Yükleniyor...
                                   
  AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     Volibear35:[izmir] Herkese iyi bayramlar dilerim :))).     |     Mazosist_Pasif:[istanbul] BDSMye ilgisi olan baskın erkeklerle sohbet etmek istiyorum. Merhaba, selam tarzı mesajlara cevap ve.     |     aks68:[Aksaray] 45 yaş ve üstü aksaray iline yakın sanal olmayan arkadaşlar mesaj atın tanışalım.     |     BucaDenizP23:[izmir] selam herkese .     |     bosphorus216:[istanbul] İst-Kadıköydeyim yalnız yaşıyorum amacım 18-25 yaş bir genç ile tanışmak...     |     Olgunsevennnn07:[Antalya] Antalya havalimanina yakınım 45 üzeri olgun göbekli beyler yazabilir .     |     yakisiklimodel:[Mersin] 50 yaş üstü bıyıklı amca ile aşk yaşamak istiyorum..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Seviyeli gizli lik içinde dostluk arkadaşlık sevgili aşk yaşamak isteyen bursa bekliyorum .     |     olgunkoleyim:[istanbul] azginolgunkole:[İstanbul] Selam.Mecidiyeköydeyim. Fanteziseverleri bekliyorum.     |     Lokman_hekim:[Antalya] İnsan öncelikle kaliteli ve temiz olmalı. iki kelime güzel sohbet edebilmeliyiz bence....     |     emrepasam:[Kayseri] Merhaba arkadaşlar kayseri ve civarı .     |     HDOM44:[Malatya] MALATYADAYIM nerdesiniz Malatyalılar çıkın artık otaya tanışalım kaynaşaım dost olalım ne dersiniz.     |     Kaan8852:[istanbul] senı cok sevıyorum kiss me.     |     emindostum55m:[Yalova] aşk sevgi mutluluk guven gizlilik sevda sadakat arayan gelsın.     |     azzgkoleym55:[istanbul] Mecidiyeköydeyim. Tanışalım mı.     |     Lemforder:[istanbul] 35 yaş üstü bekliyorum.     |     mannequin:[izmir] kalbinde yer yoksa, ayaktada giderim....     |     azgolggkoleym:[istanbul] olgpİst:Mecidiyeköydeyim.Bekliyorum.     |     hottr19:[Corum] çorum merkez.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
2304 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Mart TOP 10
Haber | ABD’de Ulusal Onur Yürüyüşü!

ABD’de Ulusal Onur Yürüyüşü!


Jeff Taylor, Queerty’e Washington’daki Büyük Kadın Yürüyüşü ve 11 Haziran’da Washington’da yapılması planlanan “Ulusal Onur Yürüyüşü”nü yazdı:

Washington’daki Kadın Yürüyüşü, milyonlarca kadın, erkek ve çocuğu protesto için bir araya getirdi.

Kadın Yürüyüşü için hazırlanan internet sitesinde sıralanan “birlik ilkeleri”nden biri olan LGBTİQA hakları için mücadele ilkesi:

“Kesin olarak bildiriyoruz ki; LGBTQİA hakları insan haklarıdır ve gey, lezbiyen, biseksüel, queer, trans ve cinsiyet kalıplarına uymayan kardeşlerimizin haklarını iyileştirmek, genişletmek ve korumak bizim görevimizdir. Bedenlerimizi kontrol etme gücüne sahip olmalı ve toplumsal cinsiyet normlarından, beklentilerden ve kalıplardan kurtulmalıyız.”

Washington’daki yürüyüşe büyük oranda katılımla elde edilen başarı ve dünya çapında “kız kardeşlik” mitingleri, 11 Haziran’da başkentte yapılması planlanan (fakat 8-11 Haziran haftasonu gerçekleşecek Başkent Onur Yürüyüşü ile çakışan) büyük Ulusal Onur Yürüyüşü’ne de ilham oldu.

Kadın Yürüyüşü’nden ilham alan Onur Yürüyüşü

New York’ta yaşayan 42 yaşındaki David Bruinooge, Washington’daki Kadın Yürüyüşünü izlerken bir Facebook etkinlik sayfası oluşturup sayfayı D.C.’deki arkadaşlarından başlayarak yaymaya başladı.

Bruinooge, Washington Blade’e yaptığı açıklamada, “TV’deki etkinliği izlerken bunu sokağa taşıyan ve seslerini duyuran ülkemizdeki tüm güçlü kadınlarla gurur duydum ve onlardan ilham aldım. Açık eşcinsel bir erkek olarak da LGBTİ toplumunun da aynını yapması gerektiğini düşündüm” dedi.

Planlanan bu miting Washington’da, 2009 Ulusal Eşitlik Yürüyüşü’nden bu yana gerçekleşecek en büyük buluşma olacak. Aslında en büyük miting 1993 yılında Lezbiyen, Gey, Biseksüel Hak ve Özgürlükleri için Washington’da gerçekleşen yürüyüştü. Katılımcı sayısıyla ilgili tahminler, organizatörler tarafından 1 milyon civarındayken DC Polis Departmanı tarafından 800 bin ila 1 milyon arasında olduğu söyleniyor. Buna benzer ilk yürüyüş, 1979’da yapılan 125 bin civarı kişinin katıldığı Washington Ulusal Lezbiyen ve Gey Hakları Yürüyüşü idi.

“O hafta düzenlenen bütün onur yürüyüşlerini dolduracak kadar kalabalığız”

Organizatörler, kendi şehirlerindeki yerel onur yürüyüşleri DC’dekiyle çakışan kişilerin oldukları yerde kalmalarını ve bu yerel etkinliklere gitmelerini teşvik ediyor. Facebook sayfalarında, “Tüm ülke çapında dayanışmayla yürüyebiliriz. Toplumumuz o hafta düzenlenen bütün onur yürüyüşlerini dolduracak kadar büyük ve bu şekilde gerçekten ‘Ulusal Onur Yürüyüşü’nü hep birlikte gerçekleştirebiliriz” diye yazdılar.

Bu gerçekten çok akıllıca bir adım, çünkü böylelikle hem yerel grupların çalışmalarını baltalamamış olacak hem de Kadın Yürüyüşü’nde olduğu gibi bir ‘kız kardeşlik toplanması yaklaşımı’ oluşturmaya yardımcı olacak. Bu da demek oluyor ki medya organları yalnızca Washington’daki büyük etkinliği değil, kendi arka bahçelerindeki yerel etkinlikleri de gündeme taşıyarak eş zamanlı etkinliklerin toplam yayın alanını da arttırmış olacak.

Kazanımlardan gelen hoşnutluk hissi

Özellikle daha eski nesil arasında büyüyen bir his var: yerleşen hoşnutluk hissi. Tüm bunlardan sonra, Compton’s Cafeteria ayaklanması ve Stonewall ayaklanmalarından beri hak mücadelesinde çok büyük gelişmeler yaşandı. Eşcinsel evlilik mücadelesi başladı ve kazanıldı, eşcinsellerin orduda görev almalarını yasaklayan “Sorma, Söyleme Kanunu” yürürlükten kaldırıldı ve nefret suçu yasası Başkan Obama tarafından imzalandı. Mecliste sürünmeye devam eden Eşitlik Yasası’yla federal düzeyde korunma eksikliğine rağmen bu kazanımların hepsi birçoğumuzu eşitliğe kavuştuğumuza inandırabilir.

Uğrunda mücadele edecek bir şeyin kalmadığı iddiası her zaman hatalı olsa da bugünlerde ne kadar yanlış bir iddia olduğu ayyuka çıkmış durumda.

LGBTİ karşıtı gelişmeler

Başkan Donald Trump yönetimini geçmişi LGBTQ karşıtı görüş ve oylarla dolu kişilerle doldurdu ve Yargıtay adaylıkları da aynı derecede endişe verici.

Yeni WhiteHouse.gov, hiçbir LGBTQ hakkına referans vermiyor; bu da şimdi ObamaWhiteHouse.gov’a dönüşen eski sitenin tam tersi nitelikte.

Söylentilere bakılırsa, The Centers for Disease Control (Hastalık Kontrol Merkezleri), Trump’ın etkinliği nasıl karşılayacağını kestiremedikleri için planladıkları LGBTQ gençlik zirvesini ertelemiş.

Beyaz Saray Ulusal AIDS Politikası Ofisi`nin kapatıldığı da bildirildi.

Ayrıca Trump, sağlık, işletmeler, istihdam ve konut gibi alanlarda dini temelli ayrımcılığa izin verecek olan “Birinci Değişiklik Savunma Kanunu”nu da imzalayacağını da belirtti. Seçtiği Başsavcı Senatör Jeff Sessions da geçenlerde tasarıyı savundu.

Başkan Trump, 2013’te ülkede Washington LGBTİ Onur Yürüyüşü gibi mitingleri yasaklayan ‘gey propaganda’ yasasını imzalayan Rusya Başbakanı Vladimir Putin`in sözüm ona başkanlığına da bir hayranlık duyuyor. Danışman Kellyanne Conway, Trump ve Putin`in "ortak bir zemin" oluşturabilecekleri alanları görüşmek üzere 28 Ocak`ta konuşacağını söyledi.

Çeviri: Damla Umut Uzun

*Ara başlıklar KaosGL.org’a aittir.


Eklenme Tarihi : 15.02.2017
Haber Editörü : GaBiLe
  «« GERi
Bu haber 344063 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Biten bir aşk için, böyle acı çekilmez... Giden sevgiliden, artık vefa beklenmez... Birgün gücüm biter de, isyan edersem.. Beni o isyankar sevdalara GÖMÜN...
Yazan : Calgary     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    ZEHİRLİ GAZLA YADA SAHTE MÜSLÜMAN ÖRGÜTELERİNLE HEDEF YAPARLAR BUNU YAAPAN AMERİKA
Yazan : korayyy23     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | ALMANYA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEKİ RENKLİ İSİM: DRAG QUEEN OLIVIA JONES ALMANYA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEKİ RENKLİ İSİM: DRAG QUEEN OLIVIA JONES
   Alman parlamentosundaki cumhurbaşkanlığı seçimine delege olarak katılan isimlerden biri, tarihi oturumdaki diğer tüm katılımcıları gölgede bıraktı: Olivia Jones. Federal Meclis’te yapılan 12’nci cumhurbaşkanı seçimine; yazar, sinema oyuncusu, müzisyen ve spor dünyasından tanınmış simalar delege o...

Haber | YANAKTAN ÖPÜŞEN LEZBİYEN ÇİFT MC DONALD’S RESTORANINI TERK ETMEYE ZORLANDI YANAKTAN ÖPÜŞEN LEZBİYEN ÇİFT MC DONALD’S RESTORANINI TERK ETMEYE ZORLANDI
   İngiltere’nin Farnworth, Bolton, Greater Manchester bölgesindeki bir Mc Donald’s’ta yanaktan öpüşen çift, başka bir müşteri tarafından restoranı terk etmeye zorlandı. Restoran müşterilerinden 16 yaşındaki Kristeen Ferenczi’ye bir senedir beraber olduğu 17 yaşındaki kız arkadaşını öpmesinin “uygu...

Haber | Fransa Anayasa Mahkemesi cinsiyet kimliğini onayladı Fransa Anayasa Mahkemesi cinsiyet kimliğini onayladı
   Ceza Kanunu, 29 Temmuz 1881 tarihli basın özgürlüğü yasası, İş Kanunu, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu... Fransa Anayasa Mahkemesi’nin kararı sayesinde bu kanun metinlerinde artık “cinsiyet kimliği” ifadesi yer alacak. Söz konusu ifade, cinsel tacizle ilgili metinler üzerinde yapılan bir değişikli...

Haber | AB İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNDEN RUSYA’YA LGBT CEZASI AB İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNDEN RUSYA’YA LGBT CEZASI
   AB İnsan Hakları Mahkemesi Rusya’nın 2010 yılında St Petersburg Onur Yürüyüşü’nü yasaklamasının insan haklarına müdahale olduğuna karar vererek, Yürüyüşü organize eden LGBT aktivistlerinin şikayetini sonuçlandırdı. Rusya’nın LGBT Yürüyüşlerini engellemesini insan haklarına müdahale olarak tanımla...

Haber | Yüzlerce LGBTİ eşit haklar için öpüştü Yüzlerce LGBTİ eşit haklar için öpüştü
   LGBTİ’ler Peru`nun başkentinde bir araya gelerek eşit haklar için öpüşme eylemi yaptı. Homofobiye Karşı Öpüş eyleminden, Lima, Peru, Şubat 2016 Sosyal medya üzerinden örgütlenen Perulular, başkent Lima’da bir araya gelerek heteroseksüel ve natranslarla eşit haklar için öpüşme eylemi yaptılar...

Haber | RuPaul’s Drag Race’in yeni sezonunu Lady Gaga açacak RuPaul’s Drag Race’in yeni sezonunu Lady Gaga açacak
   Drag queenlerin yarıştığı, çeşitli şovlara ev sahipliği eden; Amerika`nın drag süperstarlarını arayan RuPaul`s Drag Race yeni sezon yarışmacılarını duyurmuştu. 13 yeni queen, dokuzuncu sezonda Amerika`nın yeni drag süperstarı olmak için yarışacak. Kazanan yarışmacı, sekizinci sezonun birincisi Bob t...

Haber | Hong Kong LGBT Kuruluşları Evlilik Eşitliği İçin #JustSayYes Kampanyası Başlattı Hong Kong LGBT Kuruluşları Evlilik Eşitliği İçin #JustSayYes Kampanyası Başlattı
   ‘Her insanın evlenme hakkına sahip olması gerektiğine inanıyoruz.’ Şubat ayında Hong Kong’da, LGBT eşitliği için yeni bir yol kat edilecek. Hong Kong LGBT kuruluşları koalisyonu, kozmetik şirketi Lush’ın yanı sıra, evlilik eşitliğini sağlamak için “justsayyes” kampanyasını başlattı. Kampany...

Haber | Avustralyalı LGBT’ler Evlilik Eşitliği İçin Geri Adım Atmıyor Avustralyalı LGBT’ler Evlilik Eşitliği İçin Geri Adım Atmıyor
   Bu ay Avustralya Eşcinsel Eşitlik birliğinin, ayın sonuna kadar aynı cinsiyetteki evlilik yasağının sona erdirilmesi ve muhtemelen 28 Şubat’ta Mardi Gras kutlamalarının keyifli hale getirilmesi umuduyla yayılan hızlı ve basit bir mesajı var. İşçi Partisi üyeleri, evlilik eşitliğini destekleyen mi...

Haber | “Geyleri seviyorum” hashtagi Suudi Arabistan’da büyük ilgi gördü “Geyleri seviyorum” hashtagi Suudi Arabistan’da büyük ilgi gördü
   “Onlardan biri olmasam da geyleri seviyorum” hashtagi Suudi Arabistan’ın Twitter gündeminde birinci sırayı aldı. Twitter, kullanıcılarının dünya gündeminin yanı sıra ülkelerin ve şehirlerin gündemini izlemesine olanak sağlıyor. Sosyal platformda geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’ın gündemini LGBTİ...

Haber | Homofobi karşıtı papaz aforoz tehdidi altında Homofobi karşıtı papaz aforoz tehdidi altında
   47 yaşındaki Don Giulio Mignani, Kuzey İtalya’da Ligurie bölgesinde bulunan Bonassola’nın papazlığını yapıyor. Don Giulio, Gökkuşağı kolektifi tarafından başlatılan bir imza kampanyasına imza verdi. Sağcı örgüt Forza Italia’nın cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğini de konu edinen “cinsiyet teorisi...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi