Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] MESAJINI HEYECANLA BEKLİYORUM.     |     selimcanap34:[istanbul] Herkese iyi gecelerr .     |     cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1686 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | BBC`den Şok Belgesel

BBC`den Şok Belgesel


Bbc bu hafta yayına koyduğu "türk ordusu ve Gayler" konulu belgeselde, Türk ordusunun gaylere yaklaşımını ele aldı.

-

Bbc, bu hafta yayına koyduğu "Pembe Teskere" adlı belgeselde Türk ordusunun, eşcinselleri gay olduklarını ispatlamaya zorladığını öne sürdü.

"Homoseksüel olduğunu kanıtlamak küçük düşürücü sıkıntı çektiren bir iş" yorumunu yapan Bbc, Türk ordusunun gaylerden talep ettiği iddia edilen kanıtlara da vurgu yaparak, bir gayden, "kadın gibi giyinerek çektirdiği bir fotoğraf" başka bir gayden ise, "bir başka erkekle cinsel ilişkiye girdiği bir fotoğraf" istendiğini öne sürdü.

Bbc World`de yayınlanan söz konusu "Pembe Teskere" adlı belgeselde Türk ordusunun, eşcinselleri gay olduklarını ispatlamaya zorladığını öne sürdü. "Homoseksüel olduğunu kanıtlamak küçük düşürücü sıkıntı çektiren bir iş" diyen Bbc, Türk ordusunun gaylerden talep ettiği iddia edilen kanıtlara da vurgu yaparak, bir gayden, "kadın gibi giyinerek çektirdiği bir fotoğraf" başka bir gayden ise, "bir başka erkekle cinsel ilişkiye girdiği bir fotoğraf" istendiği iddiasında bulunuldu.

İngiliz yayın kuruluşu Bbc World`de çeşitli gün ve saatlerde yayınlanacak olan Emre Azizlerli`nin çektiği türk ordusu ve gayleri konu alan "Pembe Teskere" (The Pink Certificate) adlı belgesele ilişkin, Türk erkekleri için askerlik hizmetinin zorunlu olduğunu belirtilerek, "Türk erkekleri sadece hasta, engelli ya da homoseksüel olduklarında zorunlu askerlikten kaçabilirler. Ancak homoseksüel olduğunu kanıtlamak küçük düşürücü sıkıntı çektiren bir iş" diye yazdı.

Haberde, Türk ordusuna gay olduğunu söyleyen ve diğer askere alınanlarla birlikte sağlık taramasından geçirilen, gerçek ismi gizlenen 20 yaşındaki "Ahmet" adını verdikleri gencin, "Bana futboldan hoşlanıp hoşlanmadığı mı, kadın kıyafetleri giyip giymediğimi ya da kadın parfümü kullanıp kullanmadığı mı sordular" iddialarına yer verildi.

-"türk ordusu, KADIN GİBİ GİYİNEREK ÇEKİLEN BİR FOTOĞRAF İSTEDİ"

Daha sonra aynı gençten "kadın gibi giyinerek çektirdiği bir fotoğrafının" istendiğini öne Bbc, gencin, "Bu talebi reddettim. Ancak kabul ettikleri başka bir öneri sundum" sözlerini yansıtarak gencin, Türk ordusuna başka bir erkekle öpüştüğü bir fotoğrafını verdiğini iddia etti.

-"TÜRKİYE`DE GAY HAYATI DAHA GÖRÜNÜR OLMAYA BAŞLADI"-

Gencin kendisine homoseksüel olduğunu açıklayan "Pembe Teskere" verilmesini umut ettiği iddiasında bulunan Bbc, "Yıllar geçtikçe gay hayatı Türkiye`nin büyük şehirlerinde daha görünür olmaya başladı. İstanbul`da gay müşteriler için kafe ve kulüpler açılıyor ve Müslüman dünyasında tek olan, geçen yaz düzenlenen "Gay Gurur Yürüyüşü`ne şimdiye kadar en geniş katılım sağlandı" diye yazarak şöyle devam etti:

"Ancak Türkiye`de homoseksüellere karşı özel bir yasa olmasa da, gay olduğunu saklamayanlar orduda hoş karşılanmıyor. Aynı zamanda askerlik hizmetinden kaçınmak için homoseksüel olduklarını kanıtlamak zorundalar."

Bbc, "Gökhan" adını verdikleri başka bir gencin ise, kendisinden "açık bir şekilde bir başka erkekle cinsel ilişkiye girdiği yüzlerin belirgin olduğu bir fotoğraf istendiği ve fotoğrafta kendisinin pasif partner olarak görünmek zorunda olduğu" iddialarına yer verdi.

Haberde, Gökhan`ın sunduğu fotoğrafların doktorlar tarafından tatmin edici bulunduğu ve Gökhan`a "Pembe Teskere" verildiği ve Gökhan`ın askeri hizmetten muaf tutulduğu belirtildi.

-"GAY ERKEKLER DİSİPLİN PROBLEMLERİ YARATIYOR"-

Bbc, türk ordusu`nun röportaj teklifini reddettiğini ancak Emekli General Armağan Kuloğlu`nun yorum yapmayı kabul ederek, ordudaki açık homoseksüel erkeklerin "disiplin problemleri" yaratacağı, aynı zamanda ayrı yatakhane, duş, eğitim alanlarının ayrı olmasını gerekli kılacağını söylediğini ileri sürdü.

-"ORDUNUN EMİN OLMASI GEREKİYOR"-

ABD ordusunda son zamanlarda vazgeçilen "sormuyoruz sende söylemiyorsun" politikasının bir yansıması olarak, eğer erkekler homoseksüel olduklarını saklarlarsa askerlik görevlerini yapabileceklerini söyleyen Kuloğlu`nun, "Ancak biri gelip de gay olduğunu söylediğinde ordunun bu kişinin gerçekten gay olduğundan ve zorunlu askerlikten kaçmak için yalan söylemediğinden emin olması gerekiyor" dediği belirtildi.

-"türk ordusu HASTANELERİ 1968`DEN KALMA BELGELERİ REFERANS ALIYOR"-

Haberde, türk ordusu hastanelerinin hala Amerikan Psikiyatri Derneği`nin 1968`den kalma belgelerini kendilerine rehber alarak homoseksüelliği bir hastalık olarak tanımladığı iddiasında bulunularak şu görüşleri ileri sürdü:

"Türkiye`de bazı kişiler kızgınlıkla gaylarin aslında şanslı olduğunu söylüyor. Askerlik hizmetini yapmamak için en azından bir seçenekleri var. Aylarını kışlalarda harcamak zorunda değiller ya da Kürt militanlarına karşı savaşmayla karşı karşıya kalmayacaklar. Ancak, gay olduğunu saklamayan erkekler için hayat kolay olmaktan çok uzak olabilir. Türkiye`de iş başvurularında askerlik görevi sorusu çok olağan." - Ankara

26 Mart 2012 Pazartesi

Kaynak : Haberler.com


Eklenme Tarihi : 26.03.2012
Haber Editörü : Criminal
  «« GERi
Bu haber 495407 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    VATAN MILLET SAKARYA BAHANE MAKAT TESTI SAHANE. TÜRKIYEYI REZIL EDEN HOMOFOBIK TSK VE HÜKÜMET ISTIFA.
Yazan : olgun444     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    mantığın bittiği yerde askerlik başlarmış sözünü herkes bilir gizli saklı herşeyi yaparsan problem olmuyor fakat birde yakalandımı işte o zaman kötü oluyor..halbu ki türkiyenin her bölgesinde ki askeriyede bir sürü gay var.
Yazan : gayzem     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    MAKATCI GENERALLER ISTEMIYORUZ.
Yazan : olgun444     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    gaylik kusur diyen kim???TSK homofobik bir kurum oldugu icin gayler askerlik yapamaz diyor...Gayler askerlik yapabilir desin gaylerde bu vatanin evladi,seve seve gider vatani görevini yapar...Gay olarak askerligini yapanlar kacak olarak yapmişlardir,yani erkeklere yasak olan maca peruk takip,etek giyip gitmek gibi bir şey!!!BBC si cani gönülden kutluyorum,TSK nin ahlaksiz teklifini suratlarina vurdugu icin!!!Bizde bu vatan evladiyiz,bizim de onurumuz şerefimiz var ne demek git sex yaparken cekilmiş fotografini getir demek?
Yazan : turco45     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    bence gaylere askerlik görevi 10 gün gibi kısa yaptırılmalı ve 10 gün sonra askerliğini tam yapan diğer insanların aldığı gibi terhis belgesi verilmeli.Böylece iş başvurularında bu sıkıntı ortadan kalkmış olacaktır.
Yazan : feritte     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Gay olmak bir kusur değildir bizde diğer arkadaşlar gibi askerliğimizi yapmalıyız. 15 Ay yaptım genede yaparım.
Yazan : Istanbul_P_A     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Liberya`da eşcinsel derneğine öfke Liberya`da eşcinsel derneğine öfke
   Liberya`da eşcinsel haklarını savunan bir derneğin kurulması, ülkede bazı kesimleri öfkelendirdi. Derneğin üyelerinden birinin annesinin evi yakılırken, Nobel Barış Ödülü sahibi Cumhurbaşkanı Ellen Johnson Sirleaf, eşcinsel haklarına yönelik yasalara destek vermeyeceğini söyledi. Archie Ponpon...

Haber | "Kaos GL İnsan Hakları Raporu 2011" Yayınlandı
   Kaos GL Derneği, 2011 yılı boyunca Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans (LGBT) bireylere yönelik medyaya yansıyan hak ihlallerini raporlaştırdı ve yayınladı. Yayınlanan raporda ihlaller; Yaşam hakkına, vücut dokunulmazlığına ve cinsel dokunulmazlığa karşı ihlaller, 2011 Yılında Sonuçlanan Nefret Cina...

Haber | Madonna Tabuları Yeniden Yıkıyor Madonna Tabuları Yeniden Yıkıyor
   Rusya’nın ikinci büyük şehri St. Petersburg’da belediye başkanının, yetişkin olmayanlara eşcinsellik propagandası yapanların 33 bin dolara kadar para cezasına çarptırılmasını öngören yasa tasarısını imzalayarak yürürlüğe sokmasının ardından, tüm dünyada LGBT Hakları savunucusu örgütlerden gelen tepk...

Haber | “Eşcinsel” Kelimesi Katil Yaptı “Eşcinsel” Kelimesi Katil Yaptı
   Ankara’da kendisine eşcinsel olduğu yönünde şaka yapan iki arkadaşını silahla vuran zanlı polis tarafından yakalandı. Kızılay, Sümer 1 Sokak’ta dün akşam Kulüp sahibi Mehmet Emire ile müteahhit Hüseyin Çelik’in silahla vurularak hayatını kaybetmesiyle ilgili zanlı Haydar S., Ankara Emniyet...

Haber | `İlk senden başlayacağım` `İlk senden başlayacağım`
   Özcan Deniz, sivri dilli yapımcı Erol Köse`nin eşcinsellik iddialarına karşı Twitter`dan ilginç bir yanıt verdi. Sosyal medya Twitter üzerinden kendi hesabından yaptığı açıklamalarla gündeme damgasını vuran yapımcı Erol Köse Twitter`dan iddialarına devam ediyor. Şov dünyasının eşcinsel isimlerin...

Haber | Gurmai: ‘‘Türkiye’nin AB’ye girişini destekliyoruz; ancak Erdoğan’sız’ Gurmai: ‘‘Türkiye’nin AB’ye girişini destekliyoruz; ancak Erdoğan’sız’
   Kaos GL, 6 Mart’ta Avrupa’daki toplumsal adalete katkılarından ötürü Solidar Gümüş Gül ödülünü almak için Avrupa Parlementosu’ndaydı. Kaos GL temsilcilerinden Öztop’a ödülünü, Avrupa Parlamentosu’nun Macar üyesi, Anayasal İşler Komitesi Başkan Yardımcısı ve PES Kadın Başkanı Zita Gurmai verdi. Tö...

Haber | Kaos GL: ‘‘Sevdikleri kişi ya da sahip oldukları kimlikleri için hayatını kaybedenlere’’ Kaos GL: ‘‘Sevdikleri kişi ya da sahip oldukları kimlikleri için hayatını kaybedenlere’’
   SOLIDAR Gümüş Gül Ödülleri’nin 12.’si, 6 Mart’ta parlamenter Véronique de Keyser’in sunumuyla Avrupa Parlementosu’nda düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Bu seneki ödüllerin verilmesi öncesinde, Avrupa Komisyonu’ndan Laszlo Andor ve Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Başkanı Staffan Nilsson tö...

Haber | Danimarka’da Eşcinsel Evlilik Yakında! Danimarka’da Eşcinsel Evlilik Yakında!
   Danimarka Başbakanı Haziran’a kadar eşcinsel evliliğini yasal hale getirmeyi planladıklarını duyurdu Danimarka hükümeti eşcinsel çiftlerin Belediye Binası’nda ya da bu görevi yapmayı kabul eden bir rahiple Danimarka Kilisesi’nde evlenmelerine olanak verecek yasa tasarısını bu hafta tanıtacak. ...

Haber | Irak`ta Emo katliamı Irak`ta Emo katliamı
   ABD askerlerinin çekilmesiyle Şiiler ile Sünniler arasında mezhep çatışmalarının artmaya başladığı Irak, son haftalarda gençlere yönelik şiddet eylemlerine sahne oluyor. El Ekber Gazetesi’nin haberine göre, ülkemizde de yaygın olan `emo` akımına mensup 100’e yakın Iraklı genç, son bir ayda dinci...

Haber | Askerî Mahkeme Vicdani Reddi Tanıdı Askerî Mahkeme Vicdani Reddi Tanıdı
    Vicdani retçilerin yıllar süren mücadelesinin ardından Malatya Askerî Mahkemesi’nden tarihî bir karar geldi. Muhammed Serdar Delice davasına bakan mahkeme, vicdani ret hakkını din ve vicdan özgürlüğü içinde değerlendiren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararının esas alınması gerektiğini...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi