Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   olgunruh35:[Balikesir] Gizliliğe önem veren,güvenilir,olgun,ne istediğini bilen bir dost arayışındayım.Tanışmak üzere....     |     MyNameIsBear:[Kocaeli] BORA SENİ ÇOK SEVİYORUM SANA AŞIĞIM! KEŞKE SEN DE BURALARDA OLSAN.     |     abant:[Bolu] BOLU VE ÇEVRE İLLERDEN OLAN KİMLER VAR? MSJ LARINIZI BEKLİYORUM.     |     misafir00:[Mersin] MESAJINI HEYECANLA BEKLİYORUM.     |     selimcanap34:[istanbul] Herkese iyi gecelerr .     |     cankaya_fullP28:[Ankara] ankara’dan kendisi ve ruhu olgun adam gibi adamlara selam olsun.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2053 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Nisan TOP 10
Haber | Avrupa’da Her İki LGBT’den Biri Ayrımcılığa Uğruyor

Avrupa’da Her İki LGBT’den Biri Ayrımcılığa Uğruyor


Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı’nın hazırladığı, lezbiyen, gey, biseksüel ve transların 27 Üye Devlet ve Hırvatistan’daki deneyimlerini ortaya koyan ilk karşılaştırmalı çalışma yayınlandı. 17 Mayıs Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gün’de yayınlanan çalışmaya göre, geçen yıl neredeyse her iki LGBT’den biri (yüzde 47) ayrımcılık ya da tacize maruz kaldığını hissetti.

Avrupa Komisyonu’nun 2011 yılında talep ettiği rapor 93,000’den fazla yanıt ile alanında en fazla örneği bulunduruyor.

Bulgulara ilişkin Avrupa Parlamentosu Milletvekili LGBT-İntergrup Eşbaşkanı Michael Cashman şu yorumda bulundu: “Çalışma LGBT’lerin yüzde 47’sinin kendileri oldukları için son 12 ayda ayrımcılığa ya da tacize uğradıklarını hissettiklerini gösteriyor. Bu da Avrupa Birliği’nin, özellikle Üye Devletlerin ve Avrupa Komisyonu’nun ayrımcılık ve tacizi yasaklamak için daha fazla harekete geçmesini gösteren açık bir sinyal.”

Avrupa Parlamentosu Milletvekili LGBT-İntergrup Eşbaşkan Ulrike Lunacek ise şunları ekledi: “Lezbiyen kadınlar (yüzde 55), 18 ve 24 yaş arasındaki gençler (yüzde 57) ve daha fakir LGBT’ler (52%) ayrımcılığa en çok maruz kalan gruplar. Bu da ayrımcılık ve tacizin etkilerinin marjinalize edilen kişilerde çoğaldığını gösteriyor. Ayrımcılık karşıtlığı elitist bir kaygı değildir, pek çok farklı sosyal grup için önemli bir zorunluluktur.”

Avrupa Parlamentosu Milletvekili İntergrup Başkan Yardımcısı, Sophie in ‘t Veld ise “Veriler katılımcıların dörtte birinin (yüzde 26) sırf kendisi olduğu için şiddete uğradığını ya da tehdit edildiğini gösteriyor, translarda ise bu oran üçte bire (yüzde 35) yükseliyor.

Avrupa Parlamentosu Milletvekili İntergrup Başkan Yardımcısı Dennis de Jong, “Maalesef, katılımcıların yalnızca yüzde 10’u ayrımcılığı, yalnızca yüzde 5’i de şiddet ve tacizi polise bildirdi. Polisin kayda düştüğü her şiddet vakasına karşılık dört vaka daha gerçekleşti. LGBT’leri koruyacak daha güçlü yasalar için daha fazla bekleyemeyiz,” dedi.

Çalışma ayrıca LGBT’lerin yüzde 32’sinin barınma, eğitim ve sağlık hizmeti, mallar ve hizmetlere erişimde ayrımcılığa uğradığını ortaya koydu. Son olarak, genel katılımcıların yüzde 20’si, trans katılımcılarınsa yüzde 29’u AB’nin ayrımcılığı yasaklamasına rağmen cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden ötürü işyerinde ya da iş ararken ayrımcılığa maruz kaldığını belirtti.

KaosGL 22.05.2013


Eklenme Tarihi : 23.05.2013
Haber Editörü : Gabile
  «« GERi
Bu haber 412216 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Sen usluba bakma içeriye bak ne demek istediğimi çok ii anladın
Yazan : fark_var     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Ayrımcılığın HER TÜRÜ dünyanın HER YERİNDE var. Ama farklılıklara hoşgörü hususunda Türkiye ile Avrupa kıyaslandığı zaman arada uçurum gibi fark var. Türkiye`yi bırak, bulunduğu ilden dışarı çıkmamış insanların bu farkı görmesini, bilmesini elbette beklemiyorum. Objektif bir şekilde yorum yapmak özentilikse, memnuniyetle öyle olduğumu kabul ediyorum. Avrupa`ya toz kondurmuyorsunuz, Türkiye`yi kötülüyorsunuz diyenlerin Türkçe`yi düzgün kullanamıyor olmaları da ayrı bir çelişki.
Yazan : hawtboi     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bakıyorum yorumlara avrupaya toz kondurmuyorsunuz adamlarda bile ayrımcılık var siz hala türkiyeyi suçluyorsunuz nasıl bu kadar batı özentili olabiliyorsunuz anlamıyorum
Yazan : fark_var     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Önemli olan konuya devletin bakış açısıdır. Toplumda elbette farklı bakış açıları olacaktır. Kadın erkek eşitliğini bile kabul edememiş bir başbakanın yönettiği ülke olarak Avrupayı eleştirme hakkını kendinde görenler bir zahmet bir özeleştiri yapıversinler. Adamlar bizi alenen sapık olarak görüyorlar. Tekrar ediyorum önemli olan toplumda ayrımcılığın olmasından ziyade bu ayrımcılık karşısında devletin takındığı tavırdır. Sizin yanınızda yer alıyorsa sorun yok bence..Ayrımcılık insanın genlerinde var zaten onu asla yok edemezsiniz.Acı ama gerçek. Herkes Avrupayı ayrımcılıkla suçlarken ben onların hoşgörüsü karşısında şok oldum. Ordaki farklılık ülkemizde olsa iç savaş çıkar.Lütfen biraz öz eleştiri kültürü..
Yazan : mybears     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    Bizdeki oranı söylemeye gerek var mı? Gizliliği kaldırın bakalım ne oluyor? Acaba yüzdeye vurmak yetecek mi?
Yazan : mybears     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    ayrıca ajans 27 avrupa birliği üyesi ülkeyi çalışmasına katmasına rağmen lgbt`lerin hırvatistan`daki deneyimlerine istinaden yapmış bu araştırmayı. hırvatistan en az türkiye kadar homofobik bir ülke. resmen avrupa`daki üçüncü dünya ülkelerinden birisi. ekürileri sırasıyla polonya, italya falan zaten.. norveç, isveç, danimarka, almanya, izlanda, hollanda gibi kuzey avrupa ülkelerindeki hoşgörü şuan dünyanın hiçbir yerinde yok.
Yazan : hawtboi     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    eğer avrupa`da her iki lgbt`den biri ayrımcılığa uğruyor gibi bir istatistik söz konusuysa, türkiye`de her iki lgbt`nin ikisinin de ayrımcılığa uğradığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz. gidip anket veya çalışma yapmaya gerek yok.
Yazan : hawtboi     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Elbette her ulkede , hatta Avrupa`da ve Amerika`da bile escinsellere karsi bir ayrimcilik var ve ne yazik ki olacaktir da. Ama bu ayrimciliga ugrayan escinsellerin orani Avrupa`da %50 ise Turkiye`de sanirim bu oran %100`e yakindir.
Yazan : Bulliee     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    gördügünüz gibi tek türkiyede olmuyomuşş o özendigimiz avruba birligi bile bunu yapıyo bunları bi geciceksiniz bizi sevmiyolar.
Yazan : aLLy_can     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | AKP’nin “Bozulma” Dediği LGBT’lerin Varoluşudur! AKP’nin “Bozulma” Dediği LGBT’lerin Varoluşudur!
   Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda “eşitlik” maddesinin yazımında çıkan “kriz” kimlerin “vatandaş” kabul edileceği, kimlerin “insan” yerine konulacağı krizidir! Yeni anayasa çalışmalarında CHP ve BDP’nin ’etnik köken, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine yönelik ayrımcılığın yasaklanmasının gar...

Haber | ABD`nin Zeki Müren`i beyazperdede ABD`nin Zeki Müren`i beyazperdede
   İtalyan sinemacısı Paolo Sorrentino`nun `Muhteşem Güzellik` filmi başyapıt. Soderbegh ise filminde ilginç bir kişilik olan ünlü şarkıcı Liberace`yi anlatıyor Büyük bir sürpriz pek beklenmedik bir yerden geldi. Ve 1970 Napoli doğumlu İtalyan sinemacı Paolo Sorrentino, ‘La Grande Bellezza/ Muhteşem...

Haber | Anayasa Komisyonu Anayasa Komisyonu "eşcinselliği" tartıştı
   Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu "eşcinsel" tartışmasına sahne oldu. Komisyon, dün yaptığı toplantıda temel hak ve özgürlükler bölümünün "eşitlik" maddesini tekrar ele aldı. CHP ve BDP, "Hiç kimse dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve diğer sebeplerle ayrımcılığa ta...

Haber | Bilirkişi: Hakemin Cinsel Yönelimi Mesleğine Engel Değildir Bilirkişi: Hakemin Cinsel Yönelimi Mesleğine Engel Değildir
   Hakem Halil İbrahim Dinçağ’ın Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) açtığı maddi-manevi tazminat davasının bugün görülen 8. duruşmasında bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu “Cinsel Yönelim” nedeniyle ayrımcılık yapılamayacağını belirten Bilirkişi raporunda “günümüz spor endüstrisinde, profesyonel o...

Haber | Homofobi Avrupa’nın da Meselesi Homofobi Avrupa’nın da Meselesi
   AB’ye bağlı olarak çalışmalarını yürüten Temel Haklar Ajansı (FRA) LGBT’lerin Avrupa ülkelerindeki sorunları araştırmasını 17 Mayıs Homofobi Karşıtlığı Günü’nde açıklandı AB üyesi 27 ülke ile Hırvatistan vatandaşı 93 bin LGBT bireyinin katıldığı araştırmada ortaya çıkan sonuçlara göre LGBT’ler o...

Haber | “Asla Eşit Olamazsınız!” “Asla Eşit Olamazsınız!”
   AKP anayasasında “asla” eşit bir şekilde yer alamayacak olabiliriz ancak bu heteroseksist savaşın da bir kazanını elbet olmayacak ve çok arzu edilen o toplumsal barış ve huzur ortamı bu ülkeye böyle giderse de “asla” gelemeyecek... Anayasa Uzlaşma Komisyonu bugünlerde yine ve yeniden “cinsel yön...

Haber | LGBT’ler Ankara’da Yürüdü: Anayasal Tanınma Yoksa Barış Da Yok! LGBT’ler Ankara’da Yürüdü: Anayasal Tanınma Yoksa Barış Da Yok!
   Anayasal tanınma ve eşitlik talebinin yükseltildiği yürüyüşte “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Susma haykır eşcinseller vardır”, “Eşitlik yoksa barış da yok” sloganları öne çıktı Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 6. Kez düzenlenen “Homofobi ve Transfobiye ...

Haber | Meis Sitesi Kurşunlandı! Meis Sitesi Kurşunlandı!
   Meis Sitesi sakinlerinden Michelle Demishevich’in kaosgl.org’a verdiği bilgiye göre, Avcılar, Meis Sitesi`ne silahlı saldırı gerçekleşti. Translara kadınlara yönelik silahlı saldırı! Demishevich: Yine Topal İsmail lakaplı terörle mücadeleden gazi emeklisi biri tarafından Meis Sitesi 20 dakika b...

Haber | Eurovision`a Damgasını Vuran Öpüşme Eurovision`a Damgasını Vuran Öpüşme
   Bu sene Eurovision`un en çok konuşulan olayı Finlandiyalı Krista Siegfrids`in eşcinsel evliliklere izin verilmemesini protesto etmek için sahnede kadın dansçısıyla öpüşeceği haberleri oldu. Dün akşam yapılan Eurovision yarı finalinde Krista Siegfrids, Marry Me Adlı şarkısını seslendirirken, dediğini...

Haber | NE VAR AYOL?! - WHAT THE FUCK?! PARTİSİ NE VAR AYOL?! - WHAT THE FUCK?! PARTİSİ
   NE VAR AYOL?! - WHAT THE FUCK?! PARTİSİ (21. LGBT Onur Haftası Isınma Partisi) 21. İstanbul LGBT Onur Haftası, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Gününde "GHETTO // NE AYOL?!" Partisine ev sahipliği yapıyor. "GHETTO // NE AYOL?!" Partisi, bu yıl 24 – 30 Haziran tarihler...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi