Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2230 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | ``Benim Çocuğum`` Belgeseli

``Benim Çocuğum`` Belgeseli


Coşkun Ergül - CHP`li 3 milletvekili, Meclis Başkanı Cemil Çiçek`ten, lezbiyen, gay, biseksüel, transgender (LGBT) bireylerin ailelerinin hikayelerinin anlatıldığı "Benim Çocuğum" belgeselinin Meclis`te de gösterilmesini isteyecek.

Coşkun Ergül - CHP`li 3 milletvekili, Meclis Başkanı Cemil Çiçek`ten, lezbiyen, gay, biseksüel, transgender (LGBT) bireylerin ailelerinin hikayelerinin anlatıldığı "Benim Çocuğum" belgeselinin Meclis`te de gösterilmesini isteyecek.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP İstanbul Milletvekilleri Melda Onur ve Binnaz Toprak`la birlikte Meclis Başkanı Çiçek`ten, LGBT bireylerin ailelerinin hikayelerinin anlatıldığı "Benim Çocuğum" belgeselinin Meclis`te gösterilmesini talep edeceklerini söyledi.

Uzun metrajlı belgeselin bir çok yerde vizyona girdiğini belirten Erdemir,

"Çok olumlu geri dönüşler oldu" dedi. Erdemir, belgeselde cinsel eğilimi ve cinsiyet kimliği farklı çocukların anne ve babalarının konuştuğunu ve yaşadıkları süreçleri anlattıklarını kaydetti.

Erdemir, "Biz bu belgeseli niye önemsiyoruz- Bu belgesel, Türkiye`de yeni bir anlayışın geliştirilmesi, duygudaşlık kurulması, LGBT bireylerin yaşadıkları sıkıntıların daha iyi anlaşılması için çok öğretici ve pedagojik yönü olan bir film. Biz inanıyoruz ki TBMM mensupları da bu belgeseli izleyebilirlerse, bu aileler ve onların çocukları ile ilgili duygudaşlık geliştirebilirlerse Türkiye`de yasama süreçlerine bunun katkısı olacaktır" dedi.

Ailelerin iki talebi olduğunu belirten Erdemir, "Birincisi, yeni Anayasa sürecinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği kavramlarının kullanılarak güvence altına alınmasını; eşit yurttaşlık haklarının ve ayrımcılığa karşı korunma haklarının belirtilmesini istiyorlar. İkincisi de bu bireylere yönelik çok sayıda nefret suçu işleniyor Türkiye`de. Nefret Suçları Yasası`nın çıkarılarak, cinsel kimliği farklı bireylerin de güvence altına alınmasını talep ediyorlar" diye konuştu.

Erdemir, bu belgeselin konuyla ilgili yasama sürecine olumlu katkı vereceğini ifade ederek, Nefret Suçları Yasa kampanyasını destekleyen, cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliği kavramlarının Anayasa`ya girmesini destekleyen milletvekilleri olarak bu süreci Meclis`te takip edeceklerini kaydetti.


Kaynak:sondakika.com 05.03.2013


Eklenme Tarihi : 05.03.2013
Haber Editörü : stormfury
  «« GERi
Bu haber 471481 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    evet böle bir haykisris iyi geldi. cesur ailleri beklyioruz. evladina destek olan köstek olmayan , öldürmeyen aileler istiyoruz.
Yazan : biyikli50     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    CHP liler lafa gelince ezilen kesimlerin hakları için kanu teklifleri v.s hazırlarda o gay çevrelerinde olsa her türlü aşağılamaya maruz bırakabilirler.ama muhafazakar kesim kanuna dönüştüremez tabandan dolayı ama yasak getirmeyerekde sessiz bir onaylama yaparlar.tabi her iki kesim içinde bu %100 değildir chp tabanında çocuğu bile olsa durumu normal karşılayacak azınlıkda olsa bir kesim vardır..
Yazan : ist_olgseven_p     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    @metsil...yazdiklarindan birşey anlayan varsa, beri gelsin!!!!Kafan güzel galiba,ictiginden bende isterim....
Yazan : turco45     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    LGBT nin daha önce de buna benzer bir çalışmasını paylaşacağım linkten izlemiş ve izlenmesi için profilim olduğu portallarda yayınlamıştım.linki burada da paylaşıyorum http://www.youtube.com/watch?v=36cuopw2fNA toplumu bilinçlendirmek ve toplum içinde yaşayan normal bireyler olduğumuzu gösterme açısından yapılan çalışmaları destekliyor ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu belgeseli de izlemek için link aradım ama ne yazık ki olumlu bir sonuç elde edemedim.Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar var ise burada paylaşırlarsa izleme keyfini yaşarım. Başlatılan bu çalışmaların bir gün sonuç vereceğini ve anayasal anlamda da zamanı geldiğinde kazanılmış haklar olarak bize geri döneceğini düşünüyorum. Yapmamız gerekenin bu çalışmalara destek olup mümkün olduğu kadar yakın çevremizle ve internet üzerinden ulaşılmasını sağlamak olduğunu düşünüyorum.Yeni tanışıklıklar için mesaj atacağımız zamanın bir kısmını bu paylaşımlar için kullanmak daha akıllıca geliyor bana...
Yazan : poseidon_09     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Arkadaşlar yaptıgınız yoruma bakarmısınız.Ne alaka siyasetten bahsediyorsunuz.Biri otobüste yer bulamamış ne derseniz gülersiniz sabahın köründe Tayyip erdoganın suçu ya yerle şimdi ne alakası var.Cok güzel bir hazırlık mevcut tebrik ediyorum.Ama unutmayın yasa cıksada Basbakanımız Ve Cumhurbaskanımız onaylamadıgı sürece ne kadar cok hazırlasalarda sonuc negatif.
Yazan : metsil     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    az da olsa ümit beslemek istiyorum anayasada ve filmi çekenleri yapanları kutluyorum yanımızda arkamızda böyle insanlar oldukça kendimi azda olsa mutlu hissediyorum :)
Yazan : en_dogru_zaman     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    arkadaşlar biz bu topluma eşcinselliği anlatmak adına ne yaparsak kardır. bu da bir çalışma olumlu olumsuz her neyse ama bir çalışmadır. fikir yazacağımıza tanıtım için neler yaptığımızıda yazsak ve yaptıklarımızıda yazsak iyi olur diye düşünüyorum. biz türk toplumunda ``öcü`` rolündeyiz bu rolude figüranlar çevirsin el ele veremesekte fikrimizle yaptıklarımızla tanıtıma katkıda bulunalım. ben bu gün bir makaleden çıktı alıp arabamla giderken sahile fırlatacağım belki meraklısı okur
Yazan : zoramakolay     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    ya çok komik. zaten sinemaya giden insanlar ab grubunda olup çocuklArına nasıl davranacağını biliyorlar: Beceremeyince doktora gÖtürebiliyorlar: ama bilinç sİnEma ile arttırılmaz ki; okulda vErilen eĞitimlE olur:
Yazan : misafiryalova     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    süper ilerleme... katkısı geçen herkese teşekkürler...
Yazan : sonmekdup     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    önce filmi yapanları kutluyorum. onlara saygı sevgiler ve başarılar dilerim. eşcinsellik bir gerçekliktir. ve çözüm konusunda ailere düşen görevleri anlatılıyor. dünyanın heryerinde bu konu aynıdır . ama baskıları değişiktir. bunu nefret suçlar kategorisinden arındırmaktır. amaç. yani öldürme linç etme toplumsal genel dışlayıcı kategorinsinden çıkarmaktır. kimsenin cinsel eğilimi kimseyi ilgilendirmemelidir. toplumsal genel net açık bir konudur. bunu açık net ve dürüstçe cesurca açıklayıp işlemeliyiz her yerde eyitimde camide kışlada mecliste konuşulmalıdır. ve yasalarımızıda ona ayarlamalıyız. kamusal alanlarda herkes yasalarla güvence altına alınmalıdır. uysal uygar modern ülkelere yakışır olmalı herşeyimiz. evet ben bir eşcinselim bieseksüelim. rahatça hiç bir kaygı taşımadan söylemeliuim . saygılar sevgiler ve teşekkürler filmin yapımcılarına..
Yazan : Bilez34     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ümit ederim homofobik iktidar bu talebi kabul eder...3-5 milyon insanin haklarida yeni ANAYSADA güvence altina alinir...LBGT bireyler cinayete kurban gittiginde ibne oldugu icin öldürdüm diyen canilere hafifletilmiş cezalar verilmesine mani olur...
Yazan : turco45     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Türkiye’de eşcinselin portresi Türkiye’de eşcinselin portresi
   20 yıldır 25 farklı ülkede yapılan araştırma ilk kez Türkiye’de de uygulandı ve eşcinsellerle ilgili çarpıcı veriler çıktı Eşcinsel ya da transseksüelleri görmezden gelmek Türkiye dahil pek çok ülkede alışılmış bir durum. Bugüne kadar zevkleri, problemleri hakkında çok az fikir sahibi olduğumuz b...

Haber | Devlerden eşcinsel dilekçesi! Devlerden eşcinsel dilekçesi!
   Teknoloji dünyasının çoğu zaman kanlı bıçaklı olan dev şirketleri, bakın ne için bir araya geldi... Apple, Facebook, Intel, Google, Oracle, Cisco, Verizon, eBay ve Qualcomm gibi bilişim dünyasının en tanınmış ve etkili firmalarının da içinde olduğu 60 kadar firma, eşcinsel evlilikleri yasaklayan ...

Haber | Lezbiyen kadının vücudundan penis çıktı!.. Lezbiyen kadının vücudundan penis çıktı!..
   32 yaşındaki kadın erkek olmak istedi, ihtiyacı olan şey kendi vücudundan çıktı!.. Biyolojik olarak kız doğan ve çocukluğundan beri kendini erkek gibi hisseden 32 yaşındaki B. Y., erkek olmak için mahkemeden karar çıkarttı. Ameliyat sırasında deri altına gömülmüş erkeklik organı ortaya çıktı. Erk...

Haber | Yeşilçam`ın yıldızı aslında transeksüel Yeşilçam`ın yıldızı aslında transeksüel
   70’lerde sektöre hakim olan erotik komedilerin güzellerinden biri olan Emel Aydan aslında bir erkekti iddiası gündeme bomba gibi düştü. Bugünün bir çok orta yaşlı erkeğinin ilk cinsel fantezilerinde yeri olan bu çekici kadın, aslında "gerçek" bir kadın değildi. İşin ilginç tarafı birlikte rol ald...

Haber | Polis Korumasındaki Eşcinsel Evlat Albay Babası Tarafından Kaçırıldı Polis Korumasındaki Eşcinsel Evlat Albay Babası Tarafından Kaçırıldı
   Pembe Hayat Derneği üyesi Ramazan Kalkan, erkek arkadaşı Umut Göktuğ Söyler ile birlikte 23 Şubat Cumartesi günü Söyler’in babası ve 7-8 kişinin saldırısına uğradıklarını söyledi. Kalkan’ın ifadesine göre Söyler’in albay babası, polis amcası ve diğer saldırganlar, Umut Göktuğ Söyler’i karga tulumba ...

Haber | Nil Erkoçlar değişimini anlattı Nil Erkoçlar değişimini anlattı
   Nil olarak var olduğum müddetçe ben bir yalandım Eski adıyla Nil yeni adıyla Rüzgar ameliyatla erkek olma evresini tüm samimiyeti ile anlattı. İşte Nil Erkoçlar`ın çok özel röportajı. 26 yaşında.Oyunculuğa 10 yaşında reklam filmleriyle başlıyor, 15 yaşında Molped reklamında oynuyor, sonra dizi...

Haber | Seksi Türk dizi yıldızı erkek oldu!.. Seksi Türk dizi yıldızı erkek oldu!..
   Ünlü yapımcı Erol Köse, Twitter hesabından bombayı patlattı. Ünlü dizi oyuncusu Nil Erkoçlar, geçirdiği operasyon sonrası erkek oldu. Erol Köse, bugün kişisel adresinden öyle bir fotoğraf paylaştı ki; çok konuşulacak.. Ünlü yapımcı Erol Köse, twitter adresinden büyük bir magazin bombası pat...

Haber | Eşcinsellerle görüşen kocaya 600 bin TL`lik dava Eşcinsellerle görüşen kocaya 600 bin TL`lik dava
   "Eşim beni homoseksüellerle kıyaslıyor" İşkadını F.L., "Eşim benden gizli homoseksüel bir adamla görüşüyor. Beni homoseksüellerle kıyaslıyor" diyerek boşanma davası açtı. F.L., kadınlık onuruna zarar verdiğini öne süren kocasından 250 bin lira maddi, 350 bin lira manevi tazminat istedi Özge EĞ...

Haber | AİHM`den evlat edinmek isteyen eşcinsel çiftlere iyi haber AİHM`den evlat edinmek isteyen eşcinsel çiftlere iyi haber
    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Avusturya aleyhine verdiği bir ihlal kararıyla, eşcinsel çiftlerin evlat edinmesini kolaylaştıran bir uygulamaya olanak sağladı. Avusturyalı 45 yaşlarındaki iki eşcinsel çift kadının başvurusunu değerlendiren AİHM, kadınlardan birisinin 17 yaşındaki oğlunu...

Haber | Avustralya Kimliklere İnterseks ve Transları Ekleme Hazırlığında Avustralya Kimliklere İnterseks ve Transları Ekleme Hazırlığında
   Avustralya’da hukukçular Canberra hükümetinden resmî belgelerdeki cinsiyet seçeneklerinin interseks ve transların ihtiyaçlarına göre değiştirilmesini istediler. Başkent Canberra’nın da bulunduğu Australian Capital Territory (ACT) eyaletindeki Yasal Reform Danışma Konseyi kimliklerde erkek, kadın,...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi