Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     misafir00:[Mersin] Tanışalım mı acaba, Ne dersin?.     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş üstü arkadaşlar yakın illere seyahat sorunum yok lütfen sadece reeller msj yazsın tanışalım.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |     sevecenadam40:[Sakarya] sohbet edelim mi .     |     Alfa03:[Afyonkarahisar] afyon takilmak isteyen ?.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1658 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Ocak TOP 10
Haber | Bir HIV+ tanısı alma hikâyesi

Bir HIV+ tanısı alma hikâyesi


"Tanıyı aldığımda HIV’den değil, insanların ayrımcılığından korktum."
Okurlarımızdan S.D HIV tanısı aldıktan sonra hissettiklerini yazdı:

“Ben kendimi hiçbir zaman hasta hissetmedim, hastaneye gittiğimde elime HIV pozitif olduğumu söyleyen kağıtlar tutuşturdular, o andan itibaren beni her geçen gün hasta eden şey insanların hakkımda ne düşüneceğiydi, toplumda var olamama korkusuydu, eksik bir birey olarak görülmekti.”

Bu cümleyi 1 Aralık’ta Kaos GL’de yayınlanan bir makalede okumuştum. Okurken bir HIV+ ile enfekte olmuş bir bireyi anlıyormuş gibi okuyordum lakin anlamam gerekenleri anlamıyordum. Bir gün HIV+ ile enfekte olacağım aklımın ucundan dahi geçmezdi. Evet. Nasılsa “bana bir şey olmaz”dı. Toplumdaki bu yersiz algının dehşet verici umursamazlığına ben de kapıldım.

6 aydır vücudumda var olan lenf bezi şişkinlikleri için Ortopedi, Dahiliye ve Hemotoloji bölümlerinden sonuç alamayınca, Hematoloji doktoru “Enfeksiyon bölümüne HIV+ testi yaptır” dedi. İlk testim pozitif çıktı. İkincisi de öyle. Tüm sayım, tetkik ve testlerden sonra HIV+ olduğumu doktor yüzüme söyledi. Bu konuda bilinçli olduğumdan dolayı, şok evresi birkaç saat sürdü.

Herkesin bildiği üzere, en azından LGBTİ aktivizmi camiasının aşina olduğu HIV+ bireylere uygulanan ayrımcılık aklıma geliyordu. Kimliğimi aileme açıklarken dahi bu kadar zorlanacağımı düşünmüyordum. Bilinçliydim, haklarımı biliyorum, TCK’daki maddeleri biliyorum vs. bir süre bu ön yargılar ile nasıl baş edeceğimi bilmiyordum…

Tanıyı aldığımda HIV’den değil, insanların ayrımcılığından korktum. Çünkü HIV+ ön yargıları da diğer ön yargılar gibi devasa boyuttaydı. Düşünün ki; HIV+ hâlâ eşcinsellere atfedilen bir hastalık olarak biliniyor. Bu ön yargılardan kurtulmanın tek yolu insanlara dokunabilmek ve bunu anlatmaktır.

İlk açıldığım kişi annem. Anneme bunu güzelce anlattım, açıldım. Hatta doktoruma kadar götürdüm. Her şeyi öğrendi. Açıldığım için pişman olduğum tek insan ise annem. Bir akşam yemeğinden sonra kendince “gizlice” yemek yediğim tabağı çöpe attı. İşte bu yüzden HIV’den değil ön yargılardan korktuğumu söylüyorum. İş yerlerinde uygulanan ayrımcılık, sosyal yaşantıda ya da arkadaş çevresinde uygulanan ayrımcılık, sağlık sektöründe uygulanan ayrımcılık had safhalarda. En güvenmemiz gereken kişilerden yani doktorlardan bile korkunç ifadeler duymak, bizleri kaygılandırmakta pek de haksız sayılmaz. Bu bahsettiğim ayrımcılıkların yanında, buraya yazılsa sayfalar dolusu olacak ayrımcılıklar yaşanıyor her gün. Bunların yasalarca önüne geçilmesi ve HIV+ kişilerin yasalarla güvence altına alınması gerekmekte.

Selahattin Demirer 1995’te, kimsenin kolayca yapamayacağı bir şey yaptı ve HIV+ olduğunu açıkladı: “HIV+ olduğumu ilan ettim. Türkiye’de adını ve hastalığını bu şekilde açıklayan ilk insan olduğumu söylüyorlar. Açıkladım, çünkü benim yaşadıklarımı başkalarının yaşamasını istemedim.‟

Yapmış olduğu bu yüce iş için minnettarlık duymamak elde değil. Türkiye’de ilk HIV aktivisti olarak Selahattin Demirer büyük bir adım atmıştır. Türkiye’de herkesin toplumsal baskılara maruz kalmadan, tedaviye erişerek sağlıklı bir yaşam sürmesi için, bizlere düşen de bu yolu takip etmektir.

HIV+ hayatımı kökten değiştirdi. Birçok olumlu kararlar aldım. Sigara ve alkolü bıraktım. Günde 2 pakete yakın içtiğim sigarayı bıraktım. Haftada 4-5 gün 2 şişe de olsa içtiğim alkolü de, kesin ve kararlı bir şekilde aldığım bu kararla bırakmaya karar verdim. Şimdi ise doktorumun verdiği direktifler ile spora başlamayı planlıyorum.

HIV, öpüşmekle, aynı kaptan yemek ve içmekle, el ele tutuşmakla, sarılmakla, başkasının giysisini giymekle, aynı evi paylaşmakla, ortak tuvalet kullanımıyla, kucaklamayla, terleme ile BULAŞMAZ. HIV kan ve cinsel yolla bulaşır.

Lütfen korunun ve 6 ayda bir herhangi bir sağlık kuruluşunda ücretsiz olarak test yaptırın. Bu testi yaptırırken ifşa olurum korkusu yaşayanların sayısı hayli fazla ama onları rahatlatmak için şunu söyleyebilirim. Hastanenin Sağlık Bakanlığı’na verdiği raporlarda isim-soyisim baş harfleri, doğum yılı ve cinsiyet belirtilerek bu istatistikler toplanıyor. Korkmanıza gerek yok.

Ön yargılar daima kırıcıdır. Lütfen birilerine bir şeyleri söylerken karşınızdakini de kırabileceğinizi düşünüp, öyle söyleyin. Zira herkes güçlü olamayabiliyor. Hayata pozitif bakabilmeniz dileğiyle…

Kaynak: Kaosgl.org


Eklenme Tarihi : 17.05.2017
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 304267 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Benimde bir arkadaşım var bu rahatsızlık taşıyor ve arkadaşım olduğu için onunla gurur duyuyorum çünkü o benim dostum ve hıv çok zor bulaşan bir rahatsızlık yeme içme yatak sarılma gibi şeylerden asla geçmez fakat cahil insanlar malesef bunun farkında değil şimdi sana söylüyorum dostum asla yılma pes etme hiç bir zaman morelini bozma dimdik ayakda dur ben ve benim gibi insanlar dağima senin yanında,dır... unutma insan paha biçilmez bir eserdir sende öylesin olmuş bitmiş asla geriye dönüp bakma hayatına ve yaşamına devam bizler senin dostunuz unutma sana geçmiş olsun demiyorumçünkü dimdik ayaktasın benim gözümde sen hasta değilsin
Yazan : Berkay3427     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    resmi rakamlara göre geçen yıla göre %400 hiv li sayısı artmış, tabi resmi olmayan rakamları düşünürsek sayı kim bilir ne kadardır. şüpheli ilişkilere girmemek gerekir, perezarvatif mutlaka kullanılmalı, bunun dışında belirli sürelerde test yaptırılmalı. y
Yazan : Sexipasif     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Canım seni anlıyorummmmmm. Umarım yanında koca bir destekçin yakın bir arkadaşın vardır.... İnşallah hastalığı yenersinnnnn... Bu haberi okuyan herkes umarım daha çok dikkat eder biliyorum dikkat etmeyeceksiniz okuyup geçeceksiniz ama emin olun hastalık çok uzağınızda değil. HIV olduğunu bilmeden onunla bununla ilişkiye girip bilmeden bulaştıran kişi çok fazla. Şansınıza güvenmeyinnn..... Saağlıkla kalın
Yazan : pamuk_prenses     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    en iyi olanı ve temiz olan sey;sağlıklı,temiz ve tek eşliliğe dayanan bir ilişki türüdür.bu gerçekleştirildiği zaman bu tür önlemlere gerek kalmayacaktir...
Yazan : EPOKHE     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Kendimi o kişinin yerine koyunca dehşete kapıldım. Hasta olmak değil, insanların size yaklaşımı çok önemli. Üzücü bir durum ve maalesef bu konuda topyekün cahiliz..
Yazan : Beycandeniz     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    gecmiş olsun kardeşim
Yazan : yarenap     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    HIV ARTIK KRONIK 1 HASTALIK HERKES TEST YAPTIRMALI OZELLIKLE KORUNMASIZ ANAL ILISKI YASAYANLAR 100/90 HIV KAPMIS OLABILIRSINIZ COGU ZATEN HIV OLDUGUNDAN HABERSIZ YASIYOR CUNKU HIV KAPSANIZ BILE KISININ YAPISINA GORE 3 ILA 10 YIL HIC HASTALIK BELIRTISI OLMADAN YASIYORSUNUZ VE ILISIKIYE GIRDIGINIZ KISILERE BULASTIRIYORSUNUZ.3 ILA 10 SONRA TEDAVI GORMEZSENIZ AIDS DEVRESINE GIRMIS OLUYORSUNUZ.
Yazan : acv     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Geçmiş olsun, allah acil şifa versin.
Yazan : tunatr     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Büyük Geçmiş Olsun. Acil Şifalar Diliyorum. Hıv Korunmanın En Bilindik Yolu `` Prezervatif`` Kullanmak. Maleseff Aktif Arkadaslar Bir Prezervatifi Takmakla Çok Üşeniyor Nedense. Yahu Üşenmeyin Şu Prezervatifi Takmaya Ve Özen Gösterin Aktif Arkadaslar. Cinsel Ilişkiye Girmeden Önce Prezervatif Takılsa Hıv Bulaşma Riskini Önlemiş Olursunuz. Porno izlerken farkettiniz mi Bilmiyorum ama adamlar cinsel ilişkiye girmeden hep prezervatif takıyor. Ne kadar güzel örnek alınacak bi davranış. Hiçte üşenmiyorlar prezervatif takmaya yaa.
Yazan : TheOBirKarizma     Beğen (12 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Cinsiyet değiştirme ameliyatı sonrası şüpheli ölüm Cinsiyet değiştirme ameliyatı sonrası şüpheli ölüm
   Denizli`de yaşayan ve cinsiyet değiştirmek için ameliyat olan Beren Yıldız (27) ameliyattan kısa süre sonra hayatını kaybetti. Beren`in ailesi ameliyatı yapan doktor H.A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Beren Yıldız’in yakın bir arkadaşı şunları söyledi: "11 Mayıs Perşembe günü ameliyat olduktan s...

Haber | Homofobik Nefret Suçu Yine Bir Genci Mahvetti! Homofobik Nefret Suçu Yine Bir Genci Mahvetti!
   Polis, ağzı yüzü kanlar içinde bırakılan gence yapılan nefret suçunu araştırıyor. 19 yaşındaki eşcinsel genç, iki erkek tarafından saldırıya uğradı ve saldırıya uğradığında, Bristol’un merkezindeki OMG gece kulübü yakınlarındaydı. Mağdur ayrıca, polisin saldırıyı bir nefret suçu olarak sınıflandırma...

Haber | ANKETÖR, CİNSEL YÖNELİMİ YÜZÜNDEN GAZİANTEP’TE GERİCİLERİN SALDIRISINA UĞRADI ANKETÖR, CİNSEL YÖNELİMİ YÜZÜNDEN GAZİANTEP’TE GERİCİLERİN SALDIRISINA UĞRADI
   Gaziantep’te bir firmaya bağlı olarak anketörlük yapan eşcinsel Y.G., kendisine “Müslüman ülkede sizi öldürmek sevaptır, kökünüzü kazıyacağım” sözleriyle saldıran Nureddin Sürücü tarafından dövüldü. Y.G. önce darp raporu aldı, sonra polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Gaziantep’te bir firmaya...

Haber | ORLANDO KATLİAMININ GERÇEKLEŞTİĞİ GECE KULÜBÜ MÜZE OLACAK ORLANDO KATLİAMININ GERÇEKLEŞTİĞİ GECE KULÜBÜ MÜZE OLACAK
   Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde geçen yıl düzenlenen bir saldırıda 49 kişinin öldürüldüğü eşcinsel kulübünün müzeye dönüştürüleceği açıklandı. Orlando kentindeki Pulse adlı gece kulübünün sahibi Barbara Poma, eşcinsellere kalıcı destek vermesinin vaktinin geldiğini söyledi. Pom...

Haber | Dünyanın ilk büyük biseksüel onur yürüyüşü bu yıl gerçekleşecek. Dünyanın ilk büyük biseksüel onur yürüyüşü bu yıl gerçekleşecek.
   Tel Aviv Pride bu yaz gerçekleşecek ve ilk kez teması ‘Biseksüel Görünürlüğü’ olacak. Ortadoğu’nun en büyük LGBT olayı olan etkinlik, 3 Haziran’dan itibaren İsrail’de gerçekleşiyor. Bu yıl düzenlenecek etkinliğe yaklaşık 200.000 kişinin katılması bekleniyor. Tel Aviv-Yafo Belediye Meclisi Ü...

Haber | ÇEÇENİSTAN’DAKİ EŞCİNSEL SOYKIRIMINA EBEVEYNLER DE KATILDI. AİLESİ GENCİ 9. KATTAN ATTI! ÇEÇENİSTAN’DAKİ EŞCİNSEL SOYKIRIMINA EBEVEYNLER DE KATILDI. AİLESİ GENCİ 9. KATTAN ATTI!
   Bir süredir Çeçenistan’da eşcinsel bireylere yapılan soykırım girişimine eşcinsel bireylerin ebeveynleri de katılmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Çeçenistan polisinin eşcinsel bireylerin ebeveynlerine seslenerek, çocuklarını öldürmelerini, aksi halde polisin onları öldüreceği açıklaması korkulanı ...

Haber | RUS BASINI FRANSA’NIN YENİ CUMHURBAŞKANI MACRON’A “GEY PSİKOPAT” DEDİ! RUS BASINI FRANSA’NIN YENİ CUMHURBAŞKANI MACRON’A “GEY PSİKOPAT” DEDİ!
   Dün yapılan Fransa Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ni ” Cumhurbaşkanı seçilirsem eşcinsel evlilikleri yürürlükten kaldıracağım” diyen sağcı rakibi Le Pen’e karşı %65 oy alarak kazanan Emmanuel Macron’un galibiyeti Rusya’da yayınlanan Komsomolskaya Pravda gazetesi tarafından pek hoş karşılanmadı. Gazete, Mac...

Haber | İTÜ’DEKİ LGBTİ ONUR YÜRÜYÜŞÜ OHAL GEREKÇESİYLE YASAKLANDI İTÜ’DEKİ LGBTİ ONUR YÜRÜYÜŞÜ OHAL GEREKÇESİYLE YASAKLANDI
   İTÜ’de yapılacak LGBTİ Onur Yürüyüşü OHAL gerekçesiyle yasaklandı. Öğrenci toplulukları karara tepki gösterdi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) düzenlenmesi planlanan “LGBTİ Onur Yürüyüşü” rektörlük tarafından engellendi. İTÜ’de yapılacak Onur Yürüyüşü, OHAL gerekçesiyle yasaklandı. Yasa...

Haber | PUTİN’DEN ÇEÇENİSTAN’DAKİ EŞCİNSEL ZULMÜNÜ ARAŞTIRMA SÖZÜ PUTİN’DEN ÇEÇENİSTAN’DAKİ EŞCİNSEL ZULMÜNÜ ARAŞTIRMA SÖZÜ
   Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çeçenistan Cumhuriyeti’ndeki eşcinsel hakları ihlalleri iddialarına ilişkin adım atıyor. Putin konuyla ilgili İçişleri Bakanı ve Başsavcı ile görüşecek. Başkanlık İnsan Hakları Komisyonu Şefi Tatyana Moskalkova ile görüşen Putin, Moskalkova’ya güve...

Haber | SOSYAL DENEYE ”MÜSTEHCENLİK” CEZASI SOSYAL DENEYE ”MÜSTEHCENLİK” CEZASI
   Aydın Nazilli’de sosyal deney yaptıklarını iddia eden üniversite öğrencisi iki genç kız şikayet üzerine gözaltına alındı. Haklarında müstehcenlikten işlem yapıldı. Aydın Menderes üniversitesi öğrencisi iki genç kız, kartona yazdıkları ’dert dinlemek 1 TL, sarılmak 1 TL’ yazılı dövizlerle belediye...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi