Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2121 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | BDP`nin eşcinsel evlilik isteği tartışılıyor

BDP`nin eşcinsel evlilik isteği tartışılıyor


BDP, yeni anayasada eşcinsel evliliğine izin verilmesini teklif etti. BDP’nin bu teklifine AK Parti, MHP ve STK’lar “ahlaksızlık” tepkisi geldi.

BDP, yeni anayasada eşcinsel evliliğine izin verilmesini teklif etti. BDP’nin bu teklifine AK Parti, MHP ve STK’lar “ahlaksızlık” tepkisi geldi.


Meclis’teki yeni anayasa görüşmelerinde gündeme ilginç bir konu da geldi. BDP, yeni anayasada eşcinsel evliliğine izin verilmesini teklif etti.


SERT TEPKİLER

ABD Başkanı Barack Obama’nın yaklaşan seçim öncesinde yeşil ışık yaktığı eşcinsel evlilik rüzgarına kapılan BDP’nin Yeni Anayasa çalışmaları kapsamında bu yönde talepte bulunması ve CHP’nin de bunu desteklemesine sert tepkiler geldi.


“KABULLENİLEMEZ”


AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, “Asla kabullenilemez. Ve destek verilecek bir durum değil. Toplum ve dinimiz açısında sakıncalıdır. Kendi şahsi fikrim ben böyle bir duruma karşıyım” dedi.


“SAPKINLIĞA YÖNLENDİRİR”


MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri de bu talebi sert üslupla eleştirdi. Yeniçeri, “Batının koyduğu değerlerin de anlamı olabilir ancak burada asla bir anlamı olamaz. Tamamen ahlaksızlık meselesidir. Sapkınlığa yönlendirici ve özendirici bir durumdur. İşi gücü bırakmışlar bu mesele mi kalmış. İnançlarımıza tamamen aykırıdır. Kabullenilemez” dedi.


“AHLÂK BOZULUR”


MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut ise, talebi manevi değerlere ters düşen ve uygun olmayan bir düşünce olarak nitelendirerek, “Bizim gelenek göreneklerimize, maneviyatımıza ters düşen bir düşünce. Kimliğimiz zedelenir. Ahlak bozulur” şeklinde konuştu.


“OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEYECEK”


Hukuksal Bakış Derneği Başkanı Av. Turgay Balaban da “Eşcinseller de insanların sahip oldukları farklılıkların yaşamlarını diğerlerinin önyargıları sebebiyle olumsuz etkilenmemesi gerekmekte ise de, temel hak ve özgürlükler alanında bunun şartlarının çok iyi düşünülmesi gerekmektedir. Mesela eşcinsellerin evlilik ve evlat edinme gibi medeni hakları konusunda derinlemesine bir değerlendirme yapılmalı, toplumun yapısını olumsuz yönde etkileyecek düzenlemelerden kaçınılmalıdır” dedi.


“TOPLUMUN DEĞER YARGILARI ZEDELENİR”


Balaban şöyle devam itti: “Zira eşcinsel birliktelikler normal olmayan, özendirilmemesi gereken ancak aynı zamanda toplumca kınanmaması da gereken anormal bir yaşam tarzıdır. Sağlıklı bir toplumun temeli aile kurumuna verilen önemdedir. Aile kurumunun temeli de evlilikten geçmektedir. Eşcinsellere haklar tanınırken, evliliklerinin önünün açılmaması gerekmektedir. Zira, evlilik denilen müessese kadın ve erkek denilen iki cinsin evlenip bir arada yaşayıp, doğurup, çocuklarının belli olmaları için yapılmış. Bir de kadının haklarının korunması için yapılmıştır evlilik. İki erkeğin evliliği toplumun değer yargılarını zedeleyen bir durum ortaya çıkaracaktır.”


O üyeler BDP’yi TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda şu isimler temsil ediyor: “Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Ayla Akat Ata.” CHP’nin komisyon üyeleri ise şöyle: “Süheyl Batum, Rıza Türmen ve Atilla Kart.”


ÖZKES KONUŞMAKTAN KAÇINDI


Emekli bir müftü olan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, BDP’nin eşcinsel teklifi ve partisinin bu teklifi desteklemesiyle ilgili görüş bildirmekten kaçındı. BDP’nin Meclis’teki Yeni Anayasa çalışmalarında görevli milletvekillerinden Altan Tan’ın da, yurtdışında olduğu, dolayısıyla konuyla ilgili sorularımızı cevaplayamayacağı bildirildi.


BDP’NİN İLK TEKLİFİ DEĞİL


Öte yandan, BDP, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı görüşmeleri sırasında da, teklife “trans kadınlar”, “lezbiyen”, “gay” ve “eşcinsel” ibarelerinin eklenmesini istemiş, öneri reddedilmişti.

Kaynak: Haber10.com 15.05.2012

NOT: Gabile.com medyada yayınlanan haberleri olduğu gibi yayınlamaktadır. Haber üzerinde oynama ve değiştirmeler yapmaz. Bu nedenle; bazı haberlerde "cinsel tercih" ve benzeri kelimeler geçebilir. Bu Gabile.com un misyonunu ortaya koymamaktadır.


Eklenme Tarihi : 18.05.2012
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 517055 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Bir arkadaş BDP kaybettiği Kürt oylarını kazanmak için bize yönelmiş diyor... Son seçimlerin tek kazananı BDP yahu... bunu hangi verilere dayanarak söylediniz bilemiyorum. BDP meclisteki parlamenter sayısını oransal anlamda en çok arttıran partidir. Ayrıca BDP`nin kendi çekirdek seçmenine ters düşen eşcinsellik konusuna bu kadar sahip çıkması,oy avcılığı olarak nasıl algılanır? Yazılanları hayretle okuyorum... Bir çift lafım da İzmitteki o sözümona insan hakları derneğinin (Kartepe İnsan Hakları derneği) kadirşinas insan hakları (!) savunucularına olacak... İnsanların yataktaki işlevlerine bakarak insan hakları savunulmaz. Kim kadınla,kim erkekle yatıyor diye bakılarak hak hukuk savunulmaz. Bir insan ve onun hakları,insan onurunun gereklerini hakettiği için savunulur..
Yazan : erkeksiP32     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    oylar bdp`ye..yada chp`ye ölsem genede akp ye vermem... birileri milletimi seviyorum oyuzden akp ye veriyorum demiş...canım benim akp bu ülkeyi muhafakarlatırmaktan vede gericileştirmekten başka bir şey yapmıyor... kurumlara akpleştiriliyor, eğitim hukuk siyaset laiklikten uzak hale getiriliyor... ordu, polis teşkilatı vede basın dindarlaştırılıyor... geleceğin böylesine türkiyesinde eşcinselolarak kendinize nasıl bi yer bulmayı düşünüyorsunuz... şimdi soyleyın... haaa bdp ye oy vermekle bunların tersi olacak değil elbette ama en azından daha özgür daha aydın bi ülke için akp ye daha faazla geçit verilmemesi gerektiği de aşina...
Yazan : goodasyou     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    arkadaşlar bdp bu seferde samimi diil sadece farklı görünmee derdindee . kürtlerden kaybettiği oyları bizlerden temin etmeye çalışıyoo alamıyomusunuz. bu ülkede geylik yasakta olsa suçta olsaa oyum AKP ye çünkü ben kendimden önce ülkemi milletimi seviyorummm.............
Yazan : olgayyyyyyy     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Eşcinsel evliliği ``ahlaksızlık`` olarak gören partiler, geçmişlerinde bir ``Deniz Feneri`` gerçeği taşıdıklarının farkındalar mı acaba?
Yazan : Si_Bemol     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    melancolia kusura bakma ama senin gibi başbakanın söylemlerine uyarak onuşan`` aha zamanı var`` diyenlerle mi kuracağız bir partiyi. öncelikle kendine değer vermeli ve daha sonra sana kim değer veriyor ona bakmalısın. ama sanıyorum ki milliyetçiliğin onurunun üzerine geçmiş ve onurunu, sana böcek değeri bile vermeyen bir ülke için saçma sapan ve konumuzla alakası olmayan duumlara çekmişsin. elbette seninle münakaşa etmek istemem. ama bilmelisin ki insanların sadece bdp yazmasının nedeni senin de diğerleri gbi bdpyi hedef alıyor olmanız......... ANAYASADA CİNSEL YÖNELİM DEN GELEN HAKLARI SAVUNAN C.H.P. PARTS,DE VAR.......UNUTMAYINIZ.....
Yazan : iz_mir_li_35     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bilgi vermek için yazıyorum.... COCA COLA GELİRİNİN %25`İNİ REKLAMA HARCIYOR...
Yazan : iz_mir_li_35     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Partiler istediklerini istediği gibi yansıtabilirler. Tamam LGBT düşüncesini savunuyor olabilirler ama aynı insanlar dağlara çıkanları terörist olarak görmüyor. Öcalana da hala sayın diye hitap eden insanlar. O kadar çok bastırmışsınız ki içinizde ki gayliği.. Özgür olalım diye her söylenene inanıyorsunuz... İnsan Hakları diye bir şey var. Pozitif ayrımcılık olacaktır elbet ama zamanı vardır. Bu görüş uğruna Türkiye`nin satılması, bölünmesi, parçalanmasını asla istemem. Düşünün ya bir düşünün körü körüne bir şeye bağlanmayın. İnanmayın artık politik yalanlara.. Eşitlik herkesin hakkı ancak eşitliği nasıl elde ettiğin önemlidir. Dağlara çıkarak eşit olmak istemek -ki neden orada oldukları belli.. Ben asla böyle bir şeyi savunmak istemiyorum. Eğer gerçekten istiyorsanız LGBT partisi kurun ve düşüncelerinizi orada dile getirin. İktidara bile gelebilirsiniz.. Madem bu kadar çok var Türkiye de.
Yazan : Melancholia     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bdp önce terörizme çare bulsun..
Yazan : NoTepS     Beğen

    Hadi diyelim evlilik hakkımız kabul edildi...Arkadaşlar eğri oturalım doğru konuşalım...Önemli olan hakların kağıt üzerinde olması değil o hakların reel olarak kullanılabilmesidir..Bdp ye yüklenmeyi bırakın da yaşayacağımız mahalle baskısını düşünün...Bence en önemli konuyu es geçmişsiniz..Hangimiz alnımız açık çevremize eşimizi tanıtabileceğiz acaba?
Yazan : mybears     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Sırrı Süreyya Önder az evel ( 21.05.2012 NTV 20:00 Haberleri)Oğuz Haksever ve akp li maraş mebusunu iyi bozdu...Hala akp deyip hala onların yalan rüzgarına kapılan homofobikler, transfobikler BDP yi dinleyin ve anayasa yazımı sırasında yapmış oldukları mücadeleyi alkışlayın...Ağzını öpeyim senin Sırrı Süreyya ;), dilimizsin önderimizsin divaaaaaaaaaa
Yazan : bearlover25m     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Oy icraatı diyenler; cinsel yönelim BDP`nin PARTİ TÜZÜĞÜNDE vardır. Kendinize gelin iftirayı bırakın! AKP`ye, MHP`ye oy verenler, şimdi sıra sizde; hatanızı telafi edin! Ya da vicdan azabı çekin. Şu koşullar altında bile hala BDP`yi eli kanlı teröristler olmakla itham edenler, bir kere de şu salak spikerlerin söylediklerini bırakın, BDP`nin icraatlarına bakın. Neden bu kadar korkuyorsunuz Kürtler`in haklarını almasından? Kendimizi onların yerine koymamız, onların kendilerini bizim yerimize koyması için daha uygun bir zaman yok...
Yazan : mono_no_aware     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    eşcinsellerin gözünü boyamak için sadece teklif edilmiş bir obje.. halbuki ilk başta bunlar karşı çıkar,,, ayrıca eşcinsel evlilik bunlar için geçerse hiç geçmesin daha iyi.... iki gün sonra nefret suçlarından yargılanacak olanların başında bu şrfi bozuklar gelir...
Yazan : dahayirmi1     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    slm öncelikle tüm arkadaşlara gerçekten çok güzel bi duygu bizim için bdp yi can gönülden destekliyorum ve artık oyum sana diyorum bdp :)
Yazan : liseli_19     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    BDP yi tebrik ediyorum gerçekten artık türkiyede böyle şeylerin dile getirilmiş olması beni çok mutlu etti. Okudugum yorumlara bakıyorum da zaten biz eşcinseller kendi aramızda kutuplaşmışız. Artık hakkımızı savunan bir partiyi bile oy avcısı diyerek küçümseyen biliyoruz.yanlı Lakin olsun oy avcılığı ne olmuş bunun türkiyede dile getirilmiş olması bile büyük bir cesarettir. Yanlış anlaşılmasın şu veya bu partiyim demiyorum. Eşcinsel arkadaşlarım sizlerden tek ricam toplum bizi öteki gördüğü gibi kendi içimizdede ötekileşmiyelim
Yazan : Kalpunutmaz     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    herkes dıyorkı dını ınacımız karsı ne bılıosunuz kı bızımde dını ınacımzın ıslam oldguna yada herhangı bır dıne ınandıgımzıı soyle bırsey var eger laık bır ulkedeysek herkes ıstedgını yaparak yasıyorsa kızla erkek el ele tutsmayı gec herkezın onun ahlaksızlıgı yaparken ama brbını seven ıkı escınselın evlenmesı ahlaksızlık olarak adlandırlması gercekten cok yanlıs nede olsa bu ınsan vıcdanına kalmıstr kısıye hastır herke sozgrdur kımse kımsneın ozgrluklerını kıstlayamaz
Yazan : umut_07_07_07     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bir hayalim var...Nasılsa artık yazmak bir halta yaramıyor.Nasılsa necip halkımız bizim yazdıklarımızı okumuyor. Nasılsa memleket ekranlardaki ve yazılı basındaki propaganda makinelerine kilitlenmiş durumda...O zaman biz de alalım elimize davulları , çıkalım taksim`e. Ciddi söylüyorum. Şöyle bağıralım: ``Ey ahaliiii!(dan dan dan) duyduk duymadık demeyin (dan dan dan) Bu ÜLKE (dan dan dan) En güzel..., En temiz çocuklarınıııı(dan dan dan) YİNE kurban ediyoooor(dan dan dan) Ey ahaliiiii(dan dan dan) insanlık namınaaa(dan dan dan) sende bağııır!(dan dan dan) (bundan sonrası müzikli olacak) bugün ahmet(yıldız)ile kadir(kızılkaya) yarın kim? bugün ÇAğla(erdinç) ile sibel(tunç) yarın kim? Gözümün önünde akıyor eylem çokta şık olur benden söylemesi ...
Yazan : Yer_Gok_Ask19     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    çok güzel bir gündem yaratmışlar...her partinin mutlaka çok eleştirelecek yönü vardır... ama takdir edileceksede edilsin... bu yüzden bizim hakkımızı kim savunuyorsa sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim...eşcinselleri sapık olarak gösteren maskeli asıl sapık sözde yetkili brokratlarıda lanetliyorum allaha onları haval ediyorum... bunlar iyice çirkef olmuşlar ne diyim...
Yazan : sonmekdup     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu siyaset ve politikacılardan nefret ediyorum. ne evlenmesi yahu biz evlilik istemiyoruz biz bize olan nefretin dışlamanın bitmesini istiyoruz onu da siz değil biz yaşadıkça topluma öğreticez o kadar çekin kirli ellerinizi üzerimizden bunun bi de Bdp nin söylemesi ne kadar 2 yüzlü bir parti olduğunun göstergesi elinde malzeme kalmadı akp ye bizi mi yem ediyo hocanın dediği hadi oradan hadi oradan...
Yazan : ada_09     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bu devleti şimdiye kadar yönetenler;Eşcinsel erkeklerin penisinden rahatsiz olmuşlar;git kestir demişler!!!!! TSK eşcinsel oldugu halde penisini kestirmeyenlerin makatinda cözüm aramiştir... Eyyy Sivil Toplum Kurumlari,eyyy namusumun bekcisi MHP ,bu davraniş şekli cok mu irfanli,iffetlide de yillarca 3 maymunu oynadiniz????BDP partisinin savundugu tez,şimdiye kadar eşcinsellere layik görülen davranişin yaninda sucsuz günahsiz KALIYOR(bu AHLAKSIZLIK dir derken,vatanini milletini seven 1000 lerce Türk gencini KIRDIGINIZI,INCiTTiGiNiZi NASIL düşünmezsiniz?)...BDP yi bunu gündeme getirdigi icin riyakarlikla sucluyanlar , bircok görsel ve yazili basinda eşcinsel sorunlarinin gündeme geldigini görünce ,eşcinsellerin varligini tartişiLdigini duyunca bunun bile bizim icin bir kazanim oldugunun farkina varinca ne diyecekler???Ben BDP ye oy veren bir kişi degilim,buna ragmen sesli düşünen eşcinsellerle empati yapan BDP`ye 1000 lerce kez teşekkür ediyorum...Haklarimizin ateşli savunucusu oldugunu düşündügüm CHP,BDP kadar aktif olmazsa oyumu BDP ye de verebilirim...BDP bundan oy avciligi yapiyor diyenlere son kez şunu söylemek istiyorum;Unutmayalim ki bu ülkenin en muhafazakar kesimi ,BDP oy veren Dogu illerimizdir..Böyle bir söylemle gündeme oturan BDP oy kazanmayip tersine cok oy kaybedebilir(cünki saf temiz anadolu insani din -iman diye yaklaşan sahte dervişlere cabuk kaniyor,bir torba makarnaya oyunu verebiliyor)...Bu riski gözönüne alarak,aciklama yapan BDP`ye teşekkürü borc bilirim...Bizde hep biragizdan savaşa HAYIR!!! dersek,artik Türkiye`de cözülmesi gereken eşcinsel sorunu kalacaktir....
Yazan : turco45     Beğen (13 kişi bu yorumu beğendi.)

    BDP bu yasayı oy toplamak için filan KULLANMIYOR. Diğer partilerin aksine BDP bu ülkede hor görülen ve ezilenden taraf tutal nadir partilerden biri. Genel politikasını ulusal hakları çiğnenen bir ulus üzerinden yürütürken, sağda solda ezilen, aşağılanan grupları da yasal olarak korumaya çalışıyor. Bir kere de televizyonda söylenen, başbakanın sözcüklerinden oluşan cümleleri bırakın da gerçek dostunuzu görün. BDP bu ülkede cinsel eğilimi parti tüzüğüne alan bir kaç partiden biri.
Yazan : mono_no_aware     Beğen (12 kişi bu yorumu beğendi.)

    Sabahat Tuncel`in çalışmalarını takip edenler, kadınlar trans bireyler hakkındaki çalışmalarını bilirler. Daha önceden lgbt derneklerle görüşüp fikir alışverişinde bulunmuş eşcinsel hareketi destekleyen bir milletvekilidir. Diyelim ki bazılarımızın düşündüğü gibi iki yüzlü davranılıyor ve sadece oy kaygısıyla hareket ediyorlar. Peki diğer partilerin bu iki yüzlülüğe bile sahip olamadığını, açık açık lgbt bireylerden nefret ettiğini, yüz yıllık ataerkil bakış açılarıyla eşcinsellikle ilgili ayrımcı önyargıları tiksindirici bir gururla savunduklarını görmüyor musunuz? BDP`yi, Anayasa çalışmalarında eşcinsellerin taleplerini hiç olmazsa dillendirdiği için tebrik ederim.
Yazan : kim2     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    Çok seviyorsan evliliğe ne gerek var. Zaten sevdiğinle evli gibi yaşayabiliyorsun istersen. Her şey güç meselesi başka bir şey değil. Adalette çoğu zaman gücün istediğidir. Belki kızacaksınız ama ben de Akpliyim. Bu da benim görüşüm eğer herkes özgürse ben de istediğim partiyi seçebilmeliyim. Kendinle çelişiyorsun diyenleri duyar gibiyim.
Yazan : dubleks23     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu ülkede herkese yer var ama bir kez daha anladımki eşcinsellere yok, adamlar ahlaksızlıkla degerlendirdikleri durum kabullenilmez olan durum olarak adlandırdıkları halbuki kendilerinin yedikleri bir çok haktları göz ardı ederek eşcinselligi toplumun ayıbı ve kınanması gereken bir durum oldugunu savunan beynamazları kınıyorum kürt degilim ama bundan sonra oyum bdp ye ayrıca tebrik ediyorum. keşke bir roportaj yapılsada eşcinseller de bu yorumlara cvp verebilse buna bile hakkımız yok yazık nasıl bir ülke nasıl bir dünya ve yazık türk halkına ki böyle beynamaz yönetiminde yaşıyoruz..
Yazan : loweoflowe     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    evet oy toplamak için bunu yaptıkları gercek ama ne olursa olsun gıdıp bunu sunuyorlarsa ve cesaret gosterıyorlarsa ayakta alkıslancak bır olay .... sonucta bura turkıye gerek akp olsun gerek mhp olsun ıclerınde cok fazla escınsellerı barındırdıgı bır gercektır... unutmayın travestı cağlanın not defterını .... çagla ankaralı bır travestıydı ve bır cok ınsan bu not defterı ıcın panık olmadımı sımdı defterde yok hersey gulluk gulıstanlık .... sonucta bu ınsanlar toplumun normlarında gorunmek ıstemıyorlar mı ?? bdp dusunce yapısını benımsemesemde senın ıcın oraya bır yasa tasarısı verıyorsa AYAKTA alkışlanmalıdır ... belkde oy toplamak ıcındır belkıde gercektende desteklıyorlardır AMA CESURCA bunu dıle getırıyorlarsada kusura bakmayın benım oyum bdp nındır . meclıs gorsun o zmaan nekadar cok escınsel oldugunu ... belkı kendı bunyesınde gızlı escınsellerde ortaya cıkar kım bılır
Yazan : clavicula325     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    başta belirtmek isterim ben izmirde yaşayan ve sülalecek hep CHP`ye oy vermiş olan ve bu şekilde devam edecek olan bir eşcinselim. olumlu yorumlar yapan arkadaşlar; gerçekten ne kadar medeni, ne kadar modern ve tarafsız bakmışsınız konuya. tüm yorumları okudum. ön yargıya maruz kalan bizlerin bile, ön yargılı yaklaştıkları konular varmış demekki. BDP nin bazı eylemlerini bende destekliyorum diyemem. ama bu konuda gösterdikleri cesareti de göz ardı etmemek lazım. çağdaş bir şekilde düşünüp tarafsız bakan, ama en önemlisi ÖN YARGISIZ bakan arkadaşlara teşekkürler. TEŞEKKÜRLER BDP... şimdi gelelim olumsuz bakan arkadaşlara; sanıyorum ki bu arkadaşlar gizli aktif gibi görünen ama yatakta ``şimdi sıra sende`` diyen apler ya da erkeksi görünüp yatakta kadın olanlar ya da yine bir arkadaşımızın belirttiği gibi ``öpüşmem sevişmem....`` diyen heterolar. şimdi arkadaşlar sizler toplumun karşısına o adi maskelerinizi takıp bizleri aşağılayarak göründüğünüz için bu karara karşı çıkıyor olabilirsiniz. ama ben ve benim gibi olan EŞCİNSELLİĞİNDEN UTANMAYAN, AİLESİ VE ÇEVRESİYLE BUNU KONUŞMAKTAN ÇEKİNMEYEN VE HAYATINI BU ÖZELLİĞİNE GÖRE YAŞAYAN ARKADAŞLAR sizlerin yüzünden toplumda aşağılanıyor, ön yargılı tacizlere uğruyor. ama bu konularda en acı olan ise şudur; EŞCİNSEL OLUP KENDİNİ TAMAMEN BELLİ EDEN BİR EŞCİNSEL, DİĞER BİR EŞCİNSELİ GÖRDÜĞÜNDE(HELE BİR DE ÇEVREDE ERKEK OLAN YA DA ÖYLE GÖRÜNENLER OLDUĞUNDA) HEMEN RAKİP GÖRDÜĞÜNÜ AŞAĞILIYOR. şimdi suratınızdaki maskeleri atarak bir daha düşünün, rahat rahat sevdiğinizle tüm medeni haklara sahip bir şekilde yaşamak mıdır isteğiniz, yoksa yapmış olduğunuz gibi pislik içindeki mağaralarınıza saklanıp orada düzüşmek midir? bunu düşündükten sonra hem kendi davranış ve yorumlarınızı hemde ÖN YARGILI baktığınız BDP`Yİ düşünün. bolşanslar...
Yazan : iz_mir_li_35     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    BDP yi bölgesel kimliğiyle tanımak isteyen bazı kafatasıcı zihniyetler akp gibi dinci mhp gibi faşist zihniyetten hiç bir farkı yoktur.Hepimiz biliyoruz ki dinci ve faşist takılan partiler bizleri hep hor gördü.Aşağlanmayı bırak utanmasalar recm etmeyi bile teklif edecekler.Ki onlara oy veren tabanları bunu ister.Bunu parti tüzüklerinde ve siyasi söylemlerinde bas bas bağırarak söyleyen partilere hala oyum AKP ve MHP diyen yoldaşlarıma şaştım doğrusu...BDP bölge partisi gibi gelebilir ama siyasetçilerinin hiç biri homofobik söylem de bulunmaz ve cinsel tercihlere her defasında saygı duyduklarını söylediler...İslamiyetin red ettiği ve milliyetçilerin linç girişiminde bulundukları partilere sempati duyan yoldaşları kendimden saymıyorum.Onları bizleri hor gören, aşağılayan, görmezden gelen 21.yy da gelenek görenekten bahseden ve iletişimin bu denli kolay olduğu dünyanın adeta bir köy olduğu sınırların kalktığı çağda, bizleri kalıplara sokmaya çalışan ortaçağ zihniyet insanlarına karşı tavır almaya davet ediyorum...
Yazan : bearlover25m     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    deniz fenerinde yaptıkları çaldıkları çırptıkları kısaca gizli yapılan lar ört bas açıkca ben buyum benim yarddılısım bu diyene ahlaksız deniosa bu ülkenin vay haline
Yazan : BrS_BeLma     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    bdp yi tebrik ediyorum gercekten süper bi düşünce yani bunu bdp den bekmezdim ama böyle bişi gercekten beni şaşırtı süper tebrik ediyorum bdp yi
Yazan : bahar22_     Beğen (13 kişi bu yorumu beğendi.)

    Oyum BDP nin dir..Zaten destekliyordum şimdi tamamen ruhen onlardan yanayım.
Yazan : askilce22     Beğen (12 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ben de tebrik ediyorum... Diğer partilerin insan odaklı politika üretemedikleri bu dönemde sadece escinseller için değil,toplumun geneli adına,insan odaklı güzel bir öneri olmuş... Bunun ne kadar takipçisi olacakları bilinmez ancak CHP`den de destek gelirse belki mecliste birşeylerin gündeme gelmesi sözkonusu olabilir.. BDP `nin belli bir zümre partisi olduğuna da inanmıyorum.. Geçen dönem Türkiye genelini ilgilendiren kanun tekliflerinde en çok teklif getiren parti olarak dikkat çektiler. Söylemleri sivri olabilir ama bu ülkede sivri olmadıkça birşeyler elde etmenin imkanı yok.. Demokrasimiz henüz olgunlaşmış demokrasi olmadığı için sivri dilli olmak şart.. Ağlamayana meme yok deminde bir demokrasimiz var malesef... Bu arada Murathan Mungan-BDP birlikteliği escinsellerin gözünden kaçmamıştır umarım. BDP`ye Murathan Mungan şahsında bel altından saldırmak isteyen ulusal medyaya en güzel cevap Ahmet Türk`ten gelmişti. Partimiz Türkiye partisidir ve Murathan Bey gibi eşcinseller de bu toplumun bir yapıtaşı olduğu için partimizde hakettikleri yeri mutlaka bulacaklar demişti.. Tekrar tebrikler!...
Yazan : erkeksiP32     Beğen (13 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu bdp ile chp nin zihniyeti aynıı. bunlara inanmak mümkün deyil, ciddi olduklarına inanmak zaten mümkün deyill. evlilik olmasada biraz esneklik olabilir. her ne kadar AKP eşcinselliğe uzak dursada oyum AKP yedir. ben kendimden önce devletimi milletimi dşünürüm , hiç yoktan iyidirr deyilmiii
Yazan : olgayyyyyyy     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    BDP bunu açıkça oy toplamak için meydana attı.Bizlerde oyuna gelip Bdp`yi desteklemeye felan kalkmayalım.Chp`de aynı görüşlere sahiptir Atatürkçüdür en azından.Ayrıca ``ahlaksızlık``ta nedir?Ülkede eşcinsel evliliklere gelinceye kadar eleştirilecek bir sürü ahlaksızlık var!
Yazan : Bi_izmir_18     Beğen (14 kişi bu yorumu beğendi.)

    Yeni anayasada cinsel kimlik ve yönelimleri korumaya ilişkin bir madde olmazsa bu devran böyle sürer gider... Eşcinsel evliliklere gelince: Birçok batılı ülkedeki eşcinsellerin açık açık, gayet şeffaf bir şekilde yaptığı şeyleri Türkiye`de bizler dört duvar arasında gizli saklı yapıyoruz; hiçbir fark yok arasında. Sadece bizler korkutuluyor, köşelere sindiriliyor ve yok sayılıyoruz. O nedenle İkiyüzlülük, yalancılık ve inkara sürükleniyoruz. Tamam Türk toplumu eşcinsel evliliğe hazır olmayabilir ama sanıyor musunuz ki eşcinselliğin yasalarca korunduğu ülkelerde herkes eşcinselleri seviyor ve saygı duyuyor? Asla... Orada da aynı bizim ülkemizdeki gibi eşcinsellerden nefret eden büyük kitleler, hatta eşcinselleri yok etmeye yönelik örgütler bile var. Ama en azından dokunduklarında suç işlemiş oluyorlar, bizdeki gibi travestiyi öldürüp 2 ay sonra hapisten çıkmıyorlar... Kısaca diyeceğim böyle şeylerin konuşulması, gündeme getirilmesi bile büyük bir adımdır bizim için yine de sevinmeliyiz. En azından her ne kadar farklı olanı görmezden gelip görünürde olanları da sapık, ahlaksız, kafir v.s. diye nitelendirseler de bizim varlığımızın farkındalar. Bu da bi şeydir...
Yazan : allthekings     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    Koministler,faşistler,darbeler,ekonomik SIKINTI,sag-sol kavgalari,türban GERiLiMi,ergenekon,gecekondu,faizler,zamlar,laikler,antilaikler,kuşgribi,global ISINMA..VIDI VIDI VIDI dert bir türlü bitmedi... Bir türlü kimse şu ülkede 6-7 milyon eşcinsel yaşiyor hal ve durumlari nedir diye gündeme getirmedi...Sadece aşagilandik,düşük bütceli ucuz komedi filimlerine konu olduk...TC sadece eşcinsellerin bel altinin derdine düştü,eger kestirirseniz pembe kimlik alirsiniz sizi kadin olarak tanirim diye eşcinselleri prof.DR.MINDIKOGLU gibilerinin ameliyat masalarina yatmaya zorladi ,şimdi ahlak bekcisi kesilen STK;MHP o zaman nerdeydi????Bu ülkede yüzbinlerce travesti seks köleligi yapiyor,buna ahlakli bir cözüm bulmayan sizler cokmu ahlaklisiniz?Zaman sahtekarlik,riyakarlik kör ebe oynama devri degil,cözüm zamanidir...Eşcinseller Türkiye`ye uzaydan gelmiyorlar,bu ülkenin bireyleridirler,devleti yönetenlerin görevi vatandaşlarinin problemlerine cözüm bulmaktir...Ve biz burdayiz,problemlerimiz var!Yeni hazirlanacak ANAYASA-da ,eşcinsel haklari görmemezlikten gelinemez,her adiminda ileri demokrasiden dem vuran AKP`nin gercek demokratligini o zaman görecegiz...BDP`nin eşcinsellere evlenme iznini tartişmaya acmasi,ben cok olumsuz görmüyorum...BDP`de parlementoda yer alan yasal bir partidir ve azinlik bir zümrenin hak ve hukuku icin mücadele ediyor..PKK ile organik bagi varmidir ,yokmudur bu bizi aşar!Eger bu ülkede yaşayan 5-7 milyon eşcinselli gözardi ederek,haklarimizi savunmayi BDP ye birakan diger partiler utansin!!!şimdi ye kadar ülkemizde vergi mükellefi olduk,asker olduk,şehit olduk da ne oldu? Önyargilari birakalimda birde haklarimizi BDP savunsun!Bekliyelim görelim,birileri bizi birşeylere alet mi ediyor yoksa gercekten varligimizdan rahatsiz olmayan,insanca yaşamimiz icin mücadele eden birileri mi var!
Yazan : turco45     Beğen (17 kişi bu yorumu beğendi.)

    Türkiye %100 ahlaklı, namuslu, dürüst, demokrat ve kemale ermiş insanlardan oluşan dünyanın yegane ülkesidir. Ne bir katil, ne bir hırsız, ne bir dolandırıcı, ne bir günahkar yaşar bu ülkede. Bu yüzden dünyada hapishanesi bulunmayan tek ülkedir. Eğer eşcinsellerin hakları tanınır ise yer altında yaşayan bu tehlikeli ucubeler gün yüzüne çıkarlar ve mazallah türk toplumunun ahlakını bozarlar. Toplumda büyük bir çöküş yaşanmasına neden olurlar. Bu yüzden eşcinsellere hiçbir hak tanınmamalıdır(?)
Yazan : lerhan     Beğen (11 kişi bu yorumu beğendi.)

    toplumun çoğu homofobik olduğundan bir parti çıkıp eşcinsel haklarını savunduğunda kaybedeceği oy kazanacağı oydan fazla olacaktır; ``bdp nereden oy bulacağını şaşırdı`` söylemi çok komik kalıyor bu yüzden. bir de hadi diyelim ki adamlar oy toplamak için savunuyorlar bizim hakkımızı, bunun nesi yanlış ? bir siyasal partinin işlevi bu değil midir zaten ? hangi parti senin haklarını, düşüncelerini savunuyorsa oyunu ona verirsin; onlar da karşılığında senin haklarını korumak için çalışırlar.. ben keşke bdp`nin daha fazla oyu olsaydı diyorum, çünki öyle olsaydı bu konu bu şekilde abuk subuk insanların bizleri işaret ederek sapıklar! diye ağız köpürtmesiyle kapanıp gitmezdi.
Yazan : bonobo     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    bu tavrıyla bdp dindar muhafazakar doğu illerinde ciddi oy kaybına uğrayacaktır.bunu bile bile bu talepte bulunması doğrusu beni şaşırtmadı çünkü çünkü parti yöneticileri içindede milletvekilleri içinde de çokça eşcinsel olduğunu biliyorum.üstelik saklamıyorlar da..
Yazan : romero     Beğen (6 kişi bu yorumu beğendi.)

    samimiyetsiz buluyorum bu parti yöresindeki töre cinayetlerine kadın haklarına ve feodalitiye.. ağalık sistemine karşı çıkmamış hatta toprak reformu bile önermeyen bir parti hala tutucu ve doğudaki eşcinsel arkadaşlara sahiplenmeyen bir parti türbünlere oynuyor iananmıyorum
Yazan : newgostak     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    BDP`nin bile daha ileri görüşlü olduğu ıspatlanmış oldu. Avrupa ülkelerine göre ülkemzdeki eşcinsel oranı eşcinsellere nefret eden insanların oranının çok altında. Oy için olsa nefret söylemi bile daha kazançlı olur emin olun :). Oyum BDP ye olmayacak tabii ki ama dediğim gibi bir şeyleri görmüş olduk.
Yazan : changeyourmind     Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)

    reklam kokusu geliyor burnuma. hakkımızı savunmak bdp`ye kaldıysa...
Yazan : justtralala     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)

    bdp kandilde islerin degistigi konusunda bizlere ip uclari veriyor.:). ama herseyin otesinde kutlamak lazim, bende sevmiyorum ama bu memlekette bize kufur edenlerin yaninda yer almayanida tebrik etmek lazim, kim olduklari baska bir mesele. herkesin bahanesi var ki onlarinda olabilir ama onlar astik biz bu meseleleri diyorsa ne mutlu.
Yazan : shiluh     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    nanKörlük yapmayın kiM bölücü hangi parti bölücü beli TEBRIKLER BDP.
Yazan : azra_zen     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    halen turkıyde tabu olarak gorulen konusaulması agza alınması kameralr onude dıllendrılmesı bukadr zor ımkansz sansurlenırlken BDP nın bu sorunu gundeme meclıse tasıması gercekten cesaret vercı buluyorum,,en az bır 10 yıldr bu durum hakkında cabaldıklrnda bılıyorm takıp etgm kadr...bu konulrn gundeme gelınmesı bıle mutlulk verıcı bızm hepmzn acısından bırılerı var soncta bızı destekleyen unutmyan sag sol x partı farketmıyor...
Yazan : shevcenko     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    evlilik kurumunda kalp önemlidir, bir kaç damla mürekkep değil. kamu da evli görünmüşüm görünmemişim ne fark eder.
Yazan : olsada_olmasada     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    yorumlara bakıyomdaa yine işi ırkçılığa döken peynir beyinli yorumcular dikkatimi çektii bdp ye helal olsun eleştiren yorumcular cesaretleri varsa sizin tuttuğunuz partiler bunu meclise soksun eleştirirken ön yargısızz eleştirseniz bir bütün olarak leştirirseniz amenna dicem YAŞASIN ÖZGÜRLÜK YAŞASIN İNSANLIK KAHROLSUN IRKÇILIK
Yazan : GOKTUG85     Beğen (15 kişi bu yorumu beğendi.)

    neden??? gerçekten neden??? sokakta eşcinsel olduğu anlaşılnca bi sürü tacize ve dışlamaya maruz kalan biz değil miyiz? öncelikle topluma bu kavramı anlatmak öğretmek gerekir daha sonra böyle teklifler ve kararlar alınmalı TÜRKİYE de yaşıyoruz!!!! eşcinsel evlilik ne demek yaaaa? ben böyle bir teklife bir eşcinsel olarak karşıyım,,,,,,bdp nin bu konuyu ele alması güzel ama ben yinede altında bir art niyet olduğunu düşünüyorum!!!!
Yazan : vakvakxxx     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    BDP yi tebrik ediyorum, konusulmayani meclise tasimak kolay diildir. Kavramlarin karistigi su donemde, yuregimize biraz olsun su doktu.
Yazan : ispirtizma     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)

    escinsellerin evlilik ve evlat edinme talepleri yeni anayasada yer almali. Zoraki karma evlilikler cokmu ahlakli oluyor? Karma evliliklerde karsi tarafin hakkina tecavüz ediliyor. Evlenmeden önce söyle evenecegin esine bakalim tepki ne olacak. Karma Evliliklerde israr eden politikaci ve toplumun cogu escinsel. Bu insanlarin hic biri Ahlakli degil ve bu durum hicte türk aile yapisin a uymuyor. Inkarda israr etmenin hic bir anlami yok. Hic kimse bu karma evliliklerden mutlu degil. Sapik zihniyetten uzaklasmak gerek. Evlenme ve evlat edinme hakkimi istiyorum.
Yazan : olgun444     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Anladım ki; şuraya yorum yapanların yarısı ya sadece başlığı okuyor ya da sadece ilk satırı. Bdp`ye laf edenler uzunca yorumlarının sonuna kendilerine apaçık hakaret edenlere karşı bir cümlelik tepki bile göstermekten aciz misiniz? Adamlar ahlaksız demiş, sapık olduğumuzu düşünüyorlar, sizin tartıştığınız konuya bak... Yazık...
Yazan : catwork_     Beğen (9 kişi bu yorumu beğendi.)

    en azından bizlerin de bu ülkenin vatandaşı olduğuna yaptığı atıftan ötürü kabul edilmeyecek olsa da takdir edilesi bir öneri...
Yazan : sadecesohbet22     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    Hımm, teklif güzel ama beni ilgilendirmiyor. Kendini gerçekleştirmiş pek çok eşcinsel bireyi de fazla enterese etmez gibime geliyor... Çünkü zaten ``evlilik ve üreme karşıtı``yım... Bununla birlikte, homoseksüel evlilikte üreme fonksiyonu gerçekleşmeyeceği için, bir miktar daha ılımlı bakabilirim bu teklife... Bir de şu var; köhnemiş ve `kutsallık` martavalı ile yıllarca insanlara yutturulmuş ve dayatılmış evlilik müessesesi, heteroseksüeller tarafından bile hızla terk edilirken, ay anlamıyorum nedir bu bizim camiadaki geriye ket vurma? Evlilik mevlilik, hiç işiniz olmasın... Kendinizi tanımayı, keşfetmeyi, içsel yolculuklara çıkmayı, öğrenmeyi, ne kimseye ait ne de kimseye sahip olmamanın keyfini yaşayın... Teoman`ın o ünlü şarkısındaki ``bildiği`` ve ``paramparça`` olan tüm hayatlar var ya, emin olun evlilerindir...
Yazan : senay_dilber     Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)

    din açısından sakıncılı ise bu, dine inanan ve ona göre yaşayanları baglamalı öbür türlü faşistlik olmazmı sayın `HER FIRSATTA FAŞİZİM MAGDURU OLDUKLARINI, KEMEALİSTLERİN MAGDURU OLDUKLARINI SÖYLEYEREK AGLAYAN, İLERİ DEMOKRASİCİ`akp milletvekili! mhp ise her zaman ki mhpligini yerine getirmiş, ahlakın şaşmaz bekçisi gibi görünmeyi başarmıştır( bu arada tabiy ki bizim vekillerimizin hepsi birbirnden ahlaklı, uçkurlarını asla düşünmeyen, yalan söylemeyen ,hile yapmayan, kötü işlerle ugraşmayan ideal insanlardır !!)
Yazan : karokizi     Beğen (13 kişi bu yorumu beğendi.)

    işte cesaret ! Oy potansiyeli Güneydoğu ile sınırlı olan bu parti, güneydoğu insanının bu duruma ne kadar ön yargılı davrandığını bilmesine rağmen 10 binlerce seçmen kaybetmeyi göze alarak bu tutumu sergilemesi onur verici.Bir dahaki seçimlerde oyum BDP`nindir
Yazan : zihinselorgazm     Beğen (21 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ahlaksızlar kendilerini Obama gibi sandılar. Bu yasayı ne kadar çok ıstesemde bdp bu yasayı açtıkça asla destek vermem rezillik ya bizim üztümüzden bıle yararlanmaya çalısıyorlar varmı böyle bır mantık ya bırde destek verenler var lutfen arkadaslar ya bıraz mantıklı dusunun nedır bu boyle nedir.. Yazık günah toplum bizim farklı tanıcak yeterınce homofobık bır ulkede yasıyoruz bdp nın destek cıkması bıze karsı ınsanların toplumun daha da homofobıkleşmesi demektir..
Yazan : jackdanijack     Beğen (15 kişi bu yorumu beğendi.)

    TEBRİKLER BDP...
Yazan : azra_zen     Beğen (26 kişi bu yorumu beğendi.)

    bunlarda nereden oy alacaklarını şaşırdılar......
Yazan : jessepp     Beğen (10 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Ayrımcılığa Karşı Pedal Çevirdiler Ayrımcılığa Karşı Pedal Çevirdiler
   Arnavutluk’taki LGBT aktivistler, kuvvetli yağan yağmur ve kötü hava koşullarına rağmen, Tirana’daki “Dëshmorët e Kombit” bulvarı boyunca bisikletleri ile pedal çevirdiler. Hepsinden öte, zihniyet ve ülkenin haksız fobilere karşı hala bir gey onur yürüyüşüne ihtiyacı olup olmadığı tartışmaları da...

Haber | ODTÜ’de Onur Yürüyüşü Gerçekleştirildi ODTÜ’de Onur Yürüyüşü Gerçekleştirildi
   II. ODTÜ Onur Yürüyüşü 11 Mayıs Cuma günü büyük bir katılımla gerçekleşti. 17:30’dan itibaren Kültür ve Kongre Merkezi önünde toplanan homofobi ve transfobi karşıtı 200 kişi “Eşcinseliz ODTÜ’deyiz”, “Homofobik ODTÜ İstemiyoruz”, “Transfobik ODTÜ İstemiyoruz”, “Kültür İşleri Bırak Bu İşleri” gibi ...

Haber | "Türkiye LGBT Haklarında Dipte"
   Türkiye, Avrupa sıralamasında LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) hakları açısından alt sıralarda yer aldı. Bu alanda yapılan ilk araştırmaya göre, Türkiye eşcinsel, biseksüel ve trans bireylerin yasal hakları açısından Avrupa kıtasındaki son beş ülkeden biri oldu. Avrupa Uluslararası Lez...

Haber | Castro: ‘Çak bi beşlik’ Obama Castro: ‘Çak bi beşlik’ Obama
   Küba’nın başkenti Havana’da cumartesi günü düzenlenen (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) LGBT hakları yürüyüşüne katılan Küba Devlet Başkanı Raul Castro’nun kızı Mariela Castro, babasının eşcinsel haklarını ve LGBT’lere karşı ayrımcılığa son verilmesini desteklediğini söyledi. Beşinci kez düzenle...

Haber | ‘İlk Eşcinsel Başkan’ ‘İlk Eşcinsel Başkan’
   Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla ülkedeki eşcinsel evlilikleri desteklediğini bir TV programında açıklayan ve sözleriyle tartışma yaratan ABD Başkanı Barack Obama “Newsweek” dergisinin yeni sayısının sıra dışı kapağında yer aldı. Eşcinsel evlilikleri desteklediğini ilk kez belirten ABD Başkan...

Haber | Lady Gaga Konserini Engelleme Girişimi Lady Gaga Konserini Engelleme Girişimi
   Amerikalı şarkıcı Lady Gaga’nın Endonezya ’da vereceği konsere, muhafazakar gruplar ve muhafazakar milletvekilleri karşı çıktı. Emniyet sözcüsü Boy Rafli Amar, 3 Haziran’da yapılacak “Born This Way” konserine izin verilmediğini, bu nedenle biletleri yok satan Lady Gaga’nın, konseri iptal etmek zo...

Haber | Eskişehir’de Eskişehir’de "Mantıksız Transfobi"
   Eskişehir Toplum Gönüllüleri’nin (TOG) düzenlediği "Yaşayan Kütüphane" etkinliğinin ardından organizasyon ekibi ve katılımcılar gün sonunda gittikleri "Eskişehir UP’N DOWN" isimli kafe bar’a alınmadılar. Mekanın gerekçesi grupta transeksüel bir kadının bulunmasıydı. "Gerçek kadın olmadığı için iç...

Haber | Gay bardan çıkarken görüntülendi Gay bardan çıkarken görüntülendi
    Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, dün akşam Asmalımescit`te meşhur bir gay bardan çıkarken magazincileri karşısında görünce ne diyeceğini bilemedi. Mekan çıkışı bir muhabirin, "Gay bardan çıkıyorsunuz?" sorusu üzerine Mehmet Ali Erbil, "Bir bardan çıkıyoruz. Siz barları ayırıyor musunuz? Öyle ya da...

Haber | Obama: Eşcinseller evlenebilmeli Obama: Eşcinseller evlenebilmeli
   ABD Başkanı Obama, eşcinseller arasındaki evliliklere izin verilmesi gerektiğini söyledi. Eşcinseller arasında büyük sevinç yaratan Obama`nın bu açıklamasıyla ilgili `tarih yazdı` yorumu yapıldı. ABD Başkanı Barack Obama, aynı cinsiyetten çiftlerin evlenebilmesine izin verilmesi gerektiğini söyle...

Haber | "Yumuşak Makine" Kitabının "Müstehcenlik" Davası
   "Yumuşak Makine" kitabının çevirmeni Namık Süha Sertabipoğlu ve yayınevi sahibi İrfan Sancı`nın, "müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etme" suçlamasıyla yargılanmalarına devam edildi. "Yumuşak Makine" kitabının çevirmeni Namık Süha Sertabipoğlu ve yayınevi sahibi İrfan Sancı`nın, "müsteh...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi