsa işiniz zor olabilir.Hedefinde ciddi olanlar parasını pulunu hazırlayıp hodri meydan deyip amacına ulaşır kendinize biraz acıyında bari başkalarına engel olmayın onlar kendilerini bilir lafın nereye gittiğini.LGBT derneklerinede bir sözüm var iyiki varsınız yavaşta olsa birşeylerin savaşını veriyorlar kolay değil ama izliyorum verilen emekler tam olarak karşılığı alınamıyor almakta bir hayli güç yukarıda yazdıklarım var olduğu sürece hep güç ve zor olacak el freni çekik vaziyette araba sürmek gibi birşey çok mazot yakar tabiri caizse sizinkide o manada çok çaba az sonuç sadece emeklere yazık diyorum.Neden Bülend Ersoy mirasını illa bizlere bağışlasın eğer sıradan ben bu durumları görüyorsam Bülend ersoy zaten benden daha bilgilidir bu konularda kimse aptal değil bu mirasın bize bin katıta hibe edilse fazla birşey değişmez.Aklıma gelen tek birşey var olabilecek küçük ama tam teşekküllü bir Klinik plastik cerrahi ve rekontrüktif uzmanı parası olmayana ameliyat ücretleri döner sermaye karsılanacak şekilde ücretlenirse sıkıntılar azalabilir pisikyatri yide çapa tıp fakültesi üstlenirse sorunlar hfifler Bu günki Türkiye LGBT yönetiminide aynı klinikte bir bölümde yer alabilir Lamda yıda unutmayalım oradan oraya derneklerde taşınmaktan kurtulur.Temennim bu belki Allahmı söyltiyor ne Süpr olu eğer olursa benim de haberim olsun en azından fikir babası olduğum için hahha.Herşey herkesin gönlüne göre olsun.
Yazan : GERIYE_DONEMEM     Beğen

    Arkadaş düşüncelere her zaman saygılıyımdır ama kendinin de yaptığı bir şeyi başkasında görünce eleştirmek neyin kafasıdır nolur bize de söyleyin :D
Yazan : ManAMan     Beğen

    Deniz deniz çok güzel yazmış ve çok iyi bi çağrıda bulunmuşsunuz ağzınıza ve yüreğinize sağlık
Yazan : ooffof     Beğen

    HOMOSEKSÜELLiK BULAŞICI DEGiLDiR AMA SALLAMIŞSIN @ Calgary @ ...BiR TRANS BiREY BÜLENT`i TAKLiT EDEBiLiR; ONA KEZA GAY BiREYLERDE TARKAN`I AMA TARKAN GÜZEL GÖBEK ATIYOR DiYE KiMSE HOMO OLMAZ....LÜTFEN KONUŞURKEN SADECE iŞKEMBE- i KÜBRADAN SALLAMAYALIM...!!DENiZ DENiZ i KONUYA ÇOK iYi PARMAK BASTIGI iÇiN KUTLUYORUM...
Yazan : turco45     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bulent ersoy bence reklam pesınde aslını inkar eden ınsandan kımseye fayda gelmez
Yazan : oktay18_     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    deniz DENİZ yazını çok beğendim ğerçektende duyğuların tercumanı olmuşsun agzına zekana saglık... ancak sadece cumhuriyet düzeni bülent i kabul etmedi ve önceki sisteme daha yakın durdu diyorsun aslında haklısında... ancak cumhuriyet mi o yıllarda kimin elindeydi biliyorsunuz darbeyle gelen kenan evren oda ben imam ogluyum diyerek kendi malum yasalarını maddelerini koydu yani cumhuriyet sadece bir kısmı kagıt üzerinde kaldı... dolaysıyle bülentin magduriyetide kenan evrenin yasaklamasıyla başladı, bülent hala kenanevrenede kızgındır, yani sonuçta bülent gine imam oglundan çekti, şimdiki imam ogullarıda biliyorsunuz her şeye müsait kullana bildiklerini kullanıyorlar... bu arada gerçek imamlara din görevlerine asla sözüm olamaz, hatta onlara ihtiyacımız var.calgary siz tarkana laf atmışsınız ama ne alakası var anlamadım? ya siz gay degilsiniz yada şu anki sistemi savundugunuz için yanlı konuşuyorsunuz...bir insanın içinde varsa tıpkı sende bende oldugu gibi er geç ortaya çıkacak.. sizde bir günah keçisi aramayın... bak burdan fıldır fıldır cinsellik arıyorsun yoksa dışarda bir sürü arkadaş zaten var burda olmazdın... en sakıncalı olan gay lerde senin gibiler, kendisi içten içten gizli yaşasın inkar etsin ama belli etmesin... sizingibiler gerçektende celladına aşık...
Yazan : sonmekdup     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    YA SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM ELLERİNİ KALEMİNE SAGLIK ÇOK AMA ÇOK GÜZEL ANLATTINIZ DÜŞÜNCELERİMİ KALEME ALMIŞŞSINIZ TEBRİKLER....
Yazan : trvnazli     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bülent ersoydan hiç hoşlanmam hiçte sevmem hiç bizamanda sevmemeişimdir bugüne kadar bana sesinden başka şeylerden seven ve koruyan kişiler çıkıcaktır ama umrumda diil kötü şeylerde yazabilirdim buraya ama terbiyem izin vermiyo buna o yüzden boşverin hiç bizaman gay ve trans dostu ve destekçisi olmayan bi şahısa laf söyleme tenezzülü bile göstermiyorum söylenicek bu konu hakkında çok şey var ama buradaki güzel insanlar daha güzel şeyler yazacağından eminim ama ben bu insana tahammül edemiyorum gay,im gayleri ve tarans arkadaşlarımı seviyorum ama bunu aslaaaa
Yazan : omegaplus     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Helal olsun Denize !! aklımızdan geçen ama bir türlü toparlayıp cümleleştiremediğimiz cümleleri ne güzelde sıralayıp anlatmış yüreğine sağlık Deniz...
Yazan : PikeAS     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    Yazıda Tarkan`dan bahsedilmiş, Bence 2015 senesinde ortalıkta bu kadar çok genç eşcinselin olması, Tarkan`ın suçudur. Bütün bu gençlik, Kral TV`de TArkan`ın göbek atmasını, zil çalmasını, göz süzmesini izleyerek büyüdü. Bir erkek nasıl göbek atar, ondan öğrendiler. Tarkan Almanyada büyümüş biri, onda star kumaşı vardı. Bu gençlik onu örnek aldı. Bu nedenle, gay kültürü yaşayan, büyük gay bir kitle oluştu. Hala da yaşıyorlar istedikleri gibi...
Yazan : Calgary     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | İnsan Hakları Günü’nde Rusya’ya homofobi mesajı İnsan Hakları Günü’nde Rusya’ya homofobi mesajı
   Viyana’da LGBTİ’ler 10 Aralık Uluslararası İnsan Hakları Günü’nde bir yürüyüş düzenleyerek Rusya’nın homofobik politikalarını protesto etti. Yaklaşık iki yüz kişinin katıldığı yürüyüşte Almanca, İngilizce ve Rusça yapılan açıklamalarla Rusya’daki LGBTİ’lerin maruz kaldığı hak ihlallerine dikkat ç...

Haber | ABD`li Başkonsolos`tan evlilik hazırlığı ABD`li Başkonsolos`tan evlilik hazırlığı
   ABD`nin İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter`ın Türk müzisyen Ramadan Çaysever ile nikah masasına oturmaya hazırlandığı öne sürüldü. Sabah gazetesi yazarı Bülent Cankurt`un iddiasına göre, çiftin düğünü eşcinsel evliliğe izin veren ABD eyaleti Wisconsin`de olacak. İşte Cankurt`un bugün köşesin...

Haber | Bülent Ersoy’un mirasına dikel! Bülent Ersoy’un mirasına dikel!
   Bülent Ersoy’un menajeri Fevzi Siverek, Ersoy’un mirasını Türk Eğitim Vakfı ile Diyanet Vakfı’na bırakmayı düşündüğünü söyledi. Ersoy’un 1981 yılında translara yönelik sahne yasağının ardından 7 sene yasaklı yaşadığı için “çok kırgın” olduğunu belirten Siverek, “kesinlikle Mehmetçik Vakfı’na bağış y...

Haber | “Avrupa’da iş arayan her üç transtan biri ayrımcılığa uğruyor” “Avrupa’da iş arayan her üç transtan biri ayrımcılığa uğruyor”
   Avrupa Birliği’nin hazırladığı yeni bir rapor, cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığın sonuçlarını ele alıyor. Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı’nın hazırladığı rapor, Avrupa’da özellikle transların sorunlarına odaklanan en kapsamlı çalışma. Avrupa trans ağı Transgender Europe (TGEU), raporu büyük...

Haber | Birleşik Krallık’ta İşçi Partisi’nden trans aday Birleşik Krallık’ta İşçi Partisi’nden trans aday
   Birleşik Krallık’ta İşçi Partisi, görme engelli bir trans kadını genel seçimlerde parti adayı olarak seçti. İşçi Partisi, Mayıs ayında yapılacak genel seçimlerde Sutton ve Cheam seçim bölgesinde yarışacak adayı olarak görme engelli bir trans kadın olan Emily Brothers’ı seçti. Parti lideri Ed Mili...

Haber | Eşcinsellik bize yabancı değil çünkü... Eşcinsellik bize yabancı değil çünkü...
   Absürd komedi, korku, polisiye gibi farklı türleri sahnesine taşıyan Tiyatro Ak`la Kara, sezonun yeni oyunlarından `Kuş Kafesi`ni seyirciyle buluşturdu. Eşcinsel bir çiftin `çılgın` hikayesini konu alan oyunu, tiyatronun kurucularından ve oyuncularından Savaş Özdural`la konuştuk: "Sahneleri kapatırs...

Haber | Bir çark muhabbeti: Top musunuz? Bir çark muhabbeti: Top musunuz?
   Bir mülteciyle aynı sorunları yaşadığıma inanamıyordum. Koskoca evrende bir noktayı kaplayabilmek için aynı korkulu hırıltıyı çıkarıyorduk. Geçenlerde çarkta bir transın Suriyeli bir mülteciyle tartıştığını gördüm. Yanlarına gittikten sonra sorunun tamamen eğitim hatasından geldiğini anladım. Mü...

Haber | LGBTİ’lere dönük nefret saldırıları Mimar Sinan’da konuşuldu LGBTİ’lere dönük nefret saldırıları Mimar Sinan’da konuşuldu
   Mimar Sinan Üniversitesi “Faşizme Karşı Şenlik”inde konuşan KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar, “Toplumun bir araya gelmesi mümkün görülmeyen kesimleri nefret saldırılarında birleşiyorsa; bu saldırılara karşı bizim de birleşik mücadeleyi örmemiz gerekir” dedi. Mimar Sinan Üniversitesi Bomonti k...

Haber | Olimpiyat Komitesi`nden homofobiye karşı önemli adım Olimpiyat Komitesi`nden homofobiye karşı önemli adım
   Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Olimpiyat Sözleşmesi’nin ayrımcılık karşıtı maddeye `cinsel yönelim` ifadesini ekledi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Soçi Olimpiyatlarında gündeme gelen homofobi eleştirilerinin ardından Olimpiyat Sözleşmesi’nin ayrımcılık karşıtı maddeye “cinsel yönelim” ifa...

Haber | Eşcinseller Wowi`yi uğurlayacak Eşcinseller Wowi`yi uğurlayacak
   Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit, bugün eşcinseller tarafından uğurlanacak. Eşcinsel olduğunu açıklayan Berlin Eyalet Başkanı Klaus Wowereit (SPD), Alman Lezbiyenler ve Geyler Derneği`nin (LSVD) düzenlediği rengarenk bir törenle uğurlanacak. Yaklaşık 14 yıldır görevini sürdüren Wowereit`in,...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi