Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
549 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | Bir trans diş doktoru olamaz mı

Bir trans diş doktoru olamaz mı


Ece 41 yaşında diş hekimi bir trans kadın. Bir hafta önce işten atıldı. Meslektaşları onla çalışmak istemedi. Ece ise Türkiye’de trans kadın bir diş hekimi olduğunu herkese göstermek istiyor.

Ece yaşadıklarını KaosGL’den Yıldız Tar’a anlattı. Marmara Üniversitesi’nden mezun olan Ece, “İşyerinde çalışanlar da bey diyordu bana. Bey lafını kullanmamalarını istedim. Doktor deyin dedim. Hastalar da kafa karışıklığı yaşıyordu. En sonunda patronum benim hakkımda şikayetlere dayanamadığını söyledi. Doktorluğumla alakalı olmadığını ama devam edemeyeceğimizi söyledi. Hastalarımı bitirip öyle çıkayım, dedim. Hayır cevabını aldım” diye konuştu.

İşte o röportaj:

“TECRÜBESİZİM DİYE İŞ VERİLMİYOR SANMIŞTIM”

Ece, 2000’de Marmara Üniversitesi’nden mezun olmuş. Bundan iki yıl sonra ise mesleğini yapmaya başlamış. O zamanlar da şimdi atıldığı iş yerinde çalışıyormuş:

“Şimdi ayrılmak zorunda kaldığım işyerinde çalışmaya başladım. O zamanlar kimse iş vermemişti bana bir tek onlar iş vermişti. Anlamamıştım o zamanlar. Tecrübesizim diye iş verilmediğini sanıyordum ama gerçekler başkaymış.”

Bir süre mesleğine devam eden Ece ‘içinde yanlış giden bir şeyler olduğu’ düşüncesiyle yurtdışına gider. Yeni Zelanda, Tayland, Amerika ve Hollanda’da kalır. Türkiye’ye döndüğünde yine eski çalıştığı yere döner:

“MESLEKTAŞLARIMIN BENLE ÇALIŞMAK İSTEMEMESİ EN ÜZÜCÜ OLANI”

“Türkiye’ye döndüğümde eski çalıştığım iş yerine döndüm. Aslında bana iyi davranıyorlar diye onlara mecburdum. Hemen işe başladım. İki yıl boyunca çalıştım. Başta kabullendiler. Sonra makyaj yapmaya başladım. Öbür kız yapıyordu ben niye yapmayayım? Önemli olan yaptığım işti sonuçta. O şekilde saygı duysunlar ve ona göre gelsinler istedim. Bir gerçek var ki cirom bir türlü yükselmedi. Halk beni değil onları tercih ediyordu.

“İşyerinde çalışanlar da bey diyordu bana. Bey lafını kullanmamalarını istedim. Doktor deyin dedim. Hastalar da kafa karışıklığı yaşıyordu.

“En sonunda patronum benim hakkımda şikayetlere dayanamadığını söyledi. Doktorluğumla alakalı olmadığını ama devam edemeyeceğimizi söyledi. Hastalarımı bitirip öyle çıkayım, dedim. Hayır cevabını aldım. Sanıyorum işyerindeki diğer doktorlar da istemiyordu beni. En üzücü kısmı da bu. Meslektaşlarımın benimle aynı yerde çalışmak istememesi… Aniden işten ayrılmak zorunda kaldım.”

Ece ısrarla mesleğini iyi yaptığını hatırlatıyor. Patronunun da öyle dediğini söylüyor: “Mesleğimi seviyorum. İyi de yaptığıma inanıyorum. Ötekilerden daha kötü olmadığıma da daha insani yaklaştığıma da eminim. Para odaklı çalışmadım hiçbir zaman.”

“BU YAŞTAN SONRA FUHUŞ MU YAPAYIM?”

Transfobik baskılar sonucu işinden ayrılmak zorunda kalan Ece, “Bu yaştan sonra fuhuş mu yapayım” diye soruyor. Ne yapacağını bilmiyor. Bir yandan da iki ay sonra hormon tedavisine başlayacağını söylüyor. Hormon tedavisi ve ardından ameliyat ise para demek, çok para…

“Hep kendimi bir kadın gibi hissettim. Hep transtım ama herkes bana yalan söyledi. Bir kişi bile bana trans olduğumu söylemedi. Ben de kendimi görmüyordum. Eşcinsellikle translık da çok karıştırılıyor. Transların çoğunun fuhuş yapmak zorunda olmasıyla da alakalı sanırım. Fuhuş yapmıyorsan trans değilsindir düşüncesi bende de vardı o zamanlar. Fuhuş da yapamadığım için arada kaldım.

“Kız gibisin diye dalga geçildi, yalnız kaldım, arkadaşım olmadı. Öyle olunca erkeğe dönüşmeye çalışıyorsun. Herkesin bildiği gerçeği ben göremedim. Kendime çok kızıyorum.

“Güçlü olmak da birtakım şeyleri görmeni engelliyor. Zekamın da farkında değildim. İyi bir oyuncu olabildiğimin de farkında değildim. Erkeği oynamaya çalıştım. Bana göre kötü onlara göre iyi bir oyuncuydum.

“En büyük hayalim hormon tedavisine başlayıp eğer iyi bir doktor bulabilirsem ameliyat olmak. Ama şimdi işsiz ve parasız kaldım. İş bulsam da zor gerçi. Çok pahalı…”

“BİR TRANS KADIN MÜKEMMEL OLMAK ZORUNDA”

Aile konusunu açıyorum. Net bir şekilde ‘Görüşmüyorum’ diyor ve konu yine atıldığı işyerine geliyor:

“Ailemle 4 yıldır görüşmüyorum. Her onları gördüğümde evlen lafını duymaktan bunaldım. Benle dalga geçiyorlardı resmen. Babam bir süre önce vefat etti ve ben o zaman bile işime devam ettim. Kimse yapmazdı bunu. İşimi kaybetmemek için yapmak zorunda kaldım. Her ne kadar görüşmüyor olsam da babam sonuçta. Duygusuz, taş kalpli diyebilirsiniz ama öyle değil. Bir trans kadın mükemmel olmak zorunda. İyi olmak da yetmiyor. Ben mükemmel olmaya çalışıyorum. Her ortama ayak uydurmaya çalışıyorum. Kıyafetlerimle bile ayak uydurmaya çalışıyorum ama sınırdayım.”

Ece, başka bir iş yapsa da aynı ayrımcılıkla karşılaşacağını düşünüyor:

“Tezgahtarlık da yapsam aynı sorunu yaşayacağım. Dalga geçecekler, tuhaf tuhaf bakacaklar, kıkır kıkır gülecekler, patrona şikayet edecekler. Şimdi anlıyorum insanların neden yola çıkıp fuhuş yaptığını. Kızıyordum onlara ama hak veriyorum artık. Paran yoksa başka bir yol yok gibi gözüküyor.”

Birçok trans kadının yaşadıkları sonucu kendi içine çekildiğini anlatıyor Ece. “Eve kapanıyoruz. Hayattan ve insanlardan soğuyoruz” diyor ve soruyor:

“ROCK YILDIZLARI YAPINCA İYİ BEN YAPINCA MI KÖTÜ?”

“Kimseye bir şey yapmadan, karışmadan neden kötü oluyorum? Ne yaptım ben size? Ne kötülük yaptım? Sana ne benim ne giydiğimden? Ben karışıyor muyum sana? Makyaj kadınlara özgü bir şey mi? Erkekler yapmıyor mu? Rock yıldızları yapınca iyi ben yapınca mı kötü? İlla rock yıldızı mı olmak gerekli? En çok istediğim şey güzel olmak. Başka bir şey yok. Neden bu kadar karşılar güzel olmaya? İstediğimiz gibi güzelleşsek ne olur? Kadın kıyafetleri ile daha rahatım, bu kadar basit.”

Ece, her şeye rağmen güçlü olduğunu ve olmaya devam edeceğini söylüyor. O an hakikaten de birçok trans kadın gibi bir Amazon ile görüştüğümü fark ediyorum. Duruşu ve dedikleriyle bu gözlemimi doğruluyor:

“Özgüvenli bir trans kadın görmek hoşlarına gitmiyor. Her şeye rağmen bu kadar güçlü olduğumuzu görmeyi sevmiyorlar. Türkiye’de bir trans diş hekimi olduğu bilinsin istiyorum. En azından bir sonraki trans doktor ya da diş hekimi benim yaşadığım zorluğu yaşamaz. Bir araya gelerek özgürleşeceğiz.”

Bundan sonra Ece mesleğini yapabilmek için mücadelesine devam edecek. Diş Hekimleri Odası ile görüşecek, açık kimliğiyle iş arayacak. Türkiye’de bir trans kadın diş hekimi olduğunu göstermek isteyen, kendi deyimiyle ‘kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan’ bu kadınla meslektaşlarının dayanışıp dayanışmayacağını ise zaman gösterecek…

Odatv.com

KAYNAK: yerelgundem 25.08.2015


Eklenme Tarihi : 27.08.2015
Haber Editörü : PikeAS
  «« GERi
Bu haber 436261 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Kendi muayenehaneni ac lgbt bireyler gelse bile yeter
Yazan : matador81     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bir dişhekimi olarak kendi muayeneneni açabilirsin, bir doktor olarak da ilaç, medikal vs. gibi bir sürü firmada çalışabilirsin. Yapabileceğin bir sürü iş var. Sonuçta dişhekimliği gibi zor bir bölümü bitirmişsin. Dişhekimi malzemeleri satabilirsin, kendi firmanı kurabilirsin, sana iş çok. Fuhuş yapma sakın ha... Sakın ümitsizliğe düşme, olur mu?
Yazan : Calgary     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    insanlara bu yaptıkları zulumdur bırakın insanlar özgürce yasasın
Yazan : pamirce     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Slm.milet.tüm.insanlar.dan.dr.oluyor.diş.heim oluyorda.neden.travesti.veya transexsüel.den.diş.hemimi olmasın.travesti.transexsüel.ler.insan deyilmi.ğnlardıda allah.ütala.yaratdı.balgibide.olur.travesti.den.diş.hekimi.benden.başarılar diler rabimin ece ile olmasını dilerim sevgilerim ile.kütahya
Yazan : Kaderimsin     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kimsenin beğenmediği İran bile Translar için koruma evleri açıyor onlara iş imkanı sağlıyor hatta ameliyat paralarını karşılıyor ama şu geri kalmış ülke, ne olursan ol yine gel diyen Mevlanaların yetiştiği ülkede masum bir insana bu zulmü yapıyorlar. Üzülme Ece, Allah büyük...
Yazan : efe1988     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    İşte bu nedenlerle insanların eşcinselleri fuhuş yaptıkları için suçlamaya hakları yok. Bunun suçlusu ikiyüzlü toplumdur, halktır.
Yazan : hudson     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    türkiyede cinsel kimlikini açıklamak çok zor insanları meslek alanlarında cinsel kimlikiyle yargılamak çok yanlış herkesin beğenmediği doktoru reddetme hakkı var neden doktorluğuna mani oluyorlar.elimizden bişey gelmezki yardım etsek.
Yazan : messenger     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Evet ece kendi muayenehane ni aç eminim çok güzel işler başaracaksın
Yazan : ooffof     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    her gecen gun bu ulkede mutlu olucagım vey yasayacagım fıkrınden uzaklasıyorum. arkadasımıza cok uzuldum. hakkımızı arayabılıcegımız bır adalet sıstemı bıle yok. dılımız ıcın, cınsel hakalrımız ıcın... yazıklar olsun boyle ulkeye...
Yazan : SAVANI65     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    sevgılı ece yasadıklarını gercekten gozlerım dolu dolu olarak okudum bana ozelden yazarmısın maalesef türkiyede ınsanlar kı onlara ınsan demek yanlıs olur bızlerı toplum dısına ıtıyorlar namusumuzla ekmek paramızı kazanmaya calışıyoruz engellıyorlar dedıgın gıbı ılla fuhus olayına suruklenıyoruz bızde bu toplumun bırer ferdıysek eger kı oyleyız o zaman bızlerıde bu toplum bagırlarına bassa bızım bır ıstegımız beklentımız yokkı onlardan her normal ınsan gıbı bızlerde namusumuzla ekmek paramızı kazanalım bızımle ugrasacaklarına o ugrasanlar o patron bozuntuları kendı karılarına kızlarına sahıp cıksınlar laflarını gecırebılsınler gerısı bos soylenecek cok sey var ınsanlardan nefret edıyorum sırf bu yuzden bende psıkologum ınan kı bu meslegı secerken cok ısteklıydım ama senın dramını okuduktan sonra ınsanlara olan nefretım daha da arttı
Yazan : hazir_ap     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Adaletsiz yaşadığımız memlekette hepimiz cinsel kimliğimizi saklayarak çalışmak zorundayız... Hiç bir zaman biz olmadan, olamadan... Allah bizi lanetli mi yarattı diye düşünmeden edemiyorum artık.
Yazan : emreate     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    ece çok çok haklı destek vermemiz lazim sıkıntı çeken arkadaşlara sahip çıkalım lüten ece hangi şehirdeysen yazarsan daha kolay ulaşırız sana sana kolay gelsin
Yazan : memleket     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    muayene açsın,hangi ilde bilmiyorum ama nerede olursa olsun diş hastası olmamama rağmen destek için dişlerimi konrol ettirmeye gitmessem namerdim,açabiliyorsa açsın bir yer ziyadesizle destek verileceğine gönülden inanıyorum
Yazan : kibar_AP     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    Türkiye bir yandan herkeze herseye acik olmak istiyorlar öbür yandan öyle geride kalmislar. Böyle gerizekali insanlar oldukca türkiye illeri gitmez birde avrupa birline katalmak icin can atiyorlar. Bir gay olarak trükiyede yasamak kolay degil o kadar cok gerizekali insanlarimiz oldugu icin
Yazan : admyok     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Katılıyorum Poseidon0
Yazan : DoLive     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu ülkedeyse bir trans diş doktoru ve ya hiç birşey olamaz geçen günler sanırım Papayy nickiyle biri bir habere yaptığım yorumda bu ülkeden memnun değilsen Çek git Demişti o zaman cevap vermemiştim kendisine şimdi cevap veriyorum sen ecenin yerinde olsaydın ne yapardın sevgili Papayy bu soruyu içtenlikle sana soruyorum?amacım tartışmak değil sadece bazı gerçekleri gör
Yazan : Thelmas     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    kendi muayenehanesini açsın. admin sizde bize ece nin muayenehanesinin iletişim bilgisini verirsin bizlerde bu plartform üyeleri olarak kendisine destek olmak için onun hastası oluruz. bize bizden başka kimse destek çıkmaz.
Yazan : poseidon0     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    allah yardımcısı olsun çok zor ve acı bir durum. içinde yaşadığımız acımasız sevgisiz hoşgörüsüz samimiyetsiz toplumun bizlere kestiği faturanın bedeli.
Yazan : ankalatte06     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    kendi muayeneni ac
Yazan : guadalajara     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | ABD askeri Filipinli trans kadını boğduğunu itiraf etti ABD askeri Filipinli trans kadını boğduğunu itiraf etti
   Filipinli bir trans kadını öldürmekle suçlanan ABD askeri, kadını boğduğunu mahkemede itiraf etti. Ancak asker Joseph Scott Pemberton, kadını kendisinin öldürmediğini öne sürdü. Pemberton, motelde kadının trans olduğunu fark ettikten sonra kadını boğduğunu söylerken, kadının kendisi motelden ayrı...

Haber | `Venedik`te Onur Yürüyüşü`nü yasaklayacağım` `Venedik`te Onur Yürüyüşü`nü yasaklayacağım`
   Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro kentte Onur Yürüyüşü’nü yasaklamak istediğini söyledi. Belediye Başkanı’nın açıklaması eşcinsel haklarını savunan grupların tepkisini çekti. Luigi Brugnaro, La Repubblica gazetesine açıklamasında “Venedik’imde Onur Yürüyüşü olmayacak” dedi. Belediye Başkanı...

Haber | Başbakan, eşcinsel çifti baş göz etti Başbakan, eşcinsel çifti baş göz etti
    İskoç Ulusal Partisi’nin (SNP) lideri ve İskoç bölgesel hükümetinin Başbakanı Nicola Sturgeon, eşcinsel bir çiftten kendisine gelen bir evlenme teklifi iletme isteğini kırmadı. Sturgeon, Paul ve Ian çiftinin evliliğe karar verme anını Twitter hesabından paylaştı. İsminin Paul olduğunu açıkladığı ...

Haber | IŞİD`den kaçan eşcinseller BM`ye yaşadıklarını anlattı IŞİD`den kaçan eşcinseller BM`ye yaşadıklarını anlattı
   Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ilk defa düzenlediği LGBT hakları konulu toplantıda IŞİD`den kaçan Suriyeli ve Iraklı eşcinsellerin tanıklıklarını dinledi. 70 yıllık BM tarihinde ilk defa düzenlenen LGBT hakları odaklı toplantı dün gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Subhi Nahas adlı tanık, ...

Haber | Zachary Quinto: Açık Bir Eşcinsel Olarak Daha Çok İş Teklifi Alıyorum Zachary Quinto: Açık Bir Eşcinsel Olarak Daha Çok İş Teklifi Alıyorum
   Dört yıl evvel eşcinsel olduğunu duyuran meşhur oyuncu Zachary Quinto, gey olduğunu söylemesinin devamında gelen iş tekliflerinin öncesine nazaran daha çok olduğunu söyledi. Türkiye’de LGBT oyuncuların iş bulma konusu bir tarafta dursun, Amerika’lı meşhur aktör Zachary Quinto cinsel yönelimini se...

Haber | IŞİD’in Eşcinsel Katliamları BM’de Görüşülüyor IŞİD’in Eşcinsel Katliamları BM’de Görüşülüyor
   Gayrıresmi toplantıda IŞİD’ten kaçan Irak ve Suriyeli eşcinseller de hazır bulunacak. Eşcinseller, toplantıda yaşadıklarını aktaracak. Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu’ndan (IGHLRC) Jessica Stern de toplantıya katılıyor. Stern’in toplantıda bir konuşma yapması bekleniyor. Eşci...

Haber | Rusya’nın Yeni Gündemi: LGBT Film Festivali Rusya’nın Yeni Gündemi: LGBT Film Festivali
   Moskova’da LGBT içerikli filmleri de bünyesinde bulunduran bir film festivali gündeme oturmuş durumda. Amerikan başkonsolosluğunun desteğiyle organize edilen film festivali içerisinde LGBT filmlerinin de sinemaseverlerle buluşacak olmasına, homofobik siyaseti sayesinde ülkesindeki LGBT bireyleri hed...

Haber | Calvin Klein’dan LGBT Dostu Reklam Filmi Calvin Klein’dan LGBT Dostu Reklam Filmi
   Amerika’da yaşayan gerçek genç model çiftlerin yer aldığı bu kampanya kapsamında çiftlerin nasıl tanıştıkları ve mesajlaşmaları kullanıldı. Kampanya için gey ve lezbiyen olmak üzere iki LGBT çifte yer veren marka ırkçılığın da karşısında durmayı hedeflediğini açıkladı. KAYNAK: gaymag 22....

Haber | İtalyan Rahip: İtalyan Rahip: "Eşcinsellerde Kardiyovasküler Hastalıklar ve İntihar Daha Çok Görülüyor"
   İTALYA`da bir rahip, eşcinseller arasında kardiyovasküler hastalıklar ve intihar vakalarının daha çok görüldüğünü öne sürdü. Dominiken tarikatına mensup Rahip Giorgio Carbone, "Heteroseksüellerde, eşcinsellere nazaran kardiyovasküler, solunum problemleri, intihar ve intihar eğilimleri ile AIDS vakal...

Haber | Eşcinsel turistler hareket getirdi Eşcinsel turistler hareket getirdi
   AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’nde limana yanaşan 5 gemiden 2 bini gay, 9 bin 200 turist indi. Gemi ve gezi acenteleri eşcinsel turistlerin mutlu ayrılması için çaba harcadı. Meryemana Evi’nin bulunduğu Bülbül Dağı’nda Meryemana Klisesi’ni ziyaret eden gay turistler, burada ’Hacı’ oldu. Ardından Kuşadası’...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi